Гърция засега няма да получи спасителни кредити

Финансовите министри на страните от еврозоната не успяха да постигнат споразумение за следващия транш от спасителния заем от 7 млрд. евро за Гърция.

Обратно в новината

Коментари - Гърция засега няма да получи спасителни кредити | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе, кфо стана, нали "древните гърчи" беха измислили математиката? И демосрацията пак те май я беха измислили, и философията - и она е от тех, и театъра, и поезията, и спорта... СИЧКО е гърчко! Защо сега се случило така бееееее...

че ходеше , ходш и ще ходиш да им береш портокалите и да им бършеш задниците - това стана и ще бъде....пък една банкянска пръчка все ни плаши че можело да стане като в Гърция тук ак4о не бил той светиня му...хи хи дай божа да стане ама надали с такива лейкикато теб тук

Имам аз три мечти. Едната е Гърция да успее да си върне дълговете. Втората е САЩ да успеят да си върнат дълговете и третата, най-осъществимата, е да има световен мир.

Ал

Вече "отписаха" поне 200 милиарда, а дългът на Гърция все над 300 милиарда си стои... Какво означава тогава това "отписване"? А Гърция е типичен пример за жертва на съвременния неоколониализъм: Световните финансови акули отпускат кредит за нещо, от което народа няма почти никаква полза, като в случая военни разходи. Няколко гръцки политика се облажват от това. Акулите пласират своята стока на 5-торни цени. После се отпускат още и още такива кредити, докато жертвата вече не може да ги обслужва. Оттогава, вече 10 години, Гърция внимателно се държи командно дишане и целия и народ работи за да обслужва кредитите и всичко, което наредят тези, които държат дълга. Скоро гърците няма да имат никакви собствени активи. Финансовите акули ще прилапат всичко. Ще бъдат неоколониални роби в собствената си страна.

Хич не ми пука за гърчолята...., да плачат, да измрът. Лошото е , че КОМШИИТЕ поквариха едно цяло поколение млади българчета с балонските заплати които даваха. Сега младите се обиждат, ако у нас им предложиш заплата под 1000 евро и напускат България, а навън сега нищо добро не ги чака.

Ал

На Вуте не му пукало га изгоряла къщата на комшията. Когато запалили и неговата къща, нямало кой да му помогне...

нямат никъв проблем гърчолята за сметка на северните задръстеняци че се оправят, а те че дуат супичката като винаги може и тараторец даже да духнат...

Когато се раждал грък,двама евреи плачели....

Олимпийски крадци по кражба,и натъмънявване на чисто българска история.Със такива като Божо идр. другари,няма кой да се пребори,истината да стане общоизвесна.Така нар.антична история няма нищо общо с гърция,гърците и т.н.

Абсолютно вярно! Съгласен! ++++++++++++++++++++++++

Гърците, които имат пенсии по 600 Евро винаги реват,че нямат опари и винаги Европа им плаща дългове, опростява дългове, винаги Европа ги глези, защото те са зле. Защо Европа не иска да види как живеят Българските пенсионери с 80 Евро месечна пенсия и на нас да опрости дългове, да ни даде помощи- да бъдем равнопосатвени с Гърците.

Още навремето, френският президент Валери Жискар деСтен е казал, че Европа без Гърция е като дете без акт за раждане. Съвременната ренесансова Европа е плод на идеалисти утописти, които почти 20 века след залеза на елинизма се заемат да го възраждат и на тази база да изградят една нова епоха, епохата на Ренесанса. Цялата ни позната антична гръцка култура е създадена през Ренесанса, включително и Илиадата. Илиадата е достигнала до нас в множество РЕНЕСАНСОВИ ръкописи на латински и ренесансо-омиров старогръцки. Оригинален старогръцки ръкопис на Илиада няма запазен, има такъв на латински , известният на учените Сирийски ръкопис, за когото последните, забележете допускат, че може и да е превод от гръцки ръкопис, който може би, бил изчезнал. ЕВРОПА ДО ПОСЛЕДНО ЩЕ ПОДКРЕПЯ СВОЯТА ИЛЮЗИЯ ГЪРЦИЯ, ЗАЩОТО НА ТАЗИ ИЛЮЗИЯ СЕ ГРАДИ ЕВРОПЕЙСКАТА ИДЕНТИЧНОСТ.

На мен отдавна ми е писнало от тази новина "Гърция няма да получи". Накрая Гърция винаги получава.

Добре са си гърците!Всички заедно лапаха от еврогювеча,а сега икономиите им са смешни на фона на раздаваните пенсии,доплащания,заплати и облекчения.Ние закъде сме с нашите мутри начело с Главатаря им?Всичко усвоиха,нищо не се разбра от еврофондовете.

Господа, разумно е, вместо "спасителни: кредити, Гърция да поиска от Германия да й изплати репарациите за германското нашествие през Втората световна война. Репарациите са определени от Парижската конвенция 1946 г. и Германия досега не е изплатила нищо. За разлика от Германия, също осъдената като агресор България, е изплатила дължимите репарации. По днешен курс, дължимите от Германия репарации са само 108 милиарда евро, към които само следва да се добавят само дължимите за неизплащане лихви за само 70 години. Е, друг въпрос е само, дали гръцкото правителство, само поискало само дължимото само ще падне от власт или ще бъде отстранено само от живот.

За съжаление положението на Гърция в настоящата политическа обстановка е много лошо, не е изключен и Грекзит...но това зависи изцяло от Гърците, докато на нас ще ни бият шута от Брюксел след нашето председателство или поне ще ни мразят повече от тях в Европа, защото сме лапни шарани... Предпочитам да ме смятат за мързелив и хитър, както Гърците от колкото за тъп и прост, какъвто ме направиха нашите управляващи с безпрецедентната си недалновидност.... :)

дайтени пристаникща и летища енергетика и всичко дето печели пък ние ще ви дадем заеми.Тия не им ли е ясно няма как да ги върнат.Опростяването няма как да ги опрости понеже ще натрупат нови понеже няма как да си покрият нуждите.

чакат да получат заем за да могат да си изплатят лихвата по заема... Не трябва да си много интелигентен, за да разбереш, че гърците няма да могат да се оправят още МНОГО време.

Докога ще им изсипват пари на тия помияри?

Докато е изгодно на Германия и Франция, а след това Х.

Дано покрай преговорите с Англичаните парите им секнат веднъж завинаги, че взе да ми писва.

МАЛЕЕЕЕЕЕ, МИ СЯ КВО ДА ПРАВИМ ????????

ще забавят ,но няма да забравят "добрините" на меркел.

Пари назаем лесно се взимат и трудно се връщат. Гърците какво ще правят не знам !

Никакъв проблем. Жалко само за гората, която ще бъде изсечена за хартия за новите банкноти.

Споко, ще им дадем от нашите гори. Ние не държим на тях.

колко пъти ги спасяват вече и пак ще ги спасят ние да му мислим :)

макроикономическите показатели, ще видиш, че гърците за далеч зад нас по цялостна ситуация. И нещата ще се влошават още. Докато ние нямаме нужда от "спасение" и трябва само да доразвиваме започнатото.

"Докато ние нямаме нужда от "спасение" и трябва само да доразвиваме започнатото." до като се окаже , че сме неспасяеми.

Не гои мислете гръците! Те са броени за евро-атлантици от старият ЕС и са приемани в ЕС с други условия. Запада ще им плати сметките, както винаги досега. Ние сме наоканите в Европа за лоши, защото сме православни от славянски произход, много подобни на руснаците. Десните ни историци отдавна се мъчат да докажат, че народа ни не е славянски, ама никой не им вярва.

Но руснаците доказаха, че не са славяни а угрофини!

някакво си православие! Тъпако, не схвана ли, че идиотщинките с религията се разиграват само от руснаците (търсеци заместител на комунизма) и разни брадати кретенчета, които се изживятат за "правоверни"?

Човек без вяра и родословие е като дърво без корен! Ти си такъв! Изглежда си едно от тези безродни копелета, които се пръкват без брак на родителите си и всичко българско и родно Ви е чуждо! Вашият мироглед есе формира на улицата и от ТВ каналите, от които големите и важните, са на западни чужденци, които ни насаждат робска психика и човеконенавист. Много сте вече! България загива!

Няма да им простят лесно - има мноого още приватизация(грабене) в Гърция. Те гърците не изуват гащите така бързо както българите.

"....(х)Аста ла виста систа, кра ми мотор гза ти писта, реди рими с триста на прима виста..." Айде и маляките го изд*хакис... кое е следващият се пита в задачата...

някак си ще се оправят, но ще си го върнат на тъпите меркелчета тъпкано .

Гърците са богати, а държавата бедна. В БГ е обратно българите са бедни, а държавата богата, та да има какво да крадат партиите и обръчите им от фирми.

Да се пазариш с гърци е все едно да се пазариш с юдеи. Няма голяма разлика. Но в крайна сметка ще изядат дървото. Няма къде да мърдат, ако на евротолерастите им пораснат топки.

Крайно време е да си върнат драхмата. Гърците са генетични лъжци и измамници от времето на Омир.

Виждала съм картата. Гърците имат много излишни острови

И аз ще взема един:)

Не дадоха днес, ще дадат след 3 седмици.

ЩЕ ТРЯБВА ДА ДАВАТ НА УКРАЙНА. Ония измреха от МИЗЕР

До кога ще спасяваме Гърция? Нас кой ще ни спаси?

Спокойно. Ние сме неспасяеми. Пък и никой не го интересува какво става с нас.

Все още няма начин за спасение от простотия, робски манталитет и неграмотност.

А бе пак ще им дадат, тоя филм сме го гледали вече......

АКО ГЪРЦИЯ ИЗДУМКА, СЛЕДВАЩИТЕ СА ИТАЛИЯ И ИСПАНИЯ .... СЪОТВЕТНО ВСИЧККИТЕ ПАНИКЬОРИ ЩЕ СИ ХВЪРЛЯТ ПАРИЧКИТЕ В БРИТАНСКИ ЛИРИ- В Ю-КЕЙ ИЗВЪН ЕС :)... ... БРИТАНИЯ И САЩ СА ПАК НАМБЪР УАН , ЕС ЗАГИВА , РОТШИЛДИТЕ ПРАВЯТ ЯКИ ПЕЧАЛБИ :))

А кво стана с Раша бе кретен? нали беше уж върха на върховете,а?

Днескашното ниво на живот на гърците няма да го стигнем и след 100 години. Какво ще издумкат, най-много в следващите 10 години да си купят един чифт обувки по-малко отколкото в предишните 10 години.

не е точно така, пич. Имам къща в Гърция и отблизо наблюдавам какво се случва. Държавните служители са доста зле вече, а и част от частния бизнес започна да страда доста...Заплатите намаляха чувствително, пенсиите и те. Измислят им нови данъци през ден, че започнаха и да им ги събират даже:)

А колко по-лесно е да напишеш "днешното".....:)

Работя в гръцка фирма. До преди 2-3 години нямаше един грък на работа, сега са няколко и работят за по-малко пари от Българите.

е Русия.

Пак и пак ще се наливат нови милиарди в Гърция, след като и децата вече знаят, че и един цент обрагно няма да се върне. Опапкаха не 300, а над 800 млрд. Намаляваха дълговете им наполовина, после още веднъж с 30% и сега имат над 300 млрд да връщат, а искат нови заеми, за да не фалират??? Ето пример за тотална наглост! А все още гъркът паботи за 1 евро и получава 1.8 евро - официална статистика на ЕК. Дават социални пенсии 720 евро на гъркините без един работен ден, дават огромни заплати на държ.служители, не плащат данъци... Еее, как ще стане? Никак, защото им се позволява да се гаврят с Европа и рекетират всички ни.

някой ти е напълнил главата с бръмбари:) всичко, което цитираш/заплати, пенсии/ отдааавна е история...

Чудя се на еврогейците ,още ли са заблудени, че мързеливо-хитрите одисейчета са готови да се откажат от лъжите, измамите и кражбите на белия свят??! Най-разумният ход беше шут в задника на тая долна пасмина, но не днес, трябваше още преди 10 години! От тогава досега Европа и МВФ изпиха доста студена вода... Може би играят да я опоскат, приватизират до шушка и чак тогава да я шутирят, но струва ли си за 400 милиарда??! - Не! С все камънаци Гърция не струва и половината от тях.

Cъщите са като българите.

Трай бе! На нас никой няма да ни даде такива пари!

Вероятно не си напускал световно известното си село, та от там и гениалните ти "разсъждения" по темата Гърция:) Да наречеш гърците мързеливи, при условие, че самият ти си представител на най-мързеливата и крадлива нация в Европа - българската....да наречеш Гърция "камънаци"....или си природно тъп, или си прекарал целия си мизерен животец "у село":))))

А бе льохман, цяла Гърция спи от 12 до 16 ч., а вечерта след 21 ч. плюска в таверните и праска чинии в дансинга. Ние, но основно еврогейците, плащаме техния кеф. А робите от България и бившите соц страни им работят в полето без пари. Получават земеделски помощи 4 пъти по-високи от България! Какво още да ти изредя, освен че са ни окрали Егейска Македония, че са промили самосъзнанието на местното население и са ги повизантийчили (асимилирали). А ти прост тулуп, ходиш всяка неделя и по вси празници за да им пълниш още гушата, защото си прост селяндур, чалгар и родоотстъпник!

Споко! Сезонът започна.

гръцките банки са зле,а не гърка.Tова което трябва да направим и тук,да си държим парите в каси, а не в банки.Tочно това прави гърка и не могат да го следът за данъци.

да не си цветнокожите и ''да ни съветваш''!Гърците с пари в брой ги изтеглиха и внесоха по сметки в Германия и Швейцария.Това не е заради данъци,а за да не са блокирани и ограничени с лимит от гръцките банки!!!

ГРЪЦКИ ТАРИКАТИ, ЗНАЕТЕ ЛИ КВО СЛЕДВА? ЦИПРАС МН. ПРИЛИЧА НА ВИДЕНОВ - 8$ ЗАПЛАТА....

И кво излезе, гърчолята изядоха и изпиха 300 милиарда, опростиха им половината, разсрочиха им другата половина и за 7 години им наляха още 300 милиарда. Евала им правим на византийците!

Tерикати,а не глупаци като българина.

прости гърци,могат да държат меркел в шах.или погасяват заема или отварят границата за емигрантите да заминават за германия,както и ние трябва да направим.

Две държави са пълен срам и крах на бюрократичната европолитика. Гърция-доведена до крах и банкрут,след не знам си колко"спасителни планове"и намеси на свръх финансовите сили. Втората е България,която твърдо е неотклонно е най-бедната страна в Европа.Страната на Корупцията,Голямото Крадене,Мафията и Мизерията.