назад

Дете е с химически изгаряния след посещение в столична ясла

20:43 | 17 септември 2021 | Редактор: Аделина Томова 46 16717

Коментари 46

С тези много опасни препарати пръскат навсякъде. Въпреки че вирусите не се захвашат по повърхностите, а само по лигавиците. аман с този ковид. Ще ни уморят децата.

УЖАС-И КАКВО ДИСЦИПЛИНАРНО НАКАЗАНИЕЕ - МЪМРЕНЕ ПРЕД СТРОЯ :(

Детенце ще си спомня цял живот тази случка. От такава възраст до 4 годиншна имам два спомена. Единият как слязох от коня на дядо ми като се пуснах по гривата, коня разтърси врат и паднах в ...кастрон с бобена чорба. Ядосах се че ми се смеят и почнах с чепки грозде да замерямосите в лина.... Ами ужилиха ме яко и после в Дивизионната болница. Зимата правеха една марината, а аз бръкнах в купата с оцет ---още пазя спомен за парене, изгаряне и мехури ....Вероятно и детенце е пипало някой парцал за дезинфекция; ама лелите как ще кажат. Може и с ръкавиците с които е хигиенизирала лелята да го е сложила на гърнето ...

най- опасните за деца след 1 г. И задавяне.

И при мен се е случвало мият пода с белина

Добре, че психическите изгаряния не се виждат веднага, а след години, иначе никой нямаше да си пусне детето на ясла или градина.

Първо, кой нормален родител ще даде дете по- малко от две години, не можещо да говори, на детско заведение ? Разбирам че родителите трябва да работят , ама да си жертваш спокойствието на детето заради 12 заплати, не си струва ! Второ, защо всички от провинцията идвате в София- заплатите са по- високи в Спфия, ама и разходите ви са по- високи. В провинцията вече има работа. Идвате, купувате апартамент в някой от “модните” комплекси без инфраструктура , бутате си децата в градини където са 30 деца на една учителка; ми няма как тя да огрее навсякъде ! Трето, пише химично изгаряне , ерго препати. Може и играчките да са били дезинфекцирани и то да ги е сложило в уста, може всичко. Не пише къде са изгаряният. Може и навън в двора да е станало. Не може да се направят заключения без повече информация

Гражданино, то от коя паланка стана ОТ СОФЕТО, та провинцията ти е виновна. Да ти кажа ли колко "химически" препарати има Виненият оцет, саламурата в която пуснатото яйце изплава с големина на окото колкото 50 стотинки. Ами Соевият сос. Че дори дезинфектанта заради короната. Или "Вие ОТ СОФЕТО СЪМ" не ползвате такива. Писал съм нееднократно за такива СТОЛИЧАНИ дето дойдохте с калпаците и ямурлука, а цървулите са овесени като реликви в "старите ви апартаменти" експроприирани от учители, лекари, артисти, търговци и фабриканти в годините на установяване на разбойническо селската власт в новата НРБ. И си представи, че родителите на това детенце работят за да ти платят наема за гаражната "гарсониера" поне 350Э башка тока водата и отоплението

Детето ми не е посещавало ясли, а само детски градини на 5 годишна възраст и то само до обяд. Сега е на 22 и все още има негативни, плашещи и стрещиращи спомени от няколкото месеца посещение. За това и имам само едно дете... не можех да си позволя повече. Но положението в държавните детски заведения е трагично... демотивиран, недостатъчно платен, прост персонал... хора пазете си децата!

Толкова е стресирано че все още мама го води за ръчичка, готви му издържа го и го гали по главичката преди да заспи.

Е това пък вече е глупост. Само едно дете, защото трябва да се ходи на градина. Ще кажеш, че на заточение ги пращаш. На никое дете градината не му е любимо място, но ЧАК пък толкова...

Никога не бих си причинил на детето да го водя на ясли при тия неграмотни лелки и деца с прости родители - да , травмиращо е.

не можах да си позволя повече от едно дете....А е нормално едно семейство да има 2 деца. Какво жестоко "общество"!!!!!!!!!!

Ми 30 деца на една учителка, ти какво очакваш ? За без пари, толкоз …

Милото детенце, дано напълно се оправи, а "другарките" да бъдат уволнени и разследвани за престъпно нехайство с жертва-малко дете! Свързано с темата и проблема, групите в България са МНОГО пълни, т.е. има прекалено много деца на брой учител, или възпитател. В Канада рациото в моята провинция е 8 деца на 1 учителка, ако са до от 18 до 24 месеца са 5 до7 деца. 4 годишните са 10 на 1 учителка. И тези норми абсолютно се спазват! В Онтарио са даже по-малко деца на една учителка. Намалето броя деца в една група!!!

В Канада детските градини безплатни ли са ви? В Канада половин Канада живее в столицата? И в Канада плащате същите ниски данъци каквито се плащат в България?

Каквото и да ви бъде отговорено, то няма да оправдае прекалено пълните групи, претоварените и демотиворани учителки и помощен персонал и в крайна смекта непълноценното и неправилно отглеждане на децата ни. И както често забелязваме и небезопасно.

В най-голямата истерия покрай Ковида подметките на пантофите на детето ми се "белеха" явно от дезинфектантите на пода. Съвсем възможно е детето да е лазило голо по така добре дезинфекциран под, че да се е изгорило...УЖАС!

Нищо чудно някоя от лелките в градината да се е взела за проф.Мутафчийски и превъртяла от ковид истерията да е решила да "дезинфекцира" детето Бог знае с какво (белина, хлор, йод...) и след това се е усетила и е прикрила следите и сега няма да си признае. Дано намерят лудата и я уволнят, това е престъпление!

дааам, 80-те процента в действие нещата в нашата родина почват да излизат от контрол

Да са чували за редки заболявания, реакции и тн? Дори само да е пипнало нещо имунната му система реагира силно .

С мехури ли реагира? А защо да не реагира със счупен крак или с порязване?

ами поинтересувай се. има болест, при която костите са толкова крехки, че едно падане от леглото може да строши няколко костици. детето , за което се разказваше - никога не е било без поне една счупена кост. има и болести при които кожата реагира на обикновено докосване- все едно че си я залял с гореща вода... радвай се, че никога не ти се е налагало да чуваш за подобни неща.

Детето ми имаше същия случай. Сутринта го оставихме здраво, а следобяд още щом го взехме видимо беше с някакъв дискомфорт. За много кратко време му се появиха мехурчета по кожата, точно където е седяло на гърнено. Не спа цяла нощ. Плака много. Също както когато се изгориш с горещ предмет. Освен това дрехите и косата му миришеха на хлор. ДЗ е друго, но пак в Сф. Дълго време се лекувахме с Меглена, защото не можеше да седи.

Значи взели сте си детето с някакви зачервявания и изгаряния по кожата. Дрехите му мирише ли на хлор. Обаче, вие не сте го завели на лекар а сте го слушали Как плаче цяла нощ. Браво! Че и бързате да споделите.

бълха дървеница оса пчела паяк + алергия

Ма как така ще ги предлагат за наказание? Това им ограничава правата!

Повърхността ,на която е повивано детенцето,може да е била силно дезинфекцирана и още влажна. Ужасно просто

Детето отива сутринта здраво. До 15 00 часа поне няколко пъти е преобувано и никой не е забелязал да е зле. В 15.00 те звънят на родителите, че имало обрив. Т.е. този обрив там се е появил, не е закарано така. И явно не е било просто зачервяване защото нямаше да звънят на пожар да си взимат детето. Просто в детските градини все малоумни кокошки работят и така станала белята, от малоумие е

всички препарати за дезинфекция се съхраняват в Заключващо се помещение, и достъп до тях има само определено лице, иначе е безотговорност на ръководството и персонала и ще следват много солени наказания...

Важно е и с каква концентрация на препаратите, ( белина, например) се работи. Ако е висока-горят децата, и не само те, но и възратен би се изгорил.

Знаят,много добре,вероятно са почистващи и дезинфектиращи препарати.

Най-малкото щеше да има и други пострадали деца. Защо не проверят родителите?

една новина слушана сутринта по радиото след проврка в детската градина там няма с какво да се изгори детето,а никой не прави проверка на родителите а

Това е изключително чувствителна тема. При толкова неясноти е редно да се изчака експертното мнение преди да се пуска новина и да се насажда вина.

!

Към новината