назад

Как премина военният парад в Москва

09:15 | 09 май 2021 | Редактор: Стоян Гогов 260 20718

Коментари 260

Прочетете за Мюнхенския сговор!Мюнхенския сговор е и причината за втората световна! англия, франция, полските боклуци и още западни държави се съюзяват с германия и си поделят чехословакия!

Мюнхенското споразумение от 1938 година е споразумение, съставено в Мюнхен на 29 септември 1938 година и подписано на 30 септември същата година от премиера на Великобритания Чембърлейн, премиера на Франция Даладие, райхсканцлера на Германия Хитлер и премиера на Италия Мусолини. Споразумението уговаря предаването на Судетска област от Чехословакия на Германия. Широко известно е също като Мюнхенски сговор. Много удобно си залепил Полша към Германия, Италия и Франция.... Руснаците ги е срам от две неща. Едното е, че именно Германия и СССР започват втората световна война с нападение над Полша и разделянето и между тях. За това те никога не казват Втора световна, а Отечествена война... Второто е, че хората знаят за това. Именно поради тази причина плащат луди пари на такива, като теб, да лъжат. Жив и здрав да си, но ние помним! И няма да спрем да казваме истината!!!!! Германия и СССР разпалиха Втората световна война!!!

Рашани, бийте врага за да ви уважават!

А Мунчо защо не го виждаме на трибуната.

На мен тези безкрайни паради на 9.05. вече ми втръсват.Сякаш времето е спряло и нищо не се случило през тези повече от 70 години.Пълен анахронизъм.Защо и докога?Дрънкане на оръжия и набиване на маршове...А в селата им още няма пътища и течаща вода...

Като ти е омръзнало не ги гледай! А то и в София в някои квартали няма канализация!!!

Демек нямало е нова война... Което е и целта на задачата...

Слава на народите на СССР !

Преди най-голямата съветска победа – Станинград (23.08.1942 – 02.02.43), когато е разбита 187 000 армия на Оста, американците са спечелили вече грандиозната морска битка при Мидуей (4-7.06.1942), а британците при Ел-Аламейн (23.10 – 11.11.1942) са разбили 116 000 армия на Оста. При това британците воюват от първия ден на войната и за разлика от руснаците, никога не са били съюзници на Хитлер.

Българетата са малоумни русофили. Стокхолмски синдром.

Реплика към Иван и към Щирлиц: Иван, вярно е това, което казваш. И все пак и британци, и американци признават решаващата роля на СССР за победата над фашизма. Ето малко факти от архивите. Фр. Д. Рузвелт в секретна преписка до У. Чърчил - 1944 г.:"Длъжни сме да отдадем заслуженото на великолепните успехи на Съветската Армия..." Д. Айзенхауер - из секретна преписка на Щаба в края на войната:"Успехите на Червената Армия за 3,5 години война имаха огромно значение за делото на Обединените нации". Обединеният щаб на американските войски - оценка в документ, наречен "Позицията на Русия" от август 1943 г. : Советский Союз - "решаващ фактор в тази война". Фр. Д. Рузвелт в секретна преписка до У. Чърчил - 5 октомври 1942 год.: " Днес руският фронт представлява нашата най-голяма опора". Фр. Д. Рузвелт - 30 април 1942 г.:"Руските армии са унищожили и унищожават повече въоръжение - самолети, танкове, оръдия, жива сила, на нашите врагове, отколкото всички други наши обединени армии, взети заедно". Адмирал У. Леги - 1950, Ню Йорк: Съветската армия "до юни1944 г. (откриването на Втория фронт) пое върху себе си цялата мощ на могъщата германска армия." Щирлиц, тези не са българи. И те ли са малоумни русофили според теб. Но щом искаш да спориш с авторитетни личности, при това реални участници и свидетели на събитията, твоя си работа. Само се питам кой в случая е малоумникът.

Иванчо, ти дебил. имбецил или идиот си - изборът е твой!

Англичаните никога не били стюзници на Хитлер??? Тъп ли си или да! Я прочети за Мюнхенския сговор и пак си говори лъжите! Мюнхенския сговор е и причината за втората световна! англия, франция, полските боклуци и още западни държави се съюзяват с германия и си поделят чехословакия! Скапан трол!

Преди победата при Сталинград е победата при Москва където е разбита милион и 300 000 групировка и принудена да отстъпи с 300 километра, които тя никога не възстановява.

Тия само с военния си оркестър ще ни прегазят !

Хитлер от страх се е самоубил.

Фашистите са яли голям бой чак до Берлин са ги били.

ви еба майката агресорска на воения “парад” в Москва!!!

Къква победа алоу,кви 5 лева?27 милиона жертви!милиони изпращани с пушки от царско време срещу танковете на вермахта.З а да освободят Киев на болшевиките им хрумва следната ,,хитрост''-изпращат за примамка около 30 хиляди човека с тухли и сопи.Почти никой не оцелява от тях.Изпращат ги без оръжие понеже ,трябвало да изкупят своята виня ,затова ,че са попаднали и живяли в окупация.Това не е победа а триумф на СТАЛИНСКИЯ ТЕРОР.Германия воюва на 5 фронта и губи около 4,5млн а СССеРе на 1 единствен и губи почти 30млн въпреки огромната помощ ,която получава от САЩ и Великобритания.

През 20-ти век Русия губи: 1. Руско-Японската война 1904-05 г. 2. Първата Световна 1914-18 г., като ние я бием в Добруджа. 3. Съветско-Полската 1920 г. 4. Съветско-Финландската 1939-40 г. Руска излагация, въпреки финалното финско изтегляне 5. Съветско-Афганистанска 1979-89 г. 6. Студената война 1945-89 г. 7. Първата Чеченска 1994-96 г. Втората Световна е сред победителките единствено благодарение на колосалната американска помощ.

Ч сипрегледай неяата точка по точка пак. МАй бъркаш отделни битки с войни!

Иванчо, вече установих че си кретен!

Първо Япония печели решително по море и не чак толкова решително по суша. И Япония става морска сила, която конкурира Великобритания, а за онези времена никак не е било малко. Русия губи само влиянието си в Китай. Второ през Първата световна война ти нищо не биеш. Нападаме притиснатите в гръб от немците румънци, руснаците им помагат и стабилизират фронта в Северна Добруджа. По нататък бият немците, които окупират Украйна и са принудени да се изтеглят от там. Трето поляците се опитват да заемат този вакуум и да присъединят Украйна но не им се получава. Руснаците са отблъснати при Варшава в опита си да върнат Полша към империята си. Четвърто Втората световна война я губят самите нацисти понеже са се отдали на плячкаджийство и са си управлявали икономиката по отчайващо лош начин. С военните мощности на Франция, Италия, Чехия и Германия резултатите им са меко казано лоши. Пето днес американците като обмислят изтегляне от Афганистан то те бити ли са там? Хем никой не въоръжава противниците им

МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА РУСИЯ -284 ЛЕВА МИНИМАЛНА ЗПЛАТА ВЪЛГАРИЯ - 640 ЛЕВА ЧИСЛАТА ГОВОРЯТ САМИ ЗА СЕБЕ СИ

А ми бензина им е 1 лев бе, киек !

А бензин не се яде, бе!

Чета тук коментарите и се чудя как тези, които непрекъснато се бият в гърдите, че са родолюбци и патриоти, не осъзнават, че плюейки по 9 май, всъщност плюят по всички онези 12 500 души, загинали по фронтовете на Втората световна война в периода септември 1944 г. - май 1945 г. . Ранени са 21 541 души, 9155 са безследно изчезнали. Въпреки тези жертви, Великобритания продължава да гледа на България като съюзник на Германия и всячески подклажда гръцките и югославските претенции към страната ни. Какво искат гърците: към заграбените по-рано Егейска Македония (през 1913 г.) и Западна Тракия с Беломорието (през 1920 г.) да се прибавят нови чисто български територии, така че границата им с България да минава в близост до София и Пловдив и да погълне и Родопите. Какво иска Югославия: към заграбената Вардарска Македония да бъде добавена цяла Пиринска Македония. Да не говорим пък за размера на репарациите. Не ми се преподава урок по история. Който се интересува, нека намери и прочете документите на Парижката мирна конференция от 1946 год. и сам да си прави изводите, вместо да оставя друг да му внушана тези и идеи, често оцветени от омраза.

Едно уточнение - в поста става дума за българите, участвали във Втората световна война.

Ама, госпожо! Те не четат,щото тейковците им от " ангажименти" в киркомоторния полк и не са ги пращали на училище.

Ами да четат бе, човек. "То сляпото окато прави", както е рекъл народният поет Ив. Вазов.

Добре си го написал, но не си уточнил кой прати тези български войници срещу Германия. Същите тези които ни заявиха "кото не сте с нас, значи сте против нас" а ние не изпратихме и един войник с/щу тях. Съответно после ни и ограбиха.

Всъщност, България започва участието си във войната против Третия райх още преди преврата на 9.09. 1944. На 26 август правителството на Иван Багрянов обявява неутралитет на България и разпорежда всички германски войски да напуснат страната, а отказалите да бъдат разоръжени. Същевременно в Египет започва сепаративни преговори за мир с Англия и САЩ. На 2 септември е образувано ново правителство на дотогавашната парламентарна опозиция начело с Константин Муравиев. То продължава сепаративните преговори за мир и се обявява за „демократични реформи“. На 5 септември правителството Муравиев обсъжда решение за обявяване война на Германия. Обнародването му обаче е отложено за 72 часа по молба на военния министър генерал Иван Маринов.На 6 септември в щаба на Пета българска армия в Македония е получена заповед всички окупационни части да се съберат до 9 септември в Прилеп и след това заедно да се изнесат към старите граници По този начин Пета армия фактически трябва да да не позволи на германците да настъпят към старите предели на България. Междувременно командващия генерал Александър Попдимитров сключва на 7 септември 1944 г. с германския щаб в Скопие споразумение за „символична" война на двете държави в Македония но на 8 септември 1944 влиза в сила положението на реална война между България и нацистка Германия. Така на практика, военните действия срещу германците започват след идването на власт на правителството на Отечествения фронт. В първите няколко дни след 9 септември 1944 г., български войски успяват да отблъснат настъпващите по направленията Кула-Видин и Кюстендил-София германски войски. Та, както се вижда от фактите, никой никого не е пращал, българската войска реално е бранела страната от германците. Ако превратът не беше на 9.09., то това щеше да става по време на управлението на Муравиев и никой нямаше да говори, че видите ли, комунистите изпратили българските войски да воюват. Има и един друг момент: още на Ялтенската конференция има разговори какво ще бъде отношението към бившите сателити на Райха. Вероятно Сталин е подсказал на Г. Димитров, а съответно той пък на правителството на ОФ да се присъединят във войната на страната на антифашиската коалиция и по такъв начин да ограничат щетите по отношение на териториални претенции и военни контрибуции. Въпреки статута на съвоюваща страна обаче до края на мирните преговори в Париж през1946 година, отношението на Великобритания и САЩ към България е резервирано. И подкрепата им за исканията на Гърция и Югославия не довеждад до национална катастрофа (както това се случва след Балканската и Междусъюзническата войни) само благодарение на твърдата позиция на нашата и на съветската делегации.

Напиши после какво се случва с царя който е изпратил нашите деди в тази война.

Ами след като вашите деди разгромяват и гонят зад Дунава мужиците, Русия рухва, подписва Брест-Литовската капитулация и излиза от войната. Войната продължава и вашите деди са на страната на губещите. Разбунтуват се срещу Ферди, защото не ги е вкарал на страната на победителите - Франция, Великобритания и Америка. Простичко.

Четете, руски подлоги: Битва при Добриче С вступлением Румынии в войну, 3-я болгарская армия под командованием генерала Тошева, которая прикрывала румынскую границу, перешла в наступление и вторглась в Южную Добруджу, на территорию Румынии. У Добрича болгарские войска столкнулись с румынскими войсками, которым также на помощь пришёл 47-й корпус русских войск. НЕСМОТРЯ НА ЧИСЛЕННЬIЙ ПЕРЕВЕС СОЮЗНИКОВ, БОЛГАРСКАЯ АРМИЯ НАНЕСЛА РУССКО-РУМЬIНСКИМ ВОЙСКАМ ТЯЖЕЛОЕ ПОРАЖЕНИЕ. Союзники были вынуждены отступать на север, в направлении Кобадина. 7 сентября болгары заняли Добрич. https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%B8%D1%82%D0%B2%D0%B0%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%94%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B5

на Антифа и си трай

Боли ви, родоотстъпници, че дедите ви са били мужиците! Боже, каква мутация!

Разкажи историята до края, не наполовина. Разкажи после какво са направили нашите деди с царя който ги изпрати на тази война.

Ами след като вашите деди разгромяват и гонят зад Дунава мужиците, Русия рухва, подписва Брест-Литовската капитулация и излиза от войната. Войната продължава и вашите деди са на страната на губещите. Разбунтуват се срещу Ферди, защото не ги е вкарал на страната на победителите - Франция, Великобритания и Америка. Простичко.

Без коментар на английски зад кадър не можахте ли да намерите запис, продажни подметки сплескани?

Не беше демократична държава защото тогава жив немец нямаше да остане

ква кола щеше да караш бе

И на кого му пука че тези сладури се кефят да гледат сеойта си армия, сиреч придворната таманска дивизия, наречена московси гарнизон, който е много по голям?!

За мен е пък важно да покажа един як на Евро-USA гендарите !

Големият празник е 22 юни 1941, когато двете чудовища прекратиха съглашателството си, едното нападна другото и така се самоунищожиха и това даде шанс на човечеството. Победата на днешния ден на едното чудовище с цената на пълна загуба на капацитет , не може да е никакъв празник за нас Празник е , че то смаза второто чудовище , но празник е и че изгуби капацитета си в битката, но в Москва разбираемо не това празнуват. Там празнуват нещо , нямащо общо с войната, силата на Бащицата да смаже всяка съпротива, показана с демонстрация на ново оръжие. Празнуват си собствената трагедия нещастниците.

Вечна слава на героите! Благодарение на тях нашите баби и дядовци не са изгорели в концлагер, а са създали родителите ни.

Кой е пращал баба ти концлагер?Готвиха я за управител на Европа. Слава Богу , това не стaна, стана кранистка и кметица после,та така спасиха Европа.

За нацитата ти и цялото ти обкръжение заемате място между торния бръмбар и винената мушица, дори не се броиш за човек. Ако не беше саможертвата на съветските войници генетичният материал, от който си създаден( очевидно с доста мутации на ниво главен мозък), щеше отдавна да е издимял през комина на някой “лагер на труда”.

За коя "нацита" говориш? Това не е ли и твоята "нацита"?

Какво празнуват , победа в междусъюзническата война с Хитлер. Не знам какво има за празнуване, че едната империя на злото победила другата и единия главорез другия. Всъщност смисълът е да се вижда в празника преминаването на силата от стария главорез в новия главорез, че да страхува и мирува населението.

Не знам какво празнуват, не си ли дават сметка какво се е случило, докато е било прясно са го празнували веднъж на 20г , за да забравят трагедията. Не съзнават ли , че с такива победи , поражения не им трябват. А как сладко беше , когато с Хитлер си разделяха Европа и правиха общи военни паради. И изведнъж врагове на Фашизма . Сега пък е изцяло идеологизиран празник за обслужване на новия Вожд.

няма и да разбереш какво празнуват, защото си фашист. При това адски прост!

Срам, червените си делихте Европа с Хитлер , ние сме били фашистите. Ами вие в Москва и сега си отглеждате фюрерче, вярно мижаво и смешно, но му се изпъвате и слугувате с вярност. Едно благодаря не казахте, че западната помощ ви спаси страната от разгром, Сталин и Жуков поне това признаваха, не бяха гьонсуратии като сегашните ватници.

Към Срам: Много преди пакта Рибентроп-Молотов, с Хитлер Европа са делили страните от Запада, най-напред Полша (пактът Пилсудски-Хитлер 1934, от който поляците получиха части от териториите на Западна Украйна, Литва и Словакия. Зоа подкрепата към Хитлер по време на анексията на Чехословакия Полша получава като подарък от Хитлер Тешинската област. Съществуват и документи в архивите на щабовете на Германия и Полша, от които се вижда, че се е обсъждало съвместни военни действия срещу СССР). След Полша подобни договори с Хитлер сключват последователно Англия (1935 и 1938 г.) - това дава възможност на Германия в нарушение на договореностите след ПСВ да създаде военен флот; Франция (1938 г.), Литва (1939 г.), Латвия (1939 г.). Пактът Рибентроп-Молотов е последен в тази поредица, едва, когато са изчерпани всички възможности за общ фронт срещу Хитлер. Така че стига с тая глупост. Историята е наука от факти. А фактите са упорито нещо и, както е известно, пред тях и боговете мълчат. А военният парад, за който става дума, е по повод връщането на Брест в състава на СССР. Такава е била традицията по онова време - свалял се е флагът на едната страна и се е издигал този на другата. И традиция е било да се прави от военни части. Но е по-лесно да се внушават определени идеи, опирайки се на незнанието за събития и факти, отколкото да се казва какво в действителност е било.

Слава, вечна Слава на Cъветcката армия и наpод !!!

Втората световна война започва Август 1938година, когато Хитлер, Мусолини, Деладие и Чембърлейн, сключват приятелски даговор и предават Чехия на Хитлер. Има много хубава снимка на четиримата. Чехия е мощен оръжеен производител . От 20 танкови дивизии на източния фронт 5 са комплектовани с чешки танкове.

Водка, сельодка, черен хайвер и шампанско. А вие бехайте макдоналдс!

Водката не е руско нещо! Шампанското не е руско нещо! Черния хайвер се свързва с Иран да ти кажа. Сальодката си я яж ти. За тва ли си готов да продадеш интересите на държавата си България за плюскане?! Ех каскети малоумни толкова държави разсипахте но си останахте мърши!

Я разкажи за "интересите на България", фашизе дебилно?

Ето така започна втората световна нацизъм и комунизъм ръка за ръка. https://youtu.be/9IFmBQS8FDc Кадри от един друг парад на победата. Когато СССР и нациска Германия си поделят Полша заедно правят парад

Добре де! Как не ти е неудобно да лъжеш? Що Англия и Франция не си изпълниха задълженията към ПОЛША?

Ами те и сега покрай Крим не го изпълниха имаха същия договор с Украйна. За Русия да не говорим. То на руснаците не може да се вярва по принцип

Аз не знам защо руснаците си анексират победата като до Берлин стига 3-и украински фронт от украинци и САЩ , Англия и десетки народи се бият срещу Германия. Ако не бяха САЩ сега в Москва да говорят немски или японски... което щеше да е добре за руснаците че нямаше да са толкова изостанала държава и нация.

С пилешкия си мозък никога няма да го разбереш.

Много зле познаваш историята - Трети Украински фронт е създаден на основата на Югоизточния фронт. И в него има не само украинци. И този фронт изобщо не воюва на Берлинското направление.На това направление бойни действия водят Първи Белоруски (командващ - маршал Жуков), Втори Белоруски (командмащ - маршал Рокосовски) и Първи Украински (командващ - маршал Конев). Трети Украински( командващ - маршал Толбухин) воюва на Балканите (Югославия), в Унгария и в Австрия. Краят на войната войските на III УФ посрещат във Виена, доста далеч от Берлин. Що се отнася до САЩ и Англия, те така и не преминавад отвъд Елба. Берлинската операция е изцяло дело на съветските войски. След капитулацията на Берлинския гарнизон , съветското командване предава части от града на съюзниците, нещо, за което е имало договорка със съюзническото командване. Хубаво е да се чете и знае историята, а не да се пишат глупости на аба.

Колкото пъти се хванем с Германия, толкова пъти губим територии. След ВСВ за молко ни се разминаха 40 000 квадратни километра, благодарение на Русия.

нека празнуват, няма лошо! а от утре пак прокиснал квас, каша от елда и варенная ряпа! и бояришник!!!

Избиваш комплекси, ама истината е, че у нас 1 100 000 възрастни хора (това е 1/6 от населението ни) живее с 150 - 160 евро на месец. Сигурно още толкова хора живеят с 300 евро на месец, защото в провинцията (без няколко по-големи областни центъра) хората работят за минималната заплата. Е, избивайте комплекси като се подигравате на хипотетична мизерия в Русия, ама като излезеш от грозната си панелка си гледай в краката защото я ще се спънеш в изкурубена плочка, я в дупка ще хлътнеш, я на л.айно ще стъпиш.

Ами да ти кажа Луканов Станишевса руснаци управлявали България! Филипов даже лошо говореше български. Като излезеш от панелката се замисли кой докара българите да живеят в панелки!!!! Кой уби българското село?! Кой заграби архива на България и златния резерв?! Погледни всички олигарси приватизатори са от партизански родове. Като почнеш от Банев та спреш на Пеевски. За всичко това можеш да благодариш на Русия.!!!!!!!!

Защо да благодаря на Русия за всичко това?! То стана след 1990 година, както следва от цитаренто ти на премиерите Луканов и Станишев, Филипов,...Та, стана след като Горбачов каза, че няма повече да влияе и да изхранва Източния блок. Т.е. за всичко това трябва да благодаря на България, или по-конкретно на отрочетата на номенклатурата до 1989 г., които в никакъв случай не са руснаци, комунисти или хора искащи да работят за човешкия род. Те работят единствено и само за себе си, присвоявайки обществените средства, събирани от теб и мен (данъци, ДДС, такси и т.н). Какво общо има държавата Русия с нас след 1990 година?! Не меши държавата Русия с руска или украинска мафия.

Аз съм един и същ педерас, под два ника. Изкарвам стотинки като трол, но и мангалите ме ебат и дават по някой лев. Доволен съм !

Щеше да е голям майтап ако някой летец от Западна Европа кацне както Матиас Руст на Червения площад..ха.ха

А пък още по дабре някой Боинг да кацне в Певтагона!

ги направи за смях руснаците пред целия свят като им кацна на Червения площад в деня на граничаря..

А арабин от Сауди Араби ги направи смешни , като кацна в едното крило на пентагона!

Е, истината е малко по-различна. Първо, самолетът през цялото време е бил "воден" от станциите на ПВО. Защо не е бил свален? Защото след историята с корейския "Боинг" е имало заповед да не се предприемат действия срещу граждански самолети. Второ, самолетът в действителност каца на Москворецкия мост и по шосето достига до храм "Василий Блажени". Тук е арестуван. Осъден е на 4 години за хулиганство, нарушение на въздухоплавателните закони и незаконно проникване на съветска територия. След 1 година в затвора е амнистиран и предаден на властите във ФРГ. Така че не му се е разминало. През 2012 г. самият Матиас признава, че е постъпил безотговорно. NEWSru.com (14 май 2012) цитира неговото изказване : " Бях на 19... Сега гледам на случилото се съвсем различно. Не бих го повторил и бих нарекъл тогавашните си планове нареални. Това беше безотговорна постъпка".

Пропуснах да добавя, че и във ФРГ на постъпката ме не се е гледало с добро око - в пресата го наричали луд, който е поставил под заплаха световния мир. Отнето му разрешителното да управлява самолет.

Каква победа,какви пет лева бе- хвърлиха половин Европа в комунистически концлагер и пълно мракобесие !

Германия на всички фронтове дава 6 милиона жертви СССР дава 30 милиона... да не споменавам материалните загуби на СССР. Та цифрите говорят че германците са ги разсипали тези мужици.. :))) Каква ли победа сънуват... като половината свят се бори срещу Хитлер.

А какво ли щеше да бъде, ако Хитлер беше обявил война?

ами същото както руските мародери нападнаха България без да им е обявила война и почнаха да мародерстват. Единствените жертви от Червената армия в България са препилите с метилов алкохол който са откраднали ... не са черпени от българи.. ха ха ха ха аха

Ама обяви война на България, нали? Официално! Да ти ЕПМ, ако не ми разбираш въпроса

фашисте

От тогава е лафа гаранция Франция. Полша има договор за защита при нападение с Франция и Англия. Хитлер нахлува на първи септември. Сталин изчаква 15 дена, достатъчни за Англия и Франция. Обаче страх братко страх!

Днес много ме ебаха мангалите и много минети правих. Гъза и устата ми са пълни със сперма, но продължавам, стискайте палци !

Така е!

Ссср и Германия нападат едновременно Полша. Даже германците ползват радиостанции на руснаците. Има даже кадри на руски и немски офицери които се поздравяват взаимно

Не е едновременно. Русия с 15 дена по късно! Пък и какво ме еве тъпата ПОЛША?

Колкото и да се пените малоумници Русия е и ще си остане непобедима. На фона на растящата истерия показват, че никой няма шанс да я постави на колене. За сведение на меките китки у нас само тези от парада в Москва са повече от БА.

3.3. 1918г говори ли ти нещо..ха.ха г-л Колев как е ритал твоята " непобедима Русия"..ха.ха

Кой пък е този ген. Колев? Сефте го чувам!

Защо не се пробваш ? Има много като тебе дето опитаха четейки избирателно историята. Смелостта ви джендърчета е само на клавиатурата и под полата на жените ви.

Освен чеченците, Афганистанците

ЗАЩО НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК НИ ГО ПУЩАТЕ В ДОЛАРИ ЛИ ВИ ПЛАЩАТ?!

Колонията трябва да слуша на езика на метрополията.

Като прочетох коментарите стигам до следното заключение: 1. или два русофобски трола, с диплома 3.00 от проваленото средно образовани у нас, плюят по Русия без дори да са прочели и 2 реда за Втората Световна Война; 2. или фашизмът е доста разпорстранен у нас и явно фашисти плюят и мразят Денят на Победата и абсолютно заслужения празник на цяла Европа и Русия! И в двата случая е повече от притеснително! А от мен - дълбок поклон пред Русия и всички борили се и победили фашизма!

Разажете товарищчи как си поделихте Полша с Хитлери си разменяхте влакови композиции От края на август 1939 до 22 юни 1941 Москва доставя на нацистка Германия горива, зърнени храни, никел, манган и хром, фосфати и други суровини. От своя страна Третият райх изнася за Съветския съюз бойни самолети, експлозиви, радиостанции, промишлени съоръжения и дори един кръстосвач. Освен това Съветският съюз получава и кредит в размер на 200 милиона райхсмарки.

Англия и Франция дадоха на Хитлер Судетите.

Ами лесно си я поделиха! То и без това не е съществувала до 1918 година, когато Ленин я съзсава. АМИ Я ДРУГАРЮ ОБЯСНИ ЗАЩО АНГЛИЯ И ФРАНЦИЯ НЕ ЗАЩИТИХА ПОЛША? СТАЛИН ИМ ДАДЕ 15 ДЕНА ЗА РЕАКЦИЯ!

1 United States $19,485,394,000,000 $19.485 trillion 2.27% 325,084,756 $59,939 24.08% 2 China $12,237,700,479,375 $12.238 trillion 6.90% 1,421,021,791 $8,612 15.12% 3 Japan $4,872,415,104,315 $4.872 trillion 1.71% 127,502,725 $38,214 6.02% 4 Germany $3,693,204,332,230 $3.693 trillion 2.22% 82,658,409 $44,680 4.56% 5 India $2,650,725,335,364 $2.651 trillion 6.68% 1,338,676,785 $1,980 3.28% 6 United Kingdom $2,637,866,340,434 $2.638 trillion 1.79% 66,727,461 $39,532 3.26% 7 France $2,582,501,307,216 $2.583 trillion 1.82% 64,842,509 $39,827 3.19% 8 Brazil $2,053,594,877,013 $2.054 trillion 0.98% 207,833,823 $9,881 2.54% 9 Italy $1,943,835,376,342 $1.944 trillion 1.50% 60,673,701 $32,038 2.40% 10 Canada $1,647,120,175,449 $1.647 trillion 3.05% 36,732,095 $44,841 2.04% 11 Russia $1,578,417,211,937 $1.578 trillion 1.55% 145,530,082 $10,846 1.95% 12 South Korea $1,530,750,923,149 $1.531 trillion 3.06% 51,096,415 $29,958 1.89% 13 Australia $1,323,421,072,479 $1.323 trillion 1.96% 24,584,620 $53,831 1.64% 14 Spain $1,314,314,164,402 $1.314 trillion 3.05% 46,647,428 $28,175 1.62% 15 Mexico $1,150,887,823,404 $1.151 trillion 2.04% 124,777,324 $9,224 1.42% 16 Indonesia $

Кажи нещо за външния дефицит и дълговете!

Руснаците са богати като крезове. Гледам във Виетнам се хвалят, че е пълно с руснаци. А Виетнам е красота. Дълга ивица с 4 лентов път и 5 звездни хотели. Пък в университетите в москва, само седалките на студентите не можем да платим Лукс и красота

Да им имам парадите на тия глупаци. Ватници! Елементарни човешки същества, примати.

Паради се правят когато имаш история и ПОБЕДИ с които да се гордееш !! Да правят паради и Американците - А ма нещо нямат с какво да се похвалят - Освен с ХИРОШИМА и НАГАСАКИ , ако не броим ГЕЙ парадите !!!

Ако е така, ние имаме пленени и няколко руски знамена в НИМ. А българско знаме няма никой друг, освен нас... Значи спокойно можем да си спретнем парад с трофейните знамена... Но не ни се пилеят пари на вятъра!

Честит Ден на Победата над фашизма! Дълбок поклон и признателност пред народите на Съветите, които преди 76 години спасиха Европа от нечовешкия режим на Хитлер! Нека да помним, нека да не подменяме фактите, и да не позволяваме повече такъв човеконенавистен режим да се установява! Благодарим на дир.бг за тази статия. Още веднъж - поклон до земята пред руските войни и тяхната храброст! Признателност и към другите сили от Запад, подкрепили руските войни, макар че за да се решат да ги подкрепят са им били необходими цели 3 години.

това дето скромно го наричаш фашизъм си е социализъм - националсоциалистическа германска работническа партия! ваши дрОгаре, с които заедно започнахте това безумие всв! после се скарахте! ако не бяха тъпите американци да ви спасят, сега в москва щяхте да четете гьоте в оригинал!

Съвсем не си наясно и явно си зле образован - Хитлер първо избива комунистите. Завзема и Франция под предтекст, че ще гонят и зибват конисти и социалисти. Не бъркай крайно дясната националистична политика със социализма! Опасно е твоето невежество, и за съжаление е масово.

за чудесния коментар! И честит празник!

Да еа мамави червена! Руски боклуци!

Русия е хубаво да се развива икономически и да предложи стандарт на живот и на Беларус,Армения ,и останалите ,защото само рефрена ,това си е наше не пипайте и продължаващо влошаване на всички основни стандарти ги чака разпад...как не го вденахте ,никой няма да превзема въоръжената до зъби империя ,но има голям шанс тя да се сам унищожи ,докато не се “нахранят “базираните в лошия запад държавни олигарси на Путин .

1.Китай 2.Сащ 3.Индия 4.Япония 5.Германия Русия 6.Индонезия 7.Бразилия

Рассия е след Италия.

всъщност според световната банка е: 1 - сащ 2 - ес 3 - китай 4 - япония 5 - германия 6 - британия 7 - франция 8 - индия 9 - италия 10 - бразилия 11 - канада 12 - южна корея 13 - австралия - 1 339 539 000 000 $ 14 - россия - 1 326 015 000 000 $ 15 - испания - 1 199 057 000 000 $ испания я писах, щото следващата година и тя ще е пред путиландия!

Къде е България, под вещото на Боко,не се вижда в твоя списък ?

тъпи, България надмина беларус и србия, сходни по територии население и климатично географско разположение държави, които още са под российски ботуш! това е достатъчно!

Българина който почита този парад е малоумник - първо ние като съюзници на Германия не трябва да почитаме нейния крах защото ако тя беше спечелила вероятно фашизма би се сгромолясал след години но ние отдавна щяхме да имаме Македония и Беломорска Тракия ..... Второ в момента това е парад на враждебна страна която оспорва и писменоста ни ,демонстрира враждебност и агресия близко до нашите граници. Иначе това е един хубав празник на важно събитие предхождащо най черния период в новата история на Русия и СССР.Факта че на него не присъстват представители на освободените държави ,а те са вече в другия лагер,показва колко успешна в кавички е новата руска доктрина ....

Така е,германския фашизъм е нещо добро,което е незаслужено оплювано.

Колко си прост! Македония и Беломорска тракия ги губим 1913 та година, заради германеца Фердинад . Да ви Е П м

Ако не бяхме паднали под турско сега да бяхме на 5 морета. Ама в историята няма "ако"

като гледам какво е в российската федерация, и какво в италия, германия и япония, май по добре да я бяха загубили тая война!

Че те нали преди войната бяха по добре от Русия?

Гледаш филмите и цъкаш с език колко богати били западняците! Отиваш в Чикаго и две преки от центъра започват гетата, къщи от картон, бездомници и просяци! Ужас. Дупките по пътя по големи от българските!

и бягат! кой как се откачи от щатите бяга в россия да диша волно!

Те нямат пари да излязат от града, ти за Русия. Пък и обучението им е такова, че за Русия не са чували! Иди, иди до Чикаго и виж.

Само тези които не са видели Истинското грозно лице на Запада , те продължават да вярват в него!

Към новината