ЕК: Трябват мерки срещу трайната безработица в България

Повече усилия са необходими спрямо трайната безработица в България, трябва да се ускорят и мерките за подобряване на ситуацията с безработицата сред младежите.

Обратно в новината

Коментари - ЕК: Трябват мерки срещу трайната безработица в България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тя България се затрива тия сега разбрали за безработицата:((( Явно почина им е нещо да приказват за да показват че ''вършат'' някаква работа

Безработицата пада защото хората бягат от България, не за друго.

правих тук в дир без плата.. за да видите децата. ни. бъдеще ни. с толкоз труд можех да изкарам некой лев от мои и други сайтове. но това немаше да бъдеще да ни е. съ сензорка путин и партии..просто гарнитура беши. да сте живи здрави и да са чувате. и учете децата да четат. ниграмотни тоже.

затуй знайте! граматиката не е у писано а у четено. и.. нема по убава работа от таз да учиш деца. ко като си по прост от тех. тва награда е! е не за секи.. некои даскали са умни и партийни. че и у съд експерти.

да имаме млади и да арчат кат англичави?

не арчат на запада. а тук в България.. много тъп съм. Извиневайте.

Отдавна отпада нормалните начини да оправи държавата - сега остана само един единствен начин - лустрация до 9 коляно, всичко старо да бъде унищожено до дупка и до пепелище и всичко на нова сметка, от пепелищата да се изгради с нови хора които са морални. Хората които нямат морал или го изгубиха, трябва да си тръгнат сами или да бъдат избити. Докато има циреи да кървят и гноят, здравото също ще се разваля и плътта на държавата ще боледува. Циреите трябва да се изрежат, здравото да се опази и насърчи да расте и да оживее, а което е безогледно пропаднало, да бъде буквално изпепелено. Ето това е направил Мойсей водейки народа си в пустинята в кръг 40 години - чакал е да измре старото робско съзнание и да насърчи новото свободното да укрепне и набере сила. Това съм го казвала много пъти, всички се правят на ударени. Ако трябва да бъдат избити всички останали гнусни и компрометирани куманисти в страната, тогава нека бъдат избити, за да освободят место на новите поколения. В момента най-гнусното и най-гнойното е баш начело на държавата. Не очеквайте подобрение, докато гной се лее върху здравото и го покварява и разболява. Гнойта трябва да бъде изчистена и обеззаразена. Гнойта прехвърля заболяването върху всичко здраво. Това е чума, няма лечение с нормални средства. Резане до дупка и лустрация - безмилостна! ако трябва - до 9 поколение и всяко бебе което носи куманистическа фамилия също! Княз Борис е направил такава чистка в ранна България и е опазил крехните стръкове на новото да оцелее. Изрязал е старите болярски родове, които са искали да пазят едно отминало о нездравословно статукво. Иначе всички ще измреме, и цялата държава ще изчезне. Да избиеме който си требе и да спасиме държавата поне!

Чистки че има но те ще бъдат за демократите и дейците на прехода. Те са гнойта лоято трябва да се изреже.

Ми те са пребоядисаните куманисти - те не са други. Същите имена, същите семейства овързани до един в свински черва - погледни Пръмова, Борисов, и сие от куманистическото котило. Да виждаш там някой демократ? аз не :) Даже Соломон Паси беше спряган за куманистически агент...:) Погледни Станишев - той демократ ли е? :)))) Целото котило е до болка познати - повече от 25 години едни и същи имена и семейства. Ето тези същите визирам аз - и не му пука дали ше ги наречеш 'демократи или куманисти - те са си същите, нема разлика. Цецка Цачева,адвокатката на Т. Живков...председател на парламента...тя да не би да е демократ? Миглена Кунева/Пръмова, тя каква е? Какарачанов - той да не би да е 'демократ'? Пеевски - може би той е 'демократ'? Секи който е бъркал в кацата - аз лично не настоявам как ше ги наречеш - куманисти ли демократи ли - който е близал от меда, да бъде отстрелян като дивеч по списък! Сичките - на стената за разстрел - и техните семейства - избити до крак и до 9 покуление! до бебета! Нема иначе управия! Ако не избием няколко хиляди в тоя списък, то сичките останали ще измрът! Избирайте - неколко хиляди гнойна чумна зараза да бъдат избити - иле сичкио народ колкото е там 5-6 мелиона - да измрът или избегат (ако са още живи!)

какво да правят тези които от 3тод търсят работа но са на 55 и са н.с. магистрати по ик ономика и никаде не ги искат,дори и охрана;-)

Истината е че производители много, пазари малко, а собствениците са алчни. В тази ситуация, бедните се явяват излишни.

Повсеместна корупция и феодализъм, липса на правосъдие -> масово напускане на странта от нормалните хора, мизерия и трайна безработица за оставащите. Най-голямата скрита трайна безработица е в сферата на висшето образование, където само се имитира дейност. Списъци с мъртви души, неуспели да заминат в Европа или Америка, социални помощи под формата на заплати за персонала.

социалната система в определени страни е привлекателна, а тука двоен стандарт

приоритетните мерки на европа за б-я включват европейски средства за внос на овчарски геги и хотелски чаршафи - произведени в германия, обучение за боравенето с внесените високотехнологични изделия -лекторите са британци

Трябва да се изхожда от факта, че този процент е измислен поради наличието на 2 млн. работещи зад граница. Криенето на тези 2 млн. е заравяне на главата в пясъка, дезинформиране и игнориране на огромен проблем. Ако напуснат България още 2 млн., 0 % процента безработица ли ще афиширате !? Задайте си въпроса, КОЙ има поза от обезлюдяването на България, този който само на черноморската ни ивица купи 550 хил. имото ли !?

Да посееш тикви, а да чакш да береш златни ябълки.

За тези който лъжат, че по време на соца е имало икономика. " дълбоки деформации в обществото и системата на управление, стагнация в икономическото ни развитие,застрашително изоставане в структурното и технологичното обновяване на икономиката вследствие на груби грешки в стопанската и инвестиционната политика, застрашително нарастване на външния дълг, увеличаване на инфлацията, тежки трудности на вътрешния пазар и в крайна сметка влошаване на жизненото равнище, наличие на широко разпространена корупция, сериозни поражения в духовния и интелектуалния живот на нацията и упадък на основни морални принципи и ценности, достигане на уродлива стенен в развитието на режима на лична власт на Тодор Живков и като резултат от всичко това сериозно намаляване на доверието към партията." Петър Младенов - доклад "За състоянието на страната, партията и непосредствените задачи.", 11 декември 1989 година.

Аха, то затова баи Тошо си тръгна с чифт скъсани чорапи за разлика от хилядите знайни и незнайни борци за демокрация след ненавистния му режим. Дръж два цента куче!

Това са думи на Петър Младенов от доклад пред ЦК на БКП. мОжеш да ме наричаш куче, или както си искаш, но не можеш да промениш фактите.

Средна безработица в ЕС около 9 %, а в САЩ около 5 % на някой места като Колорадо ок. 3% има и по ниска !!!

Колко хиляди безработни са на подаяния в БАН, примерно?

ДОКАТО МАФИЯТА Е НА ВЛАСТ НИЩО ХУБАВО НЕ НИ ЧАКА.МУТРЕНСКА ДЪРЖАВА.МУТРИТЕ ВЗЕХА ВЛАСТТА ЗА ДА УСВОЯТ ЕВРО ФОНДОВЕТЕ И КОГАТО СПРАТ ПРЕЗ 2020г. САМИ ЩЕ ИЗЧЕЗНАТ НО БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ ОКАЖЕ ,ЧЕ Е ФАЛИРАЛА,ПОТЪНАЛА В ЗАЕМИ И НИКАКВА ИКОНОМИКА ЩЕ ВЛЕЗЕМ В ДЪЛГОВА СПИРАЛА И ЩЕ Е МНОГО СТРАШНО.БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ

Когато родните "политици" изгонят още 500 000 българи,въпросът с безработицата ще отпадне.

Няма да падне Тези които не работят пак няма да работят Дали ще са в затвора или на социялни помощи на тях им е все едно

През 2008ма заетостта е била по-висока благодарение на строителния балон и защото все още имаше фирми създадени единствено да крадат от държавни поръчки.

Е нали вчера писаха, че Бойко казал, че сме добре - нулева безработица??? Кой кого и за какво лъже сега ???

Безработицата, уважаеми господа еврокомисари ще намалее само когато България изгради отново своя собствена индустрия и има свои пазари. Тогава ще имаме пари и за здравеопазване, образование и истинска армия. Но това няма да го направите вие, днешната политическа върхушка, а тези които ще ви сменят.

Никой не те спира. Имаш и бездънната яма на брикс за пазар. Продавай. Аман от тъпаци.

на роба си личи от всички страни.

Вие мислите ли че някой го е еня от ЕК за ситуацията и за безработноте у нас, да бе да ???!!! Само тоягата и по малко морковчето.Зомбират с това трябвало да се "хармонизира" с ЕС, онова трябвало за се "хармонизира" а за заплатите което е най важното младите да не бягат навън, никой от ЕК не обелва и дума че трябва да се "хармонизират".Но това не е целта, целта е да има кой да им мие чиниите и да им бърше задниците с минимално заплащане.

Ситуацията е напълно ненормална и откачена. Европейски цени и "български" заплати. Даже и мангалите от Пакистан бягат от тука. А дебилите от ЕК се правят на ударени.

Трябва! Пак повтарям: Трябва! Ако не съм казал: Трябва! И най-накрая твърдо искам да подчертая, че: Трябва! Някой нещо конкретно ще каже ли, или ТРЯБВА да се направи нещо по въпроса.

Дайте да дадем!

300 хиляди младежи са трайно безработни ... и неграмотни. Работодателите "плачат" за НАЕМАНЕ на работещи бедни, а ма баламите се изнесоха от "Деветия кръг на Ада" - България. Планът РАН'ЪТ явно ЕК не го е чела, както и "Законът за канцлера на ФРГ" издаден на 21-ви май 1949 година. И вместо да работят за благото на европейските народи, подготвят договора "TTIP", с който договор всички европейци ще станем роби на "Еврейският конгрес"... не че сега не сме роби на "черния бач" и банкдитите (КТБ). Разликата само ще е, че чрез ГМО храните ще станем шишкави като американците.

Моля, г-нът от ЕС да ми обясни, кое е по-добро за младежта - бедстващи бедни безработни или бедни бедстващи работещи. Щото, то при положение, че 2/3 от населенето е на или под прага на бедността, на мене ми се чини, че е все тая.

Господинът изобщо не е наясно. Той си говори просто ей така.. хем време да минава до следващия безплатен обяд в скъп ресторант, хем да оправдае парите, които взема. За разлика от вас той хич биля не се кахъри по такива теми. :-)))

Трябват мерки срещу трайното лицемерие на ЕС.

Това откритие: "Повече усилия са необходими спрямо трайната безработица в България, трябва да се ускорят и мерките за подобряване на ситуацията с безработицата сред младежите." е много по-гениално от "Евриката" на Архимеда, но то и за това дамите и господата "ексерти" вземат толкова много пари и не са безработни. Комсомолците "откриватели" от едно време направо зеленеят от яд пред тези зрели мисли. :-)))

Ааа има и още:Заетоста е по ниска от средната за Европа ама пък безработицата ни е по малка.Баси мисълта

Всеки съди по себе си. Той е зает един вид, но на практика е без работа. Един вид професионален безработен. Пълна скръб и скука. :-)))

ПО-СТРАШНО ОТ БЕЗРАБОТИЦАТА Е ЧЕ ИНТиЛИКТУАЛНИЯ ПОТЕНЦИАЛ НА НАЦИЯТА ВИ ВЕЧЕ СЕ ДОМИНИРА ОТ ВИНЕТУ :)))

Най-добрата мерка ще е, да раскарат Бокича !

И тоя ли е идиот или нас ни мисли за идиоти - защо се правят , че не знаят в ЕК , че в България безработицата е повече от 40% , а има и населени места където е и над 90% . Или ще броим само тези , които получават обезщетение защото другите ги отписват от бюрата по труда за да не развалят статистиката на Тиквуняка .

Е как бе безработица трайна. Винету рече: ОНА НАМАЛЕВА ЕЖЕМИНУТНУ.

Какви мерки срещу безработицата, когато едно семейство безработни, получава по- големи доходи от семейство работещи, което ги издържа ? Кой е луд да работи и да взема по- малко от "безработния", когато е час за реалното положение. Защото, помощите са разцепени на десетки видове, за да не се усетят балъците. И, само този, който ги дава и този, който ги получава знаят крайната сума. Този, от когото вземат парите, си мисли, че получават стотина лева за бог да го прости. А в една къща на "безработни" влизат по 2000. Всяко "невалидно" дете е още 1000 отгоре. А, тъмнозелените безработни си имат цяла система за освидетелстване. Епилептици има във всяка втора къща. Припадат на всяка страна, без по лице, защото боли, ако си ударят носа. Отделно парите от крадените дърва и друго, каквото се доотмъкне от спонсорите.

Време е за нов Луканов или Виденов, да огладнее племето и пак да почне да бачка. С тия 200 милиарда спестявания ще измрем от мързел.

В Ирак знаем, че първо САЩ подкупиха Садамкхюсеиновите генерали и после бързо превзеха държавата,в България алчните БКПейци си приватизираха държавата и няма работни места, защото ги закриха,като затвориха всичко. Затова народът избяга... Извод:като дойдат от Ирак в България - останалите българи ще имат работни места, като слугуват на тях !!!

Трябват фабрики, заводи. В България не на 1500 - 2000 км. колкото е разстоянието до Германия и Чехия. На 50 г. човек има опит и познания, но да пътува до Германия на гурбет не е за всеки.

Щастливи кокошки, Прави краставици... Какво още Еврогейци?

Айде стига с тази Европейска наглост та нали заради ВАС се срина цялата ни икономика . Най-ниските заплати в Е.С а цените като при Вас . Затрихте , всичко което можахте дори и ТКЗС-тата ама там работеха цигани и не крадяха защото имаха работа и получаваха пари а Ние Ядяхме Чиста Храна а не сирене с лепило от Месо . Кунева унищожи до кое можа да докопа а вие е направихте Главна в Е.С а сега остана само да съсипе и Просветата . АМАН от Грижите ви Видяме ,че Е. С е просто една Голема простотия и Марша на Радоста не се чува от Никъде защото и той е ТОЛКОВА ТЪП колкото и Е.С .

Брейййй, мноооого мъдра е тази ЕК!Как успяда се досети само ... какво трябва и какво не трябва ...