11 фирми на прокурор за забавени заплати

Главната инспекция по труда (ГИТ) ще даде на прокурор 11 фирми за системно забавяне на заплатите, съобщи министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов.

Обратно в новината

Коментари - 11 фирми на прокурор за забавени заплати | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Къде изчезна от списъка кюстендилската "Виа Апия"? Или като се знае кой е собственика никой не смее да я пипа...

Икономиката е спряла !!! Нищо не се произвежда, а без да създаваш стойност , а само да добяш, икономически растиж НЯМА !!! Някой да го набие в ТЪПАТА ГЛАВА НА БОКО !!!

А кой ще глоби държавата за постоянно забавиане на плащаня към фирми? е това се нарича абсурд!

в Тарго медия излезе информация и за хлебозавода в гр Търговище а тук се изгуби нещо Може би това се дължи на факта че собственик е мъжа на новоизбрния лидер на ГЕРБ за община Търговище д-р Венка Стоянова

Как може все още да има хора, които са готови да работят без да им плащат? Това аз не го разбирам. Преди време като работех в София като главен счетоводител работодателката Х (една кокошка дето 2+2 не знае колко е) реши да не ми плати последната заплата. Написах и само 2 СМС-и и след 2-3 часа по сметката ми имаше 950 лева, последната ми заплата, а авансът си бях получила. Не Ви разбирам и толкова! Умирате и пак не протестирате! Така Ви се пада!!!

а бе какъв прокорор бе Тотенце част от изброените фирми са 100 процента общински и управителите са наети с договори като останалите служители те не са собственици кой ще дадеш на прокуратурата и на какво основание, като и самите управители не са взели толкова заплати колкото и подчинените им работници

ами другите г н Младенов дето имат да плащат с години по същата логика не изплатени заплати осъдении със спечелени дела те кога ще си платят Държавата нека се заеме по изкъсо с тях .

ами другите г н Младенов дето имат да плащат с години по същата логика не изплатени заплати осъдении със спечелени дела те кога ще си платят Държавата нека се заеме по изкъсо с тях .

editors

Не симпатизирам на работодатели, които бавят заплати, но още по-малко симпатизирам на министър, който не знае с какво се бори. Първо, не може да се дадат фирми на прокурор, може да се дадат шефовете им. Наказателната отговорност е лична. Второ, забавянето на заплати не е престъпление, поне доколкото знам. Прокурорите не повдигат обвинения на база на Кодекса на труда. Те четат друг кодекс. Остава да се надяваме, че обявяването на длъжниците ще окаже влияние, защото заплахите за съд - едва ли.

Г-н Министър ,за престъпление по кой член от НК ще се образува досъдебно произвдство от Прокуратурата ,срещу СОБСТВЕНИКА НА ФИРМА "ПРЕЦИЗ ИНТЕР "РУСЕ СТОЯН ГЕНОВ И СЕСТРА МУ. В НК НЯМА ТАКЪВ ЧЛЕН.

Парите които ни даваха,не можеш да разбереш за какво са и колко са.Даваха ги с касов ордер.Няма фиш,няма банка,няма държава.От това по голям бандитизъм ако има ,на.Инспекцията по труда Русе не и пука.Колко пъти съм писал до тях.Правят се на утрепани.

Ами защото това изказване на министъра освен да си прави вятър на ушите друго не прави. Фирмите, които са платили най-вероятно просто са си получили парите от клиентите и са се разплатили с доставчиците си, вкл.и персонал. Тези, които не са платили или не са го направили, защото нямат пари или са НЕКОРЕКТНИ работодатели, които са се подковали от юридическа гледна точка добре и знаят, че министъра говори глупости....

bobsyn@

Поредната акция за пред медиите. Всеки работодател, който превежда заплатите по банков път трябва първо да плати осигуровките и банките проверяват дали сумата на осигуровките отговаря на заплатите. Толкова ли е трудно банките да пращат информация на НАП например кои фирми бавят плащанията на заплати и/или осигуровки и от там на база някакъв критерий веднага да завеждат дела? Нима в цялата държава има само 11 фирми дето бавят парите на хората !?!

Фирмата не ни е плащала заплати от 3 месеца.Не ни пускаше да влизаме на работа близо два месеца.А сега получаваме писма,че вече не сме на работа.А фирмата е запечатана от банка и никой няма който да оформи трудовите книжки.Това не са бандити.

При управление на ГЕРБ това е само началото. Не искам да те обезкуражавам, но няма да си вземете парите.

колко требва да си прост да стоиш в фирма в която не пластат?

Ами и ... Не се изисква много. Да нямаш кола, да нямаш пари, да няма друга работеща фирма в града в който живееш. И да се надяваш някога да ти платят, защото сумичката вече не е малка.

Фирма "Керником -ЕООД "Русе Не само че не ни плаща заплати от 3 три месеца,ами не ни пускаше да влизаме във фирмата на работа,и ни изпраща писма по пощаата че не сме вече на работа.

Това т.нар. работодатели" няма да никога го допуснат! Такова предложение няма да бъде дори внесено за разглеждане! Крайно време е да проумеят всички, че България е в стадия на дивия капитализъм - 18-ти век! Нищо, че ББ се перчи че е в ЕС! И той е толкова безпомощен, колкото и вакарелският спирач. Други дърпат конците, а ако не слуша, му показват примера на Жан Веденов и той веднага се кротва!... Тотьо, непрекъснато търсите врагове и виновници, за да отклоните погледите на обществото от главния проблем - че сте некъдърни и некомпетентни! Кое точно престъпление от НК са осъществили некорекните работодатели?! Кражба на физически труд! Ще се наказва със затвор от 3 до 8 години (в зависимост от големината на престъплението в лева или €), изплащане на дължимото и национализация на фабриката (фирмата)! А Бургаски корабостроителници" АД не се плащали заплати на своите работници вече 7 месеца!!! Защо не се споменават?! Началото е добро, г-н Младенов, но не се споменава нищо за ДПСВ (бившето ГУСВ), как неговите служители вече 14 месеца не са получавали възнаграждения! Кога те ще си платят дължимото към тях?! Тоя Тотю да вземе да провери шефовете на фирми, които осигуряват работниците и служителите си на минимални заплати и тези, които не плащат или забавят заплати, а купуват и обзавеждат апартаментите си! НИЩО НЕ Е НАПИСАНО ЗА КРЕМИКОВЦИ! КОГА ЩЕ БЪДАТ ИЗПЛАТЕНИ ЗАПЛАТИТЕ НА СЪКРАТЕНИТЕ И НАПУСНАЛИТЕ РАБОТНИЦИ?! А Интерхотели АД - Велико Търново към коректните платци ли спада?! Работодалят трябва да отива на съд още след 10-ия ден на забавяне на заплатата! Ако ходиш всеки ден навреме на работа, трябва всеки месец навреме да ти плащат! Иначе съд и глоби за всички пишман работодатели!

Сигнална функция на контролните органи Чл. 407. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) Когато контролните органи установят закононарушения, които съдържат данни за извършено престъпление или други правонарушения, те са длъжни да уведомяват органите на прокуратурата. Тотьо, Тотьооо, прокуратурата не ти е за измиване на ръцете. Тя се занимава с престъпления. Неплащането на заплата не е престъпление! Трябва да има някакво документно престъпление, измама, неплащане на данъци в големи размери и др. подобни престъпления. нарушенията са по твоята част, но Инспекцията ти се тресе от скандали и шуробаджанащина! Твоята Инспекция по труда е за прокурор, не тези фирми. Виж си кочината!

Аврорче, чакаме ти коментара... Иначе не може да стане дискусия!

значи е време да се промени законодателството. нещо не можем да ти разберем мнението - искаш хората да нямат никаква държавна защита, или не искаш нарушителите да бъдат съдени от държавата, което по същество е същото? хайде, светни ни, ако обичаш.

Не можеш да го разбереш, защото си глупав. И това, че говориш в множествено число за себе си показва , че глуповитостта ти е малкия ти проблем. Друго да те светна?

щото трябва да се "изкажат" бре :)

Бирената фабрика "Леденика" на онзи така симпатичен бизнесмен Мишо Бирата?!?! Божеееее... Веднага Гоце и Бойко да се застъпят за него. Такъм хубав човек, дипломат, спортист (спиртист) и баскетболист...

Как може гадната държава така да го тормози? Преди му пращаха данъчни, сега ще го съдят... Боже-божеее... Искат да му съсипят бизнеса на човека, а той няма време от работа за обществото - баскетбол и дипломация с Бразилия... Сакън.

Тотьооо, непрекъснато търсите врагове и виновници за ги посочите на обществото и да отклоните погледите му от главния проблем - а той е че сте некъдърни и некомпетентни, станахте по-комунисти от партизаните и методите ви са партизански

Възможностите за контрол са залегнали в чл. 402 - 407 от КТ. Съгласно ал. 1 на чл. 406 от Кодекса, синдикалните организации имат право да сигнализират контролните органи за нарушения на трудовото законодателство, както и да искат административно наказание за виновните лица. Контролните органи, от своя страна, са длъжни да уведомят синдикалните организации за взетите мерки. Използвайки възможностите на чл. 406, съчетани с чл. 407 при установени закононарушения, които съдържат данни за извършено престъпление, синдикалните организации чрез контролните органи могат да уведомят органите на прокуратурата.

И кое в случая е престъплението?

тъй де - само съобщават според кой член ще информират...

по 407 от НК няма да стане що не ги пробвате с бой с пръчки или пребиване с камъни?

Кое точно престъпление от НК са осъществили некорекните работодатели ?! Тотю Младенов е супер зле и изключително некомпетентен

Кражба на физически труд. Ще се наказва със затвор от 3 до 8 години, ( в зависимост от големината на престъплението в лева или €), изплащане на дължимото и национализация на фабриката (фирмата).

А другата седмица ще има ново СРС: Борисов с Велчев: "Алоо, Боре, пак ми звъня Мишо Бирата - нещо сте го настъпили, айде вземи виж там оправи работата на момчето!... Аз не съм Яне Янев да пускам само партенки, обещал съм му - никой няма да го пипа значи...

"Бургаски корабостроителници" АД не се плащали заплати на своите работници вече 7 месеца!!!Защо не се споменават?

Началото е добро г-н Младенов, но не се споменава нищо за ДПСВ,бившето ГУСВ, как неговите служители вече 14м. не са получавали възнаграждения. Кога те ще си платят дължимото към тях.

Чл. 407. Когато контролните органи установят закононарушения, които съдържат данни за извършено престъпление или други правонарушения, те са длъжни да уведомяват органите на прокуратурата.

Е, като как фирмата "Х" ще я осъдите в наказателен процес и /или "вкарате в затвора" , бе другарЕ ? Или се има предвид "ръководството", а ? А такова инфо слугата на народа = МИНИСТЪРЪТ , не дава . Що ли ?

ПРОБВАЙ ТИ ДА НЕ СИ ПЛАТИШ ДАНЪЦИ, БИТОВИ СМЕТКИ.........

Тоя Тотю да вземе да провери шефовете на фирми, които осигуряват работниците и служителите си на минимални заплати. Да провери итакива, които не площот или забавят заплати, а купуват и обзавежда апартаменитте си.

А държавата кога ще започне изплащане на дължимото към фирмите?

вече две години чакам държавата да ми преведе дължимите суми към частно лице. отговорът на държавата е че ще ми бъдат изплатени до 31.12.2019г. не не съм сбъркал годината. след като една държава не е коректна с гражданите си как иска те да са коректни с нея.може би фирмите не са изплатили заплати поради факта че държавата не се е разплатила стях.

НИКЪДЕ НЕ Е НАПИСАНО ЗА КРЕМИКОВЦИ КОГА ЩЕ БЪДАТ ИЗПЛАТЕНИ ЗАПЛАТИТЕ НА СЪКРАТЕНИТЕ И НАПУСНАЛИТЕ РАБОТНИЦИ ПОРАДИ НЕПЛАЩАНЕ НА МЕСЕЧНИТЕ ИМ ЗАПЛАТИ. КОГА ЩЕ ГИ ПОЛУЧАТ ?

Г-н Младенов, а Интерхотели АД Велико Търново към коректните платци ли спада. Там също се дължат заплати на напуснали служители за повече от три месеца.

А ти случайно да си се светнал, че при постъване на работа подписваш трудов договор. В този договор пише кога трябва да ти се изплати трудовото възнаграждение и съответно да ти се преведат осигуровките. След като не е изпълнена клауза от този договор, кое ме спира да съдя работодателя???

Ти ли ще съдиш работодателя ти или прокурор? Случайно да си "се светнал" каква е разликата между двете? Съди си го работодателя, кой те спира? Какво общо има обаче намесата на прокурор по темата?

Работодаля трябва да отива на съд още след 10-ден забавяне на заплатата! Ако ходиш всеки ден навреме на работа трябва всеки месец навреме да ти плащат! Иначе съд и глоби за всички пишман работодатели!

А ТРЯБВА ДА БЪДЕ. СЛЕД КАТО МОГАТ ДА СЪДЯТ ЗА НЕПЛАТЕНИ СМЕТКИ, ТРЯБВА ДА СЪДЯТ И ЗА НЕПЛАТЕНИ ЗАПЛАТИ.

За неплатена сметка на прокурор ли те дават ? Тоя министър е за прокурор, за "простотия с взлом".

"Леденика" на прокурор ли? Е защо тогава Бойко нареждаше да се извадят проверяващите от там?

Защото когато Бойко Разпъна чадър над Леденика го направи тайно и Незаконно. Сега ги "проверява" защото всички разбраха ,благодарение на записите, стана скандал и сега бършат наакано дупе. Затова,Калитко.