Найденов иска горските да са със статут на полицаи

Българската държава ще е безкомпромисна към бракониерите на дърва и на незаконната сеч трябва да бъде сложен край.

Обратно в новината

Коментари - Найденов иска горските да са със статут на полицаи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Истината е че повечето горски са в играта. Дървената мафия им плаща много повече отколкото държавата. Тези хора трябва да имат своите права но и да носят много строга отговорност...иначе като ги хванат и уволнят - идва следващия кандидат за далавера! А горите ни приличат на пущиняк..

Браво на Найденов, това е най-печеният министър! Този човек скоро ще има най-високия рейтинг, след ББ естествено. Никой не може да е по-добър от Бойко... Но наистина, това изказване е прецедент, за първи път някой министър да се опълчи срещу наглата циганска престъпност. Браво, подкрепям напълно!

Горските полицаи трябва да ги въоръжават с калашници и снайпери Драгунов. Защото горските апаши са въоръжени с пушки, пищови и ловни снайпери. Ако за почне пукотевица, униформените момчета да могат да опаткат боклуците бързо и резултатно. Да им зачислят също кирки, белове и лопати, да заравят престъпниците на място в горите. Като законите преди 9-ти септември, за борба с бандитизма и шумкарите.

А дано! Ама на дали:(

Г-н Найденов, полицаи от ИНТЕРПОЛ да ги направите, горските пак ще са в комбина с бракониерите. И на тях, както на магистратите, шума на парите им пречи.

Това може да стане само, ако се създаде общинска полиция, която да защитава от посегателства не само личната, а и общинската, респ. държавната собственост, на територията на съответната община.Независимо дали е гора, нива или лозе.

След като сме член на евросъюза,защо не изискаме 100 съдии,които да сложат ред в този червен бардак!При добра полит. воля това е елементарно...или всичко е театро-гоолямо театро.Но младите не прощават-заминават! изборът все още е ваш-после да няма Господи върни децата ни!!!

Според конституцията ни съдебнат аинституция е независим орган. Няма как бе Велико народно събрание, което да смени много правила, вкл. и тези за съдебната система. Сега тя е червена, което значи непроменимо подкупна. Некомпетентна е. Страхлива е спрямо силните и е адски мачкаща спрямо бедните. Това е картинка от Афганистан. Може да се промени само със закон.

Смятам че ако те посегнат на униформен трябва да бъдат пометени. Така да бъдат смазани на място че да не помислят за две десетилетия че трябва да се краде. Смятам че 2000 жандармерия може да смели 200 души крадци завинаги!

Много правилно! Както има данъчна полиция, гранична полиция и т.н., защо да няма и горска полиция?! Мирослав Найденов обяви, че ще поиска допълнителни правомощия за горската стража. Правомощия, които да са равни на полицаите в населените места, за да може тези хора, които влизат в гората и се изправят срещу озверели, въоръжени и добре организирани, в повечето случаи ромски групи, да реагират и да се защитят адекватно. Заменките на земя в България са станали нарицателни, но това, което сме загубили от заменките, е нищо в сравнение с незаконната сеч, която ежедневно унищожава българската гора и дава възможност за незаконен бизнес. Годишният дърводобив в страната е около 4 млн. куб.м., и над 1 млн. куб.м е незаконият добив на дърва.

36 кубика? тези нормални ли са?! Със знанието на горските служби се секат целогодишно гори и се изнасят с кервани от камиони - незаконно. Тези каминони изравят пътищата с такива дълбоки коловози, че след това хората няма как да пренесат починалите си баби с номален превоз, та ги возят пак с камиони в ковчезите. И така е във всички планини на България. Министърът да не разчина на по-големи праввомощия на горските, защото най-вече те са бракониерите. Също бракониерстват и с дивеч. Те са много нагли и организирани, също разполагат с оръжие и плашат местните със сила - да си мълчат за безобразията им. Това е истината. Така се краде в България. Причина за всичко това е съдебната система, която не приема за доказателство нищо, което е доказателство. Единственото доказателство за нашия съд е самопризнанието на виновен (когато става дума за далавераджии) и то не е окончателно, защото може да се даде и другпо показание. Оттам крадците са с чувство на безнаказаност, ако имат един фонд, за делен а подкупи. И така я караме вече 70 години... Може би и повече.

Не 70, а 20 години. Кажи истината.