ИД твърди, че може да се сдобие с ядрено оръжие от Пакистан

Групировката "Ислямска държава" твърди, че до една година може да се сдобие с ядрено оръжие и да бъде най-взривоопасното ислямистко движение в света.

Обратно в новината

Коментари - ИД твърди, че може да се сдобие с ядрено оръжие от Пакистан | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не мога да разбера по листата на мушкатото прах от атомна бомба ли е или нещо пръскат във въздуха. Къде са еколозите?

айде пак на лов за вещици? това ми звучи като извинение за следващата предприета стъпка от американските освободители! незнам дали ИД ще използват атом,но съм почти сигурен,че скоро ще бъдат поразени от такъв!

Ирак беше сринат със земята по подозрения, че притежава оръжия за масово поразяване, следи за които така и не бяха намерени. Чудно ми е сегашната реакция, каква ще бъде и ще има ли въобще такава?

Беше,повече от необходимото!Но забравяш диктаторския режим на Садам,зверствата,убийствата върху собственото си население!Много иракчани имигрираха тогава,който успя!Говори с иракчани живели по времето на Садам и разбери колко е било непоносимо!Всички диктаторски режими нямат място днес!Но и от тоталитаризъм към демокрация прехода не е автоматичен,поради наслагани стереотипи и липса на конкретен модел за всяка държава!

Глупости, Садамчо стана неудобен и затова го убиха. Жертвите след намесата на САЩ там са много повече отколкото 100 такива като Садам да бяха управлявали Ирак един след друг.

Освен това тя налага данъци на населението в завладените райони, а си служи и с други грабителски методи, посочва "Индипендънт". Това ми хареса :) У нас "ИД" явно се нарича НАП - методите са същите :)))

много точно са го казали "независимите". ид върви по стъпките на британската империя. не виждам нещо лошо в това. един ден и в ид ще настъпи "демокрацията" така, както става навсякъде по света.. ми да... даже ще имат "избори" ...хахахаааа

Коя е контра тезата на ИД. Можем да я открием дори в цветовата гама.

Основния въпрос е-слаб ли е цивилизованият свят срещу подобна човеконенавистна организация? Очевидно държави със силни собствени армии няма от какво да се притесняват. Май пак Европа ще го издуха... Светът отдавна не е спокойно място...

Щом говорят за ядрено оръжие значи краят им е близо. Тия малоумници много улесниха белия свят, като се събраха на едно място да се правят на мъже. Светът ще се отърве от цялата тази свлоч наведнъж. Спестяват се постоянни заплахи, стрес, жертви, проследявания , разследвания, обезвреждане, скъпи процеси, техники, охрани за обезвреждане на десетки хиляди екстремисти в сащ, русия и европа. Пък и е добре да попритеснят тези от изтока , чиято култура създават тези уроди и да се включат в процеса на очистването им, а не да гледат сеир и подкрепят какво правят създадените от тях чудовища в белите държави и да ги плюят , че се месят.

И Пхенян (Сев.Корея) говори за атомно оръжие, но краят му не се вижда ;) Говоренето за наличие на такова оръжие може да има само две цели - заплаха или предупреждение!

ЯВНО САЩ НАЙ НАКРАЯ СИ НАМЕРИХА И СТАРАТЕЛНО СИ ОТГЛЕДАХА НОВИЯТ ХИТЛЕР!

Ако имат атомна бомба София е много удобно място да я пробват Хем ще изплашат останалите от ЕС. Хем междо камионите с доматите е дреболия да се вкара в България една атомна бомбичка

НА ДИПЛОМАТИЧЕСКИ ЕЗИК ТОВА ГОВОРИ: САЩ , ЧРЕЗ ПОДОПЕЧЕНИТЕ СИ ОТ ИД, ЩЕ ИЗПОЛЗВАТ " ЗАПЛАХАТА ЗА ЯДРЕН ВЗРИВ НА ТЕРИТОРИЯТА СИ" ЗА ДА ОПРАВДАЯТ ПОРЕДНА ВОЕННА НАМЕСА И В ПАКИСТАН. ВА БАНК СТРАТЕГИЯ НА ПЕНТАГОНА ЗА ДЕСТАБИЛИЗАЦИЯ НА ИНДИЯ И КИТАЙ. ВЕЧЕ ЯВНО СА НА ПРИЦИПА ЦЕЛТА ОПРАВДАВА СРЕДСТВАТА. ФИНАНСОВИТЕ И СОЦИАЛНИ ПРОБЛЕМИ В САЩ ЩЕ РЕШАВАТ НЕ С ЕДНА , А С МНОГО ЛОКАЛНИ ВОЙНИ. ЦЕЛТА Е СВЕТОВНА ВОЙНА, КОЯТО ПО ПОДОБИЕ НА ПРЕДНАТА ДА ГИ ИЗВАДИ ОТ ФИНАНСОВИЯТ КОЛАПС.

Това няма да изненада никой. Даже мисля, че вече са закъснели :-) Не са казали, покровителят им товарищ Капутин в миг ще им подари. И няколко от онези танкове, дето гаснат и няма палене. На луд картечница... Е това е ядрено оръжие на ИД. Е тогава тея малоумните ще затрият света. Света тотално се е побъркал. А живота въпреки всичко е прекрасен.

И аз мога, ама ме мързи

Пожелавам на Идил, да си намерят ръководител като Винету, да им раскаже играта. :)

Ще ти се, ама тия от ИДИЛ не са толкова прости... Ние сме прости, че търпим Винету.

ИНТЕРЕСНО Е ЧЕ СУНИТИТЕ ХАЛИФИ СЕ ВРЗИВЯВАТ В ШИИТСКИ ДЖАМИИ ДАЖЕ В САУДИТСКА АРАБИЯ И ТРЕПЯТ ШИИТИ , НО ДОСЕГА НЕ СА СЕ ВЗРИВИЛИ В НЯКОЯ РАФИНЕРИЯ НА СУНИТИТЕ ОТ САУДИТСКА АРАБИЯ ИЛИ КАТАР :)))) ..... ТОВА ГОВОРИ ЧЕ ТЕРОРИЗМА ИМ Е КОНТРОЛИРАН - ДОСЕГА НЕ СА УДАРИЛИ ИКОНОМИЧЕСКИТЕ ИНТЕРЕСИ НА САУДИТСКИТЕ , КАТАРСКИТЕ И АМЕРИКАНСКИТЕ ПЕТРОЛНИ КОМПАНИИ :))))

Точно така!

Съвършено вярно... С такъв силен враг цивилизованото общество трябва да се бори само чрез война.Неизбежно е...

Абе някой чувал ли е позицията н израелците по въпроса? Не трябва ли те да са едни от най-активните по този въпрос? Защо е това мълчание?

ХАЛИФИТЕ НЕ СА ИСТННСКИ ХАЛИФИ , ЩОМ НЕ ВЛАДЕЯТ МЕКА :)) ... А ЗА ДА СЕ РЕШИ ПРОБЛЕМА С ТИЯ ПСЕВДОХАЛИФИ , ТРЯБВА ДА СЕ УДАРЯТ С РАКЕТИ ТЕХНИТЕ ГОСПОДАРИ В САУДИТСКА АРАБИЯ И КАТАР :)))

Това е новия Хитлер, с амбициите да завладее целия Свят !!! Създадоха " Франкенщайн", а сега не могат да го спрат . Интересно с какво са привлечени толкова доброволци от различни старни - с пари, с религия, със зомбиране - това е необяснимо???

Очевидно новото плашило на човечеството е необходимо на някой хора с политическо и финансово влияние. То работи за каузата на световната полицейска държава. Я коя е контра тезата на ИД. Някой сеща ли се? 82

Това е резултат от войните на САЩ в арабските страни. Те го предизвикаха за да си продават оръжието и да навредят на страните, намиращи се далеч от тях, включително и на европейските. Пък нека си блъскаме главите как да решим проблема с бежанците. Подлост и лицемерие- това е политиката на САЩ.

lu4ka

Абе, глупаци от Dir-а, днес е най-българският празник. Махнете ИДИЛ и Бойко Тиквата. Напишете нещо за 24 май.

Аз ще съм учуден ако хамерика или русия вече не им правят оферти! Не знам само мършите от ЕС защо малчът ами не изпратят армия да ги избие тия мърши, че ни наводниха вече

Както в Бг работят политици за личнич си интерес и в ущърб на страната, така в ЕС работят политици р-щи в интерес на сащ и против ЕС.

etalon za genocid

ИД се развива защото извършва масово насилие и убийства. Там е добре дошъл всеки който иска да трепе и убива за кеф. Това е меката на изродите. За жалост по света има много получовеци за които това е радост.

..пиша го тук, защото от "Дир-а" спят!Нищо, че не е по темата. ЧЕСТИТ 24 МАЙ българи! Дано България да пребъде, дано българското слово пребъде и дано нацията ни съхрани самобитната си култура! Твърде много "текст" има в съвременният ни живот и твърде малко...слово.Защото словото е това, което пробужда съвестта ни, словото е нашата идентичност! То е и най-важното ни оръжие за съхранението ни като българи! Особено в тези тежки времена.

На този Свят с "дано" да стане нещо е несериозно. Българската поговорка казва друго"Лозето не иска молитва а..."

този който създаде ИДИЛ няма все още интерес да ги спре. ИДИЛ има възложени задачи от създателя си и се очаква да ги изпълни.

САЩ започнаха наземна операция Ирак през 2003 под предлог, че разработват ядрено оръжие. Защо сега се ограничават само с въздушни удари след като тези открито признават, че искат да се сдобият с ядрено оръжие?

Имат-искат усещаш ли разликата или българския ти е чужд?

Аз лично бих ги поръсил джихадите с бял фосфор - да изгорят като живи факли. Щото с атомна бомба ми се струва малко... че няма да преживеят това, което си заслужават...

Кой купува петрола на ислямские терористи? Кой им доставя оръжията по въздух, вода и земя? Кой не допуска да бъде гласувана резолюция на ООН и да бъде заклехмена т.нар. Ислямска държава за терористична организация? Кой лъже света, че е станал втори по производство на петрол, при положение че залежите му са под 3% от световните? Кой позволява на дрогираните джихадисти да рушат, убиват мирно население и да извършват зверства, които и средновековието не ги е имало? Кой позволява да му "откраднат" и ПВО системите? Кой сега ще продаде и ядрено оръжие на тези подобия на хора, които сам е създал? Отговорът е един и само един: САЩ, САЩ и само САЩ!!!! Трибунал се тези мародери.

Айде да си пиеш хапчето и обратно в палатата!

Само си чешат езиците и издават пожелателно-назидателни директиви на такива като нас. Но когато тези изроди взривят и Палмира в Сирия, вече ще е късно за реакция. Трябва най-после някой да ги спре!

Тази група неграмотни арабски мангали може да ги унищожат най-вероятно бързо и лесно, ама на Америка не и изнася. Така Европа се пълни а араби, което и изнася.

Атомните бомби, сами по себе си, не са страшни. Те се използват като възпиращо средство. Например, в момента нито Русия би нападнала САЩ, нито САЩ - Русия. Защото знаят, че от другата страна има около 200,000 заряда, готови да полетят по различни начини към атакуващия. Предполагам, че терористите от ИДИЛ целят същото. Само дето, освен атомно устройство, трябва да притежаваш и средство да го закараш до предназначението. А такова средство терорягите нямат и не се очаква да имат скоро. А опитат ли се да го използват около тях, ще пострадат и те. Защото, от другата страна много бързо ще зарежат оръжията с хирургическа точност и ще почнат да ползват такива, за масово поразяване. Освен атомните, има и конвенционални такива, които могат да превърнат пустинята наистина в пустиня. Като вакумни бомби, касетъчни бомби, запалителни килими и т.н. Войната на терора е друга - това е войната на страх и ужас. Не случайно режат глави пред камерите. Надяват се, нормалните хора да се ужасят и да се страхуват. Е, това не е лесно да се постигне.

И аз това си мисля - най-много да се самоубият с подобни опасни играчки...

Ако имаше как Русия и САЩ да се съюзят и за една седмица от тая смешна ИД ще остане малко пепел.

не може, а ще се сдобие, но като ви говорим - вие триете, защото биле сте имале "добро име". мухахахааа. докато ни подслушвате и тровите бавно с храните си на монсанто, ще дойдат възпитаниците ви от ис и ще ви клъцнат гръцмулите. и не само това, чернобил и фукушима ще ви се видят като авария в кенеф. ето така ще се реши и проблемът със съществуването ви - дебили. аз съм за! ти за какво си?

ще ти кажа..... Сега хабиш клавиатурно време

Преди 10-15 години гледах стар документален филм (края на 90-те може би), в който се обясняваше за черния пазар на ядрени оръжия. Та в същия този филм, България се споменаваше не един в два пъти. Обясниха за червения меркурий, атомна бомба в куфарче. Всеки с достатъчно пари в джоба може да си купи.

Червен живак- така се казваше. Ако някой готин пич не се е опитал да ти продаде "на черно" "червен живак", то той не е търговец, следователно не готин пич. И спри да гледаш...

"Меркурий" - да :) А не е ли "Плутон"(ий)? "Станиол" знаеш ли откъде идва? Ще се изненадаш - от "станум" (Sn - калай). Също така "Храбрият оловен войник" хич не е оловен, а си е направо калаен (иначе нямаше да се стопи в огнището), обаче на руски "калай" е "óлово" и неграмотният преводач се е изгубил в превода...

Калаят и оловото са метали от една група и като такива, имат доста сходни свойства. Температурата на топене на калая е малко над 200 градуса (Целзий), а тази на оловото е малко над 300 градуса (Целзий). И ДВАТА метала 'се топят в огнището' (за сравнение, пламъчето на цигарата е около 400 градуса). Не знам за теб, но аз като дете съм топил елементите на оловни акумулатори, за да си правя сачми за пушкалото и прашката. Топи се, и още как! Отливахме във форми, издълбани в картофи.

петрол и антики е ясно. Не е ясно обаче кой ги купува и става съучастник в това ужасно нещо.

Пробвай пак. Може пък от втория път да познаеш.

Новият Голям Брат е далече. Борисов е благословен от Папата. Като стане напечено по тия ширини, просто ще смени ширините. А Вие?! Вие сте прости и сте лош матрял...

Нострадамус е агент на КГБ,вербовка на ЦРУ-откъде ще ги знае тия неща които предстоят?

С картонче е! Е , в библиотеката, но все пак си има човека, значи е бил агент и значи ние знаем по-малко от него

дa ги изпaрят кaкто нaпрaвихa с китaйците нa о.Дaмaнски през 1969г ? aмa не ги боли ,a те идвaт,към нaс ..

чудовищата от ИД трябва да бъдат убивани, убивани, убивани !!!

СAЩ тaйно ги.подкрепят ( по по грешкa де) Русия не я бъркaт и...

си професор? Всеки един средно статистически специалист по география и история, завършил Софийския университет преди 50-60 години, беше в състояние да предскаже случващото се днес в арабския свят, още преди 30-40 години.

Това са глупости!Те ако можеха да се сдобият,нямаше да парадират,а щяха да си траят.

Някои хора ,трябва да схванат .че не може да постъпва по този начин.

Мдааа и тогава вече ще е краят на всички нас даже и на ИД, все още се питам какво чакат хамериканците и руснаците за да им пуснат една хубава бомба на тези, така и така я имат???? Няма защо тепърва да се ....сдобиват до една година!

За съжаление вече ви контролират емоциите. И търсите спасени там където няма да го намерите. Защото не знаете къде то. Четете библията и ще разберете силата на божието слово защото то е чистата неподправена истина извор на живот, красота и хармония.

dsco@

Ами защото САЩ и Русия имат интереси в Сирия. САЩ създаде и укрепи ИД за да свалят Асад. Русия не може да участва пряко във войната с ИД, защото ще разбуни Кавказ. На САЩ не му пука за стотина хиляди убити жени и деца. Нали не са американци, а и държат ислямистите далече от САЩ. Та войната ще продължава контролирано от САЩ и Русия.

Или може би да ги сдобият отново по погрешка. Така стандартното плашило ще е по страшно и ще води до политика на компромиса в духовните аспекти на живота.

Ще ще...ако слушкат САЩ и това ще им даде, тамън стращилището да стане огромно и да изпоначипосат къде що има живо човек по земята...не за друго, а за предпазване от ИД и опазване на Демокрацията Коалицията го бомби всеки ден но те видите ли превземат град след град....ква е тая коалиция , кви са тия бомбардировки...как става това само Обама знае

Що пък такива ги редиш!Русия е ядрена държава и постоянно се пери с това,вместо да го унищожи !А и какъвто хаос е там и корупция,а и както са лимкажии, продават им оръжие на ИД,колко му е и другото,ако разума не надделее!

Едните само бомбандират,а другите ползват жива сила,защото за джихата всеки загинал е мъченик,отива в рая,а там"девици",вино и подобни забранени на земята!

Западът си плати за това, че създаде Бен Ладен и Ал Кайда, за да се бори със СССР. Ще си плати жестоко и за това, че създаде ИДИЛ. Жалко само, че цената ще я платят обикновените западняци.

Май...... им на западняците. Лошото е, че ние го отнасяме. Ежедневно тук се изсипва ислямистка сган.