ЕК: Започнахте важните реформи, но няма присъди

През последните шест месеца България предприе редица важни инициативи, които показват воля за реформи. Те са похвални. А за да постигнат значими практически и измерими резултати, България трябва да засили още повече усилията за реформа.

Обратно в новината

Коментари - ЕК: Започнахте важните реформи, но няма присъди | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За мен при нереформирана,полити назначена и политически зависима правосъдна система скоро положителни резултати няма да има.

Нищо ново - започнали сме важни реформи - та ние сме ги започнали от 1990 г. - само че не сме ги довършили..

Номерата ни не минават в Брюксел.Големите да крадат народа да плаща и да няма усъдени.

Ако се вкарат две трети от съдиите, адвокатите и прокурорите в България зад решетките, съдебната реформа ще потръгне. Но трябва диктатура за да се осъществи това.

Гонене има, но резултата няма :)

Бати Бойко говори само празни приказки и това го разбраха чак и от Европейската комисия , ако няма скоро някои присъда доста ще се осерем пред европата . !

От ЕК се пошегуваха: -Започнахте важните реформи. От ВСС отговориха на шегата с шега: -Ще бъде отчетен ръст на присъдите!

Имам идея-наказанието на злоупотребилите с обществени средства да бъде служба на обществото-щото, нали, точно там са се изложили. Вместо да се пилеят пари за издръжка-работата в чистотата - при боклуджиите. Вечер с камиончето, да събират отпадъци и да мият улици. Могат да редуват с обслужване на болни в хосписите....За присвояване над 10 милиона-до пенсия. Защото те като крадат най-много се отразява на бедните, за които на тях разбира се въобще не им пука. Мазни, кухи злоупотребители. Сума ти хора живеят мизерно, а те им бъркат в джоба заради италиански фаянс в нужника и не знам си какво обзавеждане. Цената им като личности нула, ама не-задникът им трябва да опира италкянско цукало за да получат повече от живота.

мутрафоните пак вдигат пушилка, президента това комунистите онова... а нали точно по тази причина толкова добре гласувахме за ББ??? Не ми казвайте, че някой може да направи каквото и да е било ако ББ реши - вижте Дянков и простотиите му. Защо не взе ББ да сбърка да даде ей-така 100-200 човечета, пък да видим дали нямаше да събере 2-3 милиарда парици... така де.

Текстът всъщност е малко доста по-пиперлив ; но в традиционния език Тебе думам дъще, сещай се снахо ! И понеже няма да седнем сега да ги образоваме западняците с кого-как да говорят (бадева при това) , я по-добре да си огледаме добре нивата/лозето/обора ... и да хващаме мотиките по незабавното изземване на всичко окрадено и възстановяването му на истинските стопани ; ако ли някои имат желание/нужда за/от молитва -- налага се задължително да изчакат успешното завършване на описания процес .

Каде ги виждат от Брюксел тези важни реформи не мога да проумея.Такива просто липсват.Ако имат предвид мрънкането на Бойко може.

Съдебната система не може да работи при висш съдебен съвет,в които онзи от Сирищник е посочил най-много съдии!До каквото се докосне този нещастник все се оцапва с .....

Б.Борисов,не се ли отърве от Първанов-гоце и мекеретата му в съда и прокуратурата,правос ще бъде защитник на престъпността ,която изцяло си е червена.Велчев,проку вади от 100 кладенци вода,ще шикалкави,ще протака във времето,ще се оправдава с разни клаузи и под закончета,ще дава изявления спиянски или почти дрогиран поглед,от който лъха измамата и крайната шарлатанщина.Ако Борисов иска да успее,първата му цел е да се отстранят Гоце и протежето му Велчев.Иначе ,скоро и ЕС НЯМА ДА МУ ПОВЯРВА.

Абе,другарю от Брюксел! Не сте откровен и точен в анализа. Курупцията по вишите административни етажи на власта са свързани пряко с политическото управление на държавата и косвено със съдебната система. Как тогава правителството си върши работата,а съдебната не?

Уважаемии gigest,1980-88 година завършваха: 1.приети с привилегии-уж 10%-по параграфа активни борци ; 2. офицери от БНА- без приемни изпити ; 3.Раб- фаци- наши хора..); 4. прехвърлени от Симеоново-за да им се признае специалност Право 5;прехвълящи се от други специалности и Университети- не приети първоначално Право ; 6.връзкари задочноили ВСИЧКО около 90 % - наши хора , БЕЗ ИЗПИТИ ,,:))) Сега са около 44-54 годишни и НЕ са пенсионери , а ръководители на корумпираната сиситемма..))) Така че , НЕ на мен тези приказки)))))) .................... изброените , по-долу,има и още с привилегии:от райони, малцинстава и т,н,. Но важното тук е друго ..) ТЕ вечно ще са ЗАДЪЛЖЕНИ на БКП-партията -майка..) ОТ нищо хора- тя ги е направила нещо.Станали са студенти без ИЗПИТИ..).Довела ги е в София , дала им е ВЛАСТ, заплати и апартаменти, следвали са леко- защото ЗАЕДНО с преподавателите си -са присъствали на партийните БКП- събрания.. ЗНАЯТ си се, като членове на БКП:))..ИЗОБЩО, нямате представа, КОЛКО много магистрати, начело сега , са завършили БЕЗ приемни изпити и с уредени изпити- по БКП-линия..ВСИЧКИТЕ , например- учили под пагон-от БНА;;от Симеоново и т.н..:) .Така се създава ЧЕРВЕНАТА мафия, с взаимовръзки, в съдебната система..Затова трябва тотално ПРОЧИСТВАНЕ)) Иначе , няма спасение..))

За България и Румъния най добре е докато станем бяла държава съдии да ни съдят от ЕС право защитна система.Защото явно не сме още дорасли за това.То и за това от толкова години не сме мръднали и на йота на пред .Докато това не сране ще си останем същите баламурниции...

Вярно е че съдиите са най-големите престъпници. Ако съдиите си вършеха работата щеше да има осъдени, но съдиите само взимат подкупи. Полицаите и да си вършат работата, когато съдиите са корумпирани няма как да има наказани. Просто съдиите си правят каквото си поискат криейки се зад своята независимост. Съдиите са зависими от подкупите които получават! Това не е независимост!

Хубав коч,вити рога ама неможе да мърли! Хубави реформи ама ставаме много по зле!

Dokato i poslednia DS agent i poslednata kradliva i debilna kamunyaka ne badat izritani ot darzavnoto upravlenie shte e taka. Krak triiyabva da povleche agent goce. AZ SAM GOCE TARIKATA SELSKA KOMUNYAKA I HITREC SPECIALIST SAM V ZANAYATA PRAV SAM V EVROPATA LAZEC

Последния 'незасегнат бункер, окоп, противоатомно УБЕЖИЩЕ ма червената НОМЕНКЛАТУРА..е Съдебната власт.) .Историчски погледнато, тези преторианци са създавани вече над 60 години..БКП унищожи почти всички нормални и умни юристи- и теоретици , и практици - след 1944 година..Изби ги , изсели ги , лиши ги от права..Мамата им е..ба..Юридическият факултет и правото , бяха идеологическа дисциплина..МНОГО МАЛКО -предимно отличници- следваха право..90 %- бяха наши другари, РАБ- фаци -пак 'наши и т.н. Съд, прокуратура и адвокати бяха строго КОНТРОЛИРАНИ..и т.н.... За да говорим и правим промени-първо трябва да започнем с ВЪПРОСА : Пенчев-какво е потеклото ти ? Червено, шумкарско..) ;Велчев- същото; Груев- и той..Понякога има и недоразумения- като Филчев..ТЕЗИ ХОРА, които , ако НЕ беше 1989 година, ПАК щяха да са ТУК ..и начело ,... разбира се ..)... СЕГА- искали !!?? да правят промени.. Целта им е... прозаична-ЗАПАЗВАНЕ на ТЯХНАТА НОМЕНКЛАТУРА- потомствена, во веки веков..Щяло да има 'комисии- да преценявали..)) Пак техни..Избори щели да правят /Пенчев/, като ..едно време..) По тошово..Избори - в 'партийната им организация !!! ЦЕЛИ запазване на СТАТУКВОТО и ЗАБЛУДА, отново на гражданите..Ще си правят избори, ще си се преибират и т.н..., докато мине вълната ..) ЕДНА , предимно , ЧЕРВЕНА КАСТА ИСКА ПАК да се ВЪЗПРОИЗВЕЖДА ..) Избори , преценки за професионализъм, морал и прочие , но от ВЪНШНИ ЛИЦА, пенчев, може дори чужденци или ИЗБОРИ-но от ГРАЖДАНИТЕ- както е в САЩ , пенчев..Нямаме нужда-вие , само себе си - да преценявате или хората на Гоце- да 'преценяват..) А този ВСС-ъвет да не се прави на ампе- а да се маха..Красьо и сие - говори за ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, по служба или..корупция, мафия..)Това сте вие-червени жалки душици, които НЕ ставате..Долни сте .. А т.н. Съюз на съдийте да се престраши /няма да ви пратят в Белене, вече .: / и да ПОИСКА ОСТАВКАТА на целяи съвет- на всияки членове, а не само на някои и да участва в замазване на КОРУПЦИЯТА в Съдебната власт..Честните съдии, може сАМО да спечелите, от такава позиция.. Все пак и на ВАС би трябвало ВЕЧЕ да ви е писнало, от червени комбинации..От ВАС си зависи.. ТОТАЛНА промяна, дори само с нови и млади съдии е спасението от червената МАФИЯ..Другото е мижи , да те лАжем...))

Цялата тая съдийска паплач да я изметат незабавно. Иначе нема оправия. Една птичка пролет не прави.

От димките на Цецо и делата срещу предишни управници ще излезе толкова колкото от съденето на Тодор Живков.Разкарваха го като мечка по панаир,ровиха къде ли не за милионите му,обвиняваха го в какви ли не грехове и накрая го пуснаха защото балонът на синьото обвинение се спука и нямаше как.Никога не съм го харесвал,и на мен ми беше опротивял,но днес не мога да не призная, че бай Тошо беше държавник с какъвто никой от следващите не може и да си помисли да се сравнява. А критиката за липсата на осъдени - това е бумерангът по главата на огнебореца, който преди се скъса да говори за кражби и корупция,а днес не може да ги докаже.Точна илюстрация на приказката за лижливото овчарче.Е, време е вече европейският вълк да дойде и да го схруска нашето овчарче, което се мислеше за много умно.

Съдебната система остава основен проблем..:)))) Ра се , че е основен проблем :::))))))..При това , вече над 20 години , след 1989год..:)) Другари от ДС-БКП- да осъдят други другари от ДС- при това мултимилионери !!??? Мафията сама себе си - няма и не може да осъди...:)) Нав другарите от БКП- са основен проблем ..Където и да са ..у нас ..:)) Засрамили са отдавна всички дребни криминални деятели..:)) Засрам са от др.Доган и всички консултанти в България..и бандата на Оушън семки да си купи, пред бандата на ДС-БКП другарЕте...::)))) тотална чистка на ВСС и надолу - няма как да стане..ФАКТ. При това е ФАКТ, навсякъде , където комуноиди управляват..:)))

Тея ни задминаха по агентура! Усещам как Бат Бойко се опитва да задмине по разходи за подслушвания, фантастични разследвания и събиране на клюки за бивши министри бюджетите на КГБ и ЦРУ ... Велик е нашият агент! Не му пречете да се храни с всякакви данъци и да не пипа менюто на Фидосова и Дянков !!!

ПОЛИЦИЯТА ДОКАТО НЕ СЕ ОТДЕЛИ ОТ РАЗСЛЕДВАНЕТО ПО ДОКАЗАТЕЛСТВАТА НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНЯТ НЕЩАТА, СТРАШНО Е И ЗАТОВА ДОКЛАДИТЕ ЩЕ СА ТАКИВА

НЯМА ПРИСЪДИ ЗАЩОТО ПОЛИЦИЯТА НЕ СИ ЧЪРШИ РАБОТАТА ПО ДОЗНАНИЯТА И НЕ ПРИЛАГА ЕФЕКТИВНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ДА СЕ ОСЪДИ НЯКОЙ, ЗАЩОТО НАВСЯКЪДЕ Е КОРУПЦИЯ ИЛИ ВСЕ НАКОЙ НА НЯКОГО Е БРАТ, ВЪЗМУТЕНИ СМЕ. И ТАКА ЩЕ Е ДОКАТО НЕ СЕ ПРОМЕНИ СИСТЕМАТА И ЩЕ НИ КРИТИКУВАТ В ДОКЛАДИТЕ НА ЕС, ТОВА Е ИСТИНАТА РАЗБЕРЕТЕ Я

Там е работата, че важни реформи не са започнати.

Не критикувайте Герб, моля! те са Божи кравички, начело с вожда си.

няма присъди, защото няма съд

Хубаво е да има наказани, но големите крадци у нас винаги се спасяват. Като поставят такива условия, може да го отнесе и някой наклеветен и такъв, на когото управляващите искат да отмъстят. Не ми харесва постановката. Гърци като са крали повече от нас, защо не им поставят такива условия, а им дават пари, за да се оправят. На мен и такъв Европейски съюз не ми харесва. Големите натискат малките както си искат. Водят тяхна си линия, от която на мен не ми става по-добре.

Съдиите са най - големите престъпници.

краси се е объркал просто докато е назначавал хората и раздавал поръчките.. иначе съдийте са невинни и са си вършели работата.

vie znaete li t4e BOSS na Evropriskata Banka v LONDON e BULGARKA-STEFKA SLAVOVA...????!!!!

Как, ами така - чрез МВР и ДАНС, ама били много ловки и хитри. Егати смешките.

но няма присъди! - не е вярно! България беше осъдена да закрие АЕЦ Козлодуй/присъда е изпълнена частично-0т 6 блока са закрити 4/;да затвори Кремиковци-присъдата е изпълнена; да не се дострои металургичния комбинат в Дебелт, присъдата е изпълнена;да се спре строителството на АЕЦ Белене- присъдата е в изпълнение;да се отнемат жилищата на българите- присъдата е в изпълнение; да намалее броя на етническите българи - присъдата е изпълнена;да се направи невъзможен живота на обикновения българин- присъдата е изпълнена; да изчезне държавата България и остане само географски понятия като Румелия и пр.-присъдата е в изпълнение.Съдии:Вел сили; Изпълнители:Българ политици. Какво още искат от тях?По-бързо, по бързо...Сетиха се за престъпността у нас, а защо повече от 15 години не я видяха? И къде реално отидоха богатсвата на България?

Няма как да стане, защото съда ни е корумпиран. Единственият ни шанс, е да бъдат съдени в чужбина

Неги ли е срам цяла година взимат рушвети и накрая пък и премия за добре свършена работа две години ходя по съдилища по дело за грабеш накрая подсадимите се признаха за виновни и се отарваха с пробация този член е раи за престъпниците

Много шум за нищо! Това е управлението на герб. И яростна защита на богатите, за сметка на обикновените хора. Иначе щяха да наложат най-ефективната мярка,която ще даде веднага резултат- премахване на плоския данък и данъчно облагане според доходите. Така е в БЕЛИТЕ държави, но тук закона пази богатите мошеници. Затова и никой няма да иде в пандиза. Никога , който и да е на власт. Всичко е мимикрия.Затова и съдебната система няма да се промени. Всички служат на един и същи интерес.

под мъдрото ръководство на ойросъюза и други вкл задокеански инструктури стигнахме до под ама те я отсекли още в социализъма

Оправдаха и то след изборите окръжния прокурор на Разград-укрила над 200 готови решени дела... и никой не им потърси отговорност на тези мили съдии

Нека летвата за морал и етика да бъде по-висока това очакват от нас, добави в заключение министърът на правосъдието Маргарита Попова. Ma, гУспожо Попова, ма Вие сте се объркали нещо - не искат морал и етика, нееее... РАБОТА искат от вас, ефективни присъди искат, искат да видят най-големите разбойници - тези с белите якички, на топло.

иначе всичката пара ще продължава да отива в свирката и файда никаква.

Какви важни реформи сме започнали? Дянков да изпълнява поръчката на Световните Бандити (СБ) и да унищожи малкия и среден бизнес, та да отвори място на корпорациите, които движат света, като превърне средния българин в роб на чуждите компании, да работи за тях и после да си пазарува каквото е изкарал пак от тях ;) Добре дошли в Новия Световен Ред.

Дори в чужбина разбраха че съдиите се държат като неощипани госпожици. Все нещо им пречи. Законите били лоши. Все друг да им върши работата. Ако законите са перфектни, ще сложим за съдии компютри. Цъкаш и ти казва за къде си.

Дали сме поизлъгали европейците или това е известен реверанс на солидарност на партийна основа, скоро ще се разбере. Защото реално нищо не се е променило.

г - да ' независими и некорумпирани ' съдии, хайде сега осъдете ЕК в Страсбург затова, че ви се меси в ' ефективната ' работа и ви дава препоръки, като ви казва кого точно да осъдите ! Само така ще докажете пред цялото общество в БГ и ЕВРОПА, че сте независими, некорумпирани и вземащи безпристрастни съдебни решения по съвест ! В противен случай няма как да ви повярваме, че сте независими и некорумпирани ! Всъщност, вие самите вярвате ли си, че сте независими и некорумпирани, за да ви повярваме и НИЕ , данъкоплатците ?

И какво ще кажете независими съдии? Независими сте май само от Закона и Данъкоплатците. И сте много зависими от паразитите които изпиват соковете на нацията последните 20 години...

От средата на 2009 година не е произнесена нито една знакова присъда. Боко и Цветанов да обяснят в Брюксел защо обвиненията им срещу предишното управление са ялови и не минават пред съда! Или и те са псевдообвинения???

MBAAAAAAAAAAAA i nakraia ...nishto na tezgiaha svarsheno :))) skapana darjavica..samo prah v o4ite na horata miatat