САЩ призоваха за прозрачни енергийни договори

Американският посланик у нас Джеймс Уорлик призова за публичност на споразуменията, договорени между българското правителство и Русия по енергийните проекти.

Обратно в новината

Коментари - САЩ призоваха за прозрачни енергийни договори | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А ти пък какво предлагаш на американеца бе пич? И какъв е тоя измислен хан "Тукту" име нямаш ли си?

от кога толкова трогателни грижи за народа ни,от някой който не е знаел къде сме, преди да дойде у нас.

Ама тоя гморлик още ли е в България?

СТАВАЩОТО В БЪЛГАРИЯ Е ВТРЕЩЯВАЩО. Към 01.01.2011 година цената на газта в Германия ще падне от 360 до 240 долара за 1000 м. В България някакъв шеф на Комисия по водно и енергийно регулиране е преценил, че цената ще скача защото сина на Сашо Дончев с неговата майчица полякинята Анна трябва да изнасят в регистрираната в Лондон фирма печалби които вместо да умножават по две ще трябва да умножават по четири. Тези нямат и на идея да се разделят с функцията си на доставчик на синьо гориво за България. Бившия говорител на Овергаз Инг лицето Волен Сидеров може да ни запознае по подробно с тази организация изградена на кланов принцип за която някои малоумници във форума пишат , че е руска. Тези които участват в нея са толкова руснаци , колкото аз съм негър. По важното обаче е друго - БЪЛГАРИЯ СЕ ПРЕДСТАВЛЯВА В МЕЖДУНАРОДНИЯ ГАЗОВ СЪЮЗ НЕ ОТ ДЪРЖАВНАТА КОМПАНИЯ БУЛГАРГАЗ, А ОТ ЧАСТНАТА ГАЗОВА КОМПАНИЯ ОВЕРГАЗ. Как е станало това ще питате др. Р. Овч. През това време Боко ще громи бандитите и ще се чуди защо енергийния регулатор го е подвел да увеличи с 30 % (с ДДС) цената на синьото гориво. МОЖЕ БИ НЯКОЙ ЩЕ СЕ СЕТИ И ЩЕ ПОПИТА : КОЯ Е БАНКАТА ОСЪЩЕСТВЯВАЩА ПРЕВОДИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ В ЛОНДОН НА ТЕЗИ ГРАНДИОЗНИ ПЕЧАЛБИ ПРЕДСТАВЕНИ НИ КАТО ПРИ ЕРП- та КАТО РАЗХОД ??? На тези които познаят министър председателя ще отговори, че е самотен човек нямащ нищо общо със собственика на същата тази банка осъществяваща преводите. БЪДЕТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ БОКОВЦИ И МУ ВЕРВАЙТЕ, ЧЕ СЕ БОРИ СРЕЩУ "РУСНАЦИТЕ" И ПРОЕКТИТЕ ИМ.

пишман-икономисти ако си мислят, че трябва да продават земя на Израел, за да получат съвременни познания за обработване и поливане на земя и за допълване на мизерния бюджет на България. Земя, господа Бойковски умници, не се продава. Тя е единственото, което остава за всеки народ, за добри и за лоши времена. Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов заявил, че е възможно част от държавните земи да бъдат продадени, а други да бъдат дадени под аренда на Израел. Думите е възможно изглежда означават, че някаква сделка вече е скрепена с подписи. Само по себе си сътрудничество с Израел в тая област няма нищо необичайно, ако не ставаше дума толкова нагло за продаване. Пред очите ни се разиграва една от най-жестоките трагедии на света за последните 6-7 десетилетия - тази на конфликта между Палестина и Израел. Палестина се бори за земята си; Израел се бори да си отвоюва право на своя земя. Всъщност, не става дума изобщо за земя, а за възможно най-неплодородното и най-пренаселеното късче територия в целия свят, известно още и като най-скъпата поземлена собственост в света. И двете страни не са в състояние да изхранват населението си без чужда помощ, да не говорим за пълната липса на природни ресурси за каквато и да е индустрия. Палестинците са тези, които са живели на тази земя, за която днес претендира Израел, докато евреите са миткали по земята за цели две хиляди години, така както са правели преди това техните братовчеди финикийците. Палестинците защитават земята си с помощта на настръхналия от омраза арабски свят, независимо от това дали са мюсюлмани или не. Израел защитава правото си на съществуване благодарение на здраво закотвената в САЩ еврейска общност, готова не само да плаща за изкуственото съществуване на тази нова страна, но и да ангажира огромните ресурси на Америка. Думите изкуствено съществуване не са споменати тук случайно - съществуването на такава държава като Израел стана също и поради антисемитизма на Европа и антисемитизма на Америка, които, както знаем, не намериха нито едно парче свободна земя за евреите на тези два континента, нито имаха каквото и да е желание да ги интегрират, тоест никой не ги искаше. Все още ошашавените от комунистическата психушка българи изглеждат неспособни да разберат какво точно може да стане пред очите им: бащината им земя да стане собственост на чужда държава. Тоя път обаче това може да стане не с волска кожа, а със слабото чувство за национални стойности на една сталинизирана нация и на една временна власт, чиито управленчески диоптри не й дават да вижда по-далече от носа си.

НикиБ: хич не му завеждам на тоя Уолрик. До вчера е пускал бодри шифрограми в държавния департамент, че всичко в България е под негов контрол - АЕЦ Белене няма да има /Ще се купува ток от турската/, че Южен поток ще минава през Северен Занзибар, че Военно-въздушните ни сили ще изкупят всички подготвени за скрап самолети Ф-16 / а защо не и Ф-4Е, Ф-106, Ф-15/ И изведнъж:бац. Борисов най-добре се разбира с Путин, Първият ВВЕР1000 идва през септември, Южен поток ще минава през Велико Търново. Те това е ББ в типичен негов стил. Ще сваля ДДС, ще вдига ДДС, не няма да го променя. Ще купува американски самолети трета употреба, не ще купува шведски , при това нови. Не му е лесно на Уолрик...ами нас пита ли ни какво ни е с такъв премиер....

не щем нито тия,нито ония!!!Иии???? кво правим??????????????

Играта нещо загрубя, приятели! Но по-добре така - право куме в очи! Създай екстремна ситуация и виж кой колко струва и за какво се бори! Уорлик "загуби лице", както казват китайците, защото граденият с много и постоянен натиск източен вал се пропуква! Но поне стана ясен на цяла България. Лъснаха и неговите мекерета! Дянков вече пропя, сега ще се намеси Кристалина, след това старата гвардия на Костовще мине в опозиция! Дано Борисов удържи на напъна!

Не е случаен засиления интерес на американския посланник.Реализацията на дълго отлагания проект "Южен поток"ще направи построяването на Набуко по-трудно,ако руският газопровод изпревари и захрани с газ страните от Централна и Южна Европа.Освен това този проект ще циментира монопола на "Газпром" и ще засили зависимостта на страните от ЕС от Русия,което не се харесва на Америка.Въпроса е какви са ползите за България от транзитирането на руски газ.Нашата страна трябва да настоява за по-високи транзитни такси от тези,които договори Овчаров.Освен това намеренията на Траиков са да се отстранят посредниците между "Газпром' и "Булгаргаз' при доставката на газа с което тои се надява цената да падне значително.Освен това при разпределението на горивото в България търговската надценка на дружествата,които участвуват в това е между 40 и 50%-напр. на "Овъргаз"-което също би следвало да подлежи на някакъв контрол от ДКВЕР.А от деиствията на американския посланник е видно,че националните интереси на Америка се простират по-целия свят,даже и в една малка страна като България.

Този не е посланик. Той всъщност е генерал-губернатор. И реакцията /нейната липса/ на нашето външно министерство е доказателство, че ние сме колониална държава. Срамувам се от това.

Не е работа на един посланик на чужда държава да се меша във вътрешните работи на друга държава! Това е недопустимо, а този специално посланик на САЩ си позволява много! Определено почва да ме дразни!

когато станат прозрачни решенията по про и по присъствието на американци в нашите бази,предполагам тогава ще ни запознаят с истинските условия по енергийните проекти.

Къв е тоя бе, ние питаме ли ги защо бият негрите?

Как се е загрижил за българския народ. Не разбирам обаче, защо министър Трайков му отговаря. Длъжен ли е да рапортува пред американския посланик?

Такъв "специалист дипломат" в БГ май не е имало от времето на втората световна??!! Това е върха на дипломация, на НАМЕСА ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ на една суверенна държава- тоя явно е говедар от Тексас, а не дипломат! А сега да видим, как след такава безумна намеса ще реагират нашите власт-имащи, както и американското външно? След такъв провал, би трябвало да го пратят да готви на жена си в Белград/ако сърбите го пуснат там/.

НОН ГРАТА, НОН ГРАТА!!!!!!)

Евала на американеца. Те така се защитават национални интереси...

и какви са интересите на американцете тук,че да ги защитива,я си помисли смотльо?

Това се казва: На всяка манжа мерудия. Къде се бърка тоя - там където не му е работа.

Уорлик, в състояние ли си да обясниш каква е връзката между "Овергаз Инк." АД и Асоциацията за природен газ на САЩ /INGAA/ . Това, че хората на Сашо Дончев ни продават газ на двойно по висока цена от тази на която я копуват от руснаците е ясно като, че ще съмне. Не е ясно защо с окрадените от нас пари трябва да се пълнят банковите сметки на някаква измислени от вас организации наречени с гръмкото име Международен газов съюз с членове Асоциацията за природен газ на САЩ /INGAA/ и "Овергаз Инк." АД. Да не сте решили да полагате тръби и строите газопровод от България за Америка. Веднъж ви ядохме царевицата , сега ще ви духаме тръбата.

Кой си ти бе г-н Джеймс,та се бъркаш в българо-руските сделки и споразумения.Ами питай си ЦРУ за тайните споразумения.Иначе марш от тук.За нас не си желан и се надяваме това да ти го кажат по надлежния ред длъжностни лица от нашето правителство.

СПОРЕД ПОСЛАННИК УОРЛИК "Българите сигурно искат да разберат защо цената на газа се е повишила с 30% и дали няма през следващите 5 или 10 години да се повиши още". НИЩО ПОДОБНО Г-Н Уорлик !!!! Ние българите искаме да знаем точните имена на тези, които копувайки от реснаците газта на една цена , ни е продават на двойно по голяма. Разбрахме, че се казват Овъргаз. Според някои в Овъргаз участвал Газпром, НО СПОРЕД ДРУГИ В ТОВА РАКОВО ОБРАЗОВАНИЕ УЧАСТВАТ БАНДИТИ РЕГИСТРИРАНИ ВЪВ ВАДУЦ, ЧИЙТО ИМЕНА ВИЕ НЕ ЖЕЛАЕТЕ ДА НАЗОВЕТЕ. Защо бе г-н посланник ??? Кажете имената на тези бандити пък ние ще преценим кой казва истината - вие или шефа на финансовото разузнаване на Ресия Зубков. Ако вие не кажете истината Зубков със сигурност ще посочи не само имената но и сметките на тези бандити. Ние ще преценим кое е по добро - руснаците да намалят цената на газта или тези бандити от Лихтенщайн да ги няма. ВТОРОТО Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО !!!!

Този откъде накъде пъха носа си не в своя работа. Да си гледа свои американски прболеми.

Предлагам САЩ да дадат пример и да разкажат за своите енергийни договори.

Ако някое продажно братство граби от народното богатство, истината днес е само тази - родната полиция ме пази.

Не знам защо, но след като прочетох статията имам чувството че САЩ имат интерес България да е нестабилна страна.

За жалост все така се получава с нашата страна :(

Очуден съм, че се чудиш, Чудещ се! Има още много да се чудиш, ако смяташ, че САЩ и техните мекерета са приятели на България! Единствената страна, помагала истински на България е Русия, въпреки упреците и смехотворните твърдения. Сега се опитват да промият мозъците на младото поколение и да му втълпят омраза към Русия и преданост към САЩ, но времето ще покаже кой е истинският. Дори преди 9.Х.1944 г. в България руският език се е изучавал във всички училища, а сега само в някои профилирани гимназии. Не късайте пъпната връв насила, защото Русия е казала: Втори път от турско робство няма да ви освобождаваме!

Естествено че искат да сме бедна и нестабилна държава и да ми омиротворят с бомби, както често го правят. Факта че не искат АЕЦ у нас говори че ни планират за бойно поле.

Може ли на г-н американскиу и г-н английскиу посланници да им отперим следните въпроси : 1. Защо ел.енергията при производител в Р.Б. струва СРЕДНО 2-2,5 цента /квч, а НИЕ ПОРТЕБИТЕЛИТЕ плащаме по 15 ст за квч. 2. Колко струва ел.енергията произведена от ТЕЦ-а в М.Изток, модернизиран от американската фирма и дали тъз фирма е била избрана с конкурс/търг или на принципа "на гьотере". 3. Защо водата в язовир Искър струва 15 ст/ кубучен метър , а ние в София плащаме по 1.50 лв на КУБИК. Очаквам прозрачни отговори, за които предварително се прекланям.

ОТ КОГА СМЕ КОЛОНИАЛНА ДЪРЖАВА??? АКО ПЪК НЕ СМЕ - ЗАЩО НЯМА ДИПЛОМАТИЧЕСКА НОТА ЗА НАМЕСА ВЪВ ВЪТРЕШНШТИ НИ РАБОТИ?!!!????

Този т.н. посланик при подобни изказвания в други нормални страни, които имат свои интереси освен американските, щеше да бъде обявен за "персона нон грата" и в рамките на 24 часа щеше да си прибере багажа, но нали е случил на съюзник...

козирува и побърза да докладва на американския посланик, че пари за реактора няма.

Прав е посланника на САЩ. Що за договори са тия, които са засекретени, а всички плащаме цената?

трябва прозрачност.Въпроса е защо на него да се дават обяснния.Това е наглото в цялата работа.

Хей янки.... що не си гледаш посланическите функции? И на най-тъпия му е ясно колко ти дреме за българските интереси. Точно по времето на едно от марионетните ви правителства / на Филип Димитров/ беше разпиляна българската индустрия под благосклонното око на US "приятелите"....

Ами, ами! Тогава започнаха разсипията със селското стопанство. Фифи Димитров беше официалният ЛИКВИДАТОР на СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО - със специално организираните ЛИКВИДАЦИОННИ СЪВЕТИ. С тях изклаха селектираните с десетилетия елитни животни - породисти стада, които бяха купувани с милиони левове държавни пари в продължение на 40-ина години и бяха отбрани най-добрите породи, а пациентът Фифи ги изкла "за една нощ", дет се вика. Унищожи кооперативните стопанства и върна държавата във времето на Белчо и Сивушка - т.е. в поредната национална катастрофа. С ралото и лучеца и с беднотията пред и следвоенна както е било близо век по-рано. Чак на второто марионетно правителство се съсипаха и разграбиха промишлените предприятия - само срещу "10%" за българските подлоги, които бяха вкарани във властта "отвън", за да съсипят всичко отвътре. Костов довърши мисията, а недокраденото след него го приключиха НДСВ - стециално докараните отвън "юпита".

гусин посланик,кога да спя с жената и какво да ям?

Много бързо забравяме кой искаше да се покажат договорите, стенограмите и всичко което не е в интернет - ПРОДАЖНИКА ВИ ББ. Знаете ли какво е обещавал та посланика на САЩ да е на всяко гърне мирудия и никой от външно не протестира???????????? Каква наглост или разрешение трябва да имаш за да искаш търговските договори между две суверенни държави в интернет. Господина да даде пример като покаже договорите склчяени от САЩ