назад

"Евронюз“: И коронавирусът няма да накара българите да почиват на своето море

18:58 | 01 юли 2020 | Редактор: Надежда Христова 691 34338

Коментари 691

Смятаме окончателно да забравим за съществуването на пишман - хотелиерите, мутрагените, дивата селяндурска паплач, мангслоиди и политически коври - перачи на пари, окупирали нашето море. Така смятаме, че ще престанат да съществуват. Желаем им скорошен фалит и завръщане по родните села! Ще трябва много да се постараете оттук - нататък.

Българите винаги си ходят на родното черномория ,а софийските сигани в Гърция заради повсеменстно разрешения практикуван хомосексуалилизъм на открито,която най блазни софиянци!

аз си ходя от 8 години в Гърция - 1. чисто 2. има къде а си паркирам колата 3. храната е вкусна 4. любезни хора в хотела, заведенията, на плаща, по улиците в България всичко е точно наобратно 1. мръсен плаж защото няма кой да чисти 2. няма къде да си паркирам колата. разни бабки слагат шишета, разни "батки" пукат гуми 3. храната е от най евтината и некачествена. 4. намусен персонал. всички сервитьорки са в перманентен цикъл цяло лято. по плажовете е пълно с батки, сутеньори, мутри, биячи, чикиджии и т.н. паплач от селата дето работи в София и Пловдив и като отиде на нашето море и си мисли че със 100 лв. в джоба е кой знае какво и си ги стиска цяла седмица и ги е страх да почерпят някоя мадам че не могат да си платят квартирата. иначе гледат лошо щото ходят по 4-5 човека в компания и са готови да скочат на всеки дето е отишъл сам. ...... затова си ходете в Гърция и Турция. там поне ще останете доволни, а и няма да пипнете разстройство ако ходите във Варна. тия ето защитават нашето море ми приличат на баш Тулупа Тиквоняк дето обяснява колко е наред всичко докато излизат един след друг скандали с това колко са крали той и неговите тулупи.

Я спри с простотиите и се зарови някъде из бургаските гета, откъдето явно си! Изтърваването на нерви и неадекватни обиди са присъщи на помияри и тъпанари!

Гнусните лакоми дебели и алчни депутати и мутри-политици да ходят на нашето Бетономорие да си пекат тлъстите шкембета. Да вземат и верният си мутренски електорат - циганите. Нас да не ни броят да им пълним алчните гуши.

БЕ КОЙ ТЕ БРОИ ТЕБЕ ЗА ЧОВЕК БЕ? И ДА ПИШЕ И ДА ДРАЩИШ, ВСЕ СИ НЕВИДИМ! В ПРЕКИЯ СМИСЪЛ! СТОЙ СИ У ВАС НАЙ-ДОБРЕ, ДА НЕ ЗАМЪРСЯВАШ ПЕЙЗАЖА!

Те дори те не ходят вече там- нали видя Мутафчийски как се изниза за Гърция като пръдня от гащи

Никакви българи няма да видите това лято, шибани мутрафони, плащайте си по 30-40 лв за чадър сами. ДГД и честит фалит!

СКЪСАЙ СИ ДИПЛОМАТА ЗА ТРОЛ НА ПОЛОВИН ДЕН! ИМА ДОСТА ХОРА И ЩЕ ИМА ОЩЕ ПОВЕЧЕ! ПУКНЕТЕ СЕ ОТ ЯД МРЪСНИЦИ!

Нищо чудно - винаги се намират нещастници и тъпаци, които или не могат да си позволят Гърция, или по патрЕотични причини ходят на лайноморието, или просто са тъпи. После тия същите качват в нетя бележки за по 60 кинта за кафе и шезлонг и такса "барбарон", хаха! Ще си останеш със злобеенето, бетона, отходните тръби, шумната музика, колите по плажа и заграждането на пътя към плажа, хахаха!

След като бях на нашето си море през почивните дни се убедих, че мрачните прогнози НЯМА ДА СЕ СБЪДНАТ! В Созопол е пълно с хора, заведенията на крайморската алея са на 80% пълни! В Бургас е пълно с хора и на плажа, и по централните улици. Така беше още по 24 май, а няма бумове, криви, прави, пикове и прочие! А сезонът сега започва и винаги юни е бил по-слаб. Някой целенасочено прави черна пропаганда срещу нас, за съжаление още от миналата година! Тези, които ходят в Гърция да си помислят на кого правят услуга! Така работят срещу собствения си народ и икономика! Хиляди хора работят на морето и разчитат да се изхранят от това, те не заслужават такова отношение! Въобще не ми пробутвайте историите как борите мутренските комплекси, борите единствено себе си и народа си!

Просто лъжеш, защото в момента съм в Бургас! А защо мутрите не проявят патриотизъм и спрат да хитреят на дребно?

в МОМЕНТА НЕ СИ В БУРГАС! А СИ В ЛЮЛИН В НЯКОЯ МИРИЗЛИВА ГАРСОНИЕРА ПОД НАЕМ, С МОКРА КЪРПА НА ЧЕЛОТО И КРАКА НАТОПЕНИ В ЛЕГЕНА! И СИ МЕЧТАЕШ ДА ВИДИШ МОРЕТО ПОНЕ ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН, АМА НЯМА КИНТИ! НЕ ТИ ДАВАТ ДОСТАТЪЧНО ТЕЗИ, КОИТО СА ТЕ НАЕЛИ ДА ПЛЮЕШ ПО НАШЕТО МОРЕ! ТА НА КОЯ УЛИЦА ВИКАШ СИ В БУРГАС?! В КОЙ КОМПЛЕКС?

На "Константин Фотинов". А ти с писанието си показваш само колко прост селяндур си. А големите букви показват и комплексарщина. В София живея на "Шипка".

SirBob

Това казвам и аз - на някой явно много му се иска сезонът в България да се провали. Така като гледам, няма да се провали, и слава Богу.

Българското море си е ТОП , показват го милионите чужденци идвщи тук да почиват. Това че според статистиката 700 х. ганьовци искали в Гълция , ами прав им път. Пак според статистиката 2,5 милиона Българи почиват по БГ черноморието спрямо 700 хил. в чужбина. Но ако слушаш само медиите ще си помислиш че всички Българи само в Гърция годят ....

Ти тия цифри ги размахваш от доста дни. Ама къде да ги проверим?

SirBob

Сега се връщам от Поморие. Хора има - вярно, повече на свободната зона, а не на платените чадъри, но плажовете са ПЪЛНИ. И не, няма шезлонги за 20 лв, или кафета за 60 лв - за 1 шезлонг и чадър платих 5 лв. Истината е, че който си ходи на нашето Черноморие, ще продължава да си го прави. Така че нека да спрем със спекулациите как видиш ли, всички искали в Гърция - ами не, далеч не всички. Прави ми впечатление, че тези, които плюят, са отиващите в Гърция, а не оставащите в България. Уважаеми сънародници, ходете си в Гърция, но не плюйте по България - недостойно е някак. А и като ви е толкова хубаво там, защо намирате за нужно да коментирате българското Черноморие - нали сте си намерили Меката?

Аз, уважаеми, съм от оставащите в България. Поради сантименти, поради възраст, Факт! Но не мога да не отчета гадната храна, наглото обслужване и евтините тарикатлъци. Така не се прави туризъм, а още по-малко като се построи Алепу - мегаполис!

SirBob

До "Фея Моргана" - хайде да не правим генерализиращи твърдения и обобщения. Тарикатлъци има навсякъде. И не навсякъде в България има бетонни стени тип "Алепу". Най-лесно е да се обобщава. И почти винаги е невярно.

Въпрос на концентрация на тарикатлъци и бетонни стени, нали!

Нико: Българското море си е ТОП :)))) Тийнейджър, много знаеш ти какво е нашето море. Топ, научи да се изразяваш на български първо.

Ламтенето за пари превърна прекрасното ни черноморие в бетониран жилищен квартал. Уляха се с цените, държаха се с българите като с пумияри, пък сега искат да се завърнем и да почиваме там. Е, няма как да стане!

Това може да го каже човек които хал сабер си няма от БГ морето. Повечето от бреговата ивица е НЕЗАСТРОЕНА . Аман от спамери.

Аре бе, има и незастроена част! Евала!

Има и незастроена. Да така е. Скалите по края на плажовета още не са. Някои от тях все още не са.

Факт. Бреговата ивица, която няма плажове, е абсолютно незастроена.

А защо не призовавете мутрите - лешояди да проявяват патриотизъм?

Колкото и да се пънете, колкото и да злобеете, колкото и да обиждате ( главно на беден, което е еднозначно доказателство за пълна простотия) на нашето море е гадно. Гадна храна, гадно обслужване! И малко пари са има човек, иска да се попече, да поплува, да почине, а не да го ругаят и лъжат мутряги и слугите им! И да то хранят с помия! Е има и приятни места тип селски туризъм, но на това нали се подигравате, селяндури тарикати!

Дреме му на Димитър Попов - тревъл агент и оператор за българското черноморие. Неговият джоб се пълни от българите, летуващи и пътуващи в чужбина. Какво може той да каже, освен че така му е добре.

Да навремето ревахте за банани че били по горно качество от нашите космат ипраскови. Сега ривете за Гърция щото не знам кво си .....съсипвате си собствената държава от глупост. Ганю е най-големия безродник в европа !

Просто е - българите все повече престават да усещат своето крайбрежие като свое. Друг си го е присвоил. Отнел им го, при това е осрал пейзажа. Следва наказателен стремеж да не се облагодетелства този някой.

Българина не чувства черноморието като свое и ще го изгуби но не към някакви митични алчни мутри а направо към някоя друга държава която може да го стопанисва и опазва от такива злобни атаки, по вероятно това е Гърция. ( Накой предтасвя ли св Гърция медия която така бясно да плюе по туризма. Аз не си предствям. ) Ало ДАНС-а гледайте го тоя сеир още малко и идва сепаратизъм по морето. Това не се трае! И без друго по морето гените са повече гръцки от колкото българската мешавица от кутригури, уногондури и чисти чукундури скоро ще почнат хората да се сещат че имат по някой дядо грък... вервай ми . Знам какво говоря защото по соца почти му бяха изтървали края и по селата по морето хората се гърчееха идва пак. И ще се случи чудото само на гръцко море ще ходи Ганчо и за удобство ще му отворят още 3-4 КПП-та...

Аз съм Зорба , лежа пия узо и чакам шарани от България. Подготвил съм им мизерни стаички ниво една звезда , каменисто плажче с долнопробни пластмасоми шезлонги за които също ще трябва да платят. А и да не забравя помиината ми яма е пълна и прелива в морето .... ма те Ганьовците им е кеф баш така !

Не си Зорба! Жалък си!

Оооо, Зюлфие, кога се прекръсти?

За Българското море ли става дума? Тук шезлонгите са гадни, а сянката се плаща. То и нищото тук се плаща

Тъжната истина е, че ще им/си гласуват пак държавна подкрепа на "националния предприемач" и ще го дотират, ще им опростят заеми и все с нашите данъци. А те пак ще прецакат сбъркалите да ги посетят, а накрая и на работниците си няма да платят. Най-важното, на което се държи в България е да се крие истинския собственик на бизнеса. Тогава много "любими" на народа политици, децата им и отявлени мутри ще са бойкотирани. Ако се проучи сега собствеността на лабораториите бълващи тестове срещу дотирани от НЗОК ще лъсне друга страшна истина.

ТЪЖНАТА ИСТИНА Е,ЧЕ ОТ МИНАЛАТА ГОДИНА РАБОТИ ЧЕРНАТА ПРОПАГАНДА! НЯКОЙ ИМА ИНТЕРЕС ДА ЗАТВОРЯТ ХОТЕЛИТЕ, ДА ФАЛИРАТ И ДА БЪДАТ ИЗКУПЕНИ НА ПОЛОВИН ЦЕНА! ПОДГОТОВКАТА НА ТОЗИ ЗАГОВОР ЗАПОЧНА ОЩЕ МИНАЛОТО ЛЯТО, А СЕГА Е В РАЗГАРА СИ! ВИЕ РАБОТИТЕ ЯВНО ЗА ТОВА И ГО ПРАВИТЕ ТЪПО И ЛЕВАШКИ! ЩЕ ВИ ПОДХВЪРЛЯТ 30-ТЕ СРЕБЪРНИКА, А ТЕ ЩЕ ПОЛУЧАТ В ЗАМЯНА ХОТЕЛИ И РЕСТОРАНТИ! ТОЛКОВА СТЕ ЕВТИНИ И ЖАЛКИ!

Евронюз не знаят, че и преди 20 години искахме в Гърция и Турция на море, но нямаше пари за там. А пък преди 30-40 години като искахме, не можеше защото ни пазеха с автомати да не избягаме от този рай

а и сега не си в гърция, защото не можеш, защото нямаш пари и защото ще те подбутват като отрепка. Нали, деде. Ама не си го включил

Ругаете Бойко, но направи нещата така, че да може да се ходи в Гърция.... Защото само бензина като го сметнеш, пътните такси и разните застраховки.... Но сега хората разполагат с повече пари от колкото преди 10 години и опашките от българи, отиващи в Турция и Гърция го доказват

Още от комунизма тук не умеехме да въртим туризъм. Въртяха се далавери по капанчетата. Но има и други. Българите станаха по-заможни, с повече възможности. Започнаха да искат в Турция, в Гърция, Италия. За по-заможните или пък по-рядко в живота ходят до Мексико, Куба, Тайланд, Бали..... Да ви питам 2008 защо не можехме да си позволим почивки навън?

Аз пък бях на море на Кавала. Навсякъде лайна. Всичките хотели там са на септични ями. Цяла седмица не можах да се окъпя в морето. На всичкото отгоре са и предимно Български лайната там. Аман от Ганьо шибека усра и Гърция.

е казвайте ги де са тия места бре ? От 10г ходя в Гърция на море, последните години по 2 пъти на год и все не мога да уцеля каменист плажове и вода пълна с фекалии. Да в мното от селата хотелите са на септични ями, и 2 пъти в седмицата идва камион и изсмуква ямите. Но виж при последното ми ходене в Синеморец преди 13г видях как в средата на залива, в 9:30 сутринта изригна кафявият гейзер и водата рязко смени цвета си. Така че айде вие си тролвайте и ходете на прекрасното ни море, пък аз ще се гърча на каменистите плажове у гръцко ....

Миналата година бях на сватба за 3 дена в Балчик. Та, в радиус 50 км не намерих къде да се изплажувам без миризма на лайна, вкл. Албена, Кранево Преди, по соца, само таратор не биваше да се яде, че не беше ясно преварили ли са водата. Сега едно къпане и си готов с всички предавани фекално болести...

Аз пък бях на море на Кавала. Навсякъде лайна. Всичките хотели там са на септични ями. Цяла седмица не можах да се окъпя в морето. На всичкото отгоре са и предимно Български лайната там. Аман от Ганьо шибека усра и Гърция.

Лежиш си на плажа, стъпват ти по главата и по едно време се появява агент от боята продаващ царевица и викащ колкото му глас държи - Цаааревици големи колкото на Азис!!

Не бих заменил нашите пясъчни плажове и слабо солена вода за гръцките камънаци!

И аз така приказвах. До момента, в който по плажа не тръгнаха едни тъмнокафяви селтаци, които ми искат 45-60 лева за сянка. До момента, в който, седейки на плажа, от морето така ме лъхна на канализация, че реших, че някой около мен се е оакал.

Абе аз ходя по 5 пъти до БГ морето всяка година и мога да се закълна че чадър и шезлонг не съм платил. Или ходя на хотели които си имат на плажа включени в цената или ходя по дивите плажове. И аз не харесвам това с шезлонгите но не ми е проблем да не го плащам ! А междувпрочем вече и в гърция на повечето места събират такива такси

Лайната са в гърция. В северната им част нямат канализация , всичко е спитични ями иизливане в морето. Ганю си мисли че е на далавера като се къпи в гръцки лайна.

Ми ок. Един тъпак по-малко в Гърция. Приятно ти сърбане на лайна. Буквално.

А ти вероятно пишеш в момента от Гърция! Ама ДРУГ ПЪТ! С парите дето ви подхвърлят да плюете по нашето море, няма да стигнеш и до Каспичан и ще се молиш да те приберат в някое бунгало за не повече от 15 лева на ден! НЕЩАСТНИК!

Още не, ама септември ще пиша точно от там, хаха! И като гледам как се задави от злоба, вече съм сигурен, че си от ония мизерници, които не могат да си позволят даже гърция, и затова хем хвалят лайноморието, хем мразят всички, които могат да отидат на качествено море в Гърция, хаха!

От години ходя в Гърция. Там има достатъчно пясъчни плажове, не е само камънаци. То трябва да се отиде преди да се коментира.

Не може да се сравнява, в Гърция има 14 000 км плажове, в БГ са 300 км. Лчтото там е дълго и може да се почива от май до октомври, за това гледат да привличат клиенти с конкуранция. Алчен Ганя иска за 2 месеца да направи пари и надува цените и се сърди на клиента. Мутрите не се ограмотиха десетки години и не разбраха най-важното правило в бизнеса и конкуренцията, че клиента трябва да се привлича с условия и коректност!!

Аре посмали малко , Гърция има 14 х.километра брегова ивица А НЕ ПЛАЖОВЕ. Плажовете нямат и 1000 километра ! Друго си е да лежиш на каманака и да викаш че си баровеч нале ...

Крайбрежната ивица на Гърция е впечатляваща със своята дължина (13,676 км) и сложност, отвеждаща до голям брой дълбоки и широки заливи, полуострови, носове и проливи. Гърция е оградена от седем морета: Йонийско, Егейско, Тракийско, Миртонско, Икарийско, Карпатско и Критско море.

Нашето Черноморие е така претъпкано с хотели, че приема много повече гости от колкото морето може да понесе. Към обяд водата на морето е вече с мазни петна от мазилата на плажуващите.

Пълни глупости пишеш. Ти да не си гръцки трол ? Плажнатга имвица на Гърците бил десет пъти по дълга , ами нали и туристите са десет пъти повече ? Аман от платени тролове

За природните предимства за летен (морски) туризъм в Гърция няма да пиша. В крайна сметка някои природни дадености немогат да се променят, като например огромната брегова ивица и няколко хиляди плажа навсякъде в Гърция. В България не е така! От години не съм ходил на Българското море, но спомена ми е, че всяко ходене там ме напрягаше и ми костваше изхабени нерви. Като се започне с контакта с местните с ясно изразен провинциален манталитет, през лошото обслужване и мръсотията и се стигне до неоправдано високи цени и некачествена храна по ресторанти и заведения (разбира се има и изключения, но са рядкост). Едва ли ще отида да почивам някога на българското море. Харесва ми Гърция!

ме то в Гърция за плаж се брой всяка скала ,даже стълбики има за всяка скала.... и яхта .....ако не бях ходил в Гърция щях да вярвам

най ме кефи като дадат някви тумби наблъскани в някво малко каменисто плажче в гърция, и да ми разправят,че там имало протор и природа, а аз всяка година да съм на плаж в който най близкия плажуващ да ми ена 20 метра, и да ми казват ,че съм на бетономорието пък съм си в българия всяка година. за мен проблема на тези ора не е с България , а е акъла....поврдени са

Аз ходя принципно на по диви плажове...ако отидеш на север Крапец-Дуранкулак може да си сам на плажа. Няма такъв кеф .....

И КВО? КОЛАТА НАТЪПКАНА ДО ТАВАНА С КОНСЕРВИ И САЛАМИ?! СТЕКОВЕ С ВОДА И БИРА? КРОАСАНИ И ВАФЛИ? ЗА ДА ГО ИЗКАРАТЕ ПО-ЕВТИНКО МОРЕТО НАЛИ?! ЕВТИНКИ СТЕ И ЗАТОВА ЕВТИНКО ВИ ПРЕЦАКВАТ, НО ТОВА СИ ЗАСЛУЖАВАТЕ! НЕЩАСТНИЦИ!

Края на юни ходих до обзор за уикенда с компания. Ол суит. За 50 лева ол инклузив на плажа. А храната и пиенето изобщо не бяха евтини-фрешове, агнешко , риби. За тези пари в гърция на 4 звезден хотел няма да ти дадат да се снимаш.

Когато влезеш в някой от сайтовете за резервации или в сайта на самия хотел (къща за гости, студио и т.н.), разглеждаш детайлно екстрите, с които разполага мястото за почивка - колко е близо до плажа, какъв е плажа, какво има наоколо, има ли климатици, wi-fi, баня, колко и какви са леглата, има ли къде да си паркираш колата и колко ще ти струва това, храна, отзиви и т.н., и т.н. ... След такова задълбочено проучване се навих през 2009-та да оставя този път ходенето до Гърция и да се потопя в петзвездния лукс на нашето Черноморие. И се почна още от паркинга - ми да, тука е паркинга, 20 лв. е на ден. Ако искате може и на улицата, ма там дигат колите, щото е забранено паркирането. На рецепцията - хелоу, уеъ ар ю фром? а, българи ли сте! ми седнете малко, изчакайте да настаним румънците, руснаците, латвийците, англичаните, белгийците, марсианците... бихте ли казали на детето си да не тича, щото притеснява другите гости... ми не, там не можете да седнете... Бяхме на ол иклузив. Храна имаше в огромни количества, но нищо не ставаше за ядене. ... това ли? това е (не му запомних името), руснаците и латвийците много го ядат... а това е румънско ястие, много се яде... ми на това не му слагаме сол, щото някои гости така го ядат... В общи линии, при платен ол инклузив, се хранехме извън хотела. Твърдият алкохол беше евтино българско менте, а бирата беше почти безцветна, 2-процентна, сервирана в пластмасови чашки от 200 гр. Персоналът се държеше надменно с нас и лигаво-угоднически с чужденците. На плажа ни искаха по 15 лв. за всяко столче и чадърче. Има и още за разказване, но стана дълго. От тогава не съм стъпвал на нашето море.

Дай име на хотела , защото ар по 5-6 пъти на година отсядам по наши хотели и проблеми не съм видял. Говоренето по принцип е безсмислено.

Сол Несебър

Аз Върви на хотелите между обдзор и Бяла или на тези руските Терми горе между Крнево и Албена да видиш лукс , храна и т.н.

Точно приятел руснак ми каза, че като отишъл на Албена първо чакал да му се подготви стаята въпреки резервацията, после когато го нямало му претърсили багажа, после когато искал да пътува до Варна му искали толкова много пари от хотела за такси, че той просто отишъл на автобуса и пътувал с него. Поначало мнението му е че обслужването е на много ниско ниво. И сега почива вече в Турция.

Posmali Mango

А, да - Wi-Fi имаше само на рецепцията и вечер нямаше къде да се седне от навалица с лаптопи и таблети....

Да добавя и чадърите и шезлонтите на плажа също са в цената 50 лева ..ма вие си годете на гърция......че тук селяния не ща !

Да ти обясня - ходя в Гърция на почивка, за да мога да се отпусна, да си почина, да си изкарам добре. В България след 2000-ната година това не мога да го постигна. Няколко пъти ходя и в Италия и Испания. Но честно - не бих бил толкова път, ако на нашето Черно море не беше такава простотия.

Най-вероятно Евронюз има тази информация от някой българин - Димитър Попов от Българската асоциация на травъл агентите и туроператорите. Та да се замислят тези "българи", че всъщност плюят България - собствената си страна. Ние тук сме им свикнали, но западняците приемат изливането на всичката тази помия за чиста монета. А иначе онзиден Валери Симеонов (доколкото може да му се вярва) каза по ТВ, че Слънчака е празен, но Созопол и Приморско били пълни. Така че да кажем за всички тези с "бетономорието", обикновените българи правят точно това - посещават малките курорти и наказват мутренския Слънчев бряг, който положи много усилия във времето да отблъсне българските туристи, като разчиташе само на чужденци. А това, че нашето море били презастроено, ами отворете Гугъл мапс, сателитните снимки и разгледайте Френската ривиера или Балатон и намерете поне 100 м незастроена площ!

водата гъмжи от риба само на нялко метра да влезеш, прозрачна и има цели стада от риба, раци, малки и големи рибки невероятно е все едно си в филм на Нешинъл Географик

Риба не ловя, така че не знам как е, но малки рибки и раци съм виждал доста и по плажа. Всяка година се изненадвам от чистотата на водата, тъй като след подобни на твоето иронични подмятания очаквам да видя нещо гадно, мътно, а то е прозрачно и чисто. Гледам тук има хора, които от 2009 г. не са ходили на нашето Черноморие, но обясняват на останалите как е там. А водата от 2-3 години насам има коренна разлика с това, което беше преди. Да, има дни с водорасли, медузи ... но нашето море е едно затворено море, хайде да не очакваме повече от колкото е възможно!

Курортите от Равда до Елените се сляха в един огромен мегаполис с поне 400 000 места за настаняване. Повече от половината канализация на тези курорти не минава през пречиствателните станции - просто нямат такъв капацитет. Местните корумпета допуснаха отходните води от ежедневието на 200 000 човека да се изливат директно в морето на едно разстояние от 15 км. Единствения ти шанс да видиш бистра вода в този район е да изприпкаш веднага до там, докато Равда, Несебър, Слънчев бряг, Свети Влас и Елените са празни в момента заради корона вируса.

Да, в момента водата на Слънчака е чиста, предполагам заради липсата на хора. Но аз като говорих за по-чиста от преди години вода имах предвид на юг от Ропотамо. И най-добре на юг от Ахтопол. Черноморието не е само Слънчака, Златни и Албена.

между другото в Гърция има 10 пъти по вече плажове, но са с едни камъни, и има 4 пъти повече туристи с 2-3 пъти повече нощувки, което обезмисля мита са простора, .... ама найсе Ганьо повтаря , като латерна, без да вижда без да анализира, без да е способен на самостоятелна и свободна от мода и реклама мисъл.....Магърците ще се снимат пак от някой скучен гръцки плаж скучен и банален защото поне още 3-4 млиона туристи са се снимали там ...толкова девствен ,че 3-4 милиона са минали минимум

Гръцките плажове са грозни скамъни и скали и най ме дразни че няма къде да си ложа хавлията , няма освен на шезлонг , което пък е против разбиранията ми за природа, в гърция ценят пласмасата и туристите ползващи гръцките услуги са задължени да ползват шезлонг което прави средизено море най мърсното море по пласмасови частици , те са невидимии не забелижими но са там в водите, в рибите....също имам сериозни резерви за това ,че туристите са основен фактор за предпоставки към земетресения в цяла Гърция, понеже за хтелите и се ползватсептични ями, което прави цяла гърция още по податлива на зметресения , построена е върху море от септични изпраженения, предразположениса и хотели и селца и градове . Но Ганьо се реди на опашка за банани,......не може да си преботи родовата памет, след като толкова години е служил на гърци и на турци и се надпреварвал да се хвали с чужди вещи , а не с нашенски!!!!

Чета глупости по темата. Черноморието било Бетонирано. Това могат да го говорят хора които се информират само по телевизията. Да бетонирани са Созопол ,Несебър, Слънчака, Влас , Златните. Понеже сме почитатели на нудизма мога да изброя десетки диви плажове без капчица строежи по тях .........Ганьо обаче е гледал по телевизията и кара всичко под един знаменател.

Чиче, 2 млн българи ходят годишно в Гърция. Всички са зле информирани от телевизията ли ? Ми направи едно информативно предаване за девствените плажове и непокътнатата природа по българското черноморие. Направи и втора серия за любезното и професионално обслужване, хубавата храна и чистата вода и готово - 2 млн. туристи ще тръгнат към нашето море - толкова е лесно - какво чакаш ?

абе те и 2 милиона се редяха за банани ....и целофанени шоколодаови яйца

е да ама аз искам в несебър и созопол, ама ги заляха с бетон. хайде чао

Хак й е на тази тъп..анарска, маф..иотизирана и корум..пирана държава България! Нека всичко в нея да бъде унищожено и да се срути! И едва тогава мафи...озите ще избягат като глисти от тази територия! След това държавата ще се ръководи от маргинални прот..урски и ро...мски кланове и те ще унищожат и разграбят и малкото останали хубави кътчета в Булгар..истан.... Това ни чака с мутре..нското управление на кому...ноидите от ГЕРБ! Явно целта е тази държава да изчезне!

Бахти комплекрсаря си

нали!

Доживяхда видя смрадливите, тъпи, тлъсти,мазни мутри да не могат да продават сянка.......Ха ха ха

Едно време се редихме на опашки за банани и голи праскови, това ни уби и селско стопанство , че сринахме целия модел на икономика. сега по същите прични се редим на опашки за гърция, за да ходим по варосани къщи тип санторини и по хотели със септични ями и на разни тесни плажове с камъни и дъски и пласмасови шезлонги защото не можеш без пласмаса по Гърцките плажове....въобще мита че българина е там заради простор и чистотата е пълна дивотия, Българина е там заради комплексите си.... Заради Бананите.....

Не говори глупости,момче! Гърците имат десет пъти повече плажове от колкото нашите магистрали.

Та ние имаме ли магистрали? На практика това са двулентови пътища, изградени некачествено от крадливи, корумпирани и некомпетентни хорица!

имат но са gрозни, с камъни и скали , и септични ями захотелите, няма къде да постелиш хавлия понеже е каменисто ,чакълесто или е горещо и имат 4 пъти повече посещетения от туристи и с 2-3 пъти повече нощувки което означава,че е пренаселно и там

Да отида на нашето море е все едно да сменя Младост с Дружба - бетон, бетон и пак бетон. Може на някой да му харесва, на мен не. Именно малките семейни хотелчета в Гърция са привлекателни - уютни, тихи, чисти. Не съм попадала на други, може и да има, аз не знам. В големи хотели не ходя принципиално - обслужването е по-формално. В Гърция морето все още е природа, а не увеселителен парк. Можеш да ядеш всякакви морски дарове, а не само цаца с бира, както у нас. Можеш да плуваш с маска и да гледаш живота по дъното, а не черноморската мътилка. Най-важното - от 12 години ходим само там и нито веднъж не ме пипна алергия, камо ли лятно грипче. У нас вечно се връщаме по.рани и с температура. И не само ние, всичките ни приятели и децата също. За разбирачите, които пишат, че в Северна Гърция няма канализация - ами няма, защото там е на друг принцип, с отходни ями. Докато всичко премине през почвата, се очиства и морето остава чисто. Затова и хотелите им не са гигантски петкрилни гардероби като нашите. И, честно казано, не разбирам този разгорещен спор - който където иска, там да си ходи, какъв е проблемът. Защо го избивате на патриотарство? Когато строихте и погубвахте природата, къде ви беше партиотизмът? Или той ви е само в джоба?

Ракетните туристи в повечето случай не излизат много от хотелите си, а дали ще отидеш на бюджетна ракетна ол инклузиве почивка в Египет, Тунис, Турция или България с малки изключения в качеството няма голяма разлика.

Не бих искал да навлизам в спора, колко е хубаво в Гърция и колко лошо на нашето море. На мен например Хърватия ми харесва много повече от Гързия. Обичам да се разхождам около морето, градчетата са по красиви, не обичам да седя по зял сен на плажа. Факт е че за това негативно отношение към нашата море има някаква причина. За съжаление има много недобросъвестни така наречени бизнесмени и много простотия, поради които страда и нормалния бизнес. Чужденците които идват с чартърни в 90 % са нискобюджетни, разбира се трябва да има и такива. Аз винаги съм казвал, че туризма в една страна се поддържа от местните, асо се види статистиката например за тай - пътуващата нация германската, ще се забележи, че те масово почиват у дома, илисъседтите Австрия и Швейцария, където е горе долу като в Германия. Това което забелязвам е че хората те харесват малките номера по нашето крайбрежие. Защото ракетните туристи

За т.н. "травъл агенти" няма ли си българска дума или израз?

Те не са ориентираме към българи

Ганя е на принципа чуждата кокошка е поне пуйка. И кое му е хубаво на Гръцкото море ? Скъпотия , някаква носталгия по соца лъха от там. Квартири , къщи за гости на ниво 1-2 звезди. Ма ганя е доволен нали Зорба го скубе а не нащенци......

Може да си сменяш ника, но се вижда от километри, че от рано си станал и поради липсата на "туристен" избиваш фрустцията си в новината. Носталгия по соца в Гърция? Ти май самият никога не си стъпвал там.

ама в гърция чадърите и шезлонгите са безплатни

Зорба скубе Ганя. Пробутва му скъпо нискобюджетни квартири. Скъпи фрапочинота на плажа. Бай мангал готви на Ганя в Гръцките таверни боклуци. По северното черноморие Гърците нямат пречиствателни станции. Но Ганя е щастлив защото и той като батко си почивал в чужбина. И за да е още по щастлив плюе по своето си ....

Потъвате ли? Потъвайте.

Откога гърците имат и северно черноморие? Вярно е, че някога са имали колонии по цялото крайбрежие на Черно море, но това време мина.

Имаш ли идея в северна Гърция, каква е глобата ако канализацията ти отива в морето? 5 цифрена в Евро, дали има тръби като в БГ на всеки плаж а? Ходил си ти в Гърция, само сънуваш туристи за квартирката ти някъде из лайноморието. Хайде със здраве, и по-малко злоба, че точно това ни изгони да ходим в Гърция. Не се научихте, че почиващите не са ви длъжни с нищо и че отношението на тези, които сте се хванали с туризъм ви е сбъркано.

А де им се изливат септичните ями бе умен. То глоба и тук има и са големи. Око си мислиш че Гърчолята се по малко тарикат иот нашите много се лъжеш !

проблемът с бетономорието ни е държавна политика. Същото е между другото не само по морето, а и навсякъде - в градовете се строи неконтролируемо, без необходими отстояния между сградите, без необходими паркоместа, високи и никому ненужни сгради, блокове се строят в квартали без канализация, улици, училища, градини, но пък в полите на Витоша- пълни с ненужни бетонни кутиийки за поредната инвестиция в тях. Същото е и по планини и гори - хотелчета, апарт комплекси и още и още бетон навсякъде. Всичко това се стимулира от държавата с нейния ЗУТ и всички законови вратички за наливане на още бетон навсякъде, където ганьо е решил, че ще забогатее от това. Защо всички искат лятото в Гърция - ами вижте им сградите, схлупени на 2 етажа, без изключение. Големи комплекси на едно две места и толкова. Градове като Солун и Атина - без една висока сграда. Палиш колата и спираш на плажа без никой да те гони за левчета за паркинг. Няма концесии на цели плажни ивици на наши хора на безумни цени, та после да се чудиш барбарон ли да плащаш, шезлонг ли.....Разберете, че проблемът е в държавата и хунтата в парламента. Докато са те и сами решават какви закони да коват ще бъде така. Решението е много просто - мораториум на новото строителство, там където то не е нужно. Пълно ограничение на височина и плътност повсеместно. Населението ни намалява с по 200-300 000 на година, ние строим обаче двойно на това - за кого?????

.....проблемът е в държавата и хунтата в парламента. Аха, а тъпите прото мутри по морето и пишман хотелиери нямат нищо общо. Те от парламента им казват как да си въртят бизнеса.

мутрите ги създава държавата с порочните закони, не обратното. Има избори на всеки 4 години и от нас зависи дали да се изберем продажни политици или не. Има разбира се лоби на строителния сектор, но ако от тея 240 едно 120 са на място и кажат баста, няма повече така, направят нов ЗУТ и се реши, че държавната политика от тук нататък ще бъде за ограничаване на строителството и обръщане към природата и реставриране на старото нещата стават много прости. Мутрите тогава сами ще изчезнат. Зсега няма как разбира се да стане премиер мутра, на който толкова много се кефите.....

И планините разсипаха - изсякоха горите, напълни се с мотори и АТВ идиоти и чалги - всякакъв нормален, екологичен туризъм и почивка е невъзможна и неприятна, обслужването критично. А следствията за цялата държава може да са страшни - безводие, тотално сриване на селското стопанство, а оттам и глад и мизерия. Цивилизованите страни залесяват ш произвеждат продукти с висока добавена стойност и предлагат услуги, които не съсипват околната им среда. Тоест - не сери там където ядеш и живееш!

Изкопайте локва насред Люлин. Напълнете я с вода. Никой турист няма са разбере, че не е в Слънчев бряг! Можете да преместите Черноморския туризъм насред Софето!

Тия хотели не са за "почивка", а за оргии с евтини източноевропейки и алкохолен туризъм!!! На денонощна чалга, която думти от дискотеката на плажа на два километра от хотелската стая, може да почива само мъртвопиян. За некачеството на нещото наречено храна да не говорим.

Отиваш на почивка и се връщаш болен, натровен и посран - гарантирано на българското Лайноморие - безплатен бонус към всичко останало!

Радуй ся чадо Лайнометчо, ето още една статия с възможност да си изявиш талантите! И германците ходят в Холандия на море сравнимо с тяхното, но не им идва и на ум да плюят родината си.

Хората не плюят родината си! А мафиотското й управление. Ако беше такова и германцте щяха да са, като българите.

Какво, сравняваш България с Германия ли?

Не отъждествявай мутрите -продавачи на сянка по плажовете на сени на една нощувка с Родината ,мутро смрадлива, разшлякана...

Добре, че са западните журналисти да отразят родната картинка!

Каква коронавирус бе. По морето ни върлуваа нещо по опасно. Мутренски вирус. Затова на бг черноморие няма да стъпя

От крадец и бандит хотелиер не става. Как ще изберат българите Маре де лайнаре? Озверели са за пари, и няма достъп до брега.

Към новината