Отнеха лицензите на четирите фирми заради соята

Отнети са лицензите на 4-те фирми за производство на продукти с марка „Стара планина”, след като бе открита соя в предлагани от тях продукти.

Обратно в новината

Коментари - Отнеха лицензите на четирите фирми заради соята | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"в същото време фирмите се опрадават в чесновата подправка, която са сложили, имало соя. Ами да не сте я слагали тази подправка, категоричен бе земеделският министър." -- Много правилно!

Браво, Жоро!!!

Дотук добре. Законът си е закон, редът-ред, ангажиментът-ангажимент. И стига са ни лъгали. Да се криминализира!

Абсолютно е прав министър Найденов,има принципи и ако искаме да станем читава държава трябва да ги спазваме!

Ей, най-накрая да се намери един свестен министър и вие пак сте неблагодарни! Няма угодиня на този овчи народ!

Напълно подкрепям действията по отнемане на лиценза! В стандартът ясно е казано без соя. Извинението, че соята е попаднала с подправките или по друг начин, е още по-абсурдно, защото показва, че няма никакъв входящ контрол. По същия начин с лекота може да слагат и радиоактивно месо и да се извиняват, че те не знаели, то така дошло. Не става просто!

Ако това се случи примерно в Дубай, производителя направо отива в затвора !....

БРАВО на Министъра-ветеринар!!! Така се прилагат закони, наредби, стандарти във всяка сфера! Време е да се научим да спазваме пРавилата на иГрата!

ям си домашно месо и си ми е екстра .Вие се тровете като вярвате

сега ще регистрират нови фирми и продължават да произвеждат

Защо да се охарчват. Могат да работят и без този лиценз както до сега. Който иска да си купува от продукта на другите фирми защото тъй или иначе разлика няма освен в парите

Ей, ама на този народ не може да му се угоди....Тези фирми били най-добрите, % бил пренебрежимо малък....Ами щом най-добрите го правят, какво остава за другите, бе ливади? Който иска да яде соя - има си такива продукти. Вместо да поощрите министъра, че най-сетне някой се опитва да направи нещо в тая скапана държава, вие...

след като е прието "да няма соя", означава да нЯМА.Не е важно колко.Няма е = 0, а не 0,....%. Дано министъра продължи да работи все така.

аз съм съгласен със строгите глоби. ако производителите не знаят какво слагат в продуктите си то кои ще знае? такива извинения са прах в очите. ако ще ставаме европеици трябва да следваме правилата до буква, а не както ни изнася. продуктите "стара планина" са на цените на колбасите в белгия и франция, макар да не са със същото качество. работната ръка в българия е много по-евтина от в западна европа. българските производители нямат никакво оправдание!

Напълно съм съгласна с мнението на министъра. като искаш да произвеждаш "Стара планина" ще произвеждаш по рецептата . Стига с тези шикалкавения. Пак ли да сме излъгани . И то в храната, която ядем. Срамота е! Навсякъде тарикати, които да печелят на наш гръб и да ни тровят

Трябва да има крайни мерки, а не то 0,5 не е нищо утре ще намерят 0,8 -0,10 пак няма да е нищо и така докато си тръгне по старому. Нашия овчи народ има нужда от крайни мерки, за да се научи първо на понятието правило и после да знае защо трябва да се спазва.

Крайно време е да се научим да плащаме за грешките! Стига измъкване и мрънкане. Соята може да е попаднала в месото заради подправките - ама какво искат - аз ли да ходя да им проверявам подправките. Ако и месото толкова гледат... Щом пише на етикета без соя - то не трябва да има соя. Иначе става българска работа - пише, че няма, но всъщност има, ама е малко, ама пък този път било повечко... стига!

Абе никой ли няма да ми отговори?? Имат ли право да слагат консерванти в "СТАРА ПЛАНИНА"???????

Абе браво браво, ама какъв е проблема на тези фирми на които е отнет лиценза да си направят нови фирми - с нови марки...само ще сменят табелите и да си вземат нов лиценз? Трябва да ги ужилят финансово за да има някякъв ефект от санкциите!

Точно същия, дето пусна в БГ-то канцерогенното 100-на годишно ирландско. А и той преди си имаше биснес с месото, сега го управлява жена му. В природата нищо не се губи.

УВАЖАЕМИ Г-Н МИНИСТЪР,ИМА ЕДИН СТАР ВИЦ,КОЙТО ИРОНИЗИРАШЕ ПРОСТОТИЯТА НА СТАРШИНИТЕ.ТА :"ВЛИЗА СТАРШИНАТА В ЛАЗАРЕТА И ПИТА ЗАЩО ТЕЗИ ВОЙНИЦИ ЛЕЖАТ ТАМ.ОТГОВАРЯТ МУ,ЧЕ ЕДИНИЯ ИМА 38с,А ДРУГИЯ Т-39 С.СТАРШИНАТА КАЗВА:ЩО ЗА ЛИГАВЩИНИ?ЩЕ ГИ ПРИБИРАТЕ,КАТО СТАНАТ С ТЕМПЕРАТУРА 50 С.АМА ДРУГАРЮ СТАРШИНА,ПРИ 42 С,БЕЛТЪЦИТЕ СЕ РАЗПАДАТ.ШЕГУВАМ СЕ,БЕ,КАТО КАЧАТ 20-30 ГРАДУСА,ПРИБИРАЙТЕ ГИ И ТОВА Е". ИСКАМ ДА ВИ КАЖА ,ГОСПОДИНЕ,ЧЕ Ф-МА "САМИ М"Е С НАЙ-ХУБАВИТЕ КЕБАПЧЕТА,А "КЕН"С НАЙ-ДОБРИТЕ КРЕНВИРШИ , МНОГО ПРЕДИ СЕГАШНИЯТ СТАНДАРТ. ЖАЛКО,ЧЕ СТЕ ИМ ОТНЕЛИ ЛИЦЕНЗА ЗА ТОВА КОЛИЧЕСТВО СОЯ.

Правилно. Затова е тоя стандарт за да се спазва. Да си правят вътрешен контрол фирмите, вътрешни анализи и това е. Който не го отърва да си тъпче саламите с говна.

Хора помислете си къде остана нашето месно производство?Къде изчезнаха хилядите глави едър и дребен добитък? Значи има нещо гнило в нашета политика.Ако милеел за нашето селско стопанство,то земеделския министър да не се занимава с кокошкарски истории ,а да направи тъка,че да се възроди селското ни стопанство.Това го казвам независимо,че подкрепям земеделския министър.Щом няма наше производство на месо означава,че нещо не е наред .За мен ако това производство се възобнови ще означава,че наистина се влагат истинските суровини.И до като това не стане,не вярвайте на контролиращите органи,а си купувайте само месо.Защото другото е съмнително ,независимо на коя фирма е .

Така съм свикнала с добавките, та не ми е вкусно без тях!Повредили са ми вкуса!

Това е такава простотия. Сега като отнемат лицензите на тези фирми какво ще стане с хората, работещи там? Със сигурност 99% от тях нямат нищо общо, но ще си изпатят и те. Занимавам се с търговия на едро с месо и, повярвайте ми, по-добре е да се яде соя в колбасите, отколкото хилядите химикали и боклуци, с които ги пълнят. Реално соята си богата на белтъчини и много полезна.

Значи казваш, горките хорица - нека продължаваме да ядем боклуци. Я ми изброй, като си толкова запознат, "хилядите химикали" с които се пълнят МЕСНИТЕ продукти от "Стара планина".

Отнемат им лиценза за производство на продукти "Стара планина", не им спират напълно производството

Занимавам се с търговия, а не с преработка. От технолози съм чувал, че в стандарта има пропуски и всичко е един маркетингов трик. Нищо повече.

Ами яж си производството. Аз като си смеля у дома , чисто месце от бут , или беконче , какво ми е ??? Всеки случай не съм изкуфял да говоря глупости. Ако ще има стандарт , той трябва да се изпълнява, ако не , не ! Тъй ли е Седларов ?

Поздравления, г-н Министре!

Браво.... така трябва.. твърда ръка... писнало ни е да ни правят на луди и да забогатяват за наша сметка... още проверки трябва... само контрол.. колкото и да са скъпи анализите, като има хванати в злоупотреба да платят достатъчно

БРАВО!!! Сега остава и да отнемат лицензите и на САЧИ - затова ,че ръга консерванти в СТАРА ПЛАНИНА!!!

Поздравявам министър Найденов! Дано да успее да се пребори с 20 годишното безхаберие България!

Лицензи се отнемат, хората ръкопляскат, а истината е че г-н министъра има бизнес с месо, и разчиства конкуренцията. Това е. Хубава работа, ама българска. Много бързо всички забравиха, че точно г-н Найденов е този, който внесе тонове канцерогенно месо от Ирландия преди няколко години, и го продаде на пазара.

Абсолютно си прав. Продължава корупцията, а народа се радва.Министърчето бойково разчиства терена за собствени фибми, а народа се радва.От това по-тъп народ е....

Е това е, аз например не си спомних за това заразено месо и чисто човешки се зарадвах, но явно зад всяко добро дело стоят нечии интереси. Добре , че има хора като вас да ни го припомнят!

БРАВО! Ако наистина им ги отнемат - гласуван за ГЕРБ, дори и като съм аполитичен този път ще се вдигна до урните!!!

Везми и прочети и останалите коментари след кото не следиш развитието на министъра във времето - не само в месото, но и навсякъде цари разчистване на пазарите и налагане на олигарси

Прочела съм ги. Установих, че мушениците в тази държава са много и голяма част от тях са се изходили по въпроса. Определено производството на истински колбаси по стандарта "Стара планина" им бърка в интереса и не им изнася.

за прав пат от 20-тина год.има случаи на барзи и екстрени мерки от страна на едно правителство срещу тези фирми ,които ни предлагат храни несаотвецтващи на правните норми!ако не е организираната от т.н."опозиция"борба срещу налагането на ред в страната,бг отдавна да е стапила на нов пат!враща се вярата ми в бадещето на бг! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Браво на министъра!!!Надявам се да няма никакви компромиси по отношение на контрола на качеството на храните ни. Искрено се радвам на този човек за усилията,които полага в тази насока.Крайно време е българинът да има вяра в нещо!!!

Браво! Това е единственото правителство, което работи ясно и открито,прави смени на свои хора прозрачно, наистина води някаква борба. Затова е тази яростна съпротива ,дано издържат!

Браво на министър Мирослав Найденов! Оставете приказките , че имало малко или малко повече соя , че произвеждаме жертви и четирите фирми били "малко" виновни. От опит знаем , че в БГ-то като им разрешим 0,5% те ще наблъскат 5% . Така повече не може! Като е предписано да няма соя , трябва да я няма и стига с оправданията! За да се оправи страната трябва здраво да се пипа , иначе българските мошеници за пореден път ще победят. Не трябва да се огъваме , като отрежем главите на още няколко , останалите ще помислят дали да се пробват да го правят.

Прав е министърът и за допинга и за пълнежите от соя и други продукти и за това,че с качеството на храната не бива да има компромиси.Ръжен и тояга, иначе с бай Ганьовщината няма управия.

браво за втори път този министър си заслужи заплатата. Не съм богат ,но не съм и беден и за това искам като си купувам български салам или луканка да знам че вътре има месо от животно,а немлени кожи, соя или тоалетна хартия колкото и да са безвредни те тове не ме интересува искам си месото в месарските магазини. пък ако някой държи да си купува соя с боя на коятопише кренвирш халал да му е но некада се знае та ще има избор. инче се докарваме до 18 век да си правим луканката в къщи ако искаме да има месо в нея или сиренето ако ще е с мляко и тн и тн евала

има ли соя?има.отнемат им лицензите и край.докога ще ни правят на балами?

Браво на министъра, щом има стандарт и те са получили лиценз да произвеждат продукти по този стандарт, няма оправдание за соята, ако ще и в минимално количество. Ако искаме да си ядем соя, продават отделно кълнове, не трябва да ни я налагат скришом, не е полезна, колкото се твърди и е винаги гмо.

това е начинът за пладнешко увеличаване на цените на продуктите като уж, държавата не се меси. Къде по света има кренвирши и наденици по 8 щ. д. или 7 евро за кг?

Браво! Поздравления за Министър Найденов! Продължавайте така да си дъжите на думата и по този начин да защитавате българите!

Точно така.Трябва да им се отнеме сертификата.Това,че има соя ,значи ,че нямат никакъв качествен контрол в заводите.Другия път ще са по - прецизни като си избират доставчици на подправки.Трябва и сами да си пряват лабораторни иследвания на всички съставки за продуктите по този стандарт.Трябва да сме безкомпромисни и да се наказваме.Ще видим резултата.

Всеки, който познава човешката природа знае, че трябва да прави добри продукти, които да нямат нужда от реклама, за да успее! С издигането на човешкото съзнание (да, дори и в България това се случва) печалбарите ще стават все по-малко на брой! Ти, който четеш!!! Дойде време да избираш дали да живееш във фалш или да бъдеш истински човек ! Успех :)

Има соя - ИМА ! Щом има направо да ги затварят, не само да им отнемат лицензите ! Всичко е пределно ясно написано в стандарта. Всеки може да си измисли, какво ли не и да обвини, че някой друг бил виновен. Щом е така, нека си търси правата от доставчика си на подправки има си съдебен ред, по който да си търси обещетение за пропуснати ползи и вреди !

Уви в България са така нещата. Сега изведнъж станахме строги, но да не би преди като нещо е било вредно в храната да са правили така. Например някакъв глобили условно и глобили, защото сгазил някакви патици. Не казвам, че не е заслужено - даже подкрепям! Ами хората, които ненормалниците прегазват или убиват ПТП?! Или пък тези, които източиха милиони - защо правят такива знакови операции и процеси - само пясък в очите!

Първо искам да поздравя за навреме взетите мерки! Не трябва да има компромиси. Двадесет години беззаконие научиха много хора да се изказват като някои по-долу, че видите ли законът бил много лош и фирмите, престъпили условието за качество са чисти като сълзици. Законите трябва да се спазват от всички хора, а за фирми, големи компании и политици трябва да е много строг!

И да не им отнемат лицензите, аз вече ги осъдих. Не купувам продукти на тези фирми!