Парадокс: Умира шефът, оставаш без майчинство

Парадокс в законодателството остави асеновградчанка без майчинство заради смъртта на работодателя й.

Обратно в новината

Коментари - Парадокс: Умира шефът, оставаш без майчинство | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А защо ще обвързват плащането на майчинство с работодателя?? Работодателя какъв е на детето, майка, баща или ...??? Майчинството да се изплаща ДИРЕКТНО на майката, без значение работи или не. Така е по-просто. Не се намесват допълнителни лица, в случая работодателя!

И какво прави Комисията по Трудово-Правни отношения ? (платена пребогато с данъкоплатски пaри)

Не се чудя на законотворците ни! Работех в Общинско дружество,което съдеше Общината за неизплатени субсидии по направени разходи.И знаете ли какво се случи- махнаха управителя без да му търсят никаква отговорност,назначиха ликвидатор, който спря делото, обяви дружеството във фалит и ние последните мохикани останали там, пихме студена вода за възнагражденията си , за които имахме и изпълнителни листове, но нямаше от кого да ги вземем.Така няколко човека загубихме суми от порядъка на 2500 до 4800 лв за неизплатени трудови възнаграждения през последната година.Всичките ни закони са направени да обслужват институциите, а не да защитават правата на работника.Докато тази майчица се разкарва по институциите - детето й може да завърше више образование и тя да не получи и лев!

Шефа не може да умре!!! Той временно отцъства

Като четох "Коко" и започна да ми се иска "Народен съд". Само там е управията. Народен съд за случайници-управници и всевъзножна друга отврат помазана от Бога.

От време оно една от най-страшните клетви е "Ега ти пукне шефа!"

ЛИКВИДАЦИЯ ИЛИ НЕСЪСТОЯТЕЛНОС - И ТОГАВА ЛИКВИДАТОРА ИЛИ СИНДИКА ПОДПИСВАТ ВСИЧКИДОКУМЕНТИ, СЪГЛАСНО ТЗ! ТОВА Е! ЩОМ ОТГОВАРЯ НА УСЛОВИЯТА! СЪДРУЖНИЦИТЕ МОЖЕ ДА СА С ПО 1% ОТ КАПИТАЛА, ТЕ ЛИ ДА ОТГОВАРЯТ?

Абе, вие още ли не сте свикнали и се чудите? Цар се закле в републиканска конституция, другар и радетел за правата на народа стана милионер и говори за ЕС и НАТО като че ли дядо му не е бил шумкар, кашкавалокрадец и комуняга, няколко милиарда европари се отчитат като "излишък" и се опукват за две-три седмици някакси предколедно така, бигатите ни традиции ме подсещат и за излавянето на тленните останки на Чарли Чаплин с искане за откуп към вдовицата Ума О`Нийл - Чаплин, както и срязването с флекс /!!!/ от турист-нашенец на символа на Копенхаген - прочутата малка русалка...... Просто свиквайте и ,както правеха Хер Флик и полковникът, запушвайте си ушите, очите и устите с тапи от сирене - "пее" се абсолютно фалшиво в този балкански "бар"... !

Не е нужно да е написано ескплицитно, какво се случва като почине управителят. Управителят е представител на Дружеството, т.е. на него са му делегирани права от съдружниците. Не виждам проблем документите да бъдат подписани от съдружниците. Жената не работи за управителя, а за дружеството. Следва да се погледне подробно нормативната уредба в търговския закон и закона за задълженията и договорите, свързани с представителството, дружествата и управлението. В слуачай, че не намерите правилна консултация, моля пишете на: arnolis_mrniceyahoo.com

съдружниците на тази фирма веднага до стената тъй като заедно са изяли парите на честните работници , на тях бих им препоръчала да вземат соипите и на война като на войнаь

Много ме изкефи! Смях се до припадък!! Просто си представих в действителност ситуацията която описваш! Поздрави! Страшно ми допадна хумора радвам се, че има и такива хора като теб!

Това е резултатът от сивата икономика на България, което е и държавна политика цели 21 години. Положението с пенсионирането е точно толкова критично, милиони ще останат и са БЕЗ ПЕНСИЯ, поради липсата на администрация на документи на фирмите. Тези, които са създавали законите не са предвидили състоянието на ликвидация и сега никой не може да намери 'вратичка', за да изплати майчинските, които по закон е задължително да бъдат получени от лицето. Следователно ВСИЧКИ трябва да си дадем сметка за какво става въпрос: "ДА СМЕ БЕДНИ И БЕЗ ПРАВА"

По молба до компетентния съд се назначава особен представител, който да представлява дружеството - нали са назначили адвокат, той за какво е там?:)

Сега съдръжниците да платят по една тлъста глоба.

НАЙ-НАКРАЯ ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА РАЗБЕРЕМ,ЧЕ ОКОНЧАТЕЛНО СМЕ СЕ РАЗДЕЛИЛИ СЪС СОЦИАЛНАТА ДЪРЖАВА, А КОЛКОТО ДО ЗАКОНИТЕ ГИ ПРАВЯТ ХИТРЕЦИ ЗА ДА СЪЗДАВАТ ЗАВЪРЗАНИ КАЗУСИ И ТО ПОГЛЕДНЕТЕ САМО СПРЯМО ИВАНЧО ИЛИ ЧИЧО.И КАКЪВ Е ИЗВОДА.............НЯМА И ВЯМА ДА ИМА ОПРАВИЯ ДО КАТО ТАЗИ СБЪРКАНА ДЕМОКРАЦИЯ НЕ СЕ ОПРАВИ.

Фирмата да плати на жената загубените пари.

Лош късмет му се вика туй - да ти умре шефа. Ми госпожо, не ходете да работите в западащи фирми.

т.е. не трябва да работи в БГ.

много умно, няма що ..

Голям си умник. Жената е разчитала на тези пари. Те и се полага по закон.

Към Коко: не може да си толкова малоумен и да даваш такива съвети!! Явно законодателството не е на ниво и 240-те "законотворци" са пасмина от некомпетентни, корумпирани малоумници, които не съумяват да изработят законите така, че пасивите от ев. несъобразности да не са за сметка на "електората"!!

По олигофренско изказване не бях чел.

коко, трябва ли да ти се изсипе същия проблем на главата за да разбереш, че такива абсолютно неуместни и нагли коментари са излишни?

По-глупав коментар от твоя не бях чела!

Момко, не се прави на толкова "отворен" - госпожо, не ходете на работа в западащи фирми... Дай Боже, ама искрено се моля да ме чуе, Вие да изпаднете в такова положение, че да видим "каква песен ще запеете"...

Коко, те други останаха ли!?