Новият Световен търговски център посрещна първите обитатели

Изграден на мястото на някогашните Кули близнаци, разрушени при атентатите от 11 септември 2001 г., One World Trade Center посрещна първите си обитатели.

Обратно в новината

Коментари - Новият Световен търговски център посрещна първите обитатели | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А някой "умню" да каже и защо падна седми блок ? Него не го удари самолет , даже и отломки от кулите не го закачиха . Ама то не е като да чукаш минуси .(гледам вече 10 имаш) .

Нищо не казват колко ПВО установки ще има на покрива на небостъргача, какви радари, колко дежурни войници и дали за всички посетители в сградата ще има предвидени аварийни парашути?

Президентът на САЩ Барак Обама защити строежа на джамия близо до Кота Нула в Ню Йорк - мястото, където при атентатите на 11 септември 2001 г. бяха сринати кулите близнаци на Световния търговски център.

Apollony

Спомням си аз, как Буш се биеше в гърдите и казваше, че на мястото на мемориала няма да има сгради за да могат хората да си спомнят. Спомням си аз, другите забравиха...

Интересно Ганьо още какви простотии ще може да сътвори относно една новопостроена сграда...

Пак успяха да завъртят бизнеса. Ако тук се случи подобно нещастие, поне пет години няма да могат да изринат отломките. После 40 години ще стои празно, а накрая някой ще направи платен паркинг . Има известна разлика в нивото между нас и тях. Ние не градим, а рушим и даже не си метем изцапаното.

lu4ka

И те рушат. Я виж колко държави разрушиха, а там където не успяха - продължават с усилията.

Много си проста, лучке-като лукова главичка си проста. Рушат терористични организации, а не циилни сгради. Там е разликата.

Някой имаше нужда от обновление и го получи, а с горната снимка предупреждава....

реалист на кое ,че е мизерник ли?????

Който си го може,си го може......И сто кули да им бутнат,пак ще ги построят.......А злобата и завистта издават мързел и некадърност.....Замисляли ли сте се защо се мразят най-много САЩ и от кои страни??? Ами бедните завиждат на прогресивните и кадърните....Никой не мрази Куба,Никарагуа,Папуа Нова Гвинея........:-) :-) :-)

Как бе, обичаме ги. Много.

E малко са окупирали някои страни с май май 700 военни бази, ама това е без значение. Кой не обича да живее под насочено дуло? И който не продава всичко за пари не е достатъчно демократизиран, нали? Ако си стояха у дома да правят айфони, а не да ходят по света да убиват за нефт, едва ли щяха да бъдат мразени, но и може би нямаше да са икономически така добре.

В каква невероятна злобна и проста паплач се е превърнал българина и особено пишещите по форумите. От глад и тъпотия ще да е.

да видим и новопостроената джамия! Тя е някъде наоколо!

Няма такава , 100 м. на изток има църква с гробище тъпако

Това да не ти е Булгаристан с по 5 джамии на село и 10 в града

Сега като си съборят и тази къщичка кого ще обвинят ?

Ще обвинят кухата ти глава - твоята и на другите червени бабички като теб.

Крилата на самолета имат разпереност 39 метра,а отворът в пентагона от удара е само 18 метра.Няма остатъци от крила и мотори, но пък има останали лични карти на атентаторите.Подобно на Сарафово.Нито един пръст не е останал за да се сравни отпечатък, но шоферската книжка на атентатора се появи И имаше съобще по медиите минути преди самия гърмеж.

Тъпако живея точно там и познавам близки на загиналите , конспирациите си ги наври знаеш къде....

Тъпчо, ти адвокат на американците ли стана? Мизирабле, живей си там и не ни занимавай с познанствата си.

ше падне...... кога всъщност му беше графика за взривяване?

Веднага, след като минат два пъти по 25 години, ... за да не му се прави ГЕНЕРАЛЕН РЕМОНТ.

ти внимавай че графика за турски ятаган в за..ника ти може да го усетш всеки момент

А твоята кирпичена колиба ще издържи ли до следващия дъжд?

БРАВО, покажете на арабските и червените путински терористи, че сте най-великата нация и нищо няма да ви събори! В края на краищата загубихте два небостъргача, не е като да се срути цял СССР, а сега и Русия.

мноу си тъп, уайт нига!

На Китай и великият китайски народ също, необразовани тиквинико. Хайде сега заеми обичайната г-образна стойка характерна за кухи лейки като теб

Ама е факт че СССР умря нали? Няма спор тука! А кой го уби???? USA! Браво още един път. Духайте супата червени бабички!

Пубер!

СССР умря и целият източен блок с държавна собственост. Но някои възкръстнаха: Китай и бъдещето е там без значение на кой му харесва.

Гордея се с новия търговски център, зощото той е финансиран и от България. Като направя сметка какви големи суми САЩ успяват да изнесат от всички страни донори, не мога да не съм горд, че и моята страна е взела не толкова скромно участие във финансирането на това ново архитектурно чудо.

Айде хаирлия да е.... и следващият път като си взривявате кулите оставете и евреите вътре ако може, че миналият път един да не отиде на работа през този ден...е не така ще се караме ;)

БАРАК БАНННАННННА У

Дано чалмите не са обучили още няколко пилота за откриването.

На ЦРУ-то джокер/аероплан/ му не требе.

Бях до Белия Дом, когато на 11 Септември станаха 4-те атентата. Бях бременна в 5 месец и работех на 6-етаж в сграда на метри от Белия Дом. Самолетът предназначен да удари Белия Дом удари Пентагона, защото доблестните пътници се бориха с терористите. В този самолет загинаха и много деца дошли на екскурзия да разгледат столицата Вашингтон. Ако пътниците не се бяха борили с терористите и отклонили самолета- вместо да удари Пентагона, той щеше да удари Белия Дом и сградата на моята служба. Аз и нероденото ми дете, както и всичките ми колеги нямаше да сме живи. Мир на праха на всички загинали! Светла им памет и Бог да ги прости!

Прекалено хубаво за да е вярно, предполагам, че си некой проционистки или проамерикански трол. Направо ме разплака...така ме разчувства...да напишеш поема, стихотворение....

тъп ,злобен ,малоумник....

"Самолетът предназначен да удари Белия Дом удари Пентагона, защото доблестните пътници се бориха с терористите"...!?

Извинявай много, но как би обяснила на детето си, че в онази далечна 2001-ва година, пред разрушената част от Пентагона нямаше останки от самолет? Няма снимки. Няма видео. Няма доказателства. Какво ще му кажеш на твоето дете? "Ами, мамо, така казаха по телевизията и ние вярваме..." Тази легенда с борбата на пътниците и спасяването на белия дом е сходна с тази, дето гарвани и мечки плакали на гроба на севернокорейския диктатор...Така че, ако не лъжеш, то поне потърси информация за несъществуващия самолет.

ами там явно не се разхождат хора с камери и фотоапарати и ще се гледа това което те кажат умнико

Така яко се бориха пътниците, че като падна "самолета" и прашинка не остана от него.

ти беше там ли????

направо ти повервахме!

Много червени клоуни са ви отговорили госпожо. Но все пак тук е България, простотията е навсякъде.

Много са самоотвержени - вместо да направят така, че да нацелят само ливадата пред Белия дом, те уцелили Пентагона?! Ама то едно и също.... Геройство щеше да бъде да не уцелят нищо, ама щом казваш...

ООООО писачите от мериканското посолство се включиха. Много поздрави на Джордж. Не разбрахте ли , че тук не е САЩ и с писане по форумите няма да излъскате имиджа си, защото и ние ядем лайната ви и плащаме за да плюскате световни шопари.

какво плащаш ти бе мухльо ???

Просълзи ме с тази история! Мислила ли си да я продадеш и да направят поредния страхотен Холивудски филм? :)))

Доблестна мамо, около пентаграма в онзи момент е имало над 700 видеокамери за наблюдение. Как нито една не е заснела самолета? А къде са отломките? Отломки фактически нямаше, натовариха на един камион колкото камаз нещо увито в найлон и това беше. Значи фактът, че пентагона беше ударен от крилата ракета не може да се скрие, въпросът е къде е потопен истинският самолет с пътниците?

Умници и конспиратори, това че не са пуснати всички записи за публиката, не означава че няма такива. Просто Пентагона е сграда, която е важна за тях, все още съществува и не искат да покажат какви са ефектите от удара със самолета. Естествено че няма да пускат всичко, само за да ви правят густо на такива като вас. Между другото в тубата има записи на които се вижда удара със самолета, така че "крилатите ракети" си ги заврете някъде. Баси Тома-неверниците, баси конспираторите! Готови сте от 9 кладенеца вода да докарате, само и само да е теория на конспирациите. Те и на Луната не са ходили американците, всичко е кино...Крилата били 38 метра, пък отвора бил само 18 ...ами ако малко ви разбират главите от устройство на самолети и конструкции на сгради, и ако малко ви разбират главите от съпротивление на материалите, ще видите че е съвсем логично това да се получи...

Аз пък бях в Ирак като търсиха химическите оръжия на Садам и убиваха иракчани. Някои от измъчваните и унижавани иракчани от жени военни ми бяха внуци...Ха-ха. Ама как се правите на изплющяни...Всичките си познания за света от Холивуд ли черпите?

Оохх , просълзих се от умиление , шмрък - шмрък , колко трогателно ... само дето на нещото ударило пентагона не е имало пътници . Освен ако броим бордовия компютър . Та с тия лиготии пробвай другаде , в курника евент. А тука освен тролове има и знаещи . Не вървишшшшшшш .

Това на снимката не е просто "Гръм падна върху антената на новия Световен търговски център" - това ще да е предупреждение.

Този гръм в кулата сигурно означава нещо!

Означава да си гледаш турския сериал или слави трифонов

много точно ти го казаха. като не разбираш от електростатика, наистина е по добре да си гледаш сапунените опери.

А на мястото на третата рухнала сграда, за която никой не говори, щото не е ясно от какво е паднала, какво построиха. Дето са вика - като видите какво ще построят и кой ще го построи ще ви стане ясно защо и кой събори сградите. На това му викат демокрация и евроатлантически ценности.

Наистина е много жалко, че сме толкова заухав народ. Но какво да се прави, заслужаваме си съдбата.

Никога в човешката история никой терорист не е успял да постигне целите си.

Що бе, САЩ обикновено успяват.

+10. В т.ч. чрез субконтрактори като Пиночет и Горбачов.

Изглежда страхотно.Тези, които събориха кулите, знаем къде са сега...

Е, това е най-сигурното работно място в света, защото американците няма да посмеят да си го съборят и този. Съвпаднието ще е прекалено очевидно.

Тази ще я съборят руснаците. Натам отиват нещата.

С какво ще я съборят? Ще я замерят с празни бутилки от водка ли?

Кога ще посрещне първите самолети?

Pesh0

Филма със самолетите , вече го гледахме . Няма да го правят евтина сапунка . Ще измислят , нещо ново .

big_uncle@dir.bg

Прав си...сега е ред на вулкан плюс 10-та по Рихтер...а този път ще обвинят извънземните и ще обявят война на Алфа Кентавър например...

Аз може да съм Русофил, ама на хубавото лощо не може да се каже! Браво на американците за това ... така се прави.

Бай ви Лари Силвърщайн взима сградите под наем юли 2001 като съвсем "случайно" включва в договора за наем клауза, че ако някой разруши сградите, той има право да си ги построи отново и да стане собственик. На 11 септември пак съвсем "случайно" не идва в сградата и така сега ще си построи на мястото 5 сгради, от които първата и петата от доброто си сърце ще отстъпи на бившия собственик, а другите ще си останат за него. Ето така работи добрия стар Лари

абе , можеше и ти да ги построиш , ама тоя лари те изпревари гадта !

Не мисля, че Лари е толкова голям, за да направи подобно нещо, което да вкара страната в десетгодишна война. Всичко това е оркестрирано от тайни кръгове, които не са достъпни до широката публика.

Е, тя страната не влезна в 10 годишна война а в десетгодишно грабене!

тва нема кво да им го обясняваш на идиотите с промити мозъци - те вярват в теорията за алкайда

На мястото на всяка велика далавера изкача я някой Л. Троцки, я някой Б. Мадоф, я някой М. Грийнберг. Последният даже откри офис и в България. Грешка прави всеки,който ги подценява

Да бяхте написали, че Стария търговски център (конкретно кулите) беше на загуба и реално 50% от офис помещенията в кулите стояха празни от години (преди 2001). И много удобно се случи, че се гътнаха, щото градската управа не разрешаваше да се съборят, защото е фрашкано с азбест и щеше да струва стотици милиони за разчистване. И това не са конспирации, а напълно реални факти. Сега новия търговски център ще се напълни, ама след време пак ще има отлив на наематели.

Pesh0

Не съм сигурен , дали ще се навия да работя , в новата кула . Представяте ли си , колко ще се впечатляват , алкаида , идил и всички останали организациии от нея . Да отворим залози , кой ще успее първи да я скапе :)

тези, които събориха и другите две - цру+моссад

Pesh0

и ЦРУ да са ги съборили първите , вече , са символ , на омраза , за хората които не харесват САЩ . А в близкия изток , май хич не са малко .

А тия кога ще ги събарят?!

алеко константинов е бил пророк !

Pesh0

:) не е пророк . Провери частта с броя на етажите :) САЩ дабе не посмяха да опитат , да е в нещо , най ... високата .... най ... красивата ... Една кула ..

кре тен , не е важно кога и кой идиот ще ги събори ! важно е че някой ги е построил !

Кон с рог

То-добре, че някой го е построил, че да имат арабеските (и останалата паплач) нова цел.

ако износът на демокрация ептен фалира нищо чудно ЦРУ-то и Мосад-а да го бутнат и тоя.

много точно!