Над 60 000 ферми извън стандарта на ЕС

Между 60 000 и 65 000 ферми в България не покриват към момента европейските изисквания за хигиена на млякото, а 24 000 от тях продават мляко на пазара.

Обратно в новината

Коментари - Над 60 000 ферми извън стандарта на ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Извинете ,,,,,,,,,,,,много от одавна се чувствам като пълна нула но сериозно се съмнявам по селата да живеят 65000 души или можеби някои имат по три ферми за 1,2,и3 категорий и произвеждат контрабандно мляко ,Можеби за това цената на сиренето се срина под десет лева за килограм

Преди 10 дни мой познат ходи до съседна Сърбия и донесе сирене, чийто вкус бях забравил отдавна!... Не бях вкусвал подобно нещо от детските си дни! В България всичко се прави от сухо мляко, което се внася откъдето падне!... Специални благодарности на г-н Иван Костов, който премахна БДС!... Напред към суроватката от местната бакалия!... А МЕН МЕ ПРИТЕСНЯВА, ЧЕ ВИЕЩИТЕ ТУК ДУМА НЕ ОБЕЛВАТ ДА ИСКАТ СЪЩИТЕ ПРОВЕРКИ НА КРАВЕФЕРМИТЕ НА ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ - ГОЦЕ, ДОГАН, КОСТОВ, СОФИЯНСКИ, СИДЕРОВ! ДА, И НА КРАВИТЕ НА БОРИСОВ, РАЗБИРА СЕ! ЕЙ, НАЛИ СТЕ МНОГО ПРИНЦИПНИ, УЖ?! ИСКАЙТЕ ПРОВЕРКИ ЗА ВСИЧКИ, БЕ! ИЛИ ЦЯЛАТА ВРЯВА Е, ЗА ДА ГУШНЕТЕ ПАК МЛЯКОТО?! НЯМА ДА СТАНЕ! МНОГО ПЛЮНКИ И СЪЛЗИ, А И ГЛАД ВИ ЧАКАТ!... ДС ЩЕ Я ПРАТИМ В ИСТОРИЯТА! Моля редакторите да поправят грубите грешки в статията и да се извинят на читателите си! Под професионалното ви достойнство е постоянно да пишете глупотевини! За какви 60 000 ферми пишете, когато в България има по-малко от 300 общини?!...

Между 60 000 и 65 000 ферми в България?!... Бе то дали има толкова останали крави, къде ти ферми!... Ако една крава прави ферма, то може да има 65 000 ферми. Но тези ферми се причисляват директно към ДРЕБНИЯ бизнес, който не може да покрива стандарти за по-едър. Нима по този начин държавата иска допълнително да смаже дребният производител?! Млякото, което се продава на улицата е в пъти ПО-КАЧЕСТВЕНО от това в магазините!!! Абе престанете да натискате хората бе! То бива да се играе по свирката на Запада, бива продажничество, но вашето минава всякакви граници! Как да отговорят на тези изисквания, след като те са създадени така, че да са изпълними само за страните, в които има пари?! Хората се чудят как да си хранят животните, вие се чудите как да им сложите още някоя административна простотия на шията! Е, това и по турско не го е имало! Срамота и грехота е българско правителство да защитава интересите на чуждите производители, като им разчиства пазара от неудобните родни такива!... Искаме си истинското краве мляко от нашите си крави! Не стига, че не останаха хора по селата, ами дайте сега и на шепата останали да ин вземем залъка от устата и да ги прогоним! Срамота! Просто се чудя как сме оцелели толкова векове, като не сме отговаряли на никакви европейски стандарти! Хан Крум дали е знаел какво опасно мляко е пил, а като се сетя за липсата на всякаква хигиена при Аспарух, мале, мале!... След 22 години съсипване и потискане на животновъдите и кравите, повечето от тях напуснаха отдавна и направиха кариери в други земи! Тези, които са останали, с много труд изкарват поне някакви средства, за да си хранят децата и телетата си и да си плащат сметките! Затова дори и да се навие някой умен и честен да се набърка в тази отврат, наречена у нас кравеферми, той просто няма средства за целта!... Sorry, ще избирате измежду това, което се предлага - най-малко почти некорумпираното и що-годе долу-горе честно правителство!...

Тия ферми с по една крава ли са, или ги гледате във фейса ?? Ако деиствително има толкова ферми, с поне четири човека персонал (на поне десет крави), за каква безработица говорим ???

Хахаха. Аз поне съм се къпал при Онгъла, пък те в Западна Европа откриха личната хигиена към XIX век. Напред да покрием повече "Европейски" нормативи:-)

Моля редакторите да поправят грубите грешки в статията и да се извинят на читателите си Под професионалното ви достойнство е постоянно да пишете глупотевини! За какви 60000 ферми пишете, като в България има по-малко от 300 обюини!

Даже са 86,000!!!

...диляна славова ше оправи всичко...ура!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Абре, хора - а кравите ни дали са по европейски норми? Че да не се окаже, че като оправят фермите, ще се наложи да оправят и кравите???

60 000 ФЕРМИ В БЪЛГАРИЯ - че то няма толкова агнета бре от де тия ферми

А МЕН МЕ ПРИТЕСНЯВА, ЧЕ ВИЕЩИТЕ ТУК КОМСОМОЛЦИ ДУМА НЕ ОБЕЛВАТ ДА ИСКАТ СЪЩИТЕ ПРОВЕРКИ НА КРАВЕФЕРМИТЕ НА ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ - ГОЦЕ, ДОГАН, КОСТОВ, СОФИЯНСКИ, СИДЕРОВ, ЯНЕ... ДА, И НА КРАВИТЕ НА БОРИСОВ, РАЗБИРА СЕ! ЕЙ, НАЛИ СТЕ МНОГО ПРИНЦИПНИ, УЖ?! ИСКАЙТЕ ПРОВЕРКИ ЗА ВСИЧКИ, БЕ! ИЛИ ЦЯЛАТА ВРЯВА Е, ЗА ДА ГУШНЕТЕ ПАК МЛЯКОТО? НЯМА ДА СТАНЕ. МНОГО ПЛЮНКИ И СЪЛЗИ, А И ГЛАД ВИ ЧАКАТ. ДС ЩЕ Я ПРАТИМ В ИСТОРИЯТА.

Преди 10 дни ходих до съседна Сърбия и ядох сирене, чийто вкус бях забравил отдавна... не бях вкусвал подобно нещо от детските си дни! В България всичко се прави от сухо мляко, което се внася откъдето падне. Специални благодарности на Г-н Иван Костов, който премахна БДС. Напред към сурватката от местната бакалия. Поздрави П.

След 22 години съсипване и потискане на животновъдите и кравите, повечето от тях напуснаха отдавна и направиха кариери в други земи. Тези, които са останали, с много труд изкарват поне някакви средства за да си хранят децата и телетата си и да си плащат сметките. Затова дори и да се навие някой умен и честен да се набърка в тази отврат, наречена у нас кравеферми, той просто няма средства за целта. Сори, ще избирате измежду това, което се предлага - най-малко почти некорумпираното и що-годе долу-горе честно правителство...

това е демагогия.дават ти пари и после ги връщаш.

Да! Трябва да се стегне тази пасмина! Вместо да работят и да доят все повече мляко - те мърморят! Ако не им стигат средствата от една ферма - да отворят втора! Това не им е времето на Гоце от Сирещник или на тройната коалиция, когато кравите бяха подлагани на унижения и нехуманно отношение! Смърт на комунетата в животновъдството, европейска свобода на добитъка! Мирослав Найденов - президент!

Искам си истинското краве мляко от нашите си крави и не стига, че не останаха хора по селата, ами дайте сега и на шепата останали да ин вземем залъка от устата и да ги прогоним! Срамота!

Абе престанете да натискате хората бе! То бива да се играе по свирката на запада, бива продажничество, но вашето минава всякакви граници! Как да отговорят на тези изисквания, след като те са създадени така, че да са изпълними само за страните, в които има пари? Хората се чудят как да си хранят животните, вие се чудите как да им сложите още някоя административна простотия на шията! Е това и по турско не го е имало! Срамота и грехота е българско правителство да защитава интересите на чуджите производители, като им разчиства пазара от неудобните родни такива!

Ако една крава прави ферма, то може да има 65 000 ферми. Но тези ферми се причисляват директно към ДРЕБНИЯ бизнес, който не може да покрива стандарти за по-едър. Нима по този начин, държавата иска допълнително да смаже дребният производител?! Млякото, което се продава на улицата е в пъти ПО-КАЧЕСТВЕНО от това в магазините!!!

1. Ако имам два бика - това кравеферма ил що е тогаз??? 2. Ако 1 крава = 1 ферма ---> какви са тия инвестиции от 20-40,000 лева? Може би трябва да й осигуря помещение с джакузи и климатик, дали да не й наема масажистка да й разтрива вимето??? Истината е, ЧЕ ТЕЗИ ЩЕ ЗАТРИЯТ НЕ САМО ЖИВОТНОВЪДСТВОТО!!!!

Какво общо имат "ТЕЗИ". Животновъдството в България е затрито отдавна.

Между 60 000 и 65 000 ферми в България... Бе ти дали има толкова останали крави, къде ти ферми...