назад

Доц. Михаил Околийски: Повод за оптимизъм няма - предстои пета вълна

09:41 | 25 ноември 2021 | Редактор: Калин Каменов 229 14708

Коментари 229

този платен безбожно високо агент на СЗО подлежи на саанкции от закона за извънр.обстановка заради всяване на смут и напрежение в сложна обстановка.Но няма прокуратура която да се самосезира.Ако е в Китай моментално отива при бай Ставри да му очешат вълнат.

вълна ще бъде моята вълна търкаща се около твоя гъз!

Всеки вече може да види че вълните идват с периодичност от 4 месеца. За ваксините мислеха че ще са трайни, но явно не са. Ако цикъла е 4 месеца, то интервенциите също би трябвало да са не по-рядко от 4 месеца. Има стратегии, при които динамични системи се подтискат със действия синхронизирани със системата. Например , на 4 месеца да се прави масова имунизация със бустерни дози. Ние сме свикнали с грипа да го правим всяка зима. Явно нямаме добра и постоянна ваксина, и ще се наложат 3 боцкания всяка година. От сега насетне, всеки ще има по 3 бустера на година! Ако поутихне или изчезне, може да спрат, но не ми се вярва. Още по кофти е, че не знаем защо динозаврите са изчезнали. Дали пък не е имало някакъв вирус и преди?

Тези 150 починали вчера българи, дали им дреме на колко месеца са ти периодите?

Под напрежение сме, не сме се отпуснали и знаем, че е много страшно!!! Така бива ли?!

Околийски изпълнява заръките на СЗО, нали затова е там и затова му плащат, иначе му дърпат ушите!

Да пуснат и по-големите ученици присъствено! Абсурдистан!

Ако бяха всички родители ваксинирани, децата щяха да са си присъствено в училищата. Сега страдат децата заради безотговорното поведение на родителите си.

Че да се ваксинират децата като толкова страдат, горките.

И така бойния щам който беше предвиден да смаже Китай, се разпростря неконтролируемо, после различните правителства си го използваха всеки да смаже друг-Русия да смаже Италия, Китай да смаже Индия и САЩ и ето наистина е пълен апокалипсис от 2019насам.

И всичките вкупом смазват България. Представям си българите как яко са им го вкарали преди триста-четиристотин века, че още им държи влага на всичките и не жалят сили и средства на българина да е вътре и да му е зле.

Хората по света не слушат великия учен Ханеман, Аристотел, Дарвин. Дарвин казва нещата както са- само ханеманската медицина при всякакви обстоятелства, никога да не се консумират живот. продукти. Дарвин не е бил сигурен за еволюционната си теория която е описал, но за другите неща е ясно че е прав. Ама хората като вместо това слушат Ленин,Сталин, Рокфелер(който е забранил ханеманската медицина) и др. смешници така ще е-болести,пандемии, умишлените от тях да се минават супер бързо, висока смъртност и какво ли още не. Слушат се само надути хора дето искат пари, а не такива които проучват как са нещата и резултата е налице.

Ами, медиците да поискат промяна на системата и на първо време да се научат да лекуват. 1. Джипитата не преглеждат пациентите си. Масово по телефона изписват от ден 1 по няколко антибиотика и дотам. Прегледи по време на заболяването дали почва развитие на пневмония няма, а антибиотик трябва да се дава само тогава. Джипитата отказват прегледи на живо на ковид пациенти, хората се самолекуват и то често неправилно. БЛС е пуснал ръководство за лечение на ковид. Там да пише за антибиотици от ден 1? СЗО ни скастри, че изписваме излишно и сме в топ класацията по това. Германия в началото лекуват само с парацетамол и витамини и са по-добре откъм хоспитализации и смърт. Какво очакват лекарите в болница, ако доболнична помощ реално няма? Повече усложнени случаи, които изискват повече болнични грижи. 2. Как е положението с персонала в болница? 2ма дежурни на отделение, където има интубирани, някак си нормално ли е? Даже няма по цял ден кой да мине да види болните дали някой не се е трупясал. Преумората от работа на няколко места или поемане на куп извънредни смени? От много години имаме проблем с персонала, а реаниматорите ни са по чужбина. А един да вземе специализация за анестезиолог и на следващия ден след дипломата го изтеглят на запад. 3. Какво е положението в болниците с толкова кражби? Има ли винаги достатъчно медикаменти и апаратура? Хигиената как е? Защото при нашата с толкова вътрешноболнични инфекции човек ще отиде с лека настинка, ще си докара бактериално възпаление или хепатит и ще се трупяса от него. И, не, няма да го пишат от друго, а от настинка или в случая с ковид-ковид. Ако ползваш болнична тоалетна с цялата й прелест, каква е вероятността да хванеш стафилококи? 99%? Защо лекарите толкова месеци не предприеха нищо да поискат промяна? 9 от 10 приети тежко болни умират, ама са виновни болните, а не калпаво лечение. Лекарите като маса не са виновни, а са жертви. вината им е, че си траят какво е състоянието на системата и мизерстват в нея.

Защо трябва да стигаш до услугите на медиците?

Принципно не трябва, но при всяко заболяване трябва да се лекуваш. В Германия имат над 40% приети в болница ваксинирани, пак толкова хванати заразени ваксинирани. Англия е към 50-60% заразени и приети в болница ваксинирани. Холандия са с 47% приети в болница ваксинирани. Белгия са с 70% приети в болница ваксинирани. Но някак си умират по-малко, а въпреки пиковете двойно над предните не са тотално претоварени. Затова погледни т.1 от въпросите ми- доболничната помощ. Ясно е, че с ваксина и без разболяването си го има. Не е до това дали си ваксиниран или не, а до това как лекото протичане да не ти се усложни от грешно или никакво лечение в началото и тогава да опреш до болници, които така или иначе убиват повече, защото са мизерни, с малко персонал и т.н.

В САЩ масово напускат докторите, несъгласни да носят отговорност и да се борят за живота на безотговорни към собственото си здраве индивиди.

Напускат, ама друг път. Какво ще правят? Таксита ли ще карат? Пишеш глупости.

Тебе какво ти пука какво ще правят? Ще правят каквото си искат.

Аз като ходя на планина и съм със седалков лифт, стоя си с маска на лифта, понеже да не се заразя или да не заразя някой от идващите към мен седалки. Горе при хижата съм с маска по коридорите на хижата или навън когато набилжават или съм в контакт с хора. Единствено като се усамотя по горите и поляните там съм без маска, трябва чист въздух. Но сигурно разни камикадзета не биха носол маска така както аз казах че правя. И затова толкова хора умряха и се разболяват, но див народ, знае се още от древни времена че сме най-дивия народ на света. Не сме като Русия където всеки си спазва мерките срещу ковид както трябва.

ми защо не си туриш маска и в кенефа като ходиш - ако не за друго, ще мирише по-малко!!!! Ей зарад такива като тебе ни се пробутва простотия след простотия

При гърците миналата гоина на 0% ваксинирани имат същите бройки заразени и умрели като сегашната вълна при 70% ваксинирани. А май още не са стигнали пика. Я някой да ми обясни какво значи тази статистика? Ама някой математик като витанов или директно кунчев от сурат тефтеря. Ваксините там работят на пълна пара , нали?

При французите как е миналата година и сега?

А това доц. некаква нова дзвиздъ на хоризонта ли е, бодра смяна?

до всички ваксинирани! ваксинираните са тъпи наивници и самоубийци мазохисти вървсе и пак да те ваксинирите да не забременеете от новия щам че е много плодовит идиоти такъва и точно заради такива вас бялата мафия си позволява такива своеволия.защо в африка в арабия в латинска америка няма такива вълни и цунами и такива простотии няма локдауни няма маски и най вече няма толкова заразени и умрели. моля ваксенираните да видят фактите а не да вярват толкова сляпо

В Африка хората живеят до 35-40 години. Глупак.

глупака си ти. аз живея в африка по точно в йоханесбург тук хората си живеят много повече от колкото си мислиш идеот и тука никой не ме задължава да се ваксинирам няма локдоуни и простотии. стои си там и се ваксинирай още няколко пъти атомен да станеш

на маймуната в задното отверстие, в петербург

С такива заплахи и fear marketing дори ваксинираните ще умрат от стреса. Спрете се моля! Стресът е сто пъти по-смъртоносен от Ковид и е предпоставка за развиване на много по-смъртоносни заболявания. Боклуци! Съвест имате ли? Защо плашите хората? Дайте им аргументи, без да ги стресирате и без косвени заплахи - пета вълна, смърт, какво ли не. А ако няма пета вълна, ще се извините ли? Кой ще носи отговорност за всички поражения от всяването на излишна уплаха у хората? Доц. Околийски колко пъти сте си поставял ваксина против грип? Както и всички хиперактивни по темата ваксини? Аз 8 години последователно. Но не плаша и не съдя никой. И сега, ваксинирани или не, никой не ви дава право да всявате страх. Но всеки избира пътят си.

Препоръчвам ви в никакъв случай да не се ваксинирате. Само така ще спасите страната си.

Не петата вълна ,а петата доза вече идва.

"Ваксинираните много рядко могат да предават вируса, те преболедуват леко и не умират от коронавируса", посочи доц. Околийски. Тези вече и официалната стъкмистика не четат. А да вземе поне да пита 20те процента ваксинирани заразени, или 15те процента ваксинирани, които влизат в болница или 10те процента ваксинирани, които умират всеки ден - по официална стъкмистика.

Антиваксърите са психопати и убийци!

Защо в Германия за последния месец умрелите се увеличават 10 пъти и отиват към 400 на ден? Боооц

Защото имат по 50000 случая на ден. Тука ако станат толкова умрелите на ден ще са хиляди.

А защо имат 50 000 случая на ден? Нали всичко трябваше да отшуми когато минат 70%...

А колко умрели имат? Или това е без значение?

Удобно пропускаме факта, че Германия е 85 милиона човека, което дори и при 400 умрели в процентно отношение, прави десетки пъти по-малко починали от 6.5 милионна България.

А за днес постъпилите в болница със завършен курс са 20% , при 26-7 % ваксани, та викате от какво точно пази ваксата ???

от колорадски бръмбар

докато храта ходят без маски, редовно е виждат с други хора, не си мият продуктите за ядене купени от магазин и си слагат ваксини ще си има и още много вълни. Причината си е в хората. Като сложим и това че те медиите от началото досега все смаляват бройките на заразени и починали...

логика досега клошарите досега да са измрели тъп тъп та вдлъбнат

Споко,така ще бъде вече-вълна след вълна и ковид никога няма да си отиде.Свикваѝте-както със спина!

ваксърчетата до дупка - докато не се разложат от коктейла във вените им

Поздрави на Кунчев! Баце каза че бил във ВМА, Кунчарата написал, че е вкъщи. Явно Кунчарата е като онези елементарни частици, които са едновременно на 2 места :))) По-скоро вече е на 3-то ....

След ковид пандемията на вратата чука една много по голяма пандемия - ковид кризата и глада! От нея ще умрат 100 пъти повече хора,но на тези дето стоят зад цялата пландемия не им пука,те това го знаят и затова и го направиха... Целта е точно тези 100 пъти повече жертви...

Къде е кунчев и защо го криете ???!!! Или той ще се появи за седмата или осмата вълна

След като над 30 години всичко кадърно напуска България, на страната започна много да и личи. Много народ мина през Цедката.

Малкото останали ги следят през 5G, пръскат ги интензивно от пътнически самолети, имплантират им чипове, картотекират ги със зелени и прочее паспорти. Пълен геноцит.

Мишката дали танцува по потничета със своя началник Големото Коте от СЗО. Много ми се ще да си направим трио с тях двамата, симпатяги!

Продължавам да се убеждавам,че по света,както и в България този вирус се лекува от психолози,хирурзи,историци,математици,политици,метеорлози,физици,астролози,журналисти..., но не и от имунолози и най вече вирусолози,на тях им се затапва устата и нямат думата,затова стигнахме до това положение! За милионите жертви и поредните вълни на вируса в Европа,САЩ,Австралия са виновни всички гореизброени,но не и вирусолозите,на които затапиха устата! Парите са важни,не животите,политика и пари стана борбата с вируса,никой от гореизброените не иска да спре вируса,а да направи още и още пари на гърба на здравето на хората... Ако искаха да спрат вируса щяха да слушат вирусолозите,но не,това не е целта,как ще слушат тях,като няма да влязат милиарди в касите на фармацефтите,на болниците,на политиците...

на антиваксърите се вижда. Това беше лесно!

колко минусчета имаш и въпросният Кунчев... по-скоро иде твоят край

КОЕ ОТ НАПИСАНОТО Е ЛЪЖА? ЗАЩО ТРИЕШ БЕЗПРИНЦИПНО?! 2021-11-25 11:41:25 Щерев (нерегистриран) реплика +0 -0 Ваксинираните много рядко могат да предават вируса, те преболедуват леко и не умират от коронавируса Това е абсолютна лъжа. Ваксинираните могат да се заразят с коронавирус! Ваксинираните могат да заразят други лица с коронавирус, ако самите те са заразени! Ваксинираните влизат в болница заради корона вирус! Справка към днешна дата 20% от настанените в болница са ваксинирани. Ваксината може би намалява драстично вероятността за тежко протичане на заболяването. Но само при доказано здрави хора без съпътстващи заболявания, без фамилна обременоност, без тежки хронични заболявания. Интересното е, че когато почине ваксиниран, той почива заради усложнение по заболяването, което е имал. А когато почине неваксиниран с подобна диягноза, то тогава той е починал от коронавирус...

В Япония и някой други държави съобщават,че вирусът е започнал да се самоунищожава и да не може вече да се възпроизвежда,а това докарва политици,фармацефти и корумпирани доктори до потрес! Съвсем скоро ще умре вируса и те ще изпаднат в депресия,ще обявят международни траучи и ще се чудят,каква друга лъжа да измислят,за да плашат хората...

Новината е на 3 дни - вирусът се самоунищожава,японски учени докладват,че вирусът е спрял да се възпроизвежда в някой държави включително Япония!

Такива като тоя бих ги изтрепал без никакви угризения… да еба ковидарите прости да еба. Продажници мръсни

първо завърши шести клас, без да се налага да потретваш годината.

и 1ви нямаш

нямам

Само стените трябва да построят да ни гледат сеира.

Защо антиваксърите са толкова глупави да питат медицинските си въпроси всички други но не и личните си доктори??!!

И какво предлагаш бе Околийски, да затворим държавата ли, която и без това е във финансов колапс и хората да измират от нерви и безпаричие ли?

Да затворим болниците и да оставим хората дадишат свободни. Кой оцелее - оцелее.

вълни и цунами само в европа ито при голям процент на ваксинирани. вижте какво става по света в африка дето процента на ваксинираните е много малък морето е спкойно то сигурно спина ги пази. смешни станахте има ли някой вече да ви се върже на глупостите. или то този китайски вирус му харесва европата че затова само там вилнее.

Пълни глупости. Какво става в Ирландия - училища, университети и всичко отворено, виж им броя починали. А те броят починалите "с доказан, предполагаем или възможен Covid-19".

За Беларус или Словения ? Там няма да имаш думи, нали или ще кажеш че в Беларус лъжат .

В Беларус не лъжат. Нямат си и диктатор там!

И там ли има диктатор, овцо?

защо си нервен?

Не разбирам защо само ми изтрихте коментара!? Не е угодно да се казва,че колкото по ваксинирани толкова по расте броят на заразените ли? Ми вижте в цяла Западна Европа какво се случва. Господина дето го цитирате тук явно добре му е платено да плаши хората

Какво ти пука за броя на заразените, които или боледуват безсимптомно, или оздравяват след седмица без да влизат в болница? Защо не обясниш и защо в България умират десеторно повече хора от Западна Европа?

нещо си нервен

Щото видимо тролиш, затва.

Напротив! България става все по-добро място за живот.

Да,да! Като гледам как и овапцаните в западна Европа ги затварят отново и си правя сметката колко е надежден компота ви! Честит ни нов световен ред!

доц. Околийски. Поредният на хранилка на фарма-мафията. Е като са напред във ваксинирането Германия, Холандия и други отличници, защо са дори по-зле от нас. Или това е забранено да се споменава. Вчера под една статия имаше два много показателни коментара. За Гибралтар, дето са 100% ваксинирани и са в локдаун. И каква е ползата от ваксинирането, не е ясно. Всъщност, много добре си е ясно. по-скоро не е ясно, как може уж лекари, с някакви научни титли, а да са толкова отчайващо тъпи. Е как да ида при такъв, след като горкия не знае на кой свят се намира и какво се случва. Тотален неадекват. Искрено се надявам да има и повече нормални лекари. Но пък те няма да тичат по студия и да ръсят глупости на кило. Другия коментар от вчера, който ми направи впечатление е за Африка. Цели 6§ ваксинирани, и няма никакви вълни. Не случайно в началото обявиха, че в кода на вируса има парчета СПИН. Явно това е причината на ваксинираните да губят имунитет и да се увеличават броя на заразените и всяка следваща игла намалява шансовете им. В общи линии се очертават две реалности. Едната на бруталната статистика, което не успеят да скрият. И другата на розовите слончета. Където като се ваксинираш и край с грижите и проблемите ти. Може би има известна логика, макар да не е веднага.

Антиваксър пита: Каква била функцията на ваксините... Защо други държави били по зле от нас... Анонимността те кара да тролиш на корем нали.

ти не питаш - ти подаваш дупе

Кой знае колко такива вълни е имало в историята, просто не сме имали техниоката и знанията, че да се шашакаме. От пневмония са умирали половината хора в някои векове. Ние решихме, че сме много напреднали с антибиотиците, но най-вероятно истината има две страни. От една страна - да - лекарствата помагат, от друга страна си е въпрос на щам - лотарията на природата. Но най-важното си остава едно -здравният статус. Това вече се доказа в Северна Европа. От тяхна гледна точка ковид е не по-смъртоносен от фърстъците и тапите шампанско по Коледа.

Вижте му кратката биография!!! Изпуснато е само, че нещо преподава в Югозападния университет, което завършва портретчето му. Не съм антиваксър, но съм страшно анти подобни некомпетентни платени манипулатори!....Дир, какво и кой ви дава да каните подобни недоразумения??? Доц. д-р Михаил Околийски е експерт в Офиса на Световната здравна организация у нас. Завършва социална терапия с профил сексология през 1995 г. в Хумболтовия университет в Берлин, а през 1998 г. получава докторска степен по сексология от същия университет. От 1998 г. работи като експерт в направление „Психично здраве” към НЦОЗA. Автор е на доклади и семинари в страни от Европа, Азия и САЩ. Има публикации в български и международни научни списания и в Международната енциклопедия по сексология.

Ужас , и такъв чантаджия - сексолог , тръгнал акъл да раздава.

глупости

Щом казваш, няма как иначе е.

Мангъра ви го каза - ще свърши пандемията когато вируса мине през цялото население.....Всичко друго е демагогия и обслужване на финансови интереси!

То така и става в момента.

Заради него и подобни, кой знае колко хора не са се ваксинирали. Трябва да бъдат съдени за предизвикване на смъртта на големи групи.

А дали така мислят ваксинираните починали хора?

Не е заради него. Просто го изкарах преди повече от година. Имам антитела и глава на раменете с която да мисля!

Неваксинирани са преболедувалите.А не са ваксинирани щото не трябва.

Дира заработиха надницата за днес!!! Уплашиха идиотите!!!

FFF

Само напомням, че вече официално шефът на СЗО каза, че ваксините не предпазват от заразяване и разпространение и затова мерките трябва да са И за ваксинирани И за неваксинирани. Дори пропонента на ваксините Бил Гейтс каза преди седмица, че сегашните ваксини не помагат за спиране на разпространението и трябват нови. Питам тогава защо е тази сегрегация на ваксинирани и неваксинирани и сертификати, паспорти и простотии?

Ето я статията в Ройтерс, от вчера е, който знае английски да чете. https://www.reuters.com/world/europe/false-sense-security-around-vaccines-europe-again-covid-epicentre-who-2021-11-24/ Дир.бг, могат да я преведат и да я публикуват.

Иска пари, ако може повече

Абе оти ти не йебем макята Хаспел ли си, доцент ли си въшльо

Неваксинираните ще ни поставят в режим забрана да напускаме България. Страните ще затворят границите си за нас, искат да се запазят по-здрави.

Я се събуди бе!!! Мухъл

Умен, зеленият сертификат скоро ще важи само ако имаш трета доза, после и четвърта... Умен ли си или само така се правиш???

Ще седиш тук и ще работиш за България, мухльо трътлест!

Селски ти на сериозно ли си се взел берачо на малини по Англията. Цял живот си бил без тая ваксина и си оцелявал. Граници ще ми затвара Въшкар

По-скоро ние трябва да затворим границите, че като гледам тия ваксинираните държави как разнасят заразата и тук ще ни я докарат.

През 1962 след успешната електрификация и механизация, подобрената хигиена и качествената обилна храна и подобреното здравеопазване смъртността сред българите е като в Евопа в абсолютната за държавата ни ниска точка. От там нататък следва очевиден спад в качеството на живот и здравеопазване с 2 ужасни пика на смъртност - 90-те и после царуването ан Боко. А най-лошото е, че след тези пикове не следва спад, а само намаляване на ръста..... Това са макротенденции, а ние си дрънкаме за някакъв ковид, сякош той обяснява всичко. Още през 2017-а имаме пик на смъртност - и това е преди ковида. Лошото е ,че у нас няма хора, които искат да обсъдим обективно фактите. Има само продажници и тролове, които нещо си пропагандират. Затова на 100 000 души умират точно 2 пъти повече българи отколкото албанци и три пъти повече българи отколкото чехи. Не схванахте, нали? Не случих на народ.... но какво да се прави.

Към новината