Учени подреждат пъзела ”българско наследство”

12 научни и културни институции се обединяват, за да наредят пъзела на българското наследство чрез изграждане на Център за върхови постижения.

Обратно в новината

Коментари - Учени подреждат пъзела ”българско наследство” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На кого ще оставят наследството?

в българия наука няма, професорката пенкелер е доказателството

Крайната цел на проекта е да се изгради Център за върхови постижения. Защо си мисля че крайната цел трябва да са постиженията? Очевидно ще се потрошат много пари за налягането в свирката. Г-жата професор е специалист по такова харчене за идеи които не раждат плодове.

Един от най-големите научни мошеници на България, член-кореспондент, професор, доктор Иван Илчев е получил поредната порция бюджетни пари за развиване на науката нищология. Син на дважди министъра и академик Илчо Дебилчо, обосновал научно защо трябва да се сменят имената на турците. Самото синче веднъж получи много милиони, но отказва да даде отчет как ги е изхарчил. По тази причина сега ще развие науката за обществената баня, заедно с Митьо гестапото и други ДС другари. Ясно,че ДС се грижи за дечицата на Партията, дори когато са деца на дебили и самите са дебили.

Другарката Харизанова е почти неаткриваема във Web of Science. Автор е на 92 публикации (от които 17 книги)- справката с нейното CV на сайта на псевдокатедрата и в СУ показва че 90% от тези публикации са на БГ език с много ниска стойност. Има 60 цитата главно в отчети на министерства- калинка отгоре до долу- на кое ли комунде е дъщеря?

Олеле - звучи като ужасна тъпотия! "рекреативен хюмън дизайн" - OMG!

поредната цигания за крадене на държавни пари.

Много умно! Спортисти, математици и философи ще направят мнооого голям принос към изучаването и опазването на културното наследство на България. Ако това го кажете на някой западняк голям смях ще падне. Трябва да си много извратен за да видиш някакъв "дълбок замисъл" зад тази пълна глупост. И това става с мълчаливото съгласие на правителството. Защо ли? И това пари, дадени за наука ли са? И какви високо научни резултати, струващи 30 млн лева! се очакват от тази пълна глупост? И това на фона на мизерните, да не кажа никакви пари за истинска наука. Ха сега да се появят Г-н Финансовият Министър и Г-жа Менда Стоянова, да погледнат учените в очите и да им кажат, че са дали пари за наука на конкурентен принцип! КТБ ряпа да яде!

ще се лапа здраво

това тия с банята в овча купел ли са?

Нека най-после тези "научни институти"да кажат ИСТИНАТА за България и българите!!!За този народ,който е един от най-старите на Планетата!!!!! Ние НЕ сме дошли по днешните ни земи като преселници!!!Ние сме били Тук много преди траките/наши наследници/и ще останем ТУК завинаги, въпреки опитите на враговете и да ПРОМЕНЯТ историческата истина вече толкова столетия!!!!!Нека не се слугува на англосаксите-нека излезе истината!!!

Чакай НСА да ти кажат "истината", но за това как едни 30 млн съвсем законно ще бъдат откраднати без никакъв резултат. Че те тия с магистралите крадат по-на дребно.

има едни държави малко по на запад от нас които пазят замъци дворци и обществени згради от няколко века даже и десетки века а ниѝ ''цветът'' на света трябва да възстановяваме историята си за да я покажем.наѝ лошото в случая е че някои от тези паметници са били запазени само до предо 40 50 години а някои и са функционирали.е извод ...оставям го за вас мислещите

Пари за наука трябва да се дават, но е очевидно, че нашето правителство не знае как или не иска. Тези специално ще отидат на буклука. Както се казва във вица: който не знае как се прави нещо, го преподава. Тук управлява. Ако не сме разбрали, че опазването на културните и историческите ценности е важно, никакъв институт от финансисти не може да помогне. Който иска да види как са изхарчени предишните големи пари дадени на СУ, да погледне тук: link bg/sites/ default/files/ protocols/2015/ 1002015.pdf

В БГ има над 2000 професора и бюлюк доценти храненици.

Тази е ученка енциклопедист. Професор по информационно търсещи с-ми и доктор на философските науки, че и във философския факултет на СУ. Горките математици от математическия факултет. Остава да е ръководител на софтуерен проект или високоплатен софтуерен инженер, сътрудник на западна компания в БГ.

Институт по икономика и управление на културното наследство-пълна глупост Европейските пари трябва да са само там където потенциално има инкономически интерес и действие за повишаване на жизненото равнище на населението - това са STEM Наука-физика, химия, биология, Технологии-инжинерство, математика Вижте Кипър например какво прави

Сборище от виртуози на кухата фразеология. Банята в Овча купел - национално културно наследство. Да добавят и хамамите. Резултата даже няма да е надут балон, а кух балон. Но ще лапнат 30 мил.

* Белия национализъм е политическа идеология, която се застъпва за расово определение на националната идентичност за бели хора, противопоставя се на мултикултуриализма. Според Самюъл Хънтингтън негативната демографската промяна в САЩ, в полза на небялото население носи нова култура, която е нискоинтелектуална и с нисък морал.

Това са журналистически простотий. Пред свършен факт и разбитеа държава. За нищо не ставате.

западните балкани, унгария и чехия са за кубрат! румъния, българия и гърция са за аспарух! #европата да скача у атлантико! така нареди императорът!

Значи учените от БАН са срещу хомеопатията (правилно!), но ще се занимават с шарлатанията "хюман дизайн", която обединява астрологията, 64 хексаграми на и`чинг, кабала и хиндуистко-браминския чакра модел... ?????

Не учените, а шмекерите от БАН. А други почти не останаха.

Създателят на системата Хюман Диазйн (human design) e канадецът Ра Уру Ху (не се шегувам!), след като един "Глас" му говорил 8 дни и 8 нощи, докато е обитавал някакви развалини на остров Ибиза (!), след което всяка клетка в организма му се променила...Може ли българските учени да ми обяснят защо пилеят пари за такива НЕВЕРОЯТНИ ГЛУПОСТИ???? (хюман дизайн го няма и в уикипедията...)

Социални иновации, рекреативен хюмън дизайн и нишов туризъм --- по-тъпо нещо не бях срещал скоро....Значи става дума за българско наследство, ама се употребяват думи и понятия, каквито няма в българския език

Вся и всьо. Май се търси оправдание, не ясна цел.

Като гледам кои са спонсорите и целта е ясна - да се намерят всички джендър достижения на българите! Това е поредната анти-българска идея !

Аспарух е една митична фигура измислена от панславинизма. Никъде в първоизточниците не се споменава кой е водил българската армия, която е съществуала поне 200г преди 681г срещу Погонат.

ето една една антибългарска, джендър идея !

Тия освен с високопарни и сложни думи не могат ли да обяснят както го правят американските учени с прости думи какво правят и защо.

Не може. Иначе ще стане ясно че искат да откраднат едни пари.

само да напомня че Аспарух е пълководец изпратен от русия за да освободи балканите от морските окупатори дошли от запада и вече окопали се в Гърция, Турция, Албания....

сега ще докажат, че сме родово имение на бб-хабсбургски- XXXL! за това са парите! ха ха ха!

този театър вече сме го гледали и по света и у нас. събират арте факти унищожават истинските артефакти фабрикуват нови #европейски артефакти пълнят главите на измиращата популация с новите проверени, доказани, научни #европейски истории ... нашата маика е австрия нашият баща хитлер нашият език е австрийският нашият поробител е русия! ...... това вече го знаем от историята! ха ха ха!

досега историята ни се предлагаше без доказателства, има неща, за които си мислим, че се преиначава. Основният въпрос винаги трябва да бъде каква е истината, а не какво ни лъжеха досега, какво мислят да ни излъжат сега.

Кажи нещо на австрийски, умнико!

Щом като са от БАН, резултата от пренареждането е ясен. Ако има още нещо ценно останало в България и то ще замине за Москва, като архива и златния резерв, на "съхранение".

ква Москва ти витае в болния мозък, парите идват от фашисткия ЕС

българия е платена от русия българия е създадена от русия българия е крепена от русия .... вън #европата от българия и от балканите ...

Всъщност ако погледнеш достатъчно назад в историята ще видиш че Русия е създадена от Българската интелигенция избягала там след падането на второто царство. До преди това нито е имало Руска империя нито нищо. Само няколко разпокъсани княжества.

забравяме и приносът на волжките българи, които последно Иван Грозни включва в Русия

Чрез дигитализация и мобилни приложения културното наследство по-скоро се унищожава. Но е добър начин за усвояване на средства по европейски програми.

Ще ни трябва българско наследство.... Съвсем скоро ще изчезнем като нация претопени от турци,роми и албанци, та поне остане нещо за спомен.....

Пропускаш ИК, която съвсем ще ни разгони фамилията

Много амбициозно, остава да се направи! Тези 30 милиона може и да не стигнат, ако се харчат както в Министерството на туризма ... Дано учените да са по-организирани и по-честни с парите!

А дано, ама надали, "учените" също крадат като за световно

Браво!

отдавна има нужда от систематизиране на това, което сме получили от предците, представено без политически тежнения

Казано накратко ще се откраднат едни 30 милона европейски пари. Кой точно ще ги открадне едва ли има особено значение. Предполагам синодалните старчета от БАН. Може да се пооблажи и някой политик. За матрияла ползата ще е никаква. Същото като с отпуснатите 4.5 милиона евро за броене на комарите по Дунав. Пфу.

нали ще влязат в българия тия пари, и се научи да пишеш

Като гледам твоя правопис ..., не Ото е дебилът.