Няма виновни за недостатъчните секции в чужбина

Голяма част от българите в Гърция, Канада, Германия и Македония няма да могат да гласуват тъй-като изборни секции ще бъдат открити само на територията на посолствата и дипломатическите консулства в тиястрани.

Обратно в новината

Коментари - Няма виновни за недостатъчните секции в чужбина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Човече, не е толкова лесно с почетните консули. Не става, ако няма желаещи. А нашата държава е такава, че почетните й консули няма особен интерес да стават такива, освен може би от огромен патриотизъм. Освен това, има определени изисквания, не може всеки да бъде почетен консул, трябва да е известен и уважаван човек, с легален и силен бизнес и с добро име в обществото. Не във всеки град има подобни хора, които да изпитват огромно желание да станат почетни консули. А и никой не ги търси - за нежеланието на мандатоносителя и неговите другари в коалицията си напълно прав! Но студентите вероятно биха могли да гласуват електронно, ако това бъде организирано от ЦИК. Но явно и то не е изгодно на мандатоносителя - за какво са му на него десетки хиляди гласове на хора, които са грамотни, млади, образовани и желаещи България да се развива като нормална държава?! Нали тогава ще му пресъхнат далаверите по време на избори и след тях, което би било фатално!

Който иска да гласува да си дойде в България,да поживее поне една година и след това да си дава мнението за това кой да управлява България.Гастарбайте с еднопосочен билет,екскурзиантите за цензурите във форума-щута в гъза и в тъча.

Гастарбайтерите,изме с еднопосочен билет,екскурзиантите

Няма нужда от рейсове, бесен, защото в Турция на 200човека и секция. На тях трябва да им се предостави възможност да гласуват,за да не раздразним вождът им. Както той сам казва от него зависи управлението на България. Той решава кой ще бъде в следващия парламент.Зада си осигури мнозинство, си създаде и партийки креатури, като Лидер например. И докато не се промени управлението и най вече законът за изборите , все така ще бъде.

Какво е пречело на българското правителство, да разкрие преди години още множество почетни консули в Германия Испания, Италия, Гърция САЩ, след като знае, че там живеят много българи? Ясно какво - не е изгодно на мандатоносителя!

Моя позната живее в Белгия и сподели, че местните много се учудвали че не е от турски произход когато си търси работа. Резултатиете които обявиха от същия този град в Белгия бяха за убедителна победа на ДПС. Така че не се чудете защо има само в определени градове избирателни секции.

Ясно е,че в различните държави законите са различни.След като българската държава не може да осигури еднакви възможности на всички българи в чужбина да гласуват следва да забрани изобщо изборите в чужбина.Трябва да се гласува по постоянен адрес/това което пише в личната карта/ и то ако последната година си живял в България.Всякакви гастарбайтери,измекя

А тва със секциите в турция е от ясно по-ясно. В Чикаго има 100 000 сънародници, колко секции има? Пък ако тия убитаци имаха желание хората да гласуват където и да са щяха да въведат гласуване по интернет със съответният електронен сертифицат, ама не им стиска.

Тва Германия , Гърция и там другата Европа да не ви е Турция?

Аз (като живеещ извън България) гласувам за парламента (и местна власт) тука и ми се трува нередно да гласувам за български парламент. Мисля, всички извън би трябвало да се замислят добре ако гласуват. Защо не живея в България? А защо искам да гласувам? Познавам ли България? А тези за който гласувам?

Ami kak 6te ima sekcii za bylgarite v 4ujbina ??!!! .Za komuniagite e po vajno babi4kite da glasuvat , a za Dogan turcite. Poznajte koj ot nas tuk 6te glasuva za tursko -komunisti4esika ba6ibuzuk ?

Важното е, че в Турция има предостатъчно секции! Това че в държавите от ЕС недостигат избирателни секции на кой му пука? Или че в Америка, където избирателите са доста повече от тези в Турция има десетки пъти по-малко секции, на кой пак му пука?Важно е, че в Турция са осигурени и може да се гласува комфортно. А това, че Турция не е в ЕС на кой му пука? Само се притеснявам, дали автобусите са подготвени, за туристите на Доган?

Не се пише Щутгард, правилното е Щутгарт. На някои хора само гард-ове им се привиждат.

Единственото решение е българите в чужбина да гласуват електронно - по мейла. Турчолята са неграмотни и няма да използват тази възможност. А нашите студенти и емигрантите в Америка, Канада, Германия и другите страни, ще могат да упражнят конституционното си право да гласуват, защото те могат и да се върнат, ако ситуацията в страната някога някак се подобри, и от тях ще има полза - хора с опит, с образование и с възпитание, не като анадолските резняци с техните средновековни традиции, които дори не знаят български! Няма ли възможност сега да се уреди гласуването на българите в Западна Европа и в америка по електронен път?!

Не се сърдете на Доган.Нащи комунисти му носят баницата, на поднос!

Гастарбайтерите,изме с еднопосочен билет,екскурзиантите

Не трябва изобщо да се гласува извън България. Хората, които не живеят у нас, не трябва да определят бъдещето ни. Който е Българин, да се върне и да гласува у дома, но не на екскурзия, а само постоянно живещите!