назад

Измамници прехвърлиха 9 млн. лева от сметката на норвежки бизнесмен в България

20:55 | 22 април 2021 | Редактор: Калина Петрова 41 14624

Коментари 41

Пламен Русев е започнал с тиражирането на глупост. Поради което е ясно, че не е някакъв еталон или капацитет. Глупост е, че е спасил той авторитета на когото и да било в Бг. Защото, както е описано, вина имат единствено норвежците. Не е ясно изобщо, на кого и защо е звънял, още повече, че добре обучени банкови служители не би трябвало да говорят с неупълномощено лице, каквото е Русев.

Като гледам коментарите нищо, всеки продавач на дюнер и охранител е дал "вещо" мнение. Затова най-много депутати имат Гроб, ТрифУнов и Бкп.

И какво са няправили банковите служители?! При нареждане на толкова много пари норвежците е трябвало да се обадят на техния клиент за потвърждение! Нашите също е трябвало да предупредят - имат разни програми против прането на пари! Но най-важното - не лепете на монитора данните и паролите за акаунта си, поне за банковите акаунти моля ;)

.......и един мармот ги завиваше в станиол

..."90 процента от поразиите, които се случват от програми. Някои програмист е написал нещо, някакви скриптове обикалят и правят поразии. Останалите 10 процента са сериозни хора, специалисти, които имат информацията да хакват банкови акаунти", заяви Николай Кръстев, компютърен специалист...... Само внимателен прочит на изразите и конструкцията на тази мисъл ще дадат ясна представа за качествата и възможностите на този специалист. Скриптове обикалят и правят поразии, а звездите ми го говорят. УАУ!

български крадец,кражби има дири няма,ето колко български банки и земи бяха ограбени ,но дири няма,тоест куче влачи диря няма!

Цитат : " аз веднага започнах да звъня на моите контакти в конкретната банка" Значи има контакти в банка или може би в банки? Това не намирисва ли на нещо ? И как толкова голяма сума се прехвърля, все едно са 90 лв ?

"Спасихме наистина имиджа на България пред едни, ако щете, потенциални инвеститори" Не разбирам що за мислене е да казваш че евентуално си "спасил" инвеститор, вместо просто не кажеш "свърших си своята работа както трябва", което всъшност би привлякло инвеститори. И всеки трябва да си върши своята работа, а не да се мисли на парче и на дребно по кокошкарски. Един вид "днес свършихме работа защото съм аз, а не защото така работи системата', "но утре знае ли се, мен като ме няма???"

Пошла и доста прозрачна ИЗМИСЛИЦА!

кое точно е измислицата ве, форумния разбирач?

Този Пламен е тотален палячо и егоманияк, жалко че Дир си съсипват имиджа да му публикуват фалшивата статиика просто за да вземат някой лев от тоя смешник. Или може би е шуробаджанашка услуга.

Мда. Съгласен съм че нещо намирисва на евтин ПР тука.

Интересно

Този идиот взе да ми липсва!

Имах честта да приказвам 15 мин с д-р Русев (тогава беше просто г-н- Русев). Невероятно изживяване, което ще помня цял живот, и което силно се надявам да не се повтори! Между другото просто си представям на мен ако ми откраднат 9 милиона как вдигам телефона и първо звъня на д-р Русев, вместо да звънна на: 1) полицията; 2) адвоката ми; 3) банката наредител на превода (в Норвегия); 4) банката получател в България; 5) всичките изброени... Чиста проба реклама на доктора, не мога да му оспоря, че добре му се получва. То като не му вървят конференцциите заради коронавируса се чуди как да ни напомни за себе си.

И аз така! Ама поне жена му беше до него, и ми бе наистина приятно, докато не проговори и тя, де :)

Хе ! Не разбрах защо норвежката банка е превела парите , на какво основание ? Не е ясно също, нито коя е тази банка, нито къде са приведени парите, нито пък кой е крайният получател ! Да не говорим, че всички банки имат лимит за онлайн банкирането и без да се появиш лично в банката , превод за милиони е невъзможен ! Да не се окаже, че и тази банка има пръст в далаверата или просто ни занимавате с глупости, колкото ден да мине, друг да дойде ?

" Преди няколко дни д-р Пламен Русев, който освен известен филантроп е и инвеститор в различни световни компании, получил тревожно обаждане от свой приятел - норвежки бизнесмен.". Колко доктори имат директен контакт със семейство Хаген?

Д-р Пламен Русев, известен дребен мошенник и голям раздувко...

И в Норвегия имало магистрала Струма!

Е нали искат номерата на банковите ни карти като им ги дадем правели пък грешки.

С тази статия искат да ни кажат щом при банките не става и при изборите по интернет няма да стане.

Дето се води филантроп, трябва да му се каже, че е една мишка. Норвежката банка е тази, която трябва да се обвини, а не българската. Норвежката банка не си е свършила работата и е направила огромен пропуск. Една обикновена поща на гугъл има 2 степенна верификация. Българската ми банка има 3 степенна верификация на превода. Норвежката защо няма? Май е доста назад в технологиите.

Ама аз на тази версия не вярвам изобщо.

Antrapologi4nia delistrans na protagonisti4nia abtagonizam vodadu4no edelyirat animali. inztingti obusnuvavaiki refleksite ni. Agnustiti4nata elevatrooba filandtropia.

То ако ставаше само с имена и пароли. За международен превод трЯа и адреси. Към това трябва да се прибави и това което се прави и при обикновен превод към друга банка двуфакторна оторизация или и шаблон.

9 mileona pari li sa ?

Много моля пишещите, били те и журналисти да проявяват малко достойнство за разлика от този български филантроп. Кой, как и колко бил спасил доброто име на България е направо смехотворно изказване. Имайте малко по - достойно и отговорно поведение. Оторизацията на този превод е направен от чуждестранната банка и поне в това няма българска намеса. Сервилното поведение не помага на никого да стане по - значим.

Прекалено завишени са очакванията ви от твърде ласкаво назованите от вас "журналисти". Достойнство, чест, патриотизъм тихомълком потънаха в тинята на меркантилизма и угодничеството пред ... виждате ежедневно кого. Жалко, много жалко!

от норвежката банка, казваш, тя виновна, и съвсем случайно парите по българска сметка на наш груйо преведени. Брех да му се не види, какво е гледала тая норвежка банка.

Не виждам какво общо има България тук. И да, за да имаш фирма, трябва да имаш и банкова сметка, по цял свят е така. А как така неговата норвежка банка не се е усъмнила и не е позвънила да провери? Това не са 900 евро, а милиони. Защо няма 3 степенна авторизация на прехвърлянето на пари. СМС, пръстови верификация, селфи? В 21 век сме, тук банката е виновна, а не някой друг. Недейте да драматизирате и не хвърляйте вината на България. Проблемът и вината е на норвежката банка.

Наистина, каква е тая банка която прави преводи за милиони само с една парола. В това отношение нашите банки са на светлини години напред. За всеки превод трябва сериозно да се докажеш по различни способи.

няма такава банка

Имам над 30 акаунта и всичките са с различни пароли и с голяма сложност. Просто трябва да си развиеш зрителната памет. Няма как някой да ме убеди, че не може да запомни 30 букви и цифри.

И кой ти е приритал за акаунтите ?

Ти ги помни аз съм пуснал копачката на пароли.

тоя Пламен Русев е голям почитател на циганската кметица Данчето :) винаги готов да услужи! Не знаех, че е филантроп, то филантроп не е оня, дето цица от държаванта хазна, нали? Иначе жена му е готина, евала!

Повече грешки в тия няколко изречения не можахте ли да допуснете? "90 процента от поразиите, които се случват от програми. Някои програмист е написал нещо, някакви скриптове обикалят и правят поразии. Останалите 10 процента са сериозни хора, специалисти, които имат информацията да хакват банкови акаунти", заяви Николай Кръстев, компютърен специалист.

Моля, не уволнявайте "журналиста" от Дир. Той не е с купена диплома за средно образование, спечелил я е от тотото!

Като чуя филантроп и ми става съмнително

жена му е готина, това искат да кажат :)

Към новината