НСИ: 924 лв. е общият среден доход на българина

Общият доход средно на лице от домакинство през четвъртото тримесечие на 2010 г. е 924 лв. и спрямо същото тримесечие на 2009 г. намалява с 3.7%, съобщиха от пресцентъра на Националния статистически институт (НСИ).

Обратно в новината

Коментари - НСИ: 924 лв. е общият среден доход на българина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дянковия ако можеше да смята отдавна да сме добре, то си личи по тея измислени цифри, моят комшия единия живее със 165лв. пенсия, а другата с 180лв., третия до мен със 280лв. най-много взимам аз 380лв. Ако почна да ви изброявам всичките кой колко взима, ще напиша финанси от 165 до мойта 380, като над 50% от комшиите ми са пенсионери или инвалиди. Тъй че много ми е чудно защо такива глупасти се излагат да пишат, хората умират от притеснения, че нямат нищо. ДАНО ТЕЯ , КОИТО НИ УПРАВЛЯВАТ ДА ЖИВЕЯТ СТАРИНИТЕ СИ ПО СЪЩИЯ НАЧИН, ДА УМИРАТ ОТ САМОТА И ГЛАД

Хайде статистиците да направят едно изследване, без да включват в него София! Много ги моля!

Тия дето са го смятали да си заврат дипломите в г.... и да ги върнат в първи клас да се научат на елементарни сметки

що за смешки? народът като цяло живее с 300-400 лева на месец-какви са тези измислици?

Много объркващо са го написали. Явно за да ни заблудят.Аз разбирам, че това са общите доходи за цялото тримесечие, което като се раздели на 3 пак се получава около 300 лв. на месец. Но информацията наистина е абсолютно неясна. Може би за си мислим, че са ни високи доходите. А ние си знаем с колко на месец живеем,Това си е чиста манипулация.

Тия смешници пак "изтрепаха рибабата"...

Колко хора измряха от грижите само на здравеопазването?????

Не вярвам на статистически данни,които не съм фалшифицирал собственоръчно.

А каква изобщо е според вас ролята на журналистите през 20-те години "преход"- нямат ли съществена вина за масовата деморализация....както се казва,питам и отговор не искам...:-(

924лв. е малко за домакинство и много за човек. Моля проверявайте информацията преди да я публикувате. От 54 коментара нито един не е повярвал на тази глупост.

Че кое му е многото? В моето домакиство имаме доста повече (в пъти!), а никакви луксове не сме си позвлили. Много по-бедни хора се кичат с къде-къде по-гоеми придобивки.

ами средна е, да-70% живеят под границата на бедността с доходи 300-400 лв, 20% вземат 1000лв, 10% -3000лв-и ето ти 974 лв. средна работна заплата.да ви имам стъкмистиката.как може изобщо да съществува подобна абсурдна категория като "средностатистически"?демек всички вземаме едно и също, само дето малцинството разполагат, мнозинството-мизерстват

терористични правителства хранени от мафията. дано пукнат децата им така както нашите деца умират без лекарства и лечения. скапано гето е вече бг/

В България политиците, експертите и журналистите явно не могат да смятат и те многократно са доказвали това с тъпите си печатни и информационни грешки! Ако имахме такъв среден доход на член от домакинството, България щеше да процъфтява и народът да живее охолно, това са 450 евро на човек!... Статистиците или по точно техните началници са в явна грешка - ако данните са техни, трябва да се лишат от дипломи за начално образование!... Тези социологически проучвания ги знаем! Всеки може да си ги нагажда! Обявете таблиците на длъжностите и заплатите! Обявете колко хора взимат минимална заплата, колко взимат средна и колко взимат максимална! Тези измислени проценти може да си ги заврете в задния джоб! Такава наглост и по време на бай Тошо нямаше! Според Евростат 180 000 човека в България живеят с по-малко от 34.98 долара на месец, колкото са доходите на бедните в Африка и страни като Шри Ланка и Бангладеш! Едва 2% от хората имат доход от 750 до 1000 лева! 924 лв на член на домакинство?! Тези да не са проучвали само депутатите и министрите?! Това явно е за три месеца или 308 лв. месечно. И мен първоначално ме обърка начинът, по който е изнесена информацията!... Нека журналистите се научат да пишат и смятат правилно, за да не въвеждат хората в заблуждение!

Как не ги е срам тези управници и бивши и настоящи, че ако щещ и бъдещите, защото те няма да са по-различни! Всеки обещава, докато седне на стола, а след това се самозабравят и се гушат до безкрайност! Никой не мисли какво става с обикновения човек в тази държава, но нали за него има закони - да плаща, плаща и пак да плаща! Господа, слезте на земята и заживейте с 250 лв. месечно поне шест месеца, да видите тогава, къде е пуйката и къде зелето! Да ви е сладко, та чак да ви загорчи от сладост! Кога БЕЗУМНАТА статистика в България ще започне да нарича доход" чистата сума, която остава за харчене след облагане?! И кога ще започнат върху ЧИСТИЯ ДОХОД да се изчисляват детски, социални и прочие плащания и прагове?! ВСИЧКО ДРУГО Е ИЗМАМА ЗА БАЛЪЦИ!!! Моля, проявявайте повече уважение към интелигентността на гражданите. Поскъпването на храните може и да е 1%... но на ден, не на тримесечие!... туй важи за тримесечие, сиреч 308 лева на калпак за месец. Мама, татко и аз (мининкото детенце) ще да рече да добиваме 924 лева свободни от данъци и готови за изяждане пари. В София това може и да е така (в некои къщи), но на 100 км от София това е бюджета на цял квартал! Не ви се вярва ли - ами и на мен не ми се вярва, ама е факт! Какво има да разбирате - НСИ работи за Дянков! Сега ще се изтъпанчи пред някоя телевизия и ще каже - няма нужда от увеличение на пенсии, заплати и детски, защото на човек от домакинство се падат по 308.00 лв., а минимумът е 211.00 лв. Нищо, че някой получава от минималната заплата след удръжките 188.00 лв. И какво правим, ако другият е безработен и примерно имат две деца?! Защо за тримесечия говорите, бе?! Да не би да е, защото ви е срам дори да произнесете сумата на средната за европейска България заплата за ЕДНОмесечие?! 924 лева е, но за тримесечие. На месец е 308 лв. Ако се съди от заглавието, може би е реално. ако е 924 лв. на човек за тримесечие!...

То е написано 924 лв. за тримесичие! С едно допълнение за 3 човека в провинцията.

Ми ние добре сме си живяли , пък да не знаем :))) - с по хиляда лева на човек :))))Смешниците сега ще ни преброят 15-20 милиона :))) Сериозно: ако наистина са публикували такава глупост , искам оствката на шефа на НСИ.Ние не см,е идиоти!

Вероятно сумата 924 е за 3 месеца

Да ,да средно 924лв -пуйка със зеле в тях пуйката от нас зелето и ето средно какво се получава.Как не ги е срам тези управници и бивши и настоящи ,че ако щещ и бъдещите ,защото те няма да са по различни.Всеки обещава докато седне на стола ,а след това се самозабравят и се гушат до безкрайност.Никой не мисли какво става с обикновенният човек в тази държава но нали за него има закони да плаща ,плаща и пак да плаща. Господа слезте на земята и заживейте с 250лв месечно поне шест месеца да видите тогава къде е пуйката и къде зелето.Да вие сладко.

Какви са тия глупости, бе. СД ли ги е смятал или ББ???????????? С тези темпове след 20 години ще имаме тези доходи. Освен да ми говорите за годишни доходи, но тогава пък са опасно ниски - населението ще намалее на 1.5 млн. при такива средногодишни доходи.

Тея тарикати включват и бонусите които си раздадоха за коледа из министерства и банки. Защо не обевиха стакмистиката за третото тримесечие ??? Пишете и за безработицата, тогава сметките ще лъснат:висок процент безработица, нисък - на намаляване на доходите, а разходите за безработни не са увеличени (по думите на соц. мин.), нещо се не вързва.

Кога БЕЗУМНАТА статистика в Бг ще започне да нарича "доход" чистата сума, която остава за харчене след облагане???? И кога ще започнат върху ЧИСТИЯ ДОХОД да се изчисляват детски, социални и прочие плащания и прагове???! ВСИЧКО ДРУГО Е ИЗМАМА ЗА БАЛЪЦИ!!!!

Моля, проявявайте повече уважение към интелигентността на гражданите. Поскъпването на храните може и да е 1% ... ама на ден, не на тримесечие

не изнасяйте подобни глупости,защото това хич,АМА ХИЧ не е вярно,в моето семейство сме трима работещи висшисти и на човек се падат по 595 лв,ние сме трима и тримата работим,болшинството от семействата имат и ученици и работят по двама.Като знаем и какво е мизерното заплащане у нас.......какво ни баламосвате или искате да изкарате колко сме добре ли,я се скрийте

Знам, че живея в абсурдна държава, учудваме само как е възможно всеки ден да бълват лъжи, измислици и простотии. А за правителството като не може да подобри качеството и стандарта на живот в държавата да си ходи.

Това трябва да ме убеди, че е поевтинял живота ли? Щото не може...като гледам какво става с цените....

Дали са от НСИ, дали дописниците на DIR... но факт е че някой е доста не добре! "През четвъртото тримесечие на 2010 г. тя е 480 лв. средно на лице от домакинството"... то даже и това не е верно, но 924 per capita и Боко нема да си поверва

туй вааа за тримесечие, сиреч 308 лева на калпак за месец. Мама, татко и аз (мининкото детенце) ще да рече да добиваме 924 лева свободни от данъци и готови за изяждане пари. В София това може и да е така ( в некои къщи) , но на 100 км от София това е бюджета на цял квартал. Не ви се вярва ли - ами и на мен не ми се вярва, приятелят ми от Холандия хич не вярва...ама е факт!

Прост пример.Поръчваме си 12 кебапа.Аз ям 3 НСИ яде 9.Средно сме изяли по 6.А сега,яжте и пълнейте.

НСИ изяде 13 а отчете 12 а ти си ми ял.... пак това! Туй е наука, наричат я статистика...

Публикацията е копие от бюлетина на НСИ за 4-тото тримесечие на 2010 година. От него са важни следните твърдения: 1. Общият доход средно на лице от домакинство през четвъртото тримесечие на 2010 г. е 924 лв. 2. През четвъртото тримесечие на 2010 г. дохода от работна заплата е 480 лв. средно на лице от домакинството. 3. Относителен дял на работната заплата в общия доход за тримесечието е 82.6%. Няма как и трите твърдения да са верни! Но все пак живеем в България, а тук всичко е възможно :)

"На първо място в общия доход продължава да бъде работната заплата, като основен източник на доход за домакинствата. През четвъртото тримесечие на 2010 г. тя е 480 лв. средно на лице от домакинството." Добре, но като събрах отделните разходите на лице от домакинството, посочени в статията, се получи ... 543 лв, а не 480! Тук не влизат разходи за книги, културни мероприятия и други подобни. Значи поне 63 лв. са от кредит или са...откраднати.

Като прочетох какъв ми е дохода луднах, с заплата от 450 лв и съпруг пенсионер+ заплата 420лв.+ студент/редовно/-трайно безработен в близките 2 години=приблизително 900 лв.общ семеен доход, нещо не е наред вероятно в статията става въпрос за печатна грешка или предизборно се гъбаркат с нас

Часът е 14:25 понеделник. Вие работите ли нещо или лудвате само? СТАВА ДУМА ЗА ТРИМЕСЕЧИЕ и вие се вмествате в статистиката! Аре на работа!

"На първо място в общия доход продължава да бъде работната заплата, като основен източник на доход за домакинствата. През четвъртото тримесечие на 2010 г. тя е 480 лв. средно на лице от домакинството." "Общият доход средно на лице от домакинство през четвъртото тримесечие на 2010 г. е 924 лв." Явно става дума за журналистическа грешка. 924 лв. е средният доход за домакинство.

Тия са луди !!!!!!! Как изчислиха 924 лева на човек, при положение че повечето българи мизерстват. В този среден доход явно са включени и децата, тоест и за малко дете според управниците-манипуланти е наличен доход 924 лева ????? Ако съседът е изял 9 кебапчета, а аз само едно, излиза че всеки от нас е изял по 5 кебапчета !!!! Егати статистическата методика !!! Нагла манипулация !!!!!!!!

Тази статия е изцяло фалшива!Как може при замразени пенсии те да се увуличават?Възможно ли е аз с 280 лв. заплата да имам доход близо 950лв.-или тук се събират 600000лв доход на някои министри с моите 280 лв и се делят на две!Стига сте се гаврили с българския народ.Помнете поговорката-"Волът рине но на гърба му пада" и другата че "Пилците ще се броят наесен".

Може да се увеличават пенсиите разбира се. Възрастните хора с по-малки пенсии измират. А новите пенсии са по-високи. Все пак има и нови пенсионери. Така средния размер на пенсиите се увеличава.

924 лв. СРЕДНО. Какъв ли доход имат някои, за да компенсират масовата немотия и да се получи това средно?

"924 лв. СРЕДНО. Какъв ли доход имат някои, за да компенсират масовата немотия и да се получи това средно?" -> 924 лв. x 100

Какво има да разбирате НСИ работи за Дянков.Сега ще се изтапанчи пред някоя телевизия и ще каже -няма нужда от увеличение на пенсии ,заплати и детски защото на човек от домакинство се падат по 308,00 лв. а минимума е 211,00 лв.нищо че някой получава от минималната заплата след удръжките 188,00лв.И какво правим ако другият е безработен и примерно имат две деца.

Той Бойко ви го каза: "Да сте мислили като сте ги раждали тия деца!"

кАТО ПИШЕТЕ, ПИШЕТЕ ВЯРНО , А НЕ ОТНОСИТЕЛНО ВЯРНО. ТОВА Е СРЕДНИЯ ДОХОД НА ДОМАКИНСТВО, А НЕ НА ЧОВЕК ОТ ДОМАКИНСТВО!

Виж пак заглавието какво пише, а за по-сигурно ще ти го дам нагатово - "средно НА ЛИЦЕ от домакинство през четвъртото тримесечие на 2010 г. е 924 лв."

Към НСИ-нерегистриран: Много добре си четем! До там, докъдето ни издържат нервите! Пише "през четвъртото тримесечие", а не "на-" или "за тримесечие". А "общ доход" - означава "от всички дейности, извършвани срещу заплащане", а не "общо за трите месеца"! Ако статистиката е подадена правилно, може би съчинилият статията не владее добре граматиката на българския език!?

Това е средния доход на домакинство, а не на човек от домакинсвото. Прочетете хубаво статията - просто някой журналист толкова разбира!

Абе вие нормални ли сте?! Кой писа тази статия и кой направи стъкмистиката?! Как може при близо 20% реална безработица (не официална, а реална!) доходът на член от домакинството да е нарастнал повече от два пъти и да достига почти хиляда лева!?! Вярно, че половин България е в София, но дори тук богатите не са чак толкова много! Изкарахте, че всички са програмисти, финансисти, зъболекари, адвокати и депутати! То няма толкова специалисти в България, бе! Те се изляха към Запада или към Дубай! Не рабирам защо се хабите да пишете лъжи, като сте наясно, че няма кой да ви повярва! За протокола - моята заплата е много над "средната", която сте "изчислили", но не виря нос толкова, че да подминавам бедните със затворени очи!

защо за тримесечия говорите, бе? ДА не би да е, защото ви е срам дори да произнесете сумата на средната за европейска българия заплата за ЕДНОмесечие?

Защото статистически сезонната работа ще обърка сметките и ще размие още повече резултата. Ако лятото 5 хиляди души си намират работа по морето за 800-1000 лева на месец, а зимата работят за 300-350, среданат им заплата ще е около 450 лева и отклонението ще е поне с 30%.

То бива, то може, ама такива лъжи как може! Аз вземам 720, жена ми 600. Общо 1320. Делим на 4, получва се 330лв. на човек. Работим добра работа. Тя с 2 дипломи от 2 университета, аз само с една. И всеки си работи по специалността. Тя с математика и информатика, аз само с информатика. Как да си държиш децата в БГ?

АЛО ШИЗОФРЕИЦИ. На мен ми липсват 450 лева до тази сума 924 лева. Къде да мина да си ги взема, редно е да ми ги доплащате след като обявявате средна заплата за странат - 900 лева. Дали лъжите ще спасят лъжеца борисов?

За V тримесечие, бе ! Не за месец. Раздели го на три. Малиий, не четете, бе !

Ако Цв.Цв. има шест апартамента,а вие живеете в кашон на улицата,според статистиката и двамата имате по три апартамена!!!!

Много точно казано. Поздрави.

тази средна заплата ми се струва твърде висока-като съпоставим бюджетните служители -средно 500-650 лева до 1000 сумата е твърде висока , но ако се смятат и осигоровките става

Не се коркайте, 924 лева е, но за тримесечие. На месец е 308 лв.

ако се съди от заглавието, може би е реално. ако е 924 на човек за тримесечие.

haha?????????Ебаси пропагандата...хехехеех теа Гроб наред ли са?Айде да си направим проучване тук и сега,уж сме средностатисъическа извадка тук,ние в къщи сме 5 души и имаме доход 1400 лева общо на месец,кажете и Вие

Не мога да разбера какво не точно. Според статистиката Вашия доход е почти същия, като средния за страната.Тоест 1400 делено на 5 е 280, а за 3 месеца 840 на човек.

МОЯТ ПЪК Е О (НУЛА ЛЕВА)

В България политиците, експертите и журналистите явно не могат да смятат и те многократно са доказвали това с тъпите си печатни и информационни грешки. Ако имахме такъв доход на член от домакинството среден България щеше да процъфтява и народа да живей охолно, това е 450 евро на човек. Статистиците или по точно техните началници са в явна грешка , ако данните са техни трябва да се лишат от дипломи за начално образование.