назад

Домашен насилник преби до смърт 46-годишната си приятелка в София

14:17 | 10 април 2021 | Автор: Надежда Христова 525 57104

Коментари 525

За счупени ръце доколкото знам е в някои държави на ЕС обещетението е 5000 евро в БГ е около 1000 лв или нещо такова и маи до 5 години затвор.Тоест ако тя си беше търсила активно правата досега да беше взела обещетението щеше сега да е жива а тоя да търка наровете.Според мен за такова нещо трябва да се глобява с поне с 20000 иначе е малко

Това с постиженията на мъжете баща ми го спомена веднъж, как мъжете били по кадърни от жените, били изестни художници, изобретатели, медици. Добре, това е факт, но дали си дава сметка какво се е случвало с напредничевите жени които са искали да се занимават с това? В средновековито са обявявани за вещици и горени на клада, ползвани само за разполод, забранено им е било да работят и дори да гласуват до съвсем скоро. Издавали са книги, рисивали са но под мъжки имена, защото им е било забранено. Това е било наложено от мъжете. Мъчно ми е,че има мъже които не разсъждават и не осъзнават това, жалко. Обидно е, но единственото което ние жените можем да направим и за работим повече и да се подкрепяме. Чудя се, тази жена, ако беше избягала от насилника, дали той нямаше да я намери и да я убие. Дали тя не е стеахувала от това и за това да е останала. Не всяка жена може да разчита на защита. За мен решение на проблема е да се плати на някого който да стресне насилника и той повече да не се и замисли да доближи жертвата.

Друг начин на мислене е- вероятно ако насилника не е пил много алкохол и ако някои много го дразни може да прецени че е време да си тръгне и да не се занимава с нея.Но явно е получил някакви свръх сили алкохолни и после може и да не си спомня какво е правил

Искате защита срещу домашно насилие? Възпитайте дъщерите си с уважение. Жена, която знае ценността си и стойността си, няма да се метне на врат на съмнителен мъж, който й сваля звездите, но и втълпява и зависимост и малоценност. Втора точка: възпитайте дъщерите си в целомъдрие и вярност. Истинската любов чака. Промискуитетните връзки водят до това, че накрая имате едни хора на средна възраст, които не са в семейство, но пък са цикъл от връзки, в които влизат с голяма надежда, и излизат с голямо разочарование. Покрай тези връзки остават някое и друго дете за самотната майка, и така жената става допълнително зависима и житейски смачкана. Ако искате дъщерите ви да нямат комплекси на тема мъже, създайте семейство със стойностен човек, та тогава ги правете. Наличието на добър баща вкъщи е добра профилактика срещу поведенчески проблеми и с момичетата, и с момчетата. Е, очевидно е, че и с мъжете трябва да се работи, че от коментарите и видно, че някои индивиди не ги е раждала майка и не ги е възпитавала жена. Видно е също, че някои комплексари компенсират собствената си нищожност, като вменяват малоценност на всички жени, заради постиженията, направени от мъжете. Ама една добре възпитана жена, която познава що е то семейна любов от собственото си семейство, и знае собствената си ценност, ги надушва такива, и не се събира да живее с тях, пък ако ще да са красиви като Ален Делон, или да са богати като Бил Гейтс.

Свеки....хубаво да възпитаваме дъщерите,но защо да не възпитаваме и синовете?Нима пак ще обвиняваме жените да всичко?! И да ти кажа нещо...и най-интелигентната жена и себеуважаваща се може да попадне в капана на един малтретиращ.Проблема е,че после трудно може да се отърне човек от такива утрепки.

Защото човек може да контролира своето поведение, не чуждото. Повечето от жертвите на домашно насилие са психически смачкани по една или друга причина и затова все "попадат" на насилници. Та думата ми беше към родителите на момичета. Впрочем, наличието на добър баща вкъщи помага неимоверно и за възпитанието на момчетата. Едно е майката да учи сина си на уважение и на респект. Друго е бащата да моделира пред сина си уважение и респект към майката. Иначе вече като имате такива насилници, те са отвъд възпитателните мерки и за тях се отнасят само членовете на Наказателния кодекс. Но Кодексът сам по себе си не може да пази жените, които самоволно се хвърлят на врата на такива отрепки.

Зла ,но тъпа свекърва!Не,сбърках,много тъпа!Опа,да се поправя,много,много тъпа...следва продължение.

Егати дебила Ристю

Някои да е толкова обсебен и зависим от някои че чак е готов да го убие,Като го убива тои убива и себе си жертва собствения си живот все едно няма за какво вече да живее .Ако толкова много мразите бившите си ако тяхното щастие с друг ви наранява.ако искате да ги убиете-това не значи че трябва реално да го правите-защото ще се затриете и ще сте големите губещи.Може да отидете на тихо място да си представяте че го биете и убивате хиляди пъти накрая можете мислено да го погребете така или иначе няма повече да го виждате за вас тои вече е умрял.Глупаво е да го павите реално .Вашето въображение може много да ви помогне.Нещо ново по добро може да ви чака сьвсем наблизо

населението на кв. БЕНКОВСКИ е борческо, революционно.....ВЕНСЕРЕМУС

Абе, чудя се хората защо така генерализират, окрупняват и въобще правят правило от изключението? Битови скандали и домашно насилие има по цял свят. За тези ли беше не знам, но по телевизията съседка каза, че често прекалявали с алкохола. И преди около година след подобен случай, медиите излязоха с информация, че всяка трета жена в България била жертва на домашно насилие. Абе аз уж повече от три жени познавам и ни една не съм я виждал насинена, изтормозена, бита. Да знам за един пиянка, наблягам пак на пиндурника, дето биеше жена си. Сега алкохола ли да забраним, или да обявим всички мъже за гадни животни, които живеят, за да намелят жена си вечер?

Българинът моралист само на думи, съдник на всички освен на себе си и най-вече живеещ за да наказва! Наказва всеки за всичко! Наказва с блъскане на кола сгрешилия платното на светофара, наказва с оглушителен клаксон забавилия се да излети на зелен светофар, наказва с блъскане пешеходеца разсеял се и стъпил на велоалеята, наказва всичко и всеки! Ама това е защото българинът това познава от дете -ограничения, наказания и осъждания ! Замислете се колко хора сте чули да казват за някое дете " ама то е проблемно" или" Не можеш да го чуеш това дете, то не създава проблеми!" Всъщност уважаеми братя и сестри всичко е в детството, както е казал чичко Фройд! Когато обаче децата пораснат и започнат да размахват дипломи и да имитират висок социален статус това вече показва ,че тези човеци би трябвало да могат да коригират собственото си поведение и да преценяват с кое да не вредят на околните.

Мале ужас! Четейки коментарите настръхвам, направо се страхувам за дъщеря си. Къде я родих в тази изпусната държава, завалийката... Ами той Премиерът ни е направо слънце на фона на болшинството български мъже, изказали се тук. Това ли е българският мъж? Простак, злобен насилник и примат? Това ли искате да сте, много ли се гордеете, че можете да приключите житейския път на друго човешко същество? Какво получавате от това знание? Сила? Мъжество?

Аз също смятам, че умните и отракани не траят насилници, а по-обикновените и търпеливите, дето са възпитавани в патриархален ред и подчинение на мъжа, който винаги е прав. Сега нещата дори и тук се променят. Насилие е имало и преди, но не сме знаели.

Това изобщо не е вярно! Познавам изключително интелигентни жени, че даже и цитираните от Вас "отракани", които по един или друг начин станаха жертва на насилие от страна на пак интелигентните си партньори. Единият случай завърши фатално. На всеки може да се случи...

Някакъв тук гордо обясняваше, как мъжете били всичко направили. Може би иска наред с хилядолетния слугинаж, дето продължава и досега, наред с гледане на пищящи деца и изкукуригали старци, жените да им измислят всичко? Дори мъжете, с всичките им привилегии, не са всички изявени учени, директори и пр. Даже е интересно как жените имат изобщо някакъв акъл в главата си при тия крайно затъпяващи дейности? Сега много от нас не искат никакви мъже точно поради горните причини и поради това, че някой ид.иот може за удоволствие да ги претрепе, пък дори и денонощно да му ближат краката!

А пък може и мъжете да не искат агресивни феминисткии така докато не дойдат пак ч.лмите и за жените ще настане вечен рай

Тезата, че го е тормозила постоянно и била бясна и еди-каква, е напълно невярна. Работя с хора и знам, че точно подобни насилници ги търпят кротките жени, дето си мислят, че е срамно да се оплакват. Тарикатките не търпят и изчезват веднага. Също толкова е дразнеща тезата, че жените упражнявали психически тормоз, и затова ги биели, и си били виновни, дето стояли при насилниците, ами мъжете защо търпят този психически тормоз, а не напускат тези жени? И най-важното според мен - някои тук не проумяват, че НЕ СЕ УБИВА!

Има ли статистика колко мъже са се самоубили след развод/изневяра. Или ще кажеш "сами са си виновни", май звучи познато а?

Много чувствителни тези мъже, да ги ужалиш просто.

ОРГАНИТЕ ЗА ПРОДАН, ОСТАНАЛОТО НА ЕКАРИСАЖА БЕЗ ПОГРЕБЕНИЕ...... А СРЕДСТВАТА ЗА БЛИЗКИТЕ НА ЖЕРТВАТА.

Голямо геройство е да биеш жена и то системно но действително с жалбите в полицията е много трудно и често жертвите се оплакват но резултатът е мъмрене на геройчния мъж. Жалко че брат и не му е строшил ръцете преди това. Мир на душата и.

Понякога, насилието не е толкова явно от първия момент. Насилникът е внимателен, галантен и т.н. но таи в себе си различията и евентуалната неудовлетвореност. Самият акт на насилието избухва дори без насилникът да разбере какво става и трае части от секундата.

Много точно казано, само да добявя, че е ужасно трудно да се измъкнеш от такъв човек, понякога тормоза продължава с години след раздялата. Така че дори една жена да е с добра работа и доход, собствено жилище и подкрепа от близки откачането от такъв човек в повечето случаи е изключително трудно. Да не говорим за жените, които са финансово зависими от насилника....

Проблемните двоики да се регистрират в регистър да се види какъв е реалният им брои.Да им се назначи семеен психолог и да започнат да пишат и да изброяват всичките си проблеми.На първо място терапията им трябва да отключи комуникацията между тях-по 2-3 часа спокоини разговори на ден и да включва и по няколко прегръдки дневно- но ние нормалните хора няма как да помогнем много от тук .Ако управляващите се грижат за хората-всички хора- и ако влагат в тях големи средства и усилия- така както правят с улиците и магистралите това ще е голям успех за БГ

Кой решава кои двойки са проблемни? Ами ако единият отрича да има проблеми?

На държавата не и пука за болните, ти за някакви проблемни искаш пари да дава... :D

Този абзац от статията казва всичко: "Братът на Мария разказа още, че през цялата си връзка тя е била жертва на системен физически тормоз. При два от побоите жената е била с фрактури на ръцете, но така и не е пожелала да подаде жалба срещу насилника си, който й е вменявал вина." Насилникът си е насилник, но пък и жертвата да си стои и нищо да не прави... после пак липсата на Истанбулска конвенция е проблема, нали?

Ми прочетете последните 100 коментара тук и ще разберете защо много жени в тази ситуация не търсят помощ. Просто не вярват, че някой ще им помогне. Общественото мнение е на страната на насилника все едно сме в Близкия Изток. Ако веднага сигнализира в полицията, защо го прави, да изнудва сигурно, кой знае какви номера върти. Ако не сигнализира, ми нейна си е вината щом стои... В този капан отвътре и отвън тези жени просто се молят всичко да мине, може би той да се оправи. Учудващо е в какви неща могат да вярват през годините. При някои влакчето на ужасите не свършва никога, при други като тази жена свършва така. Направете си сметката, като поствате такива коментари кой ги чете

Каква помощ да търси, просто да се маха от него и толкоз!

Да се махне, ако има къде да иде...

Само бездействието не води до положителен резултат. Къде го това обществено мнение дето защитавало насилника? Къде е? В прословутите сто коментара тук ли? Дето може и от двама-трима да са написани. Започнете да мислите и си вземете животите в ръце.

Имате много наивна и навярно егоцентрична гледна точка. Една ще си тръгне след 5мин като го види какво представлява, друга след месец, трета след 6, десетата след 10г.... Но ТОЙ остава и докопва следващата. Докато продължавате да защитавате тези мъже, следваща винаги ще се намери. Някоя по свита, по учукана от живота, която почва да му вярва, че тя е виновна за всичко. Това е психологически капан

Шокиращо колко примитиви оправдават убиеца! И през ум не им минава, че насилниците убиват и мъже, защото са агресивни, а не само жени. Жертвата и да има вина, то тя е минимална. ДА ВЗЕМЕТЕ ДА ГО НАГРАДИТЕ ТОЗИ И ДА ГО ПРЕДЛОЖИТЕ ЗА НОБЕЛОВА НАГРАДА ЗА МИР, ЛИ ЩО ЛИ........

Колко мъже са пребити от жените си и обратното...но незабравяите че има много така наречени жертви които правят всичко възможно някои да ги бие просто предизвикват и провокират ,такива не се стремят към спокоиствие и щастие дори един нормален човек трудно стои с такива които знаят как да ядосват всички

И това оправдава побоят и убийството? Така като обвинявате тази жена за собствената й мъчителна смърт, така и аз мога да ви питам Вие защо стоите до някой който ви тормози психически? Защо не си тръгнете? Определено ще бъде нормалната реакция, а не побой нали? Не защитавайте насилниците! Никой в този живот мъж, дете, жена не заслужава насилие!

си съществуват "мирно и кротко" по нашата бедна земя, ако знаете? Е, не са толкова изобретателни като тези, и никой не умира... Затова и никой не знае за тях и продължават да си съществуват... Това го пишете "битов инцидент" направо! Можело е да се случи десетки години до сега... Просто не се е случило при тях.

Простете ми, но жена, която продължава да живее с насилник - си заслужава съдбата. Такъв тип мъже стават ясни веднага и извинение няма. Ясно е, че женския импулс да предпочита лоши момчета пред путьовци е замъглил съзнанието на жената, но мъглата си е в нейната глава. Няма превъзпитаване на типа мъже, които бият жени, няма и полиция, която може да предотврати побой вътре в дома. Жени, научете се, не може х.. докрая и душата в рая!

Не, ти си прости, че си нищожество и всеки ден се налага да живееш със себе си. Ние само гледаме тъпия ти коментар за 2 мин и се чудим накъде отива човечеството.

Кой изобрети парната машина, ДВГ, самолета? Компютъра, телефона, звукозаписните устройства? Влакове, метро, пътищата кой построи? СГРАДИТЕ В КОИТО ЖИВЕЕТЕ кой построи? Столовете, на които седите, леглата, на които спите? Вие ли? ЖЕНИТЕ ЛИ направихте всичко това? И не засвидетелствате елементарно уважение? МАНАТА ВИ! МРЕТЕ, СКОЧИБРИ ДОЛНИ!!!

Вие всички от путки сте излезли! Демек жени ви раждат, а ти май , търсиш мъжка любов ми се струва, но неосъзнато ! Още каквото и мъжете да са измислили , жената е тази неизменна част от вкичкото това създаване ! А ти, освен да сереш , друго нищо не би произвел, само лайна!

А ти прочете ли аргументацията ми или само първото изречение? Има ли жени с висок интелект - има. Те замесват ли се с такива типове - НЕ! Има ли жени с нисък интелект - също има. Те имат ли нужда да преподредят ценностите си, за да не страдат от връзките си със нискокачествени мъже - О ДА! Хайде да не го изкарваме, че жените нямат свободен избор, твърдението ми е, че някои жени (малко са) са изумително глупави и като избират само скачат на големия Уй, а за друго ум не им стига и после следват логичните последствия от ТЕХНИТЕ решения!

Тогава от сърце ти пожелавам да попаднеш в най-мъжкото място - затвора. Много ще си щастлив там, в общите душове само с мъжете които обожаваш. Да ти строят... леглата и т.н

Лесно е да го обичаш като ти носи пари вкъщи, води те на екскурзии и те гледа като царица! Да води децата на училище и детска градина, а ти само да киснеш по кафета с приятелки и да си разправяте една на друга колко са зле мъжете ви и какви ганьовци са! Ама е обич, когато всеки ден ти казват в лицето каква си и какво представляваш? Я обичай, като всеки ден получаваш наказание за безхаберното си и непочтително поведение към пола, който е направил живота, сградите, автомобилите, телефоните - ВСИЧКО както го познавате?

А тези, дето са построили сградите и всичко там, кой ги е родил, кой се е грижил за тях докато са били сополанковци, кой им готви и им пере гащите, бе смотаняк? Ти лично колко сгради построи и колко влакове, че се изказваш от името на всички? Научете се на уважение към живота, щото като го няма живота - да ти пикам i на сградите и на влаковете

То за да родиш се изискват страшно много знания и умение, мислене и акъл, ше знаеш... Почти колкото да построиш свръхзвуков самолет! :) Достатъчно е да не си държиш краката затворени! Те и кравите раждат телета. И кокошките снасят яйца. Дайте паметник да им вдигнем по случая! А съвременните не щат и да раждат вече - "гонели кариера" и "животът си бил техен" - абсолютно безполезна и неблагодарна сган!

Абе, смотаняк, тебе коя крава те роди бе? Де..ба и боклуците смотани, смръдливи.

Ти си ебати тъпана.Да е.а майкати утрепана....

Като делиш мъжете на „лоши момчета“ и „путьовци“ - ти в коя категория си?

Като делиш мъжете на „лоши момчета“ и „путьовци“ - ти в коя категория си?

тая(убитата) и партньорът ѝ, са алкохолици. Когато е била кьор кютук пияна, тая на няколко пъти е падала на улицата - тъй че белезите ѝ са следствие на "Тротоарната екзема"!

Всички коментари,които включват сексистки изказвания,защита на насилието под каквато и да е форма,в нормалните държави са подсъдни и нито една уважаваща себе си медия ще си позволи да ги публикува.Нооо....както се казва....това е България.Страната на неограничената простотия.Тук всичко е гратис.И обидните коментари и това да пребиеш някой до смърт!

Боже мили! Що за шзрод е това?! Горката жена.... В България ,тази темя е голям обществен пролем и незнам защо не се говори повече.Хубаво е до направят линия телефонна и да я обявяват постоянно по медиите.Телефон,който не фигурира във фактурата.По-долу четох един коментар,че близките били най-виновни за това.Първо...единствения виновен е насилника.Второ....понякота близките дори тезтаят за кошмара,в който живее жертвата.Жертвата е анулирана,отделена от най-близките си и до такава степен е смачкана психически,че самато жертва започво да си вярва,че сама си е виновна,че заслужава това.Истината е ,че единствено носилника е виновен.Нека всички се изправим срещу насилието!Лошото е ,че няма закон в БГ по тона отношение ,това е много лошо.

че обществото е длъжно да го предпазва от всичко (насилници, работодатели, бедност...) и да му осигурява всичко (работа, препитание, безопасност...). Няма дим без огън!

Абе от думите ти,човек си прави извода,че неудачтика си ти!

Интересно, съгурна съм обаче ако някой ви открадне колата, бързате да се оплачете на полицията нали? А сте просто един неудачник

Интересно, къде са били близките - братът, дъщерята - докато тази жена е била жива.

Ако разстрелят публично, както правят в Китай, няколко такива комплексирани изрода и бройката с подобни престъпления ще намалее драстично.

Преди физическото насилие винаги има психическо Внимаваите ако тои често крещи ако вече си позволява да ви обижда,особено ако говори за други жени с цел да ви принизява ако често ви казва че те са повече от вас,ако търси начини да ви унижава особено публично.Както виждате тои вече показва че вече не е ваш партньор а враг.Сигурен знак че скоро ще ви налети на бои е когато хвърли някаъв предмет по вас дори и дребен .Тоест до насилието се стига стъпка по стъпка ,последната стъпка е боя.Ако пак не се вземат мерки насилието прераства и към децата и към животните тъи като и те са членове на семеиството след това се насочва към непознати а понякога може да завладява цели държави като се превръща в начин на живот-резултата е по кратък живот повече болести нещастие мизерия и тн

Защо си се спряло само само до държавите? Защо насилието да не завладее цялата Земя, след това Слънчевата система и накрая Галактиката? А защо не и целия космос?

Всички ние сме виновни за да стават такива побоища с фатален край, но най-много са виновни близките и и обкръжението , и от приятели и тя самата.Щом побоят не е за пръв път, щом като чак е имала фрактура на ръцете от предишен побой, то колкото и да го обича, що ще пак при него? Защо не е подавала жалба с/у него и да го тикнат в дранколника за нанасяне на средна телесна повреда-счупване на ръцете и?!Къде са обкръжението и да и помогнат и посъветват в случая?

Фрактурата на ръцете е достатъчна за завеждане на дело срещу извършителя от прокурор, без жертвата да се мъчи със съдебната система. Обаче прокурорите не са завели дела. Или защото са мърляви, или защото няма фрактури. Та във втърия случай мърляви са журналистите.

Вчера хзяйката и обясняваше как цялият квартал я глед как се търкашя редовно пияна по улиците и е охлузена от падания. Да не се окаже, че се е самопребила. Роднините естествено ще искат някой друг да е виновен

За такива психясали примати като теб съдбата се надявам да е подготвила серия от събития, които не са радостни. С такова мислене го заслужаваш. Това, че се е търкаляла, ако изобщо е вярно, защото при такива случаи започва поднасянето на пари на тепсия, не значи, че трябва да я убиеш жената. Просто се развеждаш. Не случайно жените вече не желаят да се женят. Помиярите и приматите, наркоманите, пияндурите, простите цървули като теб, преоблавадат значително над нормалните. Разбра ли, селски инфантил.

Много ви е тъжна репликата, примитивна направо. Очевидно не сте разбрали нищо от това, което съм написал, но пък капацитетът ви за обиди и кълнене е завиден! Има вероятност жената да е паднала и да се е самонаранила, без да е намесен мъжът и, който също е бил алкохолик. Историята е трагична, но не бива веднага да се търсят съчки за кладата, на която да изгорим лошият мъж.

НО Е ВИДНО ЕДНО - МРАЗИШ ДА МИСЛИШ И ДА РАЗСЪЖДАВАШ!

Ей, нещастно извинение за човек, заври се в дупката, от която си изпълзяло. Жената е пребита до смърт. Ако е имало алкохолизъм, то не е от хубаво и това, че си алкохолик не значи, че някой има право да ти строши главата с юмруци.

Близките са много отговорни за тази смърт! Как гледаш че сестра ти, майка ти, дъщеря ти е малтретирана системно и не вземаш мерки??? Ясно е, ме малтретиран човек няма сили да се противопостави и става жертва без защита - тук идва обкръжението, обществото което трябва да се намеси

Бъркаш, всички са искали да и помогнат, но когато тя не желае никой да и помага, а иска и и харесва при идиота, няма как и господ да и помогне.

Тя е пълнолетен човек от има няма 30 години!

Поредна победа за мъжкия пол! Не стига че живеем по-малко от тях, ами се опитват и на главите да ни се качват! Ай сиктир!

Ти си идиот достоен за гражданин на Афганистан или Пакистан. Явно си копеле израснало без майка и мразиш всичко от женски пол. Искрено съжалявам приятелката ти или жена ти, защото не си надраснал интелектуалното ниво на попова лъжичка. Боже пази България от размножаване на идиотите.

Не ми се мисли колко деца и жени в България са свидетели и жертви на насилие ежедневно. Но такъв е манталитета тук и затова не трябва да се размножаваме. А на туй отгоре изведнъж всички стават много религиозни, когато трябва да оправдаят нещо такова. Някои от коментарите са просто шокиращи. Инстанбулската конвенция щяла да им обърка ценностите. Ега ти ценностите дето ги имате.

Тук е за истински мъже и жени, а не за гей-джендър отрепки и мастии като тебе! Стой си там при макрончовците и меркелиците, и не се връщай повече!

не си яла един хубав, питателен мариз! Много сваля на земята и много прояснява съзнанието! Препоръчвам ти го!

Това ли е обяснявал баща ти на майка ти??? Неандерталец!

Много правилно, но нали виждате как веднага се появи високоинтелигентен и сериозни образован любител на субпродукти да Ви ругае. Както беше казал поетът “Бълхарите са малък, но за сметка на това много прост народ”.

дали ще се разведе или ще убие пачата е все тая! В арабския свят са решени много добре подобни казуси...

Ми отивай тогава, какво седиш в бедна България или и ти се беден, че в арабския свят за сватба 2 килограма злато трябва да дадеш, няма такъв безплатен обяд като семейни начала

А работя много активно по въпроса нашите час по-скоро да станат мнозинство сред вас!

понеже не можете по половинка, и после се чудете защо резаният арабски ви подпира отзад...

НИЕ ИМАМЕ В КОНСТИТУЦИЯТЯ ЗАКОН ЗА ПОСЯГАНЕ НА ЛИЧНОСТТА НЕ НИ ТРЯБВА ИЗМИНЕНИЕ САМО ТРЯБВА ДА ИМА КОЙ ДА НАКАЗВА, НО УВИ

Ама това не развързва керливите ръчички на НПО-тата, а вместо това вменява още по-големи отговорности и задължения на държавния апарат, които пък са държавни служители на хранилка и ги мързи да гледат!

Ей затова е Истанбулската конвенция, за да се предотврати насилието срещу жени. Но българското говедо, което е с интелекта на хомо еректус не загря, че никой не иска да го прави педал, а цивилизован човек. Ако някой се страхува да стане хомосексуалист, да отиде на лекар. Никой не прави хората хомо или хетеро. Те са си по рождение такива, каквито са си.

Абе не е така.....става се....ако опиташ един път, ще се чудиш после защо си се занимавал досега с жени....хе-хе-хе

Доктор бил... "цивилизован човек" бил... То от вас "цивилизованите" ще остане само по една купчина л@..на, щото гените си така и няма да съумеете да възпроизведете... От много Ентелект и много кОлтура може би?

Абсолютно. Като чета гневните коментари на тези прости хора и се чудя как не сме се затрили като нация досега, а може би е трябвало с такава калпава семка... Средностатистическия българския мъж има разбиранията на пещерен човек.

Та, казваш, педерастията ще стане задължителна, ако зависи от теб?

От самотия, хора (и мъже и жени) търпят какви ли не гадости, чак до смърт.

Животът е смъртоносна болест, предавана по полов път... Никой не се е отървал жив от него!

не слушка, а си бие и убива децата си......!

Ауууууу, през 21 век имало домашно насилие!!! Щото през миналите векове не е имало ...

Винаги го е имало, но преди жените са мълчали от срам, защото се е считало, че вината е тяхна по презумпция. Днес просто се обръща повече внимание на това и жертвите са окуражавани да дават гласност. Въпреки това, много от тях продължават да си мълчат. Същото е и със сексуалното насилие.

и са отнасяли най-много по някой тупаник! А сега като ти се дзвери насреща как де на му разбиеш фасона, да не го повлечеш за косата и да не го изхвърлиш през балкона?

Усеща се едно безразличие може би заради безпаричие и не ги интересува бият ли се в къщи не се ли бият .Боя като нормална част от бита като нещо което разнообразява сивото ежедневие .Нещо с което лесно се свиква.Трудно е да се помогне на такива които предпочитат никои да не им се меша -и са си ок по някакъв техен си начин

Щото ти като решаваш семеен спор/проблем предизвикваш обществен дебат с реерендум и каниш НПО-та, Сорос, норвежките социални служби? Евалла! Голям мъж си! А приемните еднополови семейства са най-добрата семейна среда за децата ти (правени от съседа!) !

А брата за какво и е след като не е реагирал навреме?

За да бъде помогнато на жертвите, трябва те да го поискат те самите и да се включат смело в промяната на живота им, но за съжаление това се оказва невъзможно за една част от тях. Различни хора сме, в различни обстоятелства, явно тази жена не е имала силата да поиска помощ и промяна за себе си. Както виждаме, никога не е подала сигнал до полиция, лекари, или да е имала сили да напусне насилника си. И ето, че се е получил логичния резултат. Щом не се противодейства на злото, то може да стигне и до убийство! Много жалко, жащото вече има помощ, има организации, полиция, а и всеки има близки, или приятели.

какво представляват и колко струват. Този живот като жалка, малтретирана жена за тях е кармично наказание заради безчинства, които са правили в миналото. Да им спестиш "страданието" е все едно да спестиш училището на децата си, понеже било "трудно" и "болезнено" за тях...

затова е седял и едва се е сдържал и той да не ѝ хвърли един тупаник...

намерила си е майстора курвата, като искаш безгрижен живот и мъжа да ти плаща сметките, накрая и твойта сметка ще я видят!

Пълен дебил си.

Ей заради такива устати като тебе ще ядете бой и ще плюете кръв всичките!!!

Курва е и майка ти е курга педале

Какво означава "домашен насилник"? Насилието по наказателен кодекс не се дели на домашно, улично, на работното място или пък нещо друго. На всички ни е ясно,че тази префинена и елементарна пропаганда е в посока конвенцията.

Проблема е че повечето мъже у нас са неизрастнали момчета пълни с комплекси . Не стават за нищо.

А ти колко от тия мъже си пробвала та си така категорична ? :)

Кирчо очевадно си Курчо.

Така е - имам голям кур, ако опиташ - ще ми носиш мед цяла година !

Е нема Путьо да съм :)

минджу си ве минджу путкомаров

Какви лайна сте - прости, тъпи, груби, страхливи паразити, които се правят на селски бейове. Окрадохте и осрахте една хубава страна. За нищо добро не ставате, говеда миризливи. Подобни на себе си избирате за управници. За това сме тука кенефът на Европа.

Ебат ви араби и турци за два лева, дейба и разпоретини.

А защо трябва тя да ги е пробвала? Всички жени имаме майки, баби, приятелки, колежки, с които си споделяме такива неща. И, вярвай ми, малко са жените, които се хвалят от половинката си!

е гнусна мастия...

Не е нужно да опитваме всички ябълки в щайгата, за да знаем, че сортът не ни е по вкуса.

Kraino vreme e takiva izrodi da poluchavat dojivotna prisyda bez zamqna, sporazumenie i t.n., nai dobre e da se vyrne smyrtnoto nakazanie .

Само в болните ви феминистични фантазии може да стане това...

бой, ебань, стрижене и сръбска музика!

Марийке, на такива си попадала щото такива си търсила, някой замислил ли се е някога защо всички плеймейтки и чалгарки се хващат с мутри, наркодилъри, ММА- ейци или футболисти? Има и други професии, инженери, учители, лекари, икономисти, електротехници, стругари. Аз знам отговора:, защото втората група сигурно няма възможност да им плаща сметките в елитните заведения всяка вечер. Така че яжте шамарите и се наслаждавайте докато сте млади.

По-добре с чужденец и бедна отколкото богата с нашенец. Това е истината

Сещам се за една наша певица , която бе пребивана от скандинавският си мъж :))

Аз се сещам за много които са с чужденец и си живеят живота и за много наши жени които са пребити и нещастни които живеят с нашенец. Сериозен мъж си , аргумента ти на факта че си боклук е че някъде по света има и друг боклук.

Ми лелче не се сещай , ами чети :) https://www.dw.com/en/germany-1-woman-per-hour-is-victim-of-domestic-violence/a-51396638

А тука са хиляди.

Реклама на Истанбулската конвенция. Тъжно и възмутително. Само че след като един път е била пребита, какво е правила при този мъж. След като не е заминала. Тогава как да я съжаляваш след като сама е причинила това. Не е обяснимо това

Нека новото правителство запише в своя план на действие под точка номер 1 борбата срещу домашното насилие, да се вземат нови законодателство мерки, да се изградят системи за помощ, да има координация с право защитните организации и т.н. Наскоро гледах опита на Франция в тази насока- разработили са приложение при което само с натискане на еди бутон пристига полиция, няма нужда от говорене, обаждане и т.н жертвата бива мигновено локализирана. Освен това мрежата от други потенциално застрашени жертви получава сигнал, за да алармира на свой ред. Изключително ефикасна система Докога ще търпим ужаса примиремчески. Да почива в мир жената

Няма по лошо от доказване на силата си върху по слаби от теб,Да биеш жена е доказателство че си идиот факт.Има начин да се разделиш със всеки които те нервира но бои никога това е примитивно и противоречи на християнските ценности.

20 жени са убити от партньори - значи да приемаме с приоритет конвенцията? тя ще ги пази? та в "братсска" турция на секи две-три седмици убиват по толкова, а те са я приели... е вярно - наскоро решиха да излизат от нея, по същите причини поради които ние не искаме и да я приемем! а защо винаги се премълчава колко мъже слагат край на живота си заради системният тормоз на жените с които живеят??секи ден поне 3ма се самоубиват! то защото им е било всичко супер - за това сигурно? истината е - така наречените жертви си дирят насилниците. за това са виновни не насилниците. поне те не са в основата - жените винаги са имали опцията да си тръгнат. но не го праят. и за това - ИК? с какво ще им промени живота? ще ги научи, че вместо да ги маризят нонстоп - има и алтернативи? мъже, които са готови на всичко за любовта си? но не! такива мъже не са интересни! тва са женчовци, мъже кучета - които се привикват само ако има нужда нещо да бъде свършено вместо жените...

След като е била насилвана и не са имали брак, чий го е търсила при този човек? Мозъкът е даден за да се ползва. По предназначение де, не за друго.

Така е по принцип, само не разбирам един брак с какво променя ситуацията на насилие. И с брак и без можеш да си заминеш. Да, с брак е малко по-досадно, че трябва и да се разведеш, но все пак, никой не може да те приниди да стоиш в една токсична връзка. Дори децата!

Чувала съм, че има "мъже", които заплашват, че ако ги оставиш, ще те убият.

който е по-хуманен и ще те убие без да те заплашва!

те ще се възползват от това по всякакъв начин - ще ни съдят, ще ни се качват на главата и ще се правят на много велики! Само бой, стрижене, ебань и сръбска музика! Докато мърдат!

Нищожество комплексирано.

Тооолкова много си болен, че не знам, дали има помощ за теб. Не друга-психиатрична. И ако не сработи, нйкой теб да пребива редовно. Простак с простака му!

Ima chlen v zakonodatelstvoto za podstekavane kym nasilie i se nakazva sys zatvor. I tam moje da se slusha srybska muzika i drugi.

Един депресиран мъж винаги оправдава престъпните си деиствия мисли че са нормални,за него тя е виновната.Когато бие жертвата това е просто начин да си вдигне самочувствието определени хормони да се почувства всесилен господар над нечии живот да владее изцяло полужението да властва да командва така се чувства значим.Боя не е нищо друго освен една обикновена зависимост както цигарите и алкохола.Насилника трябва само да помисли как по друг начин да си набавя изброените неща а не да ползва жертвата за това.Има женички които знаят как да го карат да се чувства като цар и без насилие .но с други жени не се получава.

НЕ депресирайте мъжете си, за да не разберете къде зимуват раците...

Към новината