Майките връщат пари, когато детето е било на ясла

Майките, получили обезщетение от НОИ, докато детето е било на ясла, ще връщат парите с лихва само за дните, когато то е посещавало детското заведение.

Обратно в новината

Коментари - Майките връщат пари, когато детето е било на ясла | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дадох си детето 2007 година на ясла тогава майчинството беше 180 лева тогава закасняваха заплатите,закасняваха и майчинствата.Тогава реших да пусна малката си дъщеря на ясла и да устана в къщи за да мога да убръщам повече внимание на по голямата си дъщеря която тогава беше 4 клас като трябваше да я посрещам и изпращам на училище.Може както казват да съм нарушила някакъв закон за който въобще не съм имала представа и незнаех. Но все пак държавата не ми е плащала яслата а съм си я плащала аз и детето ми не е ходило 365 дни в годината като изключим че много често боледува,ваканция през лятото около 1 месец разни празници,за всяко дребно нещо като разтройство например ти званят да си пребереш детето, решете вие колко дни ходи на ясла.Заслужават ли децата ми да търпят лишение сега защото общата сума която върнах на НОИ е 3 963,48ст със заем от банка на която връщам всеки месец по 150 лв на тази огромна криза.и с подследствие получавам писмо на някакъв чл182 , ал 1 от ДОПК че на Главница 0,00 аз дължа 25,92ст лихва, който така и не платих.

Оставих си детето на 6 месеца, за да се върна на работа. През това време на смени го гледаха съпругът и майка ми. Като стана на 1 годинка започнах да взимам 120 лева като работеща майка. От тази седмица дъщеря ми е на ясла и изрично питах в НОИ какво става с 1/2 майчинство и ми казаха, че след като съм работеща майка мога да си го взимам, независимо, че детето посещава детско заведение. По тези съображения искам да кажа, че е некоректно поведението на тези майки, които не ходят на работа, по цял ден се мотая - люпят семки по детските площадки, децата им фиктивно заемат места в яслите и си взимат майчинството. Считам, че поведението на администрацията в такива случаи е оправдано, още повече че в декларацията за отпуск за отглеждане на дете до 2 г. изрично е посочено, че следва да се отбели дали детето посещава детско заведение. Не може да ползваме неправомерно облаги и когато ножа опре о кокъла да ревем до небесата. Щом си получил нещо неправомерно трябва да си го възстановиш и само когато това се случи ние българите ще се научим на ред и дисциплина. Това да се изживяваме като тарикати и Андрешковци ни издига само в очите на слепите, защото рано или късно си намираме майстора

Извинете ме,но се получава леко противоречие...т.е за да постъпи детето в детско заведение,трябва да подадеш документи и да кандидатстваш едва ли не,когато се роди.За да му запазиш мястото ако си се преборил с недоразуменията в сайта и с привилегиите на другите деца, трябва да го пуснеш на ясла...Според директорките на детските градини колкото се може по-рано - 1.защото по-лесно ще свикне 2.за да запази мястото си. В началото моята дъщеря ходеше цял месец, а може и повече до обяд...после боледуване...после пак до обяд,защото детето е отвикнало и така.Само, където незнам дали са го водили до обяд или за да вземат повече пари не са го писали цял ден. И какво се получава...значи е било по-добре вместо да свиква детето, да поискам бележка от докторката,че е болно.По този начин хем щях да запазя мястото му,хем да ползвам помоща.

Детето в градината,майката в кафенето-как ще стигнат 240лв? След като е в отпуск за отглеждане на малко дете ще си го гледа,като не й достигат парите - прекратява отпуска и тръгва на работа ,получава заплата +120 лв допълнително.Може да е малко ,но го получава .В Европа това нещо го НЯМА.Не стига ,че ни е бедна държавта ,ами е пълна с нагаждачи и използвачи.

наистина много от пишещите тук са жалки защо майките да връщатпарите трябва да се борите тези пари да се увеличат не да се връщат да върнат парите тези които ограбиха държавата разни министри депотати магистрати полицаи военни доктори на всеки да се потърси произхода на парите и то да се гледа всеки лев под лупа от къде ги е получил а не да правят цял народ на идиоти с идиотските си обяснения да се правят на света вода не напита но това ще стане ако т.н.,,железни гербери,,променят законите с много по строги и всеки да мине на проверка иначе с тези закони приети от престъпници за пристъпници всичко е ,,мижай да те лажем,,

У нас всеки гледа нещо да получи, да му се даде нещо и даже най-добре на аванта. За да получиш нещо, трябва да си дал най-напред. Осигуровки , данъци и т.н. Практика е бъдещи майки, като усетят, че са бременни да почнат да търсят как могат да получават майчински и с познанства и връзки се намират някакви възможности.Назначения във фирми на познати( и аз съм потърпевша от подобен майчински интерес и вече две майки получаваха майчински без да са дали нещо).На една майка вече 5 г. й плащам всички осигуровки и минимална заплата без да съм виждала очите, защото има проблем и ми е съвестно да я освободя.Аз съм и майка, и баба и всички трудности с отглеждането на деца са ми известни, но ПЪРВО ДЕТЕТО СИ Е НА РОДИТЕЛИТЕ и после на държавата. Който ще става родител, трябва да помисли за бъдещето на детето. А не да роди и после да се оплаква, че никой не мисли за него и не му помага. Изключвам циганите- там проблемът си е страшен, но и най-обикновенни, скромни иначе български майки, изведнаж стават много речовити.Като си нарушил закона- ще си плащаш. Защото в други страни за подобен род "хитринки" има и затвор.

Господин Борисов да не забравя с кои гласове спечели изборите а именно на младите хора в тази държава - защото загуби ли и тях , губи всичко

Нека на управници да дадем по 240лв и да гледат дете макар и дадено на ясла да дадът примир как става това и тогава да връщаме парите.

Няма откъде да напълни хазната Г-жа Митрева и посяга на парите за майчинство. На фона на фалшивите ТЕЛК и съответно пенсионери по болест това е капка в морето. КРАДЕЦА ВИКА - ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА.

В ЕС бюрокрацията е издигната в култ !!

Майка съм на две деца, малкото е на две гонини. Когато стана на една се върнах на работа по разбираеми причини/финансови/, тати ползва майчинството до втората година. През това време ползвахме общинска кухня, което е едно голямо улеснение за мамите. Но не е честно и редно да си запишеш детето на ясла да си вземаш парите от Държавата, пък сега да се реве, че пък били малко! Ами като са ви малко защо не започнете работа та да са повече. Яслите са затова да се дават децата там.... и сега да не си помисли някой, че започнахме посещение на ясла без проблеми!?! Нищо подобно....малката е даже в смесена група, разболя се още на първата седмица, та след това се гледахме 10 дни у дома, но като искате да е по законно му, спазвайте го и вие уважаеми мами. Изключвам тук единични случаи в които мамата е заболяла детето е в ясла и т.н. житейски неприятности...това никой не си го пожелава. Така, че който е шмекерувал да не се сърди сега, че е хванат на къс пас.... А в същото време сигурно е имало майки на които им се е работело, но не са могли да си запишат децата в ясла.... засрамете се неможе все някой да е крив...ами ВИЕ!!! Пък и детските не са задължителни всеки сам си подава декларации....и те били малко, какво да купим с 35 лв.??? Вярно, че не са много, но....и те помагат, като не ви се харесват не вземайте унизително ниски пари.

От какво мислите, че е продиктуван изборът на тези майки да мизерстват със 240 лв, вместо да започнат работа и да вземат в пъти повече? Това дали да ходиш на работа или да чакаш на мизерни помощи е въпрос на личен избор, Драга! Всичко се прави в интерес на детето. И държавата е длъжна да подкрепя интереса на детето, а не да реже глави! Заплатата е повече от майчинските помощи и майките, които не започват веднага работа не изхождат от личния си интерес, а от този на детето!

Аз предлагам сега пък всичким майки, които съвестно сме си декларирали състоянието пред институциите и сме спазили закона, да протестираме и на нас да ни дадат по 240лв/120 лв, ми щом ги раздават да дадат и на нас. Така излиза, че ние дето спазваме закона сме прецакани. Хайде на протестите!

по-добре стачкувайте за промяна на закона - да не се променя помощта за дете до 2 години, независимо дали майката ходи или не на работа.

Ако им ги опростят,аз искам на мен да ми изплатят обезщетението за дните в които детето ми не е посещавало детска ясла,до навършване на 2 год.

а бе що не си ..... майката, защо приемат децата в ясли преди две години щом родителите им получават майчинство , не са виновни майките виновна е държавата ако си бяха направили труда да проверят сега нямаше да се налага да бъркат в джобовете на и без това едва свързващите двата края млади семейства -- или просто се чудим как да решим проблема с детските градини в големите градове

майка на малки деца ( нерегистриран ) 08.07.2010 13:28 Бас държа, че никога не си се занимавал с отглеждане и материално осигуряване на деца и че единственото ти занимание е дондуркането на собствения ти задник "Майко" на малки деца - ти ли си единствената майка на света? Всички сме майки.Ако не ги е имало - нямаше да има свят.Но днешните майки много нахитряха-все с претенции, все им е трудно, само реват. И се опитват да кажат - вижте ни, ние сме най-велики щото имаме деца.моите деца отдавна пораснаха, но искам да изкажа мнение - майката за това е майка за да си отгледа децата - а не да хитрее на дребно.Държавата не е длъжна никому за нищо.Хем детето на ясла - хем пари за майчинство - как така.Адаптация им трябвало- ха ха - ми докато си в отпуск по майчинство, имаш право на платен годишен отпуск - 2години - по 20 дни 40 дни платен отпуск.Стигат ли за адаптация?А колко от вас са се върнали на работа и получават заплата под масата, пък и обезщетение за майчивство вземат?А колко от вас се водят самотни майки защото нямат сключен брак, за да получават помощи?А колко от вас са запазили места в яслите и градините на София още от раждането на децата, които естествено не посещават тези заведения - и така местата се блокират? Аз лично познавам поне 3 такива майки!Ей, хорааа - опомнете се!!!!!! Всяко дете е най-милото нещо за родителите си - но нито едно не единствено на земята........И държвата не е длъжна да ви хрантути!!!!!!!!!!!

Държавата е длъжна да хрантути, както казваш, бъдещето си. Особено децата на данъкоплатците си. Тази държава за къде е без образовани граждани. Не дейте да плюете така заради този незначителен проблем. По-добре тази агресия я насочете я за цените на тока, я за цените на парното, че ни дерат по 10 кожи там.

Отгледах две деца.И двете тръгнаха на ясла буквално на другия ден след като навършиха 2 години.Никой не ми се смя ,че тръгвам на работа,нито че си пращам децата на ясла,без да се адаптират.В яслата никой не подволяваше адаптация повече от 2-3 дни и казваха ,че по- дългото ходене на детцата за по няколко часа ,вместо за цял ден не им влияе добре.Явно нещата са се променили.И сега освен за децата трябва да помислим как да осигурим почивката на майките, на които хем не им се работи,хем не им се разправя с деца по цял ден.Разбира се,че не всички майки са такива,но нека тези които сеа престъпили закона да си понесат наказанието.Не би трябвало да се толерират използвайки за оправдание децата.Децата са били деца и преди 20 г и преди 10 г ,деца са и сега.Когато си затвряме очите за малките неща,те в един момент набъбват и така отминаваме и едрите.Трябва да има непримиримост към всички опити за демонстрация на тарикатлъци.Вслучая става въпрос точно за това

Мисля, че като си плащаш, може и да е в градина и да си в отпуск. Каква е разликата ако си вземеш гледачка за определено време? Аз мисля, че проблема на Митрева е как да обере пари от хората за бандата на Бойко.

хм, хубав ник сте избрал/-а :) но иначе съм абсолютно сугласна с вас; и освен че нои събира пари за бандата на борисов, целта на статята е да настрои хората едни срещу други по аналогя на селяни-граждани и др подобни и така да отвлича вниманието

Кой прави децата - държавата ли? Кой отглежда децата - държавата ли? Кой възпитава децата - държавата ли? Кой е виновен за агресивните и дебели деца, седящи цял ден пред компютъра или телевизира - държавата ли? Има ли родители и имат ли те отговорност към децата си?

Данъци кой взима - държава ли? Нещо насреща да получавам?

Да питам - ако държава не подсигурила място за мое дете в ясла и го давам на частно заведение за да тръгна на работа? Как ще уредим сметки с таз държава - нали данъци ме взема

маиките да върнат парите! никои не е над закона ! иначе крадците,и лъжците отглеждат крадци и лъжци !

Според мен трябва да има някакъв гратисен период. Например нашето дете тръгна на ясла на 1,06 съпругата ми се върна на работа на 17.06 - на ли някой трябва да го води за по час два в първите една две седмици...и сега какво трябва да връщаме пари за 16 дни...тъпо

О, железни герберю", а знаеш ли например, че на втората седмица от управлението на любимата ти партия, в едно министерство си закупиха 20-30 телефона за близо 2000 лв всеки?! Да продължавам ли?! За една държава се съди по това, как си гледа децата и възрастните хора, така че не ми говори за ред! Ред ще има не когато управлението си прави всекидневен PR по медиите, а когато ти и аз можем да си пуснем детето на 7 годинки например, да си играе без да го наглеждаш! Кой ще ти гледа детето в адаптивния период, в който от яслата настояват детето да се взема първият месец в 12 часа на обяд?! Видяхте в слепия едно око и искате да му го вземете! Нещастници! Хайде и циганите, дето продават цигари без бандерол, да върнат всички социални помощи, които са взели до момента!!! Сега да подпукат и митничарите, дето пазят къщи на приятели, карат им колите и не знам си още какво! Приятелите им също да дават обяснения за доходите си! Искат да вземат на босия цървулите! Нека започнат да вземат от тия, които имат много, а не от тези, които гледат малки деца с 240 лева! Те само за детето не стигат! Какво толкова, че е било на ясла няколко месеца? Аз деца нямам, но това е ужас и безумие - да се взема от майките и пенсионерите, от тези, които нямат друг доход! За социално слабите, пенсионерите и за хората с увреждания се сещат само по време на избори! Когато трябва да се даде, те са на последно място, а когато трябва да се вземе - на първо! А сега дойде ред и на майките!... Щяхте да сте смешни, ако не бяхте жалки! Ще гледаме по телевизията палатите на митничарите, където нямало нарушения, и как майките ще връщат кървави пари, защото били нарушили закона!... Майки, върнете парите и направете всичко възможно децата ви да не живеят в тази държава на митничари, депутати, мутри, ченгета и цигани! Как не ги е срам! На помощите на майките и децата да посегнат, изедниците мръсни. Пфу, маскари! А други деца се водят на ясла, седят си в къщи, а майките им си взимат паричките!... А че майката е дала гражданин на държавата (за което ще дадат баснословните 350-380 лева) - сигурно е малко, а?! Сега какво се получава - будалите спазват законите, а тарикатите се измъкват от санкциите! Докога ще я караме така?!

абе вие савсем излудяхте ,бе.ако е дадено малко повече на всички, то не трябва да се враста. те не са получавали пари нелегално, а и това не са много пари.

Госпожо Митрева, колко фалшиви болници е изплатил НОИ? Сигурно са много повече от майчинствата!

Парите за дните, в които детето е посещавало яслата, трябва да се дадат на конкретната ясла. И трябва да се проверят децата, записани на ясла, но непосещаващи я или с мин брой присъствия. Ако нямат извинителни бележки, да се изключат.

ОТИВАШ ПРИ JP -ТО, НАПИСВА ТИ ЕДНА БРОНХОПНЕВМОНИЯ, ВЗЕМАШ БОЛНИЧНИ С ЛКК ДО 6 МЕСЕЦА И СИ ГЛЕДАШ ДЕТЕТО! ИСКАТ ДЕЦА С ТЕЗИ ПАРИ, 35 ЛЕВА ДЕТСКИ! ОТ ТУК НАСЕТНЕ, КОЯТО ЖЕНА РОДИ ДЕТЕ Е ГЕРОИНЯ! ДА Е ЖИВИ ЗДРАВ БАЩАТА ДА БАЧКА!

Акъл- море.... Детето ми лежа в болница с бронхопневмония (и аз с него, понеже беше много малко). Боничен - 5 дни. ЛКК ми даде още седмица. За да не си оставя детето неизлекувано, след това си ползвах отпуската, за да си го гледам...Болнични не се дават така лесно, както на някои хора им се иска.

Ко протестирате бе! Мрънкате, че този крал, оня крал от държавата, а я се погледнете - вие не крадете така ли? Като се абстрахираме от сумите - това си е съвсем нагла кражба от моите данъци!

ВЗЕМЕТЕ ОТ ОЛИГАРСИТЕ КОЙТО ЗАБОГАТЯХА КАТО ОГРАБИХА ДЪРЖАВНОТО ИМУШЕСТВО ВЗЕЛИ ОТ МАЙКИТЕ 240 ЛЕВА ДА ИСКАТ ДА ВЪРНАТ - СРАМ !!!! ДЕТЕТО ИМА НУЖДА ОТ АДАПТАЦИЯ КАТО ТРЪГНЕ НА ДЕТСКА БЕ ГЕРБЕРИ !

Много от майките спекулират със семейния си статус и вземат помощи за "самотен родител". На бас, че поне една от пишещите тук е такава. Засрамете се жалки женици! Така крадете от правото на истински нуждаещите се!

цветятя се усраха съвсем

При положение, че няма места в яслите и да си запишеш детето е цяло чудо, някоя си там хем да си е записала детето, хем да си лежи по цял ден. Ами трябва да си върне парите с лихви. Трябва и наредба за яслите и градините да измислят - при нередовни или липса на посещения - отписване. Толкова деца чакат.

Прощавайте, а Вие нямате ли намерение да родите отроче един ден?

Имаме, даже сме си родили, но не сме взимали пари, които не ни се полагат, а си декларирахме статуса пред институциите, както е по закон.

само че не само за храноден!!! по този начин и аз можех с облнични да не губя мясстото в одз-то и кротко да си гледам детето няколко месеца!!

България има отрицателен прираст, обаче вместо да стимулирате младите българи да имат деца, вие,преднамерено се стремите да направите отглеждането на дете в България "мисията невъзможна"!

Идеята е да си стимулира правилно, а не тези дето скатават. Моля да се информирате по темата, преди да пишете!

Е да, точно от майките .... А за тези дето мислят и приемат законите - нямам думи. Как могат да измислят такова безумие, та нали едно дете като тръгне на ясла му трябва време за адптация, разболява се в началото. Не може майката на първия ден да го зареже и да се върне на работа. А да не говорим, че ако се беше дала такава гласност на поправката тогава - нямаше сега да се говори. Ама те и от НОИ май сега са разбрали за нея ....

За "адаптацията" се ползва платения годишен отпуск, не е нужно да има майчинство и за адаптацията (те някои деца се адаптират до първи клас). Моето дете тръгна на ясла след като бях почнала работа - взех си годишната отпуска и се "адаптирахме". Съгласна съм, че е много по-приятно да си ползвам отпуската, за да ида на почивка, но човек трябва да умее да си нарежда приоритетите...

Моят син край мене тича по зелената трева! Боже, колко го обичам! Нямам думи за това! Малка цветна пеперуда гони той и е щастлив! Хвана я и спря в почуда! О миг, прелестно красив! ВСИЧКО, КОЕТО ПРАВИМ ЗА ДЕЦАТА СИ, Е МАЛКО!

И какво общо има всичко това със спазването на законите?

Важното е... да се правим на интересни, в рими, стихове и песни, словоблудства разни лесни, пред другите да сме чудесни! Спазването на законите е за ложите и балконите където седят масоните, те ще си лапат бонбоните, ние... ще надуваме балоните!

До железен гербер, абе умен тези пари дето ги раздава държавицата от кого итдват бе, освен да взема тая мафиотска структура друго прави ли ?!

А те да са чували за период на адаптация на детето, трябва да гласуват такъв и той да бъде поне около седмица. Това да не е кученце, което да захвърлиш в приюта и край.

Ами от НОИ да започнат да изплащат с лихви закъснелите по 2-3-4 месеца обезщетения по майчинство. ..ама друг път

Умрял им е някой за безсмислените обезщетения. 5 пари неща от глупашки институции и 5 пари няма да им дам! КРАДЦИ!!!!!!!!!!!!!

БРАВО!!! Така трябвада се действа, когато някой се опитва да ни баламосва. Не стига,че държавата им плаща на тия да си гледат там отрочетата, ами и на ясла ходят,че майките да цъкат по кафета, еми няма как да стане. Да ги санкционират НЕЗАБАВНО!!! Като е родила дете ще си го гледа, и ще се оправя сама няма да чака на държавата. Комунистическата идея държавата ще ни оправи УМРЯ!!! И нито аз, нито някой е длъжен да плаща пари, че някоя си решила да ражда ай сиктир от тука

Прощавайте, а Вие нямате ли намерение да родите отроче един ден?

каква е тази злоба срещу децата на България. По-добре я излизвайте към тезо които ви крадат с милиони...

Всички на площадите, да ги залеем и блокираме. То не остана редови гражданин в тази страна, който да не е пострадал от управниците. Само олигархията и мутрите си живеят безметежно. Хайде да излизаме и да свалим правителството! Ние няма да им плащаме за кризите!

Кому са нужни всички тези глупости дето си сътворила? Децата са бъдещато на всяка държава и тя трябва да се грижи за тях. В същото време всички граждани на същата тази държава трябва да спазват законите и.

Дали си чула за циганите да затягат колани? Не нали

Не може майките по цял ден да обикалят магазините и да киснат по кафетата, докато децата им са на ясла ! Аз също прекъснах майчинство, но отидох на рабта, с което повече не получавах обезщетения за майчинство. Така че закона трябва да е за всички ! Само така ще се оправим!!

На помощите на майките и децата да посегнат, изедниците мръсни. Пфу, маскари.

Не, не посягат на помощите на майките, само се опитват да спрат далавераджийките.

Трябва да има ред! Трябва да има дисциплина! Да се научат майкте. Ще крадат държавата.?!?! Хвала на бате ББ. Да им стъпи с пожарникарски ботуш на врата задето са взели стотина лева да хрантутят дечицата си!! Бива ли така! За някакви си деца, които на всичко отгоре след десетина години ще избягат от България. Затова преклонение пред ББ. Сега е време химн и за ББ да напишат. Да се слави името му и майкте кърмачки да го гледат със страх, че вече кой друг го взима на сериозно. ХИМН + ПАМЕТНИК + ПЛАНЕТА всичко на Неговото име-страшилището на кърмачките!!!!!!

Май живеем в различни държави, за какъв ред става въпрос?

Щяхте да сте смешни, ако не бяхте жалки. Ще гледаме по телевизията палатите на митничарите, където нямало било нарушения, и как майките ще връщат кървави пари, щото били нарушили закона. Майки, върнете парите, и направете всичко възможно децата ви да не живеят в тази държава на митничари, депутати, мутри, ченгета и цигани.

най -накрая виждам, че в тази държава има справедливост. поздравления за Управителя на НОИ. Когато записах през 2008 г. малката дъщеря на ясла и отидох в работата да кажа и попълня деклариция за спиране на майчиството от 240 лв. всички ме обявиха за луда. Че спазвам закона. Ползувах си всички платени и неплатени отпуски за да съм на разположение докато детето свикне или се разболее. През това време други дечица се водеха на ясла седяха си в къщи а майките си взимаха парички.

Аз също си гледах децата до навършване на 2 год и тогава като казвах на приятелки,че ще ги карат да връщат пари ми се смееха,че неискам да ги давам на ясла.А сега от мен никой не иска пари.....

Искат да вземат на босия цървулите. Нека започнат да вземат от тия, които имат много, а не от тези, които гледат малки деца с 240 лева. Те само за детето не стигат. Какво толкова, че било на ясла няколко месеца? Аз деца нямам, но това е ужас и безумие - да се съкращава от млади майки и пенсионери, от тези, които нямат друг доход.

Трябва да си наистина много нагъл и лишен от всякаква доблест, за да искаш ДА НЕ ШРЪЩАШ ПАРИ, КОИТО СИ ВЗЕЛ НЕПРАВОМЕРНО! Това в нормална държава е наказуемо. Само тук всеки се стреми да прецака другия, и като намери начин да вземе малко пари и после го хванат, почва да пищи на умряло. Тези пари са един вид крадени. Всеки, който мисли различно, заслужава напълно кенефа, в който живеем. Е, аз скоро ще отида в бяла държава, защото се отказах - тук нищо никога и никак не става по правилния законов начин!

Ма заминавай директно и не се връщай! Мишките като теб отдавна заминаха. Някои все още седят тук и се борят с/у държавата, която най-нагло ни краде. Един акт за закъснение за дан. деклар-я ми е 1000лв, а жена ми е взела за 2-3 мес. по 240 при условие, че има право на 120лв. Кой кого краде бе мършо?

Правилно.Сега да подпукат и митничарите дето пазят къщи на приятели,карат им колите и незнам си още какво.Приятелите също да дават обяснения за доходите си.

Мнозина от майките,които така яростно защитават "правата" си сме виждали по цял ден по кафетата,докато детето е на ясла и са си вземали помощите,вместо да отидат на работа или пък да свършат нещо полезно!!!