назад

Проследихте на живо с Dir.bg: Консултации при президента за съставяне на правителство (видео)

16:55 | 19 април 2021 686 39301

Коментари 686

подредените в клетките, се бият в гърдите, че само те са истинските....., а другите са само.........! Представяте ли си единството в лицето на общо правителство на тия? Никой не си го представя. Но слушайте ги, нали вие сте..., а те са най-.....! Вече им не трябвате, свършихте си работата. Сега горко ви и майка с обновяването и мислете откъде ще взимате заеми за хляб.

G

Виктор Минчев за Плана за Модернизация на ГЕРБ: Роман за програмисти по Стивън Кинг 19.04.2021 Ако Стивън Кинг напише следващия си роман за програмисти, убеден съм, че историята в него щеше да прилича малко на това, което ми се случи току що. Нека ви споделя... Отварям да чета Плана за Модернизация и Устойчивост (ПВУ) на ГЕРБ (който толкова много го криеха досега)... Това е плана според, който трябва да се разходват Европейските фондове за следващите 7 години и крайния му срок е 30 април. Плана е 73 файла (Word, Excel и др.), част от които имат линкове към Гугъл Драйв-ове с още стотици документи. Отварям детайлите по първата мярка предвидена в плана озаглавена "Създаване на национална STEM среда за умения на утрешния ден"... Викам си: "Брей, това звучи научно може пък да има нещо смислено вътре!". Отварям съответния Гугъл Драйв съдържащ подробните документи по мярката. Гугъл Драйва е качен от г-жа Косара Иванова. Викам си - това е сигурно служителката в министерството, на която са й възложили да пише и готви документите. Отварям директория "ПВУ/Модернизация/Дейност 1". Вътре първата папка се казва "1.1.1. ДГ с до 2 групи". Отварям първия файл "1.1.1. 2. Договор - ОДЗ 11 Слънце.pdf". Чета договора... И разбирам, че е договор за саниране на детска градина. Очите ми се разширяват. Това е първата мярка, първата дейност, първите договори. Изведнъж осъзнавам какво става. Свива ми се сърцето. Трескаво почвам да прехвърлям и да чета и други мярки и дейности по диагонал. И осъзнавам: Тия са направили план за дигитализация и модернизация, според който дигитализацията означава саниране на сграда, а модернизацията полагане на асфалт. Плана е изпълнен с дейности и мерки, които звучат гръмко, модерно и дигитално. Но като отвориш подробно дейностите, разходите и разчетите се стига само до бетон, асвалт и кофраж. Ума ми не го побира какъв акъл трябва да имаш, за да искаш да изкривиш навсякъде, където става дума за компютри, да го обърнеш на бетон и асфалт. Толкоз от партия, в която всички нейни членове се занимават със строителство и недвижими имоти... Това трябва да бъде спряно веднага! Трябва да се пренапише плана! Ако ще да закъснеем с 3-4 месеца, пак е по-добре отколкото да заключим парите отново в безмислен бетон и асфалт.

Питам в тази тема защото няма къде другаде. Защо в ДИР. бг няма "ни дума, ни вопъл н ни стон" за великия гаф с Плана за възстановяване и устойчивост. Това, което други интернет сайтове , а също и официалните телевизии показаха- достъпен като " А сега Полегнала е Тодора за всички , които я пожелаха " съгаласно старата смешка. Връщах , връщах назад- няма. Все пак допускам , че не съм търсила правилно. Не , че очаквам отговор , просто риторичен въпрос като все пак допускам , че може и да съм го пропуснала. Всъшност ми е мъчно за всички онези компетенти хора, работили въху този План. А такива хора неминуемо има в Държавна администрация.Иначе няма как- все пак държават трябва да върви. Тези хора са работили здраво , сигурна съм. Накрая някоя висшестояща " калинка" , чието единствено качество е партийната принадлежност и вярност е оплескала нещата. И покрай сухото изгоря и суровото. Както обикновено.

Другарко Корнела, Аз съм един Ваш извънредно голям "почитател", лично на Вас и на Вашата партия. В този ред на мисли ще си позволя да ви поздравя там всичките с песента "Последен валс, сбогом любима". https://www.youtube.com/watch?v=d-3hxkMxE0s

T

Fdd

Четете бе хора законопроектите са на сайта на НС, ЧЕТЕТЕ, СРАВНЯВАЙТЕ, АНАЛИЗИРАЙТЕ И ПОСЛЕ КОМЕНТИРАЙТЕ. Вижте и се вслушайте в жестовете и думите на президента и после пишете. Нямаме нужда от просто население - то е пагубно за децата и внуците ви!!!

Когато управляват прости мутри, невежи тъпаци и идиоти... Огромен гаф остави многомилиардния план на ГЕРБ в ръцете на всеки с интернет 19.04.2021 Заради чиновнически гаф: Многомилиардният план на ГЕРБ стана повод вдъхновени потребители да развинтят въображението си и да направят свои собствени предложения за допълване на документа от 3000 страници, който уж трябва да докара у нас милиарди от Брюксел и да бъде внесен до 30 април. Грешката на кабинета “Борисов” 3 даде ново значение на “предлагането на обществено обсъждане”. Правителството публикува в петък третата финална версия на документа, но изненадващо се оказва, че е оставил отключени за редактиране таблици на Excel в Google Drive. Това означава, че всеки може да допълва документа както прецени. И очаквано - вътре се появиха “Джипко Бибитков”, предложения за покупка на газирана вода и джанти за Голф. Появиха се и призиви “Ходете пеш” като препратка със скандалното изказване на Цвета Караянчева през есента на миналата година. Гафът първо бе забелязан от журналиста Атанас Чобанов и платформата му Bird.bg. Малко след като всичко става ясно, наблюдателен администратор предупредил чиновниците да заключат файловете, но и това станало с документ, който не бил заключен за редакция. “Моля направете документите и папките само за четене защото всеки може да ги редактира", пише във файла, озаглавен "ВНИМАНИЕ", се казва в съобщението. Файловете бяха изтрити малко по-късно. "След като бяха похарчени няколко милиарда за електронно управление, институциите ползват за складиране на информация и обмен на данни Google Drive, OneDrive, Dox.bg и някакви тъмни министерски клауд системи. Dropbox е несправедливо пренебрегнат. В някои от папките и файловете може да пише всеки. Пожелайте си нещо", коментира Атанас Чобанов от Bird.bg. “На този фон България от края на 2019 година - след безпрецедентния теч на данни от НАП, действа нарочен съвет за киберсигурност. Той се председателства от вицепремиера Марияна Николова. От приемането на правилник за дейността на съвета - с постановление на МС, влязло в сила 31 декември, 2019 , няма данни какво точно работи тази структура”, припомнят от в. “Сега”.

Ако все още не използвате CryptoTab Browser, то изпускате една добра възможност! Това е първият в света Chrome браузър с вградена функция за копаене /mining/. Всичко, което трябва да направите, е да инсталирате CryptoTab Browser и да започнете да добивате Bitcoin, докато просто сърфирате в интернет, както и досега. Към момента Биткойн се търгува над 55 000$, а очакванията са да достигне над 200 000$ в близко бъдеще. Криптовалутите отдавна не са феерия и скептицизмът няма място при тях. Разгледайте https://cryptotabbrowser.com/landing/55/18757804 и опитайте. При редовното му използване ще сте благодарни за решението си! Без инвестиции, без рискове, без допълнителни усилия! Не губите нищо да опитате, ако не ви хареса винаги може просто да спрете да го използвате.

........

Задължени ли сме вече да коментираме нещо , което няма коментар?

.

Тупкат топката другар’ти от ,,Има такъв народ” и останалите.Тупкат топката и са ослушват няма ли най сетне шефа от Кремъл да им каже какво да правят?!

Няма никакво анти ГЕРБ ,мозинство. Има мнозинство на олигарсите /Божков, Банев, Василев, Арабаджиев, Братя Галеви и братя Бобокови...да не ги изреждам всичките/ за създаване на анархия и махане на Главния прокурор. Там е заровено кучето. Парите, които тези господа окрадоха от вас сега заработват постедством гласовете на адвокатите им /Дончева, Манолова, Хаджигенов, Бойкикев/ . Цялата тупурдия организирана от Резидента цели махането на Гешев.

Много ми хареса консултацията с Има такъв народ: - Вие сте втора сила, ще правите ли правителство? - Благодарим ви господин президент, че спазвате законите каквито са. - Нещо друго да кажете? -Ко? Не!

Една голяма част от българските граждани (?? 4,65 %!!) намерили своето представителство в тях, т.е. в „Мутри вън“. Президентът ни разчитал на тяхната способност за градене за мостове и кооперативност. Първият парламентарен ден ни зарадвал, вторият внесъл динамика. Изобщо тези 4,65 % внесли нова енергия дори страст в парламента. Това припомни на забравилите симбиозата на вдигнатия юмрук и ковчезите. Само да попитаме: А ние, останалата незначителна част от 95,35% ще им се подчиняваме и ще търпим загатнатото и вече демонстрирано продължение на страстните летни изцепки? И, моля, смятащите се за богоизбрани, престанете да наричате останалите „обикновени“ граждани. Защото в тях няма нищо обикновено.

макар че очевадно безмислено заради дебелината на тематика - аз лично като физическо лице по българското данъчното законодателство , нито като юридическото лице съм съгласен с тази широката практика , обслужващата счетоводна фирма да се възползва от PIN , даден или на фирмата или на Ф.Л.

Брато, нещата при теб не отиват на добре. Престраши се и иди на лекар.

да поставим въпроса , кой би бил длъжен да преразглежда онези практики ? 1. Агенция по Вписвания ? 2. Търговският Регистър 3. Национална Агенция по Приходите 4. предвид че засяга и здравно осигурителни права Национално Осигурителна Институт

кой определи дизайн на онова , да съответства с каквото искали от слововесно в запис на масив-данни ?

чужди инвеститори не могат да си въвеждат онези искове с забрана , проблеми при други приьоми , факторинг само вътре страната (имаш ли EASYPAY с заредена карта ли ?) , както предвид цялата обстановка правно-юридичуска-данъчно-сччетоводно някакси в пандектното право на голямата джамиа в едикъдиси Константинопел .

Абе трябва много да се съветва там. Иначе ще стане някоя глупост.

Свършваме работа и целия офис в министерството пишем в подкрепа на Партията последния час от работното време. Такава е договорката.

Всъщност мутрите се завръщат. Най-голям майтап ще бъде ако третият мандат отиде при Мая и Татяна. Всичко започна от Божков. Гешев го подгони и той организира протестите с логунга "Оставка на Гешев и Бойко". Събра адвокатката си Татяна и докладващата му Мая и .... ако им се даде мандат, ще се върне на бял кон.

Какво стана с г-н Слави Трифонов? Този негов КОВИД цял месец го държи. Още няма смелост да се покаже. Ще бъде интересно да направят правителство заедно с г-жа Манолова. ПО-голяма трагикомедия няма да има. Мисля, че това заслужават хората, кото ги избраха. Лошото е, че и другите ще им сърбаме попарата.

Чалгаря си трае понеже знае, че в момента в който си ортвори устата, всички ще разберат колко е прост и неадекватен.

Вече няма смисъл да се напъвате, герберастчета.

А пък бистришкия тигър се оказа изключително прост банкянски мишок, който не 2-3 седмици а вече година и половина се крие. Та я дайте пак да ви чуем.

балчишката земеделска кооперация изплатила по 55 лева на декар арендована площ . Аз си полиих нещо около 45 , може да е малко повече , както и по-малко . Но разликата ми се струва значителна . Физическото Лице съм по смисъл на данъчното облагане , както и като арендо-дател. Договорите са вписаните нотариални към агро министерство с обичайните дълготрайни срокове . Благодаря за вниманието Ви .

те си имат днес голямата статия относно youtube и как се очертават правилно използваните площи , оттам нататък препратки към други статии , помежду друго онова за арендата в Балчик - сиреч изплатените 55 лева .

Народ от кибици, всички в опозиция.

здравейте , частно лице съм , зареждам мобилното устройство си с предплатени карти . Имам въпрос - на брошурите , или флайери , както и на опаковката на онези предплатени телефони чипове се посочват едни условия относно валидност , а на другата практика показва по-малки срокове . Сгреша аз , неразбирам правилно каквото пишат в условията , или просто имаме нова практика ? Благодария.

Приоритетите на всички партии казани днес на консултациите (?), се припокриват. Всички изтъкват като важни критерии едно и също. И всички, разбира се, били за вземане на най-доброто решение за България. Е, добре, тогава защо най-кадърните от тях не седнаха на една маса за да изработят обща програма. Ясно защо. Приказките са за външна употреба и нямат нищо общо с делата и намеренията.

Бяха като дихателно упражнение с издаване на звук без особена конкретика. Тук-там някаква бегла яснота.

както каза Мика Зайкова "злобата не е добър съветник" по повод изказване на Десислава Атанасова. Днес същата госпожа пое предоставената дума от президента и вместо да каже, ние мислим така и така за правителство тя почна "Господин Президент не ни поздравихте, че сме спечелили изборите ", което показва че тая госпожа е като щраус с глава дълбоко заровена в пясъка.

Ако на Резидента, му пукаше за народа щеше да ОТЧЕТЕ партията с НАЙ-МНОГО български ГЛАСОВЕ! НОВИ ИЗБОРИ ВЕДНАГА!

Защо? Нали протестиращите като искаха оставката на Боко, пръскахте лиги от бяс да си изчакали изборите? И ето, изборите минаха. Какво пак не ви харесва, герберастчета?

Не ми харесва това, че новите "управници" нямат никакво намерение да работят, а само да правят панаири, да си вземат заплатите и субсидиите и да се правят на ударени с мокър парцал и стирка.

Ама явно на мнозинството им харесва. Искахте протестиращите да чакат изборите - ето ви резултата. Свиквайте, герберастчета.

ДБ са продажници

Всеки път, когато излизаха компромати за Бойко и партията му правеше гафове след гафове си виках - ето идва край на управлението на тази партия, но след всичките тези работи Бойко печелеше и печелеше и пак печелеше . Този абсурд сигурно не би се случвал в нормална държава, но има едно много просто обяснение защо така става тук. Алтернативата и конкурентите на ГЕРБ са изключителни некадърници, като политици. БСП, когато почна да губи доверието на хората след управлението на Станишко започна да води изключително грешна политика на компромати, конфронтации, предизвикване на злоба в хората и доста смело я яхнаха тази политика. Тя стана пример за много, които искаха да се доберат до властта, защото макар и в краткосрочен план работеше, колкото да се доберат и да намажат нещо. А Боко, колкото и да е прост, беше надушил, че така само ще печели той и партията му, каквото и да прави. Е така минаха 10 години, нещата продължават в същия ред. Ако имаше адекватни партии и политици, след всичките глупости, които натвориха ГЕРБ, ГЕРБ нямаше да ги има вече, ноооо.... Не е така! Явно простотията ще продължава да набира сила в следващите години и наистина не разбирам хората, които си дават доверието на тези некадърници и леваци, които дори не могат да се възползат от грешките на ГЕРБ.

С компромати не става В ПРАВОВА ДЪРЖАВА Има Прокуратура Има съд Има международни институции Има международен мониторинг над нашите институции България е член на ЕС и контрол има. Нормално разсъждаващият човек разсъждава по гореописаният начин, а простолюдието се връзва " Божков казал, Мая подшушнала, Корнелия си мислела и т.н." А и към момента ГЕРБ няма алтернатива по отношение на опит.

Мннооо ме кефи, когато ГЕРБ говорят за "опит в управлението"! Използват същите приказки, като БКП-БСП в края на 1989-та и началото на 1990 година. Така де - има приемственост и последователност. Във вси(ко.

Да виждам пропагандата като пропаганда, а не като кьорфишек, какъвто е в действителност. Говоря за БСП, ИСМТ, ИТН и.т.н.

Гледайте на живо или на запис шестте серии на сериала "Хроника на една предизвестена смърт - политическата смърт на ГЕРБ". Хубав сериал.

Осъзнайте го вече и се кротнете. Че така приличате на малки деца, които врякат, скачат, тропат за загубената играчка/джипка/. Имайте поне малко достойнство да се оттеглите и дадете шанс на други хора да управляват. Стига само вие сте крали и сте алчни за още и още. Свърши вашата. За 11 години власт с необразованата Тиква ни докарахте до дъното на дъното с мафиотското, крадливо, продажно и корумпирано управление. Народа ви каза СТОП. Търсете си нова работа, работа, работа....

Това го казваш ти. Реалността обаче е доста по-различна.

Каква е реалността според вас, герберастчета?

И каква е реалността???? ГЕРБ спечелили изборите, ама видите ли останали единствената партия в опозиция, която освен калинките и купените цигани никой друг не иска. Айде изтрезнейте вече, време е за ПРОМЯНА И НОВА РАБОТА, РАБОТА, РАБОТА.

В началото на 80-те години, когато Ицето е ходил при баща си (в сградата на ДС) да му иска пари за захарни петлета е срещал Сокол-а (Ахмед Доган) по коридорите, който го е милвал по главата и му е викал "Ей, юнак!". Заради тези мили спомени Бойкикев греба чак до Росенец.

Не, БСП, ДПС, Мая Пеевска и Татяна Дончева не са статукво... Бу-ха-ха! Бойкикев кърти, но все пак той е от антифашистко семейство..

Кой е тоя Бойкикев?

от НЕДЯЛКО ЙОРДАНОВ Написах го след петъчното заседания на Парламента... Потресен съм... Такова чак не е било. Дали някой от МИЛА РОДИНО!тях ще го прочете... МИЛА РОДИНО! Колко ненавист... Дива омраза... Бълва отвред... Не се крие... Гледа народецът... Беден... Объркан... Спрете се! Чуйте ме вие! Вие, които уж в името свято на нашата тъжна Родина... Ето ви вече... Доволни... Цинични... Изборът вече отмина... Вече съдбата на всичките българи само от вас ще зависи. Ето ви... Тези, които избрахме...Ти си!.. И ти си!!.. И ти си!!!.. Смъквай предишния... Вземай му мястото... Лично, за своя изгода. Вечният лозунг, изтъркан от ползване “В името на народа!“ И до кога, моя малка Българио!.. Ето те... Вчерашна... Днешна... Пак ли излъгана.. Пак ли такава... Утрешна... Жалка... И смешна... Няма ли някога... А пък е просто... Без ругатни и насмешки... Тези там горе... От тебе избрани... Да проговорят човешки. Все пак си нашата... Тук си завинаги... Няма как да те преместят. Мила Родино... Хайде извикай! Може би ще се освестят! 17 април 2021 г. 7 ч. 10 м. сутринта

- Буда, кажи "сряда"! - Сряда. - Да ядеш на кучето снаряда

и отново ще го изберем

Гулю-гулю-гулю-гулю!

ай стига бе! тоя бот що не го спреш? ше изберем нанай! свърши ваща. айде кат царя се омитайте кой накъде

Кога ще пуснете live feed от консултациите на Буда с психиатър. Депресията му се обострила тия дни, не спи, не яде, изпада често в делириум тременс и нарежда "искам си джипааа, джипааа ми дайте.."

Ако Баце занесе чекмеджето във фискалният резерв и го върне може и да му се размине

И затова хората го обичат, а Корнелия я мразят ! Есента ще се разбере и кой е правил филма с чекмеджето.

Искаш да кажеш, че Гешев ще пита Буда коя е Мата Хари? Не го вярвам...

Тези ги обяснявай на всичките от ГРОБ, които вече не гласуват за Боко.

Не Гешев , а Военна Прокуратура

Минавам само да поздравя всички ГЕРБ бабички и лелки налазили тоя форум. Айде че сериалчетата ви почват след малко. Честита изборна победа! Да ви е сладко.

Слушай сега, отрепко, Всички гласували за ГЕРБ са БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ. Няма значение дали са лелички, стринки бабки, цигани, турци, арменци и т.н. Нямаш право, отрепко, да ги обиждаш! Проста, злобна и недоклатена сган!

Я марш за мекици и кафе според записаното в герберасткия План за възстановяване и устойчивост.

Една от тия лелки и бабички, може да е твоята майка. Само казвам.

След повече от 10 години съмнение вече се убедих, че по-хубаво нещо от демокрацията няма. Само тя ще ни спасява от такива шибеци като Тиквата, щото иначе трябваше да му сърбаме попарата дакато стане на 80 като бай Тошо.

и отново ще го изберем

Избори веднага!

стига простотии бе! писна ни вече от тъпшотиите ви! как не го сложи пред него? може и пред Омуртаг!

Кога?

Гербави, спечелихте изборите , властта е ваша, що не управлявате. За 12 години си спечелихте такова име , че никой не смее да се приближи до вас и оцапа. Гласовете за вас са от 100 хиляди партийни члена със семействата им, на които сте обещали вечна служба и власт - към 400 хиляди души и още толкова служебен, корпоративен и цигански вот. Никой свободен човек не ви понася, камо ли да гласува.

Погребахме гробарите! Амин!

..... кои по-точно са погребващите? Сам виждаш оксиморона - няма кой да погребе гробарите, защото гробарите погребват.

ПКП, ти ли си?

Кирил от Варна, татуирания участник в биг брадър е депутат от ИТН и е станал шеф на бюджетната комисия в парламента

тези нямат никакво намерение да работят за нас! Освен собственните им интереси и интриги друго нищо не ги интересува!

А добро утро

се мазни на близача...

Истината боли нали драги дир

Шпакловчик,Разплетена дамаджана,Мравояд и Гном...

Гласувах за ИТН, тотално греда, на следващите избори ще гласувам за Герб

Хубаво име имаш !

през юли

Браво мойто момче, само така! Ще ти дам да целунеш жезъла с предимство!

Тези ги разправяй на всичките, които довчера гласуваха за Джипко, но на последните избори гласуваха за ИТН.

Никой не иска крадците и неграмотниците от ГРОБ. И това е факт, въпреки мобилизираното от Севда тролско войнство.

Севда сега с кво ще плаща кредита

С каквото ще си плати Манолова кредита за покупка на цял етаж от кооперация на улица Алабин в София

цял етаж, ама колко кв.м.? Да не излезе най-обикновен апартамент. На севда барачката я видяхме колко е скромна.

Към новината