назад

Иван Гешев: Това не е юридическа реформа, а юридическа катастрофа

10:35 | 10 септември 2021 | Редактор: Калина Петрова 232 10570

Коментари 232

Видях снимката. Главният Каскет си чати с “Pi ar Sevi Boyko” по време на парламентарна комисия. Този невинен флирт с голямото плюшено пиар пиле би предизвикал просто киселини в стомаха ми, ако не осъзнавах простичката истина, че тази снимка е пълна лъжа. Главният прокурор не си чати със Севдалина Арнаудова. Тази пиар поничка не притежава телефона си, точно както не притежава живота си. Нейният телефон е в ръцете на господаря й, когато той има нужда от дистанционно управление над плеядата от напружинени играчки в неговата държава на мъпетите. Резилът не е в това, че Бойко се забавлява да управлява от дистанция срамното поведение на своите депутати и главното си каскетче в гротеската, наречена парламент. Резилът е в това, че търпим хора за затвора да затварят всичките ни шансове да станем нормални.

Катастрофа е! Край на всякакви надежди за справедливост! Всички олигарси ще се развилнеят! Свидетели ще бъдат ликвидирани! Не го ли виждате!? Слепи ли сте!? В държавата на Мадуро ли искате да живеем?

а сега живеем в държавата на ким чен ? от как се помня все реформи ,все избранници ,все избори и от ден на ден все по зле става

Глупости тролски! През 2 години си идвам в България и всеки път я виждам все по-нормална. Последният път, преди 2 месеца, София ми се стори категорично по-приветлива и приятна от британския сходен по население град, в който живея. Основният проблем на България е, че комплексарите са прекалено много...

Не се задава, а е настъпила юридическа катастрофа. Преди 21 месеца - с встъпването му н длъжност.

ДАВАЙ НА ГОЛЕМОТО БЛУДСТВАНЕ ! НЕМА КОЙ ДА НИ СЪДИ ! ША КРАДЕМ ДО ФТРЪСВАНЕ ! ДА НИ Е ЖИВО СЛ. ПРАВИТЕЛСТВО ! ША ИМ ГЛАСУВАМ И С ДВЕТЕ РЪЦЕ !

ГЕРБ, БСП и ДПС са едни и същи комунисти и доносници на държавна сигурност....всичката тази кочина в затвора!

СЛЕД ТЕБЕ 'та' !

Един добър ден за Българската демокрация. За Гешефта направо катастрофаа

Един тъжен ден за българската демокрация!!! Край на мечтите ни за справедливост и законност!

А не е катастрофа 30 години олигарси и мутри да вилнеят? Не е катастрофа рецидивисти с по 10 присъди да вилнеят? Не е катастрофа за убийство да се дава условна? Не е, досега всичко беше цветя и рози!

Тези въпроси са към Съда. А за там не се предвиждат бързи реформи. Защо ли?

Или слуга на мутрите!? Само мутрите и олигарсите имат полза, от глупостите натворени от партиите на "протеста". Те не са партии на протеста, те са партии на олигарсите и мутрите, на военната диктатура!

Само псува наред всички,без да има какво смислено да каже.Вземете мерки и го изтрийте ,най после.

Мунчо с цалата му шайка от подлоги на олигарси трябва да се подкарат с лопатата! Удри, удри ...

нито е юрист, нито главен прокурор. Просто е една некомпетентна бухалка на мафията. Прост милиционер, но доста нагъл и токсичен. Да се маха по- скоро, заедно с ВСС. Прокуратурата трябва да се извади от съдебната система.

Платено от Чери и Прокопа!

Има 3 нормални партии: ГЕРБ, БСП и ДПС! Другите са боклуци на Чери, Домуса и Прокопа. Решавайте искате ли държава или да сте крепостни селяни на олигарси!

Нафта ли си пил

И ти ли си от тия дето са им дали безплатна палатка от Деклатлон и 20лв да лежат по паветата ?

Ще го закрият.Там само кадруват ,както им кажат от Партиите и никакво усъвършенстване в юридическо отношение.Защо най тежките дела срещу България или срещу олигархията не се водят от членовете на ВСС,за да покажат с личен пример на какво са способни,като спечелят някое дело.А те си стоят на топличко и вземат най големите заплати,че и премии на тримесечието щото били направили икономии в бюджета си.Щом в една дейност има толкова икономии,значи работата е с ниско качество.

Бегай да търкаш талончета :)

Друго имаш ли в главата?

Обслужва мафията! Нали за това бяха “ протестите” миналата година Мутрите да влязат и променят зсконите в Полза на Черепа и подобни Боклуци, Сър!

Май ще требе да ги копаме!

защо преместено, а не РАЗПУСНАТО??? катастрофа е да имаме толкова безполезен главен прокурор като гешеф - стотици проспани корупционни престъпления на герберската шайка!

Тези да се разпуснат, а не да се преместват.

Супата

ДейБъраст кирлив

За всички, които обясняват как нашата прокуратура не е осъдила нито един олигарх или политик... Я, ми припомнете в Европа по колко олигарси и политици се осъждат на месец? И не питам за Германия или Холандия, а питам за Полша, Прибалтика, Чехия, Словакия, Сърбия например. Я, ми кажете в Щатите, цялата държава се опълчва на Ал Капоне и едва го осъждат за неплатени данъци.. Ако имахме хубави закони в БГ - Черепа щеше да е осъден за иманярство и търговия с антики за над 6,000 предмета без документи... Така, че тъпите ви примери за осъдени олигарси - такива хора никъде не ги осъждат. Техните присъди се раздават помежду им с куршуми между очите. Но е факт, че Баневи, Арабаджиеви, Стайков вече 3та година са далеч от имането си, губят връзки, от там пари, от там власт... А, за Черепа - съвсем, той като изгнаник губи всичките си позиции у нас... И това да остане само - изобщо не е малко за българина. И така работят по целия свят с едрите риби, които са се срастнали с държавата- ограничават им достъпа до източниците им на власт и пари, след това естествения подбор при мафиотите си свършва работата

За осъдените политици в Румания има информация в Уикипедия

Май бяха двама и единият го пуснаха. Това им е - два случая от 2016та

Виж статията и тогава пиши. Не са един, два.

Са Мунчо като повлече крак ...

нио

Румъния ги осъди без да им вземе нито лев,за да бъде погалена по главата от нейните бащи и майкаи Америка и Франция.сега тези олигархи са на свобода и по добре от някога

Вярно

Изметете метежника радев и всичко в тази държава ще се нормализира. Не твърдя че всичко е наред но си има цивилизовани, начини нещата да се нормализират или променят. Метежника радев може само да ни доближи до Русия, Беларус, Северна Корея, Венецуела и да ни изгонят от ЕС, там руски подлоги не им трябват. Метежника радев най-много да разпали някоя гражданска война, от която няма да има интерес народа а червената олигархия. Война лесно се разпалва, но трудно се потушава. Вън метежника радев от властта.

А Деса какво викаш да я правим ...

Всичко върви по план (плана на Божков) прокоруратурата да бъде просто фигурант. ДБ, великите борци за върховенство на закона, се оказаха дефакто една плюнка и нищожен парцал предназначен за еднократна употреба от олигарсите на ДС. Продължаваите да гласувата за такива и да си слагате във фейсбук Аз гласува за ДБ... смешници.

Абе защо уж всичко около Б. Борисов е измислица и клевети, а продадоха магазина и къщата в Барселона за две седмици и изчезнаха жената и детето?!

Просто се е преместила в Дубай и си гледа сама детето,докато и Борисов дойде при нея.Засега и помага само миската Ивайла Бакалова.

Бегай да търкаш талончета :)

Че липсват в бюджета едни 200 милиона,като данъци.

Какви ти защитени свидетели, уреждат защита на мафиоти, уж да дават информация пред съда. А показанията им са смешни и неотносими....

Какъв шанс отдаваш за съвпадение на погването на Бобокови, Божков и К.О + руските шпиони...и моменталното вдигане на на един продажен юмрук и организирането на протести ?! А, записите на Божков, който твърди, че "лесно се организира тълпата и се командва къде да отиде", както и питанката дали да изпрати 10 000 души пред парламента...., както и съветването на президента-фигурант ? Я, се съвземете малко и си извадете главите от гъза. Но не давайте на тяхно място да ви забият кур. Глупаци...

“Нещо работещо” ли каза?!

Тръгнал мильото да се огражда с охрани и да се крие като банкянския заек в Бояна. Съвременните снайпери ги тестват от 2,5-3 км. Така, че ако има някаква реална опасност /а не измислена/ не виждам кой ще го опази....

Твоята катастрофа тепърва предстои !

Каскет, юридическата катастрофа си ти...

А ти, боклук, с тази снимка на олигофрена Гевара, за голямата работа ли се имаш, да те еба в тъпака!

Интересно снощи на дебата в Наросното събрание, ГЕРБ и ДПС яростно нападаха реформите в Съдебната систмема, забележете само двете партии и нападаха с всяко изказване Президента. Явно много си им харесва всичко в Съдебната система и особено Гл. Прокурор. Чак Данчо Цонев като нападаше Р.Радев щеше да се задави от злоба и жлъч размахвайки пръст.

Не им ли светва поне малко на поддръжниците на ГЕРБ, за платените е ясно, но на останалите, че 3/4 от депутатите, всички без ГЕРБ и ДПС виждат проблеми в Съдебната система. Което е явен признак, че наистина е така

Е откога каскетът почна да разбира от право, че да коментира съдебната система?????

Нормалните хора, които искат ред и справедливост са с теб Гешев. Не сваляй гарда и ги тикни в затвора всички червени боклуци, начело с Мунчо.

Назначаването ти от мафията е катастрофа. Ченгесар връзкарин дето не е чувал за право ще ми говори за юридически катастрофи. За всеки нормален е ясно, че даже не владееш правните термини бе говедо мутренско.

Никаква катастрофа няма.Вече 32 години тези паразити в комбина с крадците изяждат от парите на работещите българи.Пак излиза тоя плишив тип,да плаши хората,изпитан метод,да създаваш страх.

катастрофа е, че издържаме с данъците си сума ти уж-контролни органи и една тотално нефелна прокуратура, които са слепи за герберските престъпления и корупция, извършвани системно над 10г!

Гешев какво ще каже, не е важно, важно е, какво ще реши парламента! Без генерална съдебна реформа, България е обречена, главният прокурор, избирателно да защитава и прикрива МУТРИТЕ!!

Еднолично избран главен прокурор...

Искаш да кажеш- назначен !

Гешефта да каже с тези "работещите" колко обезщетения навъртя откакто е на тази длъжност и колко мафиоти е успял да докара до осъдителна присъда. Да поеме отговорност.

Когато кажеш ти колко дела лично е водил откакто е главен прокурор. Не за друго а просто защото главния прокурор не се занимава с такава работа.

Т.е. той не носи отговорност за делата и в частност на Прокуратурата?! Че за какво ни е тогава Гл. Прокурор, скъпоплатен важен важен държавен служител?! Закривай.

Хи хи говори се че жена ти е курва

За 10г се уляхте, помислихте, че си имате държава, всичко при вас беше схеми и дърти измами, затворихте кръга по такъв начин, че фалираха 50% от фирмите! Винаги е имало корупция, ама вашето беше зверско.

Каскет, за обещетенииата на съкратени и напуснали прпкурори не бери гайле , "чекмеджета" на Толупа са пълни и ще започне "Яко раздаване" за да си спасява задника... а може... и "твоя" ...ама Едва ли !!;))

Тия чекмеджета се превърнаха в градска легенда... А, дори ББ го няма на една снимка с кюлчето и парите.... Внушението е голяма работа, особено за Ганьо

Познай народа дали вярва на лъжливите герберасти, или на ония снимки, които ги "нямало". Нали знаеш приказката за лъжливото овчарче, хи хи хи!

Именно, Ганьо вярва на внушения, защото е по-интересно отколкото да се замисли

Абе уж всичко е измислица, а магазина и къщата в Барселона за две седмици ги продадоха и изчезнаха?! Що така?

Проблема е в кадровата политика,която е така направена,че който и да изберат за Главен прокурор,той ще служи на тези които са го избрали.Затова избора трябва да е пряк от народа,а не от някакъв ВСС.

Олигарсите са си платили и чакат резултати. Гешев е единственият човек в момента, който спира цялата свинщина, протестните клошари нямат грам идея какво да правят, това не е като да крещиш по улиците.

Не че нещо , ама доносниците които бюрото защитава са истинските престъпници. Ето един който даде интервю за дир, каза че е защитен свидетел по делата за 2 ОПГ. Той в крайна сметка престъпник ли е или защитен престъпник?? И защо това бюро ползва автопарк с коли за по 1 млн лева ?? Кое наложи да карат спортни коли и лимузини, а не дачии ??

Българина все е с нагласата, че някой го лъже, иска да му открадне. Всички мрънкатори искат на готово - да си лежат пред компютъра, да пишат тъпи коментари и Бойко да им дава пари... Да ама неее!!! Бойко запази тецовете и не подписа споразумението за изключване. Бойко запази данъка от 10%.затова има стотици чуждестранни фирми в България... Ако не беше Бойко българия щеше да е на дъното!!! Че се краде, краде се ама на всякъде се краде!! Политиката му поне работеше. Сега българия е като разграден двор...

Пряв си за краденето. България и сега е на дъното. Важното е да крадат вашите хора. А ПОМИСЛИ ЛИ КЪДЕ ЩЕШЕ ДА Е БЪЛГАРИЯ, АКО НЕ КРАДЯХТЕ?

Местят защитените свидетели, защото прокуратурата е виновна, че се крият или унищожават доказателства, преди делото да влезе в съда, та да не могат да бъдат осъдени платежоспособните престъпници! Следствието и прокуратурата КРИЯТ доказателствата! Някой може и да хваща престъпниците, но не съдът, а прокуратурата ги пуска!!!

Пълна боза и много далеч от истината... След като НПК е от 1968 и има не просто вратички в законите, а направо портали за телепортация.... И пак прокуратурата ти виновна. За теб няма спасение, с тоз умствен багаж

Гешев, къде е Янек?

Убит и заровен някъде. Жалко, че прокурорите нямат и рентгеново зрение, нали

Дали не е убит от Андон Андонов ??

Нищо, момчета.. Нека.. Сега се пеняват Рубленовците и джендърите от протестите. След година сами ще стигнете до извода, че сте тъпи на гъз и сте направили огромна морална и умствена грешка. Интересно ми е тогава какво ще мислите за себе си и дали сте достойни човешки същества или поредните номади в будна кома..

като дойде "след година" ще го мислим, засега ми слез от уя тролиссима

Това ли успя да измислиш, дрисльо ? Точно, защото "мислите" постфактум сме на това дередже. Типичен пример за посерко, който първо си бърше гъза, след това сере.. Дано на следващите "протести" се срещнеме на живо, за да мога да ти разбия джендърската муцуна :)

Андоне, успокой се малко, вече си НИКОЙ !

Демек, стигнах нивото, което ти си бил цял живот ?

Си пълна излагация и срам за Българската съдебна система

Да виждаш с очите си огромната корупция, кражби и измами на най-високо ниво и да казваш, че няма данни за престъпление е меко казано "Наглост"! Видя се, че спец прокуратурата и спец съда са създадени да "действат" поръчково и са абсолютно зависими, е по-добре да бъдат закрити и да се спре с трошенето на народна пара за имитиращи дейност институции. Реформа и то до корен трябва!

Видяло се било....!! Искаш да кажеш, че Черепа никога не е въртял далавери и нищо подмолно няма в бизнеса и богатството юму?!? Същото твърдиш, явно, и за Баневи, Арабаджиеви...

И с кого са въртели тези далавери - с управляващите! Без тяхната активна подкрепа, срещу солидно заплащане, такива яки далавери са невъзможни!

Точно така, но идва един ден, в който всичко приключва. Нищо не е вечно на този свят. И ако беше умен Васко, щеше да си събере милионите и да отиде на някое хубаво местенце, да си ги харчи.. Но не, той поиска да прави революции и да руши България, от която краде 30 години... Малко ли са 30 години лапане и с гза?? Според мен му бяха достатъчно

С Гешев се повтаря историята на Л.Кьовеши в Румъния, преди да стане европейски прокурор.

хахахаха Добър виц. Няма нищо общо между двамата.

Кой "трича" прокуратурата? Напоследък май стана модерно ръководител да се самоолицетворява с институцията или дори с държавата. Всяка държава има прокуратура, но само в нашата ръководител на прокуратурата е Иван Гешев. Това не означава, че другите държави са претърпели някаква юридическа катастрофа, нали? Има няколко различни модели на структуриране на държавното обвинение и всеки от тях има своите особености, но не затова иде реч. Г-н Гешев има проблеми с някои политически сили в качеството си на ръководител, също така изглежда няма и консенсус по въпроса за специализираната прокуратура. Но самата прокуратура към момента не изглежда да е дразнител, обсъжда се само адекватността на главният прокурор и правомощията му. Това няма как да доведе до юридическа катастрофа, нито пък има някаква причина прокурорите да се притесняват от нещо. Точно обратното - изглежда, че се настоява за по-голяма независимост на прокурорите, което би трябвало да им помогне да са по-убедителни в ролята си, а не да ги тревожи. При всички случаи има много трески за дялане, чувството за справедливост все повече липсва в обществото ни. И вина затова имат и съдебната власт и прокуратурата, и политическите сили. Няма как всички да виждаме ширеща се арогантна безнаказаност и главният прокурор да няма никаква вина. Ясно е, че не Иван Гешев е виновен за всичко, но това не го прави по-малко отговорен.

По-тъп пост не можех и да си представя... Иван Гешев бил виновен за всичко, хахаха, сигурно и за куфарчетата на Луканов е виновен, а? Или за срастването на ДС с мафията?

В поста пише, че Иван Гешев ОЧЕВИДНО НЕ Е отговорен за всичко. Проблеми с осмислянето на писмен текст ли имаш?

Същото би могло да важи и за коментара под поста, не ли?

Протестите бяха платени от подгонените от прокуратурата олигарси.Техните платени депутати ,премахват пречките пред тях, ПРОКУРАТУРАТА .Вървим не към демократична Европа, а към олигархична Русия.

А от кого бяха "подгонени" умнико малък?! От двете най-силни мафиотски шайки в България - Герп и Дпс! В случая се касае не за справедливост, а за преразпределяне на територии!

Парите нямат партия. И нови да има олигарси няма да са затворени.

Юридическото недоразумение! Щом толкова милее за държавата и прокуратурата да напуска, ама бързо ще стане клиент на същата прокуратура.

Тая карикатура на прокурор защо не обясни как така от 10 български прокурори, предложени за членове на европейската прокуратура са одобрени само ТРИМА, а СЕДЕМ са окончателно ОТХВЪРЛЕНИ!!!

Йориз от Симеоново

Към новината