В ЕС предупреждават Дейвид Камерън, че рискува да подхрани ксенофобия

Брюксел предприе яростна контраатака срещу британския премиер Дейвид Камерън заради имиграцията, като от там заявиха, че изказванията му за култура на „нищо за нещо” сред имигрантите от ЕС са неинтелигентни и рискуват да подхранят в отговор ксенофобия.

Обратно в новината

Коментари - В ЕС предупреждават Дейвид Камерън, че рискува да подхрани ксенофобия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

крайно време беше да го смъмрят тоз камерун. той и разни други нацио-фашизоидни елементи в някои европански страни си позволяват да използват трубуната и открито да говорят срещу цели нации и етноси, и по-точно срещу българи, румънци и роми. недопустимо и жалко е в модерна Европа да се оправдават с имигрантите за кризата и разни политици-популисти да се опитват да печелят полулярност с дискриминационни и дори расистки изказвания. тук в Америка досега не съм чул някой да си позволи да обвини легалните имигранти за каквото и да било, дори напротив, самите американци признават, че Америка е построена от имигранти, а политиците говорят само с уважение зa тях.

цел ден се клатиш баби, на тиа оджаци, опушльени, криви... за 20-30 плюса? Ела, сине, да те научим, как от два-три реда, 4о-50 да искараш. Мачно мие затеп. баба Тодорка.

....И какво и е лошото на ксенофобията..... на който не му харесва нека да пуска циганин в дома си......Иначе познавам доста хора от БЪЛГАРСКИЯТ ЕТНОС, които никой не ги преследва в Англия и съвсем добре си живеят там, пък и Вие познавате такива, ами Бербатов, Стенли не съм чул някой да ги гони от острова....така, че какво и е лошото на ксенофобията.........

Камаран малко ли индийци и пакистанци има в Англия-те не са ли цигани?

Абе ако искат и 100 милиона да вземат - какво ти пука, нали ги мразиш! Всички българи в България, всички чужденци вън! Айде - стига рев!

Spot On,mate!!!!!!

Каквото и да ми приказват в ЕС, вече стана очевидно, че "Желязната завеса" е перде, ама на два ката. Изцяло свалиха само нашата част. Но западняците си държат вдигнат другия кат и го смъкват лекичко и временно, колкото да се докопат до нещо интересно за тях. И веднага го вдигат, ако се наложи да дадат. Има ли още някой, който се връзва, че тази завеса е разделяла държавите само заради различното държавно устройство (капитализъм и социализъм)?!

Има - към 1 500 000 българи, дето не искат да се връщат в милата ни Родина! И стига сте ревали - да, никой не ви иска, затова излизайте от ЕС и се оправяйте щом мислите, че ще е по-добре!

тоя скоро ще издаде власата. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Колкото и еретично да прозвучи мисмя, че ни приеха насила за да ни експлоатират и ограбват, въпреки че го представят точно обратно.

Га грабеха из целия свят векове наред проблеми нямаше, нали? Сега обаче като няма откъде да цицате все някой друг ви е виновен за нещо. Нямо по-ретроградни хора от ингилизите.

Има - българите! Щото им ходят на слугинаж, даже и да учат там, та говорят и гадния им език, слушат гадната им музика, четат гадни техни книги, гледат гадни техни филми!

големите дъряви използват страна като нашата за да измиват срама от факта че капитализма е едно провалена система от самото и създаване, тои се базира на ограбване на хората от една група хора, докато социлизма е ограбване на хората но поне има едно равенство в разпределянето на благата.

принципът нищо за нещо е свещен за англия, така те са забогатели в миналото като са продавали една пушка на индииците за една камара злато, така и в днешно време го правят, европа прие българия в ес на този принцип: бг да си даде всичко като затворим икономиката а те ни дават само трохи сега, и то трябва да ходим да ги просим пак.

А стига си ревал - или си извоюваш правата, или ходиш за трохи! И да завладяваш се иска хъс, смелост, енергия и здрава организация - пробвай да видиш!

Те ве4е си плащат за всичко...Чернилки и арабаци навсякаде ...Лежат им на социалната им система ..Поляците и джамайките с албанците држат далаверите и простутуцията ...На нас какво остана??Англичани май няма???Скоро и в парламента им ще влязат....и ще го издухат ...И НАЙ ГОЛЕМИТЕ ИМПЕРИИ СЕ РАЗПАДАТ......!!

Точно англичаните и наколко други големи държави в ЕС разпространяват колонялната култура на "нищо за нещо" . Има приет договор за свободно движение на стоки, услуги и хора в ЕС. Свободното движение на стоки и услуги ги облагодетелствува, създаде условия за печалби на техните фирми, а в резултат фалираха огромно количество български фирми и се създаде огромна безработица. Тяхната изкривена колонизаторска политика която провеждат от векове ги кара да си мислят, че могат само да взимат без нищо да дават. Така са натрупали своето богатство. Не може да изпълняваш договора само на половина и то само тази която ти е изгодна. 90% от плодовете и зеленчуците са вече от внос, да не говорим за техниката. Трябва да се изпълнава и условието за свободно движение на хора. Големите в ЕС постъпват изключително некоректно спрямо по-малките. Те затова ни приеха "неподготвени", те не ни искат "подготвени", не им трябва конкуренция за техните фирми и корпорации.Това е неоколониализъм провеждан с икономически мерки и средства.

А ние как изпълняваме условието за свободно движение на хора? Колко цигани и безработни сме приели от други европейски страни? Даваме им жилища, осигуровки, работа, здравеопазване! Ти що не протестира като влизахме в ЕС? Да не са ни приели насила!

Нали точно това казвам. Те ни заблудиха, че са коректни и чесно се отнасят към поетите ангажименти, а сега един по един започнаха, без никакъв срам, да се отмятат от тях. Ние поехме нашата част от трудностите нека да направят и те същото. Всички знаят, че сме много малка част от техните проблеми, но те и тази малка част не искат да поемат, защото това е заложено дълбоко в тяхното отношение към другите народи. Що се отнася за Англия тя никога не е имала положително отношение в геополитически смисъл към Б-я. С две думи винаги са против нас - факт, защото мислят егоистично и надменно за само своите интереси.

Камерън е напълно прав да защити родината на моя внук от българските катунари. Хиляди крадци, лумпени и необразовани диванета като кърлежи са прилепнали о снагата на държавата на нашите британски приятели. Машини за плодене на некачествени и опасни заради броя си чаавета, ленивци и нежелаещи да се трудят почтено, неплащащи данъци и такси нахални немити продажни катили душат народите, грабят ги ефективно, мърсят, рушат и разсипват домове. Циганите нямат място в Европа. Върнете ги на Бангладеш и Индия, да си трошат главите с тях. Докато не е станало късно. Докато не задушат земята на културата, труда и прогреса на човечеството.

Показаха си какво им е мнението за нас....

Абе хем ги мразите, хем се натискате да им работите в гадната Англия! Я се прибирайте в майка България и ги оставете да мрат! Или май не ви стиска и се пъните само по форумите!

Гъза ме боли, боли ме гъза. Повече няма да пия, защото боли ме гъза. Припев: Гъза ме боли, боли ме гъза. Повече няма да пия, защото боли ме гъза. Гъза ме боли, боли ме гъза. Събудих се аз, отворих очи. Нищо не помня от вчера обаче гъза ме боли. Припев: Гъза ме боли, боли ме гъза. Повече няма да пия ракия, боли ме гъза. Гъза ме боли, боли ме гъза. Аз помня клуба, там беше и ти, само че лентата скъсах, не помня- гъза ме боли. Припев: Сърцето реве, сърцето кърви, бяхме със тебе другари, защото гъза ме боли. Не вярвам във теб, не вярвай и ти. Аз ще си мълча, мълчи си и ти. Нека забравим за всичко обаче, гъза ме боли. Боли ме гъза, гъза ме боли. Припев: Гъза ме боли, (чакай бе, зная защо), боли ме гъза повече няма да пия, защото боли ме гъза. Гъза ме боли, боли ме гъза. Повече няма forever да пия боли ме гъза. Гъза ме боли, боли ме гъза.

Ами извади си главата от там и ще ти мине!

ха ха ха

Истината е,че нито политическата класа в България не и пука за емиграцията и не направи никакъв опит да защити българите в чужбина... Знаете ли наистина колко е лесно и елементарно в XXI век да се проучи колко българи реално ще заминат за GB !?! Но правим само анкети кой за кого ще гласува, т.е. пак кой ще яде баницата ... Бедните българи са като футболна топка,,, Добре, че я има улицата...

абе тупак ... камерун .. набг звучи като име на африканска дурява.. виж си пурво лта преди години като приемахте .. ипродулявате.. всичките цигани от индя и пакистан .. после говори за бг .. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Нека дойдат лятото тея. Как ще ги посрещнеме тая година само..Ум да им За'йде! От хора дето праскат щерките си какво може да се очаква.

И какво ще направиш бе юнак? Ще ги колиш, бесиш или какво? То и сега има англичани в България - що чакаш лятото? Действай и пиши тук за геройствата си!

Ооооо...Писна ми от тоя. Какво реве като половината англичани са на помощи. Гадно генетично изменено мързеливо племе. Имат пари, не заради икономика заради поробване. Добре , че са бежанците и имигрантите от Полша и бившите СССР републики, че да им клатят услугите. Да се вдигне и да каже на колко черни и мюслита е дал паспорти. Ккакво реве за нещо което щяло да стане в бъдеще, като половината им държава е черники и арабели със статут на бежанци. Разликата е , че в България няма нефт. Фък ОФФ!

Хм...не знам дали нямаме нефт, който да задоволи поне нашите потребности за 30-40 години напред във времето.Може и да не изнасяме, но поне да задоволим местното потребление и да избегнем зависимостта от други държави.

Каква е разликата м/у един Българин и един Иракски Кюрд от турски происход? Камерън ни обижда жестоко. Все едно сме по зле от Пакистанците, Африканците, Кюрдите, Турците, Индииците и всички останали предшественици на ма..алите. Като е взел 20 милиона циганина ние какво сме му виновни на тоя? За такова изказване корейците обявяват война, а наш'те полови органи им текат лигите за власт само.

Англичаните винаги са били сатрапи и долна измет! Но сега май работят за нас - клатят устоите на ЕС и го тласкат към разпад, което е най-изгодно за България!

Да, добре - ще излезем от ЕС. Обаче лошото е, че Турция директно и веднага ще ни окупира. Та кое е по-лошо, а?

Да си бяхме стояли с Русия, лошо не сме видяли. Но в крайна сметка ние се оказахме върти опашка и се слагаме на всеки, а такива накрая всеки ги преебава и оставя в калта.

Моляяяя?! Как ще стане това през главата на НАТО?! Ако ние поискаме задействането на чл.5 от Договора, м? Да не би турците да са единствените, които могат да поискат това, а?????

Тоя Камерън рискува да въвлече страната си не в "рефлексивна" ненавист, а в "рекурсивна", растяща взаимна омраза и не само по отношение на Англия, а да въвлече и останалите богати западни страни. Освен това е на прав път на тази основа да съдейства за разпадане на съюза, защото от взаимна омраза нищо друго не може да се очаква. Това на практика означава затворен дяволски кръг типа "колкото повече, толкова повече".

И какво му пука на него? Нали зорът е да изкара още един мандат..

Явно Глобализмът и местните соц. политики не са съвместими - бъг в системата, който генерира политика за "външния враг" а нейните рецидиви са ни добре познати от Хитлер. Моето лично (скромно) мнение е че задължителни соц. системи които третират хората като малоумни лумпени, въведени от времето на Бисмарк са абсолютно неадекватни. Дайте свобода на хората как да подсигурят здравето и старините си без пирамиди. Който не е способен да го направи .... ЕВОЛЮЦИЯ. А тези които имат достатъчно и пари и голямо сърце ще намерят начин да помогнат на тези на които те сами пожелаят....

Много хубаво звучи на теория. Но съм сигурен, че ти самият се възползваш от "Бисмаркова" социална система. Отиди в САЩ, плащай по няколко бона за осигуровки (а не като тук някакви левчета), задлъжней към здравната система с $30-40 000 и се върни пак да си говорим.

в САЩ е ендна от най-лошите системи съгласен съм, но има други примери (като ЮАР) където принципът на солидарността работи но и се стимулира превенция, здравословен начин на живот и разумно изплозване на средствата с пълна отчетност от собствената ти сметка...

тоя Камерън ще си вкара голям автогол с теъи ксенофобски иъказвания,вместо да спечели изборите които наближават ще се получи обратен ефект.Те досега не са предприели мерки към черните емигранти и индииците който източват соц. им система а сега се сетили заради белите хора от ЕС.,КОЙТО ИДВАТ И РАБОТЯТ,А ОСВЕН ТОВА СА ОБРАЗОВАНИ.ЧЕРНИТЕ И И АЗИАТЦИТЕ ИМАТ ПО 5-6 ДЕЦА,ЖЕНИТЕ ИМ НЕ РАБОТЯТ И ПОЛУЧАВАТ ПОМОЩИ ГОДИНИ НАРЕД. КОЙ БЗЛГАРИН ИМА ТОЛКОВА ДЕЦА? ТЕ СЕ МНОЖАТ КАТО ХЛЕБАРКИ И СЕ СМЕСВАТ С БЕЛИТЕ. ВЕЧЕ НА РЕКЛАМИТЕ ЩЕ ВИДИТЕ ЧЕРНИ ЛИЦА ,ТЕ ПРЕОБЛАДАВАТ И ТОВА Е ФАКТ , ОТ КОЙТО САМИТЕ АНГЛИЧАНИ СЕ ВЪЗМУЩАВАТ.ТОЗИ ЕВРЕИН КАМЕРЪН И МИЛИБАНД ИЗГЛЕЖДА НЕ СА ЧУВАЛИ ЧЕ ПО ВРЕМЕ НА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА БЪЛГАРИТЕ СА СПАСИЛИ ЕВРЕЙТЕ И НЕ СА ДОПУСНАЛИ ДА СЕ ГАВРЯТ С ТЯХ. АКО НЕ СА ЕМИГРАНТИТЕ ЮК ЗАГИВА. АНГЛИЧАНИТЕ СИ ИЗБИРАТ РАБОТАТА,А ТЕЖКИЯ И НЕПРИВЛЕКАТЕЛЕН ТРУД -ЗА ЕМИГРАНТИТЕ .КАКВО СЕ ПЪНЕ ТОЯ?РАБОТИ СЕ БЕЗ ДА СЕ ЗАПЛАЩАТ БОЛНИЧНИ И НА НАЙ НИСКО ЗАПЛАЩАНЕ.,А ЗА БЕЗПЛАТНОТО ИМ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ ДА НЕ ГОВОРИМ! ПО ДОБРЕ НИКОГА ,АМА НИКОГА ДА НЕ ТИ СЕ НАЛАГА- ЛЕКУВАТ САМО С ПАРАЦЕТАМОЛ,ДОКАТО НЕ ЗАПОЧНЕШ ДА РИТАШ КОЙТО Е ПРИБЯГНАЛ ДО БЕЪПЛАТНОТО ИМ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ ПО КЪСНО СЕ НАЛАГА ДА СИ ХОДИ ДО БГ ЗА ЛЕЧЕНИЕ- ХУБАВАТА ИМ СИСТЕМА.АКО ТИ СЕ НАЛОЖИ ДА ОТИДЕШ В СПЕШНОТО ОТДЕЛЕНИЕ ПРИ НУЖДА -ЩЕ ЧАКАШ 3-4 ЧАСА,АКО ИЗДЪРЖИШ.КАЗВАМ ГО ОТ ОПИТ.АКО GP ДОКТОРА НЕ ТИ Е ПРИЯТЕЛ ИЛИ ПОЗНАТ ЩЕ ИМА ДА ЧААКАШ ДА ТЕ ПРАТИ НА СПЕЦИАЛИСТ.ПО ЛОШО Е ОТ КОЛКОТО У НАС-ЗАЩОТО Е БЕЗПЛАТНО НАЛИ СЕ СЕЩАТЕ. Е, МЕРСИ ЗА БЕЗПЛАТНИТЕ ИМ УСЛУГИ

Подкрепям те. Имам подобен опит от 10 годишнтото си пребиваване в Германия. И нека всички тука знаят това, а не да живеем с още илюзорните представи, останали от преди 30 години. НАшете здравеопазване преди да бъде разбито, беше на добре ниво.

Нашето здравеопазване все още е на доста добро ниво, нищо че лекарите са поставени да работят в нечовешки условия. :-)

И какво излиза сега, в България е супер, ама всички искат да отиват в по-добри държави? В България здравеопазването е платено и е най-доброто? България е най-силната икономика в света, в която дори и виетнамски имигранти не желаят да идват... Хората в България са най-заможните и... ще спра да пиша, че взе да ми призлява...

"...И какво излиза сега, в България е супер..." Можем да си я направим супер и да не сме принудени да слугуваме на чужденци!

Империята отвръща на удара! След като UK продължава да не иска да влиза в Еврозоната и продължава да разобличава некадърността и пълната простотия която се лее от ЕС, сега бандата от чиновници отвръща на удъра с единственото каквото може - манипулативни твърдения. Много са интелигентни даже твърденията за културата на "нищо за нещо" ама това тъпите чиновници в Брюксел никога няма да го разберат и затова ЕС е на това дередже. Точно от даване наляво и надясно за какво ли не, ЕС е затънал в дългове и стигна до пладнешки кражби на парите на хората в Кипър, което е много по-лошо от всичко това в което обвиняват Камерън!

Хахахаха, "удЪра". Бате научи се да пишеш, преди да се правиш на много компетентен. Великобритания е една от най-изпадналите членки на Съюза. Там има много повече престъпност и наркомани, отколкото в другите страни, и е бившата империя е на това дередже точно заради предпочитанието си към имигранти от бивши колонии-дупки като Индия, Пакистан и Нигерия. Испания, Гърция и Кипър са цветя в сравнение с Великобритания. Най-жалкото в историята е, че всъщност ТЕ не могат без Европейския съюз, защото ще си останат безгласна буква в сянката на САЩ.

И кои са кредиторите на тези дългове, може би Германия? Има ли място за сравнение изобщо между ЮК и Германия?

Решението за влизане на България в ЕС НЕ СЕ основава на резултатите от национален референдум, а е политическо решение. След като за всеки бг. гражданин напред във времето членството в ЕС създава права и задължения, защо политиците не направиха поне един референдум за членството ни в ЕС?

На изборите преди 2007-ма имаше партии за ЕС имаше и против ЕС. Българите избраха политици, които са за ЕС. Защо ти е отделен референдум?

ЗАЩОТО СЕ СЪЗДАВАТ ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ ЗА ВСИЧКИ БГ. ГРАЖДАНИ И ТЕ ТРЯБВА ДА КАЖАТ САМИ СВОЕТО МНЕНИЕ! ПОЛИТИЦИТЕ НЕ СА БОГОВЕ, ТЕХНИТЕ РЕШЕНИЯ В ПОСЛЕДНИТЕ 23 ГОДИНИ СА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НЕКОМПЕТЕНТНИ И НЕКАДЪРНИ; 3/4 ОТ ТЯХ СА "КАЛИНКИ'- ЛЪЖАТ ЗА ОБРАЗОВАТЕЛНИЯТ СИ ЦЕНЗ, А СЕДНАЛИ ДА ИСКАТ ДА УПРАВЛЯВАТ БГ. НАРОД!

Британците имат трагично здравеопазване и рухнала но разточителна система на социално осигуряване .Търсят си оправдание,но с това настройват работодателите за скрита дискриминация..........

Ами ще се плаши човека, като гледа в съседна Франция кво стана - м..гал до ма..гала. Така ще е и в Англия.

То е вече така.

Чух че във Видин започват производство на автомобили и части за тях на Мерцедес. Ако по-вече такива сериозни фирми инвестират у нас, очаквам наплив на безработни британци у нас и от сега да стегнем цедката за британци...

Въпроси по същество:1. Сегашната представителна демокрация осъществява ли "независим одит" на политиците? 2. Пряката демокрация разполага ли с правни инструменти за осъществяване на такъв одит? 3. Ако съществуването на пряката демокрация в конституционният модел на Р. България е противоправно, защо съществува в КРБ чл.1 ал2 от КРБ и защо все още не е обявен за противоконституционен Закон за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление?

Да, разполага. Това са следващите избори. Като не ти харесват политиците - гласуваш за други. Ама такива глупости - одити, отзоваване, някакви самозвани граждани - това не е демокрация.

Хахаха- още един защитник на статуквото;) ТРЯБВА ЕДНОВРЕМЕННО РАЗВИТИЕ НА ПРЕДСТАВИТЕЛНА И ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ В КРБ! ОТЗОВАВАНЕТО НА ДЕПУТАТИ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПРИНЦИП, В РАВНА СТЕПЕН РАЗВИТ ЗАЕРДНО С МАНДАТНОСТТА В КРБ! Безсмислен е спора- би следвало да сме поне със сходни знания по конституционно право...

не преиначавай думите ми ! използвах израза независим одит върху политиците ни не ,че ние като общество го осъществяваме а ,че това го правят нашите колеги от ЕС Холандия,Финландия и т.н

Ние като общество НЕ ГО осъществяваме! Осъществяват го в Швейцария. Прочетете мналко повече за системата от национални и местни референдуми в Швейцария и попитайте директни бг. политици от всички политически партии- защо се страхуват от пряката демокрация- нали работят в името на България;) Нямаме закон за лобизма, но те пак се плашат от пряката демокрация като от огън:)

Щом бедните са виновни за краха на неолиберализма, то да смачкаме тиквите на илюминагтите и техните слуги и ще видим кой е виновен, вашта.....!

трябва да почакат около 15 години, да пораснат децата, дето сега са в яслите, че то тук не останаха хора бе, какви нови работници чакате ??

от Дейли-ормана, който удуши наше момченце , ей-така, с двете си рижаво-космати, костеливи ръце ?! "Вечна дружба с НАТО", и го пуснаха, по живо по здраво, наште лизачи и газари, бреиЙЙ!? баба Тодорка

никой не иска да мигрира, емигрира или имигрира в тая страна. просто има свободно движение на хора и стоки. а нали не сте забравили нещо много важно - че трудът ни също е стока, и ние имаме право да я продаваме на възможно най добрата цена.

Трябва България да въведе визи от по 500 евро за Европейците и да върнем телените мрежи по всички граници без тази с Турция.

при 500 евро за виза значи да отпишем част от туризма така със сигурност ще решим проблема с безработицата

точно обратното - стена като берлинската с турця и не на членство в ес! и гарци,руманци и сарби са за това! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ако няма или почти няма българи в англия - бОли ма Швепса за ксенофобските настроения - там е гъчкано с индийци, пакистанци, филипинци и негра - сега англичаните да се оправят с тях...

Що се отнася до Ю.К. съм изключително горда, че разрушената, ограбената от политиците й, смачкана и едва кретаща икономика на най-бедната държава в ЕС- България- не се основава на причините за съществуването на икономиката на Ю.К.,Британска собствена икономика, движена предимно от британци - забравете този случай!:) "Индипендънт: Спирането на имиграцията ще струва на Великобритания 18 милиарда паунда за пет години 31 март 2013 04:35 Агенция "Фокус" Доклад разкрива икономическите ползи от имиграцията за Великобритания. Той показва, че спирането имиграцията ще струва на всеки данъкоплатец във Обединеното кралство общо по 137 000 паунда, пише Индипендънт. .."

само берачите на ГМО ягоди да се приберат у нас и фермерите им са пред фалит. нали не си мислите, че тези огромни, негниещи, ярко червени ягоди са натурален продукт ?

Моята ксенофобия срещу англичаните и лицемерния ЕС е явна и не я крия. България трябва да излезе от ЕС, да търгува с всички- ЕС, Евразийски съюз и т.н., но да не е под политическото ръководство на тези структури. Когато си възвърнем пълният суверенитет, тогава и само тогава можем да просперираме като държава.Трябва да преминем към швейцарски модел на демокрация, гражданство,неутралитет и милитаризация.Ако ние не се самоуважаваме, то и околните няма да ни уважават.

Пак старите клишета, които вече и баба ми повтаря! Сега кажи кой, как и кога ще го направи! Колко ще ни струва, законови пречки, правни последици - и конкретно, без общи приказки!

Това не са клишета и не са взети лозунги от протестиращите! Ще го направи бг. народ.Може да стане по 2 начина- доброволно или недоброволно. Правните последици за България ще са изключително положителни- ЕС законодателство няма да "препарцелира" икономиката ни; ще развиваме сектори, водещи до собствено производство на продукти с висока добавена стойност; ще имаме предпазен конкордат при производство на собствени стоки....От кога пълният суверенитет на България е противоправна цел, за която не си струва да се бори човек?!

би ли обяснил с какво излизането ни от ЕС би било добро за народа и как той спъва нашето развитие,търговията ни и т.н Според мен имаме повече плюсове от това ,че сме в ЕС- те посочват ясно на политиците ни какво трябва да се промени съдебна система,корупция и т.н. Кой би играл ролята на един независим одит над нашите политици ??? Когато бъде отдаден част от съверенитета ни при по-голямата интеграция това би лишило нашите продажни политици от лостове да ръководят и манипулират държавата ни както и от популистки и неразумни политики,контрол върху бюджета,дефицита,банките и т.н. Смятам ,че за нас и Европа едни Европейски щати са единственият шанс за позиция като глобален играч наред с САЩ ,Китай,Индия ..

Много просто. Ако имате юридическа представа от право на ЕС; правна основа на еврофондовете, знаете отлично, че за например, развитие на високи технологии ЕС парички не дава.Изобщо- мога да Ви го обясня по 2 начина- с юридическа терминология и с "превода' й на що-годе обикновен бг. език. Кой вариант предпочитате? Защото мога да Ви напиша само правно основание чл.50 от ДЕС и да млъкна:)

"...Кой би играл ролята на един независим одит над нашите политици ??? ..." Да сте чували нещо за пряка демокрация, граждански контрол над политиците или пак това е противоконституционно според Вас в България;)

И всичко тръгна в България по мед и масло. Почнаха хората да се палят като факли. Станаха както казват шопите оротняци.

хареса ми,и съм съгласен.

Mu-muncho- kakvo ti haresa- che se palyat horata ili za Schweiz-a.po-dobre kato Belgia, a ? Da razdelim BG na kantoni i turski kantoni!/, da napravim turskiya oficialen ezik/kato frenski i ital v Schweiz/ ili fr-holandski v BE! Predlagam da izlezem ot Nato i ostanem v ES- ami sega- kade e shar.kotle da kaje po kompetentnost dali e vazmojno!

съгласен съм,само швейцарски модел..........