ЕК отново критикува България и Румъния

Европейската комисия разкритикува Румъния и България за все още слабите им резултати в преследването на корупцията по висшите етажи на властта и ги призова за още по-голям напредък в съдебните реформи, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - ЕК отново критикува България и Румъния | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тия от ЕК нещо са се пообъркали. Говорят за продължаване на реформите, а се правят, че не виждат един прост факт - Съдебната ни система изобщо не е започнала да се променя! Но нали са възпитани да не казват право в очите. А всички ние се самозалъгваме, че нещо е започнало. Пример - съдиите си раздвижиха задниците едва когато френски съд започна да разглежда делото за убиеца на студентката. Дотогава нашенския съд дори го оправда. Интересно как същия този български съд след това се реши да го осъди! Навярно защото щеше да стане голям европейски скандал когато френският съд щеше да изиска българина-убиец да бъде екстрадиран и да започне да излежава присъдата си. А бойко да спре да се прави, че не вижда нищо от висотата на носа си. Нали бе и охранител и главен секретар и т.н. Длъжен е да престане да се прави на незнаещ великан.

На българската демокрация,вече 20 години,се радват едва 10 хил.души-депутати,жу властимащи и други крадци.В това число и пожизнени активисти като Желев,Тренчев,Костов здравната реформа и бездарни обратни.Обикновените хора трупат гняв.

Съгласно твоята логика и Барак Обама съвсем заслужено си получи Нобелова награда за мир, понеже ЩЕ СПРЕ ОПИУМНАТА ВОЙНА В АФГАНИСТАН?! С пожелания деца не стават, иска се и здрав инструмент, за да се направят. Хюмнета бая, сривът е ДЕМОГРАФСКИ. С импотентните си антикризисни мерки, атаката на ГЕРБ в батака ще е съвсем успешна. Като далдисаме още по-надълбоко в безработицата и дефицита в бюджета, тогава ще ни дойде акъла. Имаме още време до 15 юни 2010 година, когато ще излезем от кризата, според сеДянков. БРАВО БАТ' БОЙКО, ТИ СИ МЪЖ. Дупе да ни е яко.

АЗ пък това не го разбирам хвалят ни но ни глобяват , това ми звучи докато ме целуват да ме строшат от бой / не може и двете краиности /. АЗ,че съм си тъп -тъп но това ми идва в повече ...

Текстът всъщност е малко доста по-пиперлив ; но в традиционния език Тебе думам дъще, сещай се снахо ! И понеже няма да седнем сега да ги образоваме западняците с кого-как да говорят (бадева при това) , я по-добре да си огледаме добре нивата/лозето/обора ... и да хващаме мотиките по незабавното изземване на всичко окрадено и възстановяването му на истинските стопани ; ако ли някои имат желание/нужда за/от молитва -- налага се задължително да изчакат успешното завършване на описания процес .

Глупавия си ти. Колкото повече те хвалят от Европа, толкова по-беден става народа. Нали и Кунева хвалиха, защото затвори българските реактори и подписа супернеизгодни договори, заради които и сега нямаме възможност за развитие и работа.

България трябва да знае много добре защо е в ЕС - за да бъде манипулирана! Българските държавници трябва да знаят още по-добре как да извлекат максимални ползи за България и в момента, в който ЕС стане пречка за развитието на България, същата трябва да напусне ЕС. Събудете се!

ami taka e. horata v EU iskat rezultati , a ne danni za opiti...

Защото си глупав! През последните шест месеца България предприе редица важни инициативи, които показват желание за реформа. Те са похвални. Т.е. от 9 месеца управление, правителството получава похвала за 6. За 4 години комунистическо управление, аз похвала от ЕС не съм чувал да е имало дори за един-единствен ден!

И няма да кажат конграчулейшън ;) на Бойко? Тея луди ли са? :))

A za Gurzia Barrosu iska solidarnost,nali? B vun ot moshenicheskia EU.

Не вярно Румънците имат нов модел ДАЧИЯ значи имат прогрес а ние нямаме нов модел БАЛКАНЧЕ значи нямаме прогрес. И като става дума за прогрес и ние имаме и то голям не обвиняват Мургина за 2-та милярда лева а за издадена устна заповед и то не една а цели 2 !!! За Вальо Топлото още се търсят доказателства колко струват патенцата във ваната . Или ще ни изненадат с новината ,че в централата на Трактора е намерен вестник ШОК .

Нагли лапачи октоподи... Кретени месеца цирк ще гледаме още?

Джордж Буш - старши, на въпрос:Защо оставихте властта в ръцете на комунистите?, отговаря:Защото са послушни.. Дали Теория на конспирацията на Никола Николов е вярна, дали Хенри Форд е бил преди 100 години прав...всеки сам да прецени. А вълкът козината си мени (ЕС, USA, UK...), нравът, НЕ..

Преди две седмици г-н Дянков заяви, че излизаме от кризата. А това сега какво е с антикризисните мерки? Пък се сетих - нали преди две години имаше държавен излишък? Или ще си плещиме глупости, всеки ден различни неща и ако може - теслата на народа...

Европейците добре познават истинското състояние на нещата в България и не могат да бъдат лъгани повече. Очакват от ГЕРБ провеждането на реформи, а не пропаганда на реформи.

Докато свърши желанието за реформа и предприетите инициативи и българите няма да ги има!

Управниците ни нови а критиките от ЕС са едни и същи. Защо ли?

Ь тези от правосъдието няма ли да спрат да плачат и да се хващат у работа всиките доклади негативни са заради тях. да спрът да се корумпират това е решението и тези които останат да работят съвестно а не под натиск на пачки

Съгласно твоята логика и Барак Обама съвсем заслужено си получи Нобелова награда за мир, понеже ЩЕ СПРЕ ОПИУМНАТА ВОЙНА В АФГАНИСТАН?! С пожелания деца не стават, иска се и здрав инструмент, за да се направят. Хюмнета бая, сривът е ДЕМОГРАФСКИ. С импотентните си антикризисни мерки, атаката на ГЕРБ в батака ще е съвсем успешна. Като далдисаме още по-надълбоко в безработицата и дефицита в бюджета, тогава ще ни дойде акъла. Имаме още време до 15 юни 2010 година, когато ще излезем от кризата, според сеДянков. БРАВО БАТ' БОЙКО, ТИ СИ МЪЖ. Дупе да ни е яко.

KUR za EK!!!