Евростат: България е лидер по смъртност в ЕС

България е на първо място по смъртност в ЕС, показва последният сравнителен анализ на Евростат между страните членки.

Обратно в новината

Коментари - Евростат: България е лидер по смъртност в ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Здравословният начин на живот е свързан с няколко неща: липса на стрес , добри доходи и качествено здравеопазване. От самото начало на прехода до сега се води такава политика че населението да намалява , просто трябва да свикваме с това.

Ти Джеймс, може и да свикваш да си ДЖЕНДЪР, ама аз съм не примерим и върл противник на "ПРОГРАМАТА ЗА ИЗТРЕБВАНЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД" от 1988 година. И ЗАЩО? Разбрах че Творецът не случайно е избрал Човешкия син за княз на Земята, а също е изпратил в галактиката "Млечен път" и Господ българина, ЗА ДА СПАСИ БЪЛГАРИТЕ от пъклените унищожителни действия на ГАДОВЕТЕ-РЕПТИЛИТЕ. Без БЪЛГАРИТЕ, светът на Човечеството няма да съществува. И нека сега дежурните колаборатори на Сатаната, да се надпреварват с НЕ МОТИВИРАНИ МИНУСИ.

Ако искаш да разсипеш една държава постави начело зависими, прости и алчни гъзолиз.., които мислят само за себе си. Сигурно упраниците ни са горди с антинародното си управление и заблатяване на икономиката ни, те просто толкова си могат...

"България е на първо място по смъртност в ЕС, показва последният сравнителен анализ на Евростат между страните членки." Е, някакво изказване от страна на "раздаващите" баницата - Цвинокио и Баце му, в краен случай от многоброините им калинки на хранилката?

Смъртността е надежден показател за здравното състояние на една нация. Евала на ЕС. Евала на българските управници от прехода!

Ами така е, защото няма млади хора. Те са извън БГ.Населението е основно възрастни, които си отиват. Нормална и логична статистика.

в България отдавна хората живеят ден за ден тоест никакви планове за бъдещето, защото с тези ниски доходи и мизерия изобщо няма смисъл това бъдеще!!!

какви планове като не знаеш утре кой от всички нагли престпници във властта ще вземе превес , коя банка ще фалират и окрадат, кои болници ще фалират, кои месечни сметки ще ти утроят за плащане, кои сектор от националната сигурност ще премине в ръцете на поредния тъмен и нясен оШфорец.......

От централата на ГЕРБ съобщиха че това е фалшива новина.

Така чета и не вярвам на ушите си:))) Та щом е така кой е отговорен политиците е защо тогава ходят още сред нас а не са в хоризонтално положение на 2 метра под земята???

СДА-ИАКАМ ЦВЕТЕ,ЕДНО....ЕДНО НО СЕГА!!!!!Карамфил за гробищата....

ГЕРБ---ГинкаЕлегантноРежеБаницата....за останалите ====орландовци....

Партия ГЕРБ - създадена, отгледана и държана на власт от уж немска, но в същност американска фондация (ХАНС ЗАЙДЕЛ) може да се прекръсти в ГРОБ ! партия ГЕРБ = партия ГРОБ ! Къде е платената тролка на ГРОБ и Бойко Борисов - "красная кухая лейка" да коментира данните ?

Преди 1989 година нямахме подобен проблем - наброявахме почти девет милиона население, при много по - добро съотношение на етническа основа.

тука някои тъпанари с плоски мозъци , раждащи плоски шеги , повтарят един през друг "не можело да сме във всичко на последно място, били сме тука на първо" ...абе шибани плоскоглави олигофрени, тая статия ви казва не че сте на първо място по нещо си, а че вече ви смята за умрели, УМРЕЛИ, няма ви, край - изчезнали и умрели, капути...

Че загиваме като нация - да, вярно е.Въпросът ми е ти българин ли си или не си, та казваш нас ни смятат за умрели, като че ли ти не си от българите!

Кой не скача е червен Кой не скача е червен Кой не скача е червен Кой не скача е червен Кой не скача е червен Кой не скача е червен Кой не скача е червен Кой не скача е червен Кой не скача е червен Кой не скача е червен Кой не скача е червен Кой не скача е червен Кой не скача е червен Кой не скача е червен Кой не скача е червен

от америка ти дават избор - ако искаш може да избереш и да се самоубиеш

В Русия умират 3464 на 100 хил. души

2014 Неолиберален Семинар на ГЕРБ вьв Боровец Изказване на US посланик ЕИВИИН БОУЛИИНС ;На Балгария НЕи трябват инвестици в Икономика Здравеопазване Бзлгария казва тя е само МАЛКА ТРАНЗИТНА СПИРКА/ГАРА/ по Великия ПЬт на Коприната за Китаиските стоки и влакове и Турските ТИРове Тук са нужни САМО 4 МИЛИОНА души обслужваш персонал;Бензинджии Продавачки Проститутки Сервитьори Бармани Посланичката от Козяк доразвива плана РАН-Ьт и се придьржа пльтно кьм него

това са на путин- решетников словесните диарии

"словесни диарии", са твоите мисли Несретнико!

Знаех си аз, че не може във всичко да сме най-зле.

"България е на първо място по смъртност в ЕС, показва последният сравнителен анализ на Евростат между страните членки" Така е , но 28 години демокрация не стигат. Все още има някои които мърдат.

ГЕРБ = на Българския Новичок

Най после дочаках и ние да сме лидери в ЕС по : Смъртност Корупция Организирана престъпност Не можете да ни стигнете !!!

Ет го "светлото европейското бъдеще" пред българина! Води до гробищата...

Лоша новина за БСП!

ЧЕСТИТО !ОТ МНОГО ХУБАВ ЖИВОТ КРЕТЕНИ ГАДНИ УПРАВЛЯВАЩИ .

САмо преди ПО МАЛКО ОТ 1 МЕСЕЦ Столична Софииска Обшина изадае разрешение за РАЗШИРЕНИЕ на ЦСГ-Централни Софииски ГРОБИЩА с 90 ДЕКРА само след 10 дни гласиваха допцлнителни 50 ДКА СТАБИЛНА Макромка и СИЛАТА е в ТЕБкакто искат да ни кацат от Рекламите спонсорирани от Козяшкото п-во

това се казва европредседателство от гробищата

Отново сме в челните редици на Европа, а те не искат да ни приемат?!? Завистници и мерзавци... :P

Поданни на Уорд Факт Буук /ЦРУ/БГ-то е на 2МЯСТО по Смьртност вСВЕТА след Африканската Лесото/кьдето измират от СПИН/В лесото има находиша наДИАМАНТИ уран волфрамии и др цени метали закоито се облизва Ротжшилд БГто се източва ЗЛАТО и МЕД ценни метали с високо %с- от КАНАДСКИЯ клон на Ротшилд на него население му пречи трябва му Територията

Пръскат ни като хлебарки..

Сега остава да им обясним на г-дата европейци , че това е ключов момент от пенсионната реформа...

Няма светлина в тунела за българите и това си е! Освен тая която ще видим след последния дъх! Кои от Парламента, от Партиите, от БАН, от НСИ или от НОИ ще излезе да коментира, анализира и да каже Защо....Как да се спре това освен с реклами по телевизията .......

ИМА СВЕТЛИНА В ТУНЕЛА - това е товарния влак който се движи с пълна скорост към нас!

Както се казва - не може все на последно място - по доходи, по жиснен стандарт, по здравеопазване,,../........ Ето, че имаме и 1 място - по смъртност - защото то е правопропорционално на горните последни!

ами напиши го на вратата на малешевските гробища бе, не ни тормози с плоския си тъп черен хумор тука...

Е па тоа....то само хумора ни е останал макар и черния предимно....Ти като не си дебил - какво предлагаш?....да ти отговоря в твои стил: Мамцата ти изродка да еа ! - сега по-добре ли си? Малоуник скапан!

По-важното е да ни потупват по рамото и да ни галят по въшлясалите глави . Нямаме никакви шансове , оставаме ВЕЧНИТЕ СЛУГИ , НА КОЙТО НИ ДОКОПА.

нормално, масова емиграция и почти нулева раждаемост на основния етнос, очевидно няма как да е пълно с деца и младежи в такъв случаи, ще е пълно с стари и умиращи.

A 1990-та какви ни ги обещаваше СДС - никакви панелки, никакви стари коли. Смяна на колите на 3 години (така беше, признайте). Откарваш я в сервиза и си я вземаш като нова. В това време ползваш втората кола в семейството. Здравеопазване на западно ниво. Щастливи млади семейства. Свобода, щастие, рози, банани.

А безумното подскачане на популацията на площадите, нищо ли не ти подсказа още тогава?

Символ-верую на българските реститутки. Оказа се най-смъртоносният плод.

Благодарим ти, Винету! Нашия велик кормчия от Банкя ни води уверено и бързо към един по-добър свят. Да го запомним и да отдадем дължимото на него и на всички покрай него и след него, които са се облажили за сметка на нашите деца, внуци, майки и бащи.

Ето ви ги гербавите резултати! Боко, чао!

в Евразийския съюз на фона на Русия, Беларус, Иран, Армения и Сирия щяхме да блестим с най-ниска смъртност и плюещото мнозинство във форума щеше да е извънредно доволно. Ау-у-у виждате колко сме си добре ние тука рамо до рамо с Путин, Башар, брадатите аетоласи и Рамазан Кадиров от Чечня.

И числото бебета идва от циганите. Съмневъм се и 30 000 да са българчета, ако има 50% от тия 60 000 да не са циганета. Най-вероятно не са дори и 30 000 годишно родени български бебета, ас лично се съмневам, щото има и други малцинства, не саму цигани.

Примитивни управляващи управляват държавата , 28 г. .

точка. За нас са примитивни, глупави, корумпирани и т.н., но за ТЯХ са си много добри. А децата им до едно са в "пропадналия" Запад - САЩ, Англия, Германия, Ривиерата.

Вярваш ли че ще прокопсат там? Само стой та гледай каква ще им е съдбата.

Напротив, децата им пристигат с току-що получената университетска диплома в България и веднага ги парашутират като директори на дирекции в министерства, зам-шефове на големи държавни компании... Най-пресният случай е с дъщерята на министърката на МОСВ при "Борисов-2" Ивелина Василева (сега предсадател на парламентарната комисия по околна среда). Мамината калинка е прясно завършила в чужбина студентка и ...директорка на дирекция в МОСВ.

Накакъв идиот написал по-долу .... "сектори от икономиката а? ама баце ли трябва да ги развива? в смисъл държавата? верно ли? той комунизама приключи, младеж..." не предай на бацето ти, че той трябва само краде и да разпредяля парите от краденето, за друго да не мисли....засега КТБ, ЧЕЗ, орязани социални, пенсии, затворени и разфасовани на части заводи, ....и така докато общото им телесно тегло с пеевски и цацаров достигне минимум 10 тона...после ще ги погребеме в кратери, защото в гробове 1 на 2м като тия на снимката няма да се поберат

България е на първо място по смъртност в ЕС! Това се дължи на следните фактори: 1. Хубава храна 2. Перфектен живот 3. Високи заплати 4. Никакъв стрес 5. Здравеопазване на световна ниво 6. Ерудирани, умни политици 7. Умен, интелигентен народ 8. Нулева корупция 9. Никакви етнически проблеми и т.н.

ще ти го гравираме на надгробния паметник

stan_posta@

По добре на паметника на жертвите на демокрацията. Какъвто скоро ще има.

Ти си от точка 7. Умен, интелигентен народ!!! Ти знаеш ли какво означава оксиморон? Май не!!!

Не ни трябва евростат да ни казва това което всички знаем. А то е че България е лидер във всички негативни класации и на последно място във всички позитивни.

Ние го знаем , но управниците и политиците не го знаят , затова вдигат и годините за пенсии .

не само че го знаят твоите "политици" (аз бих казал серийни убийци), те го и планират, а сега го и прилагат....просто са едни елементарни , алчни, ненаситни крадци...какво да ги правиш, сатани

Не е възможно! Това е манипулация! При този икономически бум, при тези толкова високи доходи, не може да умираме на ангро! ГЕРБ и Сие веднага да наредят промяна на данните!

След като и в Парламента в Бг има 80 % ДЕБИЛИ , то те не могат да вденат , за какво става на въпрос .

Това е планирания геноцид над българския народ от перестройчиците на КГБ/ДС, българите да бъдат изгондни в чужбина или да измрат, а мужиците да се пренесат в България, вече са над 500 хиляди, изкупиха ни черноморието..

а пък мисля че се дължи на фашизма

може - едни бягат в България, други в Кипър, ФРГ, Англия или САЩ. Някои се местят дори в Русия, предимно кавказки мусюлмани. Не съм чул някой да е забягнал в Северна Корея, Куба или някога богатата Венецуала на социалиста Мадурко.

Според "Теорията на конспирацията" НЯМА "ПРОГРАМА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД" от 1988 година. Цензурите се "грижат" конспирациите да не се знаят, обаче ГРОБарите РАЗШИРЯВАТ в последните 9 години гробищните паркове. Как се прилага ХУМАННИЯ ГЕНОЦИД всички виждат, но когато се надигне глас ЗА СПАСЕНИЕ от него, влиза в действие бутонът "DELETE". Същото става и с ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕЦИЯ. Ратифицира ли я 43-тото НС тази конвенция, след още 30 години от БЪЛГАРИНЪТ няма да остане и папер-фандък. Пиша това, но сега модераторът може да го сметне за "ИЗВЪН ТЕМАТА И СПАМ".

сигурен, че ако на власт дойде надебелялата от приватизации и злоба лелка и малцината по-млади хора излъгали се да останем в България, ще се изнесем и съвсем няма да има КОЙ да работи и да ти плаща пенсията.

Така ли? Ау блазе ми щом от тебе зависи плащането на пенсията ми. От тебе и от такива като тебе тролове лекета. Нито за Корни съм гласувал и съм гласувал, нито за тези, които ти хвърлят да ядеш. Те са само две от лицата на злото, играят в един отбор. Само малоумен може да вярва на гейските ви мантри.

Кой ще дойде на власт, определя го ГОЛЕМИЯТ НАЧАЛНИК-Господ българина. Кака Курни обаче, не е сред тези които ще управляват България. АЗ СЪМ ПОВЕЧЕ ОТ СИГУРЕН.

какво значение има кой те убил, когато си вече труп...дали е туквата или госпожа лъжа - българите са изтребени...и в интерес на истината през 2008 години нещата изглеждаха, че оправяха и хората имаха обещетения при безработица, а сега едно голямо лайно - лайното изстрано всяка сутрин от преялия с нашите пари винету

измирайте, щом 30 години след социалистическа българия, социалния животи спокойствието ви е бил проблема днес, когато живеете от десетилетия вече в хитлеристки капитализъм....може би фашизмът, а не социализмът да е виновен за дебилизмЪТ ви, или просто сте едни мръсници, които не могат да кажат ние сме човекомразци и крадци, а предпочитат да крещят -ууу комунизмът е виновен....

С ГЕРБ напред! Ура ура ура!

С ГЕРБ напред към гробищата! Ура ура ура! Там се намира мечтаният от всички ни РАЙ. Няма мутри, олигарси, ЕРП-та, ВиК-ата, НАП-ове, НЗОК ... супермаркети и бакалии.

Ников не ви кара да имате взаимоотношение с всичките изброени обекти. Отивате в гората, построявате си една колибка и заживявате щастливо без да ви тормози никой. За наша радост и вие няма да ни пълните форумите с простотии.

Щом България е на първо място по смъртност в ЕС то В Люксембург Трябва да са БЕЗСМЪРТНИ ! Няма такава класация , всички са смъртни . Продължителността на живота е различна !

Точно това си мислех и аз. Нали всички умираме в крайна сметка. По коректно според мен е да се говори за продължителност на живота и отношение раждаемост/смъртност. Иначе наистина излиза, че има и безсмъртни.

Ало, събуди се, че си отвит и ти духа на врата! Абе, с какво са ви правили, та сте такива тъпунгери, бе? И оня, дето се прави, че ни управлява, говори че цъфтим и връзваме и такива новини са глупости и са заговор против ГЕРБ! И тиквениците като тебе верват ли, верват!

когато се раждат 50 000, а умират и емигрират 100 000 на години....колко остават живи в българия

Причините: ниски доходи под прага на бедността за 60% от народа, стрес, менте храна, заразена почва от Чернобил, радиоактивна вода за пиене, пушене цигари, пиене алкохол, ядене на мазна и въглехидратна храна, лошо медицинско обслужване, скъпи и недостъпни лекарства, замърсен въздух, питейна вода, скъпо отопление, ...

каква храна да ядат робите, които са по10-11 часа в денонощието на работа, и за един месец работа с аплатени с 350 евро "заплата" добре че въобще нещо намират да ядат

Гадни европейски червени боклуци от Евростат! И те против Правителството на ББ! И те дестабилизират властта и клатят държавата с фейкови новини! Нищо! Кадровикът ЦЦ ще се намеси и ще реши проблема!

Харесва ми тънкия хумор, прявилно веднага да се намесят и да вдигнат продължителността и качеството на живот!