назад

Глобиха германец за притежаване на танк и оръжия от Втората световна война

07:55 | 04 август 2021 | Редактор: Калин Каменов 30 3394

Коментари 30

За да е придобит законно, танка трябва да е купен от някоя от съюзните държави, победителки. Просто всички танкове на Вермахта след войната стават танкове на съюзниците. Тоест, ако дядото просто е докарал танка кротичко от фронта, то той го е откраднал от СССР, САЩ, Великобритания и Франция. Обаче дядото няма как да го е докарал сам, тогава просто е бил на 9 години, когато е можело да се "отпори" някой друг танк и никой да не разбере. Ама де да знае човек, тогава и хлапетата са били доста по-корави. Само като си помислим колко време една дивизия Хитлерюнген (нашите пионерчета от едно време) е удържала град Сеан (Caen) във Северна Франция, чо пък някой 9 годишен да не прибере някой заблуден танк?

Айй мръсен фашист! За Третия рай ли си мечтае? По фюрера Хитлер ли въздиша тоя немец?

Kenn1111

Тази новина е ма много месеци стара що сега я пускате!?

Защото все пак чак сега съдърт е решил да го глоби и осъди? Досега се чудеха дали и колко да му наложат...

Вижте колекционерството не е проста работа, иска се да изпълняваш куп изисквания, стоките ти да са с проследими документи за произход и движение на собствеността (чудя се как ли са купени грънците на Терес ама да не изпадаме в подробности, още повече че никой не го * за някакви грънци. Ама как първо е придобита огърлицата на незнайна българска принцеса и изобщо как са го изкарали това удостоверение за наследници при това положение ... тук вече разчитаме на държавата). този так е незнайно как придобит, вероятно с иманярство - бил е зарязан някъде и са си го прибрали и възстановили. Първо не можете да прибирате каквото ви падне и второ не можете са пипате по него без да имате нужните сертификати и разрешения. Така че заповедта да предаде незабавно имуществото си на лицензиран операторе напълно законно и в духа на правовата държава и върховенството на закона

Добре де, значи той няма право да го задържи, защото не може да докаже произход, но може да го даде на частен колекционер, който вече ще има произход, защото го е взел от него. Ясни са демократичните ценности, всичко за богатите и както казаха в "История на света" (част първа), "-Да го ду*ат бедните!".

Верно си източноевропесйки простак. И не само ти си такъв. Масово хората в източна европа станаха простаци, опростачиха се. Бяхме векове пред през западняците по култура и възпитание, а сега сме на светлинни години след тях.

А се смеехме за "влиянието на упадъчната западна култура". Те ти сега. Къде отидоха семейните ценности, моралът и идеалите? Случайно ли е, че героите от филмите са все психопати, крадци, джигити, наркодилъри и убийци? Или идеята е да свикнем, че е ок да си бандит за да се сеят размирици и да се" пази" населението от самото него? Росен Гацов, идолът на младежта... Темата е много сложна и дълга и дори не е за този форум.

И двамата сте прави. Но... У тях хляба, у тях ножа.

Американците ще му го вземат: According to the defendant's lawyer, a US museum is interested in purchasing the Panther tank. Many US historians argue it was the most efficient such vehicle deployed by Germany during World War Two. The lawyer also said that a number of German collectors had approached the defendant over other items, which included assault rifles and pistols, local media report. Local authorities raided the property in 2015 after receiving a tip-off about the building's contents by colleagues in Berlin, who had earlier searched the home for stolen Nazi art. It took about 20 soldiers almost nine hours to extract the Panther tank - which was without its tracks - from the property. Local media reported that the man had been seen one winter using the tank as a snow plough. https://www.bbc.com/news/world-europe-58077039

Никой няма право да застрашава краварската хегемония, като поддържа възможност да окаже евентуална съпротива! РАМЩАЙН, бате, Рамщайн!

Танк пантера в оригинално състояние в движение струва красива седемцифрена сума. Така че някой се е огледал в него и са го сготвили. Нищо ново под слънцето.

ама трябва да докаже, че е негов, тоест придобит по законен начин от законен собственик

Едва ли Хитлер му е издал нотариален акт :) Най-вероятно се е прибрал от фронта с него вкъщи и го е заключил в гаража. И очевидно е в Западна Германия, защото ако беше в Източна руските щяха да са ми претършували къщата и да са го откраднали за скрап отдавна тоя танк.

Ами да вземе танка и да прати проверяващите да питат собственика на танка. Даже без боеприпаси проблема е никакъв. Е вярно че малко ще поизцапа, ама после тия от комуналните ще измият.

Наш Динко, бореца за мигрантски свободи, кога ще му конфискуват свинските опашки, бронетранспортьора и врЪтолета на трупчета? Правилно нарязаха нашите танкове в зората на демокрацията, за да се предотвратят такива ексцесии, като с германеца псеводпатриот! ;-)

МТЛБ-та се продават свободно и се ползват за да карат храна на бабите като ги зарие снега

Да ама има два проблема - верижни са и им е забранено да се движат по републиканската пътна мрежа - водят се трактори, за което се изисква отделна категория - над 3.5 тона са само собственото си тегло, което вече е различна категория - понякога вървят с оръжие 12-мм картечница, за която също ще ви трябва лиценз и специален ограничителен режим

МТЛБ тата са със 7.62 ПКТ

Нищо арииско не остана в тази Суацитска Мръкелова държава.

Имат хората - карат танк, а не като онзи американски фермер, на който се наложи да преработи трактор в бронирана машина и да мачка копоите наред.

Беше немец този американски фермер

Значи него го осъждат, а наказанието веднага да предаде танка на музей или на друг колекционер. Бахти демокрацията! Защо да не може той да се впише като колекционер? Още повече, че не е крил танка, а дори е извършвал обществено полезен труд с него.

Недей така, Путин е лош, той е виновен.. На Запад е чиста демокрация.. ;)

Цяло изкуство е да можеш да караш такъв танк ! Трябва да му дадат медал затова , че е помагал с него да се разчиства снега !

Сломяват всякакъв опит за съпротива срещу нашествието на м. скакалците!

Като гледам какво става в Германия, май всеки трябва да има танк а не да ги глобяват

съсредоточете се и на Първата! /Световна война/. Там глобите ще са с лихви. За стогодишната има давност.

Интересно ако някой американец опазва пушкала на Юга (с които са тепали афро-човеците), дали ще го глобят?????

И как са окрали мечовете на японците след ядрените бомби.

Към новината