Ще тестват футболни фенове с дрегер, искат наказания и за родители

Полицията обмисля да въведе безпрецедентни мерки преди футболни срещи с висока степен на риск, съобщи старши комисар Валери Йорданов - директор на СДВР. Столичният кмет Йорданка Фандъкова ще настоява за двойни санкции за фенове хулигани.

Обратно в новината

Коментари - Ще тестват футболни фенове с дрегер, искат наказания и за родители | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Що някой се не сети да пита полицията дали все пак не са постъпили неадекватно и прибързано? Дали не са соварвали палката върху всяка глава с шалче, само защото не бяга достатъчно бързо? Или ги гледа не достатъчно любезно? Как се изцвръкват 3500 човека през една врата за норматив - с бой по последните ли? И дали са лумпени всички, които са отнесли палка без да има защо, вследствие на което са престанали да действат разумно? На какво са му били потенциално изложени колегите на този там не знам, ама ако някакъв урод си позволи да ми млати детето, само защото е привърженик на един отбор .....

Алоо, загрижения родител, какво ти търси там детето бе? Като не искаш да го млатят работа по мачове няма. Ще си седи вкъщи и ще подкрепя любимия отбор от дивана.

Докато не бръкнете в джоба на хулигана или на родителите му няма да има оправия. Друснете им яка глоба плюс покриване на щетите на потрошените превозни средства, да видим дали ще трошат и чупят, като че ли са докарани от джунглата.

И ТАКА СТАВА......ТАКА ТАКА, ДА ВИДИМ КОЙ ЩЕ ТРОШИ ТОГАВА....ИДИ СИ НА СТАДИОНА, ГЛЕДАЙ СИ ЛЮБИМЦИТЕ, КЕФИ СЕ В РАМКИТЕ НА НОРМАТА И ...СИ ХОДИ ПО ЖИВО ПО ЗДРАВО.....А НЕ СЛЕД МЕН И ПОТОП....

Родителите трябва да контролират децата си, тяхната агресия на мачовете, а едно от средствата е- да не ги презадоволяват и да ограничават финансиите им за тези "спортни " прояви.

Най-добре е без публика да играят. Една година да не се допуска никаква публика по стадионите. След това, ако няма промяна, забраната се удължава с още 5-10 години. Аман вече, само лумпени дюндюркаме в тая държава.

и защо тук В Америка НЯМА такива простотии, напротив на стадиона се ПИЕ БИРА

ТРЯБВА ТОТАЛНА ЗАБРАНА НА МАЧОВЕТЕ МЕЖДУ ДВАТА ОТБОРА, ДОКАТО НЕ НАМЕРЯТ НАЧИН ДА ОВЛАДЕЯТ ТАЗИ СГАН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТОВА НЕ СА ФЕНОВЕ, ТОВА Е УМОПОБЪРКАНА , БЕЗФОРМЕНА , БЕЗУМНА , ЖИВОТИНСКА МАСА.....ЩЕ ТРОШАТ НОВИ КОЛИ НА ТРАНСПОРТА, СТАДИОНИ И Т.Н. , НЕЩО ЗА КОЕТО НЕ СА ДАВАЛИ ГРАМ СТОТИНКА.....ЗАБРАНА ДОКАТО ДВАТА КЛУБА НЕ ИМ НАМЕРЯТ ЦАКАТА...КАТО ПРЕТЪРПЯТ ЗАГУБИ-ЩЕ МУ НАМЕРЯТ НАЧИНА....

Защо тези изродчета се наричат "ФЕНОВЕ". Това са комплексирани дрогирани или пияни младежи, които ходят не да гледат мачове, а да се забавляват като се бият, чупят, палят и убиват. Проблемът може да се реши от раз - просто да се направи справка как милицията от времето на соца се справяше с наченките на агресия по стадионите!

Тоя с дългия нос пак се мъчи да политизира нещата и се мъчи да ни вкара в гражданска война и е време вече да му облекат ризата.И той хвърляше димки в залите.Най се дразня от Сашо Диков,че сега поне 15 дена ще мрънка в ефир,ще вика "свидетели",ще изкарва полицията виновна,защото Цветанов и Борисов вече не го смятат за журналист.И са прави,защото той само мрънка и все другите му виновни.

Фръцнидубкова да си гледа града с хилядите проблеми,дупки и кучета,а не да забранява публика на мачове,само защото некадърната и очевидно работеща за Лефски полиция не може или не иска да опази спирките от вандалите!!!Вместо да арестуват погромаджии по улиците(дали защото те всеки път се оказват от ДС отбора),милиционерите пребиваха хора с шалчета.А смотаната кметица да си иска парите от полицията и от застрахователя-тракторист.

Знаеш ли кво, защо не си изберете една празна поляна феновете на Левски и тия на ЦСКА и там да се изтрепете мирно и тихо и да не ни занимавате повече със себе си. В събота вечерта някакви простаци ми пяха до 2 сутринта под прозореца, псуваха и викаха. Нали се сещаш през къде ми беше, че са от ЦСКА или че са от Левски, че имало заговор срещу тях и тем подобни простотии. Пречиха ми да спя и докато не викнахме полиция не се изметоха. От къде на къде ще тормозят цял квартал, защото имало някакъв си мач, айде баста бе!!!

Седмици преди дербито всички медии истерясаха на тази тема,както и собствениците на клубовете.Крайно време е да си играят некадърните мачове само пред треньорите и резервната скамейка.Стига тормоз над софиянци при всеки мач-затворени улици,вилнеещи вандали,страх, по кои места ще минат пияните и дрогирани пикльовци.Градът е като при война.

Що за квалификация - спортно хулиганство? Хулиганът навсякъде си е хулиган и деянията му са по-скоро криминални. Защо в Англия за проявил се на трибуните хулиган по бързото производство, без адвокат, закопчават хулигана и го пращат за две години "на топло" - в затвора. Мигар там няма демокрация, или няма ЯНИ ЯНЕВ да ги защитава от фашизоиди?

A кой ще покрие щетите на частното имущество? Колата ми е със счупено огледало и стъкло - тъй като колата ми е по - стара от 5 години не мога да отсраня щетите в сервиз на застрахователната ми компания и ще получа обещетение по експертна оценка. Тази оценка обаче няма да покрие сигурно и 50% от парите, които трябва да приготвя, за да се отстранят щетите ...

толкова много охрана платени от наш джоб,друг път без охрана ,нека се трепат а после ще броим броя на жертвите.затвор най малко до три години за такива фенове.

Бухахаха, тоя Янев пак не си е пил хапчетата. Е по такива изказвания за щяло и нещяло и връзка и без връзка се познава популизма и жаждата за власт на всяка цена. Друго си е да мяташ димки на сбирките на СДС в Пловдив, нали Яне?

Да забранят публиката на футболни клубове,които предизвикват безредици и щети-ама не за един мач,а за един сезон...да видим тогава какво ще е

Глоба за родители има и в момента !

Реагира се мигновено. Кога е ставало това преди аз нямам спомени.Браво похвално е

ВИНАТА за СОЦИАЛНОТО НАПРЕЖЕНИЕ е в ПАРЛАМЕНТА !!! Родителите не са виновни,че децата им живеят в лишения, глад и мизерия ! Затова си изливат злобата на улицата и стадионите ! Време ви е да се замислите ОЯДЕНИ ЗАДНИЦИ !!!

Ама те, родителите за нищо не са виновни. Виновни са всички други, но не и ТЕ!

Абе вземете си стегнете децата а не търсете вечно вината в другите! Или най-лесно е да обвиниш останалите за некадъростта си като родител и да можеш въпреки обърканата ни държава да възпиташ добри деца! Хайде отиди прибери детето си от улицата и плати за щетите които е нанесло на обществото!!!!

Няма спор, че управниците ни са за убиване до един. Но мисля, че е доста нахално да ги караме да носят отговорност за това, че има хора, които не могат да възпитат децата си правилно и им липсват първите 7 години. Каквато и да е ситуацията в страната, ако един родител си е бил на на мястото при възпитанието на детето си, то независимо дали е на 16 или на 26 няма да кърти огради по стадионите и да кръстова в пияно състояние центъра на София.

Аз не искам твоя идиот да ми създава ядове на мен, защото следващия път ще му събираш чарковете из улицата. Като ти е виновен парламента - ходете та, не ми трошете колата. Кретени...

Точно така! В училище, сме виновни учителите! На стадиона и улиците, полицаите! За всичко останало Парламента! Само, че днес проверявах тест - страшното беше в това, че децата с арабски имена са се справили по-добре(пък все аз ги уча)!? И това е трайна тенденция.

С парите за билет детенцето може да си купи баничка и да не гладува,а с парите за пиене и дрога,може повече неща-например анцунг и да ходи да спортува.Така ще си изразходва излишната енергия,а не да си изкарва злобата върху хора,коли и пейки.,,Една майка отишла при мъдрец ,да го пита как да възпита новороденото си дете.-Колко е голямо?-попитал мъдреца.-На два дни е-отговорила майката.-Късно е,чадо.Да беше го довела по-рано."

На това не му се вика социално напрежение а престъпен вандализъм и хулиганство, ако живеят в "лишения глад и мизерия" от къде взимат пари да се надрусат напият и да си купят билет за мач, където да вилнеят а не да гледат спортна проява !?? Полицията действа много адекватно обаче, за такава сган само як бой, жандармерия и присъди по бързата процедура по 2 - 3 годинки да отидат да си поизливат злобата в панделата !

За разлика от 90 процента от ГЕРБ управлението, Фандъкова се опитва да си свърши работата. Ако се захване с песовете и чистотата в града ще я призная за най-добрия кмет на София след 1989 година.

то че родителите имат вина за невъзпитаните и агресивните си отрочета - спор няма ама откъде накъде родител ще отговаря за хулиганските прояви на детето си !!!???? родител може да отговаря имуществено за вреди, причинени от непълнолетното дете, ама да глобят бащата, защото сина му е псувал - това е комично

Егати объркания коментар - хем родителя има вина за агресивните си отрочета, хем що да отговаря за хулиганските им прояви?! Естествено че трябва да отговаря!!! Не може всички да страдат от тъпотията на родители на тези идиотчета без морал и възпитание!!! Всичко тръгва от семейството!! Родителите са най-виновни!

А кой да отговаря за детето ако не родителите.

В много държави е така . Родителите плащат глоби за изцепките на децата си . Аз лично смятам че е правилно

нека футболът мине на твърда самоиздръжка. Така много бързо всички клубове ще фалират, няма да има мачове и съответно агитките ще се разпаднат. То без друго, това, което играчите правят на терена не е футбол.

Някой да прочете НК , преди да пише и да предлага глупости .......

Това за родителите трябваше да е въведено отдавна, а до това защо не се спазват и прилагат, вече приетите закони е от чист мързел. После заплатите - ниски, цените - високи, ами вършите си работата както трябва.Не е нужно БОРКОР да анализира нещо очевадно-ЛИПСА НА МОТИВИРАНИ И ОБРАЗОВАНИ КАДРИ.

Я Я очевидно знае много и по въпроса с футболното хулиганство. В тази връзка, той или отново приказва ей така, за да припомни за себе си, или наистина е замесен в организирането на тези вандали, които нямат нищо общо с футбола, а са една банда пияни и дрогирани безделници, които най-после трябва даси получат заслеженото от закона. Само си помислете какво щеше да им се случи във Великобритания, Германия или САЩ. Ето такава демокрация ни трябва, а не флиртуване с престъпници като тези "футболни" хулигани, или по-точно казано, обикновени и откровени хулигани.

Някой задава ли си въпроса ЗАЩО СА ТОЛКОВА АГРЕСИВНИ младите хора.Явно има причина.

Защото няма казарма!

Всички "фенове",които чупят,бият и псуват са ПЪЛНИ ИДИОТИ.

Стига с този Яне Янев бе не разбрахте ли що за стока е Вече започвам да си мисля че и МЕДИИТЕ У НАС НЕ СА СТОКА

Вместо да се спускаш пред лавини в Банско, много по-голяма тръпка е да налагаш полицията и то съвсем безплатно !

Тези олигофрени, които пишат закони и наредби не можаха да разберат, че санкцията трее да е проста и ясна, а не от X до Y лева.Заковаваш я на X или на Y и толкоз.Противен случай е очевидно, че има възможности за импровизации.

Какво ме интересува какво си мислел Яне Янев? Във всяка тема ли трябва да присъства Яне Янев и да налагате тенденционо неговото педераско мнение? За каква милиционерщина говори? Та ако беше така мислите ли че щеше да се стигне до такива вандалистки прояви?

Кметка - марионетка!

В нормалните държави чрез спорт лекуват агресията. В нашата мила татковина спортистите стават престъпници, а тези които не спортуват-агресивни комплексирани хулигани.

Ето това за съжаление е най-тъжното. Не мога да си обясня как една игра с топка може да докара хората до такава агресия. Да се случи веднъж на 10 години щях да го разбера, но София е подложена на тормоз почти при всеки мач.

Сега фенклубовете на двата отбора, ако си бяха на мястото щяха да отидат в Столична община и да предложат услугите си под формата на общественополезен труд, за да понесат извинение пред всички софиянци за простотията си. И най-вече да покажат, че и сред тях има нормални хора, те обаче няма да го направят, та затова ще е най-добре да се забрани футбола за известно време.

Абсолютно си прав. Но агитките са много активни само когато да счупят нещо.

напротив, дори обвиниха полицията :) предполагам поличайчетата са почнали да псуват феновете и те затова са почнали да ги замерят с бетона. крайно време е според мен електрошокови палки да им се вземат да удрят по веднъж утрепките наричащи се фенове

(3) (Нова - ДВ, бр. 36 от 2003 г., изм. - ДВ, бр. 38 от 2006 г., изм. - ДВ, бр. 14 от 2009 г.) Родителите, настойниците, попечителите или другите лица, които полагат грижи за дете, са длъжни да го придружават на обществени места след 20,00 ч., ако детето не е навършило 14-годишна възраст, съответно след 22,00 ч., ако детето е навършило 14-, но не е навършило 18-годишна възраст. (4

КАКВО СТАНА С ВЪРЗВАНЕТО НА ИНФОРМАЦИОННИТЕ СИСТЕМИ С ПОЛИЦИЯ, СЪД, МИТНИЦИ, НАП И т.н ГЕРБ ПАК ИЗЛЪГА НАРОДА ЗАЩОТО РАЗБРА ЧЕ ТАМ Е КОРУПЦИЯТА И СИ Я ЗАПАЗИ ДА КРАДЕ И НИ ОГРАБВА.

Изпий си млякото и си лягай, за да пораснеш голям.