Мечка разкъса шест овце в Смолянско

Мечка е убила шест овце край смолянското село Чокманово. Стадото наброява около стотина овце и е собственост на 78-годишният Гавраил Чолаков.

Обратно в новината

Коментари - Мечка разкъса шест овце в Смолянско | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

мигрантски маршрути и каруци с малцинства? Егати "мечката" егати чудото! Лъвски прайд да беше, щеше да тръшне една до две. Следете сега у кой двор или каруца висят щавени и дъбени овчи кожи за зимата.

Кой ебаси етоя Герой, ти, го попиташ, а Той, е като Лайно в порой!

Барем да беше хрърлила на чеверме и да ги думне по- приготвени някак си. Определено мечката е търсела мляко за малкото си и като е видяла, че нещо са бъгави пущините и е отървала и овчаря от тях.

На някой яката му се е приходило на лов за мечки.... Усещате ли работата?....

Майка му мечка!

Пуснете я в Народното събрание. Ако се справи - и в Министерски съвет.

Чета ви писанията, мили хора, и недоумявам. Не ви ли е ясно, че тук ни искат резерват - било за мечки, било за цигани, било за бежанци. В Асеновград пазят циганската махала, мечките не се отстрелват, бежанците се приемат "солидарно". Само за мен, средностатистическият български данъкоплатец, не се грижи никой, че и ме навикват даже, ако се обадя. Аз обожавам Родопите, ама заради европейските пари за екоравновесие, вече ме е страх да ида и там на почивка. Мерси за което. Сигурно ме чакат в Германия да почивам, а?

Ко придлагаш? - мечката на кифтета, а циганите на сапун и си решаваш проблемите, а? Само, че сичките мечки да изядеш и сичките цигани да изтребиш ти пак ще си останеш тъп, грозен комплексар. За вродените ти пороце лек, за съжаление нямаV

В родопите има мечки - има проблем. Няма мечки - няма проблем. Има вълци - има проблем. Няма вълци - няма проблем. Обаче има лисици и пак има проблем и диви котки понякога - още по-голям проблем! Не мога да разбере, защо правителството ги развъжда тези смрадливи хищници, вместо да се постарае да се засели гората с розови понита и еднорози! А как е при вас на балкона? Решихте ли в града проблема с бългливите гълъби, които серат безогледно навсякъде. Ако не сте го разрешили, сигурно много се стрхувате да не ви цвеъцнат силитра я на главата, я в окото, я на коприненото бельо!

стой си на балкона, и никога не идвай тук! ни на работа, ни на почивка! дори пътьом не минавай!

Ще ви отговоря на всички вкупом. Първо, предлагам да има ред и да има държава. В Родопите надали са щастливи от безконтролната популация. Щастливи са само екофондации, пари за мечки ще има. Същото се отнася и за циганите - ред трябва. Дали да идвам в Родопите - ти, байно, явно не си оттам, защото без туристи там са загинали. Те и руснаци чакат с нетърпение. А гълъбите по балконите са си биооръжие, и то заради лошата градска хигиена. Обаче тук пак идваме до точка 1 - ред й трябва на тая държава, отговорност за населението, така да се каже.

Не е мечка, а мече и не е разкъсвало а си е играело. Къде е бил овчарят?! Кучетата?! Не пипайте мечето! Само със спрей може!

со спрей си намажи дупарата га те яхне мечока и си вържи комбалите дан изпадат га се опулиш

грабвайте пушките!

Мечките трябва да се пазят със всички възможни средства. Те са диви животни, и изчезнат ли мечките - значи е изчезнала Природата. Само че, друга Природа - няма.

Мечката е измисления тотем наугрофиско татарите, двой прадеди. Вероятно за това си така зелено настроен, иначе ти дреме за природата. Важно е ония, на изток да са добре.

шибан булгаристан

....само един не балгарин може да напише подобна низост !

по изключение си права.

Цигани, мечки, и все нещо ни пречи? А защо до сега да не са кастрирани? Баргъс паша зачий е? Че, и "Войводи"! Я, Бойко да ги погне! Отпраха задници?

иди на хладно!

въоръжена ли е била?

по-добре мечка да ми открадне фцете и да ги изяде (или просто да ги убие за кеф), отколкото сигааните!

Защото ако са сигаанете няма да има обезщетение.

Това овцете на Бисер Киров ли са? Нали беше неговото село..

Сигурно са неговите, и мечката може да е негова.

Следваща новина: Куче изнасили пор...

Freedom ЗА МЕЧКАТА!!! ;-) ХО ХО ХО

Хубаво, иди да и го изпееш!

Това стадо 3-4 кангала да го пазят - не мечка ще го дави, ами цялото село може да се изсели другаде.

и защо трябва да е анадолска порода псе? нямаме си родни такива или просто си любител на анадолските неща?

Не знам какво те сърби от анадолското, но тук то не е важно - просто кангалът е най-голямото овчарско куче, а го има и у нас.

Кафява мечка в района на южна Бавария - Алпите, разскъса овца есента на 2014 г. Германците изпратиха ловна група, която слага капани да улови или убие мечката. Едва след два месеца успяха да я отстрелят, тъй като е опасна за хората в доста слабонаселеният район, който тя обитаваше. Не разбрах какво ще стане с мечката от с. Чолаково, ще чакаме да нападне човек или...?

а комунист, и не да го нападне, а да му... курнелията...

... кво чолаково, бе... чокманово!

Понякога човек може и да сгреши, дали Чокманов от Чолаково или Чолаков от Чокманово.... неволна мисловна грешка, човешко е, нали или ...?

Нееее! Ще чакаме да дойде да опъне, белким ти вкара малко акъл!

Мило помиярче, моли се да не те срешне мечка, дето е яла вече овчо или козе месо! Наричат ги стръвници..., но ще бъде късно за да го разбереш.

чокманово бе неграмотник, отиваи на сянка, то бива, бива ама...

Понякога човек може и да сгреши, дали Чокманов от Чолаково или Чолаков от Чокманово.... неволна мисловна грешка, човешко е, нали или ...?

не разбрах - кой ще го обезщети?Застраховател ли? Сто овце са си грижа,но и докарват приличен доход.

Ал

Тези, които защитават мечките.

Гошо, внук на дядо Гавраил, много Саздърмата е обичал! Този факт, съм го проверил, и мисля какво ли е направил? Гавраил много стиснат е бил, на ден по бучица, му е давал Гошко Диво карате тренирал и, напоследък, 130 кг. станал Един ден, в Меверето, искал, а другия за Армията говорел! Отофчата масс сее побъркал. Там свиня никой не е виждал!

иди на сянка!

.....jaлко за стоката на овчаря...обаче масовото разваждане на мечките (стравници)би било едно мноого добро решение на проблема с инвазiята от орки !

Голема работа, бойко за трети път е мин. пред. на тая държава а вие ме занимавате с глупости!

"Овца разкъса шест мечки" Е новина.

Сигурно е овца стръвница.... ;)

Ти да имаш нат100 уфце, и Мечка шес, да ти изяде? Плачеше, и, си говореше: Защо мен незяде стрвнице? О, Не! Нямам думи повече!

не стой на слънце!

гладна мечка хоро не играе :)

Je suis Мечка!

европеиските - френски мечки са педали и лесбиики :) та не знам ти от кои си : je suis pede маи си от онези продажните а ха ха

Интересно как ще обезщетят "собственика", когато защитената баба Меца изяде някой ЧОВЕК, който се разхожда или бере гъби!!! Когато се правят закони за защита на някои животни добре е да им се осигури прехраната и да бъдат защитени хората ....

Странна работа, имал човека прилично голямо стадо, а къде са били кучетата?Толкова ли не му е дошло на ума, че 2-3 от едра охранителна порода трябва да гледа?Ако му се е свидело да храни кучета за охрана, негов си е проблема.Често пъти икономиите излизат повече от скъпо.

Бях тръгнала за селото за да си взема това-онова. Мед основно, риба от магазина и такива неща. На изхода на селото ме пресрещнаха група овце и ми викат: Чшшш мецо, сега ще те плющим! Та всичко си беше чиста самоотбрана. Бях си вдигнала ръцете, а овцете скачаха с засилка и се удряха в тях.

Мечката е изпратена лично от Путин, след подробен инструктаж,къде,кога и колко овце да затрие. Целта е да се всели страх в очето население у нас, да се дискредитира корумпираното управление на другаря Борисов, както и да се експонира на тревожните тенденции произтичащи от негативното влияние на еврогейският съюз

На тия овчарските кучета стават само туристи да хапят.

Дано не посегнат на мечката за няколко овце. Мечките са на изчезване в Европа и са под закрилата на закона като изчезващ вид. Дано не се намери някой кретен като онзи ловец-убиец от Ловеч който ей така за собствен кеф, без нищо да е налагало това уби леопарда Алонсо, даже не направиха опит да упоят животното. Дано мечката се измъкне невредима че по тези географски ширини ловци кретени колкото щеш.

Дано не си ти с детето си на мястото на овцете,тогава друга песен ще пееш!

Няма да пее, ще платят обезщетение на жена му!

Недей да кълнеш защото всичко се връща като бумеранг.

Не може да не я бастисат. Мечка която е станала стръвница се убива, за да не прави бели, защото не само овцете, а и хората имат месо. А за разлика от вълка, мечка-стръвница не се колебае да нападне човек.

не четеш ли, само овце и убила, каква стръвница какво човешко месо какви 5 лева, дрогиран ли си какво ли, халюцинираш ли от дрогата

Мечката е на изчезване в Европа, но не и по Родопа. В планината има райони, където гъстотата им надвишава 11 пъти нормалното, за да се изхранва мечката от един район само от горски плодове. Гладът ги води при хората, а държавата ги защитава без да прави необходимото за да ги държи настрана от хората. Това става с посаждане на овощни култури в гората, а не само сеч.

Е, все още има Мечки в България ... това е хубаво.

Мечката тряя са убий, зер ни млеко дава, ни месо, ни вуна, че и стоката бастисва!

Милата Баба Меца, тя, душичката, е била много гладничка!

Е, груба грешка бабо Мецо! Който от нас смени менюто заминава на оня свят където има кошери без пчели и овце без овчари с пушки!