назад

Инвеститорите в "Градус" ощетени с над 24 млн. лв. от скандала с Илчовски

09:40 | 10 май 2021 | Редактор: Радостина Димитрова 233 14451

Коментари 233

Вие с Боко обрахте пенсионни те фондове, за затвор сте!!! Акциите ви не струват и 2стотинки,боклуци,иначе всички сте с часовници като водомери за по 50К,Илчовски е 300 пъти по- свестен, настъпихте мотиката, съвсем леко :)

За мен е ясно, че Илчовски яко ще изгърми в съда за недоказаните си твърдения (това, че в този блог десетина неадекватковци се кефят на скандала няма с нищо да му помогне) но за съжаление Мая Манолова няма да пострада въобще, а тя е истинския вдъхновител на тези псевдоразкритията.

шези от градус ни мислят за малоумни но ние знаем с корумпирана прокуратгура как се прави даначна ревизия затвор за тгакив наглечи

Фирма "Градус" трябва да бъде закрита, но преди това да бъдат взети проби от всичките и продукти, и ако се окаже, че са гровили хората, всички Инвеститорив тази фирма да бъдат арестувани и да излежат една нормална присъда ДоЖивот.

Българските граждани са ощетени със стотици милиарди от Гепб.

То само като прочетеш как е сформирана ти става ясно за какво става на въпрос...на хартия може да е идеално, но реално си е покривка на тенджера.....но това са закони на герберите...да обслужват тези дейности а не в полза на обществото.

Градус са за Затвора.Това е!

Горките инвеститори, горките "Градус". Обедняха, ощетени са, веднага да се открие DMS линия, че да им съберем някой лев, да закърпят положението и поне да могат да си покрият месечните сметки за ток и вода.

Да очакваме в счетоводството документи за дадени подкупи и закупени кюлчета злато. Наивнициииии, лъжат ви. В нормалните държави ако Премиер бъде уличен в подпомагане на бизнеси или получаване на подъраци веднага си подава оставка. Без ревизии. За всички е ясно че ако ти помагаш на някого получаваш нещо насреща. Ревизии, смях

" От дружеството изразиха готовност за пълна данъчна ревизия и проверки от всички институции". Твърдение за наивници!!!

Не, че някога съм купувала продукт на тази фирма, но отсега нататък като си поръчам пилешко в ресторант, ще питам дали случайно не е на Градус. Гнус ме е от такива бизнесмени,премиерчета и министърчета ... аман от мафиоти и простаци, облечени в костюми и се къпят в лукс, власт и пари за наша сметка .

И сега “инвеститора” Боко какво ще прави? Едно чекмедже по-малко, ще вземе да се гръмне с патрони за глиган.

интересно е дали ще сметне че каквото е направил е направил и ще се скрие за да продължи живота си като феодал или типично в негов прост стил ще сметне, че може да излъже всички и че филма още не е приключил и има какво още да получи?

Тези от Градуса са много смешни. Не са ли чували за сестрата и курвата?

Мутрите на тея на снимката са точно копие на тея които преди години пребиваха мирните хора за да ликвидират заводите и икономиката. Нискоинтелигентни чалгари, биячи и простаци по физиономия. Новите варвари на България

Прочетох призиви да не се купуват продукти на „Градус“?

Илчовски излъга и за още нещо. Бизнеса му не струва 300М, а към 250М, като си плати за тая пуста уста, дето не знае къде, кога и какво да говори. Най-жалкото е че той не лъже, а е убеден в правотата си, както повечето кръчмарски революционери.

Да голяма лъжа. Бизнеса му е оценен преди много месеци на 250 милиона. Той днес си го определя на 300 милиона. Да ви имам опорките. Сигурно излъга за източване на пенсионните фондове, за корупцията, за крадене на бизнеси. Пилетъо си призна че Премиера му е помагал. Това в цивилизована страна не е допустимо а е и подсадимо.

PEYTSCH

Прочетох призиви да не се купуват продукти на „Градус“...

Така трябва да се прави, никога повече продукти на Градус няма да влязат у дома.

PEYTSCH

Но ние купуваме само пилета по френска технология които са жълти и вкусни...

Освен глупостите,които въобще не трябваше да изтърсва Илчовски за курвите на Борисов , останалите неща са верни поне на 90 % . На целият птицевъден бранш му е известно, че Ангелов коли и беси в БАБХ . А и никоя от ,,мисирките" не се зае да провери колко субсидии наистина взема Ангелов.И друг момент- във някои от фермите на Ангелов имаше случаи на птичи грип-инфлуенца.Съответно птиците във фермите измряха и ги убиха , Ангелов -обезщетен . Ужасно съм любопитен-по колко лева на птица е платила държавата ? И предполагам ,проблемите,които Ангелов е имал при износа на негова продукция са свързани точно с тази инфлуенца -ветеринарната служба на съответната държава се е запънала да разреши вноса от България , заради наличието на заболяването . Най-интересното е, че Ангелов си позволява на публични места да се обръща към министъра на МЗХГ с обръщението -ДЕСО...?! Ако през 2020 г.Илчовски е продавал зърно на ГРАДУС ,на цените,които се коментираше-260-280 лв./т.-такива цени не е имало,всичко беше над 300 лв./тон,а в момента цените са около 500 лв./т на борсата.Друг интересен въпрос-къде отват труповете на норките,след като са убити и одрани ? И още нещо интересно-фирма Градус успя да оцелее без външен инвеститор през годините , като се носят интересни слухове за търговия с бившите съветски републики на фирми,близки до Ангелов,като в контейнерите не е имало замразени пилета , а други неща,които обикновено се транспортират в зелени дървени сандъци,в метални кутии , добре опаковани в омаслена хартия и със много специално предназначение...

Няма такава герберастка държава пълна с умилкващи се калинки.

В предишната предизборна кампания и Магарешки хвърли много пари в ялова компания да ни убеждава колко "честен" бил ... :) Стига с тези платени статии за мафията! Тулупа и неговото обкръжение са разклатени, време е да се отървем окончателно от тях.

Оставил съм на простолюдието да се храни с пилешкото месо на Градус, аз ям само истинско месо от фермери.

За 12г Бойко и компания трябваше да се справят с един мораториум ( съдебната система) и не се справиха. Останалото е ..бля,бля,бля.

Единственото добро в този предизборен компромат на Мая Манолова е, че когато присъдата за набеждаване се произнесе, Мая Манолова ще бъде разорена.

нещо си плямпаш едно и също ама не мислиш ... Мая Манолова няма едно твърдение нейно, с което да я обвинят за набеждаване. Има комисия, която е съставена от парламента (или и парламента ще осъдят за набеждаване). Останалото са изслушвания на комисията на лица и цитиране на техните изказвания. Как точноще осъдят член от комисията за набеждаване не ми е ясно.

PEYTSCH

Без Мая нямаше да има афера Костинброд и клатене на правителството. И при протестите 6 месеца крясъци и глупости и в НС същото, и в Комисията същото...Защо Мая го прави...без паричен интерес? Интересно, нали?

това е съвсем друг въпрос. Аз също не смятам, че няко ще проявява толкова агреси и ще влага толкова енергия за добруването на обикновения българин.Поне не и от тези лица, които досега са били на високите етажи. Но казвам, че няма как да я осъдят за нещо, което на практика не се случва.Дори това че е дала думата на някого, не я прави организатор за предоставяне на неверни твърдения, в случай че се докажат кйато неверни.

Тоя тъпанар Ачо Пилето трябва да се хване с Боко под ръчичка и тапа-тупа при бай Ставри. Бил готов за проверки, ама е в грешка защото Гешев няма да бъде главен проверяващ.

Малко факти, които ги има в Капитал като таблица и цифри. През 2017 отделни дружества се обединяват. На някои приходите скачат в пъти, а печалбите десетки пъти. През 2017 приходите събрани са 246 милиона. През 2018 вече са 141 милиона или 42% надолу(2017 отговаря все едно на 72% ръст на приходите). От 2018 всички години са с приходи около 140 милиона въпреки допълнително набрани към 40 милиона за инвестиции от IPO(купени да акции за 80 милиона, но 40 отиват в братя Ангелови). Та има или не нещо странно? Къде по света бизнес не се проверява при рязък скок на оборота от 72% или рязък спад от 42%?

В България, мястото където мафията си има държава. Време е да изринем мафията от тук и да започнем на чисто.

така да е ... ама това изисква толкова много промени, а българина знае да вика че иска промяна, ама иска промяна само в приходите си основно, иначе ако може всичко останало да се запази, защото ако настъпи положителна промяна в приходите му и тогава вече и той ще може да си прави каквото иска. Няма как да квичим за промяна и да се удряме едновременно с това в гърдите колко сме консервативни и как искаме свободия и да си правим каквото ни скимне.

Иван Пилето, докаран от Герб да брани вожда, беше достатъчно глупав сам да го уличи в престъпление. Човечецът си мислеше, че като каже, че Боци му е помогнал с ветеринарните паспорти за стока ня градус, всички ще ахнат и ще се прехласнат по добротата на Вожда. Божке, тези хора сигурно си мислят, че няма нищо нередно да използват приятелски връзки, за да заобикалят закони и правила и да си издействат облаги. Завършен идиотизъм.

Има ли все още българи, които ще гласуват за тази мафиотска организация ?

Не ,сега беше трета , на следващите пета

А какво стана с комисионните за грипен на фатмака ?

Гешев го чака с пранги

А с далаверата с жипките дето ОЛАФ разследва мунчо ?

За тия които пишат против Радев искам да ви кажа че сега ще видите кон боб яде ли. Такъв МП ще назначи че свят ще се завие на Тиквуна и неговите агенти. Умрат от страх и се чудят какви глупости да пишат за да скрият усраните си задници.

И като се събудиш двама чичковци с бели престилки ти оправят ризката ?

Това нас българите с тяхната царевица какво ни интересува , при положение че с новия изборен кодекс и секцийте в чужбина !!!! Дпс ще е първа политическа сила ?

Само да напомня на герберите, заели кръгова отбрана срещу ... народа и следващи безпрекословно хаотичните заповеди на простия си началник, да позапазят енергията си и да не се фиксират толкова много само в разкритията на Илчовски за далаверите на Пилето на Бойко, защото това е само началото - следват много други бизнесмени и свидетели за “геройствата” на Борисов и управленията му, днес например ще чуем нови “подвизи”. Тоест, прости гербери и троловете им, това не е един филм, еднократна прожекция, а сериал с много серии и епизоди! Коя точно пробойна ще запушване с гърдите си, бе главанаци и мисирки:)

И аз да напомня, че за набеждаване се носи наказателна отговорност по НПК. Така че кой каво ще набеждава ще си го получи, а сега това е предизборна пропаганда, целяща печелене на избори щото делата ще се точт по не година. Е рано или късно истината ще лъсне.

за набеждаване следва да се предоставят доста сериозни доказателства за неистинност на твърденията и създаване на внушения. Ще трябва да се потрудят градусите, а както се видя освен сами да се набедяват май друго не могат.

Ами добре, много дабре. Ало, напомнящият, я ми припомни, че нещо не мога да се сетя каква наказателна отговорност носи например Борисов, който публично обвини Доган, че е вафиот и престъпник, че е поръчал убийството му! Защото нищо не последва - нито наказателно преследвате на Доган, ако Борисов е казал истината, а той бе и премиер, нито наказателна отговорност на Борисов, ако е клевета и набеждаване! Да ти напомням ли и други лъжи и клевети на Борисов и Цветанов? Къде е наказателното преследване, бе тъпак! От Гешев прависъдие и справедливост като от умрял - писмо! Така че не ми напомняй, недей да се опитваш да учиш баща си как се правят деца, келеш!

Такова падение. Това ли са водещите бизнесмени в държавата? Това ли са приятелите на министър-председателя? Това ли е министър-председателят? После да не се чудите защо сме най-бедни. Та тия хора половината са неграмотни.

Не бе, така ги представят на глупаците. Ти от кои викаш беше?

Филмът на Хичкок "Птиците" е по лек за гледане.

Боли ме фара за Градус и акционерите

Докато се занимавате с пилешки воденички, нашия президент продава държавни тайни на тези които го назначиха

Всички знаем ,че проверката ще завърши със познатото "Няма данни за извършено престъпление" Аз лично спирам да си купувам продукти на градус

Аз отдавна бойкотирам всички фирми на мафията и не купувам нищо.

Иван Пилето, водещ бизнесмен в България. Хора, колко пропаднахме. Министър-председателят играе белот и има "чисто мъжки взаимоотношения, нищо сексуално" , с подобни индивиди. Та този е толкова глупав, че сам се уличи в престъпления... Продал фурмите, Бойко му помогал с ветеринарните паспорти... Честно, измамници винаги е имало и ще има, но чак толкова глупави... Проблемът е, че тези, колкото и да са глупави и както и да се уличават в престъпления, НИКОГА НЯМА ДА БЪДАТ РАЗСЛЕДВАНИ ОТ ПРОКУРАТУРАТА. Та те дори няма нужда да се крият вече. За какво им е да се крият, като имат Гешев? А нивото? Нивото на министър-председателя? Същото като на Иван Пилето. Същото като на селски измамник. Същото като на каруцар.

"Натовския " джендерал мунчи си назначи руски министри

Интересно е да се разръчка и при пенсионните фондове. Там също има заровени "норки". Как така всички се втурват да инвестират в градус ??

Един тираджия писа, че Градус внасят пилетата от Полша и реално нямат продукция. Доста пилешко месо от Полша хванаха със салмонела и ги забраниха.

Гешевъ нашь!

Малко му е на тоя "бизнесмен" от Градус. Затвор! Това трябва за него!

Що си не напишеш името, при набеждаване делото в съда се води по НПК. Мая Манолова сигурно разчита, че ще е депутат и ще има съдебен имунитет като се стигне до дело за набеждаване.

Когато Борисов стана премиер за първи път, в един момент жизнерадостно се изока - направи изумителното откритие, че ... работата на премиера била далеч по-лесна от тази на кмета?!? Та като изръси тази негова поредна велика простотия и глупост - и си я издрънка съвсем искрено, като наистина е много прост!, аз пък се сетих за нещо друго. Преди години един енигматичен български спортен коментатор коментираше мачове на националния ни отбор по футбол за квалификации за световно първенство. Нашият отбор бе железен - с много стабилно очаквано представяне, де що имаше мач го изгуби, биеше ни кой къде ни хване, като маче у дирек! Та на поредната ни среща с “достойно наше представяне”, когато стана съвсем ясно, че “ойде коньо у реката”, а преди това (пак) голям го вадехме... мисля Мичмана изрече поредната си крилата фраза. Той каза, че верно, че (пак) падаме, че сме изгубили всички шансове да се класираме, но че сме се били представили достойно! И ме “тази загуба автоматично се превръща в победа”, защото .. била отлична подготовка за ... европейското първенство?!? А аз си мислех, че когато се засерем и на европейското този ще възкликне радостно, че европейското пък е било отлична подготовка за ... републиканския шампионат:) Та така и Борисов и герберите. “Луд (и прост) умора нема!”

"Балансьора" Радев готви балансирано правителство !!!! Половината министри руски шпиони !!! Другата половина на отворено общество

Друго си е, викаш, когато Борисов ги събира по кръстовищата на страната! Като великият му правен експерт и конституционалист Барни Ръбъла!

Ама защо избързвате с опорките си преди да е обявен кабинета:)))))) Не ме вълнува кой какъв е ако нещата за българите се подобрят като се спре тази поголовна кражба от герберасите.

А кремълската подлога мунчо , сега ще има възможност да предаде държавата си на тепсия на господаря си решетников

Кремълска подлога е Тиквата,построи на руснаците цял газопровод безплатно ,за сметка на това ощети Българския народ с 3 милиарда...

Лошото е ,че Тиквун го няма и няма кой да ви продава яйцата и кокошките..

Няма нужда от цяла ревизия. Има два прости факта: - кухи обороти преди листването на борсата - катастрофален спад на акции за 1 месец. Градус започва от 1,80 лв. на акция. Година по-късно акциите само за 1 месец (от февруари до март) падат от 1,70 на 1,40 лв. и никога не се вдигат повече. Сега струват 1,45 лв. Схемата е ясна.

по първа точка обяснявам не невежите: Фирмата купува стока за 80 милиона и после я продава обратно на същия за 80 млн.. Това се води оборот 160 милиона. А реално няма търговия за 1 лев! Но на борсата излиза като яка фирма с големи обороти.

дефиницията за оборот.

Ужасно е да видиш колко много плюсове има под едно тотално невярно трърдение, че ако купиш за 10лв и после продадеш за 10. оборота ти е 20лв. Един невежа обясни на другите невежи. Ужас Това са елементарни неща бе хора.

Проблемът не е в пилешката фирма, а във взаимоотношениятя на Властта в лицето на Б.Б. със собствениците на български компании. На това как, за да не бъдат изнудвани и рекетирани сами носят подаръци на вожда и му поръчват леки жени. Сливането на мафия и власт води до това, което се случва в милата ни родина...не може да развиваш успешен бинес в рамките на закона и да не се отчиташ на партията....г-н Иван Ангелов още повече с думите си по време на изслушването в парламента потвърди казаното от г-н Илчовски, който може да е простоват, но поне има доблестта да излезе публично и да каже истината, която всички я знаят, но от страх не смеят да я заяват. Време е за пълна промяна в обществено-политическия живот в страната. Корупцията - убива в пряк и преносен смъсъл държавата....

Борисов очевадно няма не само елементарна и обща, и правна култура и не познава и не уважава законите и конституцията, но няма и представа какво всъщност прави един премиер, каква е работата на едно нормално правителство! Той не стъпва в Парламента (подобно на Доган и Пеевски, когато бяха депутати), не се явява да отговори на въпроси и да отчете дейността си, дари и когато многократно и настойчиво е канен, на връхлита неканен да “гаси пожар” в заседание на ВСС (Правителството на съдебната власт), за да заплашва и поучава там. Сам обяви - похвали се, защото е прост, че подслушва незаконно - превантивно, дори и собствените си министри и дори обеща гордо, че щял да продължава да го прани с Цецо на времето, защото “министрите му не трябвало да се обичат, а да се мразят” и така да се следили и мразели един друг, за “да не правели ... разни неща (далавери” - вижте му само примитивното мислене и логика! Ами ако те са предразположени да правят подобни неща защо си ги подбрал такива, бе!!! От ... “кръстовищата на страната”... Обажда се на Ваньо Танев да спре проверка в предприятието на Вишо Бирата, защото ... бил обещал на Гоце?!? Същото Гоце, който спретна корумпираната Тройна коалиция, а народът подкрепи Борисов и го избра тогава защото ... Борисов обеща да вкара копумпираното правителство на на Станишев, заради чиято корупция спряха всички европейски пари в затвора! Сега става ясно, че е помагал и на Пилето си, като гарантирал ... ветеринарни сертификати?!? Този явно бърка работата и заседанията на правителството със сбирките при Маджо в СИК...

За да имаш такава печалба с която се хвалиш значи бая си бръкнал в джобовете на бългрите с надутите си цени и далаверите купувам евтино продавам скъпо... И колкото и да се хвалиш с разпределяне на дивиденти защото някакви гербераски институции са те ''проверявали'' сам си го каза как боко се разпорежда на тези институции..

Към новината