Кола блъсна микробус и го обърна, 9 момичета пострадаха

Микробус, превозващ ученички от футболен отбор, е катастрофирал късно снощи в района на Велико Търново на пътя София-Варна.

Обратно в новината

Коментари - Кола блъсна микробус и го обърна, 9 момичета пострадаха | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Физиката е един страшно полезен за ежедневиетто предмет!

Ситуация на АМ 'Тракия': Карам по Тракия. Колата е с двиг 2000 к. см, доста надеждна и запазена, но все пак стара и евтина в очите на много шофьори. Изпреварвам бавнодвижещ се БМВ Х5. 20 секунди по-късно застигам ТИР, който се движи с около 95. БМВ-то ме застига, но аз съм дал мигач и предприемам изпреварване на ТИР-а. БМВ-то, без включени светлини и мигач започва да ме натиска за да мине пръв. Не го пускам и след като изпреварих ТИР-а ме застига и двамата 'мъже' тип селски мутри почват да ме гледат лошо. Показвам, че нямат светлини и даден мигач--още повече почват да се нахъсват. Предизвикват ме да спра за саморазправа... Не спрях, разбира се--те победиха... в собствените си очи... Но какво могат да причинят такива като тях чрез тъпотията си?! Ето с такива ще се занимаваме оттук нататък. Мнооого дълбок мрак настана и не знам как може да се излезе от него. Положението на пътищата е много тежко и то не само заради пътищата, органите и т.н. Нивото на образованост и възпитание падна много и това ще носи горчиви плодове...

Този път София-Варна взе вече стотици жертви, и то най-вече заради разни изпреварващи идиоти. Предлагам да се сложат камери на всеки 100 метра и конфискация на автомобила още при първо нарушение.

Не знам какво, не съм експерт, но нещо трябва да се направи и то веднага. Ако ще да е и за сметка на така уважаваните днес " човешки права". Току що се връщам от път. Ходих от Хасково до Ст. Загора. Времето хубаво, асфалта сух. На отиване карах с деветдесет, деветдесет и пет. За петдесет километра не изпреварих нито една кола. Зад мен постоянно имаше по няколко които чакаха удобен момент да ме изпреварят. На връщане реших да проверя каква е скоростта на потока коли. Открих че за да не изпреварвам, и да не ме изпреварват трябва да се движа със сто и десет, сто и петнайсет. Това е скоростта на колоната при ограничение деветдесет. И после се чудим защо всеки ден четем за убити и ранени.

брат аз вече всеки ден на пътя се чуствам престъпник, защото карам спазвайки ограниченията, че даже на места почнаха да ми свиркат, че намалявам при знак да речем 60 ;-)

Да бе, да. Експертите казаха, че кола не може да обърне нито бус, нито автобус. Точка по въпроса.

разликата е огромна между микробус и автобус, но в селското школо толкова са и знаели..

Умственото ниво на много наши сънародници е много ниско.Поради това не могат да анализират, да предвиждат, да се страхуват ако щете.Надценяват собствените си сили, действат първосигнално.Може да се изредят още много, много неща все в тази посока.За жалост ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА Е НАЛИЦЕ.И няма никакво противодействие.Малки наказания, или почти никакви и нарушителите са на свобода, а загиналите и раните никой не ги брои.Погубените семейства също.Не се ли въведат най-строги санкции, като във военно време този ужас ще продължи.И никой от нас няма да бъде сигурен като тръгне на път ще стигне ли...Извинете за края, но е така!Не знаеш кой малоумник ще реши, че е сам на пътя и всички ленти са негови, а той е безсмъртен!

Значи си съгласен, че повече от 80% са дебили! То и другояче не може да бъде, само малоумните кретени от ГЕРБ опищяха публичното пространство против колегата си Христов, защото видяха себе си в тях (в 80-те %)!

не се видяха, нямат нужния за това умствен капацитет, задграничните им господари им обясниха ситуацията

1. Генерал Бойко Борисов - произведен в генералски чин по нареждане на Доган, бе за вършена генерал-щабна академия и с прескачане на чин. 2. Доктор Бойко Борисов - докторизиран в Пловдив, от чисто лакейски и сервилни подбуди ....

Кога министърът на транспорта ще си подаде оставката ??? И колко човека трябва да умрат, за да се види некадърността и безхаберието му. Дори и собственото си дете уби този човек!!!!

Той при лична трагедия не си подаде оставката... ти си тръгнал да търсиш под вола теле. Няма вина министъра в случая.

Има забрана за превоз на деца в тъмната част на денонощието. По

С една дума , ако го нямаше буса нямаше да има катастрофа. Каквото и да се е превозвало вътре, тоя е щял да го блъсне. А другия също трябва да си понесе отговорността, ако неправилно е превозвал.

Дано да е разбрал, какво се случва с такива "шофьори" келеша с двуврато фиатче който в събота караше със поне 100км/ч към електрото по главната в ГО. И другия келеш с БМВ който в петък влезе с дрифт в отбивката на болницата пак ГО.

В Сирия от удара само трима ранени , а в България само от едната катастрофа 6 жертви и от другата - 2 !!! Тук е по зле и от война!

Това е следствие на ПРОСТОТИЯТА, А ТЯ Е БЕЗКРАЙНА ПО ПЪТИЩАТА НА БЪЛГАРИЯ!

Ама я вземи да сметнеш от Коледа до сега колко народ се избит в България .... дето уж няма война!!!!

Там в този регион шофьорите са най ужасните , карат все едно стършел ги гони!

Не искам да ви плаша, но Българския народ изчезва с плашещо темпо. Това може да проверите в сайта countrymeters, всеки ден умират повече от колкото се раждат, катастрофите са една от причините. Сами се затриваме, до 50 години не мисля че ще са останали повече от 2м. българи в България.

Редовно го поглеждам този сайт. Според него докъм средата на годината ще слезем под 7 000 000. Според нашите "статисти" след една или две години. Според мен вече сме под тази бройка.

тая новина от средните страници на Работническо Дело ли я прочете? НЕма да се плашиш, от 33 години все намаляваме застрашително и все още лошият генетичен материал е подавящо мнозинство.

защо не съобщават образованието на участниците в катастрофите

....и етноса на шофьора на лекия автомобил. За справка: и аз съм от този край, та затова питам.

Този, когото го изпреварват също трябва да мисли, а не да се пъне да дава газ, за да не му накърнят секската чест и да намали малко, за да пусне другия пред себе си.

То по закон е да не ускорява. Обаче няма нужда да намалява - това вече си е тормоз, не мислиш ли? Да намали е длъжен, в случай на опасност, разбира се. Има и осъдени за такива неща, преди време де.

Къде са сега специалистите дето обясняват 2 дена, как кола не може на обърне бус?

Има огромна разлика от бус и автобус но ти явно само от каруци разбираш......сутринта точно за това говореха и показаха предните гуми на автобуса завити надясно......шофьора се е паникьосал от удара с колата и е завил рязко надясно и за това е отишъл в канавката....опитай ти с твоя таралясник да обърнеш автобус без да неоневинявам шофьорката на колата

Ако лека кола удари предната гума пред оста на въртене ... така ще ти завърти "предницата": ,че свят ще ти се завие /а не само волана/. :-((( Пази Боже , случвало ми се е ! Точно така ,както става когато с едното колело влезеш в локва.

Излишно е да се правим на професионалисти- нека погледнем фактите. В YouTube има достатъчно много клипове, показващи от авторегистратори, че лека кола преобръща автобус, та дори и тежък камион. Въпрос на скорост и ъгъл на приложение на удара.

Стопли се, сложиха летните гуми от 2005 година и почнаха всички да се изживяват като Шумахер. Само, че Шуми е в кома - те точно това искат да постигнат! Всички да се избием като кучета на пътя.

От кого зависи българите в България да започнат да шофират така, както същите българи шофират в Гърция? Апропо, разбрахме че 20 годишният шофьор не е употребил алкохол. А наркотици? Много рядко при катастрофа причинена от млад шофьор причината е алкохола.

за мен това са умишлени терористични актове, турци и мръсни цигани взеха да блъскат автобуси за да убият българите ....търсете по тази линия

Няма подготовка на водачите никаква, книжки се продават, няма пътища, не се спазват закони. Една от причините хората да бягат от държавата е и това, не само доходите. Страшно ориенталско племе сме, не подлежащо на интеграция.

Не е ли крайно време всички шофьори да минат отново на проверовъчен тест, защото както изглежда след масовото раздаване на книжки на неграмотни и други, които даже знаците не познават, да останат да шофират само тези, които могат да го правят!

А ще ги проверят ли как карат когато са ядосани, стресирани, изнервени, депресирани, разсеяни, недоспали, как реагират на странен шум, дали са склонни да карат пияни или дрогирани и т.н.

И каква е причината?! Стари гуми тип изтъркан галош, или дупки с остри краища и метални предмети в тях, или млад шофьр-джигит, който не може да се удържи, като вижда микробус пред себе си и непременно трябва да форсира, да се мята тая кола като изоглавена, за да го изпревари, но се разсейва в най-лошия момент, прави нещо неясно, а дистанцията му е била нищожна -щото нали е херой, и накрая - катастрофа, както винаги! Или всичко едновременно - както винаги! И резултатът е също както винаги у нас - удар, катастрофа, ранени, (добре, че са живи поне!), уплашени, провалена екскурзия (кой ти гледа), ремонти на буса и колата - които след това не са вече нови и надеждни ... За първото нарушение трябва наказанията да са жестоки! И за всяко следващо - също, а не условни за убийства на деца и възрастни! За да няма постоянни такива причини и причинители на произшествия, които така са постъпвали, откакто са седнали зад волана, винаги им се е разминавало, и те си мислят, че така се кара - а не според правилника и изискванията за техническото състояние на колата, за гумите, скоростта, дистанцията, за всичко! Жестока глоба, реално затвор поради високата обществена опасност от деянието, и да видим дали пък някой подобен няма да се замисли най-накрая и да си прави сметките преди да се забие в бус, а не след това да реве пред камерите!

Прави сте. Много комлексари на пътя и малко контрол от страна на пътната полиция и прокуратурата. Арест, съд, затвор, отнемане на книжки докато се нау4ат. Ето как сами се самоунищожаваме. Тия убийци трябва да бъдат спрени.

Сега ще ви запозная с едно момче, което наистина не е в ред, но взе книжка за ужас на цял град. От 40-тия път взе листовките и от 25-тия кормуване. Напишете "Стивън Щерчо" във ФБ. Какво да говорим от тук нататък?

Трябва да има лимит на опитите да вземеш книжка. Ако не успееш с 3 опита, почиваш 1 година и пак 3 опита. Ако и тогава не успееш - почиваш 2 години. Ако и отново пробваш 3 пъти и не успееш тогава ти се забранява да вземеш книжка, защото очевидно няма да го бъде. Особено ако те късат на теорията постоянно.

Двайсет годишния лай*ар, сигурно е карал БМВ или Мерцедес, нали. 10 години му дайте ефективна присъда. Иначе ще пиперни някое семейство... Ю

Много "експерти" при първата подобна катастрофа се опитваха да ни убеждават, че е невъзможно леката кола да е причината за преобръщането на автобуса на ЮИ. Явно някой се опитва да ги обори. За съжаление успешно!

А бе това да не превърна в спорт в България - коли да таранят автобуси и да ги обръщат.

защото българите са страши простаци на пътя...избиват комплекси.

Вие, г-не без комплекси, бяхте ли там, видяхте ли какво се случи, че се изказвате по адрес на българите?

Единствено промяна в Закона за движение по пътищата, но драстична,не козметична ще реши проблема. При такова нарушение да се отнема книжката на водача най-малко за 5 години.

не промяна в закона ви трябва, а култура на пътя. отговорност и мисъл...

отговорността и културата се възпитават и със строги закони, за които строго се следи дали се спазват

Колко лошо чувство за хумор има съдбата...Добре поне,че този път нещата са се разминали без жертви...Бързо възстановяване на децата!

Случайните събития стават на серии от по три.

Щетите, които нанася нашенската простотия и комплексарщина, никой и нищо друго не може да ни го причини.

Като в "Денят на мармота" всеки ден се повтаря като вчерашния.

въвеждайте задължителните колани в автобусите!Колко още случаи трябва да има? В България се събират няколко фактора- лоши пътища, слаба дисциплина,слаба подготовка на водачи, стари автомобили, пълна липса на превантивен контрол...!

Ако имаше колани, бусът нямаше да се обърне. Нито автобусът на ЮИ. Когато се удари странично, хората се разклащат и групово преобръщат рейса като се наклони теглото им на една и съща страна. Ако бяха с колани, нямаше да дестабилизират буса :)))))))))))))

В автобуса на Юнион Ивкони ИМА колани, но пътниците даже не са ги видели! Ясно колко са имали желание да ги ползват.

Ти си поредния от многото тук, които не могат да шофират и не знаят ЗДП. Коланите в автобусите са задължителни. Задължително е и да бъдат предупредени пътниците да ги използват. Законът е напълнен със спам, но не са пропуснали това задължение. Даже са го дублирали, по неизвестни причини.

това някаква шизофрения ли е?

Така ще бъде докато несъдебната система дава по 3 години условно за двама убити на пътя.

NA

Сега някой ще коментира ли пола на виновният? Щот беше голямо изхождане онзи ден за способностите на жените.... та сега е редно да се коментират и тези на мъжете! Иначе бързо възстановяване на децата! Бъдете внимателни когато шофирате! Никой не е застрахован и на всеки може да се случи всичко!

20 годишното леке с пилешки мозък сигурно е дънил чалга и е бързало да се прибере в катуна....

Това да блъскаш бусове странично, да не е няква нова игра? "Син бус" или нещо такова?!

да и аз това си помислих..смях се но е трагично