Коментари - Призрачният Лесидрен с филмовата къща на хълма Губе | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Автор Калина Петрова

Шипково и Лесидрен в Тетевенския Балкан??????????? И Троян сигурно е там.

Лесидрен = секретният обект 17 и циганинът прегазил 3 деца!

Наистина жалка картина е компленса,а личи колко е било хубаво /лично съм го видял/лНо пък селото,природата и хората са хубави!Но за мен най-хубавото е кооперацията,която произвежда месо и местни продукти по БДС-кренвирши /ама истински/,македонка,абе каквото ти душа сака!!!

Виктор Пасков писател? Най-обикновен клакьор!

Къщата е собственост на СБФД /Съюз на българските филмови дейци/,замислена и построена от Въло Радев,кайто е родом от Лесидрен,със средства на творческия съюз.Уникална къща на уникален автор по проект на арх.Богдан Томалевски.За съжаление СБФД не е в състояние да я стопанисва,дава я под наем, а наемателя никога не е би добър стопанин.

средства на творческият съюз?? какво трябва да означава това?? отделяли са си от творческите хонорари и са го построили, и то не къде да е, а в селото на тоя онзи?!

не хвърляй трици по хората - сигурно тези ВЕЛИКИ ИМЕНА СА НАЗВАНИТЕ по тази земя?!?!? Названи, ама в гъста материя от плът и горделивост - И ТОВА Е БЕЗ ЗАВИСТ И ЗЛОБА, МОЛЯ!

Колега прав сте, едно време му казваха Твор4ески дом ;) Каква филмова къща... Това е по4ивната им станция.... Ако не са я продали....

не са го надушили англичаните и друрите пумяри за да го осерат и оповръщат. всъщност идеален образ на това какво сме като народ нация и държава

е, вие , русские не сте нито народ, нито нация! за вас няма страшно да ви дойде някой! научи български, тогава пиши из форумите! дотогава си драскай по вратите на тоалетните!

реклама, рекламаа, рекламаааааа!!!! елате да се отъркате в отминалото величие на ретрокинаджиите ни!

Тръпки ме побиват от маниакалното его на тези "кинаджии". За тях ние бяхме стрижени овце в смрад и потиснатост, а те комунистически божества.

Всъщност, не бяха кинаджии. Практически бяха жалки и евтини проститутки на болшевишката пропаганда. Нищо, че гламавите меценати от сиело и до ден днешен им се кланят.

написано в комуно-кретенски стил с 90% фира откъм смисъл... - пак, рода на шефката, а!?

На статията де. За другото не питай. Абе, така ли живее средния български селянин, в такива палати ли? А къде дои и рие, къде тори и сее? Нали трябва да праща пари и издържа внуци-студенти на Албиона или зад океана?! Барем те да знаят четмо и писмо. Ей, не дразнете хората, поне тази светла сдедмица. Все по-често нещо започнаха да пускат реклами и картинки на листовки със снимки на богати трапези, меса, салами и луканки, а от екрана куп дебелаци се надпреварват да "свалят4 баба си за някаква къща и да се тъпчат с отбрани мезета. Гадно е на жаден да му показваш бълбукащо планинско поточе, направо си е садистично и се наказва /все някъде и някога/.

Еленския вир и язовир Сопот си ги имаше и преди много години.Къпех ме се на вира,въпреки че предпочитахме, басейна-селски но басейн. Призрачен не-обезлюден да.В това село имаше 1.Промкобинат -с над 1000 работника,в това число влизаха и цехове от съседни села. 2.Елпром,Завод-2.-Спомагателен на Елпром Ловеч. 3.Горско Стопанство-със собствени спомагателни стопанство и цех. 4.ТКЗС-Така не долюбваното от някои стопанство,предаваше стотици тонове малини,сливи,овце,агнета,крави телета,мляко.. Пиар статията не ще помогне да се възроди това наистина хубаво и богато село,а съжаление размило се и безвъзвратно загубено във времето на демократичните ценности ценности.Бавно но сигурно Лесидрен изчезва от географската карта.Младите нямат препитание,дори може един ден да се търсят лесидренци,в Германия,Италия,Гърция,Испания, САЩ..... София,Ловеч Тетевен,Троян,Плевен,Варна.... . За да не стане хубавия райски кът наистина призрачен.Само Угърчин ще е вечен,но и там лесидренец е силния човек.Така че надежда някаква има.Поздрав на всички лесидренци,които ще прочетат написаното, Честит,и спокоен Велик-ден

Mиришеш на пръст в тиквата

Arkadiy Andreev

Кажи защо?Това ли можа да измислиш,което ми подсказва че не си от Лесидрен.

Хубаво, ама Българско!

Добър чиляк си, ама тъпанар.От българското по-хубаво няма, но трябват очи за да го видиш, ум за да го проумееш и запазиш и сърце за да не го оплюваш