назад

Какво цели Ердоган с военната намеса в Либия?

12:52 | 05 януари 2020 | Автор: Даниел Белът, DW 29 6811

Коментари 29

България няма голям залог в битката за ресусрсите под средиземно море , но ако все пак има някъв икономически интерес е по скоро с Турция... Ако турците заграбят нещо то ще мине през тръбите през България , докато Гърция дали по геополитически причини или по практически ги праща директно през Италия... по геополитически причини между Гърция и Турция нашия избор пак е с Турция ... ха да се сети материала защо

Стига сте пускали съвместни статии за путин и ердоган, че обърквате руските тролове. Горките не знаят на кого да целуват по-напред.

Каквото целят Италия и Франция дето бомбардираха Либия - петролът, като му се изплъзна петролът в Сирия, поне да използва патакламата в Либия.

Какво цели Ердоган в Либия ами какво преразглеждане на Лозанския мирен договор от 1923г.и връщане на османската империя.Дано не попадаме в плановете му.До 2023г Турция трябва да стане силна държава в чест на отказа на султаната и обявяване на Турска република.2023 г свършва мораториума на Турция за добив на газ и нефт.2023 г.Турция има за цел да постави Европа и Америка с принудителни условия и връщането на островите в Егейско море.

скрита диктатура и нищо друго!

какво друго да е, експлоатация на интелигенцията от богатите политици - крадци и мошеници!

Алооо, дирЪ : много моля пишете за бляд.путкина.ага и лика-приликата му пишман каубоя ерго тръмпъ.дедоф, а не да тикате конфликта на балъците от балканите и марионетката еродганЪ, боко-моко и подобните им селски пръчки, пехливани и бабаити ... Също що не пишете за брек и не знам си какъв ехсзит на борито.джипсън, а ?

КОЙ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ВРАГ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО. ЗАЩО Представителният политик и религиозният лидер, тези двамата в едно, които са "представители" на представителната "демокрация" и "свобода", психо-соматична диктатура, са ЗАРОБИЛИ хората. Представителният политик и религиозният лидер са ВРАГОВЕ на човечеството. Представителната "демокрация" като: фашизъм (открита диктатура), социализъм (открита диктатура) и капитализъм (скрит зад думите: "свобода" и демокрация" - скрита диктатура) е ВРАГ на човечеството. Те, представителният политик и религиозният лидер са в конспирация, защото политикът ИСКА да управлява твоето тяло, а духовникът ИСКА да владее душата ти. А тайната е една и съща: "УНИЩОЖАВАНЕ на любовта." Това е било от много години за човек и РЕЗУЛТАТЪТ е ВИНАГИ един е същ, и за теб, но не САМО за ТЕБ - пълна ДИКТАТУРА, представителна "демокрация": господар и роб, лидер и тълпа. Пълна диктатура е, когато друг и САМО друг, те представлява ВИНАГИ теб пред ТВОЯТА държава: представителен политик, религиозният лидер, адвокат, полицай и т.н. ТЕ и само ТЕ, те представляват ВИНАГИ теб, нали. Ти къде си тогава реално тук и сега, теб те НЯМА, и това се нарича пълна ДИКТАТУРА, а не нещо друго. Тогава човекът не е НИЩО повече от една празнота, кухост, едно БЕЗСМИСЛЕНО съществуване. Тогава можеш да ПРАВИШ каквото си ИСКАШ с човечеството и НИКОЙ няма да се бунтува, никой няма да има ДОСТАТЪЧНО смелост да се разбунтува. Кой ИСКА да си интелигентен. Не тези, които имат цялата власт, цялата реална информация и целият капитал, безусловно наложени от ШЕПА "хора" - привилегирован елит и паразит върху теб. Как биха могли те да ИСКАТ да си интелигентен, защото ако си интелигентен, започваш да ВИЖДАШ цялата им стратегия, ИГРИТЕ им. Те ИСКАТ да си глупав и посредствен. Определено ИСКАТ да си ефективен, що се отнася до РАБОТА (роб) на тях, но НЕ и ИНТЕЛИГЕНТЕН, свободен човек, сам по себе си тук и сега - всеки ден. Поради това, до СЕГА, човечеството живее в най-ниската точка, в минимума на своя потенциал.

Правилно Мисли Ердоган, но винаги има непредвидими фактори. Гърция и Израел са костелив фактор, а и Тръмп е непредвидими... Борисов прави най добре... Мисли и чака :)

САМО чАКА. Другото не му се отдава. Каквото му наредят това ще е .

Статията е фейкова, както и анализа в нея. Подписана е " Дойче веле".

Ердоган помагал на Сирия, сега помагал на Либия. Горям помощник се извъди. Преписва от Путин и Тръмп. След изборите ще плаща мераците си за нефта на двете държави. Забрави че нефтените полета на Сирия са под контрола на САЩ, а либийскити на Франция.

Ердоан се хвърля в опасни авантюри, които ще доведат до обедняване на икономиката и отслабване на Турция. Забравя, че Траблус ( Триполи) е много далече от Истанбул, такава война струва много скъпо, прехвърлянето на аскера с гемии е рисковано, а в съседство с Либия е 100 милионният Масър (Египет). Саудитска Арабия също е с Хафтар. Саудитците могат да дават пари, Египет - аскер и войната може да продължи до безкрай. Ердоан да не забравя, че последната война с Масър е загубена от Османската империя до положение запада да куртулисва султана от Мехмет Али Тепелали. Ердоан има в главата фантазии, но арабите не искат да са зависими от Турция. Къде е акъла на депутати от Меджлиса питам?

МОЛЯ ЗА ПОМОЩ . Защо ООН не се СЕЗИРА . Затварят Детски Градини , НЯМА НИКАКВА ВОДА ВЪВ ВОДОПРОВОДА . Съгласен съм отново да сме под Турско Робство , само да има ВОДА .

Ердоган каквото иска го постига- построи Турски поток за разлика от нас, построи няколко АЕЦ-а, докато САЩ и ЕК ни затриваха ЮП и АЕЦ Белене. Поне по гей- паради се преизпълнява плана по заповед от Козяк.

и хитлер така тръгна и всеки диктатортака тръгва това приличя много на надвечерието на вторато световна война -уж приятели но путин и урдогах ще застанат един срещу друг а ние сме по средата а турция катъ член на нато няма право

Статията е на Дойче веле, това означава, че е манупулативна и на основата на фалшива новини! Коментарите са излишни!

Нашата цел отдавна е постигната. Останахме 6 милиона, нямаме газ, европа скоро ще затвори 5 и 6 блок на Козлодуй, имаме и гей парад. Виж за Ердоган не знам какво цели.

За гей парада те поздравявам специално! Няма спор - като решите нещо и го правите. Само дето на нормалните много не им понася, ама ще ви изтърпим толкова няколко часа.

World domination?

Нефт! Кризата на 21 век са енергорезурсите. Увеличаващото се население, увеличва и потреблението им. Утре от това ще зависи, дали един народ ще живее или ще умре, дали ще просперира или мъждука. Правилата на света са грешни, но щом това са правилата, трябва да живеем по тях, ако не можем да ги променим.

Глупости. Петрола има още 20 години хоризонт. След това климата толкова ще се влоши, че ще се забрани в цял свят горенето на изкопаеми горива

Двадесет години са дълъг период за избор на място под Слънцето с привилегии. Забраняват или разрешават тези, които имат власт и Господ, а за да кажеш че нещо е глупост, трябва да го докажеш, а не само да го твърдиш като папагал!

Мдаааа то и за петрола казваха че ще свърши през 2000г. ама не свърши....а какво ще стане ако след спирането на ползването на петрол климата продължава да се променя....и защо озоновате дупка над Антаркдита намалява...не смятам че хората са спрели да замърсяват въздуха...

Защо не задавахте въпроса "Какво цели САЩ", или ви е шубе да не ви спрат субсидиите?

ще пратят агент Путин и той ще разбере за какво става дума

Той си е там, на теб ли да докладва?

не пуашете накрая Бойко ше помири всички :)))

Аааа, дойче смешковците. Не си правете труда да четете това *.

Към новината