Желяз Андреев: Никой не ми каза, че нарушаваме ембарго

Абсолютно никой не ни е предупредил, че има ембарго срещу определени държави, заяви Желяз Андреев, застрашен от 20 години затвор в САЩ.

Обратно в новината

Коментари - Желяз Андреев: Никой не ми каза, че нарушаваме ембарго | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не съм против момчето, трябва да му се помогне, но да казва че се е свързвал с фирмите и е предлагал стоки, значи е бил търговец, в американската фирма най-вероятно някое по завъртяно име.Та като търговец няма как да не си запознат, още повече при издаването на фактурата трябва да провери фирмата получател откъде е , каква е , има ли опасност да не плати...........Та такива ми ти работи, чорбаджиите гледат да вземат млади, необучени хора, които в желанието си да направят сделка, и съответно да си получат комисионната са готови на всичко

Търговец е юридеческото лице - фирмата, за която работи. Той е неин ... СЛУЖИТЕЛ. Друг е въпроса ако той е в някои от управителните й органи ... но тук не очевадно не става дума за това!

Краварите съвсем изнагляха. Слагат санкции, а после арестуват хора по целия свят. Само як тупаник ще ги вкара в нормалността.

А на американските войници никой не им дири сметка за изнасилвания и убийства.

Да е знаел! Да се е интересувал от политика и право като се е занимавал с бизнес и евзмал големи пари и се е фукал Колко хора гният по затворите в България --по още по фрапавнви обвинения по закони създадени от просташката власт в българия-например-катажииските простотии И от къде на къде борисов ще се занимава и държавата с тоя случай ветропоказателят борисов по добре да вземе се образова на тема геополитика и история-- че пожарникарят прост май го загази

Най-смешното е, че като попиташ такива като него къде работят, ти казват - германска/американска/английска ... фирма, работи за чужденици и с чужденци, яката работа. Ама сега изведнъж ореваха държавата, че фирмата била българска, че договорът бил български, че заради това трябвало да се спазва само българското законодателство ... ама като и то е нарушено! Какво правим?

След като е нарушено българското законодателство, следва цацаратурата незабавно да си размърда дебелия задник и да потърси отговорност на Желяз в Българския съд! Ние съд нямаме ли си?

Като дойдат за тебе, и ние, вместо да те защитим, пак така ще кажем: "Да е знаел!". Ето затова и другите не ни уважават - защото ние сами не уважаваме себе си и не се застъпваме един за друг. Както в овчето стадо - оставяме един от нас на вълците и се радваме, че не са изяли нас. Българи, събудете се!

Не едлъжен да знае всичко за фирмата. Фирмените решения се вземат на мениджърско и директорско ниво, и по принцип са засекретени за персонала и външния свят.

Т.е. нещата са били секретни и затова не е забелязал, че търгува със Сирия? Или е толкоз над нещата, че не е чувал, че там се води война от доста години? Той ще се окаже като бабите - по цял ден зяпат телевизия, откъдето ще им продънят ушите с новини за телефонни измамници, обаче като им звънне "майор Иванов от Криминална" веднага бързат да му метнат парите през прозореца!

Това са глупости! В Холандия е разрешена марихуаната а в ОАЕ се забранена и се наказва със затвор! Значи сега от ОАЕ да се обадят и да искат 1/3 от холандците да се екстрадират в емирствата щото са нарушили техния закон а?

Иначе си рядко тъпо парче, обаче този път си дал чудесен пример.

Холандия няма такъв договор с ОАЕ!

"Аз и останалите българи сме в тази ситуация заради безхаберието на собствениците на компанията, защото това, което те търсят, е евтина работна ръка в Източна Европа" А защо намират такава работна ръка? Щото при нас е в изобилие! Искаме заплати като в Европа/САЩ, но ни мързи да учим и да се ограмотяваме. Мислим си, че като завършим каквото и да е виШе, значи сме умни ... ама не сме. Че и очакваме някой да ни обясни кое е законно и кое не е! Ако му е тъжно на младежа, че е бил евтина работна ръка, да се замисли какви са телефонистите и отвъд океана. С гимназиално образование, нископлатени, нискоквалифицирани. И у нас са такива, така че е редно да са на опашката по заплащане.

Шефовете го натопили Щом шефовете извършват престъпление срещу закона да беше отказал -- ама сладки ПАРИ Като е свидетел на престъпление -- да беше сигнализирал ФБР

Да бе, и шефовете са толкова тъпи, че и последните шерпи-телефонисти във фирмата ще разберат, че се върши престъпление. Айде у лево!

ТОЯ пък специален Никой не го уведомил Като вземаше големите пари му беше хубаво Няма безплатен обяд Като търговец - осбено в други държави трабва да познава ЗАКОНИТЕ Във всеки закон пише -- непознаването на законе НЕ онивинява !!!

Да си изкарваш с честен труд заплатата не е безплатен обяд. Той е бил наемен работник, не търговец, и не в други държави, а в нашата.

За мен си е чист престъпник.Да оставим законите на САЩ.

А ти кой си? Ако си прокурор, завеждай дело в съда в Добрич.

За мен пък ти си трол. От толкоз неуспешните, че даже не могат да намерят някой да им плаща. Да оставим вероятността да си обикновен глупак.

Е, те и децата знаят за ембаргото срещу Либия хаха, само Желяз не знаел... Нямам нищо против това момче, дано да го оставят намира, но не му вярвам, че не е знаел с кого търгува.

Каква Либия те гони бе, бабо, ти изпи ли си тая сутрин кукумицина?

Гого, благодаря ти за забележката, напълно прав си :), бабиното! Просто и аз не знам как съм се объркала, но се случва... Извинявам се, все пак съм възрастна. Сирия, Сирия, Сирия

Стига с тоя САЩ,законите да не им са Божествени.Ако беше така нямаше да сеят хаос по света.Не спазват международното право,не спазват никакви договори,ако не считат другите равни.По време на Обама ,носителя на награда на мир- 7 войни.Някой да ги е канил в Сирия?Не ,но се готвят да я нападат.Е да ,ако пиеш една бира в САЩ в някоя градина,500 долара глоба ,ако нямаш да платиш те тикват в затвора.Едно раждане е 140000долара,ако няма фирма ,която да ги плати и към която работиш ,направо си е ужас.Има и такива случаи,някои българи ,плащат на някои негри ,сключват брак,получават гражданство и се развеждат.В Чикаго е пълно с албанци и българи.Албанците дори си имат собствена банка-Албани.Хората са там ,защото по лесно си намират работа.

Законите и в БГ и САЩ трябва да се спазват независимо, че и едните и другите не са БОЖЕСТВЕНИ. Но в САЩ правораздавателните и правоохранителните органи си вършат работата. Другото е въпрос на политика, която не коментирам. Но след като българите и албанците имат добре платена работа в САЩ, значи че има РЕД, ПРАВИЛА И ЗАКОНИ КОИТО СЕ СПАЗВАТ- ето затова просперират, а БГ е на дъното и даже Албания я изпревари

Когато българинът е в България, трябва да спазва българските закони. Когато е в Америка - американските. Толкова.

А защо има такава престъпност в щатите ? Що на година 30 000 човека умират от хладно или огнестрелно оръжие, 7 пъти повече от БГ на глава от населението ?? Що се стрелят всеки ден по училища супермаркети и църкви ? Що всеки 6-ти е на купони , или се търкаля на улицата ? АААА ??

НЕ Е ОПРАВДАНИЕ,АКО БЕШЕ ХОДИЛ В КАЗАРМА ЩЕШЕ ДА ГО ЗНАЕШ.МОЛИ СЕ ДА НЕ ПОПАДЕШ В ЩАТСКИ ДРАНГОЛНИК В КОМПАНИЯТА НА ЯКИ ЧЕРНОКОЖИ.

Защо нито един журналист не попита кога е сключено и то КОГО това споразумение с американците? Защо са се съгласили нашите хора, работещи в България да бъдат екстрадирани, защото ония така са решили? Има един дето всяко година ходи на закуска в САЩ. Прокуратурата да не дреме,а най-после да защити един българин. Ама като знаем и там какви са дупедавци съмнявам се, че ще помогнат на момчето. Такива фирми има страшно много, защото наистина работната ръка е много евтина. Дават 1000-1500 лв.(500-800 евро) и смятат, че ти дават достатъчно.

В щатите тази работа е долна и презряна, вършат я хора без знания, образование и капацитет за каквото и да е развитие. И у нас изискванията към кандидатите не са по-различни, ама се води престижно, щото я работили хора с базови познания по 1-2 езика и възможност за рецитиране на заучени фрази. Реално, на фона на средното заплащане в страната, 1000-1500 лева са прекрасно заплащане за работа като телефонист. Или ако приемем, че е нормално такъв работник да получава 1500 лева, то не би трябвало да има лекар или инженер на заплата под 5-6000 лева, дори и напълно начинаещ.

Че си невинен и от самолет е видно, но че си работил за араби... без работа бих останал но за араби никога не бих работил както се казва първо гъз глава затрива и второ мезнанието на закона не сваля отговорността

Шефовете на фирмата не са араби, а иранци (персийци).

И кой закон е нарушил Желяз, г-н гъз?

Нарушил е краварския закон (като дори и това е под въпрос). Според великата краварска конституция всеки човек или друг разумен индивид в Слънчевата система е подвластен на краварския закон.

Добре,че както каза приятелката му снощи,още преди година са се подготвили и организирали с протестите и адвокатите,а не да ги търсят тепърва в интернет по Великден.

Из търговския регистър: Фирма/ Наименование АВ-ТРОНИКС ЕИК/ПИК 201056516 Управители АРАШ КАБИ, АЛИ КАБИ Предмет на дейност ВНОС-ИЗНОС, ТЪРГОВИЯ, ПОСРЕДНИЧЕСТВО И УСЛУГИ, ПРОИЗВОДСТВО НА ВСЯКАКЪВ ВИД ЕЛЕКТРОННИ КОМПОНЕНТИ, ТРАНСПОРТ, КОНСУЛТАЦИИ В ОБЛАСТТА НА ПРОИЗВОДСТВОТО, КАКТО И ВСЯКА ДРУГА ДЕЙНОСТ, НЕЗАБРАНЕНА ОТ ЗАКОНИТЕ .Андреев е на ниско ниво в тая ф-ма.Андреев е работил в тая фирма от май 2013-до април 20016.Продавал е тия части 2013-2014.Тогава България и ЕС не са налагали ембарго на Сирия.Края на 2016 год било повдигнато дело на 8 души ,от които 5 българи,Андреев когато е било повдигнато това дело вече не е работил в тая фирма.Не е напускал България.Със САЩ от 2008 год. има сключен договор с България,че длъжни сме да предаваме на американската прокуратура българи ,без значение дали са виновни или невиновни.С другите страни нямало такива изисквания.

Абре Желяз,га яде и пи пея,а като дойде време да плащаш- плачеш.Защо ни правиш на баламурници,че не си знаел,че си се занимавал с дейност,забранена със закон?Правосъдието в САЩ не е като на територия България.

че естествено, че ще яде и пие, нали затова се е хванал на работа ! Не е крал човека !

Колко пъти трябва да ви се набива в тъпите чутури, че Желяз не се е занимавал с дейност, забранена от закона. Щатските закони нямат правна сила тук.

Отвори кой да е учебник по Основи на правото и ще видиш, че има директиви, които стоят над националните закони. И после вече помисли чия е празната чутура.....

Светът, сорос, морос, марсиянците, папуасите от Нова Гвинея... всички са му криви, че е един мияч на кенефи.

Кога ще разберем , че незнанието няма нищо общо с невиността !

ChatGPT

Когато разберем и, че за сделки одобрени от компанията, отговорност носи компанията!

които пишат, да се приготвят за екстрадиране в САЩ, щото компютрите са произведени в комунистически Китай, с руски алюмин. Смартфоните тоже. РУСКИЯ АЛЮМИН е забранен да се търгува ! Гответе документи, приемопредавателни протоколи ! Който не може да докаже - в щатския пандиз !

Това важи след 6 април 2018г. И бъди сигурен, че всички ще го спазват и няма да ореват света, че не са знаели като Желез. А тия които опитат да заобиколят правилата ги викат пред американски съд. Може да видиш обвинителния акт на Желез и цялата компания на сайта на Южния Окръжен съд на Флорида и споразуменията на шефовете.

че ти може да си го купил на старо след 6-ти април. докажи го бе, имаш ли документи ?!

ще спазват, като ги натискат фашистите от САЩ. Законите се спазват, когато хората имат някакво отношение към тях, а не чувството, че някой от някъде им ги налага като слова свише. Капиш?

Аз предлагам да спрете да пишете за Желяз! Дайте повече информация за фирмата, в която е работил - кои са собствениците, кои са висшите мениджъри, принципа на работа, инструкции и обучения на служителите? Как така собствениците са се "споразумели" за присъди около 2 г., при положение, че служител на най-ниско ниво е заплашен от 20 г. присъда... Дайте инфо и за договора ни за екстрадиция със САЩ - освен, че е от 2008-а , досега друго не се разбра! Ей тези подробности са ми по-интересни вече! Това ще хвърли повече светлина и ще бъде по-полезно и за други българи, работещи в такива фирми!

С един или с две чорапчета, все може да четеш, и Договора и новините. В затвора са двама от шефовете, нещо са изпяли за да сътрудничат и за по-лека присъда. Това с този Желяз е биберон за наивници, още малко и зорзаман ще го направят по-важен от Скрипал. Уйдурмата е за да се клати Европа, по-долу е писано как се извиват ръцете на френските банки.

Малкия, не се опитвай да надскочиш ръста си. Ако смяташ, че Пипи призовава да се пише за тия неща, че да се осведоми тя самата, ще станеш дори по-голямо посмешище, отколкото с твоето "гледане на новини" и назидателни разбори на геополитиката.

Отново трябва да отбележа със съжаление още един факт. Читавите фирми се изнасят от тази корумпирана територия и я налазват разни мафиотски фирми от всички крайща на света. Произвеждаме мафия и внасяме мафия. Горко на хората, които с труд трябва да си изкарват прехраната на тази територия. Всички знаем, какво става в 90% от фирмите.

искахме чуждестранни инвеститори, ето ги чуждестранните инвеститори !

Местните грабители с нищо не са по-добри. Място за нормални и морални хора НЯМА. От 30 години е такава държавната политика - при всички правителства.

Оставете момчето на мира! Дори по Договора за екстрадация със САЩ има конкретна точка: чл. 4, ал. 1.: Екстрадиция не се разрешава, ако престъплението, за което тя се иска, е политическо престъпление. Ако някой се съмнява, че наложеното едностранно от джандарите "ембарго" на суверенна Сирия не е политическо, то тогава маститите ни юристи да вземат да си изядат дипломите. Американска фирма прави експорт и реекспорт от САЩ, за това се изисква експортен лиценз, кой и как го е изкарал със сигурност се знае и вече е в затвора. Това с България си е чиста провокация, пореден опит да се мачка Европа и в частност ЕС. Пропомнете си "наказанията" на Франция: (1) Credit Agricole е нарушила въведените от САЩ наказателни санкции спрямо Иран и Судан, поради което Щатите изискват от френската банка да заплати 800 млн. USD; (2) САЩ глобиха БНП Париба с 8.9 млрд. долара заради нарушение на санкциите срещу Судан, Иран и Куба. Абе мачкат ни както могат, а европИдалите мирно пред тях мачкат каскета.

Значи искам да обърна внимание,че ФИРМАТА,в която е работил Желяз, е българска и НЯМА американско участие в нея. Тоест , за да получава бълг.фирма стока от САЩ, тя има отделен договор със САЩ и това се решава от управителите на фирмата. Желяз няма нищо общо със законите на САЩ. Ако собственик на бг фирма беше американска фирма е едно, но в случая е друго. Те казват, че тази фирма е клон на американска, но по нашето законодателство тя не е клон и няма нищо общо със САЩ. Това е била идеята,за да се прекарват пратките. Желяз изобщо не е длъжен да знае тези неща. Престанете да го нападате!

Даже да имаше американско участие, все същото. Оперира ли на българска територия, тя работи по българското и по ничие друго законодателство. Желяз не е нарушил никакъв български закон, а наглите лъжи на ченгетата да отидел за свидетел за някакво ПТП, а всъщност да го арестуват без никакво правно основание, заслужава тоя момък веднага да осъди продажното ни МВР за незаконно задържане.

Държавата ни е длъжна да защити гражданите си. Престанете да критикувате ,защото утре вие може да сте на негово място. Вината е в политиците , ако позволят това момче да бъде предадено на САЩ трябва да свалим всички политици и да си върнем държавата.Ние в Б-я живеем по нашите закони , а не по тези на САЩ. Този който е подписал договора със САЩ трябва да е в затвора или да им го дадем на САЩ и те на колкото искат да го осъдят.България е на българите.

Все сме ни чули, ни видяли...Хайде бе...От цялото земно кълбо не са спрели информациите за някой наш тарикатлък в името на келепира.

ти не чу ли, че американската фирма работи на наша територия ?? Що не стана да питаш ква е тая фирма с кво се занимава ??? Ти си виновен !

Цял свят се съобразява с американците когато обявят ембарго срещу някого. Ако не се се съобразиш, идват на разсъмване, изкарват те от леглото, откарват те в САЩ и там те осъждат на 150 години затвор. Цял свят се съобразява, само наш Желяз се прави на неразбрал. Играл е с американците на "тука има, тука няма" и мислел, че американците са като булгаристанците. Слугувал е на араби за дребни суми и пак добре, че е попаднал на американци. Ако бяха израелците, щяха да го намерят в Добрич и очистят без съд и присъда.

Хехехе, ако 4-5 мизерни държавици за теб са целия свят, си даже още по-зле, отколкото изглеждаш на пръв поглед, льольо!

Този Желяз Андреев - понеже е доста нетипично име- същия ли екато оня, който се изживяваше като наркоман-психолог и се хранеше от разни НПО-та? Питам сериозно, не се шегувам!!!

Сещате ли се че в БГ то може да има всякакви фирми които да правят каквото си искат дори и атомни бомби да правят няма кой да ги спре! Същонст истината е че фирмата от САЩ се е опитала да прескочи ембаргото! А другата по-неприятна истина е че ДАНС и изобщо разузнаването на БГ не става за нищо ! И още по -най неприятното е че България неможе да защити гражданите си! Показателно колко тъп народ сме защото си избираме продажници които ще ви продадат за да живеят добре! За да са толкова нахални САЩ означава че сегашните наши политици са им отворили вратата! Ако не сте забравили има доста спогодби с САЩ в които ние по точно нашите политици им предоставиха цялостна информация за всеки български гражданин!

Незнам бг.юристите дали да не започнат да си късат дипломите.Ще се окаже ,че не са в час с корпоративните интереси на САЩ и др.не български законодатели.

Важното е, че ти си в час с международното корпоративно право, нали така и сега ще обясниш на всички, понеже си капацитет, нали така! И ще обясниш на юристите как да си късат дипломите също!

е те затова НИКОГА няма да станем държава. Ако бяха руснаци, например, щяха да станат като един и да го защитят. Те са сплотени,не се дават на врага и не смятат, че чуждите държави могат да се разпореждат с техните граждани. ако НАИСТИНА са извършили престъпления си ги съдят по руските закони.

Баце, ако бяхме руснаци, прокуратурата в Маями хич и нямаше да посмее да помисли да отправя искания за екстрадиция на граждани!

Прокуратурата щеше да посмее, а руснаците щяха да се изсмеят и да покажат един среден пръст.

има вероятност индивидът на снимката самоволно да се е обаждал на сирийците, за да си повиши комисионните. затова трябва да бъде разпитан в съда.

глупости , ще се обажда на Ислямска държава за да си повиши продажбите

какъвто е черникъч, прилича на мавър

Той и кметът на Лондон е англичанин, ама няма нищо англосаксонско в него, дори само като го видиш на снимка!

ЩО НЕ ВЗЕМАТ ДА ИСКАТ ЕКСТРАДАЦИЯ НА ВСИЧКИ РАБОТНИЦИ ОТ ВМЗ СОПОТ. ТЕ РАБОТЯТ В МОМЕНТА НА ТРИ СМЯНИ, НЕЩО НЕВИЖДАНО ОТ ВРЕМЕТО НА СОЦА. ИНТЕРЕСНО НА КОГО ПРОДАВАТ? Е САМОВЗРИВИ СЕ ЕДИН ХАМЕРИКАНЕЦ НА ПОЛИГОНА В С. АНЕВО, АМА ТОЙ ЯВНО Е ДОШЪЛ ДА ИЗПРОБВА И КУПУВА Р.П.Г . ЗА СОБСТВЕНА УПОТРЕБА.

Ако продаваната продукция е з произход от САЩ и е обект на ембарго, редно е още на етапа на издаване на разрешение за износ от компетентните служби на САЩ да бъде отказан износът и с това да се приключи. Никой не може законно да извърши износ от САЩ без заверки на многобройни документи, лицензи, разрешителни и т.н.

България има ли ембарго със Сирия не. Значи нищо незаконно не е направил човека. Той работи за БГ компания а това че БГ компанията е собственност на компания от САЩ не е негов проблем. Второ нали не мислите че той по интернет е намерил телефона на Сириски компании и като им се е обадил те на драго сърце са си купили авио части. По този начин и кафе даже не може да се продаде днешно време пак камо ли авио части. Той има списък с фирми и телефони на хора на който да се обади и да зададе правилните въпроси за да им продаде правилните части. А когато САЩ екстрадират тяхен гражданин до чужда държава з да го съди тогава и България може да прати наш гражданин да бъде съден в САЩ. Дупедавци си бяхме и Дупедавци си останахме, само се смени този дето е зад гъза ни.

По-добре потърси кой е подписал договорите за екстрадиране! Всичко друго е чешене на езиците!

Къде е държавата?! Става дума за български гражданин, законно работил във фирма законно регистрирана в България, плащал си е изисканите по закон данъци. Държавата трябва със зъби и нокти да го защитава. Ако е нарушил български закон - да бъде съден. Ако е нарушил американски закон (не знам как може да го направи от България, а дали е длъжен да познава американското законодателство?) американците да изпратят доказателства които българският съд да разгледа и да прецени.

Сега да внимават тези които търгуват с руски алуминий, след 6 април 2018 може да им се случи същото. Това, че не знаеш, че има има закон който налага някакво ограничение, не те оправдава в случай, че го нарушаваш. Това е основно правило в правосъдието

Ако закона е в Кравария и ти не си там - дреме ти на сайдера. Ти май не разбра, че това дето го дрънкаш важи за закона на ЧИЯТО територия се намираш. ако в Занзибар това е незаконно - ДГД.

Купи руски алуминий днес и го продай в щатите като български и после да огранизираме протест за да не екстрадират в САЩ. Сега има страшна далавера защо руския алумин е евтин, а на Лондонската борса поскъпна алумина. Айде правете далаверата пък после да не ревете

Тия всички, дето имат алуминий в смартфоните си са за екстрадиция в САЩ. Може да е руски !

Закона е в сила от 6 април 2018. Точно такова подценяване на ситуацията е направил и Желез, като си е сложил главата в торбата. Абсолютно същото българско мислене и лапане на едни парички. Бизнес се прави като оцениш всички аспекти. Като не го направиш ревеш като Желез

На мен никой не ми каза, че трябва да плащам данъци.... Ко прайм сиа?

Явно и Бойко Борисов не знае че има ембарго за Сирия щом разреши да се продадат Десетки ТОНОВЕ Българско Оръжие ! Американските прокурори кога ще го привикат в Маями !?

Повечето сделки са за закупено оръжие от САЩ което се подарява след това на сирийски групировки. Печалбата не е само за България, а за цяла източна Европа и бившите страни от СССР. Само че САЩ вече купиха патенти от Украйна и планират до няколко години да си произвеждат сами руските оръжия.

ясно е, че се прави на луд.. Толкова ли няма акъл, не гледа ли новини? Те и децата сигурно знаят за ситуацията в Сирия. Да си носи последствията сега. И стига с неговата драма, има къде по-важни теми.

когато продаваш продукти,те си идват само с някакъв номер на частта, и не се разбира каква е самата част !!

Да не е длъжен да ги гледа и ако ги гледа, какво като ги гледа бе, малоумник? Човекът е длъжен единствено и само да познава българския закон, който той не е нарушил по никакъв начин! Я ходи на бостана си вземи една кратуна, че да ти върши по-добра работа от главата ти!

Дали се прави на луд или не, няма никакво значение. Въпросният българин не е бил нищо повече от един телефонист, каквито са повечето работещи в т.н. кол-центрове. Той е толкова отговорен за сделките, колкото е отговорна чистачката на Софийския затвор за бягството на затворници.

Не си прав !!! Баш чистачката е виновна. Ако беше излъскала пода, щяхя да се изпонатрушат и директно в лазарета, а не през парадния вход !!!

ТИ ГЛУПАК ЛИ СИ ИЛИ СЕ ПРАВИШ НА ТАКЪВ

че "за кокошка няма прошка, за милиони няма закони" е само при нас, а то било и в щатите !! Работодателите на Желяз (големите риби) - година две затвор, за Желяз - 25 години !!

Миличък, прост си и такъв ще си останеш! Има една група от хора тук, които не разсъждавате реално, а и повечето пишете граматически смешно, та не е въпроса тук за Русия или САЩ, а за един българин, който няма как да знае с кои фирми трябва да работи, да не говорим, че той нищо не е подписвал, но е адски тъпо, че някои, които се наричат българи /като теб/ се обръщат срещу своя сънародник и са в защита на тъпите американци! Важното е да си срещу Русия, пък дреме ти за своите! Жалък си, вярвай ми! 90% от американците не знаят, че съществува такава държава България, а останалите 10% знаят защото или са българи, или са от Балканите. Та вие само ги величаите, а на тях не им дреме за нас. Стига с това подмазване! Малко бат бойко се подмазва, а и вие!

Този пич съвсем явно се прави на луд. Никой не му бил казал, че нарушава ембарго? Абе ти като се хващаш да продаваш авиочасти, не се ли сещаш, че това не е като да продаваш телефони? Ами то така утре може да решиш обогатен уран за бомби да продаваш, пък сигурно никой няма да ти каже, че е забранено... Я да си ходи в съда, там да си го проверят и ако се е правил на тарикат да си отнесе пандиза!

Части за граждански превозвачи... какви обогатени урани, какви тинтири-минтири? Човекът е българин и само заради това трябва да застанем зад него, когато става въпрос за чужд произвол.

Той не ги продава! Той е служител във фирмата! Не сключва договори и не подписва нищо! Да намерят шефа/собстеника и да се занимават с него!

Ние се обадихме в Русия, НЯМА такава забрана !!

Ембаргото не е наложено от българската държава, глупако. Българските граждани не са длъжни да се съобразяват с щатските закони.

Чакайте, чакайте... Нали не мислите, че САЩ отправят тези обвинения и искат екстрадиция, без да са проучили (по явен или не толкова явен начин) фирмената документация и без да са се поинтересували у кого е отговорността. Да, странно е, че се хващат за служител на толкова ниско равнище, и очевидно има причина да го правят. И не може да се отрече, че е доста странно да тръгнеш да се обаждаш точно на компании в Сирия да ги питаш имат ли нужда от нещо. Все ще е чувал поне от новините какво е положението там и какви за взаимоотношенията със САЩ - а той работи все пак в американска фирма. Така че не бързайте да защитавате никого, защото информацията, която ни бива поднасяна, може да се окаже откъслечна и не съвсем точна.

Точно това си мисля! Нация от престъпници и затворници си разиграва коня както си иска, защото дебилни дупедавци подписват всякакви документи за някой друг долар!

Напротив - мислим точно това! Някои още сме с нормални глави, а не с промити мозъци! И знаем, че американците не са върха на сладоледа - те са нагли егоисти, мислещи само за себе си, посредствени, а голямата част от тях отявлено тъпи... Смятат, че продажбата на оръжие е само тяхна привилегия и гонят всеки, който се опитва да го прави! Е да, ама не!

Абе хора, вие не слушате ли, той нищо не е подписвал! Само е звънял по телефона и е питал имат нужда от витло примерно за самолет! След такова звънене следват десетки процедури, минава през десетки хора, изготвяне на оферта, изпращане, потвърждаване, издаване на документи и изпращане. Това той не го е правил, има си правен отдел, който трябва да е наясно, те преглеждат документите на финала, има си разни директори по внос и износ, които слагат подписите си! И стига сте писали, че видиш ли отишъл за пари, че за какво да отиде да работи ангария в чужбина, за дебелите дупета на американците ли?

къде е е звънял? на марс

Желяз е като повечето млади хора у нас. Интересуват ги кинтите и дори не поглеждат кой е шеф на фирмата. Не е британец, датчанин, италианец или норвежец. То когато гониш 30 г. трябва да имаш и малко акъл, обща култура и познания за света. Сега Желяз ще се учи по трудния начин!

Фирмата е американска !! А кой е шефа - в америка има нации от цял свят !

И на шефа фамилията му е англосаксонска?!!! Хайде иди от друго дере да извадиш вода, ако ще и да е десетото дере!

НАРУШАВА ЕМБАРГОТО. ТЕ И ТЕЗИ КОИТО ИЗНАСЯХА СНАРЯДИТЕ ПРОИЗВЕДЕНИ В БЪЛГАРСКИ ВОЕННИ ЗАВОДИ СЪЩО НЕ СА ЗНАЕЛИ КОЙ ГИ ИЗНАСЯ ЗА ИДИЛ ! САМО, ЧЕ ИМА ЕДНИ МУЛЕТА КАТО ТОВА ОТ СНИМКАТА КОЕТО СРЕЩУ ДОБРА СУМА ИЗПРАЩАТ ОФЕРТИ И ДОГОВОРЯТ И СУМИ И ПРЕВОДИ. МИГАР ТЕ НЕ СА ЗНАЕЛИ КАКВА Е "СТОКАТА" И ЗА КАКВО СЛУЖИ?! ЗНАЕЛИ СА И ТО МНОГО ДОБРЕ , но проклетата алчност за пари и бързо забогатяване правят какво ли не!

да ,аз също мисля ,че лъже че не е знаел, интелигентен е ..Давам ви пример има емгарго със Сърбия и един служител вкарва петрол , виновен ли е? има и лична отговорност като помагач , това е от правна гледна точка. Но аз не съм За да го осъдят , момчето е искало работа.

знаеш си мойто момче. Подписвал си се уговарял си сделки със страна, която е ембаргова. Може би има и малка вероятност и да не си знаел, но това ще се разбере в хода на делото, това което си продавал е убиеало наши съюзници и е жалко, че българските власти са спали или не, но са те пипнали другите. Че си бушон е ясно, дали си тъп бушон ще трябва да разберем.

България по това време не е била в ембарго със никоя държава. Момчето е невинно той е български гражданин и се съобразява с нашите закони. А и някой шев му е казал да контактува с тези хора.

loyola

Абе ако се прилага законодателството на САЩ у нас, тогава да закрием цялата държава и направо да се признаем за колония?! Човека е работил в България и трябва да се прилага нашето законодателство. И държавата трябва да отстоява това. Ако не - да затваряме кепенците и да си ходим.

не знаеш какво е подписано от продажниците особенно от времето на Костов, Симион, Сергея и сегашния Бойко великия!

Ако беше Волен щеше да се подписва само под документи поднесени му от Рашата! Даже и такъв да станем република от Руската федерация!