Мюсюлмански лидери признаха Палестина за държава

Организацията за ислямско сътрудничество признава Палестина за държава с Източен Ерусалим като нейна столица. Това се казва в приетото в Истанбул комюнике.

Обратно в новината

Коментари - Мюсюлмански лидери признаха Палестина за държава | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тъмната сила, създала този свят. Дали го съзнават или не, няма значение. Абе, Ноевият ковчег трябвба да се построи наново, и с нови хора!

Рижият дърдорко само плямпа каква велика била америка, ама май губи рязко позиции навякъде по света. Един силен шут по дебелият задник на чичо Сам, ще реши много от конфлктите по света. В момента американците се опитват да намерят големият конфликт някъде! Дърпат всички за опашката, с надеждата на някой да не му издържат нервите. То не беше Русия, не беше Северна Корея, Сирия, Венецуела. В момента разбутват кофата с лайната в Тайван. Дразнители търсещи конфликта на всяка цена. Само той да не е на тяхна територия, а за американските войници които ще станат жертва на болните амбиции на политиците си, не се и сещат.

Доню ще ви попилее.

" Фактора " Ердоган дали не се опитва да настъпи мотиката ?? Путин му е активирал шпионския софтуер.

Hеизлечимо е заболяването наречено еврейски комплекс на греховност , това ги прави тирани срещу останалите етноси , по специално срещу палестинците. Bсичко как ще завърши ?, мисля че следващата стъпка ще е тази която ще унищожи света , а това е събарянето от израелците cветинята Aкса, духовният храм на мюсюлманите , под фалшивият и ненаучно доказан тапънак(турски термин) или храм на Cоломон, намиращо се уж под основите на мюсюлманският храм Aкса.

От коя религия е произлезъл според теб ислямът?

арабите са прави , четете история и ще разберете за османска империя , палестина , англичани и техния мандат . изрелците след воината са започнали терорестични актове в палестина срещу англичаните муслулмани жени деца англичаните омекват и правят место за изрелците . .....така че изрелците да го духат дошли са на власт сащо както ислямска държава доиде .

неща в този свят са се объркали от вълнението, което те е обладало. Няма да ти навреди и малко да се ограмотиш и да се научиш да пишеш.

Всъщност това е все едно утре албанците да дойдат,да кажат,че са потомци на Орфей, да завземат Родопите до Стара Планина примерно и да си направят държава/с помощта на радетеля за демокрация САЩ/..как мислите ще се чувства българския народ?

nina - Шизофренина

Ти не си виновен,явно толкова си можеш ;) Израел е окупатор,а Америка изнася войни.Факт.

Миии не, защото и евреи и палестинци са населявали онези места от векове .. юдеите са имали своя държава , а палестинците не ...

как да се отблагодарим на евреите за 5 века турско робство ?!затова,че не спряха да ни манипулират и подменят историята ,за да им бъде само на тях от полза ,без да говорим ,че ни ограбват от векове ?! аз им благодаря по 300 пъти всеки ден .

ционизмът е най-лошата болест във вселената .

Ислямският фундаментализъм определено е по-лош от него.

Абсолютно еднакви са и двата.

Ционизмът е създал тази ситуация,за да настройва народите един срещу друг,а спо-голяма точност мюсюлманите и всякакви раси ,различни от белите и да си играят със света.Кой е платил на Османска Турция да изтрие християните от Европа? Венецианските еврейски банкери с решение на Синедриона.Еврейските тарикати са създали празноглавите мюсюлмани,за да ги ползват,но накрая творението им се обръща срещу тях..Какви са евреите като толкова хитреят?По произход са араби,северно африканци и хазари,Циганите са едно от еврейските племена.Да ви прави впечатление,че евреите и мюсюлмани вдигат най-много шум точно като циганите,най-долната и неприятна паплач на земното кълбо!!!

Тия ще вземат да помогнат на израелтяните да си върнат и другите територии. Нека изчакаме и да видим.

За съжаление ислямът става все по-агресивен и враждебен като спрямо християнството, така и спрямо евреите, което е твърде обезпокояващо. Проблемът е, че тази религия е силно политизирана и със силен антисемитски заряд. Дано все пак поне лидерите на ислямските държави да не реагират толкова първосигнално и враждебно спрямо Израел. Исторически и морално оправдано е Ерусалим да бъде столицата на Израел! По въпроса Тръмп постъпи правилно. Дано и ЕС се ориентира в тази посока.

Нинче, жалко, че се изтъкваш като отличничка по арабска история. Араби и палестинци нямат нищо общо, освен насилствена ислямизация когато през 3-ти век преди Н.Е. арабите идват на сегашните земи на Израел. Дотогава юдеи и палестинци живеят хилядолетия в мир, дори ти наричат братовчеди. 5778 години еврейска държава и столица Ерусалим. А Палестина е само географско понятие и никога държава. Ивицата Газа има 1.8 млн население и нито Египет, нито Израел, нито друга държава нямат желание да я включат в територията си. А там управлява Хамас и налага конфронтация и тероризъм срещу Израел. Жалко за вашите "знания" по арабска история.

И араби и евреи идват от семито-хамидската езикова група и са братовчеди.Насилствена ислямизация 3 век преди новата ера няма,Мохамед е роден края на 6 век,а Халифата е в разцвета си 7-14 век :) Еврейски царства има преди Христа,но от 2 век до 20 век евреите в областта Палестина са малцинство.В момента на обявяване на Израел 1947 година населението е 1,9 млн,от които 68 % са араби,32 % са евреи.Това са фактите.Съжалявам,че не ви се хравят,но е така.Всичко,което съм написала,може да се провери.Нищо лично :)

А бе ти изпитваш ли ме с такива фалшиви твърдения? :))

Аз не съм англосаксонец !

Първо да върнат Америка на индианците ! Тогава ще им повярвам !

ти замислял ли си се, как русские са завладели една шеста от световната суша? а имаш ли идея къде ще се сврат русские, ако трябва да върнат заграбените земи на собствениците им?

Външната политика на САЩ копира почти дословна имперската политика на Великобритания и Русия в миналото. Идеята е следната - "Искате ли проблем, имате го за 24 часа и ние "с радост" ще дойдем да помогнем." Нищо по-различно от Кувейт, Пакистан, Македония, Косово и още една дузина подобни "мини". Момента, който Тръмп избра, разсейва съмненията за всяка друга опция. можеше да изчака празниците, нали???

палестина? Такава държава не е имало никога на Земята!

А албанско Косово имало ли е?

Грешиш,има,с население от 4,5 милиона палестинци,набутани в ивицата Газа.Държавата Палестина трябваше да бъде обявена през 1948 година,заедно с държавата Израел.Това не се случи,защото Израел окупира Палестина.от 2012 година Палестина вече е със статут на държава-дотогава е със статут на автономна област.Географското название Палестина съществува от 2 век.

лъжеш като палестинец!

Все повече държави осъзнават КОЙ КОЙ е агресор номер едно на планетата земя.

...но проблемът не е в това кой първи е населявал дадена територии и по този признак да се определя правото му днес.Тръмп признава Йерусалим за столица на Израел незащо е бил еврейски от много хиляди години,а по съвременни полтически причини...или се съмняваш в това???В същото време Тръмп (американците изобщо) признават Косово и Прищина за мюсюлмански,а сърбите да го духат,нищо че стотици години преди идването на албанци и турци тези територии са били славянски?!?!Прословутите два аршина...

по същата логика,вие ганювците при всеки удобен случаи натяквате на турското малцинство в българия,че сме били гости тука,понеже вие сте населявали първи тази територия....маи не само сащ но и ти мериш с двоен аршин

вие не сте гости, вие сте навлеци. Гостите са поканени, вас чалмите никой не ви е канил

Проблем с турците няма. Има проблем с измислицата ислям. Да им прати Господ просветление и вразумление, да отвори духовните им очи, че да се откажат от тези заблуди, да се покаят и върнат в истинската вяра - Православието!

Тръмп премества посолството в Ерусалим,защото 1.евреи му дърпат конците,2.предизборно обещание,базирано на някакъв акон,приет през 1998 г от американскя Сенат/познай пак кой и защо е прокарал този закон/Преди Тръмп 3 президента са отлагали и не са предприемали действие. Тръмп е един клоун на конци,и за мен пълен психопат.А колкото до палестинците-разберете,че тези хора се борят за свободата си вече 69 години.Евреите доидоха с парите и подкрепата на САЩ,окупираха ги и продължават да ги изтребват.

1 Защо се развълнуваха народите и племената кроят безсмислени неща? 2 Земните царе въстават и князете заговорничатпротив Господа и Неговия помазаник. 3 Те казват: Да разкъсаме техните окови и да отхвърлим от нас техните вериги. 4 Този, Който обитава небесата, ще се изсмее, Господ ще ги подиграе. 5 Тогава ще им заговори в гнева Си и ще ги смути с яростта Си.

Всичко, което е против САЩ е добро.

сега тези повервали си идиоти ще скочат на Израел и ще бъдат изчистени веднъж за винаги от свещената земя. Напоследък не им беше набивана каската и решиха, че са велики. Но още не се е родил велик камилар, който да спретне държава.

Storen

Това е една добра новина за Русия. Лоша за Турция, Щатите и Израел. За нас - не мога да преценя.

Не става така.

...кого будалккаш Нынче,че си вземала изпит по арабистика в университета с това което си прочела в уикипедията и гугъла - не са достатъчни тези "знания"...Аргументът,че Йерусалим е бил еврейски преди 5 хил г. и затова сега пак трябва да бъде само еврейски е смешен - то тогава и гърците могат да кажат,че Созопол напр е техен,защото 1000 години преди идването на Аспарух по тези земи градът се е населвал само от гърци?!?!А такива примери има хиляди в целия свят...

Какви гърци те гонят пък теб по наши изконни земи! Гърците са били още роби в Африка по времето когато сме били вече наи-развитата цивилизация в Европа.

Нещо не си ме прочел както трябва,wiki е достъпна онлaин а всички,аз няма какво да ти цитирам книгите от библиотеката на ФКНФ ;) А палестинците са си в Палестина от 2 век или 135 г. Евреите идват масово 1900-1947 г ,обявяват си държава и окупират палестинската територия.Кой е окупаторът?

А пък такъв аргумент аз никога не съм давала,даже напротив.Пиша го за 3ти път- Израел беше създадена изкуствено с помощта на САЩ.Според резолюция 181 на ООН,при изтеглянето на англичаните-Палестина е английска колония до 1947 г,трябваше да има 2 държави-израелска и палестинска,а Ерусалим е град със специален статут.В момента,в който се изтеглиха англичаните,евреите обявиха държавата Израел,САЩ ги признаха и Израел окупира палестинската територия.Палестинците се борят срещу израелската окупация от 1948.

ти ли беше по арабистиката? явно арабистиката за тебе се свежда до свирене на тарамбука, ако се сещаш какво имам предвид! първата държава признала израел е ссср! щатите са доста по късно!когато всички араби вкупом нападат израел, го спасихме ние от соц лагера!

а такааа тия се изсраха в каубойското кепе на русата перуката

велİк сİ бе ердоган,уваяван сİ в самİя İзраел.

Тия с чаршафите пък кой ги пита? Примитивна пасмина.

я не говори така за най-добрите ми приятели бе серсем.

Тва е равносилно да изляза на мегдана и да пр*дна звучно! И какво като са признали Палестина за държава?! А ако не беше пълна с мюслита - щяха ли да я признаят?

İ да се İзсе...Ş,знаъ Çе жİвеъеŞ в комунİзма.

Какъв ви е на вас проблемът с комунизма - не зная! Въпросът е, че изповядващите тази измислена религия ислям, нямат никаква работа нито в Израел, нито в Йерусалим... Йерусалим е град с 4-5 хиляди годишна история... а ислямът съществува от едва 700 години след най-великото чудо под слънцето - раждането на Богочовека Иисус Христос... Така че мюсюлманите да не се бъркат, където не им е работа!

ВБА

Тръмпчо насади Израел на пачи яйца, което си му беше и време. Сега много е възможно всички арабески да се обединят срещу Израел, и се очертава много неприятна, но справедлива ситуация за него. Последствия, ще има за САЩ и Израел, а той в края на краищата, ще бъде принуден да отстъпи окупираните територии, за да няма война. Сега на първо време, най вероятно е държавите от БИ, а и други мюсюлмански държави по света да предложат признаване на палестинска държава със столица източен Йерусалим, за да се спре на първо време проливането на безсмислена кръв. Какво има да става тепърва, ще става, и това никак не е случайно, тоест трябваше да стане, за който разбира. Лошото тепърва предстои за Израел и САЩ, който затова направи тази стъпка стига, някои да са го разбрали. Така работи ИЕ за предотвратяване на бъдеща война в региона може би с използване на ядрено оръжие от Израел, за да продължи съществуването си, като държава. Така е постъпил навремето, и Александър Македонски, като е ударил възела с меча и..... е решил въпроса за времето си. Трябва да се знае, че сега сме друг времеви отрязък, но нещата си стоят почти по един и същи начин и ТЕ трябва са се решават по радикален юридически начин иначе ...---...

Европа продължава да се дъни и скоро ще реве с кървави сълзи, когато мюслетата обявят маймуландия със столица източен Берлин, трътлъндия със столица източен Париж, олигофрендия със столица источен Брюксел и т.н. Защо не запушат устите на тези с исторически факти. Кога Ерусалим е бил палестински- никога. Това че се натрисаш като паразит някъде не ти дава никакви права. Ама евротъпаците вместо да им скръцнат със зъби се мазнят като п..ки.

Всъщност Палестина и палестинците населяват тези земи от 135 година,та досега.Еврейско царство е имало там последно 2000-1500 г преди Христа.В началото на 20 век в Ерусалим и околностите има не повече от 30-35 000 евреи.В следващите 30 години става ударно заселване на евреи от всички страни,най-вече Америка,като междувременно изкупват земята на бедните палестински селяни.Според Резолюция 181 на ООН,след изтеглянето на англичаните,трябва да се основат 2 държави-Израел и Палестина,като Ерусалим е град със специален статут.Англичаните се итеглят,евреите окупират останалите палестинси територии,набутват палестинците в ивицата Газа и ги подлагат на геноцид. Хубаво е човек малко да почете,преди да се изказва неподготвен ;)

тъпичко си, шъ знаеш! юдейското царство е 1000 години преди христа! през 4 г. пр.н.е. рим завладява юдея! когато пилат си измива ръцете на 1000 км наоколо е нямало ни един палестинец!

Щатите така и не разбраха още че годината вече не е 1970-та. Светът се промени. Щатите се опитват да командват света , но вече нямат финансови,военни, икономически , дипломатически и всякакви други ресурси.Заемат прекалено много място на международната сцена от колкото могат да си позволят. И вече и регионални сили ги изхвърлят от играта.

са играли роля в какъвто и да е мирен процес? Където и да са се намесили започват и продължават едни безкрайни войни!

евреин да надьхва християни

гледам снимката, там зад ердоган, пред ония с кафявия чаршаф, има място за президента на кюрдистан!

хубаво! сега трябва и да си я хранят!

Ердоган настъпа мотиката. Няма прошка за него, ще го разбере много късно. Набута се между шамарите.

о, не. това е координирано деиствие - и USA току що бяха изхвърлени от близкия изток... европа е безсилна... британия има собствена драма... и тихо и кротко русия слага точка на вчерашните геополитически карти...

Ами нека и ние християните да си направиме тъкъв сэюз и да си поделиме Ерусалим с мюсулманите пък еврейте да го духат, ей направо да ги пращат на Марс , мисля че затова всички са се юрнали да ровят и да снимат новата еврейска земя,че да ги пращат час по скоро.Само бели прават

Всеки има интереси и иска да се наложи. Арабелите се видяха в пари и искат да решават ха ха ха Тоя идиот тръмп си играе неговия цирк И сега ли путин и русия са виновни за тая криза която предстои щото решихме да разпределяме земи..... Но същия въпрос стои и за косово където е построената първата сръбска зърква ама всички си затраяха и свириха по свирката на САЩ нещата понамирисват че някой заформя доста сериозен световен конфликт а може би просто си ву идва времето

Нищо против, но по тази логика, ако индианците се изокат дека ше одат краварите .

И къде и колко са индианците в Америка? Какви градове са простроили, каква инфраструктура са направили? Кухи опорно точки, повтаряни до втръсване от зомбираните булгаристанци. Измислете нещо друго, че с тези индианци вече ни призляваа.

Ало ти от майтап не разбираш ли затова съм го написал с такива думи ???

Значи едни местни народи трябва да имат градове и инфраструктура за да не ги избием, така ли, примитивче? А може би и метро трябва да имат за да ги пощадим!?

Ето че Тръмпс постигна дори непостижимото, успя да скара Американска Държава с арабските ѝ слуги, респект! Браво, дядя Вова, отличен избор.....

Машала. Да колят 100 коча и да обявяват извънреден байрям по случая.

Питаха ли Израел за това.все едно София да я признаят за столица на Катар .защото се събрали мюсюлмани на тия държави.това е териториална цялост .

Правилно- танто за танто. Обаче-кюрдите кво мислят по въпроса?

Да живей !

Големите шахматисти мислят много ходове напред. Първите стъпки трябва да подготвят почвата за крайното решение. Дончо е хитряга. През оная работа му е чия столица е Йерусалим. Проблемът на Дончо е съюзът на Израел и Саудитска арабия Препъни- камъкът са палестинците. Без решаване на палестинския проблем този съюз винаги ще нестабилен. Дончо рижавият натисна старт-бутона, другите обявиха източен Йерусалим /градът отдавна е разделен със 5 метрова стена/ за палестинска столица. Сега остава това да се оформи с международен договор. И пречката е отстранена. Да се готви Иран, ще го рутят.

Какъв шахматист е Дончо сам се набута и изпадна в цайтнот

Sm3hurk0

учудва ме здравия разум на Мюсюлмански лидери......, което е похвално. Половината свят удари шамар на чифутите.