назад

ВСС защити спецмагистратите. Гешев: Закриването е тричане на съдии в полза на мафията

12:40 | 13 май 2021 | Редактор: Десислава Димитрова 148 9984

Коментари 148

Този кога ще хвърли каскета? Време му е!

Когато е за тях не може,но да се закриват съдилища и прокуратура може.Естествено никой от закритите не е останал без работа и тези няма да ги оставят на улицата.Не разбирам от какво се вълнуват - ако е за делата,ами давността е поне 10 години и досега,ако не са го приключили,значи това е съдбата на делото.

Явно Мата Хари е филмирала и Гешев.

Който ми обясни защо тези хора пазители на закона така са надали вой ще бъде почерпен обилно :) И ако те ми кажат за толкова години каква е ползата от тях ще ги Поздравя пред Европейската прокурорка която между другото им върна доста Прокурори от 10- 6 върнати защо ли ???

В тези 3 милиарда влизат ли и ония пари в чекмеджето!? А пропо, докъде стигна разследването по този случай? Откри ли нещо за Мата Хари?- или може би разследваш откъде са дошли мангизите в чекмеджето? Каскет, вземи и изчезни, защото яко дразниш! Избери си- болнични, отпуск или най-добре - некролог!

Така е, ама закриването на тези институции ще е не просто „в интерес на мафията”, а в интерес на чалго-бесепаро резидентската мафия и престъпност.

Да бе :)

Какви институции,какъв съд и прокуратура,та то няма нито един осъден и в затвора,всички ги изкараха невинни и дори някой осъдиха държавата,всичко е мафия горе,пълен бардак!

МЪКА, КАСКЕТ, ГОЛЯМА МЪКА!!!! Вече нямаш избор скоро ще започнеш да играеш и ти по правилата, защитнико на мафията.

Някой може ли да ми обоснове небходимостта от длъжност "Гл. прокурор"?!

Прокурорите по принцип са адвокатите на Държавата. В повечето цивилизован свят министъра на правосъдието е и главен прокурор.

Три милиарда са много пари. Те могат да купят всичко- телевизии, радио, Вестници, сайтове, обществено мнение, политици, магистрати...и най-вече съвести. Едва ли друг действащ главен прокурор ще пита висшите съдилища дали може да повдигне обвинение срещу президент в мандат! Казаха му, че за това, където е плащал с държавни пари наема на любовницата си- точно не може, но след като мине мандата- може. И точно затова Радев му поиска оставката. Защото има съвпадение между финансовите интереси на следствените лица и Президента. Ама няма да я получи.! Защото промяната трябва да мине през Велико народно събрание, а за това трябва много време, па и мнозинство, което да го свърши.

Без ПЪРВО да се трича Гешев , всички други занимания просто НЯМАТ смисъл !

Мисля че Спец -Прокуратура, беше нещо като Гестапо, Щази. Прокуратура в прокуратурата, доверени партийни кадри на ГЕРБ, който се занимават със специални случаи. Адолф, Боко или Гешата посочва с кого да се заемат. Тук се губи независимостта, да речем ако 2/3 съдии и прокурори не са пряко подчинени на хунтата, и някое поръчково дело може да се падне на независим от партията прокурор, правиш си паралелна структура Спецпрокуратура, когото искаш съдиш, бесиш, изнасилваш в затвора и показваш снимки на неподчинените бизнесмени...

Дон бастун

Когато Кьовеши беше в България за семинар за корупцията,по покана на Лозан Панов,не я прие нито тогавашния гл.прокурор Цацаров,нито шефа на специализираната прокуратура Гешев. Помним,помним Гешев,а и Кьовеши помни,а и знае кой кой е в тая мръсна игра. Ама откъде да знаеш,че ще стане шеф на Европейската прокуратура!

Взимаш решение и закриваш "спец. съд и прокуратура"! Няма смисъл да се гласува и да се съобразявате с мнението на корумпираните съдии и прокурори, защото, защото този "съд и прокуратура" действат като бухалка срещу инакомислищите! До сега осигуряваха спокойствие, на партия ГЕРБ!

Самозабравили са се отъркаляни в пари и права дотам, че се опитват за изместят Конституционния съд!Ама, то си е безобразие- в Парламента се приема проектозакон, те става и реват,че тва не било правилно....Тези от ВСС, които имат такова мислини трябва да ги изпратят,като редови прокурори по Делиормана, та да поработят малко наистина и да се запознаят с правото отблизо и в реалност.Безобразие!

светата инквизиция и поръчковата бухалка на боко негодува

Голяма борба за кокала е настанала. Отрязаха едната глава на ламята, ама другата още мърда и сипе жлъч и отрова, опитвайки се да оживее още малко. Гешев, не видя ли всички плакати на целогодишните протести и твоето място в тях? Пътник си, знаеш го и хапеш като за последно. Който те е създал, той и ще те закрие, а после съд, присъда и затвор от обикновен съд.

Що не проверите на тоя новия Бойко Рашков, какъв е началникът на кабинета му? Просто ей така за спорта. Член на ръководството на коя партия е и на коя партия беше кандидат за депутат. Мутри вън а? Напротив вкарване на мутрите в правителството-и то в служебното дето не се контролира от народно събрание.

Намекваш, че правителството на Бойко беше контролирано от Народното събрание ли? Хайде, стига смешки! И може би Бойко не е мутра от СИК??? Хайде с тези глави да мислим, а не само да ги подстригваме! ;)

Не намеквам , казвам лесно проверим факт. Публичен при това. Това ли ви е новият морал-сменяме едни мутри с други??? Затова ли беше големия зор? Това ли са ви честните и неопетнените?

нЯКОЙ друг бизнес партньор на Маджо ли е в правителството?

Бойко не е мутра от СИК! Мутрите от СИК са в БСП, че даже и депутати от БСП, или не помните как през 2013 г. премиерът от БСП Орешков назначи за зам на МВР бивш шеф на СИК и настояща депутат, а Шишкото за шеф на ДАНС?!

спец тулупи навсякъде ! спец тулупите трябва редовно да се тричат иначе ще изядат това, което трябва да пазят. спец конституция има ли? защо са ни спец прокурори и спец съдии ?

Ние сме с Вас , г-н Главен Прокурор. Специализираните съдилища вкараха червените мутри в затворите, а други избягаха от правосъдието. Президентът показа още веднъж, че работи за червената мафия. Народе, ще допуснем ли това на 11.07 2021 г. Да гласуваме срещу пълзящата реабилитация на червените олигарси.

Кои "червени мутри" са в затвора? Краси Гергов? Георги Гергов? Маргините? Маджо? ТИМ? Вальо Златев? Аа, извинявай изброявам партньорите за белот на Борисов!

Божков, Стайков, Арабаджиеви, Баневи. Ето ти няколко милярда.

А НЕЩО ЗА АФЕРАТА С ГРИПЕНИТЕ , ЗАПЛАТИТЕ НА ДЕСА ПРОСТАКЕСА И ПЛАЩАНЕТО НА НАЕМА И С ДЪРЖАВНИ СРЕДСТВА

Деса простакеса е от Дулово

А НЕЩО ЗА АФЕРАТА С МАТА ХАРИ, 8-ТЕ ДЖУДЖЕТА И ФУРМИТЕ НА ПИЛЕТО?

Само заради резилите с Иванчева и другия случай с онази певицата дето искаше да се набута при винетките- ТОЛ системата, на Гешев трябва да му се поднесе решение за освобождаване от длъжност- омаскаряване на високата позиция " главен прокурор". Ако, се прибави и онзи случай с ректора на МУ- професор и академик, световно известен учен , на когото снимаха личната колекция и я обявиха за престъпен резултат / тогава май трябваше да го махнат от длъжността /, та ако се прибави и това , то Гешев плаче за кауша!

Като толкова обичате Иванчева, бихте ли обяснили защо съдът отменя всичките и решения? На всичкото отгоре общината ще бъде осъдена да плаща милиони неустойки. Хайде сега всички вие дето толкова си обичате Иванчева вземете да съберете парите и да платите неустойките. Съгласен съм също, да платите на такива адвокати, които да защитят в съда решенията и и да не се налага общината да плаща милиони неустойки.

Как така първо запорираш и после съдиш когато нямаш доказателства

Гушев, ВИЕ сте МАФИЯТА!!!

Ами ВКС шефа каза, на предпоследно място, само 14 дела.... Трябва и здрава чиста във ВСС. Няма как да се капсулират от нуждата на Обществото за справедливост! Не може дела да се бавят с 10г....

Дано да я махнат тази спецпрокуратура и да върнат парите на хората. На баджанака му взеха имоти, пари и кори за няколко милиона заради това, че баби му подарявали спестяванията си. Той каква вина има? Обажда им се и те дават. Поискай за да ти дадат.

В Румъния Спецпрокуратурата на Кьофеши е окаушила 1200 политически фигури, основно за подкупи! Не, че румънците са по- малко цигани от нас, но резултатите им са видими. А при нас какви са?

"Мога да посоча Румъния, която е емблематична." Така е. Емблематична е. Когато осъдите и вие толкова корумпета от властта (сред които и бивш министър-председател) и вие ще станете емблематични. А дотогава ми дреме на каскета за вас.

Благодарим ти ,Гешев,че вместо да изпишеш вежди,извади очите на ББ,като нахлу в президенството с въоръжена чета.От тогава България е друга,а вашето е агония.

Клоунът Гешев е последното препятствие поставено от ГЕРБ между Боко Методиев-Тиквата и дузини загорели роми в затвора.

"Главен прокурор" назначен без никакъв конкурс като пръв и единстевен кандидат сега се жалва от решения на народното събрание избрано от милиони българи. Нещо ми се вижда ,че мнението му е далеч по леко от това на народното събрание.

А при Станишев назначеният Борис Велчев с колко кандидата се пребор?.Ще ти кажа да не се изтормозиш да си спомняш - 0.Беше единствен кандидат и ни дума , ни вопъл , ни стон от такива като теб.

Какво си запорирар бе кретен, парите на Божков по поръчка от Пеевски, а защо не запорира парите на Горанов за това, че години е взимал рекет от хазартния бизнес и си е мълчал.... всички знаят защо не си погнал Горанов, защото е снасял и на тебе изрод.... ти превърна прокуратурата в сбирщина от рекетьори и в организирана престъпна група.... никога до сега доверието в прокуратурата не е било толкова ниско...

Досегашната практика е категорична,че спец. прокуратурата има за основна задача задържане в арестите на колкото повече време лица, повечето от които са доста богати и това е публично известно, както и предполагаемият начин на забогатяването им.Въпреки тези общоизвестни факти, специализираните прокурори не могат да намерят време , сили, умения, знания за да изготвят обвинителен акт въз основа на който съдът да осъди подобен подсъдим. Задържането в кауша е тежко изпитание и задържаните са склонни на какво ли не за да облекчават съдбата си.Това ме кара да имам обоснованото предположение,че се задържат в ареста продължително време все богаташи за да ги доят.... в смисъл да им взимат имането под различни форми.А, за джуджетата е просто срабно да се говори и се чудя защо все още не са задържани в ареста прокурорите, които бавят проверката на този срамен и престъпен случай- така те прикриват престъпление , а това е състав от НК на РБ.Не може ли да се намери някой свестен измежду повече от 2000 прокурори за да реагира по съвест ..... не е възможно всички са се превърнали в търгаши със съвестта си Безобразие!.

За България и в частност за прокуратурата, понятията специализиран и извънареден съд са едно и също нещо. Да поясним , специализиран ,това знаци специализация в дадена област, например , кибер престъпления, престъпления срещу финансовата и банковата система, и.т.н. Т.е. магистратите да имат опит в конституирането и отсъждането на този вид престъпления, които имат своята специфика. Всичко друго да е под юрисдикцията на районни , окръжни и върховни съдилища. Така както е конструирано в България то това е извънареден съд и прокуратура. Това ли търсим?

Какво значи "тричане" бе селяндур? Ти български говориш ли или и за това трябва рушвет?

Не знам дали, улисан в борба с битовата престъпност, Каскета е забелязал, че около изборите Черепа беше в Барселона, т.е. в ЕС. Демек, ако му е трябвал за нещо, можеше да го изиска.

Закриването на Цацаратурския специален съд на ГЕРБ ,заедно със спец прокуратурата на ГЕРБ + Уволняването и осъждането на Гешев на ГЕРБ .... ..са Задължителни действия за Почистване на България от Мафията ГЕРБ+ ДПС !!! ТРЯБВА да бъде направено !

лаят ли ,лаят...значи Гешев,пак им бръкна някъде...

ОЩЕ ЛИ НЕ СТЕ РАЗБРАЛИ ЧЕ "СПЕЦИАЛИЗИРАНИЯ" СЪД ТРЯБВАШЕ ДА ГОНИ И ЗЛЕПОСТАВЯ ЧЕСТНИТЕ СЪДИИ И ПРОКУРОРИ !!!

До сега бая години вие тричахте реално всеки дето ви е поръчан или вие неудобен така че е дошло време да си получите поне двойно от това що вие сте правили.. Освен това ако спец''прокурорите са били професионалисти и са представяли реални факти и документи и доказателтва пред съда няма защо да се тревожат от тричане а ако са ти изпълнявали заръките гешев сега ще да си получат ''отплатата''.

И изведнъж главния ни прокурор става много принципен. Иначе 9 месеца вече не може да намери Мата Хари, въпреки, че Бойко каза, че я знае коя е. Не че нещо, но за едни хора правосъдие няма, а на други им се взема бизнеса и по този начин се прави подарък на близки бизнесмени. За "светналите като коледни елхи" дори няма да повдигаме въпроса!

Черепът и олигарсите си платиха за протестите, сега искат услуга в замяна. Просто и ясно.

Гешев-Мунчо!

Гешев още ли не е намерил Мата Хари?

Аз и друго не разбирам, съдът и прокуратурата не работят ли, че трябва да има специализирани? Ако не работят нормалните или сред тях има корупция, тогава защо специализирания съд досега не е осъдил един съдия или прокурор за корупция?

Кратка справка показва, че след толкова вр4мем осъдени няма от това звено. Но пък виж на колко им откраднаха бизнесите, чрез държавен рекет????? СЪщата простотия като "икономическа полиция" служи за да си пращат проверки и да се рекитират едни други всякакви "бизнесмени".

Закриването на спецправосъдието ще бъде една добра мярка към премахване на нацисткия режим наложен от ГЕРБ и лично от бившия премиер Бойко Борисов. Това ще бъде празник за българския народ! Българската държава си има здрава съдебна система, която да противодейства на мафията. Самото понятие спецпрокуратура и спецсъд говорят сами за техния нацистки характер! Специализиран съд е понятие сродно на понятието народен съд, народен съд е имало в комунистическите държави, народен съд е имало и в нацистка Германия, т.нар. Фолксгерихтхоф. Той е имал за цел да изземе правомощията на стария, имперски германски съд, който си е бил нормален и независим, какъвто е и българският. Какво оправдава създаването на нов репресивен орган заместващ официалната съдебна власт, един от трите стълба на демокрацията? Нищо, освен нацистки или фашистки репресивен режим!

Народен съд е имало след ВСВ във всички страни в Европа. И там са убивали без съд и присъда всеки, нарочен за връзки с фашистите. Дори жени, които са били любовници на германци.

За шеф на кабинета на министъра е назначена Елена Павлова Фичерова - Караиванова , кандидат - депутатка от партията на Васил Божков и основателка на " Българско лято " . Дамата е в Изпълнителния съвет на " Българско лято " , сочат документите . В същото време се е явила под номер 9 в листата на Българско национално обединение в 23 МИР - София . Водач там е бил самият Васил Божков . Това е брутално предоставяне на ресурсите на МВР на хора на обвиняемия за убийства беглец от закона . В същото време е илюстрация чий е служебният кабинет на Радев и че ще обслужва интересите на Васил Божков и организираната престъпност . Всъщност днес мафията официално превзе службите за сигурност .

Хахххахахахаххахаха е и???? Много тролски коментар. ТОЧНО този "специализиран" съд ако найстина вършеше някаква работа този В.Б. и много други щяха да са в затвора а не в други страни!!!!!!!!!!!!!!!!!!

И какво от това????? Ако е добър професионалист няма никакво значение кого идейно подкрепя щом професионално си върши работата..

Като уволнят Гешев, ще го взема за овчар. Ако не го приберат в някоя специализирана пандела ... Тогава ще взема Сийка за овчарка

Няма да можеш, щото ще бъде в специализирания затвор който ще бъде отворен специално за него! Овчарка определено е по-добре от овчар!

Към новината