назад

Иран заплашва да потопи израелски кораби

16:00 | 13 август 2019 | Автор: Игор Суботин, в. "Независимая газета" 65 6478

Коментари 65

Писна ми некви ирански платени агитатори да дрънкат ислямиски глупости като например колко древна била персийската цивилизация! Успешноста на една цивилизация не се измерва с нейната дългосрочност. Успешноста на дадена цивилизация се измерва със скороста с която тая цивилизация прави епохални открития които предвижват напред човечеството! За стотици години Персийската цивилизация не е дала нито едно епохално откритие което да тласне човечеството напред! Макар и многовековна персийската цивилизация е безплодна! Персите не са направили нито едно гениално откритие! Персите са взаимствали постиженията си от предходните цивилизации и не са допринесли с нищо за развитието на човечеството! Днешната Иранска цивилизация (ако това ислямиско нещо може да се нарече цивилизация) също не блести с нищо полезно за хората. Иран е известен само с ислямиските метежи които (Иран) организира в региона. Американската цивилизация е само на 200 години но затова пък е ненадмината. Американската цивилизация е уникална със скороста с която прави гениални открития с които придвижи на космическо растояние развитието на човечеството! Определено има бъдеще за Американската цивилизация!

Ти ако вземеш да се вдигнеш от Люлин и отидеш да видиш Американската цивилизация на живо ще се уплашиш. Ако се върнеш жив и здрав пак ще разказваш.

чул до сега някои да е уплашил куче с кренвирш

тищ яо не си гледат държавата ми се чудят как да си я разсипят?

битката между - персите (една от древните цивилизации) и "богоизбраните" !

Да, интересна ще е, ако я гледаш от Age of Empires. В реалният ни свят, който е кръгъл - накрая всички ни ще застигне

добре де - нещата се бяха кротнали с подписаното споразумение за Ядрената програма на Иран. Кому беше нужно американците да разлайват кучетата?

Кому? На самите краваристанци беше нужно! Повече от ясно е, че искат да сложат ръка и на Иран, ама не им стиска.

Очевидният отговор е - на Израел и Саудитска Арабия! Израелското лоби в САЩ поне от 20-на години работи САЩ да атакуват и унищожат Иран (след като направиха това с Ирак), но засега още не са постигнали целта си (поради една или друга причина).

Иран не са за подценяване, но Израел са много, много опасни. Нали е тяхна 3-дневната война, МОСАД са една от най-опасните военни организации в света и т.н. Все пак да не забравяме, че евреите задкулисно управляват света, не всички го управляват от Израел, но те помежду си са много сплотени - евреин ли си - семейство си....

Митове и легенди. Чалмите са истински войни и ще се бият с вяра и сърце. Чифутите са гейове, искат другите да се самоплашат и мълчат.

Ти си гадно копеле , защо използваш обиди за хората от най-светската държава в Близкия изток ? Защото си прост, прост ,най-прост. Искаш иранците ли да те управляват, жените да ги захлупят с бурки а ти да имаш харем .Това ли искаш .Израелци са умни и работливи хора ,уверена съм в това .

руска патка!

Харем трудно ще има. По принцип Аллах разрешава, но трябва да си състоятелен и да можеш да се грижиш за всичките си жени. Това не е както бленуват разни недоразбрали - събираш 20 жени и ги ползваш. Горе-долу харема е привилегия само на знатните и много богатите.

И повечето чалми не могат да си направят харем и почват да си го подават взаимно ,100%резани педали,а талибаните най вече!А направиха необмислена налудвшчава крачка ше ядат ебати и боя ,Ирак ше им се види като фойерверк!Нема по нагла гад от чалма и ушанка!Все некой им е крив че не могат...!

Доро, вземи се скрий и млъкни. Израел е всичко друго но не и светска държава! Военизирана кочина, в която дори и бабите са ходили в казарма.

Шайлон ли си, найлон ли, обратно в обора! Фуража пристига.

Тридневната война е шестдневна, а МОСАД не е военна организация, а разузнавателна агенция. За другото съм донякъде съгласен, но единственото предимство на юдеите в региона е, че са технически много по-напред. Всичко останало е тъга, геноцид над другите и криене в бункери. А и задължителна военна служба, дори и за жените. Кеф, а? И всичко това, защото се настаниха там, където не са искани. За това си патят, за това и палят целия регион. Заради шепа народ измряха милиони. Но ... рано или късно всичко се връща на тоя свят!

Ще настъпят мотиката тия чалмари.

И изглежда чифутите ще я налапат.

Всичко започна с провокацията на англичаните, които задържаха ирански петролен танкер около Гибралтар. Типичен случай на британска подлост. Това им е в кръвта, но времената се менят: Британската империя вече не съществува, Шотландия отново иска независимост и не е много ясно какви ще са последствията от провокацията. Иран, който е над 70 милиона, произвежда ракети, самолети и военни кораби собствена разработка, има хиляди центрофуги за обогатяване на уран и вероятно е готов за кратко време да сглоби ядрени заряди, ако се наложи. Така че нещата може да излязат извън контрол и петролът ще удари 200$ за барел! Лошото е, че отново Чичо Сам ще гледа от далече как Европа се накисва сама в блатото на конфронтацията в Близкия Изток.

Англия - най-военнолюбивата нация ба света,,,

на света

Абе тъпаци вие за мюсюлманско-руски световен ред ли сте бе,гад малоумна!Я марш в землянките и в кирпичените колиби,примитиви долни!Високи технологии ,особено ядрените ,тлябва да са в сигурни ръце!Те ушанките изпусваха контрола ,та по чалмште ше пршпадате !Или ви е омръзнал живота гнусни хейтъри и искате всичко да свърши с една ядрена ?А?

Израел е с изключителна военна мощ и с най-нови технологии. Само за часове Иран ще изчезне от картата на Земята.

хахахахахахаха

А тия техно-логии имат ли някакво бъдеще с такава луда юда егология зад пултовете, я пак си помисли?!

На евреин приличате от коментара.

Израелската армия, при цялата си "изключителна военна мощ и най-нови технологии" преди няколко години не успя да окупира Ливан, и беше отблъсната оттам от Хизбула, които се снабдяват с оръжия от Иран, и са много по зле въоръжени от израелците (пък и от иранците!)! Така че е изключено Израел да атакува сам Иран, и да се надява на какъвто и да е военен успех срещу иранците! Израелците знаят това, и се опитват да накарат САЩ и останалите американски васали да атакуват Иран, та както се казва, да подлъжат други да им свършат мръсната работа, и да понесат жертвите за това! Както са ти написали в статията, никой (или почти никой) от американските съюзници не иска да се включва в война срещу Иран! Всъщност, никоя съседна държава на Иран досега не е дала съгласие САЩ да атакуват иранците от тяхна територия, а пък американските кораби в Персийският залив са уязвими от иранските ракети, така че американците не могат да съсредоточат върху тях достатъчно военна сила, за да се надяват да окупират Иран, или дори част от него! Пък и при атака срещу Иран шиитите в Близкия Изток автоматично стават врагове на САЩ, и американците ще бъдат подложени на постоянни атаки в страните, където има шиитски малцинства (или мнозинства!). Всичко това прави атака на САЩ срещу Иран малко вероятна, и американците вероятно ще се ограничат само с перчене!

Не мога да разбера Израел на какво още се надява? Русия, Китай и вече Турция никога няма да допуснат някой да им оспори евразийското енергийно и всякакво друго господство. Само с флот и авиация Иран не може да бъде уплашен, защото Русия и китай веднага ще му предоставят от най-модерните противовъздушни и противокорабни ракетни комплекси, както и последната дума в РЕБ-оръжията. А за сухопътна офанзива наглосаксите и Израел силици нямат. Разбирам ги, че им е трудно да приемат цуг-цванга си, но колкото по-бързо го приемат и се пренастроят на разумна честота, толкова по-голяма вероятност има да не се разпадне световният им ред с гръм и трясък и да им продадат страните и активите за по 1 юан, 1 рубла и 1 риал.

Всички разбрахме за най-модерните московски ракети с изкуствен интелект (убиват създателите си).....Иран са поредните останали чалмяни племена, които живеят още в 19-ти век и вярват. че алах и русите ще могат да им помогнат....играят си с огъня, защото друга работа си нямат, ясно е, че режима им е към края си и нямат какво да губят

Хахаха, ракети с изкуствен интелект, хахаха, хубаво му го каза на русофилския мечтател по-горе. Не само режима в иран свършва, свършва и режима в масква.

Не си проси да ги изпиташ руските ракети на гърба си. Подценяваш най-вече от емоции, но се опитай да поразсъждаваш хладно. И остави аналогиите от миналото на следсталиновия СССР, днешната Русия е хитра, разчетлива, и най-вече високотехнологична, особено в оръжията.

До тук Израел май не са изгубили много битки...

2006 г. лятото. Загубиха над 35 танка в сражение с Хизбула. Резилът беше голям. А какво им падна в Кипър преди месец и половина, по-добре да си измълчим.

Чифута разум няма

файда няма!

До сега тук беше пълно с русофили, а сега почна да се пълни с иранофили. Искате да сте западняри а гледате на изток, типично българска черта. Не случайно сте по-зле и от Румъния та дори и от Албания.

Иран все повече си го търси с такива закани! Не са решили,не са ги избушили,лошото е,че ще е поредната държава,като Либия,Авганистан,Сирия и подобни,които ще бъдат разрушени и после ще бълват конфликти и бежанци...

Те да думнат нещо собственост на Израел, пък гледай как ще хвърчат чалми ...

За сега Иран умело играе залагаики на разделението на Запада и празнодумството на Тръмп, който очевидно го е и страх от реален военен конфликт. Ще стане обаче интересно ако иранците направят глупостта и нападнат израелски кораб...

Та защо Иран да трябва да се съобразява с САЩ и Израел. Да не им е нещо колония или какво. Интересно ако ирански кораби отидат да пазят танкерите в Гибралтар или в Мексиканският залив, какъв вой ще се вдигне

Хаха, колкото русия може да потопи западен кораб, толкова и иран. Шанса е нула с тяхната допотопна техника.

Третата световна война чука на вратата - мюсюлманите срещу останалия свят.

иранците със идил

Мюсюлманште и путиновска супер"християнско русия срещу останалия свят!

иранците да потопят главните виновници за размириците в близкия изток,аууу забравих че ционисти са начело на цру и далаверата с петрола ще им секне както с венецуела,и ткава ще се наложи да печатат банкноти от по две до пет хуляди долара

напрежението расте може да стане напечено

Това да не е война с Ирак? Опънат ли се на високо технологични страни, 40-та година от исламската революция може да е и последното честване.

Така си е. Кои са високотехнологичните страни, на които Иран се опъват?

.......Всичките тези закани имат само една цел и те я постигат, вдига се цената на петрола съответно и на газта,....всички печелят но има двама големи губещи, това са Китай и Япония, за това и джапанките са готови да пратят военни кораби веднага, китайчетата се спотайват и чакат друг да свърши работата,....та ще видим,....ноо чалмите си нямат на представа какво е да се воюва срещу военният флот на джапанките!

По конституция Япония не може да праща военни сили в чужбина. А там си уважават законите

Краварят тръмп е луд за връзване! Ще запали света! До кога ще командори на ляво и на дясно! ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО!

САЩ да контролират е в реда на нещата.Но, САЩ да бъдат контролирани, това е хипер агресия!

а после

После, ще си караш гоуфа с дизел на двойна цена.

командващия ВМС на КГИР контраадмирал Али Реза После е казал : Ох, лошо ми е! :-) :-) :-)

Американците имат 5ти флот в Бахрейн, а англичаните огромна база и флот в Катар. Какво точно ще превземат иранците с техните сомалийски тактики не ми е ясно. Иран е държава със способностите на Ирак от 90те години. Не случайно войната им завърши с реми. Само си чешат езиците ама да внимават, че за разлика от преди сега начело на САЩ и Великобритания са двама лунатици с руси перчеми и не се знае какво ще им скимне.

Брех какъв военен експерт имало между нас?! Как ли не са те взели още в Стратфор...

Общо достъпна информация и статистика на база конфликтите между Ирак и САЩ. За разлика от нас Ирак имаше няколко стотин боеспособни самолета, 90% от които дори не успяха да излетят. Четете и мислете, стига сте писали опорките спуснати от други хора.

Хаххаха, то и твоите познания и информация са някъде към 90-те. След това имаш явна пауза. Може би криозамразяване със събуждане тези дни? Евреин?

Викаш от тогава досега Иран стана световна военна сила. Би ли се обосновал или ако ни кажеш това, което знаеш ще трябва да ни убиеш след това. Това, че мразиш САЩ и евреите очевидно не прави всички техни противници силни и непобедими. Не бъркай мечти с реалност.

Заради Израел краварите ще запалят Трета световна, от мен да знаете.

Вече колко време мина. Има ли проблеми в Персийския залив - ами няма. танкери си минават, Иран си живее. И къде е проблемът не става ясно? Каква е нуждата в момента САЩ да контролира района. Разликата е, че САЩ, скрити зад гърба на дребосъци ще прибират рекет от танкерите, "такса спокойствие". Така се получава. Предложението на Иран е: региона да напуснат всякакви чужди военни кораби, които не принадлежат на регионалните държави. Които да се разберат помежду си. Основно изискване е американски военни да напуснат. Защото очевидно, че те са основният източник за проблеми в региона.

SirBob

Иран са в правото си да искат това, разбила се. Както обикновено, проблемите идват от "миротворците" от САЩ и изтърсака им Израел.

Към новината