назад

Kлючов ракетен договор между САЩ и Русия е мъртъв, застрашени ли сме ние

08:34 | 02 август 2019 | Редактор: Виктор Стефанов 191 7747

Коментари 191

САЩ заби нож в гърба на ЕС. Точно това се случи. Договорът защитаваше тях. Че ракетата не е далекобойна, си личи дори на външен вид. Че то главата е по-дълга от тялото на ракетата! Как може изобщо да сравняват с крилати ракети като Калибър! Те имат крилца настрани. Както САЩ има Пейтриътите летящи на 2500км. Само договора касаеше разположени на сушата ракети, а не морски. Само че САЩ инсталира реално морска установка за изстрелване на ракети в Румъния, заради което руснаците ги обвиняват, че нарушиха договора. И казаха че натам ще насочат по принцип ядрената ракета Синева от подводници. От най-старите нови на Русия. Считат си я за по-добра от Тридент 2 на САЩ. Двете ракети на 9M729 и Калибър нямат нищо общо дори визуално. Все едно сравдняваш сумист с балерина. Но той Столтенберг се правеше на шут и разправяше как ПВО-то било срещу .. Иран. ;) Крим вероятно наистина е противозаконно подарен от украинеца Хрушчов. Той бе представител на СССР и един вид Русия никога не го е подаравала. Та в останалата към Украйна АВтономна република Крим и град Севастопол си имаше поне една установка за ракета Сатана. Те и върнаха такава там. Имаше си и руска база през цялото време по договор.

застрашени и от страната на Булката пак, както през първата, втората и Студената войни.

Какво ни остава, да спрем да раждаме пушечно месо. Що за проклет геносид ни налагат големите! Та те си го налагат и на техните народи!

Е не! Не сме застрашени! Само дето първата работа на руснаците ще бъде да издуха лудите говеда още докато са на пистата на летището ни граф игнатиево! Което лудите говедари ползват без да са платили и една стотинка тия лайняни боклуци! Същото се отнася и за морските ни бази!

бате куре, споко- в момента руските ракети горят в Сибир. Затва и Путака прати армията да гаси тайгата. Да не мислиш че прати Шойгу там зарад вкусните къпини ? Прати го да гаси силозите

дааа затова не искаше американска помощ

Ето защо американците и техните бази,самолети и ракети са Добре Дошли в България.За да може руските ракети и самолети да си седят в Крим и Русия и ако се наложи да изгорят там.Но не у нас!

Това ги прави цел за удар. Заминават в първите минути на Трета световна война.

От Русия не сме застрашени. Виж от мераците на ФАЩ да разполагат техни ракети у нас съм притеснен

Брей щатите много загрижени за България и Румъния бе! Айде претекст да нацвъкат черноморието с хамирикански бази. Сиктир от желаещи да ни пазят.

До Москва: А нам все равно. To Washington: We don,t care. Ще си го преместя в другия крачол. Още оцеляваме при управлението на ГЕРБ. Не ни плашете с ракетки.

Накратко - засега Щатите са от прецекенета страна, след като си изсмукаха от пръстите повод и едностранно напуснаха договора. Решиха да присъединяват към бъдещ такъв договор Китай, но не и марионетките си. Познайте каква ще е позицията на Москва и Пекин по случая. Русия само това и чакаше и веднага и тя го напусна. По причина, че този договор я спъваше точно в това, където тя има явно превъзходство. Сега просто ще напаснат пусковите контейнери към сухопътни машини /няма да е много лесно, но не е непостижимо/ и "Калибрите/ ще се разкарват необезпокоени като ТИР-ове, комбайни, булдозери, ЖП вагони и каквото още се сетите. И това дали ще сме цел или не и на руските крилати ракети си зависи само от нас. И най-голямата прецеквация за САЩ - този тип ракети обезмислят системата им за ПРО, защото летят над релефа на месността и са извън зоната за поражение на тези комплекси, които са в Румъния и Полша. На Патриота засега не може да се разчита, просто КБЕ му е недостатъчен за конфликти с висока интензивност на ударите от въздуха.

Доналд Рейгън, а? Евала, Викторчо, или който там пореден тъй наречен редактор е отговорен за този бисер, всеки път като си помисля, че няма накъде ерудираното ви "журналистичеко" екипче да ме разсмее повече, успявате да ме опровергаете със страшна сила. Гоуеми сте, на ваше място бих се замислил за собствено комедийно шоу.

четете и руски сайтове,щото там пиши ,че че е посленната война за човечеството и лубимато ви уса барабар с краварите!!!

че руснаците могат да скапят всичко е ясно. виж ако трябва да създадат нещо качествено - тогава не ги търси

руснаците имат ракета със 6 термоядрени глави па 150 Мт и ще ни изпарят безболезнено с иднъ!

Лесно им е на ватниците - Путя им обеща че ще ходят в Рая.

тия ракети в момента горят в Сибир. Иначе Путака нямаше да прата армията да гаси тайгата

Русия подписа договор да не напада Украйна и да няма претенции към украински земи .....ама сами виждате колко може да се вярва на руските лъжи.

Не е казано, че само САЩ имат право да нападат чужди земи, нали? Едните не спазват международно-приети норми, другите да им ръкопляскат ли само?

подобни тревожно-бомбастични статии дали тенденциозно, дали не отвличат вниманието от далеч по-значими събития като огромните руски 'успехи' в сътрудничеството с Китай - 3.5 МИЛИАРДА хектара дадени 'под аренда' от щедрия късокрачко, дето иначе театрално се пуйчи и зъби на Европа. Национално предателство? Нека пишещите се за русофили да коментират..

Към ватните истерици и истерички - за никакви ядрени нападения ии войни не може и да става дума - тежките плуто-путократи са все с имоти и спестявания в 'гнилия' Запад , ние пък построихме вилички и апартаментчета за средното им ниво номенклатура (дето да паркират взятките и откатите). Ще помърсуват малко по границите - щото всичките им съседи страшни ги обичат и туй ще е то. Ударете по един лосионен коктейл и се успокойте :)

Cezarbg

Икандери отдавна има в Крим както и бастион!!!

..и бастион има, и ЛОСИОН!

За сведение на тия дето се правят на журналисти от сайта: Има 1-а "малка" разлика м-у самолет и ракета! Това в детскта градина не са ли ви учили и показвали? Дали правят разлика м-у сърф и танкер...

stankow

Как пък една снимка не можаха да уцелят от дир !? Хайде, нямат военен консултант, ами обща култура нямат ли ? И като нямат (и едното и другото) - ами да не пишат тогава, не е за тях ! В заглавието - "ключов ракетен договор", илюстриран с армейски щурмови самолет Су-25, каква ракета е той ? "Тайнствената руска ракета 9М729" - илюстрирана със снимка на Искандер-М с ракети 9М723 "Русия модернизира силите си в Черно море" - на снимката английски самолетоносач "Кралица Елизавета", дето посмъртно не може да влезе в Черно море, по много причини. И т.н. Нататък какво да коментираме ...

да ти кажа и аз забелязах, че в последно време хич ги няма. Слънчасяли ще да са. Или отпускарско настроение. Ама ако си в бизнеса, плуваш. Или губиш. Сега ако искам да потърсясериозна новина, търся другаде. Тук стана като забавно шоу на новинарски тематики. Статиите приличат на ранг - Направи си сам. Да ме извинят мен, огледалото :))))

И що не ме може Куин Елизабет да влезе в Черно Море, ако може да обясниш? Щото турски самолетоносач присъства, само дето няма (а и скоро няма да види) самолети F35B.

Добро утро! Америка ще води война чрез подлогите си в Европа.

Нито Америка има интерес да води война с Русия, нито пък Русия с Америка. Айде не се превъзбуждайте от всяка картинка с ракета или самолет.

дават безрезервната си подкрепа на САЩ за прекратяването на договора .

stankow

Хич даже не са щастливи европейците. Ама никак.

Калибара не влизаше в договора защото и с морско базиране. Кога рижия дебил каза, че официално излиза от договора в същия ден Путин разпореди да се направят наземни установки. Т.е. Русия знае какво ще последва заради американските ПРО които са прикрити установки в нарушение на договора. С една дума договорите на копие.

stankow

Абе за 3 месеца не се разработва пусков контейнер за крилата ракета. И не се правят 6 опита. Изложиха се руснаците, за какво им трябваше ? Може и да не са нарушили договора, но дадоха повод на американците.

Путин каза, че при евентуална война, ще бъдат унищожени не само базите от които са изстреляни ракетите против Русяи, но и центровете за вземане на решения на НАТО. Това означава, че НАТО-вския център за управление в София, ще бъде един от първите цели на руските ракети ...

Ако удари и Банкя ще е добре.

руснаци = агресори

Вероятно имаш двойка по история. Вероятно четеш еврейската версия на историята на Света. Тяхната е много странна. И няма общо много с реалността. А иначе Русия обикновено е нападана. След което изпраща агресорите до дома им. За това войните, които води започват на тяхна територия и свършват на чужда. Но това не е агресия. Както и определения от вас, евреите Иран като агресор. И се оказва, че за последните повече от 300 години не са нападали никого. Но за това пък те са нападани. Да те питам, как се чувстваш, като лъжеш и мамиш хората?

Ако беше чел историята, щеше да знаеш, че САЩ след 2-та световна война са водили над 100-войни.

да,да...обикновенно е нападана Русия....от страшните прибалтийски републики , Финландия - зимната война 1939-1940 , Полша 1919-20 , Украйна , Молдова и Влашко - Кримската война , Япония 1904-1905 ( тук Япония напада първа - къде ? китайският Порт Артур дето са се насадили руснаците ) Обикновенно печелят викаш.......добре се справят в Кримската война , полската ( Битката за Варшава ) , ПСВ и Руско-Японската. А за ВСВ и Зимната война ( тя си е голям срам ) дето се водят крайни победители , мерси от такава скотска пАбеда

С тези 8 (осем) изтребителя, които ще получим след 4 (четири) години няма за какво да се притесняваме ! А да, и да не забравяме за ракетите, които стоят на съхранение във военно-историческия музей ! И не на последно място - нашата огромна и боеспособна армия !

8 F16 са много по-мощно и точно оръжие от 8 руски Искандера. И могат да се използват многократно.

Cezarbg

Боже колко си проззз!! Как можеш да сравняваш ракета която лети на космически скорости със самолет дето и 2000км в час с!!а той та ф 16повече от 1700повече си неможе че отиде двигателя!!!ш

Виж колко тежи бойната глава на Искандера, виж и колко боен товар високоточни оръжия носи 1 F16 - кеф ти ядрени, кеф ти конвенционални.

Към това дабави и военния министър: томбак патриота и сме цъфнали и завързали...

Русия ще последва СССР

Ценно изказване на чумавия. И Нострадамус се е борил с чумата.

stankow

Къде, до Берлин ли ? Може, ама дано не се наложи !

Докато Европа служи само и единствено на интересите на Америка, няма да живеем спокойно и свободно.

с отпадането на този договор оневиняват горбачов и той ще се кандидатира за президент на Русия

МИ АЖЕТЕ КЪДЕ МОГА ДА ОБМЕНЯ СТОТИНКИ В КОПЕЙКИ, ЩОТО НАЛИ СА КОНВЕРТИРУЕМА ВАЛУТА И ТРУДНО СЕ НАМИРАТ))):, ЧЕ ИСКАМ ДА ОТИДА ПРЕД РЕДАКЦИЯТА НА ДИРА И ДА Я ЗАМЕРЯМ С ТЯХ))):

Според мен много сме застрашени,но не от ракетите,а от демографската криза,от обезлюдяването на селата,от разрушената икономика,от деградирането и лумпенизиране на хората,от поведението на примитивния ни елит,който ни излага непрекъснато -особено с това,че демонстрира,че не само не можем да се управляваме сами ,но и не искаме!?Засрашени сме от откровено слугинското поведение на този елит спрямо силните на деня!?Даже и от африканската чума по свинете сме застрашени!?... За какво им е на руснаците да насочват към България ракети,даже ако тук има американски бази... та това е една разрушена като след война територия!?

ЩЕ ТЕ ВКАРАМ В ЗАТВОРА ЗА ВРАЖЕСК ПРОПАГАНДА!

Отменянето на Договора за забрана на САЩ и Русия да произвеждат, изпитват и разполагат балистични и крилати ракети с наземно базиране с обсег от 500 до 5500 километра ще застраши сигурността не само на България но и на САЩ. Русия започна производство на нови хиперзвукови крилати ракети, които не се засичат от радарите тъй като летят на малка височина на зигзаг с обсек на действие от 500 до 5500 км. Разположени на Крим, Камчатка, Курилските острови те спокойно могат да достигнат България и САЩ. Освен това тези крилати ракети могат да се разположат и на атомни подводни лодки, бомбандировачи, изтребители и да се приближат още на по близки разстояния до набелязаните цели и времето за реакция след изстрелването се намалява на 2-4 минути.

Особено съм притеснен от тия разположени на Курилските острови.

Ракетите не са безплатни и се разполагат само там където е много необходимо. Съответно, ако в България няма постоянни американски военни бази, няма да има и насочени към нас руски ракети. Двете вървят в комплект. Отпадането на договора за нас нищо не променя. Договора не ограничава ракетите с морско и въздушно базиране. Значи, ако са искали да насочват към нас ракети са могли да го правят, но не от кея на Севастопол, а от кораб в залива на Севастопол. Или от самолет летящ над Севастопол. Въобще да забодеш ракета в стационарно съоръжение е мноооого тъпо. Това една лесна и чуплива цел. Руснаците не са толкова тъпи.

stankow

Не е стационарно, а мобилно. И е много умно, защото при лошо време корабът не може да излезе, самолетът не може да излети. А наземният комплекс винаги стреля, при всяко време.

При оттеглянето си от договора Русия ясно заяви: Няма да разполагаме такива ракети с ядрен заряд, докато САЩ не разположат подобни ракети в Европа. Ерго, ако такива ракети не се разположат в България, няма никакъв проблем. Друг е въпроса, че САЩ ясно заявиха: Няма да има нов договор, ако към него не се присъедини Китай. Всеки да се сеща кой и защо развали старият договор. Но по тази логика може да се попита, защо само Китай, а не всички официални и неофициални ядрени държави

Аз лично не се чувствам застрашен. Аз сметки за оправяне с руснаци нямам. Нямаме интереси към техните територии, нито те към нашите. Американските бази в България - да си се оправят с руснаците и да си воюват с тях ако искат. САЩ им дреме за България и ако се наложи ще ни шитнат и ще ни жертват без замисляне, ако интереса им го налага. Съответно, дреме ми на мен за инетересите на САЩ. Ако искат с някой да се бият, да ходят да си намерят място, най-добре в САЩ и да се бият. Съвсем са се объркали, че аз бих се вдигнал и да се бия срещу руснаци или срещу когото и да е за американските интереси и за да може американския режим да завладява нови държави. Ако има война, руснаците имат координатите на американските бази в България, да ги думнат и въпросът за нас е приключил. И нашето участие в историята.

русия има най добрите оръжия на планетата!! америка е принудена да признае превъзходството на русия!!

какво превъзхоство бе, смешник! Тоя път русия и Юк не са ви съюзници, а врагове... Наакахте се с победата през ВСВ, но тя дойде с тяхна помощ!

Застрашена е само руската икономика, която и без това се задъхва. Семействата на всички управляващи и олигарсите не живеят в Русия отдавна. Финансите им също не са в руски банки.

Леееко си се объркал. Не живеят първата реколта олигарси-евреи. В момента всичкото по-читаво е в Русия. Защото знаят, че една санкция и парите им отиват. Не случайно, след Крим 2014г само за седмица от САЩ изтекоха руски капитали за около 120 млрд. Събитията с Дерипаска го доказаха. А финансите на по-умните руснаци отдавна са в руски банки. На запад ще има запори и конфискация. Руснаците не са толкова тъпи и се изтеглиха. Нужно е малко да си актуализираш инфото. Това се случи изминалите 5 години. И промените са на концептуално ниво.

......Абе грух иди си в любимата кочина мужикия и там си грухти колкото искаш,....а ти в България ми сега като те хване свинската чума, ще трябва да те ефтанизираме,...бегай в сибир докато не са дошли ветеринарите!

1.ти нямаш право да ми казваш къде да ходя, както и аз не ти казвам на теб. 2.имам право да изразявам свои виждания, които може да не ти харесат, но това не е мой, а твой проблем. 3.ако се мъчищ тъпо да ме обиждаш и засягаш с някаква свинска чума и пр., ще ти кажа нещо, което много ще ти хареса: писал съм си никнейм "грух" заради скудоумни глупави и елементарни хора, като тебе, който веднага се хвана на въдицата и започна да ме обиждаш тъпашки и неинтересно.естествено, аз мога да се кръстя както си искам, например "окото на тигъра", но тогава тъпите мишки няма как да се хванат. 4.а ако прекалено много те дразня - винаги може да се срещнем, та да уточним нещата - мирно и тихо, естествено, и да видиме от какво ще се получи луканка.Представи си, че, въпреки никнейма ми може и да не съм прасе. айде, със здраве и пак ще си пишем тук.

Да, застрашени сме от самите себеси. На път сме да си изберем нов оправяч - Славиту. Галъп вече думкат тъпана.

Типично. Пропагандистите са написали, в какво САЩ обвиняват Русия, но не са написали, в какво обвинява Русия САЩ. За да бъде по-коректно, ще спомена само едно от нещата, в които Русия обвинява САЩ: Пускувите установки на ПРО на САЩ в Румъния и Полша са всъщност универсални ракетни пускови установки, снети от корабите и монтирани на сушата. И защото от тях могат да се изстрелвят непопадащите по досега съществувалия ДЛРСМО ракети Томахоук, Русия твърди, че САЩ са нарушили договора. Естествено, САЩ твърдят, че нямало било да ги използват за Томахоук и също толкова естествено руснаците твърдят, че не вярват на уверенията на САЩ. А дали сме застрашени ние от прекратяването на ДЛРСМО? Не повече отколкото бяхмва застрашени вчера или оня ден. Защото руснаците отдавна обявиха, че обектите от ПРО на САЩ в Румъния и Полша са цели за първи (може и изпреварващ) ядрен удар. Базата на ПРО в Девеселу е на 80-85 км от Плевен (зависи от кой край на града ще мерите) - който не вярва , може да провери в Гугъл мапс. Дали това е опасно за България? Ами сигурно. Ама при ядрена война е без значение - ние изчезваме при всяко едно положение.

Има тактически ЯО, не е задължително да изчезнем при всяко положение, ако сами не се пъхаме сред целите на ЯО. Та не е все-тая каква външна политика водим. А традиционно смятаме, че няма значение.

Външна политика на окупирана територия? В скоро време ще видиш външната политика на колонията натовапена с ядрени бомби. Рижия иска ние да го отнесем вместо америка. Затова ни зароби с модел 1974 г. носещ атомни бомби. И про ще ни наложат бъдете спокойни овце.

Е това е най-същественото ти в цялото писание, което лично нас засяга и ни интересува: "Ама при ядрена война е без значение - ние изчезваме при всяко едно положение."

Можели да изстрелват Томахоук! Ми ватна гугутке, нали уж томавките за нищо нищо не ставали - заглушавахте ги, отклонявахте в Сирия, ако някоя успяваше да мине я бухахате с лопатите. Елементарна логика липсва в пропагандата ви.

Човек, ама ти наистина си тъп. Не став въпрос кой какво заглушава, а за наличието на такива ракети и явни нарушения на договора от американска страна. И следва руска реакция. Боже, от къде ви намират такива примитиви. Америка не прощава. Всички отиват там различно умни и не след дълго стават еднакво тъпи. Изключенията са ужасно малко.

'наличието на такива ракети' е в руските фантазии - какво можело да се зареди в пусковите установки. Иначе ватните форуми са пълни с хвалби колко по-голям от обявения бил реалния обсег на Искандерите.. Не толкова от Томахавките трябва да се страхуват ватниците а от наследника на Пършинг 2. Подмокряха се когато тези ракети бяха в Германия - вече ще са в Полша!

Нали затова се задава въпроса, дали сме застрашени бе, морук! При ответен удар, за кого ще са последиците? Аман от тъпаци!

Тези установки в Полша преди 6-7 години казаха ,че ще пазят Европа от удар от ИРАН малко смешно но проверете. Русия им предложи да направят съвместна ПРО САЩ не се съгласиха и изградиха собствена система за да се пазят от нападение от ИРАН който както иска така да го разбира.

Предлагали били руснаците.. те голяма ПРО са си изградили, няма що..

Какво значи 'ние изчезваме'? Русия, дето обитаемата и площ е по-малка от тази на САЩ какво мислиш я чака?

Kлючов ракетен договор между САЩ и Русия е мъртъв, застрашени ли сме ние - не !!! Просто ще ни избият, а ние ще сме щастливи от това , че ни обръщат внимание !

На този единствената му цел е да завладее и подчини икономически и политически целия свят, независимо на каква цена и кои ще са жертвите!

Всички са застрашени. Съвременните лидери на великите сили САЩ и Русия се оказаха не на нивото на предшествениците си Рейгън и Горбачов и върнаха света в мрачните му години на превъоръжаване и ядрени заплахи. Жалко за целия свят.

Всичко е заради ВКП-то на кпаваристан и комисионните на Пентагона.

Добре бе Викторе , защо не написа и за позицията на Русия за да разберем истината? Виж коментарите и следващия път бъди разумен.

Отговорът е много прост: За това са му платили, продажна душица...

Само завършен тъпак не вижда, че ФАЩ си гледат САМО ТЕХНИТЕ интереси и ще ни пожертват НА СЕКУНДАТА !

Странно, авторите на писанието някак странно прескачат да информират нас дебилите, за претенциите на Русия към САЩ(разбирай НАТО) - разполагането на ударните безпилотни самолети и ПРО " Пейтриът" в Румъния с възможности за изстрелване на томахавки?

Руски братушки, от сърце се извинявам за нашето предателство и всичката кал, която изляхме по вас последните 30 години !

Направо ги разчувства и разплака.

раССия ГУБИ МНОГО ЯКО енергийният монопол в доставките на газ за ЕС. Поради което - очаквам да търси с всички сили ИЗОСТРЯНЕ НА ОБСТАНОВКАТА в Европа и буквално търсене на сблъсък! Справка- десетлетната сага с Туркменистан, приключила с пълен разгром на раССия на газовият фронт! А сега вече идва и ТАНАП и за ГАДпром СТАВА СТРАШНО - превръщат се в един от многото доставчици на газ и трябва да се борят със Свободният пазар! Нямат вече нищо "гарантирано"! Скоро ще клекнат и на Украйна...

Явно това дето си го пуснал тук е било от поза клекнал. Дано да не си ял нещо развалено, че ще ти мирише. Иначе когато се опитваш да мислиш напъвайки се трябва предварително да прочетеш написаното от историята преди да ползваш носителя на информацията за забърсване на нечистоплътните ти "мисли". Историята казва едно- Русия никога не кляка пред никого за разлика от българските политици, .които само да им скръцнеш със зъби и се отзовават в поза партер

Съмнявам се да разполагаш с истината. Ако я знаеше, щеше да знаеш, че Русия не е монополист на доставките на газ. Щедро са предоставили който иска да си внася сгъстен газ от САЩ. Ама няма особено желаещи, защото американците дерат кожи с цената. И още нещо, ако имаше представа що е това истина - в момента руснаците не насмогват с доставките на газ за Европа. А Азерския газ минава през конкуренти и цената малко расте. Отделно, Турция искаше да придобива газта на входа на своя територия и тя да го продава на изхода. Това не знам как се реши. Но ако е така, забрави за ниска цена. Все повече се убеждавам, че синоним на тъпота това е русофобия.

Редактор: Виктор Стефанов, пак боза и дезинформация. Интересно, защо мнението на руснаците е маалко по-различно и не съвпада с американското. А таза в България не успяваме да разберем, какво казват руснаците. А може би такова укриване на информацията не е случайно? И цели да предизвика определени мисли и емоции у местната популация туземци? Нищо не се научава за американското ПРО в Румъния и Полша, което е с двойно предназначение, в нарушение на всякакви договори. Ама това са детайли. Които пречат лъжата да бъде представена като истина.

"Ама това са детайли. Които пречат лъжата да бъде представена като истина." Точно това е.

"Според Тигнър, ако Русия реши да разположи новите си ракети в Крим, това сериозно ще застраши България и Румъния." ... а самолетчетата, дето заробиха да изплащат нашите поколения, ще пристигнат като след дъжд качулка.

Защо ли не се безпокояхте как сащ и нато раполагат даже ядрени ракети около Русия а сте седнали да квичите че Русия както всяка една себеуважаваща се суверенна страна ще направи всичко възможно да си защити суверинитета???? НЕ Русия вие виновника за напрежението ама хората са казали че който е свикнал да пълзи няма как да се научи да лети....

При един ядрен конфликт между сащ и русия - ще литнеш не само ти, а и българия и румъния. сащ си гледат интереса и други да са жертви.

Към новината