назад

Говорител на ЕК: До края на годината очакваме решение на спора между София и Скопие

18:15 | 28 септември 2021 | Редактор: Аделина Томова 181 5970

Коментари 181

май е забравила, че сме член на ЕС, когото представлява. По-скоро е забравила, че изобщо съществуваме. Дали пък не трябва някой да й напомни? Но не чувам никой от наште да се обажда - мълчат и чакат какво ще стане.

ЦИТИРАМ РОЙТЕРС - "Според източниците на Ройтерс Дания, Франция и Холандия, се страхуват от повторение на прибързаната интеграция на България и Румъния в ЕС през 2007 г. и лошото управление на миграцията на работната сила от Източна Европа и Великобритания." Заев знае ли това и на каква "подкрепа" се надява! Надай се Заев!

Но България трябва да отстъпи, иначе върховенството на закона го няма и ви спираме паричките! И еднополовите бракове стават препоръчителни, засега!

Ти май цяла нощ не си спал, за да измислиш този шедьовър! Колко ти платиха от Скопие и Белград, за да сипеш безсмислици във форума.

А те!

Разкажи ни как си взе българския паспорт. Колко плати на скопския нотариус за декларацията, че си македонец, но с български паспорт! Накара ли те накрая и ръка да му целунеш или те изпрати с шамар зад врата и с ръмжене! Кое от двете беше? На колко още унижения те подложиха? Това е по интересно от сутрешните ти полюции на тема "върховенството на закона"?

И в най-черните си мисли не искам да си представям, че някой български политик ще посмее да се предложи на Скопие. Неизбежно е, ще чуваме занапред разни хлъзгави и непонятни за здравия разум "предложения" - ама ние тука, ама Европа, ама САЩ, да ги пуснем, пък после... Направим ли го без напр. 36 глава в преговорите, с описани съвсем точно правила на поведение на РСМ, отиваме на боклука на историята. Срамът и мъката след Ньойския договор ще са нищо пред позора, който ще ни залее!

освен патриотите. Затова мислете!

Не знам, за вас, но аз много внимателно слушам, кой какво говори, по темата, от страна на политическите лидери в Б-я, Слави Трифонов, Б.Б., Нинова, Х. Иванов, Мая, Костадин Костадинов и новите кандидати, да ни оправят Асен и Кирчо. Повечето от тези не си дават реална сметка, колко важен е въпросът, за Б-я. Не очаквам предателство, от Слави и "ИТН" (дясна , Европейски насочена партия ), както и от Костадинов и " Възраждане" (по-скоро лява и анти-европеиски и анти-натовски ориентирана партия), както и от Нинова и "БСП", докато тя държи лидерството там. Другите са ми много хлъзгави. Знаете ли защо Гърция постигна всичко, каквото бе нужно, за да защити националният си интерес? Защото там когато стане дума, за Гърция, няма ляво, няма дясно! Гледайте Гърция. Мислете, за България! България има ли Патриарх?

Напомням отново разкритията на Л. Георгиевски - за да кандидатстваш за български паспорт, властите в РСМ изискват подпис пред нотариус В СКОПИЕ, че си македонец - ТОВА КАТО ПЪРВА И ЗАДЪЛЖИТЕЛНА КРАЧКА! После - вземай си български паспорт. Значи държавата ти поставя условия, нотариален документ, в случая, за да се самоопределиш! Около 200 000 хиляди са минали през този режим. Аз го разбрах, а нашето Външно уведоми ли тази, която броди из Балканите и ги "уверява" в нещо си? Да ти поставя условия държавата ти за самоопределението ти, че това си е фашизъм, бе дами и господа, от ЕС.

Цитирам госпожата в Скопие- Водят се разговори зад завесата - какви разговори и с кого? Празни думи за празни надежди на макетата или нещо друго? Жалко ще е, ако Фон дер Лайен дори допуска, че българският национален интерес може да бъде предмет на разговори "зад завесата"!!!

До края на коя година?

Ясно е, че нито до края на годината, нито до края на десетилетието ще са готови за започване на преговори.

Струва ми се че вече виждам новите роби на месарниците в ЕУ.

Ами да, служебното НЕИЗБРАНО правителство на предателя Радев ще подписва споразумение със Северна Македония, под погледа на ЕС и Щатите! До края на годината, чети преди новият парламент през ноември да излъчи кабинет ! Предатели !

Решение с България и старт на преговорите до края на годината, очаква Урсула фон дер Лайен ! "Много направихте. Хайде. направете още едно усилие !" - каза тя на Заев в Скопие.

чакайте британците да ви потропат на вратата с молба да ги приемете обратно, пък чак после (след десетина години, щото тоя процес ще изхарчи доста парици за великите евродепутати) - ще видим кон боб яде ли... А този говорител - да се наведе да си гризе ноктите на краката...

Вижте какво мислят някои македонци за себе си: "Едно е да не се сакаме, а друго е да се мразиме. Едно е да мислиме различно, а друго е на тој што не мисли како нас да не му дозволуваме да зборува. И да го хејтаме. Тоа не е општественост. Тоа е провинцијализам. Тоа е примитивизам, кој никогаш не бил толку силно изразен како денес."

Заев и шмекер, като Б.Б, от такива хора не чакайте трайни решения, три тях всичко е шменти капели. В Е. С. са наясно с това. За тези който смятат, ББ за антикомунист десен и убеден европеец, ще кажа само, че човека взе парите и каза, ще видим. Построи южен поток на Путин през Турция , за Сърбия, с наши пари 3 милиарда! Как го направи? Със Саудитска фирма собственост на руснаците. На изборите умната!

Аре са бегай да търкаш талончета :)

Каза чекмедже войвода.

чекайте си, ние ви чакахме 5 векаи накрая се оказа, че сте на странта на амуджите..

Абе дирници. Кой е този говорител? Кой? КОЙ? АМИ ТОЗИ СИ ИМА ИМЕ! КОЙ , КАК СЕ КАЗВА? Иначе казала една жена на женския пазар. Иначе мисирки: клю, клю, кольокольокольокольо.

"Говорител на ЕК" На мАкедонски "Духател на Еш ми Кура "

МАКЕТАТА ВЛЯЗАТ ЛИ В ЕС, БЕЗ СЕРИОЗНИ ГАРАНЦИИ, ЧЕ НЯМАТ ПРЕТЕНЦИИ КЪМ МАЛЦИНСТВА, ТЕРИТОРИЯ И НАШАТА ИСТОРИЯ - ЖАЛНА НИ МАЙКА. ЩЕ ИМА ПОСЛЕ И СЕВЕРОМАКЕДОНСКИ МАЛЦИНСТВО И КУЛТУРНА АВТОНОМИ И КАКВО ЛИ НЕ. ИНАЧЕ МИ Е ИНТЕРЕСНО, ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ ИМА РЕЗОЛЮЦИЯ НА НАШИЯ ПАРЛАМЕНТ, УШИ КВИ ГИ ПЛЕЩИ? ТАЯ ИЗОБЩО ИМАЛИ ПРЕДСТАВА ЗА КАКВО ИДЕ РЕЧ?

Единственото което трябва да направи Европейската комисия за да се продължи приемът в Европейският съюз на нови страни членки от Балканите,е Република Северна Македония да бъде извадена от пакета на Балканските държави. Разобличителя

Юго македонците барабар с шиптърите и си ги гледайте. Пък може и един референдум да се спретне междувременно дали искаме да стоим при това положение в ЕС

И ние чакахме Шенген и нищо не стана! Що за нахалство- да ни дава срокове, а на македонските крадци- нищо! Ми не е честно!

Ще влезе Македония в ЕС само когато приемат всичко по Българските искания и условия ! Всичко е казано много ЯСНО и ТОЧНО -ще почакаме колко е необходимо по този въпрос ! ВЕТО и не ни интересуват лъжите и манипилациите на шепа ибрекчии в Македония ,на които дядовците и бабите им биха се обърнали в гроба ако знаеха какви ги вършат техните наследници ! Толкова са им промили мозъците с лъжи сърбите 70 години ,че сега по трудния начин ще научат истината - няма да има никакви остъпки по никакъв начин !

Вярвам че нашите няма да допуснат историческа грешка, още повече когато и правото е на наша страна

Виж изказванията на новите "наши" - само направи рисърч да видиш, за какво говори Петков. Вече дори не говори за историческата истина, говори само да признаят там някакво бг малцинство и готово - ние няма да ги спираме. Това са думи от преди 3 дни! Оня с големия нос от Дай България ясно каза, че ги пускаме. Мая му приглася! Колкото да ненавиждам издънката ИТН, няма как да не се съглася със Слави - тези нямат място в Европа. Болшинството от тези хора, християните ни мразят и го изпитвам този тормоз редовно. С тези хора не можеш нищо нормално да си кажеш, щом разбера, че сме българи. Не съм оптимист за това какво ще стане след месец, два. Честно казано съм много притеснен, защото предателите никнат като гъби и растат им зъби. И пак ще се намерят поме милион човека да гласуват за новите изцепки, този път ще ни повлекат в сериозна национална катастрофа.

Лайнен първо говореше глупости, а сега вече приказва тотални безмислици. Разправяше нещо такова: "2020 беше една година която требва да забравим бързо, но да я помним завинаги".

НАГЛО е Европейската Комисия в лицето на Урсула да ПРИТИСКА България да вземе решение!!!! МАКЕДОНСКИОТ ПОЛИТИК е прост и нагъл... Това е вътрешен проблем, който ще бъде и проблем на тези ПРИМАТИ когато (ако) влязат в Европейският Съюз!!! Докато УНИЖАВАТ Българи в Северна Македония и ОБИЖДАТ България тези македонски Аборигени нямат място не само в Европейския Съюз, но нямат място и в Европа!!! ВЕТО ДО ДУПКА И ДО ПОБЕДА!!!

в Албания и Македония, без България доказва че ЕС ни бие шута . Дерзайте евроатлантици продажни.....

Тази е на планирано посещение там, ще обикаля всичките 6 измислени новодържави. В случая коментарът ти е неуместен. Но е факт, че е нова възможност да ни клепат и да я лъжат, че всичко били изпълнили. И е факт, че тази особа няма никаква идея от геополитика, историческа истина или политкоректно отношение. Поведението на всичките ни "приятели и съюзници" е повече от скандално спрямо България! Точно затова българите трябва да внимават кого точно избират - знаем за Дейбъ и Ибни, но от няколко дни и новите мутри лПетков и къв беше оня другия ясно си казаха, че ще предадат без бой националното ни самочувствие и интерес заради едни фалшиви инатливи бивши българи. Още по-скандално за мен е абсолютно циничното поведение на РСМ и нейните политици и абсолютното заставане на страната на едни фалшиви недорасли хора, откровени фашисти и расисти, спрямо пълноправен член на ЕС. Точно обратното на уж прехвалените европейски ценности. Много ме е страх какво ще се случи през ноември, защото заблудените овце в България отново ще изберат предатели! И нито една национална партия няма да влезе в парламента за да надигне глас срещу предателството. Само че, този път това ще има катастрофални последици за България! Грандиозна катастрофа ще бъде да приемем измислиците на едни шарлатани и да заплюем 1400 години история и култура! Ако те бъдат легитимирани, това ще е края на България! МИСЛЕТЕ, КОГАТО ХОДИТЕ КЪМ УРНИТЕ! МИСЛЕТЕ ХОРА, НЯМА ВРЕМЕ! ТРЯБВА ДА СЕ ОПЪЛЧИМ НА ГАДНОТО ОТНОШЕНИЕ НА ЕС КЪМ БЪЛГАРИЯ! И ТОВА НЯМА ДА СТАНЕ С НОВИТЕ МУТРИ В ПАРЛАМЕНТА - ТЕ ВЕЧЕ СА НИ ПРЕДАЛИ НА САЩ И ЕС!

Ще гласуваме за почтените! Македонците не са ни врагове.

Пак се появи платения скопен. Гласувай, щом са те изпуснали и са ти дали това право! Нищо няма да постигнеш. А колкото до това дали има македонци - историята е ясна по въпроса - такива никога не са съществували. Ако откриеш поне едно доказателство за това - представи го, даже и нобелова награда може да вземеш - доказвайки недоказуемото. А от северномакедонците с български баби по-големи българомразци на света няма. И аз ще гласувам, и наистина ще избера почтени, а не новите предатели или Боко. A дали твоя предателски глас ще значи нещо не, няма!

Бойко да беше сега да клекнал 100 пъти вече

И какъв спор?! Все едно някой да казва, че Земята е кръгла, а друг - че е плоска! Това спор ли е?!

на ЕС и Нато

налъмите на меркел ханъм , тогаз ше се разберем с макетата.. добре,че албанците работят бързо и ще решат проблема.

Интересно, какво ще се случи, ако не постигнем споразумение с макетата? Каква ще е реакцията на ЕС спрямо нас? Може би ще ни изгонят от ЕС, или ще ни наложат санкции. Тук играе двойния аршин, Гърция може да си отстоява правата ние не!

То е ясно, гонка по устав

На Гърция се молеха да не напускат ЕС!

Платят на дир за по 4 статии на ден какви сме лоши, боклуци и несправедливи. После ще започнат процедури и спират пари... Напомня ли ви на ваксинацията ;) Те така работят. Е, държави като Гърция, Полша и Унгария това не ги притеснява много, но ако някой нашенец иска да го галят по темето... Мда..

От ЕС ще ни изгони Радев с "любезното" съдействие на господарите си в Кремъл.

Тоя говорител на Европата дето ни съветва да положим усилия е прав. Трябва да се понапънем и да прекъснем всякаква дипломация с тия, докато си изберат нечия чужда история, а това го могат.

Чудесно. Коя година. Според нас е добре 2050 да се реши малкото недоразумение.

Фон дер Лайен прави тур на овации из Западните Балкани, да изслуша с усилие някоя и друга реч и това е. След размириците между Сърбия и Косово, разширяване ли? Нищо подобно!

Може точно тези събития да са предизикали посещението й, да им покаже морковче!

Европо, блуднице Вавилонска, кръвните Македонска трижди да си проклета и триклета. Немци и англичани, французи и италиано сакат да сме под робство....... Европа разпърчоса България на 8 части на Берлинския конгрес Сега същата Европа прави същото и ни прави за резил

Фон дер Лейен седна на дивана, посочен й от Ердоган в Турция (срам за всички жени), а сега говори с арогантен тон на България от Албания!?

Има да чакат !

Ко казала фон дер ЛАЙНЕН да праим ние българите ?

Засега ЕС търпеливо изчаква, ако няма споразумение ще следват санкции, вкл. спиране на ервофондовете за Бг.

Фон дер Лайнен да дойде тука за да я научим да прави кавали !

Да ама сега отива в Скопие да ги надъха

Изчезвай оттук, отивай си в република Скопие! СРАМА ЗА РОДИТЕЛИТЕ СИ И РОДИНАТА СИ! Дежурен под всяка провокация, не се спря! Ти или си платен, или наистина си изгубена душа, продала вярата и рода си!

Платили са му!

Ти изпляска най-невероятното! Никаква връзка между едното и другото не може да има! Европа да пита Скопие за паленето на знамена, за преследването на хора с българско самосъзнание, за това как точно се позволява на местни хора да придобиват български паспорти? Да видим този мушмурок Заев как ще отговори!

Българските паспорти не ги издават в Скопие!

Паспортите се издават в София, НО нотариусът пред който се подписват хората, за да се закълнат, че са македонци, е в Скопие! Така че не разбирам какво точно твърдиш!

Въпросът е ти как се чувстваш, а не какво твърдиш, било пред нотариуса, било пред политиците.

РСМ не изпълнява Договора от 2017 г. Не изпълнява и Копенхагенските критерии за членство в ЕС. Какви преговори, какви 5 лв. Остава само едно - вето!

Браво, България се надява на същото. Дано ЕС и Скопие стигнат до споразумение как да отстранят проблемите.

kalinvt

Интересно какво е обещал Радев на американците в замяна на доклада "Магнитски"

Проблема е в Албания. Албания е готова, но ние ги блокираме през Сев Македония, защото двете кандидатстват заедно. За мен решението е Албания да се пусне, а Сев Македония да се остави.

Когато сърбите стъпват в Македония, казват "Прост народ, силна държава" имат пред вид тяхната държава естествено. Докато знаете нашият израз "Прост народ слаба държава". За три четири години в който Б-я администрира Вардарско създава стотици училища включително и гимназии. Докато другите държави воюват и дават жертви по фронтовете, ние строим инфраструктурата в Македония за целта повече от една трета, от бюджета на Царството е отивал, за тази цел. Държавен вестник е наличен в нета и всеки може да го провери.

Че Германия без да е окурпирала България е строила. При всяка окупация окупаторът строи. Колонизираните държави са "построени" от колонизаторите!

Направи си справка, колко училища е построила Сърбия во Македония до ВСВ и колко училища построява цар Борис само, за 3-4 години.

Според пресудата на Парискиот суд во 1948 Блгарија треба да плати репарација на Југославија При одмерување на репарација земено е во предвид колку е вложено во сите области и колку е "земено" од тогашната држава,плус најверојатно оштета за убиените.Од сумата за репарација околу 55 % е во денешна Србија а 45% во СРМ

Югославия опрощава репарациите на България като жест на добра воля в контекста на преговорите за създаване на федерация между двете страни.[1]. Става дума, за 25 милиона долара.

Решение ще има! Макетата ще духат супата! А тая лайнен, да си гледа работата, че ако не се разбере с Русия и почнат ЕвроЛГБТ-тата да си барат патките на студено - бързо ще и се стъжни! Щото ония със студените патки са научени само да искат нещо, а пари и газ няма да има!

Тези евро-бюрократи вече много се излагат! Чак е тьжно! Двойни стандарти винаги е имало, но тук вече цепят мрака! Уж се борят за човешки права, но им е все едно за тормоза над хората с бьлгарско самосъзнание, уж са против корупцията, но добре, че е Закона Магнитски и добре, че се намеси Америка! Уж не трябва да има привнесени конфликти, но иначе споровете, езика на омразата и актовете на насилие и поругаване на флагове, паметници и т.н. не са от значение! Уж кандидат-членката трябва да изпълни условията за членство, но всъщност дьржавата-членка трябва да бъде изнудвана, за да отстъпи пред безобразията на кандидатката! Глупостомерьт отдавна е счупен! Едните еврофондове не могат да компенсират простотиите и загубите от всякакъв характер! Започвам вече да разбирам британците! Започвам да се възхищавам и на Ердо за отношението му към това недоразумение! Докато има такива кухи лейки на рьководни постове, ЕС нищо добро не го чака! Я да видим сега дираджиите дали ще ме изтрият!!!

Какви двойни стандарти? Не виждаш ли, че езикът на омразанта горенето на знамена са резултат на декларацията на парламента и на сбътията след това? Човешките права не могат да бъдат погазване, това не може да бъде разрешено. Македония няма проблем да запише в конституцията същестуването на българско малцинство. Паметниците трябва да се опазват. Гърция разписа много точно всичко, което трябва да изпълни Македония. Сега ще стане същото, първо, второ, десето, двайсто!

Не е вярно! Имаше репортаж и с очите си видях поругани бьлгарски гробища! До там стига злобата, че да вдигат кокалите на починалите! Надгробни плочи демонстративно разбити с чук! Всичко това извършено публично и няколко години поне преди бьлгарското вето! Извращенията са толкова много, че трудно ще се изброят и те са причина за ветото, а не резултат от него!!!

Имаше, но те бяха изключения. Антибългарските настроения в Македония многократно се увеличиха след ветото. Обаче аз се чудя, че ти това не го съзнаваш, долавям интелект и добронамеленост в теб. Наистина ли очакаваш, че след вето е възможно те да не ескалират, а да се потиснат?

е така, но според вашите политици не е. Нито изпълнявате условия, нито ги дискутирате - комисиите не са ви виждали от години. Е, ние сами ли са си говорим? Щом мислите, че с подкупи и плач в чужбина ще стане- успех, продължавайте. В България никой не ви мразеше, нито искаше да ви прави сечено. Затова и паспорти ви се раздаваха с години и никой не го критикуваше у нас.. е, вече няма да е като преди

ЕС след напускането на Великобритания има нужда от нови парични вноски, които да компенсират липсата на милиарди. Ще натикат и Монголия и Камерун даже, щом става дума за пари и нови пазари. ЕС е бизнес.

Не троли, копейко. ЕС е на пасив от бедни страни.Монголия и Виетнам си ги приемай в Евразия и си хващай куфарите за натам.

ЕК да си гледат педерастиите и да спрат с натиска над суверенна България!

https://www.youtube.com/watch?v=52YOsjGINSc

Към новината