Китай стана №1 в света по брой милиардери

Милиардерите в зелено в Китай през 2017 година са се увеличили с 35% и вече са 819 души, а общото им състояние е 2.5 трилиона долара.

Обратно в новината

Коментари - Китай стана №1 в света по брой милиардери | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

милиардерите,да се забранят и милионерите,как така парите ще правят пари в геометрична прогресия!

Как е възможно? А народът им живее бедно и гладува! Това ми било социализъм!

"В столицата Пекин живеят 131 от милиардерите, а средното им богатство е над 1 милиард 100 милиона долара."- Тази математика, с нуличките, се учи в основното училище....

Абе китайците е. мамата на всичко. И за добро, и за лошо.

Да живей комунизма ! Ура, другаре !

Нормално! Китай детронира САЩ като световна икономическа сила. Хамерите отиват в историята ... бавно и славно! Чакаме следващата световна война - между САЩ и Китай.

И каква стана тя - комунизма произвежда и ..милиардери?! Въобще в Китай другарят Маркс- ряпа да яде! Много по-интересен е следният въпрос. Колко от тези 819 човека с милиарди в джоба са членове на Китайската комунистическа партия? Не бих се учудил, ако от тях 818 са действителни членове а 1/един/ е кандидат-член. Мисля, че е краайно време да преведат Интернационала на китайски език. На крак, о парии и презрени! На крак, о роби на труда!

От всекиго според възможностите, всекиму според потребностите

Китай е след нас... Един милиардер на 2 млн. работливи китайци... При нас са повече на 6 млн. Заспали овце,половината от които на соц.помощи и пенсийки... ,,Богата" държава е....,,МУТРОЛАНДИЯ"....,,БОГАТА" !

Лошото е, че тук прехода не мина под контрол като в Китай. Заради това последва голямото ограбване. То и сега явно си продължава. От очернянето на полицията/милицията последва тяхното разбиване. Резултата е видим. В Хонконг също от както е към Китай, милионерите и милиардерите са се увеличили десетки, ако не и стотици пъти. И там е имало разни класации.

Като чета коментарите и разбирам, че много прозападно настроени не им харесва новината, че може да се живее в социализъм и държавата да се развива. За съжаление никой няма да разбере ако България си беше такава каквато беше и продължеше своето развитие дали нямаше вече да е 10000000 милиона и суверенна държава.

Да виждаш нещо общо в китайската икономика и нашенския социализъм?

Най- ясно виждам какво стана за 29 години промени по съвета на западни държави. Останалото ще разбереш сам ако помислиш.

за Китай се разказва следната истинска история. По времето на Никсън американски икономист отишъл на посещение в Китай. Китайците го завели да видят различни строителни обекти. Отишли и на строящ се голям канал, на който работниците работели с кирки, лопати и ръчни колички. Американецът ги попитал защо работят така, а не с трактори и багери. Китайиците казали, че по този начин се създават работни места. Американецът решил да се направи на умен и ги попитал: Като искате работни места, накарайте работниците да копаят с лъжици, вместо с лопати. -Ние искаме да създадем работни места, не да обиждаме хората,- отговорили китайците. Кой разбрал, разбрал...

мдааа. при капитализма Китай беше изостанала страна, без индустрия, на която западняците взимаха териториите и която принуждаваха с войни да купува опиум. 70 години Комунизъм и западняците треперят само като чуят за Китай...

Аз от отдавна обяснявам на Другарете че най големия комунизъм е в Европа - Шевеция ,Норвегия ,Фрнация. Високи данъци и социални помощи. Китай и Русия си е див капитализъм. Разликата е само че управлява една партия.

Най-добрите социални системи са в държавите, където никога не е имало комунистически режим, ама наш Ганьо мрази да мисли и още си пее песните за бай си Тошо.

Комунизмът и социализмът в целия свят е строй, в който всичко се одържевява, за да си разпределят активите шепа комунисти. Гинка е от другарите. Не се чудете защо заплатите са нищожни а пенсиите позорни.

аа, то китай е номер едно и по: население брой произведени джапанки болни от квото се сетиш изядени кучета кладенци за вода проснати дрехи дълголетници и тнт! а иначе тези статистики се правят в % от населението. или на 100 000 души!

Ние по какво сме "най-най" ?

Над 80%.

по "умници" като тебе!

Нормално.Най голямата страна по население.Абе лош е тоя комунизъм.

И милиардерите вече взеха. За нас демократите нищо не остана.

Бах тоя комунизАм в Китай тия за какви ги броят за капиталисти или са здрави наши другари???

Богата държава се прави от богати граждани, а не от тези разчитащи на социалните мероприятия.

....еии друго си е да кажеш другарю милиардер ехх комАнизъм, комАнизъм що ли те махнахме???

Другарки и другари! Няма да мине много време,когато сегашните Соросояди срещу шепа юани, ще започнат да ви насаждат Конфуцианство и китайски "комунизъм"!

да живее комунизмът в китай :)))

по-големи комунисти от европейците няма..