Бащата на нападнатото от ротвайлер дете ще съди собственика

Бащата на нападнатото от ротвайлер дете ще съди собственика на кучето.

Обратно в новината

Коментари - Бащата на нападнатото от ротвайлер дете ще съди собственика | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пуснете петиция до Мая Манолова и председателя на НС - спешно да се приеме закон за забрана на опасните породи кучета! Всички ще подпишем - много хора пострадаха.

Във Виена има много кучета, но ротвайлер и доберман не съм срещал по улиците. А не съм срещал да разхождат и кучета без намордници. Вчера в студентския град, в парка беше стълпотворение от кучета, от всякакви породи и въпреки, че имаше много деца, не видях едно с намордник!!!

в бълхария за разлика от в индия не кравите а кучетата са свещени животни....особенно в смърдяща софия ....тук всеки втори изхабен душевно човечец решава че кучето е спасение и облекччение за съсипаната си нервна система---взима куче без да си дава сметка че той самият за себе си не може да се гриже а пък камоли за куче...и така се взимат кучета които биват тормозени година две ...докато не бъдат изхвърлени отт собствениците .....да кажем на 1 500 000 софиенци има 200 000 домашни кучета...10% от тях биват изхвърлени....това е един постоянен процес...да не говорим че за някой животни е по добре на свобода от колкото на разположение на душевно разхлабен индивид с доходипод санитарният минимум.....на така е тук по нашите земи ...мъка мъкааа

Тук НПО Татарчев диктуват реда, а и е полезно Б да се разтури като общество и държава!

Е, да, ама собственикът на звяра е освободен - той е "невинен." Задържали са отрепката, която му разхожда кучето. Ясно какъв е, кой знае каква мутра- какво куче отглежда, слугите му мутраяфони безпардонно си правят каквото си исказт на улицата.

Докато не почнат да следят за спазванто на закона и да налгат санкции, нещата ще са все така - истината е, че за съжаление масата от народа разбира само като му бръкнеш в джоба! П.С. Две кучета имам и без намордник не излизат

От написаното разбирам, че никой не следи за спазването на правилата. Училищният двор не е място за разходки - нито на кучета, нито не бебета и малки деца.

Би трябвало да следят тези от общината и при оплакване да реагират. Но те се боят да отлепят мириь ливите си задници от столовете. А при подаване на сигнал излизат с номера, че това се случва след 16-17 ч, когато техните инспектори ВЕЧЕ НЕ БИЛИ НА РАБОТА????????????????!!!

И къде да карат децата велосипеди или да ритат топка? Тротоарите са паркинг за коли. Колко спортни площадки има за деца в училищна възраст?

Човека и кучето - неговия другар Кучето беше необходимо когато човека покоряваше природата или беше скотовъд В днешно време кучето не е необходимо Някой ще каже - ами за пазач И в този случай то ще навреди на някой човек А който е решил да го елиминира - отрова-газ и т н ОТГЛЕЖДАНЕТО НА КУЧЕТА ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАНИ СЪ ЗАКОН В днешно време съвместен живот на кучета и човека е НЕСЪВМЕСТИМ

Лекувай се бе.

Голяма отговорност е да отглеждаш животни Отгворност не само към тях но и към всички хора Това не е просто игра И аз така си мислех Сега имам всякакви животни и две кучета Това храна лекарства движения Животните не са като сегашните деца - цял ден пред компа Чак сега проумях че си вкарах таралеж в гащите А ти нямяш ли си име - аз имам -pankogg

Голям страх от кучета те тресе. Я по-спокойно. По принцип кучетата са по-добри от хората и ако човек специално не ги възпита да нападат, са напълно безопасни, но на страха очите са големи. Мен защо не ме закачат никакви кучета - нито бездомни, нито домашни и не считам, че човекът и кучето са несъвместими, както мислят страхливите?

То по принцип и пистолетите не гърмят сами. От човека зависи. Ама не дават на всички.

Към бащата: Абсолютно наивно е да смятаме, че Българският съд ще осъди някого за повече от 1-3 години и то условно !!! Но има един американски съдия, за който няма пощада - съдията Уилям Линч, плантатор от Вирджиния !!! В никакъв случай не проповядвам саморазправа !!! Но който се опира само на Българския съд, ще бъде дълбоко разочарован !!!

но съм прав! Всяко куче което е нападнало човек, особено дете, незабавно да се ликвидира, а собственикът му за дълги години в затвора за умишлено причинена тежка телесна повреда или смърт на човек поради собствената му безотговорност и не спазване на задължителните норми за водене без намордник и без каишка на куче на обществени места!!! Другият крайно нежелателен и водещ до непредвидими последици изход е всеки с по един патлак или рязана ловна пушка в себе си и стрелба на месо по псето при първата среща с куче без намордник и каишка, а при агресивност и по краката на собственикът му!

Не съм съгласен. Ако Шаро, дето пази ловната хижа, е захапал за задника някой берач на джилезо и го е държал в продължение на половин час, простнат на мократа трева, докато са дошли СОТ-аджиите, да го евтаназираме ли? Само за това, че берачът е непълнолетен, нищо че вече е баща?

Ако Шаро си пази двора - да. Обаче ао Шаро се разхожда потротоара пред къщата и не можеш да минеш?

Аз стигнах до извода, че АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ кучкари, които разхождат големи кучета без намордник са ПСИХИЧНО БОЛНИ. Със сигурност това е вид психично заболяване, при което човекът избива много тежки комплекси, които са променили трайно личността му. Един нормален собственик на куче знае, че цялата сила на това животно е в челюстите. Ако движенията на челюстите са ограничети дори и с най-лекия намордник, колкото и агресивно и голямо да е кучето, то не може да нанесе телесни повреди на човек - кучето няма нито силна лапа, нито остри нокти, нито маса, която да смаже човека. Единственият изход, който ни оставят тези психично болни кучкари, е да си носим средства за самозащита - спрейове, палки, щеки и други, в зависимост от ситуацията. Така че, да не се вайкаме, а да помислим за себе си и за своите деца!

Прав си приятелю, но подценяваш последствиято които има нападение от такова животно.Даже да не може да нанесе физически наранявания психическата травма ще бъде жестока.

Вярно е!

Хей, успокойте се малко, бе хора! Вината за случилото се (според мен) е в хората, които отглеждат и разхождат това куче. Не може такова голямо и силно куче да се разхожда без намордник и каишка сред деца. Още повече, че децата вдигат шум и крясъци, с което дрязнят което и да е животно. Тук е отговорността на човека (стопанина) за поведението на своя любимец. Вината е негова, а не на кучето. Той трябва да понесе всички последици, а кучето да отиде при други по-отговорни и грижливи стопани. Чудя се на някои хора, като не могат да се грижат за такива големи и силни кучета, защо ги вземат? Да си вземат рибки в аквариум.

и понеже вината е на собственника,а собственника не могаъ да го екзекутират затова в белите дуржави приспиват кучето.просто като боб,отеделно че ще му приспат кучето ще му треснат такава глоба,че втори пут за куче няма да се сети

И след като вече е отгледано и възпитано неправилно - евтаназия + наказания за собственика дето е сършил тази работа така калпаво

Мили хора, в БГ няма институции, които работят. Там са завъдени едни герберски калинки да стоят и да си чакат заплатката, а през 4 г. да гласуват за вожда си. Никой не желае да работи ни в община, ни където и да е другаде - това не го ли разбрахте. Аз на мястото на тоя тати ще го гръмна кучкаря и хич няма да се замисля, после нека ме опандизят, ама ще е едно говедо по-малко на тая земя.

И в нашия вход огромна немска овчарка, агресивна и зла, я водят без намордник! Лае и ръмжи злобно по всички нас -съседите, налита! Влизаме със страх във входа на собствения ни дом. Изкарва ни акъла, кога ли ще нахапе някого. Тъпата и упорита комшийка отказва да я развежда с намордник! Кучката била страхлива, затова лаела, представете си!? Тъпо, безотговорно животно! И няма сила, която да я накара да сложи намордник! Няма закони, няма ред, няма работещи институции, НЯМА ДЪРЖАВА, хорааа!!!

А Вие какво направихте по въпроса? Пускайте жалби, всеки ден, в МВР и общината. Желателно с видео и свидетели. Ако жалбите не са от едно, а от няколко човека, още по-добре. Всеки средно-кадърен адвокат ще Ви направи юридически грамотен образец, който да доразвиете, срещу 20-30лв. Ако чакате кварталния да се самосезира... има да чакате. Да не говорим, че ЗУТ Ви дава право да направите общо събрание по въпроса и да изгоните въпросната дама, дори тя самата да е собственик.

Общо събрание, в България? Мечтай си, а да плащаме на адвокат, а защо плащаме данъци на държавата? Не виждат ли т.н. ОРГАНИ всеки ден огромните кучета по улиците без намордник? Алоо, верно сте само органи и ти, не ми пиши, органи!!!

от страх. То усеща страхът и у вас, както и омразата към него. За съжаление това не се разбира от много хора. Липсва изградено поведение предполагам от чувството в човек, че той е по-важен от едно животно на този свят. Ако видите кола, за която мислите че ви застрашава, какво правите, не мисля, че я спирате и правите забележка на шофьора. Отстъпвате и се предпазвате като го приемате за нормално. Има една неприязън към хората отглеждащи кучета и нежелание да приемете това желание. Това поражда много конфликти.

А тъщата защо лае? Дратхаарът на тъста, като ме види и почва да скимти радостно и върти опашка, нищо че не е ловен сезон и няма да го водя в гората. Обаче змията все си намира повод да ръмжи и да лае.

Нали ви е ясно, че собствениците на такива псета са по-големи зверове от самите псета !? Ликвидация и на двата вида зверове ! Ако това стане с моето дете, ще видите тогава аз пък какъв звяр съм !

Кучелюбците са се покрили яко и ги няма никакви да сеят своята политика за добрите им любимци!! Навсякъде по кварталите се носят глутници от т.н. любимци, куцо и сакато, може, не може да гледа и възпитава животно сеят мръсотии и скандали с отрочетата си!! Често срещано явление тийнеджъри и разни комплексари вървят гордо с пуснати свободно големи кучета, ами вървете по ливадите си на село и там показвайте простотията си!! Досега не съм видяла собственик на куче да чисти след него!!А общинските власти спят за каквото и да било, мечешки сън!!

loyola

да не говорим, че кучетата серат навсякъде по тротоари и полянки/детски площадки и всичко това се внася по къщите ...

Ако човек беше нахапал кучето щеше да се юрне цялата държава да протестира и да зеленясва и екологясва, но когато куче нахапе дете, мълчим. Болен свят!

Що за малоумна новина?!? Какво означава "ще съди"? Първо, прокуратурата трябва да осъди виновния (да се надяваме на ефективен пандиз), и въз основа на това бащата да заведе гражданско дело за претърпени щети. В една нормална държава виновния ще плаща до живот, тук ще се размине с 5-8 хил лева...

Тъй като прокуратурата я се самосезира, я не, то добре е бащата да започне съдебния процес независимо от нея.

Няма как да не се самосезира, защото "е видяно по телевизора", значи има престъпление. Ако не е видяно "по телевизора", няма престъпление. Разбира се, той може да пусне жалба до прокуратурата, и те ще работят по нея - месец, година, колкото им скимне. Той отделно може и граждански иск да предяви, ама съда ще го остави да отлежава и да чака края на процеса срещу виновниците. Това също ни е голям проблем - липсата на елементарна правна култура, много им харесва това на нашите скъпи политици и престъпници!

Как ще го съди като законите ни са писани от кучкари? За глоба дето няма да покрие разноските и нервите му ли? На запад би взел цялото имущество на кучкаря.

ОБЩЕСТВО група ХОРА, имащи общи интереси, ценноцти и цели. ГЛУТНИЦА - е временно групиране на ЖИВОТНИ с цел защита или намиране на плячка. Следователно "Обществено место" е място предназначено за ХОРА. Трявба да се забрани със закон дотъпа на глутниците до обществените места. Който иска да отглежда зверове (били те кучета, вълци, прасета, крокодили и т.н.) да си ги отглежда в своя имот. Не обществено място не искам да ме хапят и разкъсват. Не искам никой, (колкото и добър, възпитан и дружелюбен да е) да идва до мен да ми се радва, да ме душка, и да ме облизва без мое съгласие, докато някой нахал ми обяснява колко е нормално, че даже прекрасно това. Искам закон за защита на обюеството от глутницата. обществото от глутницата.

Дирници, нямаше призив за противообществени прояви в коментара ми, но го изтрихте! Само казах какво щеше да стане. Смирението и съжалението и преклонената глава не води до нищо добро. Нито се примирявам, нито ще сведа глава защото не съм овца от стадото, в каквото се опитвате да превърнете цялото общество. Няма да има справедливост за детето и родителите му! Аз няма да чакам справедливост. Приятен ден в жалкото ви съществуване!

До кога в този разграден двор България ще се шири беззаконието ? Дава им големи заплати, бонуси, храна, облекло, почивки за символични пари, но само Него да пазят. Трябва да се внимава при наближаващите избори!!!!

Никога не съм разбирала и не разбирам кучкарите. Кучетата им миришат, прекъсват съня, отнемат ценно време, а те ги отглеждат в градска среда, дори обичат повече от хората. Типични мизантропи. За такива трябва отделни градове, просто защото техното поведение е кучешко и антихуманно.

т.н. кучкари са хора с чувство за малоценност, имат нужда от това да се налагат над някакво същество, защото иначе са много самотни. Изпитват атавистично чувство към собствените си корени. Не ги интересува факта, че тези животни не са в средата си, и фактически ги измъчват. Те (кучкарите) са обикновени егоисти, прикриващи се под измислени и фалшиви думи. И да не забравя, по природа са агресивни.

В България Няма Справедливост.

Преди време имах спор с "познати", които бяха възмутени, че баща на дете им направил забележка да не си разхождат кучето в парк където има деца... Наслушах се тогава на купища глупости, но тези хора не могат да приемат, че кучетовъпреки, че е домашен любимец (това важи и за останалите питомци) си е животно, непредвидимо и не можеш да му имаш 100% вяра.

Прокуратурата има възможност да заведе дело, и дори да го спечели, като обвини водача на кучето в опит за убийство с използване на средство опасно за мнозина. Отдавна трябваше да приложат тези правила срещу кучкарите. Не го правят за да сеят страх и разделение сред обществото, и да могат т.н. "свободни граждани" свободно да слушат, изпълняват и внасят данъци за успешния живот на своите политически лидери.

Да съди и общината (май е Триадица в този район), позволила да се случват такива неща. Аз днес мисля да подам сингал до община Слатина, защото в парк Гео Милев кучета се разхождат без поводи по непозволените за това алеи, сред играещи деца и тичащи сутрин хора. Непредвидими са реакциите на озлобени от дълъг престой в апартамент кучета, разхождани от мързеливи стопани без повод, намордник и елементарна дресировка.

Точно в Гео Милев преди 2 месеца, обясних на една дама на около 50г, че ако псето й се впусне пак към глезените ми, ще отнесе шут в зъбите. Тя ми заяви, че не ме съветвала, защото било порода "канадски вълк" и те държали го край. Без да е на повод, без намордник и на пътека в парка.

Специално за тази градинка, така и не разбрах защо трябваше да направят ограждението за кучета именно там!? Защо не го направиха в тревната площ, от другата страна на улицата, пред зала "Фестивална". Или да бяха обособили терен в много по-малко посещавания парк над лидъла. Да не говорим, че можеха да направят цял километър алея, покрай ж.п.линията. Там кучкарите не биха пречили на никого. Но не - дай да събереме всичко на куп. Разбирам, че за някои баби ще е проблем да разхождат кучета и вничета на различни места, но като искат всичко, да се местят на село.

Кучето веднага да бъде приспано, неговмият собственик поема абсолютно всички разходи по лечението и възстановяването на детето. Никак усуквания.

Хич няма да е зле да се даде такава идея на СЗОК. Да съберат разходите за лечение на детето и да ги пратят на НАП за събиране от виновния.

Не само разходи, но и обезщетение...

Този случай тряжбва да се квалифицира определено като опит за убийство в съучастие на инспекторите от столична община, които със своето безрасъдно нехайство довеждат нещата до трагичен край. Затвор за всички!

Собственика и държавата, съди ги до дупка приятел! Няма да се отказваш, помисли какъв шок е за детето! С теб сме!

Защо само за 72 часа? Трябва да го затворят за месец, заедно с кучето. И да не им дават храна, само вода...

Кой нормален човек би си взел такова куче ?! И да го гледа в апартамент 60кв.м. ! Само комплексари !!!

Комплексари, това жителите на жилищен комплекс (напр.ж.к.Гоце Делчев) ли са?

Трябва затвор вкарайте десетина и останалите ще започнат да ги връзват! Това си е опит за убийство.

За всички е ясно, че докато държавата не предприеме много крайни мерки по отношение собствениците на кучета, безобразията ще продължават и постоянно ще има жертви. Трябва да има горещ телефон за сигнали, на които да се реагира веднага. Кучетата, които следва да са с намордник и къса верига, трябва да са изредени в общооповестен списък, а при нарушение техните собственици трябва да бъдат глобявани автоматично, веднага, при всеко последващо нарушение глобите следва да стават все по-високи и след 2-3 нарушение да се отнема кучето. Иначе няма да се оправи този комплексиран българин, който в малки апартаменти гледа породи кучета, несъответстващи на културата и манталитета му.

Къде се скриха всички защитници на кучета?

Никой не се крие,всички сме за сурово наказание особенно когато жертва е малко дете.Един сеанс за куче /"проблемна порода"/ е 20-25 лв.Тези които подминават това те се крият.

Единственият сеанс за туй куче специално е евтназията. Ако можеше и олигофрените дето се изживяват като някакви наркобосове чрез кучетата си и те да минат сеанса.....

Само така! Каквото и да ни е правосъдието, при печен адвокат, мотивиран с % от обезщетението, може ако не да се получи компенсация, то поне да се докара ответника до сиромашия, че да не му остават излишни пари за комплексарщини. И побързайте - запори на всичко движимо и недвижимо, мотивиран иск, блокиране на заплати и каквото се сетите още. Няма да е зле някоя национална медия да отразява процеса, че белкем още някой и друг малоумник се замисли има ли възможност и може ли да се грижи за домашно животно в панелната дупка, в която живее.

Подкрепям напълно!!!

Да се осъдят двамата идиота с кучето и общината! Ама от общината никой няма да плати персонално...

Да започва да се бори за справедливост, ние обществото сме с него. И да информира редовно медиите, как върви процеса

Трябва със закон да се забрани отглеждането на определени породи кучета като "домашни любимци". Такива примери има в Европа -трябва само да заимстваме.

Няма куче, няма собственик, всичко под ножа. С приказки се видя ,че нищо не става. 5 години ефективно за собстевника и пазвантина и 1000000 обезщетение - пък да видим кой тъпунгер ще повтори.

За съжаление на пострадалото дете никакви съдилища няма да му възстановят раните. А като знам как действа бг съда, дори да се стигне до осъдителна присъда, това ще е след минимум 5 години и присъдата ще е за някаква жалка сума. Няма правосъдие в БГ, просто очаквам всеки момент хората сами да започнат да раздават правосъдие, защото им е писнало от съдебната ни система. Дано първите дето ще отнесат народното правосъдие са именно скапаняците от съдебната система...

Използването на агресивни породи кучета и огнестрелно оръжие трябва да се третират по един и същи начин....

Стига повтаряхте клишета, като папагали. Няма агресивни породи. Има некадърни собственици. Ако говорим за прояви на агресия, няма по-агресивни кучета от чихуахуа и тойтериерите.

Иванова

За стопаните съм съгласна, обичам кучета и никога не са ме нападали, но и някак бих предпочела да ме нападне чихуахуа...

Защото той е мутрата който е наел един кретен да му разхожда песовете!Какъвто е безмозъчният кретен, такъв е и собственикът, някаква отвратителна мутра, която си мисли, че закон не я лови. Явно държавата няма да го осъди, но бащата може да заведе частен иск и тогава ще видим има ли правосъдие в България!

Не разбирам хората, които си взимат куче, а нямат време/желание дори да се разходят с него. За какво тогава изобщо си го завъдил?

И сега като се почнат едни локуми по съдилищата.... Докато на човек не му втръсне и не въздаде правосъдие сам и на кучето,и на собственика.

То кучето не е виновно, правосъдие за собственика и разхождащия кучето!

Абе няма такива филми... Не било виновно... Кучето е нахапало детето, значи приключи ... Ще му се довериш ли на това животно от тук нататък? Песа на тор, собственика и развождача на топло и солена глоба, за да знаят всички лумпени, че не всеки олигофрен може да отглежда всичко. Стига се самозалъгвахте с някакви идиотски мантри, че кучето не било виновно. Атакувало е дете - евтаназия, точка. Собственикът и развождача в панделата и туй то. Мислиш, че кучето може да бъде отучено? А в дядо Коледа вярваш ли? Ако беше диво животно нападащо хора, щеше да бъде отстреляно. Като е куче какво? Ще му се молим с бисквитка в ръката? Имам приятели с ротвайлери, по цял ден са с децата с години и съм далеч от мисълта, че ротвайлер не може да бъде с деца. Но точно този ротвайлер от случая може да забравиш, или трябва да е затворен, или евтаназия. Собственикът, понеже той е отговорен, ако можеше тъй директно да поседи повечко. развождачът може да е всеки и да му е казано, че няма проблеми (не, че е имал работа в училище и при деца),

Още един културен и наивен човек, който си мисли, че в нашият съд ще получи правосъдие. Пожелавам успешно /защото бързо няма да е в никакъв случай/ възстановяване на детето! За съжаление и при най-добро развитие на обстоятелствата след такива дълбоки рани то няма да бъде никога с предишната физическа активност, да не говорим за потенциална спортна кариера. Отделно обезобразяването на тялото, а за психическата травма не ми се говори...

Собственикът на кучето директно да влиза в затвора за мин. 5 години по съкратена процедура, без право на обжалване!!!

кучкарите в затвора