назад

COVID-19 поставя и въпроса за отговорността на правителствата

22:11 | 02 април 2020 49 3466

Коментари 49

Богатите страни не са толкова богати вече. Доста обедня народа и стандарта им падна под този на много азиатски държави. Просто нямат вече пари, дори и да си напечатат.

Не, никой няма да си понесе отговорност за цирка Ковид. Защото всички имат аметка от пандемията - кой дапризнае, че такова чудо реално няма!

Имаме един въпрос към правителствата и ако не отгпвпрят изчерпателно ще им бъде зададен много серипзно: Защо напускаха всякакви хора от 3-4 свят без контрол от здравен характер, това никога не е било добре помня врвмето преди 90 какви строги здравни норми имаше за да идеш или д се върнеш от разни места. Ей тва искм да знам, ако се окаже че е от ашпност тежко им на тия правителства.

Всички политоци от последните 30 години в европа и Мерика трябва да отгпварят пред международен съд.

Ами демокрацията в голяма част мутира в дефектно направление - либерастия.

Въпрос към ДИР: Защо блокирате и триете коментарите които не покрепят радефф и радефчината? Русия и комунизъма също се покрепя безрезервно от вас, Защо допускате да се води антибългарска и антиправителствена кампания от скапаната ви медия? Защо подтиквате към насилие и неподчинение червените кхмери в България? Преди да ме изтриете отговорете на тези естествени въпроси. Мерси.

от морална и хуманна гледна точка китайската диктатура на комунопитците трябва да поеме отговорност за това, което причини на собствения си народ и на целия свят

Ако там в първия момент не разбраха / или поне си затраяха/ , то после се корегираха и взеха правилно драстични мерки въпреки всички икономически загуби и опасност от мрънкане, а другите държави показаха, че разузнаванията им са заспали по темата. В случая за нас, можем пак да приемем, че Господ е българин и засега сме в относително пожалените от заразата държави.

Поредните недочели журналисти. В Южна Корея инсталирането на приложението за цифрово проследяване е ставало с ИЗРИЧНОТО съгласие на гражданина! Правителството помолва гражданите масово да си инсталират приложението - за да се намали здравната опасност за всички. И те го правят. От това по-голям признак за здраво общество и консенсус по въпроса за мерките - здраве му кажи!

Много въпрости има, и оправдания от типа "Китай мълчеше", няма да минат - всички видяхме че Китай изолира много мнмилиони, никаква тайна нямаше! И всички пратиха самолетите да си вземат заразените от Китай и после ги туриха под карантина, ама "забравиха" за китайските туристи. Това не е само престъпно бездействие, тук и друго май има. За пародията на здравни системи в европейските страни също има много какво да се пита. Каква е тази бутафория на здравеопазване? Защо футбола е по-важен от здравеопазването?

"...Урсула фон дер Лайен се извини на Италия за закъснялата реакция на ЕС..... 2 април 2020, 16:48...." ..."...Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен се обърна към италианците като каза, че съжалява за закъснявалата реакция на ЕС в отговор на пандемията от коронавируса. Тя направи това в статия, публикувана във..."... " След дъжд качулка"....Но това не трябва да се отнася само за Италия,а за цяла Европа.Жалко за стотиците хиляди жертви,разбитите икономика,социален живот и перспектива..

За престъпното бездействие на такива политици и правителства трябва да бъде организиран международен съд в който те да бъдат съдени за нехайното им отношение към своите сънародници!

МОЖЕ ДА СЕ ОСВОБОДИМ НАПЪЛНО ОТ ЗАРАЗАТА ЗА ЕДИН МЕСЕЦ АКО ВСЕКИ ПРЕДПАЗВА ДРУГИТЕ И СЕ ДЪРЖИ СЯКАШ Е ЗАРАЗЕН /защото не знае в действителност дали е или не е/ и се предпазва от всеки съгласно инструкциите/ маска, ръкавици, дезинфектанти, дистанция/. За съжаление няма да се възприеме едно такова поведение от всички защото трябва да се рекламира, обяснява и е трудно за изпълнение особено в домашна обстановка. Търся подкрепа и помощ за разпространението на това "СПАСЕНИЕ ЗА ЕДИН МЕСЕЦ". Благодаря на всеки логично мислещ човек който го възприеме и го препрати до други хора и институции.

търсиш нещо дето в масовия българин липсва. всичко се изкривява през егото му и всичко което не му е по вкуса- е нарочно направено само и само да му пречат... да ходи по кръчми, дискотеки, разходки, пазаруване(шопинг), да си кара колата,щото му е кеф и тн. в момента в който обаче някой познат/роднина пострада - изведнъж се обръща на 180 градуса и почва да се жалва, как не са се погижили да не пострадат роднините му.

да се освободим, защото и 1 заразен да има всичко пак си тръгва. При условие, че няма лечение вирусолозите казват, че ще отмине , когато 70% преболедуваме вируса

Хора, мисленето е висша функция на високо организираната материя. За да се мисли, трябват напъни. Но някой хора с напъни стигат само до тоалетната. А сега си отговорете на следния въпрос - видяхте ли до сега мисъл, от тези дето ни управляват. Или само напъни.

Видяхме как прие опасността правителството и как го прие (п)резидента. Едните сериозно, а другия с подигравка. Видяхме как се тутат разните премиери и президенти по света, а после разбират, че са проявили слабост, а сега плащат народите им. И то прескъпо. Ако това беше проспано у нас, щяхме да преживеем трети фалит на държавата за периода на демокрация. Е това май ни се размина.

Защо удължавате извънредното положение още от сега до 13 май ??? В Италия едва днес го удължиха до 13 април - а там има 13000 мъртви - а в БГ само 10 !!?? Както е тръгнало - ще го удължите до Нова година ??!!!

колко хора трябва да умрат за да се удължи извънредното положение?

ако ти се мре ....мри, повечето хора не искат да последват съдбата ти!

А дали може да се подведе някой под отговорност за бламиране на Конституцията на България? Извънредно положение? Дори минимална заплаха нямаше за идване на опастност, а комоли да е имало извънредно положение, изискващо да се отнемат правата на хората! Сега бавно но славно се плъзгаме към голяма криза, дали когато дойде извънредното положение ще се върне законноста?

Време беше нещо да отвори поне малко очите на РАЯТА по целия свят , че "политическата класа" са една сган мошенници , които се интересуват единственно от пари , власт и лъжи когато наближат избори - През останалото време е банкети и празни приказки !!!

У нас около стотина души от заразените са в болница, останалите са по домовете си . В същото време болничничните легла в болниците са 3 000 и заради наложената забрана за плановите операции, в момента болниците бездействат . А само след месец , като отменят извънредното положение ще се напълнят с болни в много по-тежко състояние от това, в което са в момента. И въпреки свободната леглова база в болниците, нашите умници напълниха спортни зали с легла , вместо да започнат масово тестване на населението и да му осигурят маски с активен въглен и дезинфектанти !

Абе ти май си от тези дето си мислят, че доматите и краставиците растат в хладилника? Никоя държава няма достатъчно маски. Даже не повярвах, че преди седмици Турция ни дадоха, а после и при тях сигурно вече са в недостиг.

..."Западните демокрации не искат да взимат подобни мерки, защото те предполагат изключително голяма намеса в личния живот. Това е ниво на наблюдение от държавата, което те не приемат спокойно", обобщава Джереми Шапиро, експерт в Европейския съвет по международни отношения.."... Глупости на търкалета!!! А това разни Смартфони,навигации,Гуугли,Фейсбуци,Туитери....и какви ли не инструменти за следене какво е??? Та за да ти се каже " след 10 м. завий наляво"- нали първо ТРЯБВА ДА СИ ПОЗИЦИОНИРАН! Някъде четох,че вече точността е 40-50 см. Сега човек е 1 000 пъти по-следен,контролиран,мачкан,изсмуквани са му данните,продавани,направено е на всеки профил,знаят му се снимките,кръвните групи...всичко. Някои бяха смели,да го кажат и докажат( Асандж,Сноудън....),но ги смачкаха,набутаха по затвори,още не са ги ликвидирали физически.... А за отговорността на политиците...казах още преди 2 седмици-"това по скоро може да стане в Румъния,отколкото в Брюксел, Германия,Франция,Англия...да не изреждам, докато не е паднало отгоре някое " смарт устройство"...

мда... обаче аз съм убеден, че стадото в момента чете и си мисли - "това са глупости! в момента правителството е задействало план с цел да ми земат работата! аз нема как да хвана тоя вирус, защото той не съществува и е плод на русия/китай/щатите/масоните (или каквито там фоби са - обвиняват ги)" аз примерно смятам че карантината трябваше да се обяви поне седмица по рано... и всички които докараха със самолети или пуснаха през граница - задължително трябваше да ги изолират...

не били действали демократично...Така е,друго си е да умреш при демокрация...Умираме, но не даваме да ни следят по телефоните...Кретени!

бай Тръмп си го каза - ако имаме под 2 милиона жертва на тоя вирус - значи сме се справили добре! - демокрация от дет и да го погледнеш...

когато пламна Ухан......мислят как да си чипират гражданите. Върха са!

Когато животът се върне към нормалният ритъм нека не забравяме кой рискува живота и здравето си за обикновените хора! Нека не забравяме, че това бяха портиери и чистачи, хората които приготвяха хранителните продукти и шофьорите които ги разнасяха, санитари, медицински сестри и лекари които в началото работеха без никъкви предпазни средствата. Тези хора рискуват собствената си безопасност за да осигурят такава на другите! Тези хора заслужават поклон, а не онези бюрократи в Народното Събрание и Министерствата които по същото време си увеличиха заплатите!

5G радио облъчване с името КОРОНАВИРУС: Радиацията се разпространява чрез праховите частици и може да проникне навсякъде. Оловото е най-добрата защита, но всяка по-плътна субстанция, която ви отделя от частиците, върши работа. Да разполагате с помещение, разположено под земната повърхност е чудесно, но ако нямате такова, сутеренът на някоя голяма сграда ще ви осигури защита. Ако ви се налага да излизате навън, носете маска, която ще ви предпазва от вдишване на радиоактивни частици. Носенето на защитно облекло, което може да бъде съхранявано далеч от хора след употреба е препоръчително. Ако кожата ви е била замърсена, едни душ и измиване с вода и сапун ще отстрани повечето радиоактивни частици. Ако сте замърсили косата си, подстрижете я с ножица и измийте главата си старателно. Не използвайте бръснач, защото той може да ожули кожата и да улесни навлизането на замърсените частици в организма. Ако трябва да стоите на закрито, добра идея е да „запечатате” дома си, облепяйки всички прозорци с плътна скоч лента. Ако радиацията е по-висока, може да си направите убежище от вратите в дома си. Откачете ги от пантите и изградете от тях временни стени и покрив в най-ниската точка на дома си. После струпайте книги и всичко по-плътно отгоре и отстрани. Това ще ви осигури малко по-добра защита. Най-добре е да си подготвен. Не е зле да разполагате с известни запаси, за да не ви се налага да тичате в магазина и да купувате стоки, желани от всички останали в града. При спешни случаи магазините разпродават всичко за броени часове.

Глупаци просто трябваше да затворят границите и да наложат карантина на всеки влязъл след НГ ! А те ужасно закъсняха ! И в момента всичко това се случва защото всички правителства в ЕС се провалиха !

Що сте пропусналми белгийското правителство дето е унищожило резерва си от маски, щото били поостарели и не са ги подменили щото разчитали че в случай на нужда ЕС ще им помогне. Но пък тънко-тънко набеждавате китайците че са крили информация... да ама ако вирусът е нов то те имат прекрасно оправдание че просто не са знаели какво да търсят, дори великите САЩ успяха да измъдрят собствени тестове едва преди 10-на дена а до началото на Март само 12 лаборатории в 5 Щата са тествали за Корона вирус, та и затова голяма част от заболелите в САЩ са били диагностицирани като болни от грип.

Истината е че всяка страна в т.нар "демокрации" се управлява не правителствата си, а от кукловодите в сянка.Подставените им лица имат за цел само да ограбват народите си и да преливат ресурсите в джобовете на кукловодите.За целта е необходима цялата тази пропагандна машина и промиване на мозъците на милиарди души по света.Здравните системи са ошушкани не само в БГ, но и във "великите" САЩ и навсякъде на Запад. Китай за 3 дни построи болница.Къде другаде направиха това? България похарчи 10 милиарда долара за последните 2-3 години за несъществуващи самолети, фалшиви пътища, измислени държавни поръчки само и само милиардите да станат собственост не на държавата а на Бойко Борисов, Ахмед Доган, Кирил Домусчиев както и на техните покровители от същия този "велик" Запад. 3 дни дами и господа преди да бъде обявено извънредно положение протестиращи медицински сестри се опитаха да скочат от прозореца на НС поради мизерното положение в което са поставени наще медици, а същия този простак Бойко Борисов на отчет на щаба за борба с корона вируса нарече протестния лагер "катун".Знам че няма да ме публикува модератора, но аз съм българин и съм длъжен да го кажа.

Само ние ще сме много благодарни на правителството и щаба и отново ще ги изберем с 99'9 %

Аз пък искам да попитам на какво основание у нас е въведено извънредно положение ? Според нормите на СЗО епидемия се обявява, когато заболелите са 200 на 10 000 души или около 2% от населението ! Това за България са 140 хиляди души ! А те в момента официално са 460 души или 0.006 % от населението !!! За каква епидемия става въпрос , как може да отменят планови операции и да остават хората без лечения на останалите болести ? Как е възможно да ги лекуват по телефона и да умират хора от перитонит заради страх, че може да са заразени с вируса ? Абсолютен хаос цари навсякъде !

Бойко Борисов

Не знам, ама предполагам, че ББ е виновен, че има корона вирус. Най-вероятно той го е измислил за да дразни червените хейтърчета в България.

Надценяваш го. Мисленето не е за всекиго.

А къде е ББ? Крайно време е да се изкаже. Минаха вече поне 15 часа.

2016-кокошките 2017-кравите 2018-овце, кози 2019-прасета 2020-хората 2021-каквото остава

Въздуха и водата

Някой да попита Мутафчийски, при каква температура умира вируса и инхалациите със сода помагат ли за домашно лечение, ако не то вредят ли?

Вируса умира при 56Целзий, но при тази температура и човека умира. Чист спирт 60 градуса също убива вируса, но уврежда и черният дроб ако го пиеш. За сода бикарбонат не съм чувал.

Как ше пиеш алкохол през белия дроб, това не го разбирам само. Иначе горещо ме интересува за инхалациите.

Така не съм се смял от години.

Правителствата убиват милиони - затвориха хората , няма движение , липсва витамин Д , всички са подложени на стрес ,който също убива . След 1-2 месеца ,като излезем ние НЯМА ДА ИМАМЕ НИКАКЪВ ИМУНИТЕТ !!!! Това ли искат тези дето ни затвориха ? Да не говорим за икономиката ... Нарочно ли го правят ? Убиват ВСИЧКИ хора умишлено !

А ТИ НАРОЧНО ЛИ СЕ ПРАВИШ НА ПРОСТАК ИЛИ БЕЗ ДА ИСКАШ....

На първо място Китайското комунистическо правителство е виновно - заради пазарите с живи животни, където вирусите от прилепите лесно се пренасят към хората и заради биолаборатирята в Ухан, където се изучават вирусите на прилепите... Ако не се премахнат тези пазари в Китай, ще има още нови епидемии, може и по-страшни

Към новината