Ферибот с българи на борда претърпя инцидент

Гръцки ферибот, на борда на който е имало и български туристи, е претърпял инцидент в района на остров Корфу.

Обратно в новината

Коментари - Ферибот с българи на борда претърпя инцидент | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А СВЕТА АНА праска курсове -Корфу Игуменитца. Когато се прибирам от Италия все по тои маршрут минавам-Бриндизи-Корфу-Игуменитца.Тъй,че местата и корабите -като бивш твой колега ,са ми познати до болка! Остави другото,ами има в Игуменитца един грък-Антонио, има фирма за продаване на билети -приятел-перфектно говори български-са напукахме веднъж с него на крайбрежната -че преспах в хотела после ,посред нощите не ми се караше колата.

Света Ирина..грешка!

Луд макс!Първо се радвам да те видя!Поздрави от малкият Димо-това съм аз! Снимката е от пристанището Игуменитца-баира отсреща е точно над икуственото мидено поле а добив.И там се научиха тарикатите да гледат миди на въжета.Въобще таи снимка няма нищо общо с Корфу.

вероятно се е променил релефа на дъното на морето след земетресението.

Където има българи - лошо. Не е инцидент, а просто орисия.

kikuno

Като гледам на снимката как са повлекли количките с багаж не ми приличат на весели почиващи а на отрудени женици претрепващи се от работа в чужданта страна и търпящи унижения около и над пенсионна възраст за да се препитават и да хранят бедстващите си семейства в България.Добре поне ,че нищо лошо не им се е случило.Сещам се за онези нещастни бедни хорица дето решили поне на края на живота си да видят Охридското езеро и ги издавиха там.Бог да ги прости.

Кораби и корабоплаването - Гърците са го измислили.

Казвах ли Ви ба, илате при Бат Ви Васо на слънчака-а вии гръцко та гръцко... На Ви ся гръцко.

Фериботите са нестабилни кораби.Дъното на корпуса е плоско.Ползват се предимно за речно плаване,малки разстояния.Океани не могат да прекосяват.Ползват се за превоз на автомобили,влакови композиции и пътници.

Прав си донякъде.Фериботите се делят на много класове,в зависимост от района на плаване. Има ледоходни-Норвегия,Швеция Скандинавските страни като цяло и Русия. Има и фериботи пренасящи нови автомобили от Япония и Щатите. Много класове са. Достатъчно мореходни са и стабилни. Но са сложни съоръжения и често стават гафове.

по важното - скъпият ферибот с многото пасажири или няколкото бългалина които са между всички други?

Повечето български пасажери,както казах са жени гледащи въсрастни хора. Най-жалкото е,че същите женички,често пъти са на такава възсраст,че самите те се нуждаят от повече грижи. Жалки са коментарите по-долу!Това са баби ,които издържат често пъти освен внуците си,но и цялото останало семейство!

че и бабите и дядовцита са хора, но освен тях има и други хора също така важни. Похвално е че се пожертват и си изхранват семействата си, но съдбата си е съдба и на който каквото му е писано! Но е справидливо щом се оплаква, то да е за всички, а не само за своето

Българи-сънародници мои!Когато искате да се прибирате в България ,не сте застраховани от неприятности,даже и да пътувате с фериботи под италияснки флаг!

Някой нашенец е откраднал тапата на дъното...

Значи,на 05/януари/2013 същият кораб извършващ превоз на пътници от Анкона за Гърция,но собственост на корабокомпанията-Грималди ,се къса единият от двата винта на кърмата ,като причинява разкъсване на обшивката на дъното на кораба и нахлуването на вода.Корабът е провлачен спешно до пристанището Бриндизи ,където е установена причината а аварията! Да се скъса винт на кораб -си е рядкост.Днешната авария ,може да е с същата причина.

Браво на "ТОЧЕН" за точните коментари..... :)

След този случай-Грималди се отърва от собственоста си и го дава на чартър на компанията Миноан лайнс.,където хоп- пак проблеми!

"крушира", а ферибот да не може, та се налага да "корабокрушира"? Не знам колко нощи нема да мигна, но отговора на въроса ще намера! баба ТудоркЪ

Корабът е сравнително нов. Строен е през 2007 година в корабостроителницата в Генуа. Един от най големите подържащи линията Анкона -Игуменитца.

Обикновенно българите ползващи този вид транспорт са сезонни работници или на постоянен договор в Италия. Като работници -да се разбира жени -гледащи възрастни хора и работници в селското стопанство. Ескурзиантите са рядкост.Не ползват фериботи а самолети.

аз като ви казвам,че българите винаги се измъкват сухи от водата не вярвате,за съжаление и този път е така,да се надяваме,че един път стомничка за вода,втори път...и все един път ще се счупи и най-после ще дочакаме справедливост на самозабравилия се,нагъл,мързелив и крадлив народ

Ти какъв си по народност бе овчи?Хайде дано,когато се счупи стомничката и ти да си на борда на този кораб!Желая ти го от все сърце!Педал.

Подводен риф забил кроше на ферибот...Иначе, в българския език всичко може да се обърне на глагол, какво му се чудите..предлагам ви един нов глагол "византясал"

корабът се е ударил в круша или някой му е ударил круше?

Да си бехте седяли дома... Тръгнали сте далече, по-далече, на майната си...

типичен българин - нека им на всички, които имат пари за почивка в чужбина; нека им на всички, които си правят кефа, докато аз тука мизерствам!

всички трябва да имат пари за почивка, а не само някой

Бягай в шумата лесничей!

а ти грозник си седиш в бг ,щото краднеш от гората,нали?

Нов глагол, корабокрушира! Дир.бг, къде ги избирате вашите драскачи? Да не са някакви, които постоянно глупират? Казва се "претърпя корабокрушение", а не корабокрушира. Ясно е, че имате ограничен брой букви за заглавие, но това не трябва да е за сметка на българския език.

КОРАБОКРУШИРА, по-голяма идиотщина не бях чул

Еми да коментирам новината тогава. Поради финансови затруднения на много корабни компании, редовна практика е да се отказва пилот на борда,който да преведе кораба през фарватера към пристанището. Пилота е морско лице -капитан,познаващо достатъчно добре опасните зони на подходите към пристанищата. Но ,има случаи разбира се когато и по вина на пилоти се случват инциденти. Също така,може да е имало и проблем с машините и кораба да е станал неуправляем. Всичко може да е !Но тепърва ще се изяснява ,какви са били причините довели до инцидента.Слава богу пострадали няма!

Е поне не е ферибота на Цветелинка.

тя ВЕИЦ ли има или ферибот

Това е най-умното писание досега. Покрива темата на 100%

Ей го на на Путинка члена пак се обади хахахааа

корабокрушира???? голям смях сте жюрналистите,(псевдо!)

Искаха да кажат ферибокрушира, ама пустата бързина...

Е стига дее! Не е гръцки ферибота а италиянски! Името му е Europalink!

IMO: 9319454 MMSI: 247335300 Позивна: ICUO Флаг: Italy (IT) AIS Type: Passenger