назад

Д-р Стоян Монев, лекар в Германия: Ситуацията в България е изпусната от контрол

09:02 | 19 април 2021 | Редактор: Виктор Стефанов 429 34799

Коментари 429

Какъв авторитет е този тип? Защо е в новините изобщо?

"По думите му има "стотици пъти по-добри данни на хората, които се ваксинират с "Астра Зенека", но числата не работят, защото хората реагират емоционално." - Да му кажа на този доктор че единственото нещо което наистина работи в тази вселена са числата! :)

Не

Bbb

Стоян Монев информация от роднини и жълти сайтове ли има? Аз съм лекар в Германия, ама няма да тръгна да си давам мнението за българия.

Агенция ЕЖК - една жена каза.

леко F

"Б"ългария, докторе! Може да не живееш вече тук, но това не променя факта, че България се пише с главна буква. Въпросът не опира толкова до грамотността, а до уважението!

F

Някой от Швеция няма ли да се оплаче?

То всичко в БГ-то е изпуснато от контрол и за това сега сме на тоя хал! А уж имахме премиер и правителство, който цели три мандата беше хвален, милван и потупван как успешен и беше пример за целия ЕС и за половината свят!

вържи попа да е мирно селото - ЗАЛОВЕТЕ РАЗПРОСТРАНИТЕЛИТЕ НА БОЛЕСТА

може би това е целта ...

Монеф е тъм мякъщ дупелижец!

В Германия при 100 на 100 000 затварят висчко и не отварят вече 5-ти месец. При нас при 1000 на 100 000 затваряме. При 100 на 100 000 българинът смята, че такова животно ковид не съществува! Докторе, хайде кажете как да затворим с числа като вашите? Няма как....ще тегли този, който го пипне лошия вариант....

Йй

Не натрапвайте това меню, което закрива възможността да се четат коментарите

И какво ... Нека да е леж. Да мрът бе. Нал знаят много и са специалисте по всичко. ДА МРЪТ!!!! ДА МРът докато им дойде акъла на останалите живи...

Момче, май си се объркал нещо. Там, в ГДР, само толкова ли научи? И ти ли надуваш фанфарите за ваксини, колко ти плащат от фарма мафията?

Джам.

Вярно

Пппп

Аман от тъпанари - колеги - емигранти!?

""Към момента все още не сме забелязали ваксините на "АстраЗенека" да залежават. " И тоя се е наредил до кранчето. Естествено че няма да залежават - нали ги подариха всичките си запаси на бивпите соц страни, вкл България. А бибитко удари още 200 милиона като си ги изплати на себе си. А тоя капут първо да погледне докъде тамошната лекарска мафия и бабишкерата докараха Германия, пък тогава да дава ъкъл.

The UK Press is reporting that a 35-Year-Old nurse who was “fit and healthy” has died, alone, after receiving both Pfizer experimental COVID shots. She leaves behind her husband and two young boys. 847 Deaths 626,087 Injuries Recorded in the UK During 4 Months of Experimental COVID “Vaccines”

Моля за линк за горната информация.

Май съм изтървал. И този ли е в парламента покрай другите лекари специалисти?

Но иска да е. Глазувам ЗА теб.

Госин Монев, Ние в България борим пандемията по класическия метод - разхлабени мерки, увеличен брой заразени и естествен стаден имунитет. Ако чакаме на имунизация няма да дочакаме. Пък който оцелее. А, че нещо сте недоучен личи от начина на изразяване. Ама Вие не страдайте от това, с образованието ви, де. То нас в България ни управляваше до сега един "високо образован" еднокнижник, че вие няма за какво да се притеснявате - то може и с ветеринарен техникум, разликата между кон, овца и човек не кой знай колко голяма - се е месо и кокали.

в немските кланници, където едвам им стигат парите да си платят квартирата и храната, да са наблъскани без маски и добра вентилация :)

Прав си. Оказва се обаче, че някои от новите депутати не са прочели и една книжка. Но това е новото време. Сега вече се чете интернет. Иначе от къде щяхме да знаем, че в Германия има такъв голям специалист от български произход.

" Д-р Стоян Монев роден през 1984 г. в България. Той е преводач за английски, немски и български език към КО на МВнР и е завършил Академията за здравни науки в гр. Райне, Вестфалия, със специалността парамедик (спасителен санитар). Работи от 2005 до 2012 г. на различни позиции в системата на германската Спешна помощ и Гражданска защита, където придобива последователно допълнителните квалификации на одитор по качеството и командир на отряд в Гражданска защита (поделение на Малтийска помощна служба). В България завършва МУ – Варна със специалността магистър-лекар и понастоящем е задочен студент в специалността здравен мениджмънт в МУ – Варна и лекар в областта на вътрешните болести в Болница „Свети Винсент“ в Германия. Той се чуди само как да се навре, къде,кога ,да из пльоска нещо. Учил за парамедик /спасителен санитар/ и т.н. Той и сега работи от скамейката на отбора в Болницата. Носи подлогите, стойките за системите, кофите за дезинфекция... Защо се ,Абите ,изобщо...

От цялата обширна биография (ако е вярна) само това ли разбра, че е учил някога за парамедик в Германия?!!!

Аз съм лекар 45 години и имам десетки пациенти с КОРОНАВИРУС. И десетки ваксинирани. Я го вижте във ФБ в какъв таван живее. Да направи 2-3 деца и тогава. Преводач ли,парамедик ли, професор ли и да си мери RR. И..............

Здравна икономика и мениджмънт, година 17, 2017 г., брой 4 (66) Copyright © ИК „Стено“ − Варна, 2001−20173Ролята на католическата църква в германското здравеопазванеThe role of the Catholich Church in the German Health System ............."Д-р Стоян Монев роден през 1984 г. в България. Той....."

ДОКТОРЧЕ, СТОЙ СИ В ГЕЛРМАНИЯ, ВИКАЙ "ЯВОЛ МАЙНЕ ЩУРМБАНДГРУППЕН ФЮРЕР" НА ВОЛЯ И НЕ ДАВАЙ ЪКЪЛ. Тука сме по-добре от Вас. Дето ако ви заповедат да ви ебът по светофарите - без гащи ше отидете. ХИТЛЕР КАПУТ!

Той истински лекар ли е ?? Ако е лекар по какво .Ние много обичаме ,някой от чужбина да ни обяснява елементарни неща ,а публиката да го гледа с отворени уста и светнали очички. Че е изпуснато положението и ние си го знаем,не е нужно някой да ни го казва

"ситуацията е изпусната от контрол." Според СЗО няма пандемия която може да бъде контролирана. Тоя "доктор" представа си няма.

Специалисте, тебе ще слушаме вече

Този доктор нещо бърка. Ние имаме най-либералните и същевременно (?) най-спазваните мерки. От Европа се обаждаха да питат Боко за модела ни за справяне с кризи, той каза. Ваксини има за две Българии и всеки може безплатно да се ваксинира с Астра-Сенека още сега.

Ваксини има за дв пъти повече от желаещите да се ваксинират у нас. То не е същото

Същото между двете е, че парите са похарчени така или иначе.

Желаещите нямат вече нужда от тях. Разболяха се и имат естествен имунитет. И много усложнения, които ще влачат месеци

Мери си приказките, ако искаш някой ден да се върнеш - те не забравят, само забавят! И какво? Ще си най-квалифицираният с чужди езици сред санитарите и миячите! Стой там, не мърдай, пък ситуацията...тя ясна на цял свят /със съвсем мънички бодри изключения/ и си я знаем от 77 лета. Чакане още малко му е майката. Питаш ли го сега на Чирков какво му е? Блазе ти само за това, че два пъти празнуваш Великден, ако не за друго! Така че не предавай фронта, постоянно идат подкрепления...

Др Монев най- добре да се гръмне ,за да не се зарази с коронавирус. Имаше вече такива случаи на хора които се обесиха и скочиха от високо за да не умрат от коронавирус. Направо да умреш от глупости..

Ако от глупост се умираше, ти нямаше да ни занимаваш с твоите

не съм лекар ,ама и аз да се изкажа .медицинските мерки срещу корона вируса по целия са горе долу еднакви , ама икономическите компенсации за бизнеса са различни ,според възможностите на дадената държава. в Германия никой не харесва Меркел ,ама си гласуват за нея ,защото подкрепя бизнеса и своите граждани на всяко ниво . интересен е факта че в един беден от промишленост район в Германия с население по -малко от средното за страната броя на заразени е по висок от колкото в един град като Пассау например . така ,че може да се каже ,че чистия въздух и малката концентрация на хора помагат за разпространение на вируса в Германия .

В края на м.г. "преборих" грипчето. Вкус, обоняние нама, страх голям има, а и отпадналост. Кръвна група 0 и карантина. РЗИ ме следи по телефона. Въобще щастие... Обаче "лекото" грипче, повреди като че ли почти всичко по мен-както казват патилите хора- не си същия. Имам съмнения, че скоро ме повтори, но не се "излагам". Гледам и не вярвам на ушите си: 1."Светила" пълнеха "Ръченица ТВ"(7/8) и доказваха благородството на грипчето, а скоро собственика се гътна. Гледам го онзи ден-не ще да е с "лека форма"; 2.Разтури се ЩАБа-НОЩ и ТВ отхлаби напрежението с по-малко информация за грипчето; 3.Тя информацията е като таз за НЛО-чакаме 73 години за да си признаем, че ги има; 4.Всичко у нас е подчинено на икономо-политическата изгода-отваряме, разхлабваме, как пък не, нали сме с "особен" ген-неунищожими(и щастливи, като "иди до йотите"); 5. По Витошка, в парковете, народа зажаднял за контакти се стреми сякаш всеки с всеки да се прегърне, да олигави с целувка-и да бягаш настрани-други те притискат; 6. Младежта, безделна и порочна, се израдва на липсата на бъдеще-"дистанционно обучение", абе като "телефонната любов" на В.Н.; 7. Някои попаднаха директно в Рая- работата и тя "дистанционна", не че и присъствената ги плашеше; 8. Израелците заляха Боровец, инжектирани под строй в кибуца, а "скиорчета родни", маски не познали,и на лифтовете даже. 9. Врага направи една от най-добрите ваксини, и въпреки че 40 % биха се инжектирали с нея...нямаааа; 10.Има други, предплатени, скъпи и грижовни за народа ни,т.е. за ЕС и НАТО! Кога ще се оправим? Както казал Дедо Господ-няма да съм жив, да го видя! Я да видим, колко дизлайкчета, ще ми отредите?

Супер точно описваш какво е положението.

Слави ша ни опрай, и Радев, на него също може да разчитате.

Е че не си ли "оправен" след 11 години мутра на власт ? Нали всичко си е свършил - остана ли нещо за оправяне, че така квичиш ?

А Радева?

Ама хората реагирали емоционално на факта че всеки един от тях може да е индивида на милион който да умре вместо да видят ползите и да игнорират този недостатък!? Да чудно какъв им е проблема? Още по чудно ми е дали ако този доктор бъде попитан дали ако бъде рисков случай(1 на милион) ще игнорира възможността да умре в името на ползите? Естествено това е роторичен въпрос защото всички знаем отговора! Чудно защо никой такъв специалист не казва нещо по въпроса за "ако си се тествал и си рисков случай" какво да правиш? Или и тогава важи правилото "положителните ползи са повече от ... всичко друго"!?

стига да умира някой друг, винаги ще са горди с това, че е за "по-голямото добро"

Е че това си е правило номер едно за всеки доктор. Нищо че са задължени с клетвата си да помагат на всеки.

Хайде, сега същите обяснения ги приложи и в другия случай - със заразяването от вируса! Само, че тук съотношението не е едно на милион. И вероятността от неблагоприятен изход е много по-голяма. Ето защо сме много емоционални на тази тема и не приемаме, че някой си не приемал мерките, защото го дразнели.

напълно случайно и несвързано е, ако умреш след 30 минути или 2-3 дена след ваксинация, затова и тези случаи не влизат в статистиката.. но пък, хора с тежки заболявания са починали само от ковид, не от тежките си заболявания... я виж каква е смъртносста за 2019 и 2020 на 100 000 души

И Германия, както САЩ и повечето западноевропейски страни, наричани някога "бели страни", днес не е нищо друго, освен една сбирщина. В големите й градове вече не можеш да се разминеш от народ - турци, араби, африканци, азиатци, балканци, цигани и пр., които едва ли някой би могъл да преброи. Тук процесите на т.н. глобализация и вездеафишираното " свободно движение на хора и стоки", са във стихията си. Не на пословичната дисциплина и на техническите умения на немците се дължи понастоящем привидното им благосъстояние, а на все по-интензивната експлоатация на евтината чужда работна ръка (не само в рамките на Германия).

Че то цялото немско икономическо "чудо" се дължи на трилионите на плана Маршал след войната, експлоатацията на турските гастарбайтери от 60-те насам, допълнени през 70-те и 80-те от югославяни, а после и поляци. След това дойдоха белите роби от другите части на Източна Европа. Изперкел се опита да продължи схемата с афганистанците, иракчани и сирийци, ама яко гризна дръвцето. Етническите немци от край време са под карантина - гледат да са по-далеч от всякакви чуждоземци, а и един от друг . може би само тази особеност на народопсихологията им е поограничила пандемията при по-бялата част от немците. От познати знам, че и у немско си е мор, но въпреки това е доста по-малък отколкото тук.

Absoliutno tupo, ``Lekar ot Germaniq``da e kompetenten po politicheski wuprosi i Statistika. Ne wseki ot uredenichkoto i tolpoto moje da e kapazitet po wsichkologiq i da dawa otgowori na prekaleno kompleksni problemi.

Не пишете на шльокавица, нищо не се разбира и никой не Ви чете!

Nqmam tazi wuzmojnost w momenta, inache s udowolstwie go prawq winagi!

тоя ако беше отишъл на шипка на 3 март, щеше с ушите си да чуе лично от президента ни,, че ковид в България няма, и няма да има! а ако прочете писанията на мангъров и чорбаров ще разбере че и в германая няма такова нещо!

.

Няма пък.

Гарантирано от гроб

дирнишка глупост зле преписана от комунстическия парцал дойче зеле!

Ама Вие много ги разбирате тези неща!!!

Напълно Изпуснатата Пандемична ситуация ..е Наследството на ГЕРБ за следващите и за нас. Във Всяко едно отношение!

казах ти, че прекаляваш!! видяхме ви вече от младежкото бкп какви сте дебили :))) никой не ти вярва, мунчо :))

Поредният лекар загуби битката с коронавируса. 59-годишната д-р Огняна Кумбова от филиала на Спешна помощ в Свиленград е починала след усложнения с Covid-19 в старозагорската болница. И после в Германия било по-зле, нали? В Германия медиците са защитени с най-добрите предпазни средства и такива новини са изключителна рядкост. В България не стига, че няма вече медици, ами и тях ще изморите. Господ да прости починалата и да и даде мир. Дано живите в България да проявят поне малко разум и да се вслушат в това, което им се говори.

Zittauer Chefarzt und Corona-Held an Covid-19 gestorben мда, такива неща не се случват другаде, мумио неземна :)

А какво ще кажеш за двете родилки, починали в Бургас една след друга?! При първата останаха три дечица пълни сирачета, защото преди нея си отиде бащата, все от същото безобидно грипче? Все млади хора на по трийсетина години. След втората бременна си отиде и майка й. Съсипани семейства!!! Нормално ли е да се случват такива неща?!?

като изгубиш един аргумент и сменяш темата, бягаш по тъча, само и само да "спечелиш" на друга тема ли? сякаш не са умирали бременни медицински сестри и нормални жени в германия и англия?? не си смешен, жалък си

Съвсем си е по темата. Жалък и нещастен си ти, че намираш такива неща за нормални! И не знам в Германия, Англия и Танганайка, мен ме интересува какво става тук! Тук умират млади и здрави хора от ковид! Не от друго - за това става въпрос! Дали умират лекари, сестри или пази Боже, родилки, дали са майка ти, баща ти или брат ти! Хора продължават да се разболяват и хаосът е пълен! Това е точно по темата!!! Хайде изплюй се още веднъж, лайнце такова!

хаосът е в простата ти глава! я питай резидентът дали има вирус, я питай курнела дали е чакала за прием във ВМА?? боклуците като теб не спазват мерките, па после обвиняват държавата!!

Аз съм за мерките и ги спазвам! Ако ги има! Само, че в момента сме абсолютно разпасана територия! Преборихме епидемията и отворихме всичко! Теб май явно те сърби на политически теми. Колкото до това за твое успокоение, не смятам, че новите управници ще се справят по-добре от старите, напротив. Хаосът, който предишните оставиха ще бъде доведен до отчайващи размери

мерките ги има, както и психично болните като теб, които искат да контролират всички, малко фашага си падаш :)) който иска да се пази, ще се опази, който верва на резидентът, сигурно ще боледува, това е, място за паника няма, мизернико л-нян :))

Абе ти гледай да не ти се случи другата клечка, че друга песен ще пееш.

А защо крият колко хора загубиха битката с ваксината. Ако умре след ваксина - умрял е от друго, но ако умре от рак, но с Ковид, влиза в статистиката умрял от Ковид. Деа и лъжливата стъкмистика. При положение, че смъртността е колкото от грип, изкуствено надуват бройката за да плашат и да върви бизнеса.

А тази година изобщо няма грип, и миналата също. Ковидът изял грипа, ама това ми разправят хора без медицинско образование. Лекарите кой знае защо мълчат. Нима изчезна грипният вирус?

То не знам колко трябва да си пиян/друсан, за да си вярваш, че когато сме първи по смъртност от вируса в света, всичко ни е ток и жици. Бившият вече министър, за когото отначало имах много високо мнение, ама бързо се сгъна и той, както и Бойко, седят и ни разправят опашати лъжи. Сори, ама това е много самоубийствена стратегия - нямам време да седя и подробно обяснявам защо, но мисля че и начинаещ пиар-тройкаджия би трябвало сам(а) да знае отговора. Грешките в пиар комуникацията, за които досега не се бях замисляла, при нас са на килограм. Не че и по света не правят и по-големи глупости - горе-долу пак в духа на как всичко е наред или как ваксината е такава панацея, че от нея чак крила ще ти поникнат, ама при нас се пооляха, особено с първото. На база моите приятели, близки и познати, които са доста разнородна извадка като социален статус, интелект, професии и каквото се сетиш още, тези дни прпосто се втрещиш, когато осъзнах, че една част от тях просто не осъзнават какво се случва всъщност. Те са поели някаква информация - къде грешна, къде не, но те всъщност не разбират какво всъщност става. Като например това, че щом са отворени кръчмите и моловете, значи вирус няма и дай да ходим насам-натам, че ми писна да си стоя все вкъши (приятелка докторица с 20-25 години стаж и няколко специалности, която определено не е тъпа). Друга приятелка (финансист), с няколко човека познати и колеги починали от короната, не беше разбрала, че и след като се ваксинира трябва да спазва мерки - най-малкото защото продължава да може да заразява, а майка й и баща й са възрастни хорица с по единия крак в гроба. Тя си живееше с идеята, че щом се е ваксинирала не може да ги зарази и нито тя се пазеше, нито тях ги пазеше.

Двата ти примера ме втрещяват, особено за лекарката....Щом такива хора мислят така, какво остава за Мунчо от Долно нанагорнище?!

явно е, че заработваш по някоя копейка, за да нахраниш прасето после.. ама прекаляваш вече

А ти колко заработваш, Мунчо, да не се позна?

Лятото, когато вече нещата ескалираха, но си бяха съвсем под контрол, лекарката още не вярваше, че вирусът мори чак толкоз много. Есента, когато стана касапница - тогава вече вярваше и дори се беше притеснила. Сега явно е решила, че както и с грипа, вече сезонът свърши, а щом и висшестоящите са решили да отварят, значи всичко е наред. Какво повече да кажа по въпроса? :(

3,000000 жертви на Kovid 19, от 7,879972320 население на Земята! Това е официалната статистика! Всеки грамотен човек, ще може да изчисли, какъв процент е това!

Льольо, Ако само 1 от тях е твой роднина, щеше да пееш друга песен. А и не забравяй, че жертви няма точно защото имаше мерки, затваряния и т.н. Ако не беше направено нищо, досега жертвите щяха да са поне 10% от човечеството.

100% щяха да са...

То пък в дойч всичко е шест!Аман от продажници

Ти да четеш можеш ли? "На 18 април съотношението в национален мащаб за Германия е 162 заразени на 100 000 жители." "На 16 април Министерството на здравеопазването съобщи, че за последните 14 дни най-висока - с над 600 заразени на 100 000, е заболяемостта от COVID-19 в София-град, Варна, Русе, Перник и Софийска област." Да ти го обясня с думи прости: в Германия - 162, в България - 600 заразени на 100 000 души

Само че в Германия е 162 за един ден, а в България за 14 дни. Я раздели 600 на 14 и тогава прави сравнения.

Пълни глупости

В Германия ситуацията е в пъти по зле.

В пъти по-зле?!!! При 170 -180 заразени на 100 хил. се чудят дали да затягат мерките, а у нас при 800 -1000 заразени на 100 хил. започна отпускането им. Тяхното зле е много по-различно от нашето, но нищо не пречи като бая ни Ганя да се бием в гърдите колко сме велики!

там при много по-малко заразени слагат вечерен час, арестуват ковид партита, аджито подготвя закон, който отнеме свободата на местните власти и да решават рептилите в берлин за всички :))) междувременно "полицайбеканте" непълнолетни ограбват, изнасилват и убиват хора, но германистан е много добре, бухахахахахаха

Хайде още един дето не е прочел статията, ама се изходил по въпроса

W Germaniq Brojkata 162 na 100 000 e za EDNA sedmica, a w Bulgariq Chisloto e 600 na 100 000 za DWE sedmici. Napisanoto w statiqta ne e korektno. Ako iskame da srawnim dwete strani, redno e da se kaje che razlikata e okolo 2 puti, a ne 4 kakto aw okazwa tuk.

Математика.... Това не е сбор, а средни стойности! И ако е устойчиво 600 за две седмици, то е лошо, много лошо.

Sredno za dwe sedmici 600, e sredno 300 za 1 ili?

викаш...

Как медиите намират точно утайката на всяка професия и тиражират ли тиражират глупостите им ?!??? Явно това им е средата и си отразяват нея.

В чужбина по-добрите ли бяха или утайките?

Защо плюете по човека?! Откъде знаеш кой и какъв е? Български лекар, който трябва да полага двойно повече усилия, за да се докаже в голяма европейска държава. А ти кой си та си позволяваш такова отношение?! Мунчо някакъв от Долно нанагорнище, който избива комплекси по форумите. Ако беше казал обратното, сигурно нямаше да е така, но понеже говори неща, които не ви харесват, хулите и ръсите злоба.

повече усилия! не... четворно!!!! ти, мумио, явно не си ходила на лекар в германия, щеше бързо да разбереш колко много лекари и медицински сестри са чужденци, това е съвсем нормално и никой не се доказва на никого, всички прибират пари от здравните каси и се чака по две седмици за час :)

И ти като си ходил на лекар в Германия, смяташ, че си много знаещ по въпроса, как ги назначават и каква квалификация и умения трябва да имат?! Никой нищо не искал от тях ли?! Тези ги говори на твоята мумия. А колкото до това колко се чака за преглед, знаеш ли, че в момента в града, в който живея - голям областен град не можеш да си запазиш час за пулмолог в близките 10 дена?!!! Все поради същата основна причина, заради която се палите и скачате като опарени палета.. Защото уж нямало епидемия и нямало толкова болни хора тук, от безобидното ви грипче

че си за психолог :) психично болно псе, ти лебенслауфа на всеки лекар ли си проверявал, ма?! хахахахахахахаха по две седмици се чака за всеки специалист, па даже и за час при джипи, освен ако не си с частна застраховка за по 500-600 евро на месец ;)

Я се успокой, че ти си май за психиатър! Дано намериш, където и да си, някой, който приема спешни случаи

Да си гледа кочината в Дюнерланд и да не коментира неподготвен. Едни са манталитета и индустрия там, съвсем различно е у нас. Освен всичко това, там нещата са толкова зле и хаоса е такъв, че по-добре да се скрие.

Ти на кого викаш неподготвен, бе задник?

Айде поредния специалист се изказа.. от Германия.

Е много прав даже.

Към новината