назад

Кибератака парализира стотици компании в САЩ с искане за откуп

09:03 | 03 юли 2021 | Редактор: Виктор Стефанов 37 5365

Коментари 37

Щом искат 50 мил. долара, въобще не са пострадали малък на брой клиенти...

Спомням си едно криминале тип /боза/ в който разплитането на интригата започваще с това че , числото 3 се изтолзва и сато буква З в кирилицата. За разбиване на някакъв код ставаще на въпрос.

tonk11

Ми какво да правят? Като не могат директно да се качват на кабелите и не могат да накарат сиско да отвори вратичка в софтуера на техниката си, трябва да правят такива примитивни "хакерски атаки".

Лъжат! Може в групата да има и рашъни, може и други насионалности, но групата си действа по американски, на техна територия, с тяхна техника, по техни традиции.!След сгромолясването на двете кули- СТЦ през 2001 год. се убедих окончателно,че ФБР- това по нашите мерки и теглилки е ДАНС, са гола вода.Непростимо е да приемеш в страната си хора от Долината на дългите гащи, да ги обучиш да управляват самолети и те със самолети да докарат страната ти в прединфарктно състояние.Същото е и сега! Да си търсят гепаджиите между своите!

Само който не поживял в някой провинциално градче или село в САЩ,само той не знае какво е да си всред безмозъчни нискокултурни и неинтересуващи се от нищо примитивни потребители на ГМО манджи и домакински уреди "американци" 80 процента от които са латиноси и черни.А и белите не ил отстъпват!НЕ хакери а обикновени апашори ще им разплачат фамилията!

Руснаците виновни. Не стигат ония дебили Солар Уиндс оставили сървърите си хакнати с години, ами сега и тия. Естествено, универсалното оправдание - Путин е виновен !

Баширов и Петров са били там. Много е вероятно ! Почти са ги видели ! Укринска правозащитничка, срещу сериозен грант, е видял бележка в ръката на Баширов подписана от Путин ! Абе те са ! Няма кой друг !

Е нали Дифендър сдържаше руснаците край Крим. Нищо не е сдържал.

Най-зловредните кибер атаки срещу свободния свят идват от дивите азиатски орки без интернет, ток и канализация в Русия, Северна Корея и Китай. Руслямските хакери са толкова бездарни, че не можаха да пробият мрежата на обикновена жилищна сграда във Флорида и в безсилната си злоба я сринаха до основи. Крайно време е демократична Америка да наложи пълни санкции на тоя жалък суровинен придатък на цивилизования свят и да спре да купува от там орбитални станции, космически полети, ракетни двигатели и ядрено гориво за централите си.

Не е ли крайно време да се метнеш от по-високо, че да оттървеш и нас, и себе си от напълно безсмисленото си съществуване.

Нямаш нужда от преглед а от усмирителна риза.

Толкова сме умни и добри, сигурно затова всички ни мразят.

Ами те Петров и Баширов имат брилянтен англицки. Сигурно са англоговорящи разбойници.

Рускоезични по света да около 300 милиона души. Половината от тях са извън Русия. .... По тази логика ...всички Англоезични хакери са от САЩ Англия Канада,Австралия !!?? Логично е да са от тези страни щом говорят Английски ?! Или не е логично !? Запада манипулира отчаяно.

(руск...) за всяка западна манджа, меродия

Зулуми де....

По статистика на САЩ, най-много зулими си ги правят те, но 1 дума на кирилица прави медиите да изпадат в оргазъм с вик: руски хакери !!!

Когато планирано създаваш хардуер и софтуер чрез който да шпионираш и крадеш информация от целия свят в своя полза неминуемо се стига до подобни “инциденти”. Днес почти не се намира софтуер който да оперира с модерните компютри който да функционира без перманентна ОН-ЛАЙН връзка. САЩ и най-верните от компанията им си съдраха аналите да шпионират и крадат информация от всяка една точка по света. То не беше Сноудън, не беше Швейцарската фирма за комуникационно оборудване за посолства на държави, не беше подслушване на ОЗХО, ООН, целия Евро-Съюз. Не бяха Русия и Китай поне докато Сноудън не хвърли бомбата. Днес същите които не са спирали никога да вършат мръсотии в киберпространството шпионирайки, крадейки информация за своя изгода - визирам САЩ, и които го правят и в този момент реват че някой друг им срал в гащите. Господа - каквото повикало, това и обадило.

свиквайте, те това ни чака с глобалната компютризация. Все ще има проблем - технически, некадърност или друг, и най-лесното е да се набеди някой...

софтуер с ъпдейти не ползвам , както съм оставил компютъра/дрелката/телевизора, така искам да ги намеря на другия ден

Щом си мислиш, че и дрелката ти на 30 години има софтуер ясна е работата.

След тая новина въпросната фирма сигурно ще хлопне кепенци. Нещата стават много страшни. А с облаците какви чудеса ще видим не е истина. Като почнат да се разплитат там гигантски чорапи, дето един кържав софтуер ще подаде в гигантския пъзел от парченца, които сглобяват модерна облачна система.

Нали Русия е изостанала технологично, една ютия не може да направи??? Как така ще бръкне в сървърите на най технологичната държава?? Aбсурд!!

За кражби и убийства са много креативни руснаците

Що? То акъл много не се иска за това, иска се да имаш много време и да ти се занимава с глупости. Всеки средно калпав програмист ако му дадеш време да рови ще открие разни пробойни, докато чопли готово софтуерче.

Наистина ? Попитай , някой ,,средно калпав програмист " , какви глупости си написал .

Викаш той софтуера в днешно време е толкова калпав, че дори идиот като тебе може за няколко дни да стане "хакер" и да почне да хаква наред. Бахти малоумниците има на тоя свят !

разпространява се чрез ъпдейтите. А тъпият Скайп през ден иска ъпдейт.

Като не щат суичове от Хуйвей - така им се пада! Хахаххахахахаха! Казия - кампания пълна с женки началнички - нормално продуктите им да са отворени за всички с трикове.

И половината им служители са беларуси и руснаци ... Случайност? не мисля

чисто американска работа. Както предния път, когато ги издириха и ги накараха да върнат откуп получен в биткойн.

Не забравяйте, че единствените доказателства на ФБР за руско участие в хакерските атаки преди години са няколко символа на кирилица в някакъв код Това е единственото което сащ предоставиха на света като доказателство. Всичко останало за твърдения и разни доклади без нищо съществено в тях

Прав си! Руснаците нямат мозъчен потенциал за това. Те са на ниво - как да открадна старо джелязо и да го заменя за водка.

Още не са се развили толкова , че да се боцкат и пият белина ?

Това са съвременните пирати ( разбойници) времената и технологиите се менят но желанието за кражба не

Kaseya са руска КГБ фирма, Случилото се е логично. Касперски са същата работа. Само глупаците ги използват.

Това е като хлорните атаки на Асад, всички следи водят към Русия, нищо че стърчат ушите на американците :)

Към новината