Борисов: АЕЦ ”Белене” е погребан преди нас, ние му сложихме кръста

Премиерът Бойко Борисов е убеден, че взетото решение за АЕЦ "Белене" е правилно. Това обяви самият той в "Седмицата" на Дарик.

Обратно в новината

Коментари - Борисов: АЕЦ ”Белене” е погребан преди нас, ние му сложихме кръста | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не преди, сега вие погребахте България и народа си и му сложихте кръста!!!

До сега българоубийци са били само чужденци, а сега сте Вие г-н Борисов. Ние ще си понесем незгодите от глупавия избор, а вашето управление ще остане като БЪЛГАРОУБИЙСТВЕНО!!! Евала, г-н Борисов, машала!

Ти погребваш всеки ден част от българския народ,с лека ръка, и без угризения им слагаш кръс.

за АЕЦ-а едно мога да кажа - когато едни други продажни политици преди няколко години договаряха влизането ни в ЕС (и до сега се чудя какво точно спечелихме от това ?) обясняваха, че затварянето на 3 и 4 блок нямало да доведе до увеличение на цената на тока. Е, видяхме какво стана с цените. Сега ми се струва, че пак се случва нещо подобно.

Така е, другарю Борисов, единият комунист, Станишката, започна делото, другият комунист го завърши, страшното е, че ти ще сложиш кръста и на държавата и на народа.......

Бойко ти си един некадърен лъжец и не ставаш за премиер. Понеже си вербуван от американците и затова и успя да спечелиш изборите с лъжа и измама, но народа няма да забрави мизерията на която го обрече. Истината е, че руснаците сами щяха да построят тази централа без нито един лев от България и щеше да има работа за хиляди души и отделно много други ползи и след 20години тази централа изцяло щеше да бъде българска, но ти шикалкавиш за да угодиш на господарите си отвъд океана, които нищо добро не са дали на България. /с изключение на един кораб мухлясъла царевица по времето на друг помияр ЖЖ/. Историята ще те запомни само със зала Армеец и нищо друго положително. Но и тази зала беше планирана и проектирана от предишните. А АЕЦ Белене ще има и то още щом минат изборите. Народа няма да ти прости този път, колкото и пари да хвърлят господари те ти за медиен комфорт.

Този е патологичен лъжец, много рядък медицински случай.

Боже,Боже та ти ли си това БОКО май ще сложиш кръста на всички нас българите...270 отгоре за ток парно и ...хляб,а колко ще увеличиш доходите на българина,а на пенсийките,а?Намалихте цената на ГАЗА -ама не за нас българчетата,нали?ВИНОВНИ сме ,че все още Ви търпим и дали ще успеем да оживеем още 1 год.,но сила не ни остана от такива като вас Герберски д....а,защото не можем да се лекуваме без пари,защото останахме без зъби та да ви захапем и какво ли остана

Лошо господин Борисов - много лошо обикновенно ти си прав само когато си корегираш решението. АЕЦ Козлудуй ни спаси от крънопролитие през прехода а не тихата революция - още една ще ни направи по независими а не по зависими. Това е бизнес - икономика, но ти имаш финансисти само около себе си. Работни места и работещи предприятия ни трябват не помощи.

Да да

Турция е основно пущинак и ядрена авария няма мого да ги затормози. Затова те могат да си позволят да дадат терен за АЕЦ за които няма да дадат 1ст. Нито пък им се налага да търсят инвеститор или кредити. Руснаците (ако изобщо стане работата) ще строят за своя сметка и след 20 г. от заработването на централата ще я подарят на Турция, независимо дали ще се е изплатила или не. Разчетите у нас при кредити с 11% лихва с пари, които ние трябва да приготвим и с цена около 30% по-висока от заложената в Турция на МВт, за покриването на които инвестиции в следващите 20 г след пускането на централата, щеше да се наложи АЕЦ Белене да продава на цени от порядъка на 20-30 ст./кВтч. За сравнение тецовете в момента продаван на средна цена от 9 ст. и само изплащащата си инвестицията AES 10,4 ст.

Да да

Тоя дето се пише за идея е изключително малоумно същетво и плямпа всякакви неадеквати глупости. Обикновено търси под вола теле и изглежда е доволен от това което намира там. Приказките му са доста далече дори от елементарна финасова и пазарна логика.

stanibu@

Според ГЕРБ-ББ ,няма как да питаш хората които Плащат-Народа, дали са За или Против,Енергиината/ Национална Сигурност на България?? Решавал Той,Всевишния !!?? И с лека ръка Погреба и заби Американското знаме на гроба на АЕЦ Белене ! Джоб дан !Заповедта е изпълнена ! Остава да се Зачисти след Престъплението на ГЕРБ . За тези 11% намаление на цената на газта за 9 месеца !! Газпром Намали цената за Всичките си Клиенти от 30/03/2012 !

Да да

Никакво американско знаме не е забивано в Белене, напротив газова централа захранвана от Южен поток е забиване на руско знаме. АЕЦ беше твърде скъп на този етап. След като централи от четвърто поколение са до няколко пъти по-малки за същата мощност и с ценови диапазон от около 1500 долара на кВт, което автоматически дава цена на мощноста за Белене от 3 млрд. долара (2 млрд. евро) срещу сегашните 10 млрд долара. При това положение е много по-добре да изчакаме 15-20 г., вместо да се набутваме и да купуваме ток от Белене на цена от 20-30 ст./кВтч. Колкото до цената на газа тука определено си прав, но цената беше намалена заради търсените алтернативи като шистовия газ, технологията за втечняване на газа и алтернативните горива, което се яви като солидна заплаха за Газпром при достигнатите ценови равнища на газа.

stanibu@

Ако има нов реактор в Козлодуй, той почти сигурно ще бъде Уестингхаус . Уорлик за яви апетит за това неотдавна,което означава,че ГЕРБ скоро ще го решат Законово ! За газта е почти сигурно,че като дойде зимата ще се увеличи отново. Без големите мощности на АЕЦ Белене ,България след 15-20 години ще е страна без Износ на електроенергия,и вероятно с Внос! Консумацията на Ел. енергия се увеличав постоянно,икономиките са Напълно Зависими от нея, това е въпрос на Национална Независимост,Сигурност и Влияние! 6 млрд.Евро е цена много по-Ниска от за предвидената и мощност ,от всичко подобно което се прави в момента по света . Тези 6 млрд. Няма да се платят наведнъж,а години напред ! И още,руснаците предложиха да построят АЕЦ Белене Напълно, Без българско финансиране, и България да е с 51% собственост,като участваме с построеното досега и земята ! България Трябва да има АЕЦ Белене !

сър

Ако направят газова централа щебъде на шистов газ.Ако го има обаче.Ако не от Румъния.По добре да им дадат южна Добруджа

Американските АЕЦ са два пъти по-скъпи от АЕЦ Белене, но така или иначе американците няма да строят в България, защото те искат да ни превърнат в бойно поле, а там където има АЕЦ, международната общност няма да се съгласи да се хвърлят бомби.

Каква газова централа бе, ти болен ли си глупав ли си. Нищо такова няма да се построи! Изобщо нищо няма да се построи в Белене, ще израстнат бурени в бетоните с годините!

Когато му дойде времето...при нас няма локуми и дъвки, има работещ мозък. При теб да заработи трябва да му увеличиш с 2/3 съдържанието-:)

И ти влез в час! Вчера екс министър Трайчо заяви пред Нова телевизия, че ще внасяме втечнен газ от Катар и Израел, вместо Южен поток. Това разпоредил на ББ големия мирикански брат, понеже тези фирми в Израел и Катар са негови. Белене, захранвана с този газ ще имаме най с къпата централа и ток в света. За това ние препоръчваме на ББ той да плаща сметките на Белене.

Зависи! Ако партиите не фалшифицират изборите ( крайните резултати чрез ЦИК) както са го правили до сега, тогава ще се види, че едва 0, 001 % от народа ги подкрепя.

Значи ГЕРБ все пак реши да ни пробута договора си с Шеврон?! Сега ще хвърлим още няколко милиарда да строим газова централа и след като стане почти готова, ще се сетим, че няма откъде да дойде газът за нея и, че трябва да добиваме шистов газ. Защо не кажат още от сега откъде ще идва газът за централата в Белене и после ако не стане така, да се носи ПЕРСОНАЛНА НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ!

simeon

ГОСПОДАТА от идеязабългария явно са завършили МАГНУРСКАТА школа.от толкова"знаещи"като вас се получава такава бъркотия .Вместо нещо хубаво-- пълна бръщолевица.

научисе да пишеш тапанар

хахах не, аът са за винаги. ръсия не иска да има проблеми с ес или да загуби 1200 милиона годишно заради демагозите от бсп. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Кой ще бъде АУТ и кой няма да бъде, ще реши единствено НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО БЪЛГАРСКИЯ ИЗБИРАТЕЛ, а не филанкишията.

Така е щом Ти казваш, о всесилни Владетелю.Колкото до кръста-туряй го и на държавата,както Си започнал.Колкото до Станишев и Първанов добре е,че ги има иначе от къде гръмовния възглас "Лелеее Станишев"-"Лелеее Първанов" с който огласяш държавата,която трябва да управляваш!Е напоследък справедливия Ти гняв покоси и Костов.Всичко това може и има своите основания-гневен съм и аз и то с по-голямо основание защото преходът (разрухата) ме направиха по-мизерстващ,докато Теб- по-благоденстващ.Така че туряй кръста на мен все ми е едно!

Да да

Спри си интернета и компютъра. Така ще можеш да спестиш до 50 лева месечно и няма да мизерстваш. Освен това ще ти се отвори свободно време да покопаш на село за картовки и доматки.

За да хрантути и "гражданята" като теб!!!

SIII Blue

Така си мислиш ти, и грешиш дълбоко!

Проблемът Белене има ТРИ страни : 1) Бият се двата олигархични клана на общата ни мафия-БСП и ГЕРБ кой да владее българската енергетика чрез владеене на Белене. Капиталите на коя от двете мафии да "финансира" държавния заем от Русия. Той е толкова държавен, колкото и мафиотски защото зад него стоят капиталите на обединената руско българска олигархия. 2) Проблемът не е проектен, нито дори икономически, той е предимно ПОЛИТИЧЕСКИ . Отделен е въпросът за политиката на САЩ към Русия и ние към САЩ. Ние сме поставени на колене и в сателитно положение пред САЩ от самият наш политически елит на България. А политиката на САЩ към Русия е много по опростена- САЩ не желае да се обединят източниците на Русия с Европа, за да не стане еврото по-силно и заеме мястото на долара като световна валута. От друга страна, САЩ осъзнават своята ниско развита демокрация в сравнение с реалната демокрация на Европа и при едно обединение между Европа и Русия на икономическа основа ще доведе до демократизирането на Русия по европейски т. е с по-развития модел на европейците реалната демокрация и Европа обединена с източниците на Русия става първа световна сила, която ще измести САЩ от мястото му досега на такава. Сега единствената външна политика на САЩ към Русия и в Европа е да не позволи това обединение, нито засилване на Еврото и я прокарва успешно чрез европейските неолибералисти. У нас САЩ прокарва политиката си чрез своите сателитни партии- СДС и ГЕРБ, които са поставили външната и вътрешна политика на САЩ за своя идеология 3)Никой в Европа не строи такова скъпо съоръжение като атомна централа с кредите от вън, а само със свои вътрешни и държавни пари, за да остане държавна собственост. Защото атомната енергетика е главно и най- голямо перо на енергетиката и кредитора става автоматично собственик както на централата, така и на цялата енергетика, определя цените на тока на вътрешния и външен пазар. Кредитите на Русия никак не са безвредни, те не са държавни кредите, а на частни олигарси- тук играе и българската олигархия примесила капиталите с руската. Кредите от недемократични страни като Русия са примесени с политически условия, като Русия с тях налага и олигархично политическия си модел ,който спира всякакво развитие на демокрацията в страната. Справка какво направи държавния Лукойл купил Нефтохим- направи Златев олигарх с лично богатство 350 милиона натрупано за броени години, който да диктува цените на горивата и от там посоките на развитие на цялата българска икономика,количеството, въздух, небе, стандарт слънцето и водата на българите. за това Белене трябва да се построи само с български държавни пари и да остане БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ.

допълнение : Премиерът Борисов прекъснал проекта Белене по лични съображения и натиск от САЩ, има само един изход ако иска правителството му да оцелее- да национализира Корпоративна и СиБанка, прибере печалбите им и с тях да плати сметките на Белене до сега.