назад

Какво влияние имат новите щамове на Covid-19 върху ефикасността на ваксините?

11:14 | 01 септември 2021 | Редактор: Надежда Христова 109 6678

Коментари 109

Няма такъв фарс! Пандемии, вируси, умирачка... Зад масовата психоза от един вирус, я толкова страшен - я не, стои един фармацевтичен интерес, който има за цел да вкара простолюдието в медикаментозна спирала. Колкото повече се лекуваш със синтетични лекарства, толкова по-болен ще си, докато не хвърлиш топа, а паричките ти ще са отишли в нечий мръсен джоб. Има разкрития по тази тема, потърсете в нета. Аз обаче съм на друг принцип - за да си наистина здрав, трябва да се почне от храната, която е нашето истинско лекарство, затова е важно да е качествена и чиста. Отделно има различни билки и природни лекове, както народната медицина повелява. Аман ти от тези скъпи(за парите и здравето) антибиотици и ваксини, след като всички патогени успяват да ги заобиколят в даден момент и да развият резистентност. А знаете ли, че колоидното сребро действа като широкоспектърен антибиотик и вирусоцид, и дори има изследвания, че се справя напълно с ковида. Повече за изследванията вижте тук - https://srebro.ddns.net/?p=524

Реклама ли бе, пиленце? Това инжектира ли се, пие ли се, хората в магазина ли пръскаш с него...?

Няма ваксини, няма антибиотици! Спасението е чиста храна, природни лекове и народна медицина. Чували ли сте за колоидно сребро? Kитайците имат сумати научни експерименти със сребърни наночастици и доказват, че се елиминират всички познати коронавируси с него. Не очаквайте СЗО и биг фарма някога да признаят този цяр, тъй като в бизнеса с ваксини има много кеш$. За повече инфо вижте този сайт - https://srebro.ddns.net - Научни изследвания за ковида тук - https://srebro.ddns.net/?p=524

Е, няма как да повярвам, че е добре и безопасно да се ваксинирам, след като в това се опитват да ме убедят медии, които са ме лъгали по различни въпроси и това са официозите, и нашите, и чуждите. В замяна на това намирам истини по най нашумелите теми в западните алтернативни медии, които обаче излагат информация и за голямата вреда от ваксините и то подкрепена със статистика и изявления на световно известни учени и лекари, така че ваксърите да го духат!

Мангърчета, стискайте дупенцата, че ще трябва да ви ваксинираме, няма как! След 2 години насочваме 5G-то към дупенцата ви, вируса започва да мутира в д-то ви и умирате от дупе!

тъпичак си, ама като се буустнеш и ще се оправиш завинаги.

Айде ваксоробите на опашка за новата доза. От Топлофикация ще се откажеш, но от ваксините НЕ!

Интересно. Дори корумпираните утайки от СЗО коментират как ефективността на ваксините спада драстично, особено срещу новите щамове. Не мога да разбера нашите тъпи ли са или си мислят че сме в комунистическо/пост-комунистически времена и информацията я черпим само от Дума/24 часа/Труд. То не че не започна тотален контрол и на информацията налична в интернет - за радост все още не могат да се синхронизират и има адски много противоречия. А може пък това да е целта, знае ли човек.

Имат пълен контрол над тях. В нета обаче е друго и не си направиха сметката както трябва. Държат Гугъл, Майкрософт, Фейсбук, Туитър и т.н., но не могат да контролират всички по всяко време какво публикуват. И дори да го открият и премахнат технически минава време, а през това време са го видели милиони и разпространили и те. Направиха отчаян опит в тубата и ФБ като по презумпция веднага свалят всичко, което те самите са категоризирали като fake news, и пак не им се получава номера. Дори като напишеш в Гугъл на английски "FDA не е одобрила ваксината на Файзер", първите резултати които излизат са статии от гаражни медии, че било лъжа и fake news, че FDA не била одобрила ваксината. Само напомням, че по всички щатски медии се дънеше 24 часа, че е реално одобрена. След това влизаме в сайта на CDC и FDA, където черно на бяло пише, че: Ваксината все още се използва под EUA (Emergency of Use Authorization), т.е. не е одобрена все още, а просто са удължили временно разшрешителното. Крайната дата на експерименталната фаза си остава 2023. Но по нашите отпадъчни медии другото се говореше и тиражираше. Това всъщност е подсъдно.

Чрез повишаване на вирусната инфекциозност, Както МАСИВНОТО претъпкване, така и МАСИВНАТА ваксинация само ще допринесат за насърчаване на доминиращата циркулация на по-инфекциозни вирусни варианти, а оттам и за компрометиране на естествената имунна отбранителна система в сравнително по-висока част от младата и здравата популация (т.е., в сравнение с фракцията, засегната от предишни природни пандемии). Това рано или късно ще доведе до пълна вирусна резистентност към неутрализиращи вируса Abs и драматично увеличаване на заболеваемостта и смъртността. Няма начин пандемията Sars-CoV-2 да бъде контролирана от настоящите, несъвършени ваксини. Използването на несъвършени ваксини за контрол на пандемия (на силно взаимоспособен вирус, причиняващ остра, самоограничаваща се вирусна инфекция) само ще увеличи таксите, които Природата ще изиска от човешкото здраве и и живот в замяна на регенерация на лиценз за възстановяване на стаден имунитет. Без значение колко грешки прави човечеството, Природата винаги ще поеме контрола над пандемията и ще генерира достатъчно стаден имунитет, за да го доведе до край. Това обаче няма да дойде без цена, която да бъде платена за имунна намеса, която беше направена с ваксините. Това е така, защото Природата първо ще нулира имунния статус на населението до този на наивна популация за Sars-CoV-2, т.е., подобно на това, което е било в началото на тази пандемия. Разликата е обаче, че имунологично Sars-CoV-2 наивно население сега ще трябва да се справят с вирусни варианти, които имат много по-високо ниво на инфекциозност от оригиналния Ухан щам. Това представлява страшна предизвикателство за нашата вродена имунна система, тъй като не е зачената да се справя с високо вирусно натоварване (1, 2, 3). В ерата "след имунно бягство" Циркулацията на високо инфекциозни варианти, съчетана с подвластен имунитет на населението, вероятно ще доведе до огнища с по-висока заболеваемост и смъртност в човешките населени места с висока гъстота на населението (напр., градски райони), като има предвид, че селските райони биха били по-рядко и по-рядко засегнати. Обратно, стаден имунитет би се натрупал много по-бързо в градските райони, докато хората, живеещи в райони с ниска гъстота на населението, биха били по-малко склонни да се възползват от стаден имунитет в скоро време. За да може последните да сведат до минимум риска от повтаряща се експозиция, вероятно ще трябва да разчитат на мерки за профилактика на инфекциите за много по-дълго време. Може да отнеме няколко години, преди епидемиологичните различия между селските и градските райони да се слеят в по-хомогенно разпределение и Sars-CoV-2 да стане наистина ендемично.

Един преди си каза, че ваксините може да имат обратен ефект. Така навремето ваксинирали кокошки ли бе и това предотвратило измирането им, но вируса станал напълно постоянен в тях.

Без да коментирам новината, ще посоча следното изследване от Израел, публикувано преди няма и седмица: https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.08.24.21262415v1 Ето това е влиянието на новите щамове върху ефекта на ваксината, а не "може да се предположи, че..."

ама политкоректно е да си бием трета игла.

Т.е. ако си ручал жабетата веднъж, имаш 13 пъти по-нисък шанс да ги ручаш втори път, отколкото ако си ваксиниран. Това не означава ли, че преболедувалите също могат се заразяват и да разпространяват болестта?

Оксиморон - изчезваща нация на медицински гении, на дъното на всички класации, чиято цел е да образова целия всят за конспирациите срещу него.

Опази Боже от ваксъри, които те спасяват насила с тяхните отрови.

Щото ако не са те, нямаше да знаеш дори за една конспирация. Теориите дори не ги засягам, говоря само за фактите.

Факт: живееш в кочината на Европа. Факт: ядеш и пиеш боклуци. Факт: осираш всичко до което се докопаш. Факт: мислиш се за тарикат, а всъшност си мишка. Факт: имаш стандарт на живота като този на западналите африкански държави.

Описвайки мен, описваш себе си. Ако беше отворил поне една книга на тема основи на човешката психология щеше да го знаеш. Също така щеше да знаеш какви хора и в какви ситуации прибягват до обиди на непознат човек и защо. Така и така няма да прочетеш, ама няма и да ти кажа.

Дай, пак, вижда се, че българският не ти е матерен. Конспирации срещу КОГО? Него?!! Нацията ни няма да изчезне. Капсулира се, за да се справи с геноцида, на който е подложена. При създалите се обстоятелства може да разчита единствено на качество, за да оцелее, а не на количество. И друг път е било през многовековната ни история. Били сме и доста по-малко и сме оцелели без да ни ваксинират и асимилират. И сега ще оцелеем, защото сме древен народ и сме носители на цивилизацията, в гените ни е. Не можем да си позволим някакви варвари да поругават генетичното ни наследство - сторим ли го, с нас е свършено.

Дяловете на спайк протеина са два: S1 и S2. Но това няма особено значение. Както и да е. В Делта варианта самият спайк протеин е претърпял общо 4 доказани мутации (от всичките около 13 за целия геном на вируса), които будят особена загриженост. Е как тогава, ваксините проектирани и изработени за базовия вариант, без тези мутации (които пречат на имунната система да ги разпознае), ще бъдат достатъчно ефикасни в борбата срещу Делта варианта? Май няма да са особено ефикасни, а? Например, в Англия е направено проучване, на 3-ти юни 2021 г., според което от 42 починали от Делта варианта, 12 души са били напълно ваксинирани. За сравнение у нас според корифеите Тодор Кантарджиев и Ангел Кунчев от близо 100 души починали само 3-ма са били напълно ваксинирани. Е? Извод?

Изводът е, че в Англия има над 80% (съотношение 4:1) напълно ваксинирани в рисковите групи и съотношение 1:2,5 в смъртните случаи, което показва около 10 пъти разлика в честотата на смърт. Сред останалите, не чак толкова рискови групи, картинката е подобна, само че влиянието им е нищожно. А тук - само 20-ина процента (1:4) от рисковите са ваксинирани, а сред смъртните случаи съотнощшението е 1:30. Пак има 7-8 пъти по-висока ефективносст в предотвратяването на смърт, което на практика е същото като в Англия.

Когато някой с букви пред името почне да ви говори за ваксини срещу ковид, задавайте му само един въпрос: " Проф., Доц., Д- р, Едикойси, покриват ли т.нар. от Вас ваксини напълно научните и свързаните с тях процедурни критери за ваксина." Изисквайте пряк отговор, най- добре с да/не. Аз твърдя, че ако отговорът е "да", този ви лъже. Не ви убеждавам да използвате или не тези препарати, но имате право да знаете истината.

Обективно 90% и нагоре от хората "боледуват" напълно безсимптомно от ковид. Следователно неваксинирането има над 90% ефективност против ковид, при това не просто срещу тежко боледуване, а изобщо против боледуване. Ако добавим и тежкото боледуване, неваксинирането има над 99% ефективност срещу тежко преболедуване от болестта. А това е доста повече от всички налични ваксини.

Това беше преди ваксинирането. Сега с ваксинирането ще има по-заразни варианти с по-голямо количество отделен вирус и по-голяма част он неваксинираните ще се разболяват. До момента в който вируса пробие спайк протеина от ваксината и всичко отново сме в началото на пандемията. Само че този път ще имаме не един прост вирус, а един вирус преминал селекция.

Интересно е каква ти е контролната група, в която не се наблюдава същата 90% ефвктивност. Т.е. всички се разболяват със симптиоми. Съвсем отделен въпрос е, че сума народ ей така без боледуване в следващите седмици се сдоби я със задух, я с някой миокардит. А на други капацитетът на белия им дроб е намалял от 300% на 250% от минимума за съществуване. Не се усеща, докато не се натрупат годинки, през които да спадне още. Все пак повечето болести са изследвани по над 10 години, а тази е все още експериментална.

Теб пък ако някой изобщо те чете! Само глупости и безсмислици пишеш.

3евзек

Г-жо Офф, Очевидно ти ме четеш. Иначе как давш оценка какво пиша? Важното е, че ти пишеш много умни неща, но не можеш да уточниш каква ти е базата за сравнение. Или казваш опорките от ръководството са достатъчна база?

Ваксините, неизследваните, засягат имунната система. Както лошата храна, застоялият живот, стресът и други фактори. Отслабена имунна система - всякакви заболявания, вече опасни и за живота.

Искам след приключване на последната вълна да се сравни смъртността в България и останалата Европа и антиваксърите да поемат отговорността за хилядите в повече умрели. Има точни данни колко от завишената смъртност се дължи на ниско качество на медицината и старост на населението и колко е от дебелоглавие. Дебелоглавието ще убие няколко хиляди и ще инвалидизира няколко десетки хиляди.

Преди да имаше ваксини що смъртността беше по-висока? Ако имаше някакви наченки на логично мислене, може би щеше да си отговориш на този въпрос.

Сравни разликите. Тогава беше около два пъти повече смъртност. Сега е над 5 пъти , че и до 10 в зависимост от методиката.

Може да ти изкарам каквито числа искаш. Методиката вика, хахаха. Има си стандарти. Като се удавиш, не го пишат по методика, а те пишат удавен. Или знаеш за методика, където ще те пишат вътрешен кръвоизлив?

Ало, свинчетата, как е положението? Още по една ще ударите ли септември? А после за Коледа? А след това на първа пролет? Нищо чудно, че сте се покрили, то и мен щеше да ме е срам.

Интересно споменяват "Т-клетъчен имунитет", който до сега премълчаваха и възхваляваха антителата. Кога ли ще започнат да споменяват и B-клетките на имунитета?

Още не са прочели урока до там.

Новите щамове - нови милиарди в чекмеджетата на фармацевтичната олигархия.

Все повече заприлича на търговия и бизнес. Няма да се изненадам ако се окаже,че продават чиста водица в тия шищенца.

То че е бизнес, бизнес е, ама дай Боже наистина да е безвредна водица, че комай не е...

щото нали вчера се обърна на Магистрала в САЩ Тир превозващ Модерна Ваксини - на местопроизшествието само Военни се допускат в Пълно БиоЗащитно Облекло, т.е. със Скафандри и дори изразяха Асфалта където е разлива от Модерна ваксината - такова нещо и у Холивудска Продукция не сте виждали, да изрежет Асфалта - явно тая Течност в Ампулите е много БезОпасна!! Да не говорим, дори за обществени личности като Коритаров - умряли след ваксинация!!

3евзек

То и камион с аспирин да се разсипе, пак ще е същото. Да не би да смяташ, че 10 тона аспирин са нещо безопасно?

Аспирина е опасен за асфалта ли? Виждал съм как чистят разлив на радиоактивни варели в САЩ - е не рязаха асфалта. Смятай какво си си вкарал сам в тялото.

3евзек

Г-н За кое бе, шуте?, Не знам от кой Марс падаш днес. Всички лекарства се водят опасни отпадъци. Ти да не мислиш, че режат асфалта, защото е опасно за асфалта? Като разлееш живак на килима и го наръсиш със сяра, това е защото е опасен за килима. Нали бе?

Лъсна, сега ще пишат по 10 пропагандни статии на ден, да замазват положението! За 6 месеца има няма и Ваксините им са за кофата - коя друга ваксина е ставала безполезна по-бързо в човешката история?!

не безполезна, а "Ефективна на 30%"!

"Актуални проучвания показват, че наличните ваксини са ефективни срещу различните варианти на Covid-19" Цяла статия посветена специално върху тема за ефективността на ваксините и ни се поднася само това?! "Ваксините са ефективни", Делта намялава ефективността с 35% за това завършената ваксинация е от изключително значение!? Колко изчерпателно и задълбочено изследване!!! Между другото нали ваксината на Джонсън и Джонсън е ефективана едва до 70% от британският и другият щам. То тогава спрямо делта ще е под 50%?! На това пак ли му се вика ефективност?!

Ефективни са, колко да са ефективни ... От заразяване не пазят, нито от предаване и разпространение на вируса. Ама пазели били от тежко боледуване. Ми те 90% от хората боледуват от ковид безсимптомно, бе! Това значи ли, че неваксинирането има 90% ефективност?!

Идеят че която и да било ваксина може да те предпази от заразяване е пълна измишльотина! Това е мит на интернета създаден я от анти-ваксъри, я от слухове. Пък и никога не се е твърдяло от медицинско лице пред медии, че сложиш ли ваксина си напълно защитен от вируси. Да пазят от това да изкараш вируса тежко и намаляват шанса от смърт. Чак пък 90% безсимптомно за неваксинирани едва ли!? Много от хората които така започнах си отидоха след влошаване на състоянието. А големите ни специалисти можеха само да кажат "като ти е било толкова зле защо не си отишъл в болницата по рано". Същата тази болница която те прати дома на самолечение. А 10-те процента малко ли са? Най-вече като няма как да знаеш да ли си в тази категория или не.

точно защото ваксинирате и оставате огромно количество хора с компрометирани имунни системи (между 2 дози).. се появяват новитебварианти, бре малоумни садисти. Тове се знае от 200г.поне.. плюхте си на образованието за пари.

Защо лъжеш бе? Новите варианти са функция на инкубаторите, в които вирусите се въдят, не на ваксините. Някои инкубатори са ваксинирани, само че това няма отношение към механизмите на мутация.

Отново грешиш. Има си селекция с която се създават нови сортове, спорни коне, спортни кучета. Избираш най-добрите и им позволяваш да имат поколения. Има си и случайна селекция, която не е толкова бърза. При случайна селекция (в неваксинирани) вируса се развива бавно. При специална селекция (във ваксинирани) вируса се развива бързо.

3евзек

Г-жо хи хи, Не греша аз, а ти. Селекцията е процедура, която се осъществява върху вече съществуващи гени. Не създава нови. Ваксината може да селектира някой щам срещу който има по-ниска ефективност, но не и да го създаде. Сега остава да се върнеш някъде в 10-и клас, за да научиш отново какво е селекция и какво е мутация.

Тук спорят ваксъри и антиваксъри , но проблема е в доверието - а то е загубено поради същия този западен модел , където богът са парите. Нима не сте чували за лобизма в САЩ , или че в Брюксел около централата всичко под наем е отдадено на лобистки и подобни фирми ? Нима не знаете , че лекарите изписват определени лекарства за които получават комисионни от производителите , или те пращат в точно определена аптека ? На кого да вярваш ? На платени медии ? Доверие ???

Работата е много по-сериозна. Лекари които докладват за страничните ефекти от ваксините или препоръчват ивермектин губят правата си. Дори и пациента и лекаря да искат лечението което ще помогне, им го забраняват. Ако лекар допусне грешка и пациента умре, обикновено може да бъде съден. В случая с Ковида лекарите са задължени да следват указанията от горе, а пациента като умре, лекаря е освободен от отговорност.

3евзек

Оня ден беше, когато лидер от вашето движение умря след самолечение с ивермектин. Ако е бил отишъл в болница по-рано, може би щяха да го спасят.

Защо не се имунизират тия които нямат никаква ваксина против ковид а да продължават с трета доза вече ваксинираните.Защо 17процента ваксинирани да предпазват с трета четвърта или пета доза тия които само говорят че такова нещо като ковид няма.Или да стане задължителна имунизацията или не карайте хората които имат завършена имунизация с две дози да продължават ,,да пазят,, от разрастване пандемията всички останали които мислят ,че на ваксинираните ще им пораснат едва ли не рога и копита и ще се разболеят от ,,страшни,, болести.

Защото ваксините са ала бала и на 99% от световното население не му трябват ама някои хора добри пари изкарват

Понеже си малоумен- от ваксините организмът се е отслабил и сега се налага трета доза! После четвърта и така натаък! Вече си зависим от ваксината или каквото е там за да имаш поне някакъв имунитет! Какви глупости разпрвяш тука чеваскинираните предпазвали неваксинираните! Васинираните разнасят още повече заразата ве тъпир!

да ги карат, защо да е задължителна ? Повечето хора, които познавам и са ваксинирани, казаха че трета доза няма да си сложат, ако ще да ги уволняват от работа им е все тая, защото видяха, че като заплашиха техни колеги с уволнение, после не ги уволниха като не се ваксинираха и съответно вакиснираните разбраха , че са се прецакали под натиск и принуда !

""Ваксините срещу COVID-19 предизвикват създаването на неутрализиращи антитела, както и на Т-клетъчен имунитет срещу различни дялове на spike-протеина на вируса. По този начин се предизвиква адекватен имунен отговор. В резултат на това различните мутации не оказват голямо влияние върху ефективността на ваксините. Тъй като всички одобрени в ЕС ваксини срещу COVID-19 са кодирани за spike-протеина на базовия вирус, може да се предположи, че въздействието на мутациите върху ефикасността на ваксините е сходно", посочват учените от института "Роберт Кох" в Германия." Я питайте израелците, примерно, дали път това е точно така????

Вижте официалнате данни затова как влияе графеновия оксид на имунната дистема, доколкото си спомням с голяма надежда беше написано, че стимулира Тбклетъчния имуните ;) Не казвам , че в тези псевдоваксини го има, но в следващите ще е официално

Едно предложение от мен: В Гърция днес, 10 000 медици остават без работа понеже са се отказали да се ваксинират. Проекта инсинерстор за горене на евро боклуци в София е на стойност 300мл. Проста сметка показва, че тези пари могат да осигурят месечни заплати от 3000лв. , за цяла година на над 8000 медика. Комшиите сигурно са свикнали на по-високи заплати, но и с 3к в БГ не се живее зле (особенно ако правителството ти те изхвърлило на улицата). Ние ще им помогнем в тая една година да си стъпят на крака и да се огледат за нова работа, а те ще ни ударят едно рамо с пандемията. Държавите с по-висок стандарт вече измукаха голяма част от медицинските ни кадри в чужбина. Защо да не го направим и ние като ни се отдава възможност?

че почти веднага след появата на информацията за нов щам на вируса веднага се появява и ваксината срещу него! Не искам ничии отговор, защото на мен, и не само на мен, ми е ясно, че този който е създал ваксината е замесен и в появата на вируса!

Аналогията от компютърния свят е много подобна, да не кажа същата. Първо се появиха "вируси" чисто за спорта и любопитството, но после се появи бизнеса и се почна... Тук нещата отиват по същия начин. Така, че ако някой наистина иска да реши тоя проблем, просто трябва да се спрат лабораториите които произвеждат тая гадост, докато щетите все още не са толкова големи. Защото е ясно че човешката лакомия няма граници и нещата могат лошо да загрубеят. Само дето няма да говорим за поредния заразен компютър, който лесно се оправя, а за загубени човешки животи, които нямат връщане!

На света няма по-опростена конструкция от вируса. Липсата на клетъчни структури и собствен метаболизъм му позволяват да мутира много по-бързо от бактериите, защото никоя мутация само по себе си не може да прекъсне някакъв жизнено важен за него процес в него самия. Влиянието на мутациите се оценява само като външен селективен натиск, т.е някои варианти са по-заразни от други, защото по-лесно проникват в клетките. След 1 година на масова ваксинация вирусът не само че не изчезна, ами редовно се появяват нови щамове, които вилнеят и сред достатъчно ваксинираните популации. Да гониш вирус с ваксини е като винаги да тичаш след събията, но това си го знаехме още при грипните вируси.

Каза го докторът по какво? 1 година ваксинация? Брей... Я да видим, как лъжеш за тия дето могат да четат графики: https://ourworldindata.org/covid-vaccinations?country=OWID_WRL

Тестванията по света почнаха юни 2020, така, че е повече от година. Дотогава за никакви мутация нямаше съобщения, а медитацията може да е започнала и от първия върху който е поставена така наречената ваксина.

Всяко ваксинирано детенце като порасне ще е отговорен боец в борбата с климатичните промени, срещу расизма, ще посреща онеправданите мигранти и ще ги приема с широко отворени обятия, ще е готово да се жертва за правата на различните и ще е супер боец срещу егоистите, които се противопоставят на властта, която не спи заради нас, ще бъдат безпощадни и ще изградят един Нов Нормален Свят!

А ти още от сега ще си педераст.

сарказма ти е трудно разбираем и за това не проумяват че директно им говориш за докарани до състояние на зомбита лесно управляеми индивиди.

те като започна такива да ви чета в интернет и соросидизма в мен отстъпва на нацизма и аха да се съглася с Мангъров, доцента да ви остави на милостта на природата, тоест да караме по правилата на естественият подбор.

На какъв език е написана статията? Със сигурност не е на български! Някой да има идея?

Да обяснят пиковете на заразени в САЩ (с ден с 280 хиляди) и Израел (с ден с 12 хиляди)? И как в Масачузетс 74% от новозаразените са били напълно ваксинирани?

Днес в Израел отчитат по-малко заразени и много по-малко умрели в сравнение с България.

и ходи си бий веднага трета игла.

Последното давано за Израел в Гугъл е 4864 нови случая. За починали не дават (0), но за предният ден 54. България от предната година е най-зле като изкарвано съотношение на починали къмто заразени в Европа. Преди всякакви ваксини е същото. За 2020г. изкарвана смъртност 3.754% (7576 на 202266) при изкарвана от англичаните 0.2568% (141 на 54906), когато обясняваха колко страшен е английският щам с 0.41% (227 на 54906). Само че за 2020г. тук няма английски щам или почти без значение. Тук броят над половината със сърдечни проблеми, а ранно починалите са все с наднормено тегло.

На българина такава информация не му трябва. Той не се занимава с някакви си измислени американски или германски институти. Българинът се информира от Фейсбук. Там всеки илитерат е свободен да разпространява всякаква харесваща се информация за връзката между ковида и световния заговор срещу безценния български генофонд и маносването на разовия домат на село.

Грубите факти са, че с лудостта утрепаха над 36 хиляди човека за година (от среда до среда) в България, спрямо предната такава. Отваряш НСИ и там си вадиш на Ексел файл, но е на седмици - излиза при търсене на: умирания по седмици. После да си доказват в съда, каква част е от ковида. А тези експерти, непрекъснато си противоречат и може да ги оспориш, като пуснеш тяхно предно изказване.

3евзек

Ало, Някой, А защо всичките 36 000 са в категория ковид, сърдечно-съдови и дихателни заболявания? Защо няма повече починали от лудост, нито от каквото и да било друго? НСИ публикува и умирания по прични за 2020, като че ли не ги коментираш. Защо?

Ооо гледах ги. При 7576 починали лица констатирани с ковид-19 за 2020г., ги изкарваха повече и още едно допълнително. Но въпреки това за починалите от болести на кръвообращението имаше почти 6 хиляди повече починали. Като броиш и че над половината от броените починали лица констатирани с ковида се водят със сърдечни проблеми. Реално от болести на кръвообращението са умрели примерно 8-10 хиляди човека повече. Както и да го сучеш и въртиш и да вярваш сляпо, че броените са починали от ковида, пак не могат да докарат половината от пика на смъртност. От тези хора част щяха да си умрат чисто статистически за този период и изобщо не са част от пика. Както и заместват смъртност от грипове. Реално броените за умрели от ковида, трябва да бъдат броени от под чертата на средно умиране в България.

Тия в НСИ броят за 2020г. починали от ковида 8554. Но виж например: https://divident.eu/1790/274-sa-novite-sluchai-na-koronavirus-spad-v-broya-na-pochinalite/ Където е от 2 януари 2021г. И съобщават: "7604 са починалите лица, при които е бил констатиран новият коронавирус. През изминалото денонощие са регистрирани нови 28 случая." Имаше го и на сайта на здравното министерство. Но няма новини по празника 1 януари. 7604-28=7576 Как после са измислили още хиляда, не знам.

От сайта на здравното връща сега чак от 4-ти януари: https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/171-sa-novodiagnosticiranite-s-covid-19-lica-u-nas/ "7678 са починалите лица, при които е била констатирана коронавирусна инфекция. През изминалите 24 часа са регистрирани 34 нови случая." От къде скалъпиха още хиляда починали от ковида в НСИ, не знам.

3евзек

Ало, Някой, А известно ли ти е, че здравното отчита само постъпилата информация за жертви на ковид до 00:00 часа на съответната дата, а НСИ събира данни от смъртни актове и обощава със задна дата. Не може починал на 30-и декември 2020 да бъде записан като такъв на 05.01, само защото информацията за него тогава е пристигнала. Има смъртни актове, които се бавят със седмици или месеци. Затова и публикациите на НСИ са с месеци по-късно, когато вече всичко или почти всичко е събрано. Не ти е ясно. Но пък си с големите претенции като че ли?

Виждал съм как добавят назад починали 6 месеца по-късно. Например като изчислявах колко са повечето починали. Но пък защо не ги обновяват в съобщаваното от здравното министерство. И от къде 1000. Да не говорим, че всичките са оспорими и тепърва трябва да ги доказват.

точно генофонда държи още, свежораждания

peshoa

Кашата забъркана с този вирус в глобален мащам е толкова необратима, че никога няма да видим признание, че ваксинирането не работи. Ще бъде използван всякакъв ресурс - научен, медиен, финансов, за да се доказва колко е важно да се ваксинираме, че вируса е опасен и така нататък. Много животи са загубени, много съдби са разбити, огромни пари са похарчени както в личен план от хората, така и от бюджетите на сраните. Кой е този, който ще каже със своя авторитет и знания. че всичко е било напразно? Няма такъв. Ясно е, че все повече ще слушаме колко е лошо положението, колко е всичко в името на общественото здраве и бла бла бла. Говори се само за ваксинираните, не се говори изобщо за проболедувалите. А проболедувалите са значително повече от ваксинираните и именно те ще постигнат така мечтания общесвен имунитет, не измислените ваксини. Въпросче - какво става със сертификата след като изтече валидността му? Щом си ваксиниран, се предполага, че си избегнал болестта, но пък сертификата е за определен период. Като изтече какво следва? Влзизаш в групата на опасните? Или нов ваксинационен цикъл? Що за глупости?

Га-га, га-га, гаааааа.....

Какви ваксини? Това са някакви субстанции с "ограничено разрешително за употреба в извънредна ситуация". За ваксини ще може да се говори най- рано след средата на 2024 г., когато има резултати от дългосрочното влияние на тези препарати върху организма. П.С. Не съм антиваксър, защото не става дума за ваксини.

Случайно да си био-химик? Имунолог или нещо тоя сорт? Или си селски дебил?

За сведение: Не, не съм имунолог но съм титолован учен в природните науки. Не по- малко титолован от простаците дето ви обясняват да се ваксинирате. И като учен, знам как се доказват нещата в истинската наука, когато няма в това политика и пари. През хура ми е как приемаш написаното от мен.

ОК! Титолован географ! Или титолован геолог! Или дървен филосов - това също сигурно е природна наука!

3евзек

Г-н ;)) Ако беше титулован, тогава щеше да е твърде вероятно да знаеш как се пише.

Следващия дървен философ, който ще реве, че е чакал за линейка докато едва не е умрял от ковид.

Аз и семейството ми изкарахме вируса средно тежко, а двама мои роднини починаха от вируса и здравната система. Това с нищо не праменя факта , че препаратите наречени тук ваксини не са ваксини. Не ми пука дали ти ще си ги поставиш или не. Написаното от мен е само продукт на уважението ми към истината, като учен.

Спутник V - ваксина ли е или не е според дървената философия?

Вакс, към момента в света няма нещо което да покрива научните и процедурни критерии за ваксина срещу ковид. Както вече написах, това може да се случи не по- рано от средата на 2024 г. Какво тъпия ти мозък не разбра от това?

ОК. Разбрахме научните и процедурни критерии на дървената философия. Мозъкът ми е не толкоз тъп и от дървена философия разбира. Аз самият съм светило, макар и не титолувано в тази наука и имам стотици открития. По тая причина мога лесно и незабавно да различавам истинските специалисти.

Бая простолюдие е сдало багажа от ковид за изминалия ден, обаче взеха да им омекват главите на ганьовците, понеже и ваксинираните се увеличават.

Късно бацо! Пълният цикъл на ваксинация трае към 1.5-2 месеца. Освен това още израеците го казаха преди половин-една година ваксиниран не значи "долу маските, хайде на оргиите". Казаха го ясно - "Продължаваш да се пазиш, да си носиш маските. Намалява се вероятността с % да гризнеш дървенцето".

А стига с тези рисунки,дайте снимка на вируса!Или нямате,а?

....ето ти снимка https://www.microscopeworld.com/p-4317-covid-19-under-the-microscope.aspx

Рисунки има в Националната художествена галерия. Фатай трено и отивай да гледаш!

Ми убуу, ама то проблема на тия дето не се ваксинират не е в това дали ваксината работи срещу тоя или оня щам. Проблема им е, че ваксините не са тествани достатъчно, за да е ясно доколко са безопасни. Така че всеки сам си преценява кой риск да поеме - да изкара Ковид без ваксина, или да си бие ваксина и да стиска палци в дългосрочен план да няма повреди от ваксината. Та така...

Колкото по-голяма е лъжата, толкова повече хора ще повярват в нея. — Адолф Хитлер

...на това разчитат антиваксите

това дето ви насилват не е ваксина никога не е имало работеща за вирусите и преди сега от изкуствено създадените щамове хептен няма работеща.

НОвите щамове нямат влияние в/у ваксината, а ваксината в/у тях. Пак не го измислихте заглавието !

Хайде сега всички форумни експерти ще се изредят да оборват някакво си институтче в Германия, щото Ганчо знае повече и го пише така в интернет, в оня линк дето баба Пенка го шерна вчера.

_stankow

Ами няма влияние. Само дето за новите щамове трябват нови ваксини. Време е да се върнем към нормалното. От десетилетия насам всяка есен излиза нова противогрипна ваксина - за 4-те най-вероятни щама. И всичко си беше нормално и спокойно. Докато не раздухаха истерията с ковида.

Към новината