назад

Четете книжки, хора!

14:27 | 21 февруари 2021 | Автор: Евгений Дайнов, DW 110 5554

Коментари 110

Че не чете българина е факт! И понеже не чете, затова все повече оскотява вътрешно, иначе на външен вид нещата ги докарва и на джуки и на бицепси!

Хм...Като човек, изчел доста повече книжки от това човешко недоразумение Евгений Дайнов спокойно мога да отсея тънката злобна пропаганда, вплетена в написаното, което може и да не е от него. Та изкристализираха ми някои дребни детаили, като например бляскавите европейски мисли, идващи не откъде да е, ами от европейските пристанища, тези долнопробни бордеи, свърталища на паплач и престъпност, ама нали са европейски... Тропането на ботуши в евразийската степ Дайнов е само в главата ти! Ние с тия хора сме живели по идентичен начин само до преди 50 години! И това е било хилядолетия! Удобно е нали , да споменеш блатата вна Санкт Петербург, ама някакси си пропуснал да споменеш Ермитажа! За него дали си чел, родоотстъпнико? Имаше и много други неща, неприятно застъпени в мозъчния ти бълвоч, ама айде, че ме търси началника! Че ако навремето гледахме да сме политически независими, сега гледаме да сме финансово такива! Нали така, Дайнов, така е при капитализма!

Ти да си живял с евроазийците до преди 50 години?Аре не лъжи като комундел/бетер циганин/.Ядохме ви ценностите,затова никой никъде не ви приема.Оди се фукай у Куба и колко гот си прекарват негрите.

НЕ ЧЕТЕТЕ ДОЙЧЕ ЗЕЛЕ, хора! особено ако там има статии на дайнов и други соросоиди

А този човек е доста неадекватен. А и Дойче веле, работата ясна. Доста елементарен пропаганден материал. За 90-те можеше и да се пласира, но не и днес. Но е типичен пример за човек, който гледа наоколо със широко затворени очи. Дори не си заслужава да му се обръща внимание, тотално неадекватен. Ням акакво да се научи от този.

Да, тоя съвсем е изпушил !

е вълк г-н.Дайнов. и едната партия лапа,а другата зяпа. Защо лъжете хората ,че в Европа е обратното.

Роден е на 11 май 1958 г. в Пловдив. Неговият баща, Александър Дайнов, е постоянен кореспондент на вестник „Работническо дело“ в Москва (1961–1965) и Лондон (1971–1977), а след това е главен редактор на вестник „Софийски новости“. Майка му, Лидия Маринчевска, е дъщеря на активни борци против фашизма и капитализма, има висше медицинско образование и работи в Центъра за научна информация към Медицинска академия. Евгенй има брат, Владимир, и сестра, Милена. Средното си образование Дайнов получава във Форест Хил Скуул в Лондон, където основава първата си рок група „Луус чейндж“.[2][3] В 1976 г. със стипендия от Inner London Education Authority постъпва в колежа Корпъс Кристи на Оксфордския университет, който завършва три години по-късно с първокласна диплома по „Нова история“. През 1984 г. получава научната степен кандидат на историческите науки с дисертация „Френската комунистическа партия и проблемът за политическите съюзи (1972-1981 г.)“. От март 1985 г. е асистент в Софийския университет, а през учебната 1985–1986 г. е гост-преподавател в колежа „Св. Антони“ на Оксфордския университет.[2] Специализира в Париж под ръководството на професор Ален Лансло. От 1999 г. е доцент – а от 2002 г. професор – по политически науки в Нов български университет.

Аха, сега разбрах! Навремето бях случайно в Оксфорд. Там беше пълно с такива като този-гейове!

За каквото Дойче веле платили, това Евгени Дайнов написал! Така е той Евгени. Ако утре "Путинова Русия" му плати повече да плюе по фон две Лайнова Европа-ЕС , НАТО.. ..Евгени ще ги разбива със същата настървеност. Така разнищваше и враговете на социализма преди 1989 г. Да си слуга не е съдба ,а професия!

Да, друже!!! Синът на слугата е също слуга!!!

На този професорски гъз от с. Миндя още има клишета от вестник „Работническо дело“!!!

Аз чета същите книжки като Вас господине! Миналата седмица прочетох три: "Собиески", "Джак Даниелс" и "Кайлъшка". Тази прочетох "Блек Рам", а от утре почвам "Финландия".

Е като ги прочетем какво?! Това че аз знам нещо ще промени ли политическите пируетии които разните му там политици правят за да изкарат някоя пара в повече... Някой спомена Пол Пот... бил социалист, бил главорез, обаче дойде на власт с американски пари, просто някой в Пентагона изчислил че бомбардировките над Кампучия не са ефективни, след като Краля и наследилите го военни превратаджии не се справиха с поставената задача, американците потърсиха човек който мрази виетнамците и ще ги трепе за по-малко пари на познат за него терен... а след като червените кхмери успяха да освободят отвлечен от пирати американски кораб се намери идеалният кандидат за това. Когато виетнамците освобождават Пном Пен от Червените Кхмери, Китай предприема нападение над Виетнам, което виетнамците бързо отблъскват. Китай, САЩ и Западна Европа и страните от югоизточна Азия не признават Народна Република Камбоджа и блокират всякакви отношения със страната, включително хуманитарни доставки. Благодарение на САЩ, Китай и Западноевропейските страни Червените Кхмери запазват местата си в ООН. САЩ, Китай и Западноевропейските страни съставят коалиционно правителство в изгнание между Червените Кхмери, партията на принц Нородом Сианук и Кхмерския народен национален освободителен фронт което считат за легитимно. Провиетнамското правителство, както самите виетнамци са силата която предотвратява връщането на Кхмерите на власт и повторението на геноцида от 75та-79та година. САЩ, Китай и Западноевропейските страни финасират, въоръжават и обучават червените кхмери до 1995-а. Та на фона на горното трябва ли да четем политоложки книжки за да вденем че в крайна сметка не идеологията а парите са тези които са в основата на всяко "политическо" решение.

Ботуши тропат в дойче зеле пропагандата и най-вече в болната глава на Дайнов. Дайнов, стой си в Миндя, че да заприличаш на хората! А до тогава, ще ти тропат ботуши от евразийската степ в миндьовската болна кухарка. Стой си на село, човек да станеш!

6000 години , прецакани за 30.

Този се прави на някой, но винаги е бил никой. Тия неща, ако са минавали преди 30 години, сега са само една нескопосана пропаганда на която всеки мислещ човек не вярва. И много по важно е човек да може да мисли, много хора четат, но не само не могат да мислят, но и не разбират какво четат, и какво трябва да разберат от прочетеното.

А бе, този да не се е ваксинирал?

Този е вакисниран по рождение ..с червената ваксина

И от достоинство и от там каквото други добродетели изреди. Продажна душица с пълния комплекс от комплекащина.

"Българите по природа са мнителни - всеки е купен, всеки е кукла на конци, никой няма нито свободна воля, нито достойнство. Но защо? " Защото четем такива отвратителни статии, които потвърждават това мнение.

По-важно от четенето е мисленето. Само тогава ще можете да различите лъжите и манипулациите на 'начетените' паразити на обществото - политолози, социолози, анализатори, коментатори, наблюдатели и всякаква друга воняща твар.

Караш ги да мислят? От това боли глава.

Доста неграмотно написан текст. От всяко дърво свирка не става - тоя е пропагандист, а не академично лице. Онова с Путиновите политолози като изречение не е никакво изречение. Само полуграмотен човек остава изречение без глагол.

Целия текст е лошо написана пропаганда с цел създаване на омраза.

Като изключим няколкото пасажа, които оправдават хонорара му, като цяло е прав. Няма защо да се сърдим на истината. Факт е, че българското население не направи почти нищо, за да спре превръщането на държавата ни в това, което е. Всеки следващ мандат идва с все по-изкривени и репресивни закони и това изглежда не пречи на никого. А целта на държавното управление принципно е проста - ефективност и справедливост. Кражбата трябва да е само съпътстващо явление в скромни размери, не система.

Аз се чудя как е възможно да е допусната възможността оценител да оцени таванския етаж на една сграда да бъде със същата равностойност 100% колкото всичките останали примерно шест етажа взети заедно йоще 100% та общо 200%, като дори се разпростира върху двойно по-малка площ. И това е законно, никой не е предупредил останалите глупаци, те не могат да протестират защот няма пред кого, има подписи на кой ли не гл. арх, шеф НАГ и т.н. и т.н.

Притеснява ме ,че г-нДайнов влиза в ролята на заека от вица в който тичал из гората и викал ,че всички са "педераси".Естествено след това който и да срещнел Зайо,всеки му свършвал на устата.

непрекъснато се хвали, че е чел много книжки, но не му помагат! Пак си е слуга! Морал!

Тулуп книга не чете,Винету му е забранил.

В казармата четяхме само Народна армия.

Евгений, Евгений, Евгений, от къде тръгна, къде стигна, мен не ме интересува Путин или Запада. Постоянно с това се плашим. Ние сме никъде. В България е нов вид модерна хунта, която св отличава от латиноамериканските, защото сме в Европа географски. Това е нов щам, нов фенотип или тама както искаш го наричай. Но има влияние с футболни отбори, заграбване на бизнес, достъпна за масите музика, която тук се нарича чалга и много, много, много първобитни полубогаташи с проект в джоба, който ядат кюфтета със зачервени бузи и ухилени физиономий. И по малко алкохол, Женя.

Нелоши размишления изкарани в компанията на шотландска ракия.Проблема е че вече сме 2021 ,а не 1995-та.Другият проблем е че този човек работи за Дойче веле,доказано анти българска медия,обслужваща кръга около другаря Прокопиев.Българската редакция на ДВ имам предвид,заедно с Дневник в България.От там нищо позитивно за БГ и българите не излиза.Като добавим ,че носителя на идеите им е "Дай България",картинката съвсем се изяснява.

Дайнов, изсра поредната дрисня в полза на, ще капят центове !

Дайнов пак е прекалил с водката. Защото каквито и колкото книжки да си прочел, като прекалиш с водката вече не си личи .

Дайнов, аре стига, запри се малко. Честно казано, не ми пука, какво мислят путинските политолози - не съм там, а и не възнамерявам да бъда. Ама от всичко, което с такова упоение противопоставяш на техните тези (ще ти повярвам на юнашко доверие, че са такива, каквито казваш), мнителният според теб български народ нищо подобно не е видял през тези вече 31+ години демокрация... А за преди това...За по времето на соц-а, мисля, че точно ти нямаш право да се подиграваш на в. Народна армия. Не за друго, а защото беше едно от малките братчета на в. Работническо дело, който още тогава беше получил подигравателното има Разбойническо дело. Та, понеже заговорих за Работническо дело, нека ти напмоня някои неща: Баща ти - Александър Дайнов, е постоянен кореспондент на вестник „Работническо дело“ в Москва (1961–1965) и Лондон (1971–1977), а след това е главен редактор на вестник „Софийски новости“. Майка му, Лидия Маринчевска, е дъщеря на активни борци против фашизма и капитализма... Та ти за това и си учил средното във Великобритания. Ти си бил и си си останал дете на Партията - майка БКП. Така че по-кротко по отношение на българите - какви са, защо са и т.н. Ти нямаш нищо общо с масата българи, а и очевидно е, че ги презираш и мразиш. Сигурно защото те е страх от тях. Бил си част от статуквото преди 1989-та, а и сега си част от статуквото. Страх те е да не се срине случайно, че ще ти се наложи да слезеш при на, а ние сме много мнителни по отношение на такива като тебе.

Някога имаше питие РОМ в бутилки по един литър. Пиехме го в казармата , защото беше евтино и силно и си имахме приказка...отиваме да четем ...РОМани

Наборе, един въпрос-Защо аз ходих в казармата ,а ти не?

Напротив -наборът служи с мен в Карлово танковата бригада-беше старшина -школник.Но не това му е проблемът-говори тотални глупости и се бара мастит политолог-ама не е !

Тоя измекяр освен бабите из Миндя, вече незнам дали друг може да излъже?

Самият факт че ти дават трибуна DW приключва всякаква идея за порядъчност. Изплюваш си пропагандата, взимаш си хонорара и ето те в дира. DW обаче няма да даде измекярската си трибуна на автор с друго мнение. Избълвал си омразата към Русия, разбираме че в Санкт Петербург има блата, а останалото е Монголия. Разбираме лъжата че за "путиновите политолози" е важна властта, а не хората. И край. Лъжата на германската пропаганда е закована железно. Но щом призовава към четене на "книжки", да призова и аз. Търсете и четете или поне послушайте в ютуб Фурсов или Артамонов. Стига да разбирате руски. И ще чуете или прочетете присъдата над лицемерна "Европа" с нейните либерални "ценности", които и Дайнов не ги знае кои са. Германия не можа да победи Русия с танкове, сега пробва с лъжите на дойчевелета и надали ще и се получи. Защото са тъпанари като теб, другарю Дайнов. И не сме никакви европейци и слава Богу, а сме съвършено отделна цивилизация, драги ми Дайнов. Четете книжки, но добри и умни, бих добавил.

Авторът се опитва да изкара Европа цивилизована от 2300 години насам, а из азиатските степи на Русия имало канибализъм и варварство през цялото това време. Ще припомня на скъпия автор Инквизицията в Европа и горенето на вещици на клади по градските площади за бурна радост на събралите се сеир да гледат тълпи.

Припомни си реформите на Петър 1 каква цел са имали

Толупа си е толуп.

Подрастващите политолози едва ли са чели "путиновите книжки", но този екземпляр определено е запознат със съдържанието им. А там подробно се обясняваше, че който не е с нас е против нас. Громенето на инакомислещите беше основен приоритет на номенклатурните кадри, а сега е на въоръжение и на псевдодемократите докарали икономиката ни до просешка тояга. Колкото до младите политолози те няма как да не са плод на компрометираната ни система на образование където да мислиш е мръсна дума, а да цитираш господарите си е висш пилотаж в кариерата.

Най-важното правило на демокрацията: не ме гледай какво върша, слушай какво ти говоря (или съм написал). Миндянецът е верен слуга ка крадящите, говорещите и пишещите.

вземи си китарката и бегом на улицата, че политиката няма да нахрани семейството ти, а на улицата ще вземеш някоя стотинка....но ти и като музикант си една кръгла нула!

Хубаво е да се четат книжки, Евгений, но не винаги помага. Я, се виж ти!

Начетена гад, долна и мръсна.

Като му гледам торбетата под очичките ,май е бил в "библиотеката " с Петка и Чапаев когато успели да я изчетат целата ,и само една "книжка " им се опряла.И то защото на "корицата" пишело"Whyski " ,но съдържанието миришело на дървеници.

А мене направо ме втриса като си спомня, че краха на комунизма започна с режим на тока. И като гледам какво стана в САЩ в Тексас и лятото в Калифорния,като знам, че в Швеция, Франция и Германия бяха буквално на РЪБА, че само тока подаден от Белорус и Русия спаси Украйна от пълно изгасване ми е напълно ясно какво следва в близките 1 до 2 години. И тука Русия е непричом, щото нито Путим им писа на идиотите зелената стратегия, нито Путин осъществи джендър революцията в западния свят.

Е то баш по време на соца имахме режим на тока ?

Ами той нали точно това е написал!

Яно не съм се изразил правилно , режим на тока си имаше много преди краха на соца,

Г-н Дайнов ,поне тези които пишат в подлезите сами си купуват боите, а разчитащите на Сорос и такива като вас сте куклите на конци. П.П.и имиджа който се опитвате да имате на рокаджия убижда рокаджиите.Те поне са свободни хора.

Какво ли е това “Убижда”?

Още един пропаднал седесар !! Сус бе , мършо !

Ама като няма морал, почтеност... по-лошо става с книжките. Като при тоя, дАйнов.

Щом казваате...

Секса помага,здрава психика,желание за работа,определено ставаш по добър...Да продължавам ли,има още много добродетели.

Абе, на крадлив и лъжлив политолог, българинът му пречи. Пък циганите му помагат, в "демонократизирането" на страната.

Не е само да четене работата.....Тази сутрин срещам на стълбището синчето на едни съседи, който се дипломира Право. Обул си едно клинче на щекавите крачка, нахлупил една плетена шапчица....абе същинска сладурана. А нали уж е от ония ,учените? Моралът изчезна, книгите даже щяли отново да ги продават на "Славейков"!

клинче и плетена шапка??? къде отиде морала наистина?!!!:))))))))) къде изченаха потурите и калпака????

Пропуснах, че клинчето беше в цветовете на дъгата, лака на ноктите, епилираните вежди и гланца за устни. При това положение наистина предпочитам потури и калпак. Да, потури, педал смотан !

Господин Дайнов, Вие също четете , но не книжки, а книги и се опитайте да ги разбирате. Иначе ще се задълбочи прогресивното Ви пропадане като политолог, и ще си останете неоспорим апологет на синьо-лилави идеи, но това вече не носи нито полза, нито евтин авторитет. Досадно дълго се изказвате и нищо интересно и смислено не казвате с демоде хашлашкото си поведение на уж рокаджия.

какви кукли на конци сте и как крадохте във властта.

че този лош матрял е публикуван в дойчевеле, за да го коментираме повече.

квото и да пише по книгите, "демократите" правят съвсем друго. Примери: - Либия, - Ирак, - Афганистан, - Сирия... - подкрепа за ИДИЛ и Ал-Кайда Извод: книжките са за заблуда на населението. Който вярва в техните теории и ценности е пълен глупак, а който не вярва, но се мъчи да ни убеди, че е вярно - е манипулатор. Явно това се отнася и за Дайнов

лщбимата ти рассия е заробила над 150 народности за да е в днешният си вид. Реално рассия е само москва и околностите, всичко друго е "мирно" присъединено :)

и ако може Дайнов да обясни как тези, дето уж се грижат да "вършат на полезни дела за гражданството" на Запад така яко бият същите тези граждани, когато последните излязат да протестират за нещо. Примери: Берлин, Холандия, Париж, САЩ и т.н.

глупости

квото и да пише по книгите, "ушанките" правят съвсем друго. Примери: - Либия, - Ирак, - Афганистан, - Сирия... - подкрепа за ИДИЛ и Ал-Кайда Извод: книжките са за заблуда на населението. Който вярва в техните теории и ценности е пълен глупак, а който не вярва, но се мъчи да ни убеди, че е вярно - е манипулатор. Явно това се отнася и за Дайнов

през пет години слягаме по един да чете и по 30-тина съветници да му обесняват какво е прочел то са професори то е чудо и файда - йок нямаш ли си пипе, четенето нищо не може да направи от теб викаш, да си изходиш тука, белкем някой нещо ти плати по изборите да смениш изтърканите дънки и якенце с нови

Към новината