назад

Дружеството за ученически отдих отива на прокурор за фиктивни ученически почивки за 8 млн. лв.

10:55 | 18 октомври 2021 | Редактор: Рая Георгиева 153 13430

Коментари 153

Преди години министърката на гея Сатанишев, крадлата Емилия Масларова, плати милиони на съпартийците си комуняги-хотелиери, за почивка на деца. Направи услуга на крадците комуняги с дечицата

Гербьовите тролове се скриха, след като осъзнаха, че това е за периода от юли 2019 до юни 2020;

По времето на социализма дядо ми си беше разбрал с шофьор на камион от ДАП-а да му закара един товар баластра до къщата на село. Хванаха ги и дядо ми лежа в затвора 6 месеца, а шофьора 3 години. Сега става въпрос за 9 милиона суха пара и се разбира чак след година и половина. Това не е държава.

Вие как си мислите, че златните кюлчета за Боко падат от небето ли?

Ако е само това, че нощувките не са въведени в единната информационна система на М-во на туризма, това не никакаво престъпление, а някакаво административно нарушение. това не значи, че нощувките са били фиктивни. Реалното осъществяване на почивката се доказва с фактури, банкови преводи, резервации, свидетели. Ако това липсва, значи някой наистина е за затвора.

При положение че са документирани N-броя нощувки на фиш-фиш, като в същото време базата не е работила и съответно не е приемала туристи, какво следва да си мислим?!

Беше ясна от самото начало тази ялова идея без никакъв ефект. И си беше целенасочена черна дупка за изтичане на пари. Да види мсега кого ще подведат под отговорност и как ще го накажат!

за периода от юли 2019 до юни 2020;

Само тоя министър от Мунчовите боклуци става за нещо! Друг никой нищо не откри! Да видим какво ще излезе!

Една от многото незнайни програми по схемата до чекмеджето на Боко.

Ще видим!

Тези "управници" за 6 месеца доказаха как за кратко може да се краде много. Постоянно създават начини за източват пари. Пред тях всичко, за което се говори за предишното управление бледее. Чудя се как имат очи да говорят, актуализираха бюджета- похарчиха го, изтеглиха един заем и за няма и месец и него ликвидираха, сега втори заем, държавата спря да работи, инвестиции- нула, проекти- също............драма. Обаче искат властта и очават ние, като гласоподаватели да пуснем по една бюлетина в тяхна полза. То ние сме прост народ, ама чак пък толкова!

за периода от юли 2019 до юни 2020;

ненакраднаха се гербавите боклуци!!!

Мунчовите!

Да ти пикая на програмата!

за периода от юли 2019 до юни 2020; Какъв мунчо те гони.

То ще се разбере!

Да видим сега кой е крал! И надали е ГЕРБ!

Тази програма не я ли измисли Мунчо, с помоща на Спецов и Кокорчо?

за периода от юли 2019 до юни 2020; Какъв мунчо те гони.

То ще се разчуе, не избързвай!

А Гешев спи сладък герберастки сън и се интересува единствено от канадски гражданства. Може би се подготвя да бяга. хахаха

Гешев ще ги излови, за ужас на крадливите мунчови подлоги!

Има индикация за документни измами в особено големи размери, каза министърът на образованието - че то цялата схема бе за да се откратнат едни пари, а здравето на децата !!!

То за пет месеца кражби, тоя са им джобните на хунтата за ден

Ако НАП потвърди,че това дружество което е краднало 9милиона лева си е внесло данъка от 10% или 900000лева,за да си узакони дейността.

Аа, това е данъчна тайна :)

На Мунчо великото хрумване за ученически ваканции. Браво!!! Мечти за ленински съботник и Тимур и неговата команда....

През 2019и 2020г. ,Нямаше Ковит програми за ученически лагери,те започнаха от 2021г.Каква е била тая Програма никой не я е беше чувал досега,че е съществувала.

Христо Г- Данов - Пловдив -ровнат ли, ще изплуват едни неща

Омагьосаният кръг, в който се върти България от вече близо 100 години - етапите на всяко управление - комунизъм (социализъм), “демократичен преход” (“демокрация””,..., От Георги Димитров, Тодор Живков,.., до Бойко Борисов) 1 етап - Ние сме избранниците на народа и упразляваме само за неговото добруване! (когато са се добрали до властта с измами, убийства и заплахи, подбрани и инсталирани там от мошеници, крадци и престъпници. 2 етап - Ние сме най-добрите, управлението ни е най-успешното и в България, и в света, успехите ни са огромни и невиждани, взимаме петилетките за 3 години,..., строим по 500 милиона километра магистрали,... 3 етап - “Тоталното засиране” (дълбочината му зависи от времетраенето на управлението - 12 години, 30 години, ...) - само ни обвиняват в масови кражби, корупция и престъпления - това са лъжи! Това е УСЕЩАНЕ за такива! 4 етап - Е, имало е някои кражби и корупция, някои “пропуски”, но за това са виновни предните управления, следващите, времето, чужди враждебни елементи и недоброжелателни сили, опозицията, ... 5 етап - Времето е било такова, не сме само ние, всички са маскари, всички са виновни, ние сме били незрели, глупави, не сме знаели, не сме чували, не сме можели! 6 етап - Оставете ни на мира (с откраднатото) - болни сме, а вие сте неблагодарници, ако смятате, че сме виновни - съдете ни, ама всички на върха на съдебната система са наши хора, с които заедно сме делили, начело с Гешев и Цацаров... А над тях е само Господ, защото така сме го направили, така ви го набиваме!

На върха на съдебната система стои съдията. Именно той решава дали някой е виновен или не. Нещо което съвсем умишлено пропускате в стремежа да си изпълните норматива. Както и пропускате съвсем умишлено една изключително важна част на правосъдието-наличието на годни за съд доказателства. А от служебното правителство до момента сме видели само приказки но не и доказателства.

Не и в България! И това вече е очевадно! На върха на съдебната система в България стои МАФИЯ - Гешев, “над когото е само Господ” и “независимия” ВСС и специализирани съд и прокуратура..., подбрани и назначени от Борисов, Пеевски, Доган, ..., Пепи Еврото и пр. престъпници и рецидивисти. Но дори и да приемем, че е съдията - той не може да се произнесе без ... внесено добро обвинение от ... Гешев и шайката му! Не се прави на по-прост отколкото си!

Така ли Ви пише в нормативен на двамата дращещи по поръчка? Хайде пак погледнете Как стои въпроса със закона. Прокуратурата обвинява но именно съдът решава кой е виновен. Самия факт, че говорите обратното е предостатъчен. Апропо за единия-все още чакам номера на заповедта за почивките на децата от 2019-а и 2020 година. А пък за другия-все още чакаме доказателствата за незаконните подслушвания

Явно "инфото" е един от бившите водещи агенти на доносниците тук и се мисли за "знаещ"-няма да му отварям и без това слепите очи но явно за 30г. не е разбрал,че НИКОГА В ИСТОРИЯТА нещата не се повтарят та явно ще си чака комунизма в следващият си жалък животец-"Збогом" другаре както беше казал вашия културен министър:)))))))

...аз съм от герб и не съм крал от 6 месеца. Помощ,смилете се !

Това не е кражба, а УСЕЩАНЕ за кражба! (А милионите ги няма.)

Служебното правителство работи само с усещания мислене и други. Но не и с доказателства. Но пък милиардите изчезнаха.

Гледайте новините по БНТ. Шефовете на дружеството са си вдигнали заплатите миналата година за добре свършена работа след кражбите.

Ми то на всякъде герберските калинки са го правили...

Мунчовите!

Като станем народ с правна култура такива статии ще се пишат след съдебно решение. Ако има грешка и счетоводителя на държавното дружество е обвинен несправедливо какво правим? Ако някой е унищожил умишлено въпросните документи, за да пусне партенка преди изборите? Ако е толкова елементарен казуса като да има платени 8 милиона 95% без покритие защо чак сега е установено това?!

Къде е Мунчовото правителство да ги контролира .Някакъв нов метод на управление щеше да има.Нищо не се разбра толкова време.А Кокорчо премести парите за магистралите другаде.

Чекмеджета и суджуци, пирамиди, фараони и балъци за милиони, ееее е е ееее, Шеф ГРОБар да си..

Ей добре че Черепа ви я прати тая фалшива снимка с кюлчетата, за да имате нещо КОНКРЕТНО срещу Борисов.

Черепа ли е Мата Хари?

Дойде ли червената шайка на власт винаги е така.

В ученически отдих и спорт, каквато измислица в момента се опитват да пробутат разни тука, не са предвиждани средства за 2020 година поради covid пандемията.

Според мен парите са преведени и са все още в държавното дружество ... но кой да провери .. там тепърва ще се изяснява а тоя си е свършил рабтата пуснал партенката и потупване по рамото от мунчо и черепа за награда

Започна се с предизборната пропаганда....

Колко лесно се правят предизборни партенки ... взимаш от папката един документ мачкаш и хвърляш в кофата ... На другия ден установяваш липсата му ... след 2 седмици прокуратурата събира всички данни и установява че нарушение няма само въпросния документ липсва ... но за това няма статия .. или има статия на която овцете цъкат и се тюхкат как пак няма виновни. Прекалено лесно изобличима схема ... никой нормален няма да открадне пари за почивки на децата ... а дори да открадне документите щяха да са безупречни!

Яростен спор върви кое правителство е приело програмата. Всъщност има ли значение? Програмата, като такава е нещо хубаво. Което и правителство да я е предложило - това е добро дело. И съм сигурен, че в страни, като Япония, Холандия, Германия и т.н. ефектът щеше да в 100%. Но в България.... Замислете се - дава се право на ЕДНИ ХОРА да дават държавни пари на ДРУГИ ХОРА за почивка на децата. Сега въпрос 1: КОИ СА ПЪРВИТЕ ХОРА? Отговор - ДЪРЖАВНАТА АДМИНИСТАЦИЯ. Коя партия подкрепя държавната администрация? - ГЕРБ. Защо? Защото ГЕРБ /по-точно Баце/ дава едни пари БЕЗКОНТРОЛНО на РАЗДУТАТА над три пъти държавна администрация и така си купува гласове за избрите... Но не е само това. Кои са хората ПОЛУЧАВАЩИ парите? Ами пак хора блзки до ГЕРБ, защото останалите скоропостижно се преселиха на едно по-добро място... Та ГЕРБ дал, ГЕРБ взел се оказва в края на краищата. А вие спорите кое правителство... Докато има ТАКАВА държавна администрация - нищо няма да се промени. А ще я има, докато на ГЕРБ не му счупим не само крадливите ръце, но и ГЛАВАТА!!! Идват избори. ГЛАСУВАЙТЕ!!!! И мислете с главите си за кого!!!!

В държавната администрация масово хората са с по 20 и по 30 години стаж. Само сервитьорите си мечтаете за работа в държавната администрация. Кадърните хора за нищо на света не биха отишли да работят в такива ниски заплати. За сведение, един юрист примерно взима около 3000 месечна заплата. Адвокат взима между 20 и 50 лв на час.

Човече, никъде не говоря за възраст или заплата в държавната администрация, а за това, че са три пъти повече от необходимото и им се плаща, за да гласуват за ГЕРБ. Какво не разбираш? Опитай се да мислиш - НЕ БОЛИ!

Това си беше работа на комуняшкото правителство на Мунчо грозният. За да подсигурят пари за комунистическите празни хотели на тяхните си хора ! И ти си наивник да мислиш, че някой се загрижил и му пука за децата. Тоя номер вече го видяхме като "пенсионери на море (посред Зима) безплатно от партията"... знаеме коя партия беше. Така, че ... айде , нема нужда.

Господата силно възмутени или пишещи по поръчка, да кажат кои са тия наредби на МОН от 2019 и 2020 година. Първата причина е че аз никога не съм чувал , допреди тази година, държавата да плаща почивки и екскурзии на детето ми в училището където учи. И не съм чувал същото нещо от приятелите ми, които също имат деца ученици. И понеже аз лично не можах да намеря на сайта на министерството на образованието подобна наредба-ще съм изключително благодарен да я покажете за да потвърдим думите на министъра. Защото и В статията не са посочени тези наредби, А като гледам вие сте изключително осведомени и много добре ги знаете.

Ама виновни пак няма да има.

Тия от ГЕРБ и с задниците си са крали?!?!? След като и от детските почивки са крали?!?!? И тоя "кротък и възпитан" Министър Вълчев , и той ли е крадец?!? А сега е поканил Герджиков за Президент!?! Ми то ще излезе ,че и Герджиков е от тая банда!?!Ужас!?!? Боже ,какви хора ,какви престъпници?!?

Тия уроди от ГЕРБ и ДПС не се посвениха и от децата ни да крадат!

В случая това е зеления чорап и неговата банда

Честито на печелившите. Парите потъват в определени джобове само. Докога? Жалко за децата ни, в името на които се прави всичко: И образованието и науката. Господин Гешев, Главен Прокурор може ли да се самосезира по тези въпроси за асимилация на бюджет в този сектор, или само брой кокошки по селата? Какви ефективни наказания се предвиждат от Закона? Или самно прах в очите на медиите и хората.

Какво от тази статия те навежда на мисълта че това обвинение е различно от останалите партенки. За да се докаже такова обвинение трябва да намерят само едно училище за което е записано че 100 ученика са ползвали по 1 ден, а не са. Ето това е доказателство. В момента ти казват, че нямало някакъв документ. Тоя документ дали съзнателно някой не го е смачкал за да я напишат тази статия не се знае. Важното е, че обвинението трябва да е поименно. На кого стои подписа там. Той трябва да погледне и да каже къде са документите. И понеже вече много пъти го правиха тоя номер. Предполгам че и тоя път ще млъкнат гузно ... както стана с подслушваните журналисти, плеймейтките, месомелачките, и какво ли още не.

Има директен виновник и не един - в крайна сметка в тази фирма "Ученически отдих" има и директор и главен счетоводител. След като не им излизат сметките - да ходят да върнат тия пари в затворите. В крайна сметка като си директор или счетоводител, и за това получаваш пари - да можеш от затвора да ги връщаш. Същото се отнася и за тия които са правили фиктивните заявки и не са пращали ученици, но това са други подсъдими.

И ако е партенка както казваш, това не е ли пак работа на Гешев? Е? Защото работата на правораздавателните Органи е да следят дали правата на всеки индивид се спазват. Или Денков е нещо по-специално от останалите учени, учени-преподаватели и т.н. граждани, в случай че лъже хората и медиите?

Същото се отнася и за оня шарлатанин Чорбанов дето иска 15 милиона от БАН. И той ли е нещо по-специално от останалите хора или просто целия БАН е само и единствено Чорбанов. Не е ли той - затварят БАН? Сериозно ли? Уникални и незаменими - а стига!

Точно това казвам .. на счетоводителя и управителя на тази ДЪРЖАВНА ФИРМА все още не е дадена думата. Това може да направи и Гешев а след него трябва да го направи и българския съд. Едва тогава може да се каже има или няма нарушение. Точно това е проблема ... за 12 години дори Борисов научи че българския съд решава има ли престъпление или не.

" Жалко за децата ни, в името на които се прави всичко:..." - опа ! Дали се прави в тяхно име ?! Много си наивен драги ! Това си беше работа на комуняшкото правителство на Мунчо грозният. За да подсигурят пари за комунистическите празни хотели на тяхните си хора ! И ти си наивник да мислиш, че някой се загрижил и му пука за децата. Тоя номер вече го видяхме като "пенсионери на море (посред Зима) безплатно от партията"... знаеме коя партия беше. Така, че ... айде , нема нужда. Опичай си акъла в денят на изборите. И бъди здрав.

В момента е поредната партенка ... каквато бяха подслушванията, трансплантациите, парите за магистралите и строителите ... нищо не намериха и всичко се ползва само да калят Борисов. В един момент хората, които не са предубедени просто спират да вярват.

Там имаше още някакви плеймейтки, месомелачки ... мачкат с голи гъзове нон-стоп

Програмата сама по себе си не е лоша. Имате нещо против държавата да подпомага почивка за учениците??? Проблема е в крадливата герберска шайка специализирана в кражба на държавни пари.

ГЕРБ ли са крали това лято? Техната кожа!

Герб са крали лятото на 2019 и 2020. И сега са подали документи с невярно съдържание за да излъжат държавата да им даде пари по програмата.

глупости

От МОН изрично уточниха, че злоупотребите, установени в "Ученически отдих и спорт" ЕАД, нямат нищо общо с Националната програма "Отново заедно", по която това лято ученици ходиха на безплатни лагери. В случая става дума за фиктивни почивки на ученици, които се субсидират от бюджета на МОН, докато "Отново заедно" се заплаща изцяло от държавния бюджет от перото за туризма. Понеже тази година ГЕРБ ги нямаше и децата най-после успяха и да получат почивка. Предишните години всичко е крадено от директора на дружеството.

Пък няма и никакви документи. Но престъпление има де! ГЕРБ е виновен! Лично Борисов е пълнил шкафчето. Вервайте ми!

Недейте да гласувате, за да не ни разваляте далаверите.

Ама как очаквате да се оправи тая държава, след като всеки гледа да я точи от където може. Не са ни виновни политиците, ние сме мърши и заслужаваме да живеем в това, което живеем.

Всички такива проблеми са заложени с думичката социална решублика в Конституцията на република Българиа.

tonk11

Неграмотнико, научи се да пишеш!!!!!!!!? БЪЛГАРИЯ. С буква Я. Може ли да не знаеш как да си напишеш държавата бе? Колко трябва да си неграмотен? Отделно никъде в Конституцията няма социална република. Напаисано е :правова и социална държава! Но ямво неграмотен човек като теб не прави разлика. Даже ми чудно как си успял да го прочетеш? Или го чу някъде по опашките за сирене?

Навремето имаше закон за ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА СОБСТВЕНОСТ. Той беше жесток и безкомпромисен. Много хора лежаха за далеч по-малки кражби. Сега този закон трябва да се върне отново, само може би да се преименува на ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ПРОТИВ НАРОДНАТА СОБСТВЕНОСТ. Да се спре това разграбване на нас хората, данъкоплатци.

За донос от кварталния се отиваше в затвора. А сега ако лъжеш безогледно те правят служебен министър.

И по $100-$150 на седмица за джобни на малкия Тошко. Ай сиктир.

Това само айдуците на Гроб го могат....

А бре Иван е кога ГЕРБ е пращал ученици на безплатна почивка. Нали тази година службашите се хвалеха с това.

Да не казвам какво и къде. Сам си знае. Няма Как да крадеш 2019-а 2020-та пари от програма създадена 2021 от служебното правителство. Който от пишещите по поръчка знае за такава програма 2019 2020-та да даде тук заповедта с която МОН я е обявил. Програмите на правителството на Борисов по време на кризата бяха 60 на 40 70 на 30 и така нататък. За запазване на работните места. А не за пълнене на хотели с държавно платени почивки.

Прочети добре статията и престани да лъжеш за ясни факти. Виновен е този който е декларирал, че е правил почивка за да вземе пари по пограмата, а всъщност не е правил.

Хайде слънчице кажи с коя заповед на МОН и от коя година е програмата за плащане на почивки на ученици? След като си такъв специалист би трябвало да знаеш. Ако не знаеш спри да дращиш поръчкови коментари. Защото аз много добре помня как същия тоя министър излезе по всички телевизии и се похвали каква велика идея е измислил с изпращането на ученици по хотелите.

Само 8 милиона ли !?!?! Не са ли много малко , в сравнение с 800 000 000 мл .откраднати от тези сегашните от Северна България магистрала хемус ?

"Посочи, че за времето от началото на договора с дружеството от 2 юли 2019 до края на юни 2021 г. то е получило 9.1 млн. лв. за декларирани 299 хил. нощувки." Питам и отговор не търся.. Кой управляваше 2019 и 2020 ??

По коя програма са сключени тези митични договори? При положение че 2019 2020 програма за изпращане на ученици на почивка платена от държавата не съществуваше. Ако смяташ че е съществувала значи знаеш с коя заповед и от коя дата е била тази програма.

Само дето е съществувала и пари са се отделяли за нея. Естествено постарали са се никой да не разбере за нея, за да не им хрумне на някаква пишлегари да искат да почиват, за да има повече пари за директора

Така да бъде.

Няма такава гнусна диктатура като герберската, която да краде пари от образованието на децата си.

Чакай да се види какво ще покаже проверката и кой е виновен .. централизирано да е планирал Борисов да открадне 8 милиона от почивки за децата ли ти е теорията?

"Гнусната диктатура" е когато един който него е избрал народа да управлява се самозабрави и започне да нарежда кой става и кой не става. Започне да слага доказани престъпници на ключови постове в държавата. Започне да се отнася към конституцията като нещо което с цел да му пречи да управлява "ефективно". Мисля всички знаем кой е това.

Разбрахме те за Буци говориш...

Служебниците , не държат много-много на истината

Колкото му вервам на Кирчо че не е канадец , на спецов че не е крал ддс , на изцъклю че не е съден , на Кацаров че не е лежал в пирогов ,на Рашков че е имало подслушвани , на Узунов за пурите и ром ..... толкова и на този пореден мунчов убавец

Лъжливите овчарчета са много ... а дано поне тоя път са прави да има някаква полза поне от целия цирк. Предполагам прокуратурата може да направи проверка и да излезе със становище преди изборите. Така поне да знаем откъде са дошли кюлчетата ... от детски закуски разбира се.

Как къде са? Точно толкова дадох за емблемата на умрялото Цка.

Към новината