назад

Голям спад в случаите на COVID-19 у нас, поставените дози ваксини надхвърлиха 1 млн.

07:00 | 13 май 2021 | Редактор: Десислава Димитрова 140 13880

Коментари 140

не били излекувани, ами били ОЗДРАВЕЛИ. Грейна слънце и нещата се оправят. Нищо общо няма с ваксини и медици-търгаши

Просто времето се стопли, случаите на грип намаляха, а понеже до сега всичко беше ковид (обикновен грип не съществуваше ?!? ) съответно и случаите на ковид намаляха! Следващата есен и зима същите, които сътвориха досегашните щамове на ковид, ще измислят нови (било реални или несъществуващи), отново ще наплашат населението, ще го ваксинират и т.н. ...

още да смятаме че се е разминало. Много рано. Навсичко отгоре като чета коментарите виждам че нищо май не са научили доста хора през последната година. На това му казвам аз изгубена година. Нелепа загуба.

две са неизвестните- на какво ниво ще се установи лятното плато, при всички случаи на по- високо ниво от миналото лято и ще има ли летни вълни? Няма никаква причина да няма летни вълни, при положение че идват нови варианти на вируса и масовата ваксинация изостава.

айде, изтърка се и тая плоча, търсете нещо ново за плашене на млекодайните

ЦИРЕЯТ НАРЕЧЕН ПЛАНДЕМИЯ ЗАПОЧВА ДА СЕ ПУКА, НА ХОРАТА ИМ ПИСНА, НО ПАК СЕ ПРАВЯТ ПО 10000 ФАЛШИВИ ТЕСТА НА ДЕН ЗА МИЛИОНИ ЛЕВА

Много тестове викаш правят. Айде инфо за домашно. 4то място по смъртност на 1мил/46мясго по заболеваемост/87мяст по брой тестове. Та кво викаше за тестовете

Заради много мозък, който се лее и по форумите, България е в челото на световната черна статистика. На първите 10 места са държави от Източна Европа. Нема Индия, нема Бразилия, нема Африка. Винаги съм знаел, че Булгар е прост, но чак толкова - не знаех. Карайте още с “настинките” и с “оздравелите”, а по болниците цари пълен ад и народо мре, като мухи. Слава Богу на доста умници им дойде акъла, след като изкараха “грипчето” или им измряха близките, ама кел файда. Клета Майка България!

Българинът, ако не беше прозд, нямаше да е на първо място по пушене и алкохолизъм и на последно по доходи. Българинът смята, че да се насвяткаш до козирката на 13 и да пушиш в кенефа на училището е признак мъжество. Българинът смята, че като вземе мотор и трябва да ходи в селската дискотека да да се млатят под масите. После в казармата да се хвалят - какви пиянски-бойни подвизи вършили из селата.

Ковидът му е най-малкият кусур! Виж го как шофира, как работи, как се държи. Няма никакъв инстинкт за самосъхранение културно и физическо. И сигурно, щото няма култура и няма и за какво да живее. А най-голямо удоволствие е да прогони по-способните и умните с простотията си.

тия дето живяха заключени цяла година загубиха една година от живота си,за да добавят още 2-3 години живот на 1% от населението. така че тая статистика дето и викаш "черна" е всъщност повод за гордост - ние изкарахме пандемията без да изпадаме в безумията които овладяха "нормалните" държави

Черна е черна. Дано никога не разбираш, какво значи черна. Мозък!

3евзек

Ало, онбашията, Тези хора, които вкъщи се чувстват заключени, по принцип много години си губят. Съвсем отделен въпрос е кой кого е заключвал. Изглежда освен коя статистика е "черна", нямаш и никаква представа какво означава да си заключен.

Не се притеснявай, есента дойде в Южна Америка. Бразилия и Перу за момента са на 13-14 място. До края на месеца имат потенциал да влязат в топ 10. Разбира се Източна Европа доста напреднахме, та нас ще има да ни гонят повече време. В края на август ще е любопитно да видим какво ще сътвори Южна Америка. Те имат предимство все пак пред нас - ваксините вече се прилагат.

Браво на Бате Бойко! Само той може да ни спаси от вирусите и ваксините!

Вижда му се краят. Ако успеем да се възползваме в топлите месеци, когато натискът на вируса отслабне, да ваксинираме още 2 3 милиона души, есента вероятно ще можем да се върнем към нормален живот и инфекцията ще се ограничи до единични случаи.

Метода на тоягата и моркова, като ваксините са моркова и "спасението" новото нормално, а тоягата са мерките и затварянето. Мисля, че е ясно, че винаги това е една измама с цел манипулация, когато се използва този метод.

Да бяме сами на Земята. Да се оправим, но има още милиарди невежи простаци на планетата. Колкото и да си псуваме държавата и правителството сме цвете пред милиарди други!

Тука е пълно с черепарски пролчета, които скачат от тема на тема, като мухи на лайно :) Ама не хваща дикиш :)

Много е рано за такава констатация. Последствията от отварянето на всички заведения, от дългите празници (и пътувания, докато у комшиите бяха забранени) , и от отварянето на стадионите (в Европа още играят без публика, дори и шампионска лига) още не са се проявили. А и ваксинираните не са милион, защото броят и хората с първа игла.. Ваксинацията приключва след поставяне на 2-рата доза. А у нас хората със завършена ваксинация са около 300 000. Хората с поставена 1-ва доза НЕ са достатъчно защитени. Има и разболели се , има и починали. Журналиста Георги Коритаров почина, въпреки че беше ваксиниран с първа доза.

1000000 дози = максимум 500000 ваксинирани с двете дози. 70% от 7000000 са 4900000-500000=4400000 милиона остават... 4400000 / 500000 = 8,8 пъти по толкова време за да се сложи вакса, 5 месеца по 8,8 = 44 месеца или около 3 години и половина, при незнание, колко трае имунитетът от ваксите...

Питай майка ти!

Тъпо човече , защо трябва да обиждаш ? ако не разбираш математиката , взимай сметалото и започни от начало !

3евзек

Г-н реалист, Ако ставаше с линейна екстраполация, то преди 5 месеца щяха да са необходми около 90 години. Само че нещата се промениха и сметките от тогава ги забравихте. Най-вече защото не става само с калкулатор.

Не е толкова зле положението. Средно дневно (за 7 дена) се ваксинират 18 000 човека. Не повече от 1.5-2млн души ще искат да се ваксинират, значи 4млн дози - 1 млн поставени = 3млн дози, т.е. с това темпо ще отнеме не повече от половин година да се ваксинират желаещите. Ваксини има вече достатъчно, за да се поддъжа поне такова темпо. Остава да чакаме Гърция/Сърбия/Турция да изнудят туристите за ваксина, че да добавят още хора към списъка с ваксинирани.

Тука е пълно с черепарски пролчета, които скачат от тема на тема, като мухи на лайно :) Ама не хваща дикиш :)

Служебното правителство прие властта и нещата започват да се нормализират... Защо ли? Ами защото иначе огромната манипулация ще лъсне като въшка на чело... Вирус явно има, но всичко е силно преувеличено. Затова стискаха кокала до последно...

Ще му предам :)

Абе, главанак, в Бразилия, Непал и Индия, ГЕРБ ли управлява?

Има един клип, може да се види в тубата, където бай Хой казва - цитирам : Вируса НЕ Е ТОВА което всички ние си мислим !!!! Обаче нито една мисирка не пита, е какво е аджеба тогаЗ ?

Днес новите случаи у нас са 657. Това не ми прилича на спад на слручаите.

Лапай патката :)

Вас все това ви влече, дрогаре, лапането. Совецки ценности.

Не се прави бе, червен де.бил :)

БКП както бяха с 15%, ми е интересно на следващите избори дали ще влязат в парламента? Всичките им пари за тролове са отишли нахалост, вместонда ги дадат на пенсионерите, на които ограбиха спестяванията.

И да влязат и да не влязат все тая, важното е вашите спонсори да бъдат отстранени от държавните средства, с които ви поддържат офиса и тия пари да се харчат за образование и здраве. Другото само ще дойде.

Викаш, кражбите на червената опозиция сами ще дойдат. Озверяли сте за 11 години, а? Иска винсе да опразните и друга банка, след КТБ?

Уточни за коя БКП говориш? Има ГЕРБ, съставена от бивши кадри на БКП, начело с вожда им Има БСП, която се брои за приемник на БКП, ама при тях комунистите са по-малко от тия в ГЕРБ Има и сегашна БКП, която е в 13 глуха. А новите партии в бившият, вече, парламент, са турлю гювеч

В БСП демократ до демократа, крупен капиталист до милиардера, бизнесмен до бизнесмена, търговец на оръжие до търговец на газ, индустриалец до финансиста. Истинска соц партия милееща за пенционера и социална справедливост :) Все честни и неопетнени кат Жан Виденов!

Не знам дали са по-малко, но крадат като за световно, неслучайно ЕК веднага спира фондовете, когато дойдат Бсп. Знаят ги що за стока са.

Как е, червени тролчета? Още ли серете?

Сезона на грипа свърши.ли вече?Не мисля обаче че има някакъв спад.Всеки втори по улиците на София кашля.Понеже обаче Писиарите са по 100 лева и никой не се тества.Я да направят по един задължителен безплатен тест на един квартал по избор да ги видим истинските резулрати.

Само от ковид ли се кашля? Аз кашлям от влошеното качество на цигарите. А и от настинки през тези променливи дни.

Прав си! От тъпотия се кашля най-много.

хахаха ковидаря искал да тества?? И защо му е на здрав човек да се тества????????????????????????

ти си олигофрен. това е психично заболяване и не си здрав

Анален тест :)

ЕС е подписал договор за ваксини с Пфайзер до края на 2023г. Ам' що тъй?

Ей зарад този отдолу дето иска от всички валсини по няколко. Те и дозите поръчани надвишават населението няколко пъти.

И?

Кво не разбра, да ти го обясня на банкянкси?

3евзек

Ало, Паниката, Хубавото е, че нямаш власт. Иначе щеше да поръчаш точен брой ваксини, но като изпокапят половината заради неприемливи странични ефекти, тогава щяхме да ти гледаме резила.

По-добре да хвърлят едни милиарди за ваксини, отколкото локдаун през два месеца. Икономика проста! Хората са ходили на училище, докато други са се напивали в кръчмата.

няма ново - и миналата пролет беше така. това не означава , че не са нужни ваксини. Но те следва масово да се слагат наесен, както грипните, защото сега ваксинираните ще трябва наесен отново дасе ваксинират...

И децата да не се пускат на училище, че ще ни избият, а? И работа “отвкъщи”, дето нито е работа нито е отвкъщи до живот? И поне по една ваксина от скъпата на всеки 3 месеца? Побъркаха ви ейййй.

Е те тия кукувците дето са хоум офис какво правят според теб. Цял ден се надъхват колко е страшно положението онлайн..... а другите просто си живеем живота :)

В Южен парк не можеш да се разминеш от работещи онлайн :)

Ти не се ваксинирай, лошо няма :)

Нормалните хора дето искат да се върнат в офиса, искат да се върнат, за да работят по-малко, бре. В офиса от кафета и цигари, работата е между другото за много.

В държавната администрация може и да е така. В моя офис се идва да се работи, а не “на работа”.

3евзек

Ало, Паниката, На теб верно ли ти е кеф да пътуваш до работа по 1-2 часа всеки ден? И то само защото у вас не се работи, сякаш там е държавната администрация.

Ваксинираните с Файзер могат да са опасни за околните. Виж раздел 8.3.5. Exposure During Pregnancy or Breastfeeding, and Occupational Exposure на документа на Файзер: https://cdn.pfizer.com/pfizercom/2020-11/C4591001ClinicalProtocol_Nov2020.pdf Анализ на български на: thebulgariantimes.com/Документи-на-pfizer-признават-че-ваксинира/ Ваксинирай се, за да заразиш своите близки!

Супата

Ще имали брифинг на НОЩ?

Schilo

Тц. Настъпи ДЕН!

Сега ще го води Маямата :)

Браво - България отличник по ваксиниране (обаче само на хартия) и на ВТОРО МЯСТО В СВЕТА по смъртност. Благодарение на крадците от ГРОБ.

Абе вие комунделите нали сте против ваксинирането? Съвсем ме объркахте. Вашите опорки...

Като гледам си си бил объркан. Комунизъм няма вече 30 години. Комунистите също поизмряха. А последните 10 години ни управляваше ляво правителство с тоталитарен началник също както преди ‘89, кланящо се на поредния “голям брат”. Ама те не са комундели, а наследници на апаратчици и номенклатури.

3евзек

Ало, Паниката, А откога враговете с партиен билет станаха комунисти, за разлика от всички останали с партиен билет? Не беше ли обратното?

Първо ваксинираните не са само на хартия! То бива предубеждение, ама чак толкова?! То заради такива като теб отиваме с бойки крачки към Евразия! И второ не сме вече на това място по починали. Не се ли чувстваш ти отговорен за това, че убеждавахте хората, че няма ковид, а то взеха и ваши другари се разболяха!

По същество целия ти коментар е демагогия и пропаганда. Колегата горе е дал мнение - ти опорки. А и никой, не отричаше ковида, но отричаха мерките, като например затворени паркове и отворени граници.

Тролвете пак налазиха, паниката куентин и други. Идват избори.

И за кой агитираме, бре герберски стотинкаджии? И без избори пак ви показвахме колко сте нефелни и некомпетентни.

3евзек

Ало, Паниката, Вече номерът с позоваването на други стотинкаджии не минава. Пределно е ясно че агитирате само "против" всички останали и никога "за", защото иначе ще ви лъснат червените задници, а това не носи политически ползи.

Второ място според кой? На майка ти може да се струва, че ти си номер едно по ум на света, но това не е официално.

Николай Колев - Босия написа критично писмо до руската посланичка в България Елеонора Митрофанова. Дисидентът критикува думите на посланичката пред БТВ и директно я призова да напускне поста, който заема и да се дообразова в Русия. Вижте пълният текст на Николай Колев, публикуван от "Атлантически Съвет" във Фейсбук: ДО ПОСЛАНИКА НА РУСИЯ В БЪЛГАРИЯ ЕЛЕОНОРА МИТРОФАНОВА Ето какво сте казала пред българска медия: Русия е освободила България от турско робство и хората го помнят. Това заяви пред Би Ти Ви руският посланик у нас Елеонора Митрофанова. Държа да ви кажа, че още с пристигането си вие започнахте да ни "учите" колко трябва да сме ви признателни и дори да ви бъдем задължени завинаги заради руско-турските войни, които имат за единствена цел да имате достъп до Проливите и да изпълните имперската си мечта от 16 век да бъдете най-голямата световна империя и да решавате какво да правят другите народи по земята. Това вие наричате в тогавашната си стратегия "Русия-Трети Рим". Вие явно имате манталитет на колхозничка, защото продължавате да ни се представяте като "освободители", а не като завоеватели, каквата е истината. Ако сте грамотна бихте прочели книгата на вашия известен дипломат и публицист Сергей Спиридонович Татищев "История российской дипломатий" издадена през 1890 г. в Санкт Петербург. Не е лошо да знаете, че Русия е била категорично против обединението на България и когато въпреки това става факт, вие насъскахте стратегическия си "партньор"-Сърбия да нападне България в гръб, когато цялата ни войска е била на българо-турската граница. Организирате и финансирате т. нар. "Септемврийско въстание, т. нар. "Партизанско движение", а след 9-ти септември 1944 се развихрихте, когато превзехте с обявяване на война територията ни без да има срещу вас нито един изстрел. По време на ПСВ нападнахте без никакъв повод България и бомбардирахте мирно население по северното ни Черноморие. След влизането ви през 1944 г. в страната ни по вашата "стратегия" избихте десетки хиляди българи и за пореден път прибрахте ценностите и златото ни. По този начин се опитахте да превърнете българските граждани в крепостни селяни, каквито у вас бяха всички обикновени хора до 1861 г. Фалшифицирахте историята ни, ограничавахте достъпа ни до истинското образование и култура, отнехте ни собствеността, унищожихте физически интелигенцията ни и се самоназначихте за "Двойни освободители"! Такава наглост ми идва в повече. Ако не сте учили достатъчно и не знаете истината, просто трябва да се откажете от посланичеството си и да се върнете да си доучите. Ако го правите съзнателно-тогава ви обявявам за Персонна нон грата в държавата ни. Не се обръщам към вас с "Ваше превъзходителство", понеже вие превъзхождате нормалните хора единствено с наглост, плиткоумие и липса на морал. Нека тези, които превъзхождате по горните показатели се обръщат към вас с "Ваше превъзходителство". За съжаление у нас има и такива и те дефинитивно са във властта. А са във властта поради вашата и на други империи желание. Накрая искам да ви обясня какво значи робство, понеже вие очевидно не знаете. Роб е човек, който не плаща данъци поради липса на собственост, не може да напуска господаря си защото е негова собственост и рискува живота си и не може да заема административни постове. Ако вие знаехте този термин, не бихте заменили точния термин "османско владичество по българските земи" с вашето "робство". Защото българинът, тогава, е плащал тежки данъци, търгувал е с Европа, Азия и Африка, имал е дом, семейство земя и бизнес. За мен вие и вашите колеги сте нежелани в република България! 9 май 2021 г. Без грам уважение: София Николай Колев-Босия

Тоя Колев мног бос!

това тоя с 10-те гладни стачки, който оцелява по 2 месеца без храна ли беше ?

Няма го вече онзи докторът с черната униформа в стил WWII на едни специални немски части. Няма я паниката по телевизията, няма глоби по 5000 лв ако си в парка. Няма усвояване на пари от ЕС. Няма отделни часове в които не може да си оазаруваш. Моловете не подадоха и не започнаха да си плащат за да работтя. Защо са ни нови случаи тогава?

Schilo

Прав си докторе! Кво ще прайм без паниката?

Schilo

А сега, кво ще прайм чувалите?

Ще ги пълним с фурми!

Ще пълним труповете. Военна хунта дойде на власт. При всяка военна хунта нещата свършват по един и същи начин - багери и чували.

Зъл и кух

То между другото и миналото лято така изчезна и случките бяха по-малко. След това дойде есента.... Абе щом и в Беларус дето няма Ковид-19 на хората им казаха да си работят до септември от вкъщи.

Може да ги подарим на Индия.

Шило, Чувалите се напълниха, даже и в Русия. Яко се напълниха. Информацията ти за излишни количества е от май 2020, опресни я малко!

Инфото ще е като това за Чернобил навраемето. ДС/КГБ пак управлява.

Джипко Бибитков спря да обикаля и намаляха заболелите. Друга причина е, че вече няма как да се гепят евро пари и няма смисъл да се завишават.

Ганчовците се боцкат под строй, обаче парите от комисионните отиват в Чекмеджето на Кюлчев Пе до филов.

Само не се разбра изпълнихме ли петилетката по набоцкването или още трябва? Хади още 1 милион, а ? Пък наесен със дружна песен ще посрещнем и Индийскя щам.

не ни нагази новия индийски щам,тогава ще обърнете палачинката!

Мен ме плаши македонския.

Не само ограничен, но и заблуден! По-горе пишеш, че комунизъм нямало вече 30 години! Напротив комунизмът не си е отивал и сега ни води право при Путин! Не само, че натам отиваме, а ни чакат и политически репресии!

Абе дано ваксините действат срещу него и да вземе да мине да очисти неваксинираните мърши. Барем се случи нещо добро и страната се отърве от простаците. Лошото е, че ония дъртия инфекционист, отдавна си е боцнал АстраЗенеката, а за пред публика се прави на мъж.

Ако си мислиш , че ще свърши пландемията , жестоко се лъжеш ! Още щамове и локдауни ще има. Просто това е новото нормално.

Най-силно се надявам ГЕРБ-ерските тролове да изчезнат, след като вече няма кой да им плаща!

Няма да се случи това, защото троловете не са герберски, а анти-комундари. И за разлика от вас, ни са за пари, а за живота. Не всички са като вас -продажници за 5 рубли са продадете страната, народа и историята си!

Я бе верно ли? Затуй ли нексуси и прочие “дисиденти” те оставиха сам на амбазурата или заради свития бюджет?

чакай, да ви се похваля какво направих вчера. ходих на гробища и там имаше две мургави млади жени. убедих ги да се ваксинират. имахме разговор и те ми казаха ,че "техните хора им казали, че някой иска да им изтреби племето". поговорихме си. качих ги в колата и от там - право на опашка на един зелен коридор.))

То и аз вчера ваксинирах две мургавелки ...

Браво, Бойко ! Изведе ни от пандемията !

Направо си отиде заедно с него :)

на Боко топките да се върне.....Просто сега изживейте този революционен клошарски патос....Па като изтрезнеете се огледайте какво ни докарахте!

Магаре да вържат, по-добре ще е. Поне няма да краде повече от 1-2 чувала слама.

Ужас ! Много малко случаи. С какво ще ни плашат сега ? Дано да измислят нещо до есента , че ще стане скучно ! Като няма тук ще слушаме в Индия колко е страшно докато дойде новия щам.

Сега проучват менюто с нови деликатеси и тестват сосовете (ваксините) за него :)

Подиграваш се на хората, които изказват свое мнение, а на теб ти плащат с нищо не струващи рубли1

Всеки може да си приказва, за колкото му платят. Как установиха с експериментална! Ваксина какво е положителното действие на ваксините? За отрицателно всички разбраха. Малеее! Колко телевизори, а не глави носят милиони на раменете си...

Интересно съвпадение! Сменя се правителството.... спадат бройките....

сега да са толкова малко случаите,сега като се изтропат новите мънгъровисти,клошарите,чекай.....

Хахаха, вземай си хапчетата по-редовно!

си казва думата! Плюс преболедувалите и перфектната работа на щаба и бившото правителство! Дано стигнем 50000 ваксинирани на ден и до есента да се отървем от тая гадост,иначе....дупе да ни е яко!

Оффф бе още ли ви плащат.

Абре мъдрец, каква перфектна работа на правителството, на челните места в света сме по брой починали на 100 000!

Ще милее за твоето здраве...Скоро ще изтрезнеете!

И миналото лято имаше спад във "всесезонния" грип, но инжекцийки още нямаше. ;)

бременна,ти му мисли,тъпак!

Ооо,плешивий Ботоксе, на кого ни остави, как ще живеем без да те виждаме често??;(

Ботекса,да ти запази чял кирливия гъз!

Кога ще поемат отговорност лицата, които агитираха хората, че това е просто един грип? Не е ли срамно, че те в момента мълчат?

И Ботокса на 28.04.2021 каза, че Ковид НЕ е особено опасна инфекция и НИКОГА не е била третирана като такава в България. Друго е, когат има кой да те разследва и проверява, а? :D

Тогава още е бил лекар, след това политик.

Може би сега е времето, след като измина година и половина, спадна “натиска” върху болниците и “научихме” много за вируса, да спадне и тази висока смъртност. А може би е време и да се поразследва.

но не се заблуждавайте, не може една страна да се избави от пандемията при такова световно обкръжение - хората щъкат насам и натам, пътуват, ходят на почивки, децата още учат, по магазините се разхождат разни наглеци, които ти се завират в краката и чакат ти да отстъпиш първи от пътя и т.н. Вчера един доктор го каза в прав текст по повод нежеланието за ваксиниране в Благоевград - като пламнат, пак ще извият опашката. Индусите също "отгледаха" още по-опасен и прилепчив щам, така че не бързайте с празненствата и си пазете умно здравето!

Затихването е налице. Вируса няма да престане да съществува, но предаването му е все по-трудно сред по малкото възможни гостоприемници.

В същото време в Индия и Непал пищят от рязкото покачване на Ковид19 заболели и умрели. Нищо не е свършило, докато не е свършило.

Бе те вирусите не са изчезнали милион години вече. Така, че няма как да стерилизирате планетата, че да “свърши”. Естествения ход, въпреки умишлените забавяния с цел да се продадат вълшебни ваксини си взе превес.

Ако тези данни са верни, а искрено се надявам да са, определено има място за оптимизъм. Много по-добре е от есента и зимата и сега вече може да се каже, че пандемията у нас е поовладяна. Дано така да се задържи цяло лято, че и след това.

Извинявам се - “овладяна”, чрез премахване на мерките и слабо ваксинационно покритие? Затохнала от самосебе си.

1 милион ваксинирани от 6,5 млн. колко прави? Май не можеш да смяташ!

Ми прави 15%. Остават 55% минимум. А епидемия няма...

а ноември,кво стана????

След толкова поставени ваксини,очаквайте смъртността рязко да се увеличи в следващите месеци.

Смъртта на мозъчните ти клетки рязко се е покачила, личи си! Олигофрен!

Обърнаха палачинката в дира. Още се оглеждат, но смениха тона. Особено сега като здравен министър е критик на недоразумението НОЩ.

Между редовете на негово изказване прочетох нещи тревожно. Да се затваря преди вълните, което ми звучи като френски животински модел. Дано да не съм прав.

Нямат време, а и данни за френски модел. Но ще е добре да постегнат правилата за влизане и излизане от държавата и да махнат недоразумението ваксинационен паспорт. Ваксинирания може да е приносител и да зарази цял самолет без проблем.

Към новината